PROPOVADUIREA EREZIEI ECUMENISTE DE PE TRONUL PATRIARHAL sau: Cine surpa via lui Hristos in numele “unitatii”?

26-01-2010 2 minute Sublinieri

Extras din importanta ceremonie ecumenista desfasurata la Catedrala Patriarhala luni, 25 ianuarie 2010 (tocmai de praznicul Sf. Grigorie Teologul, luptatorul impotriva ereticilor), de inmanare a unor parti din sfintele moaste ale Sfintilor Mucenici Epictet si Astion, monseniorului Ioan Robu (“seful” cultului romano-catolic de Bucuresti) recunoscut catre patriarhul BOR ca “Inaltpreasfintit Mitropolit”!


Pentru ce ai dărâmat gardul ei şi o culeg pe ea toţi cei ce trec pe cale?

A stricat-o pe ea mistreţul din pădure şi porcul sălbatic a păscut-o pe ea.

Dumnezeul puterilor, întoarce-Te dar, caută din cer şi vezi şi cercetează via aceasta,

Şi o desăvârşeşte pe ea, pe care a sădit-o dreapta Ta, şi pe fiul omului pe care l-ai întărit ţie.

Arsă a fost în foc şi smulsă, dar de cercetarea feţei Tale ei vor pieri. (Ps. 79, 13-17)

Fara o credinta dreapta in Hristos, nu poate exista unitatea Duhului; fara pazirea nestirbita a unicului Adevar nu poate exista unitate de credinta. Pentru ca unitate poate fi si intre talhari, unitate poate fi intre rataciti, intre rau-credinciosi. Unitate a fost intre fariseii care l-au ucis pe Hristos si, apoi, pe apostolii Sai. Unitate a fost intre Arie si urmatorii lui. Unitate a fost intre latin-cugetatorii Papi si cei care i-au sprijinit politic si ecleziastic, spre ratacirea intregului Apus. Unitatea in minciuna, de fapt, cardasia in minciuna si inselare, este schimonosirea de catre diavol a unitatii de credinta.

Asa cum au existat, astfel, pastori buni care au marturisit unitatea in adevar a Bisericii, fie si cand ea este redusa la o turma mica, asa au fost mereu pastori naimiti, vicleni si straini, care au “promovat” o unitate mincinoasa surpand gardul viei plamadita de Dumnezeu pentru Mostenitor si lasand sa fie devastata de porcii salbatici aducatori de inovatii si rataciri pierzatoare. Ba chiar le-au dat acestora si margaritarele sfinte, odoarele scumpe si de taina ale Bisericii. Surpand tarcul oilor, au deschis larg usa pentru lupi. Tradand cetatea si deschizand bresa in zidurile de aparare au invitat inauntru pe talharii pusi pe jaf.

Cu toata “strictetea” afisata de ochii lumii in care s-a organizat anul acesta saptamana de rugaciune “ecumenica”, insusi P.F. Daniel a tinut, la sfarsitul acestei perioade de propaganda a pan-ereziei, o mostra de discurs manipulator pe tema pretinsei unitati tainice, de esenta, nevazute dintre Biserica Ortodoxa (numita Rasariteana) si cea Catolica (Apuseana sau Latina).

Patriarhul nostru este mult prea inteligent si prea bine pregatit teologic, ca sa nu stie ca ceea ce a afirmat de la inaltimea altarului Catedralei este, pur si simplu, o minciuna, ca sa nu zicem ca e de-a dreptul o erezie. Ca intreg discursul acesta pur si simplu nu este adevarat teologic. Ca este impotriva invataturii Sfintilor Parinti pe care i-a evocat, de altfel, atat de frumos.

Patriarhul nostru a facut teoria Bisericii Crestine Universale (o teorie cu radacici protestante, dupa cum a aratat-o inca de la inceputul sec. XX Sfantul Ilarion Troitki) care beneficiaza de o unitate “invizibila” in cer, unde, chipurile, sfintii ortodocsi si cei “catolici” s-ar afla impreuna in rugaciune, pentru a ne uni pe noi, cei de pe pamant. Dar care sfinti catolici?

Patriarhul a enumerat cativa sfinti papi din calendarul ortodox, ca fiind, chipurile, drept sfinti apuseni, latini (cum ar veni, catolici). Dar orice copil ar trebui sa stie ca acesti sfinti NU sunt apuseni decat geografic si latini doar din punct de vedere lingvistic. Ei sunt sfintii nostri, adica sunt sfinti ortodocsi. Sunt episcopii sfinti ai Romei din perioada de dinainte de schisma, in care in apus nu exista “biserica” romano- catolica, iar a fi “papa” nu inseamna catusi de putin ceea ce inseamna astazi in catolicism, ci insemna exclusiv a fi primatul scaunului din cetatea Romei, fara nicio pretentie de infailibilitate sau de superioritate, asa cum se intampla astazi. Sfantul “Papa” Silvestru sau Martin, sau Leon sau Ipolit etc. marturiseau Crezul de la Niceea nemodificat, batut in cuie pe usa catedralei de la Roma, fara erezia trinitara Filioque, fara ereziile mariologice de mai tarziu si fara atatea ale si alte inovatii. Acesti sfinti erau (si sunt in vesnicie) ortodocsi! Oare nu stie Patriarhul nostru acest elementar adevar? (teologic, istoric, eclezial). Nu se poate sa nu stie…

Acum apusenii, in frunte cu Papa sunt eretici si sunt in afara Bisericii pentru credinta stramba pe care o marturisesc si pentru toate abaterile grave fata de Traditie din practica lor de cult. Prin ereziile adoptate, s-au lepadat de dreapta credinta, s-au lepadat de teologia Sfintilor Parinti, a marilor Sfinti Ierarhi marturisitori. Realitatea este tocmai invers decat cea propovaduita de patriarh: ruptura facuta de sefii ereziei papistase a rupt haina Bisericii pana la cer si inapoi. Erezia te desparte de Dumnezeu si de plinatatea harului si a vietii adevarate. Daca vrei unitate cu ereticii, fara ca aceasta sa insemne o intoarcere a lor la Biserica, la Ortodoxie, atunci inseamna ca vrei sa faci partasa intreaga ta turma la caderea acelora.

Cat despre mitul unitatii, acesta este cel mai exploatat mit din timpurile noastre. Tema masonica de prim rang. Daramarea zidurilor dintre noi este o expresie deja faimoasa, folosita inclusiv de ofilitul “mesia”  american Obama. Si veti gasi aceasta tema a unitatii si a daramarii zidurilor dintre noi in orice conferinta, discurs, simpozion si alta “jertfelnicie” masonica pentru realizarea sperantei de unitate intru minciuna, unitate pentru Antihrist. In realitate, nu se darama ziduri, ci numai se surpa gardul viei lui Hristos.

Si inca ceva… De cate ori l-ati vazut pe patriarhul Daniel atat de incantat si satisfacut…?

bscap0022

Legaturi:


Categorii

Ecumenism, Opinii, analize, Video

Etichete (taguri)


Articolul urmator/anterior

Comentarii

60 Commentarii la “PROPOVADUIREA EREZIEI ECUMENISTE DE PE TRONUL PATRIARHAL sau: Cine surpa via lui Hristos in numele “unitatii”?

VEZI COMENTARII MAI VECHI << Pagina 2 / 2 >>

 1. @ Rafael:

  Cerinta de care vorbesti nu este din partea noastra, ci vine automat din formatul platformei wordpress. In plus, noi avem adresa de e-mail postata la vedere si ni se pare oarecum firesc ca, si daca nu ne dam numele, sa ne putem da o adresa de e-mail care sa faca posibil dialogul. Dar esti liber si sa postezi o adresa fictiva, daca asta ti se pare o problema. Oricum, in afara de noi, nimeni nu vede adresele celor care comenteaza, nu se afiseaza publica.

 2. Am citit ceea ce mi-ati recomandat… Multumesc. Mai ales pentru zambet. Conteaza mult…
  Am oroare de conflicte.
  Prefer sa tac pentru ca este posibil sa vorbesc aiurea…

  Multumesc.

 3. Inteleg ce vreti sa spuneti, apropo de scindare. Sint de acord. Ea nu este de dorit in orice caz decit doar atunci cind actualul patriarh ar face pasul final al apostaziei. Ceeace vroiam eu sa spun este ca prin actiunile lui da apa la moara celor care ar dori scindarea bisericii din motive, cum spuneati deloc ortodoxe, si care ii antreneaza si pe naivii, sau “ultra-ortodoxii” care il injura de multa vreme (cum sint stilistii), semanind confuzie mare printre crestinii ortodoxi.

 4. Eu cred că patriarhul Daniel profită de laşitatea şi tăcerea noastră. Gestul de instrăinare a Sf. Moaşte Epictet şi Astion, către eretici, îl pune alături de Corneanu şi Drincec.Eu propun să se iniţieze un demers, de către asociaţiile ortodoxe şi creştine care or vrea prin care să se ceară Sinodului BOR punerea în discuţie a deselor călcări a canoanelor şi învăţăturilor Sf. părinţi, de către patriarh şi caterisirea lui. După cât ştiu eu patriarhul conform învăţăturii bisericii este supus sinodului. Să întrebăm sinodul dacă Daniel este papă al României..
  şi dacă nu,de situaţia creiată sunt vinovaţi şi ceilalţi membri ai sinodului prin favorizarea trădătorului. Nu ar fi primul caz de patriarh depus din treaptă în istoria bisericii. Cred cu tărie că de nu va primi Daniel un semn de rezistenţă ortodoxă nu va da înapoi. De fapt eu nu înţeleg noi ce mai aşteptăm de la acest patriarh să se mai întâmple?

 5. sunt perfect deacord cu sora Miriam…de ce exista atata frica de acest “patriarh”?..mi-ar placea sa aud ca noi ortodocsii suntem mai uniti si sa il propunem Patriarh pe Pr.Iustin Parvu…multe rele nu s-ar mai intampla…Doamne ajuta!

 6. Pingback: Razboi întru Cuvânt » MITROPOLITUL SERAFIM DE PIREU DA ANATEMA PE ECUMENISTI LA SINODICONUL ORTODOXIEI / Dezvaluiri importante la VOLOS
 7. Doamne ajuta,

  As dorii si eu sa confirm ca intr-adevar sunt foarte multi romani din diaspora-canada,ont., cazul meu unde ca sa ajunga cu familia( 3 copii cazul meu) conduc duminica de duminica cu orele pana la sf biserica sa fim la sfanta liturgie, si ca mine sunt multi romani.Mai stiu ca multor romani de aici nu-i mai tine altceva in viata decat BUNUL DUMNEZEU .Pentru ca placand cu multi ani din tara intr-un final am realizat ce-am facut dar nu mai putem face nimic,decat sa venim acasa din nou , iar acasa este sfanta biserica ortodoxa. Este grav ce se intampla si eu am avut incercarile mele cu cotolicismul, si vreti sa stiti de ce? in primul rand ca ,inca din anii 90 se spunea mereu printre oameni in tara, biserica “sora”catolica, si asa crescand in comunism ne avand studii in scoala de religie nu am avut de unde stii si cunoaste dogmele si sfanta traditie, iar de aici am pornit cu stangul crezand ca este ok cu catolicii…dar NUMAI MILA SI IUBIREA DUMNEZEIASCA mi-a aratat in ce mare eroare traiam si in ce iad eram gandind asa. Dar nu m-a lasat si mi-a aratat ca NU ESTE BISERICA SORA SI CA ALTA BISERICA NU EXISTA DECAT NUMAI UNA ESTE CEA SOBORNICEASCA SI APOSTOLEASCA DECI CEA ORTODOXA-SINGURA.Fiind casatorita cu un catolic credincios, cu toata familia dar catolic , cand mi-am regasit ce-mi curgea prin vene , pur si simplu am cazut la icoana MAICII DOMNULUI pentru prima oara cu adevarat , am cazut intr-o noapte in genunchi si am rugat-o sa nu ma lase ca atunci cu VOIA DOMNULUI AM VAZUT CA inca de pe acum eram in iad,deci rugand-o sa ma ajute,m-am trezit ca dintr-un vis urat si ani de zile mergand la catolici dintr-o data m-am interesat de biserica ortodoxa si am gasit pe sfantul mare mucenic GHEORGHE , BISERICA ORTODOXA si de atunci mai bine de 5-6 ani nu am mai lasat-o. SI tot cu voia Domnului dupa multe incercari sa-l conving pe sot sa vina la ADEVAR( dupa ce si eu trebuia sa reintru cu copii in adevarul ortodox din biserica reprimind sfanta mirungere) , nu am putut sa-l conving, pana nu mi-a spus un parinte monah asa:”-draga mea ai vorbit cu sotul tau de DUMNEZEU SI BISERICA LUI ? , -i-am raspuns, da: -si? ma intreaba parintele ce-ai rezolvat !?! nimic…,-deci acuma este timpul sa vorbesti cu DUMNEZEU DE SOTUL TAU ….si debia atunci dupa un timp sotul a primit sa vina la adevarata biserica ORTODOXA si sa marturiseasca impotriva familiei sale, dar cu credinta pe care DUMNEZEU I-A PUS-O in suflet, ACEEA DE A FII PE CALEA ADEVARATA DE MANTUIRE. Fiind om cu studii superioare si-a dat seama de inselaciunea in care era, cand, gasind mai apoi si citind de ruptura schismatica din 1054, iar atunci a simtit ca a fost el insusi inselat si traia intr-o minciuna pe care insasi credinta in care s-a nascut i-o spusese, sau mai bine spus ascunsese purul adevar, acela ca s-au rupt de la adevaratul izvor al vietii A SFINTEI BISERICI CRESTINE PE ATUNCI, ACUM ORTODOXA. Deci catolicii insasi pe”turma” lor i-au mintit si ii tin in ratacire si inselare, iar noi acuma sa-i primim…SA NE FEREASCA DUMNEZEU.
  Dar de acuma va spun si eu ca este timpul sa nu mai vorbim de patriarh sau altii din sobor despre ADEVARATUL DUMNEZEU CI SA VORBIM CU DUMNEZEU DESPRE EI, ca BUNUL SI MARELE DUMNEZEU sa ii miluiasca si sa-i intoarca la unica si singura biserica ORTODOXA. Iar eu daca as fii din Bucuresti nu as mai pune piciorul la nici o slujba unde ar slujii acesti preoti desi HARUL LUCREAZA PRIN EI INDIFERENT DE PACATELE LOR, dar ca si mirean as merge la o alta bisericuta sau la manastiri ca aveti acolo SLAVA DOMNULUI BOGATII IMENSE DE SFINTE MANASTIRI si vazand atunci patriarhul biserica goala si-ar da seama ca l-a parasit turma , deci nu sa parasim pe DUMNEZEU SI SFANTA LUI BISERICA , ci doar locul,iar acolo sa fie plin unde slujeste cu smerenie si frica de DUMNEZEU alt parinte, iar acesta ar fii un semnal de alarma , cred eu pentru cei avizati.
  Mai vreau sa spun ca numai la SFANTA SI DUMNEZEIASCA LITURGHIE PUTEM VORBI CU HRISTOS FATA CATRE FATA si asta smeriti si spovediti pentru a fii ascultati de BUNUL DUMNEZEU, iar mai apoi la casele si in sufletele noastre. Sa ne intareasca Bunul si Marele Dumnezeu ca acest post rugaciunile noastre de peste tot , din lume dar din acelasi loc Sfanta Biserica sa fie spre binele nostru al tuturor ca toti sa ne mantuim dar…, nu ne putem mantuii singuri decat cu celelalte madulare ale bisericii deci cu totii.Ma iertati si DOAMNE AJUTA PAZESTE SI NE MILUIESTE PE NOI. AMIN.

 8. As mai vrea sa-i spun lui RAFAEL, RAFAEL dragul meu sa stii ca nu m-ar mira daca nici LUMINA SFANTA DE LA SFANTUL MORMANT nu ar venii anul asta nu m-ar mira…….

 9. Pingback: Razboi întru Cuvânt » TAINE SI IERURGII COMUNE CU CATOLICII LA BOCSA MONTANA SI SIRET! Dar atentie si la glasurile de sirena ale celor care vor profita de aceste abateri pentru a rupe Biserica!
 10. Pingback: Razboi întru Cuvânt » PAPA IN ROMANIA, IN 2011, PRECEDAT DE O VIZITA ECUMENICA A PATRIARHULUI DANIEL LA VATICAN?
 11. Pingback: Razboi întru Cuvânt » “Episcopul” romano-catolic de Iasi, Gherghel – disperat de refuzul IPS TEOFAN de a mai participa la “octava de rugaciune” ecumenista din luna ianuarie
 12. Pingback: Razboi întru Cuvânt » POLITICA PASILOR MARUNTI. Noua strategie ecumenista a Romei adaptata actualului context
 13. Pingback: PATRIARHUL DANIEL ELOGIAZA PE "MARELE RABIN", crede in ”bogatia spirituala comuna” a crestinilor cu iudeii si in ”misiunea profetica” a celor doua comunitati. CARE E ADEVARUL?
 14. Pingback: SAPTAMANA UNITATII ANTIHRISTICE: rugaciuni tematice pentru unitatea “bisericilor” crestine (18-25 ianuarie 2012) - Razboi întru Cuvânt
 15. Pingback: SAPTAMANA DE RUGACIUNE pentru “unitatea crestinilor” presupune si “SLUJBE” inventate de COMISII ECUMENISTE - Razboi întru Cuvânt
 16. Pingback: Retrospectiva SAPTAMANII UNITATII ECUMENISTE la Bucuresti. UN PASTOR CALVIN a predicat in catedrala patriarhala despre… “dreapta credinta” (cea ecumenista), iar PF DANIEL despre miscarea ecumenica (FOTO+VIDEO) - Razboi întru Cuvânt - R
 17. Pingback: NEVINDECATA RANA A ECUMENISMULUI: ”saptamana de rugaciune pentru unitatea crestina” sau FARISEISMUL IUBIRIST - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
 18. Pingback: “SAPTAMANA DE RUGACIUNE PENTRU UNITATEA CRESTINA” cu tema: “Oare s-a impartit Hristos?” continua sa propovaduiasca RATACIREA grava a TEORIEI RAMURILOR (a “BISERICILOR” CRESTINE DESPARTITE), talcuind eretic Scriptura - R
 19. Pingback: Interviu cu Pr. Prof. Theodoros Zisis in “Lumea credintei” despre IUBIREA FALSA A ECUMENISMULUI si CONSECINTELE MINIMALISMULUI DOGMATIC: “Fara adevar, iubirea este minci­noasa. Aceasta perioada este cea mai grea dintre toate. Nu stiu daca poate fi
 20. Pingback: Interviu cu Pr. Prof. Theodoros Zisis in “Lumea credintei” despre IUBIREA FALSA A ECUMENISMULUI si CONSECINTELE MINIMALISMULUI DOGMATIC: “Fara adevar, iubirea este minci­noasa. Aceasta perioada este cea mai grea dintre toate. Nu stiu da
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare