CAMELIA SMICALĂ, mama din Finlanda care se lupta pentru recuperarea copiilor ei luati abuziv, se afla IN ROMÂNIA – stiri TVR si Antena 1 (VIDEO)

18-10-2016 1 minut Sublinieri

Prinşi în mijlocul unui război juridic între părinţi, doi copii trăiesc într-un coşmar. Micuţii, care au o mamă româncă şi un tată finlandez, sunt lipsiţi de căldura unui cămin. Trăiesc într-un centru de plasament din Finlanda. Mama, ajutată de autorităţile de la noi, se luptă să îi recupereze. Susţine că cei mici sunt nefericiţi. Şi, ca să dovedească asta, a înregistrat discuţiile pe care le-a avut cu ei.

Maria, de 10 ani, şi Mihail, de 11 ani, sunt victime colaterale în războiul părinţilor.

Medicul român Mihaela Smicală se luptă în instanţă cu fostul ei soţ – finlandezul Petri Jalaskoski – pentru custodia copiilor. Acum un an, cei mici au fost smulşi din braţele mamei, după ce tatăl le-a spus autorităţilor că femeia ar vrea să fugă cu ei în România. Atunci, ea a reuşit să îi recupereze. Dar i-a pierdut din nou, după un an, din alt motiv.

Până când instanţa va hotărî la cine rămân copiii, Maria şi Mihail sunt în grija Protecţiei Copilului din Finlanda. Stau într-un centru de plasament, printre străini, fără să aibă parte de afecţiunea şi îndrumarea părintească.

Mama a înregistrat discuţiile pe care le-a avut cu ei, ca să demonstreze că cei mici se tem de tată.

Tatăl are o altă versiune:

-Sunt adevărate acuzaţiile că v-aţi abuzat soţia şi copiii?

-Nu, nu, nu. Este însă un lucru la care mă aşteptam. Mă gândeam că vor veni cu aceste acuzaţii după 3 ani, dar le-au formulat abia după 6 ani. Întrebaţi-vă şi dvs.: Cât sunt de adevărate?”

Femeia a venit acum în România, cu speranţa că autorităţile de la noi o vor ajuta să-şi recupereze copiii. Însă toate demersurile au rămas fără rezultat.

Reporterii TVR au încercat să ia legătura cu autorităţile finlandeze, însă nu au reuşit să vorbească direct cu cei implicaţi în acest caz.

În ultimii ani, au fost mai multe cazuri în care copiii unor români au fost luaţi de autorităţi, în ţările nordice. Cel mai cunoscut este al familiei Bodnariu, din Norvegia.

d3


Categorii

1. DIVERSE, Confiscarea copiilor de catre stat, Razboiul impotriva familiei / vietii/ copiilor, Video

Etichete (taguri)

,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

6 Commentarii la “CAMELIA SMICALĂ, mama din Finlanda care se lupta pentru recuperarea copiilor ei luati abuziv, se afla IN ROMÂNIA – stiri TVR si Antena 1 (VIDEO)

  1. Dumnezeu sa-i dea putere si copiii inapoi!

  2. Pingback: CAMELIA SIMCALA SI-A PIERDUT COPIII, POATE DEFINITIV | Cuvântul Ortodox
  3. Pingback: RUGACIUNE PENTRU CAMELIA SIMCALA. O noua incercare pentru mama ce si-a pierdut copiii in Finlanda
  4. Pingback: Nou îndemn la rugăciune stăruitoare pentru Camelia-Mihaela Smicală și copiii săi
  5. Pingback: PREASFINȚITUL MACARIE împreună cu enoriașii de la Stockholm, alături de CAMELIA SMICALĂ (video, text): "SUNTEM ÎMPREUNĂ! Aceasta înseamnă Biserica. SĂ TE DOARĂ ATUNCI CÂND FRATELE TĂU ESTE ÎN DURERE. Este cumplit atunci când dragostea
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare