Big Brother “chinezesc” in Romania: SISTEM DE SUPRAVEGHERE PRIN RECUNOASTERE FACIALA PE STRAZILE ROMANIEI, negociat de Ponta si Dragnea cu firma HUAWEY din China (VIDEO)

27-03-2014 2 minute Sublinieri

Romania ar putea fi supravegheata de un sistem de monitorizare adus din China, sistem care va contine si un program de recunoastere faciala, asa cum vedem prin filme.

Vice-premierul Liviu Dragnea se afla in China, unde a discutat cu giganti in domeniu despre implementarea unui proiect-pilot intr-un oras din Romania.

Se pune insa intrebarea daca acest sistem nu incalca dreptul la intimitate al cetatenilor filmati pe strada cu camere inteligente.

Daca fotografia unei persoane a fost deja introdusa in baza de date, este o chestiune de minute pana cand dispecerul unui asemenea sistem de recunoastere faciala poate sa o depisteze in trafic prin intermediul camerelor de supraveghere, folosind bineinteles tehnologia de ultima ora.

Sistemul poate recunoaste fetele trecatorilor si poate accesa baza de date cu criminali cunoscuti. Poate preveni astfel o crima inainte sa se intample.

Inca din 2013, chinezii ii prezentau premierului roman, aflat in vizita oficiala in China, sistemul de supraveghere, iar Victor Ponta se arata interesat.

As vrea sa implementez un asemenea sistem in Romania, dar mai inainte trebuie sa intreb presa daca e de acord si sa ii conving ca Guvernul va supraveghea totul, spunea Ponta, in 2013.

Acum vicepremierul Liviu Dragnea se afla in China si a discutat despre instalarea acestui sistem cu cele doua mari companii de telecomunicatii chineze.

dragnea“Am propus sa identifice un oras unde sa dezvolte un proiect-pilot pentru un sistem de supraveghere pentru siguranta cetateanului”, a spus Dragnea.

Ce nu stie vicepremierul este ca ZTE e pe cale sa instaleze un astfel de sistem intr-un oras din sudul Romaniei, proiect tinut deocamdata secret.

42 de camere sunt aduse pentru acel oras – camere de luat vederi, exista un software cu sistem de recunoastere a chipului si un centru de virtualizare a imaginii si un centru de stocare si un dispecerat de interventie care notifica politia locala sau alte unitati, a spus Lorian Vintila, directorul ZTE Romania.

Pretul unei astfel de camere de supraveghere ajunge la 500 de euro.

Acum, atat ZTE, cat si Huawei, vor instala sisteme de supraveghere intr-un alt oras din Romania, pe care il vor stabili dupa discutii si cu premierul.

Ne referim la un pilot de monitorizare video si supraveghere. Softul care sa poata faca monitorizarea poate sa aiba aplicatie de tip plate recognition, sa ai identificarea numerelor de inmatriculare a automobilelor, daca se intampla infractiuni sau trebuie aplicate amenzi. Pot sa aiba diverse softuri care sa faca recunoastere de permietru, inclusiv de face recognition“, a spus Vlad Doicaru, directorul Huawei Romania.

Monitorizarea traficului face parte dintr-un memorandum mai amplu semnat de guvern cu Huawei in noiembrie, care mai prevede realizarea unei infrastructuri nationale de informatii si comunicatii. Documentul a fost criticat de presedinte.

Securitatea nationala nu se da pe mana unor firme IT straine, indiferent cat de prieteni am fi cu o tara sau cu alta“, a spus Basescu.

Huawei spune ca a instalat deja un sistem de monitorizare a traficului in Chisinau, in timp ce ZTE a montat 20.000 de camere de supraveghere pentru primaria din Marsilia, dar si sisteme similare in Londra sau Moscova.

cctv

Legaturi:


Categorii

1. DIVERSE, China, Era Big Brother, Guvernarea electronica (E-GUVERNARE), Razboiul impotriva Romaniei, Tradatori si lichele, Video

Etichete (taguri)

, , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

8 Commentarii la “Big Brother “chinezesc” in Romania: SISTEM DE SUPRAVEGHERE PRIN RECUNOASTERE FACIALA PE STRAZILE ROMANIEI, negociat de Ponta si Dragnea cu firma HUAWEY din China (VIDEO)

 1. Vălul taliban e solutia…

 2. NU miroase deloc bine . Niste papusari-mascote politice, pusi sa faca jocul cel mai preiculos asupra omenirii ,iar ei se amuza ,le place f. mult ,in special ochelaristului Pontanel . Ne va duce in marele HAU ,dar cu ei impreuna ,si nu vom mai iesi decat cu ajutorul lui DUMNEZEU .

 3. Apropos de acest “entuziasm” de a-i primi pe chinezi cu bratele deschise, va reamintesc de una din marturiile despre par. Arsenie Boca, chiar de pe site-ul acesta:
  “Toate aceste semne ni le-a proorocit Parintele Arsenie prin anul 1945-1946 si ne-a citit [talmacit] din Biblie de la Apocalipsa ca se va ridica de la Rasarit un popor fara cruce, va bantui casele oamenilor, le va darama, le va nimici, se va calca om pe om, se va manca carne de om si se va bea sange de om. Cine va ramane din razboiul acesta va fi ales ca graul din pleava. Pleava zboara, iar graul ramane. Se va alege cine va ramane.

  Parintele ne-a spus: “Nu va spun de la mine. Asa scrie in carte, in Biblie”.

  (Preoteasa Lucretia Urea si Paraschiva Anghel)
  Nimeni nu sustine ca nu trebuie sa avem relatii economice cu ei sau cu oricare alta tara, dar acum se intrevede un fel de obsesie grabita de a deschide toate portile cetatii, fara discernamant parca, de parca de acolo ne-ar veni scaparea si “inflorirea economica”!Cand, in seara asta, am mai auzit ca Dragnea propunea sa ii punem pe copii de invete chineza, chiar am luat pozitia Ganditorului de la Hamangia…

 4. Aicea nu chinezii sunt problema – putea fi vorba de o companie americana, ruseasca, sarba, italiana sau chiar romaneasca, nu despre asta e vorba.

  Aici intentiile politicienilor nostri sunt problema, si ideile nastrusnice care le trec prin cap! Cum a spus si Dumitru, se pare ca ei accepta transformarea Romaniei intr-un stat experimental.

  Ma mira ca Basescu s-a opus proiectului, dar si opozitia lui e relativa. Sigur, e de bun simt elementar sa spui ca nu poti da securitatea Romaniei pe mana unei firme de IT straine (bun simt pe care Ponta l-a pierdut demult), dar ramane de neinteles cum un astfel de sistem poate fi asimilat ‘securitatii Romaniei’!

 5. @ Doroteea:

  Basescu s-a opus sa fie date chinezilor, pentru ca trebuiau date americanilor (spus explicit, nu interpretat de noi) invocand ca pretext “securitatea nationala”, in sensul ca se da acces la niste chestii potential strategice unor chinezi. Nu il interesa altceva, evident pe niciunul nu preocupa drepturile cetatenilor.

 6. @admin:

  aa, am inteles, chiar eram ‘ingrijorata’ de astfel de accese democratice..

 7. cora atentie mare la afirmatiile facute, ma refer la faptul ca si la populatia de rasa galbena inclusiv la chinezi sunt si ft. multi crestini e adevarat mai putini dar sunt

 8. Firma Huawey este de cativa ani buni in Romania. M-as mira sa nu fi lucrat si pana acum in acest domeniu.
  Cred ca acum doar se incearca “oficializarea” acestei “colaborari” cu chinezii.

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare