SOCIOPATIA VACCINARILOR OBLIGATORII – un experiment financiaro-medical?/ Eforturi conjugate si intense pentru impunerea legii vaccinarii/ FOST DISTRIBUITOR AL VACCINURILOR SANOFI-PASTEUR, CONSILIER AL PREMIERULUI/ Din gandirea vaccinistilor: “Copilul apartine comunitatii”/ PRIMUL FOCAR AL EPIDEMIEI DE RUJEOLA – INTR-UN SPITAL

9-05-2017 18 minute Sublinieri

impunerea legii vaccinarii

Comisarul european Corina Creţu a declarat marţi, la evenimentul „Viitorul Europei este al nostru”, că susţine vaccinarea obligatorie a copiilor, în condiţiile în care cele mai avansate state din Uniunea Europeană, care au în spate studii ştiinţifice, au simţit nevoia să introducă în legislaţie o astfel de obligativitate.

„Eu susţin vaccinarea obligatorie în ceea ce priveşte bolile copilăriei. Dacă cele mai avansate state din UE au simţit nevoia să pună în legislaţia lor naţională această vaccinare obligatorie, sunt convinsă că au în spate studii ştiinţifice”, a afirmat Corina Creţu.

[…]/ integral la news.ro

Doctorul Mihai Gafencu a vorbit deschis despre legea vaccinarii si a dezvaluit ca medicii iau in calcul propunerea ca acei parinti care isi imunizeaza copiii sa fie recompensati, asa cum se intampla in alte tari.

Sunt pentru obligativitatea vaccinarii. De ce nu incercam sa facem o apreciere a parintilor care isi vaccineaza copiii? In primul rand sa avem vaccin, supraveghem medicii, apoi ne uitam la parinti si, cand ne uitam, nu-i pedepsim. Ii stimulam. Un parinte care vine la control, ii face copilului vaccinurile, de ce sa nu fie cu 3 la suta mai putin platitor de impozite decat un om care ia bani de la stat, tata e alcoolic si consuma rezervele statului, mama e somera de 5 ani si nici la controale nu se prezinta. Exista in multe tari din lume sisteme de recompense pentru omul ordonat. Numai la noi zanatecul e egal cu cel ordonat. Numai la noi toti beneficiem de acelasi tip de asigurare, sunt reminiscente comuniste care nu intereseaza oamenii politici„, a sustinut medicul Mihai Gafencu in emisiunea INTERVIURILE TIMISOAREI.

Medicul spune cu convingere ca situatia actuala din Romania, in care un numar insemnat din randul populatiei e nevaccinat, nu trebuie pusa pe seama cetatenilor.

„Parintii nu trebuie condamnati, ci sprijiniti, informati si ajutati. Oamenii si-au pierdut increderea intr-o tara in care tagma medicilor e blamata. Noi suntem acuma un pericol pentru vecini. Sunt oameni care cauta importanta si vorbesc prostii pe diverse teme. De ce sa-i ascultam pe aceia si sa nu ascultam medicii? Daca iti cer parerea, ma duc si te contest, fac de capul meu? Si-au pierdut increderea in medicul lor„, spune cu mahnire Mihai Gafencu.

Doctorul sustine cu tarie ca parintii trebuie sa inteleaga ca odata intrat in comunitate, copilul apartine si ei, iar asta inseamna responsabilitate.

Un copil nu mai apartine, din momentul intrarii in colectivitate, doar familiei. Copilul apartine comunitatii aceleia. S-au facut studii de zeci de ani. Cand copilul intra in gradinita, intr-o saptamana se echilibreaza toata flora microbiana virala a celorlalti copii. Pe cale aerogena se transmit bolile astea ale copilariei si atunci, eu intrand in comunitate cu copilul meu nevaccinat alaturi de alti copii nevaccinati, atunci modific comunitatea de copii si il fac pe al unuia care are 3 boli, cu o imunitate incercata, sa-l plesneasca o infectie care e prevenibila. Daca 3 copii sunt in gradinita si nu-i vaccinam. Unul se alege cu o rana superficiala, face o complicatie, se intoarce dupa tratament in comunitate, nevaccinat, si ia boala altora si moare. Cine e responsabil?, s-a intrebat retoric medicul pediatru.

Medicul pediatru a oferit un exemplu in sprijinul convingerii sale ca totul tine de educatia medicala a oamenilor in privinta vaccinarii.

Daca ai decis sa-ti tii copilul cu paduchi, te lasa intr-o comunitate? Paduchii nu-s mortali, dar ti-l trimite acasa. Daca pentru paduchi, care nu ti-l omoara, reactionam asa, de ce sa nu facem la fel si cu boli care ni-i omoara?, a spus Mihai Gafencu.

Principalul vinovat ca mor copiii pe capete in spitale din pricina rujeolei, intr-o Romanie a secolului 21, este statul care nu s-a preocupat de informarea oamenilor si nici de aprovizionarea cu vaccinuri.

Cata vreme organele statului nu si-au facut datoria, oamenii astia n-au fost informati corect, acum sa le scoti lor ochii? Medicul de familie sta in fata parintilor si le spune de 5 ani ca n-are vaccinuri. Ce sa intelaga parintele? Tot parintele, medicul de familie sa fie condamnat?, a spus revoltat Mihai Gafencu.

Premierul Sorin Grindeanu l-a numit consilier de stat in aparatul sau de lucru pe Tibor Ioan Pentek, potrivit unei decizii publicate vineri in Monitorul Oficial. Pentek a fost managerul filialei din Romania a companiei Sanofi-Pasteur, cel mai mare furnizor de vaccinuri din tara.

Numirea vine pe fondul crizei vaccinurilor din Romania, care a dus si la declansarea unei epidemii de rujeola.

Sanofi-Pasteur are o cifra de afaceri de aproximativ 264 de milioane de Euro, potrivit prezentarii de pe site-ul propriu.

  • ActiveNews:

Ministrul Sănătății s-a răzgândit. Deși spunea că orice copil, chiar și cel nevaccinat, are DREPTUL LA EDUCAȚIE, Bodog ar vrea ca micuții care nu sunt vaccinați să NU fie primiți în școală

Ministrul Sănătății pare să-și schimbe opiniile de la o zi la alta. După ce în urmă cu câteva zile spunea că, prin noua lege a vaccinării nu se va face imunizare cu forța”, iar părinții nu vor fi „adunați cu arcanul”,  Florian Bodog sugerează acum că susține măsurile punitive pentru cei care nu își vaccinează copiii.

Duminică, într-o emisiune televizată, ministrul Sănătății a afirmat că a pus în dezbatere publică Legea vaccinării pentru a introduce sancțiuni pentru echipa de la minister, inclusiv demiterea ministrului, în cazul în care nu se fac aprovizionările cu vaccin. Mai mult, Bodog a spus că ar fi de acord ca elevii care nu sunt vaccinați să nu mai fie primiți la școală, o astfel de măsură fiind o modalitate de a-i constrânge pe părinți să-și imunizeze copiii.

Altceva spunea Bodog la începutul discuțiilor privind Legea vaccinării. El considera că nu poate să spună că este interzis unui copil care nu este vaccinat să intre în școală, pentru că „educația este un drept care trebuie respectat”.

Acum însă ministrul Sănătății s-a răzgândit, afirmând că:

„La momentul de față, în lege nu există prevăzute sancțiuni. În lege se spune că părintele poate refuza după ce e informat. La final semnează un document, dacă e de acord sau nu. Îl semnează la medicul de familie. Medicul de familie are obligația să păstreze documentul. Părintele iși asumă responsabilitatea pentru tot ce se întâmplă din acel moment cu copilul”, a explicat ministrul. (…) În Franța, dacă nu-ți vaccinezi copilul, nu are ce căuta în colectivitate. La noi s-a pus problema cu privire la accesul copilului nevaccinat în colectivitate. Și cred că se va discuta acest lucru în comisiile de sănătate. Ceea ce știu este că în procesele intentate statului francez cu privire la interdicția copilului de a intra în colectivitatea școlară, justiția a zis că primează sănatatea publică. Așa trebuie să fie, să primeze sănătatea publică. Dacă nu e vaccinat să nu intre în colectivitate.

Anterior, Bodog aprecia că un copil nu poate fi privat de vaccinare, dar că respectă decizia părinților care nu doresc să-și vaccineze copiii, aceștia trebuie însă să-și asume responsabilitatea pentru consecințele unei astfel de decizii.

Dr. Amalia Șerban, director general în Ministerul Sănătății: „Poate că ar fi bine să facem niște analize în cazul județelor care nu raportează reacții adverse post-vaccinale” (VIDEO)

Dr. Amalia Șerban este Director General al Departamentului de Sănătate Publică și Asistență Medicală din cadrul Ministerul Sănătății.

Ȋn 2015, dr. Șerban vorbea despre posibilitatea interzicerii înscrierii la grădiniță a copiilor nevaccinați. „Sănătatea tuturor copiilor din colectiv este mai presus de orice. Dar, ca să introducem în legea vaccinarii că dreptul la sănătate primează în fața dreptului la educație, ar trebui să schimbăm legea educației”, declara dr. Șerban.

Iar în aprilie 2016, domnia sa lansa în dezbaterea publică varianta sancționării părinților care nu își vaccinează copiii. „Nu se vor da sancțiuni părinților imediat. Are o perioadă de timp de până la 18 luni în care medicul îl va chema și îl va informa asupra riscurilor și beneficiilor, iar dacă părintele tot refuză, va fi deferit unei comisii județene. Dacă nici atunci nu consimte să îl vaccineze se va aplica legea Protecției Copilului. Se va ajunge în instanță”, declara Amalia Șerban la Digi 24.

ActiveNews a realizat un interviu cu dr. Amalia Șerban. Am vorbit despre neraportarea tuturor reacțiilor adverse, despre copiii vaccinați recent și creșterea numărului de cazuri de rujeolă, despre decese și condiții medicale pre-existente, despre sugarii care nu sunt în evidențele niciunui medic de familie și despre reluarea producției de vaccinuri la Institutul Cantacuzino. Astăzi, vom difuza prima parte a acestui interviu.

„Reacții adverse sunt posibile, ca și după un aliment pe care-l mâncăm”

„Raportarea reacțiilor adverse suspectate după autorizarea medicamentului este importantă. Acest lucru permite monitorizarea continuă a raportului beneficiu/risc al medicamentului. Profesioniștii din domeniul sănătății sunt rugați să raporteze orice reacție adversă suspectată prin intermediul sistemului național de raportare”. Asta scrie în prospectul oricărui medicament. Inclusiv la vaccinuri.

Reporter: Ȋn primul rând, vă mulțumim pentru amabilitatea de a ne acorda acest interviu. Prima întrebare va fi una la care eu caut un răspuns de multă vreme: de ce nu sunt raportate toate reacțiile adverse post-vaccinale indezirabile (RAPI)?

Amalia Șerban: E o problemă pe care o discutăm de foarte mult timp. Toate reacțiile raportate la medicii de familie ajung până la nivelul Institutului de Sănătate Publică. Și, din datele pe care le avem, în fiecare an, cel puțin din 2010, vă pot spune câte cazuri sunt raportate. Ceea ce se întâmplă, la nivelul părinților care nu de fiecare dată se întorc la medicul de familie, să spună ce i s-a întâmplat copilului, aici probabil că ține din nou de informare, de…

– Dar nu raportează toate județele!

– Ba da.

– Ba nu!

– Acolo unde există cazuri raportate la medicul de familie, (DSP-ul) are obligația să raporteze mai sus.

– Dar e posibil să nu existe într-un județ un singur caz?

– Există, da.

– Să nu existe, în zece județe, un singur caz?

– Păi, dacă la nivelul unui an, spre exemplu, la nivel național s-au înregistrat doar 35 de cazuri, vă imaginați că acele 35 de cazuri nu trebuie neapărat să fie într-un județ sau în două sau în trei.

– Cel mai bun an, din acest punct de vedere, a fost 2012, când 38 de județe, din 42, au raportat reacțiile adverse. Deci, atunci s-a putut.

– Nu este problema de raportare. Revin: aceste reacții adverse apar în momentul în care acel copil interaționează cu vaccinul. Nu se întâmplă la același vaccin, nu se întâmplă cu toți copiii, sunt reacții care apar punctual. După cum există…

– Și sunt județe mai norocoase?

– Nu putem considera un noroc.

– Sunt județe care n-au raportat în niciun an reacții adverse!

– Da. Pentru că…

– Nu v-ați pus un semn de întrebare? Totuși… Adică, cum e posibil? Măcar o febră după vaccinare!

– Dar nu este neapărat nevoie să apară aceste reacții adverse! Ele sunt posibile. Aceste reacții adverse sunt posibile. Ca și după un aliment pe care-l mâncăm, putem să avem o reacție adversă. Ca după orice alt medicament. Asta nu înseamnă că fiecare copil vaccinat va face o reacție adversă. Copilul meu este vaccinat cu toate vaccinurile și nu a făcut decât o febră, la unul dintre vaccinuri.

– Dar înainte de a-l vaccina, ați citit prospectul, nu?

– Bineînțeles.

– Și-ați fi vrut să aveți acolo trecute chiar toate reacțiile adverse, ca să luați o decizie…

– Dar sunt trecute toate reacțiile adverse.

– Dar ele se updatează, d’aia și trebuie raportate aceste reacții adverse.

– Corect. Tocmai acesta este rolul raportării reacțiilor adverse, pentru a evalua în timp, exact, eficiența vaccinurilor, ce se întâmplă după punerea lor pe piață și pentru a îmbunătății activitatea producătorilor în acest sens.

– De pildă, la vaccinul rujeolic, cel folosit acum în sistemul sanitar, există în prospect trecute niște reacții adverse în dreptul cărora scrie „frecvență necunoscută”.

– Da, pentru că nu s-au înregistrat în timpul studiilor care s-au realizat pentru…

– Bun, și-atunci de-asta e nevoie, măcar să stabilim frecvența. De-asta e utilă raportarea reacțiilor adverse.

– De-asta se și face, se realizează.

– Mie mi se pare că nu se face așa cum ar trebui.

– Sunt două mecanisme de raportare a reacțiilor adverse: unul, prin medicul de familie, care ulterior le raportează la Direcția de Sănătate Publică și, mai sus, la Institutul Național de Sănătate Publică, dar și Agenția Națională a Medicamentului are pe site-ul propriu un loc, special dedicat raportării reacțiilor adverse. Orice părinte, orice medic…

– Și comparați informațiile?

– Bineînțeles.

– Și nu ați observat că acolo ar putea fi mai multe decât…

– Nu.

– De pildă, Agenția Națională a Medicamentului a anunțat că în primele patru luni ale acestui an au fost înregistrate 47 de reacții adverse, dintre care 16 grave, grave însemnând că a fost o febră mai mare decât de obicei, plâns prelungit…

– Acelea nu sunt grave (râde). Acelea sunt din cele frecvente, care sunt generale…

– …bun, reacțiile grave sunt cele care au necesitat spitalizarea. 8 dintre acestea sunt la vaccinul hexavalent. Deci, 47 în primele patru luni, în condițiile în care anul trecut Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile a spus că…

– A raportat 80.

– 80 confirmate (n.r. – 91 raportate). Dacă înmulțim 47 cu 3 ne dă mai mult, așa… Bine, fiecare an diferă.

– Institutul Național (de Sănătate) are cazurile confirmate pe un an întreg. Agenția Națională (a Medicamentului) are pentru primele 4 luni. Ȋn fiecare an diferă foarte mult. Spre exemplu, în 2010 au fost 35.

– Ȋn funcție de ce diferă?

– Ȋn funcție de vaccinul folosit, în funcție de copiii care sunt vaccinați în acel an, pentru că în fiecare an se nasc alți copii și sunt vaccinate alte cohorte de copii. Spre exemplu, în 2010 am avut 35 de cazuri raportate, în 2012, 210 cazuri raportate (n.r. – de fapt, 251, din care 210 au fost confirmate).

– Atunci au raportat 38 de județe (n.r. – în 2010, doar 15)!

– Corect. Diferența este foarte mare, în funcție de…

– Este proporțională cu numărul județelor care raportează!

– Nu, nu, nu. Deci, aceste comparații sunt greșit realizate. Nu este vorba că fiecare județ trebuie neapărat să raporteze.

– Ba da. Să vă explic de ce: pentru că, matematic, noi raportăm reacțiile adverse și la numărul de copii vaccinați, nu? La numărul de vaccinuri administrate. Pentru că una este să administrez 1000 de vaccinuri și să am 100 de reacții adverse, e grav!, da?…

– Depinde de gravitatea reacțiilor adverse.

– … și alta e să am 200.000 de vaccinuri administrate și 100 de reacții adverse. Deci, ne raportăm și vaccinare.

– De acord cu dumneavoastră.

– Și-atunci, în statistica dumneavoastră firește că trebuie să existe și județele unde hai să zicem că nu s-a înregistrat nicio reacție adversă.

– Deci, revin. Raportarea reacție se face în funcție de: părintele care se reîntoarce la medicul de familie și raportează…

– Ȋn primul rând de DSP-uri (Direcțiile de Sănătate Publică), zic eu.

– Nu, pentru că DSP-ul nu intervine în relația dintre medicul de familie și părinte.

– Dar poate să ceară medicului de familie să urmărească?

– Medicul de familie este obligat să facă aceste lucruri.

– Și să informeze părintele, să-i spună mamei „dacă apare vreo reacție, sunteți obligată să mă sunați”?

– Bineînțeles. Medicul de familie are un rol foarte important în acest proces. Nu numai pentru faptul că îi administrează unui copil un vaccin. El trebuie să se asigure că părintele este informat: de ce i se face acel vaccin, care este rolul lui, ce boli previne, ce poate să apară imediat după vaccin, cu ce poate să se confrunte. Și cred că majoritatea medicilor de familie cel puțin spun părintelui „dacă face un pic de febră, administrează-i un antitermic”. Cel puțin acest lucru, din experiența mea, li se spune. Dorința noastră este ca părintele să fie informat mult mai mult decât atât. Acum intervine această problemă a rolului medicului de familie și-a atribuțiilor pe care le are, care sunt foarte multe și de multe ori considerate birocratice, și-atunci timpul de interacțiune cu părintele este din ce în ce mai limitat. Tocmai asta încercăm, să mărim cumva perioada în care medicul de familie poate să discute cu părintele. Și el are ocazia, și la 2 luni, și la 4 luni, și la 11 luni, să vorbească cu părintele și să-i spună. Teoretic, vaccinul este același și la 2 luni, și la 4 luni, și la 11 luni. Dacă prima interacțiune cu vaccinul este făcută în mod corect, la 2 luni, părintele știe ce se va întâmpla și la 2 luni, și la 4 luni, și la 11 luni. Deci, primul contact cu acel vaccin este cel mai important.

– Dar medicii de familiie sunt încurajați, nu? Nu este un subiect tabu acesta cu reacțiile adverse? Adică, n-ai voie să rostești „reacții adverse”…

– Nu, nu este adevărat, este o percepție falsă, poate tocmai datorită faptului că în ultimul timp sunt asociate alte afecțiuni cu acțiunea de administrare a vaccinului. O intoleranță alimentară nu va avea niciodată ceva în legătură cu un vaccin. De-asta, diversele alergii, de asemenea, nu vor avea niciodată nimic de-a face cu vaccinurile. Aceasta era marea discrepanță. Părintele crede că dacă un copil i-a dezvoltat o alergie, întâmplător după administrarea unui vaccin, corelează automat cu administrarea vaccinului ceea ce nu este o reacție adversă a vaccinării. Acest lucru trebuie să clarificăm.

– Dar, conform metodologiei dumneavoastră, sunt raportate numai reacțiile adverse care apar în primele patru săptămâni după vaccinare.

– Asta este definiția specialiștilor, nu din România, ci din toată lumea. Aceasta este definiția reacției adverse post-vaccinale.

– De ce în proiectul de lege privind vaccinarea nu e prevăzut nimic referitor la obligarea DSP-urilor de a raporta reacțiile adverse?

– Este. Este obligația raportării reacțiilor adverse. Este trecută și la definiție, este trecută. Este una dintre obligațiile principale (n.r. – „furnizorii de servicii medicale de vaccinare au obligația de a asigura raportarea în Registrul Electronic Național de Vaccinarea tuturor cazurilor de RAPI.”)

– Dar nu sunt prevăzute sancțiuni.

– După cum ați văzut, sancțiuni nu există pentru niciun alt lucru din lege.

– Direct, nu. Indirect, da.

– Indirect, este ceea ce e prevăzut și acum, la nivel de lege, din 2004. Deci, în momentul actual, noi nu am prevăzut în lege nicio sancțiune care să nu fie, la momentul acesta, prevăzută într-o altă lege.

– Vom ajunge și acolo cu discuția. Știți de ce insist pe reacțiile acestea adverse post-vaccinale? Pentru că art. 6 din Legea 46/2003 privind drepturile pacienților prevede că „pacientul are dreptul de a fi informat asupra riscurilor potențiale ale fiecărei proceduri”. Iar vaccinul are și avantaje…

– … și dezavantaje.

– Iar părintele care urmărește interesul superior al copilului, să-i fie copilul sănătos și să nu-i pună viața în pericol, trebuie să le știe pe amândouă.

– De acord cu dumneavoastră.

– Iar dacă aceste reacții adverse nu sunt raportate așa cum ar trebui, apar suspiciunile.

– De acord. Aici este rolul, și al nostru, și al dumneavoastră…

– Aici ar trebui să faceți dumneavoastră mai mult, că noi, presa, n-avem ce să facem. Ȋn așa fel încât DSP-urile chiar să raporteze, să spună… Nu pot să vă dau un exemplu de județ care n-a raportat niciodată, dar cred că există (n.r. – Tulcea, în perioada 2008 – 2016 n-a raportat nicio reacție adversă). Să spună: „în cursul anului 2017 am efectuat 200.000 de vaccinări, nu am avut nicio reacție adversă”. Și-ați putea face și un studiu pe județul acela, să vedeți, nu știu, cu ce-s hrăniți copiii, de n-au avut nicio reacție adversă…

–  (zâmbește) N-are nicio legătură alimentația cu reacția adversă la un vaccin.

– Păi, nu știu, de ce în Timiș, de exemplu, dau un exemplu la întâmplare, sunt 20 de reacții adverse, și la Călărași niciuna?

– Revin: această interacțiune între un vaccin, un produs medicamentos, și un copil, este unică, între acel vaccin și acel copil. Nu poți să impui să apară o reacție de acest gen atunci când nu este cazul.

– Nu, dar când ai un județ care nu ți-a raportat ani la rând, poți să-ți pui un semn de întrebare.

– De acord. Și-aicea poate că e bine să facem niște analize, dar…

VA URMA: Cum s-a declanșat epidemia de rujeolă în România și de ce e valabilă zicala „te duci la spital cu o boală, și pleci cu zece”.

Dr. Amalia Șerban, director general în Ministerul Sănătății: „Primele cazuri de rujeolă au pornit de la un focar din spital. Așa a început epidemia!” Tot dintr-un spital luase boala și unul dintre bebelușii care au murit (VIDEO)

Ȋn 2015, dr. Amalia Șerban, Director General al Departamentului de Sănătate Publică și Asistență Medicală din cadrul Ministerul Sănătății, vorbea despre posibilitatea interzicerii înscrierii la grădiniță a copiilor nevaccinați. „Ca să introducem în legea vaccinarii că dreptul la sănătate primează în fața dreptului la educație, ar trebui să schimbăm legea educației”, declara dr. Șerban.

Iar în aprilie 2016, domnia sa pomenea pentru prima oară de sancționarea părinților care nu își vaccinează copiii. „Se va ajunge în instanță”, avertiza dr. Șerban la Digi 24.

ActiveNews a realizat un interviu cu dr. Amalia Șerban. Am vorbit despre neraportarea tuturor reacțiilor adverse, despre copiii vaccinați recent și creșterea numărului de cazuri de rujeolă, despre decese și condiții medicale pre-existente, despre sugarii care nu sunt în evidențele niciunui medic de familie și despre reluarea producției de vaccinuri la Institutul Cantacuzino. Astăzi, vom difuza a doua parte a acestui interviu.

„Venise un copil cu rujeolă, s-a internat, și a mai făcut unul sau doi copii. Ș-apoi au plecat în comunitate și… Așa a început epidemia!”

Reporter: Să vorbim despre actuala epidemie de rujeolă. De ce în statisticile autorităților datele despre cazuri au fost cumulate? 2016 plus 2017?

Dr. Amalia Șerban: Adică? Nu înțeleg de ce sunt cumulate. Este o epidemie care a început în februarie 2016 și care continuă. Este normal să avem o evidență pe ce se întâmplă…

– Pe doi ani?

– Nu pe doi ani, poate să dureze cinci ani! Dacă populația nu se vaccinează și masa receptoare de copii este foarte mare, ea va dura o perioadă, până când se va termina această masă receptoare.

– Când se spune „până acum s-au înregistrat 5.119 cazuri de rujeolă”, oamenii se gândesc că de la începutul acestui an, nu de la începutul anului trecut.

– Nu, se spune foarte clar că de când a început epidemia. Noi facem o actualizare săptămânală, în fiecare săptămână se raportează câte cazuri noi au apărut și care este situația…

– Dar e cam prima oară când se procedează așa, pentru că, de pildă, epidemie am avut și în 2012, mai multe cazuri.

– Și la fel s-a realizat și-n acel moment.

– Numai pe anul respectiv s-a realizat, atât. Nu s-a raportat din 2011…

– Cât durează epidemia. Deci, nu poți să termini la sfârșitul unui an…

– Italienii de ce nu fac așa?

– Nu putem discuta acum cum… Nu știu la ce vă referiți, „de ce nu fac italienii”.

– Ȋn Italia au fost anul trecut 1020 de cazuri de rujeolă, iar anul acesta, până la 3 mai, 1920 de cazuri. Dar ei au întrerupt numărătoarea la sfârșitul anului și… Știți, par multe, 5.119 cazuri. Sunt foarte multe!

– Păi, sunt foarte multe cazuri. Și noi, de fapt, pe asta ar trebui să ne axăm, nu pe cum le numărăm. De fapt, trebuie să ne axăm pe această problemă: că aceste cazuri de rujeolă apar, și cele mai multe cazuri au apărut la vârsta de 1-4 ani, 2040 de cazuri, și la vârsta de sub 1 an, care teoretic nu erau eligibili la vaccinare. Protecția aceasta prin vaccinare este tocmai pentru a-i proteja și pe cei care nu pot fi vaccinați, da? Un copil la 3 luni, teoretic nu ar trebui să-l vaccinezi și ar trebui să fie protejat prin anticorpii de la mamă. Din păcate, el nu a fost protejat și, venind în contact cu un alt copil nevaccinat și care a făcut boala, a murit. Deci, asta e importanța problemei, nu cum îi numărăm. Din moment ce eu am 900 de copii sub 1 an care au făcut rujeolă, este o problemă! Și nu numai, pentru că sunt peste 400 de cazuri la peste 25 de ani.

– Italia se confruntă și ea cu o epidemie de rujeolă. Și cu toate astea, vârsta medie a cazurilor acolo este de 27 de ani. Ei au numai 95 de cazuri de copii cu vârsta sub 1 an. Cum vă explicați?

– Poate au o acoperire vaccinală mult mai bună.

– Mult mai slabă decât a noastră: 83%, spune Organizația Mondială a Sănătății.

– Da, din câte știu eu, la ei epidemia este abia la început, deci pe parcursul anului probabil că vor mai apărea astfel de cazuri. Ca și în România.

– Dar 95 de copii cu vârsta sub 1 an? Noi avem de 10 ori mai multe cazuri. Cum vă explicați?

– Pentru că acoperirea vaccinală la această grupă de vârstă este foarte scăzută. Am scăzut vârsta de vaccinare până la 9 luni…

– Ei n-au scăzut vârsta de vaccinare. Ei vaccinează numai cazurile de 7 luni din focare, care sunt suspicionate…

– Fiecare stat își ia deciziile cum crede că este mai bine pentru sănătatea populației. Din moment ce noi avem 9 copii care au murit la vârstele de sub 1 an, am luat această decizie, de a vaccina toți copiii peste 9 luni.

– Ȋn Franța, rata de imunizare împotriva rujeolei este de 74%, Organizația Mondială a Sănătății spune asta. Și totuși, ei au numai 126 de cazuri de rujeolă raportate. Cum? Ce fac ei?

– Nu putem să comparăm aceste evoluții, ele depind foarte mult de modul în care se răspândește; fiind o boală care se răspândește pe cale aeriană, dacă un copil, într-o comunitate, este nevaccinat, face boala… A fost în Italia, spre exemplu, da? S-a întors în România, în comunitatea în care se joacă, are contact în fiecare zi cu copii de aceeași vârstă, ceilalți copii sunt nevaccinați. Imediat, îi îmbolnăvește. Depinde și de modul în care este copilul, în colectivitate sau în afara colectivității.

– Deci, îmi confirmați că rujeola asta a fost adusă din Italia?

– Nu vă pot confirma, ceea ce vă pot spune este că nu este o tulpină originară a României, este o tulpină de import. Nu putem face legătura clară cu un caz din…

– Și e genotipul care în noiembrie 2015 – aprilie 2016 a provocat un focar de rujeolă, în nordul taliei, în trei tabere cu populație rromă, iar în momentul în care a apărut la noi, a apărut în comunități care de acolo veneau…

– Exact, proveneau din Italia. Da.

– La noi lucrurile astea nu se spun cu glas tare, în schimb se spune că noi am exportat rujeolă în Belgia. Deci, noi suntem exportatori, dar noi n-am adus de niciunde. Noi suntem cei cu bube.

– Nu, cred că este o problemă de comunicare. Faptul că apar cazuri… Și ăsta este rolul epidemiologilor, din toată lumea, nu numai din România, să evidențieze cum circulă aceste virusuri… Pentru că asta este problema esențială a secolului XXI, o boală nu mai este a unei țări, mai ales în cazul bolilor transmisibile, este o boală a întregii Europe și, mai mult, a întregii lumi. Pentru că acum putem merge într-o zi de aici până în Stockholm sau, în două zile, până la New York. Este foarte simplu să vii sau să duci ceea ce tu porți. Ș-atunci…

– Dacă ai făcut vaccinul, mai porți? Adică, duci mai departe virusul?

– Nu. Ȋn momentul în care ai făcut vaccinul, ai anticorpi și virusul nu se mai transmite.

– Iar imunizarea cât durează?

– Ȋn cazul vaccinului rujeolic durează, dacă se fac cele două doze corespunzător schemei, ele durează pentru toată viața. Ȋn general, există puține cazuri în care, din cauza unui status imun, a unor boli care sunt asociate, pe care copilul le dezvoltă, posibil ca anticorpii să nu ajungă să protejeze toată viața. Dar, în general, pentru rujeolă cel puțin protecția este de lungă durată.

– Și la celelalte vaccinuri? La cel împotriva TBC, de pildă?

– Și la celelalte vaccinuri, la fel. Aicea, la vaccinul BCG este o altă neînțelegere sau poate o lipsă a noastră de comunicare: vaccinul BCG nu este pentru a proteja neapărat îmbolnăvirea, ci de a proteja dezvoltarea unor forme grave de tuberculoză: tuberculoza miliară, meningita tuberculoasă, formele cele mai grave. Deci, ele îți induc această apărare, dar asta nu înseamnă că peste 3, 4, 5, 7 ani nu o să faci neapărat și boala, tuberculoza, dar o să o faci o formă mai simplă. Aicea este marea neînțelegere. Deci, noi facem vaccinarea pentru a proteja copiii de a face forme grave de tuberculoză.

– Forme grave pentru oricare altă boală, pentru că imunizarea nu este 100% în cazul niciunui vaccin.

– (zâmbește) Niciun produs nu este 100%…

– Da… Revenind la Italia: din cazurile înregistrate în acest an, 1920, 176 s-au înregistrat în rândul personalului medical. Și italienii au spus asta. Ȋn România nu se pomenește nimic de acest fapt, dar nici de faptul că boala poate fi transmisă în mediul intraspitalicesc.

– Ba da. Fiind o boală care se transmite pe cale aeriană, este o boală care se poate transmite, dacă nu se respectă toate regulile de izolare ale copiilor și de îngrijire a lor…

– La noi se spune doar că-s copiii nevaccinați. De fiecare dată când mai apare un deces, se subliniază: „copilul n-a fost vaccinat”. Și-atât!

– Da, dar asta nu înseamnă că a făcut-o în spital (boala)!

– Vă dau un singur caz, pe care-l știu: la 3 ianuarie anul acesta, la Craiova a decedat un băiețel de 3 luni din cauza rujeolei, iar managerul Spitalului Județean a declarat…

– Da. Care a avut un contact…

– Ce-a declarat? Spuneți dumneavoastră.

– Că a avut un contact cu un copil (bolnav) de rujeolă în cadrul spitalului. Da, se întâmplă.

– A luat-o din spital.

– Da. Era un alt copil, în aceeași zonă…

– Da’ presa a spus că „a fost nevaccinat”.

– Păi, asta nu înseamnă că… Dacă era vaccinat, nu se îmbolnăvea (n.r. – copilul avea 3 luni). Deci, nu înțeleg…

– N-ar trebui să ne luăm măsuri și-n spital, totuși?

– Păi, măsurile în spital sunt cele de izolare. Trebuie pacienții cu boli respiratorii în general, sau cu boli diareice, cu boli transmisibile, trebuie luate toate măsurile de precauție pentru a preveni transmiterea, și la personal, dar și la celelalte persoane din spital.

– Ar trebui cumva, nu știu, și pe partea asta subliniat că se mai întâmplă și din spital, nu doar din cauza nevaccinării…

– Dar primele cazuri așa au pornit. Ȋn Bistrița. Așa au pornit, de la un focar din spital.

– Din spital?! Vorbiți serios?

– Da. Și la momentul acela, în 2016, s-a spus. Ȋn februarie, când a început.

– Și copiii aceia pentru ce erau internați?

– Păi, veniseră cu rujeolă. Venise un copil cu rujeolă, s-a internat, și a mai făcut unul sau doi copii. Ș-apoi au plecat în comunitate și… Așa a început epidemia!

– Are românul o vorbă, care se adeverește, iată, că „te internezi cu copilul pentru ceva, și pleci din spital cu altceva”!

– Da. Există și astfel de situații…

– Despre ce fel de virus este acesta cu care ne confruntăm acum am spus, că este de genotipul B3, care este originar din Africa…

– Nu este o tulpină care circulă în mod normal pe teritoriul nostru. Ea este probabil importată, dar nu putem spune exact din ce zonă.

– Din Italia, care a importat-o din Africa, și tot așa, o dăm mai departe…

  • Iulian Capsali:

Spuneți NU derivei totalitare!

În sala Amfiteatru a Institutului Naţional de Sănătate Publică va avea loc pe dată de 11 mai dezbaterea organizată de cei care vor ca toţi cetăţenii României, toţi copiii şi adulţii, să fie vaccinaţi cu forţa, obligatoriu.

Cum specifica şi Prof. Dr. Vasile Astărăstoae, toţi vaccinistii din minister (dr. Alexandru Rafila & brothers) care susţin oligopolurile farmaceutice, împreună cu cozile de topor din presă, manipulează fără scrupule: “Din păcate, Ministerul Sănătăţii a început cu stângul. A început cu stângul deoarece a preferat să îşi promoveze legea, bazându-se pe frică şi pe informaţii incomplete. În locul unor mesaje pozitive a creat o adevărată isterie, profitând de epidemia de rujeolă. Ni s-au prezentat prognoze apocaliptice, cu dezinformare prin omisiune (…)”

De aceea vă cer tuturor cetăţenilor din țară care se opun unei legi de abator, nazistă, anticonstituţională, în care toţi copiii şi adulţii în România vor fi supuşi unui regim de crescătorie de animale, cu vaccinuri făcute industrial, să participaţi la această dezbatere.
Veniţi şi cu copiii în braţe, veniţi chiar dacă sunteţi grevaţi de obligaţii de serviciu, veniţi ca să va apăraţi drepturile, întrucât actualul guvern doar a păcălit populaţia şi a luat locul guvernului de tehnocraţi, însă nu face decât să ducă mai departe, obedient, foaia de parcurs propusă de corporaţii.

Înscrierea pentru participare la dezbaterea publică se va face în format electronic la adresa de email:
moancea@ms.ro până la dată de 10.05.2017, ora 10.00.

Pentru înscriere sunt necesare: nume şi prenume, seria şi numărul documentului de identitate.

Este vorba de viitorul nostru şi al copiilor noştri! Chiar dacă nu o să mai aveţi loc în sală, simpla dvs. prezenţă va însemna că nu staţi impasibili la tentativele totalitare ale acestui guvern de marionete!

Imagine – copil cu sindrom SHU în urma campaniei de vaccinare din jud. Argeş, de anul trecut, care a ucis trei copii şi a lăsat pe mai mulţi cu sechele pe viaţă.

Scara obligațiilor

Ce urmează după vaccinarea forțată? Donarea de organe fără acordul oamenilor? Inseminarea obligatorie pentru ca toate cuplurile homosexuale să aibă urmaşi? Eutanasie pentru cei care ies la pensie, ca Statul să fie degrevat de obligații?

Copiii luați de Stat în cazul în care nu dorim ca ”educația” sexuală să fie obligatorie? Cardul de identitate cu toate datele biometrice?

În oameni aparent normali, zace câte un tiran obsedat de ”binele” națiunii. Care nu s-ar sfii să-şi arunce in puşcărie aproapele ce nu se aliniază comandamentelor supreme ale lui Big Brother.

Facem vaccinarea obligatorie, dar:

– n-avem seringi care sa permita o dozare corecta a vaccinului, lucru care poate duce la efecte adverse grave;

– n-avem transport adecvat sau ambalaj adevat de transport a vaccinurilor, adica acestea se pot altera usor in urma trambalarii, in posete si sacose, de la Directie la cabinetul medicului de familie;

Halal!

Sa-ti fie rusine, Olivia Steer!

Nota noastra

Avand in vedere campania concertata in care mai multe grupari de putere s-au aliat, altfel adversare de moarte pe alte aliniamente socio-politice

gandindu-ne la afirmatia explicita a comisarului european pentru sanatate privitor la necesitatea reducerii costurilor de productie a vaccinurilor prin crearea unui mecanism comun de achizitie a acestora la nivelul UE

vazand ca, fara absolut niciun fel de tresarire din partea deontologilor de serviciu care stau de veghe patriei pe motiv de coruptie, abuz in serviciu si conflict de interese, premierul Grindeanu isi trage consilier tocmai distribuitorul de vaccinuri ale celui mai mare producator-importator in Romania

observand logica selectiva a sustinatorilor vaccinarilor obligatorii, care, pe de o parte, invoca individualismul in chestiuni ca definirea familiei, contrapunandu-l majoritatii, colectivitatii cu alte cuvinte, dar care acorda un ascendent absolut acesteia cand vine vorba de vaccinare

observand faptul ca autoritatile grabesc irational o astfel de lege in conditiile in care infrastructura medicala este precara (ceea ce creste riscul reactiilor adverse) si in conditiile unei crize grave a sistemului sanitar (exodul medicilor)

consideram, cu titlu de ipoteza, ca legea vaccinarii obligatorii este un fel de experiment financiaro-medical. 

Experiment financiar, in sensul in care ar fi rezultatul unui lobby ascuns, netransparent, al producatorilor de vaccinuri si

Experiment medical, in sensul in care sunt atatea necunoscute in aceasta vasta operatiune de impunere a imunizarilor fortate, incat ne putem astepta la tot felul de efecte adverse si perverse.

PS: ati citit vreodata un prospect al vaccinului anti-rujeola?

MANIPULARI GROSIERE PE TEMA VACCINARII. Medicul crestin PAVEL CHIRILA linsat la Antena 1, medicul Razvan Constantinescu ”trunchiat” la TVR Iasi/ COMISARUL EUROPEAN PENTRU SANATATE minte flagrant. Posibila explicatie pentru vaccinarea obligatorie: LOBBY PENTRU MECANISM COMUN DE ACHIZITIE A VACCINURILOR

VASILE ASTARASTOAE despre scandalul legii VACCINARII OBLIGATORII. Manipularea MINISTERULUI SANATATII in privinta EPIDEMIEI de RUJEOLA. De ce vaccinarile de astazi nu sunt acelasi lucru cu cele de acum cateva decenii?/ DEZBATEREA PUBLICA A PROIECTULUI DE LEGE: 11 MAI. Care sunt conditiile de participare

MINISTRUL SANATATII ISTERIZEAZA DELIRANT: România e aproape de CATASTROFA din cauza RUJEOLEI! Pentru Bodog, ”VACCINAREA OBLIGATORIE ESTE SINGURA OPTIUNE”/ Liviu Dragnea nu e de acord cu OBLIGATIVITATEA VACCINARILOR, dar PSD pare ca sustine proiectul in forma maximala/ PROPAGANDA GROSOLANA LA ANTENA 3/ George Alexander despre LEGEA VACCINARII/ Streinu Cercel s-a intors!

Presa: “În România, rujeola a ucis deja 22 de copii”. COLEGIUL MEDICILOR numara “21 de decese la bolnavi cu rujeolă nevaccinaţi”. CARE ESTE ADEVARUL FACTUAL DESPRE CELE 22 CAZURI DE DECES ASOCIATE CU RUJEOLA?/ Asociatia pentru Protectia Consumatorilor cere DEMISIA MINISTRULUI SANATATII/ Sergiu Moroianu: Legea Vaccinarii este undeva INTRE NAZISM SI COMUNISM

COALITIA PENTRU SANATATE ia atitudine fata de proiectul LEGII VACCINARII OBLIGATORII. Un proiect ilegal si abuziv, nefundamentat stiintific si fara precedent european, care ANIHILEAZA DREPTURILE PARENTALE


Categorii

Iulian Capsali, Razboiul impotriva familiei / vietii/ copiilor, Vaccinuri / legea vaccinarii obligatorii

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

10 Commentarii la “SOCIOPATIA VACCINARILOR OBLIGATORII – un experiment financiaro-medical?/ Eforturi conjugate si intense pentru impunerea legii vaccinarii/ FOST DISTRIBUITOR AL VACCINURILOR SANOFI-PASTEUR, CONSILIER AL PREMIERULUI/ Din gandirea vaccinistilor: “Copilul apartine comunitatii”/ PRIMUL FOCAR AL EPIDEMIEI DE RUJEOLA – INTR-UN SPITAL

  1. Din prospect: produs în fibroblaşti pulmonari umani diploizi WI-38…

    “In 1966, cercetatorii au extras tesut pulmonar de la un fat de 14 saptamani, avortat, si au dezvoltat o tulpina de celule cunoscuta ca MRC-5, care este utilizata in multe vaccinuri.
    Alte celule de fat avortat mai sunt listate ca: fibroblasti pulmonari umani diploizi (WI-38)”.
    http://pro-decizii-informate.ro/tesuturi-de-fetusi-avortati-in-vaccinuri/

    Biserica are datoria sa ia atitudine impotriva acestor vaccinuri care contin celule din fetusi avortati.

  2. In primavara anului 2011 intre 30 si 50% dintre elevii a trei clase de a V-a s-au imbolnavit de rujeola dupa ce in urma cu un an fusesera toti vaccinati cu ROR. Afland de aceasta situatie, am luat decizia impreuna cu sotia de a nu fi de acord cu vaccinarea copilului nostru in clasa a IV-a atunci, fapt comunicat d-nei doctor, cerandu-i si explicatii. Motivul invocat de dansa al imbolnavirii acelor copii a fost ca trebuia sa li se mai administreze inca o unul sau doua vaccinuri ROR. I-am replicat ca prefer sa se imbolnaveasca natural copilul meu capatand imunitate pe toata viata, nu sa se imbolnaveasca din vaccin care nu da o imunitate valabila nici macar un an. In copilarie toti am fost bolnavi de varicela si nu am murit. Acesti 24 de copii au murit datorita complicatiilor date cu celorlalte boli grave ce le aveau fapt ascuns in aproape toate comunicatele mass media pentru a induce isteria si motiva vaccinarea obligatorie care nu exista nicaieri in lume.

  3. În opinia ministrului, vaccinul este precum botezul pentru copil.

    “Îmi doresc să avem copii sănătoși, (…) să asigurăm copiilor noștri cel mai de preț dar pe care îl putem asigura — imunitatea și am citit undeva că vaccinul este ca și botezul pentru copil. În situația în care suntem credincioși și ne botezăm copilul, nu văd de ce să nu-l vaccinăm”, a afirmat Bodog.

  4. Pingback: DEZBATEREA LEGII VACCINARII - inca o bataie de joc din partea autoritatilor/ SERGIU MOROIANU ACUZA, DIN NOU, GANDIREA TOTALITARA A LEGIUITORULUI/ Avocatul Gheorghe Piperea: “Vaccinarea obligatorie e neconstituțională!”
  5. Pingback: IOHANNIS SUSTINE VACCINAREA OBLIGATORIE si descrie epidemia de rujeola drept "CATASTROFA". Liderul PSD, Liviu Dragnea, ramane cu "REZERVE" privind OBLIGATIVITATEA
  6. Pingback: BODOG anunta ca propunerile INDUSTRIEI FARMACEUTICE vor fi incluse in LEGEA VACCINARII/ Guvernul a incheiat contracte pe mai multi ani cu companiile farmaceutice
  7. Pingback: CJUE SI VACCINURILE Invocarea unor indicii grave, precise si concordante poate fi suficienta pentru dovedirea unei legaturi intre ADMINISTRAREA VACCINULUI si DECLANSAREA UNEI BOLI
  8. Pingback: VACCINARE IN FILIPINE. Peste 700 000 de copii in PERICOL dupa ce au fost vaccinati cu un produs care AMPLIFICA SIMPTOMELE BOLII. Producatorul vaccinului este SANOFI, compania care a "dat" un consilier al premierului României
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare