COMENTARIUL CITITORULUI. Cum se manipulează masele? CAZUL PROTESTELOR ANTI-AMNISTIE SI GRATIERE. ”Manipularea pe facebook este continuă, pentru că pot apărea tot timpul momentele în care cei care au nevoie de ea o vor folosi”/ Generatia lui “IMPOTRIVA”: proiectul de tara pentru “100 ani de la Marea UNIRE”?

3-02-2017 8 minute Sublinieri

iohannis-referendum-gratiere

Cum se manipulează masele?

Cititorul Titus L

S-au scris o mulțime de cărți despre manipulare. Sunt studii teoretice, sunt manuale practice, toate acestea sunt publice, lumea le citește și degeaba. Manipularea este suverană, nimeni nu pare a scăpa de ea. Totuși primul pas în a scăpa de boală este, spun psihologii, să o conștientizezi.
Mai întâi, câteva considerații.

1) Publicul.

Ideea de plecare este că oricine poate fi manipulat la un moment dat. Dar nu toată lumea poate fi manipulată în același timp. Și atunci cel care manipulează trebuie să își circumscrie foarte bine publicul țintă în funcție de scopurile sale. Mesajele, manipulatorii sau nu, nu au aceeași receptivitate la orice fel de public. Unii oameni sunt mai deschiși în a recepta unele mesaje, alții sunt opaci. De asemenea, manipularea are un scop precis, anume reacția publicului manipulat. Și aici avem în mare, tot două categorii. Anume, unii oameni recepteaza mesajul și reacționează, alții doar recepționează mesajul.

2) Mesajul.

La rândul său, mesajul poate fi de natură a crea o reacție imediată sau el este un mesaj care trebuie repetat în timp pentru a conduce la reacțiile așteptate. De obicei, aceste feluri de mesaje sunt complementare, mesajul care are calitatea de a crea o reacție imediată nu trebuie să vină pe un teren gol, altfel nu are consistență. El trebuie să găsească rezonanță în mesajele repetate în timp astfel încât să vină ca o confirmare, o întărire a mesajelor mai vechi. De asemnea, mesajul trebuie să fie simplu, și să conțină generalități și truisme, astfel încât să poate fi receptat și în absența atenției celor vizați. Asfel, mesajul apare celor manipulați ca fiind o gandire proprie, o concluzie personală și un lucru bine știut de toată lumea, deci fără îndoială adevărat.

3) Individul.

Publicul receptor al mesajului de manipulare este totuși, în ultimă instanță, format din indivizi. Chiar dacă o mulțime, sau o masa de oameni, este altceva decât simpla adunare a individualităților, în absența unei sume de individualități nu este nimic. Deci fiecare individ contează și ce contează la fiecare individ din punctul de vedere al manipulatorului este modul de gândire și modul de reacție, deci inteligența și emotivitatea.

În ceea ce privește inteligența, nu contează mărimea coeficientului de inteligență, ci felul în care mintea lucrează. Anume, trebuie știut că mintea omului are mare grijă de ea însăși ferindu-se de disonanțe cognitive. Nu contează că luate în detaliu toate componentele mesajului se pot demonstra ca fiind false, dacă generalitatea lui este sau pare adevărată, atunci detaliile vor fi ignorate, și vor fi ignorate chiar și atunci când sunt cunoscute! Pentru că mintea omului nu doar fuge de disonanța cognitivă, dar ea aleargă după coerență. Deci va primi și va integra doar acele mesaje care corespund unei opinii prefabricate. Informația circulă în minte prin sinapsele neuronale, iar acestea au propria lor memorie și structură formată exact după felul în care mintea omului gândește de obicei. Iată, deci, importanța mesajelor subliminale, cele pe care mintea le recepționează tot timpul, în absența atenției.

Emotivitatea este a doua componentă a minții luată în calcul. Emotivității i se adresează mesajul cel mai puternic, cel care poate crea o reacție imediată. Dar mintea fuge de emoții puternice, ea nu e deschisă spre acestea, pentru că îi perturbă buna funcționare și rutina. Asadar, ca să spargă bariera naturală împotriva emotivității, mesajul trebuie să fie ubicuu, dacă vine dintr-o singură sursă nu este credibil, mintea se poate apăra și se apără. Deci, mesajul trebuie să fie transmis în același timp din mai multe surse și trebuie să fie foarte agresiv.

4) Mediul.

În general, masele sau mulțimile de oameni sunt dispersate. Ca manipularea să aibă efect, toți acești oameni care formează publicul țintă al manipulării trebuie să fie aduși laolaltă. Ca să poată fi puși împreună oamenii, cel care manipulează trebuie să știe unde și cum să-i găsească. Nu neapărat fizic, ci prin mesajul pe care îl transmite, acesta trebuie să-și găsească calea spre publicul țintă. În acest scop, mediul de transmitere trebuie să fie unul care îi unește pe cei vizați, trebuie să fie un ceva la care toți participă prin prezență. Ieri era și încă mai este mass-media, astăzi s-a inventat social-media pentru același lucru.

5) Conducătorul.

Mulțimile odată adunate au nevoie de un conducător. Scopul lor determinat de manipulare trebuie exprimat. Fără exprimarea scopului, acesta dispare și mulțimile își pierd interesul pentru ceea ce le-a adunat. Ele au nevoie de o țintă și o expresie coerentă pentru a-și păstra unitatea și unitatea de acțiune. Exprimarea coerentă nu poate fi făcută decât de un singur om și nu de o mulțime în același timp. De aceea, mulțimile vor accepta cu ușurință pe cineva care știe să le dea o țintă și să exprime cel mai bine și mai concis ceva care să le exprime dorințele induse. Dacă acesta este și un om cunoscut, cu autoritate, cu atât mai ușor îl vor accepta instinctiv, căci mulțimea caută instinctiv unitate sub o autoritate. Unitatea mulțimii oferă anonimitate indivizilor din ea, deci adăpost de responsabilitate, dă fiecăruia putere și forță și, foarte important pentru confortul psihic al individului, confirmă poziția și opiniile individuale.

Și acum să vedem cum se potrivesc acestea la revoluția facebook din Romania, din ianuarie 2017.

Este evident că publicul țintă este cel tânăr. Bătrânii pot recepta mesaje, dar fie și numai metabolismul lor îi face să reacționeze mai încet sau deloc. Iar cei care manipulează au nevoie de reacții energice. Iar mediul în care tinerii dispersați se întâlnesc este social-media. De asemenea, utilizarea de social-media predispune la receptarea mai facilă a unor mesaje cu sursă incertă, creează acestă obișnuință, ceea ce înseamnă că barierele de apărare ale minții sunt dinainte ridicate lasând să treacă mesajele, interiorizându-le. Nu este nici un paradox că televiziunile care au același mesaj cu cel care manipulează astăzi pe facebook (Realitatea, B1 – B1 astăzi ceva mai puțin) nu au mai deloc public, dar mesajul lor este atat de puternic receptat în societate, iar televiziunile care au public (Antena 3, România TV) nu reușesc să ridice în picioare același numar de oameni și să-i scoată în stradă cu tot atâta vehemență. Nu numai media de vârstă a publicului este cauza, dar televiziunile de știri și dezbateri au devenit un mediu prin care se transmit mesaje care se recepteaza rațional, în urma unei analize și nu în urma unei emoții. Televiziunile de succes au devenit foarte atente cu conținutul mesajului și mai puțin cu forma lui (formatul este întotdeauna un standard, plăcut poate, dar totuși un șablon), situație exact inversă decât în social-media, unde forma este primordială, iar conținutul aproape că nu contează. Forma este receptată mai ușor pentru că se ia ca atare, conținutul cere puțin efort de gândire pentru a fi asimilat.

Deci mediul de transmitere a mesajului este acum social-media și în special facebook-ul. Cine merge prin oraș poate vedea că majoritatea celor care dețin un telefon smart sunt pe facebook cautând informații și mesaje despre ce se întâmplă sau ce urmează să se întâmple în Piața Victoriei. Nu contează de unde vin și de la cine, important este să fie, să fie multe și să fie conforme opiniilor lor.

De asemenea, din ce în ce mai mult în ultimii ani, mesajele de batjocură la adresa clasei politice, mesajele de identificare a clasei politice cu un anumit partid (PSD) sau o anumită linie politică, în special națională, s-au mutat pe facebook. Ele sunt astfel mult mai penetrante pentru că sunt multe și la prima vedere sunt inofensive, dar sunt exact acel tip de mesaje care pregătesc terenul pentru mesajele cu mare forță manipulatoare. Ele trec de multe ori drept amuzament, sunt bancuri, glume mai mult sau mai puțin reușite sau triviale, dar adevărata lor țintă nu este imediată, ci este de creare a unei anumite mentalități care să fie pregătită pentru mesajul puternic ce va urma la momentul oportun.

Tot zilele acestea au fost și mulți oameni care s-au plâns că au primit SMS-uri care îi incitau la ieșit în stradă împotriva guvernului. Mesajele veneau de la niște firme care adunau adrese de e-mail și numere de telefon de la cei care semnau petiții on-line. Așa aflau de fapt cum pot fi găsiți cei cu o atitudine potrivită scopurilor manipulatorii, căci profilul psihologic al celor care semnează petiții on-line conține “specificația”: sunt dispus să mă implic pentru niște cauze care sunt străine persoanei mele.

Desigur, acestea sunt elemente tot cu caracter general, ele se potrivesc la noi ca și aiurea. Ceea ce a dar un caracter personalizat în România manipulării numite revoluția de pe facebook a fost apariția neașteptată a lui Klaus Iohannis la mitingul neautorizat de la Universitate. Acolo aveam situația clară a unei mulțimi fără mesaj coerent, și fără conducător. Mulțimea avea nevoie de unul care să îi dea o țintă și un scop. Ce a făcut Klaus Iohannis la Universitate și care sunt rezultatele: a venit și s-a pus în fruntea mulțimii fără cap, apoi din chiar mașina prezidențială i-a dat o direcție – Piața Victoriei unde își are sediu guvernul României – și o țintă – dărâmarea guvernului. Atât de bine i-a reușit acțiunea, încât iată că mulțimea ascultă acum orbește toate mesajele care vin de la Cotroceni sau sunt în favoarea Cotroceniului. De exemplu, nu se cere acum demiterea guvernului pentru că astfel ordonanța de urgență care este așa-zisul motiv care i-a scos pe oameni în stradă nu s-ar mai putea abroga. Dar dacă guvernul ar abroga ordonanța înainte ca ea să intre în vigoare ar fi dărâmați, sfâșiați, poate și linșați în secunda doi.

Dar acum adevărata preocupare a cuiva căruia îi pasă de țara asta nu ar mai trebui să fie soarta guvernului PSD. Doar o minune mai poate să-i scape de linșaj (li s-au făcut publice adresele de acasă și telefoanele, nu?) sau pușcărie (DNA-ul nu se va lăsa până nu-i arestează, în opinia mea). Adevăratul rău vine din mentalitatea de facebook care este acum prezentă și dominantă în rândul populației și mai ales în randul generației care va conduce destinele țării mâine. Manipularea pe facebook este continuă, pentru că pot apărea tot timpul momentele în care cei care au nevoie de ea o vor folosi.

***

Generatia lui “IMPOTRIVA”: proiectul de tara pentru “100 ani de la Marea UNIRE”?

Clara Rapan

Recenta “comemorare” a Micii Uniri, ne arata cu intuitie prezidentiala cum va arata “comemorarea” Marii Uniri peste 2 ani. Nu avem vreun mare proiect de tara, nici macar un “pact politic” precum cel cu 2% din PIB pentru aparare, sustinut cu atata aplomb de presedintele tarii noastre.

Acum 100 de ani fruntasii poporului romani au lasat deoparte divergentele si s-au unit sub culorile tricolorului romanesc. Astazi, cu gatul infasurat in tricolorul romanesc, zburdand tinereste pe holurile Parlamentului, tara pare sa aiba un suflu nou, o generatie de fruntasi ai tarii care cauta cu obstinatie dezbinarea si impotrivirea… in numele dezbaterii de idei.

Acum 100 de ani fruntasii tarii au adunat multimi strigand: “UNIRE”, astazi fruntasii tarii aduna multimi strigand “IMPOTRIVIRE”. Diferenta ar fi ca fruntasii de atunci si-au asumat conducerea multimii, au luat cuvantul, au semnat actul de Unire si multi au platit cu viata lor, cu avutul familiei lor: in 1940 cand Ungaria a ocupat Romania, unionistii transilvaneni au fost primii vizati de noua conducere, iar in Barasabia si Bucovina de Nord, tot unionistii au fost primii beneficiari ai calatoriilor gratuite cu trenul spre Siberia. Astazi, vedem in Parlament pe presedinte al celui mai “istoric” dintre partidele Romaniei, strigand “IMPOTRIVA” dialogului! “Ori faceti ca noi, ori nu ne mai jucam!” Tocmai sustinatorii dezbaterilor publice, aprigi aparatori ai democratiei, refuza dezbaterile in Parlament si supunerea la vot a unei propuneri, dupa regulile democratiei. S-a tot strigat, dezbatut si mai ales amanat: numirea guvernului, aprobarea bugetului…totusi, cand va apucati de munca fara sa va puneti bete in roate, domnilor functionari de stat de toate culorile politice?

Se repeta de 27 de ani acelasi scenariu cu multimi in strada strigand IMPOTRIVA, indiferent de culoarea partidului aflat la putere. Ne strigam, pe buna dreptate, nemultumirile in strada, pe bloguri, in mass media. Si? Intre timp, ne mai UNIM pentru a CONSTRUI ceva? Cu oamenii strigand in strada, au disparut din tara noastra uzine care pareau de nedemontat, s-au scurs resurse naturale in profitul altor tari si nu al Romaniei, si mai ales au plecat oameni de toate varstele, profesiile lasandu-ne pe toti saraciti de rude si prieteni. Am invatat in ultimii 27 de ani sa strigam tot mai multi unii la altii, cu foarte mult zgomot, fara sa ascultam, fara sa cedam si avem tot mai putina compasiune unii pentru altii.

Pe cand noi cautam cu indarjire lucrurile care ne despart, cei care au proiecte pentru tara lor, prospera mai departe si prin tara noastra, iar din cand in cand ne mai dau cate o lectie despre democratie. De alfel, istoria noastra e plina de momente de bunavointa fata de romani din partea natiunilor cu mari proiecte de tara. Sa fie oare o coincidenta ca cele 6 ambasade care de curant au “tras de urechi” democratia din Romania, au si mari intrese economice in Romania? Olanda, Germania, Franta sunt mereu pe primele locuri printre investitorii straini in Romania. O analiza a unui ziar financiar din 2013 anuntau ca “strainii controleaza 30% din numarul firmelor din Romania si genereaza 50% din cifra de afaceri a businessului local”. Sigur, e doar o coincidenta, in acest caz e doar multa dragoste, compasiune si ingrijorare pentru calitatea vietii romanilor.

E cool sa fii “IMPOTRIVA”…a orice! Adrenalina pe care ti-o da “impotrivirea” aduna oameni in piete si in fata televizoarelor, anima discutii aprinse pe strada si in familie. Rezultatul lui “IMPOTRIVA” este rapid si usor de cuantificat: distrugerea celuilalt, aducerea lui la tacere, impunerea propriului punct de vedere, ACUM!

Meetingurile “PRO” nu au nici un haz! Asa cum o stire pozitiva nu face rating, asa cum nu are audienta un talk show in care sa nu fie si o persoana bine scolita in cluburile de “debate” care sa cunoasca tehnici de blocare/deviere dialogului. Rezultatul lui “PRO” inseamna colaborare, munca si timp de asteptare.

Romania a avut o comemorare anul trecut: 100 de ani de la intrarea in razboi si ocuparea Bucurestiului de trupele germane. Timp de 2 ani, Bucurestiul a avut inscriptii in germana pe toate institutiile publice si bucurestenii au avut acte in limba germana. Maresalul german Mackensen a intrat in Bucuresti intr-o zi rece de noiembrie 1916, facandu-si astfel un cadou de ziua lui. A gasit Bucurestiul “un oras mare, curat si modern” si despre care scrie ca “in Berlin n-ar fi fost mai ordonat”. Dupa 2 ani de ocupatie, timp in care petrolul, graul si bogatiile tarii au luat drumul Germaniei, au lasat o tara stoarsa de toata bogatia, caci chiar maresalul marturisea: “N-as vrea sa fiu ministru de Finante al Romaniei in deceniile urmatoare, dar nici contribuabil roman”. Si totusi s-a inselat germanul, caci in perioada interbelica s-au gasit in Romania si ministri de finante (probabil la fel de huiduiti ca cei de astazi) si contribuabili, care au reusit sa construiasca nu doar un Bucuresti mai frumos ci si o o tara mai mare, mai frumoasa, mai unita, mai bogata!

Hai sa ne gandim putin la ce am devenit in ultimii ani, ca popor! Pentru inspiratie, redau cuvintele rostite in 2013 de Pr Iustin Parvu (un roman care a suferit in inchisorile comuniste si ne-a invatat sa avem dragoste pentru orice om, chiar si pentru “banditi”): ” profilul romanului s-a deformat, acum nu mai este nici agricultor, nici industrias, nici negustor, nici afacerist. E un om aruncat de soartă, ce a ajuns bratul cel mai ieftin de muncă, sluga la bogatii lumii, rob la straini. S-a ajuns din nefericire la o descompunere inceata a neamului nostru, care va avea o consecinta extrem de grava peste 40-50 de ani, cand s-ar putea intampla sa nu mai vorbim in limba romana, sa nu mai avem unde să ne inchinam intr-o biserica ortodoxa romana în Moldova de astazi sau oriunde in tara. E o vreme de pustiire a neamului, dar speram ca Dumnezeu nu ne va lasa, asa cum nu ne-a lasat în toate vremurile grele…”

Are totusi poporul acesta o incapatanare de a ramane in istorie si de a”puncta” in momentele cele mai neasteptate, rasturnand planurile marilor puteri intotdeauna iubitoare de romani. Cu multa jerta, prea usor uitata de romanii de astazi! Sa fim oare dupa 100 de ani generatia lui “IMPOTRIVA” care distruge tot ce au construit cu sange generatiile lui ” HAI SA DAM MANA CU MANA?” Sa fie acest rasad de “impotrivire”deja bine crescut si ingrijit cu multa emotie de la varful conducerii tarii, “proiectul de tara pentru 2018”?

Suntem un popor cu reactie imediata si puternica la emotia provocata de multimile in strada, pentru ca ne amintesc de sangele de la Revolutie, Mineriade… si nu prea stim cum sa reactionam, ca sa nu repetam greselile de atunci. Multimile in strada (cu sau fara organizatori declarati in mod “transparent”) aproape paralizeaza institutiile, companiile, ne tintuiesc pe noi toti in fata televizoarelor si calculatoarelor, in asteptare: ne sperie, ne ingrijoreaza, ne dezbina. Abia s-a terminat campania electorala, ne-am saturat de RAZBOI politic, avem nevoie de PACE pentru a CONSTRUI…orice, chiar si numai la nivel personal! Un intelept spunea ca “PACEA e de 4 ori mai mare decat DREPTATEA”. Nu e un adevar stiintific, totusi, cine are urechi…poate sa auda!

“Ultima găină din aprozarul Europei”/ REVOLUTIA SECURITATII IMPOTRIVA PARTIDULUI. Poporul manifestant nu vrea democratie, vrea puscarii/ Mizerabila impostura a presedintelui “JOSMAINILEDEPEDNA”/ “Adio, România! Ne vedem în Iad!”

Reteta mexicana. ANTICORUPTIA INSPIRATA DE CIA, MENITA “NEUTRALIZARII GERMENILOR NATIONALISTI”?/ “SOCIETATEA DESCHISA” a lui SOROS vrea sa inchida TELEVIZIUNI/ IOHANNIS – ALIATUL SERVICIILOR SECRETE. Cum a impanzit SRI mass-media si ONG-urile

Prizonierii statului profund? IOHANNIS SI REFERENDUMUL PENTRU BINOMUL SRI-DNA. Consultarea populara privind “gratierea” si “amnistia”, un bluf transformat in instrument de recredibilizare a “LUPTEI ANTICORUPTIE”. Totodata, presedintele României EXCLUDE ideea altor referendumuri, inclusiv cel PENTRU FAMILIE/ Presedintele Noii Securitati o spune clar: “CU SECURITATEA NATIONALA NU ARE VOIE SA SE JOACE NIMENI, NICI MACAR CEI CARE AU IMPRESIA ACUM CA CONDUC”

***

MECANISMELE MANIPULARII ROMANIEI. Cum este practicat astazi RAZBOIUL NEVAZUT impotriva mintilor noastre

CONTROLUL MINTII IN NOUL TOTALITARISM. Cum suntem guvernati prin TEHNICI SECTARE transformate in METODE DE CONDITIONARE a gandirii si comportamentului. FALSA “TREZIRE”, FANATIZAREA, eticheta “TEORIEI CONSPIRATIEI” si DESFIINTAREA FAMILIEI

MINERIADA MORALISTILOR CARE NE ARATA “DIRECTIA”, invrajbind, linsand, instigand la ura si STIGMATIZAND “NATIONALISMUL DE GROTA”, SARACII SI CONSERVATORII. “Ţinta lor nu eşti doar tu autoritate, ci şi tu simplu cetăţean”


Categorii

1. DIVERSE, Cuvantul cititorului, Dezinformari, hoaxuri, diversiuni, manipulari, Facebook, PROTESTE ROMANIA 2012, Razboiul impotriva Romaniei, Uncategorized

Etichete (taguri)

, , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

83 Commentarii la “COMENTARIUL CITITORULUI. Cum se manipulează masele? CAZUL PROTESTELOR ANTI-AMNISTIE SI GRATIERE. ”Manipularea pe facebook este continuă, pentru că pot apărea tot timpul momentele în care cei care au nevoie de ea o vor folosi”/ Generatia lui “IMPOTRIVA”: proiectul de tara pentru “100 ani de la Marea UNIRE”?

VEZI COMENTARII MAI VECHI << Pagina 2 / 3 >> VEZI COMENTARII MAI NOI

 1. @ Mirela:

  Da… Asteptam si consecintele de sus (asupra intregului neam), fiindca o asemenea orbire in masa nu poate sa ramana fara urmari.

 2. http://www.activenews.ro/stiri-politic/Iohannis-un-actor-grabit-140810

  Tare asta : “societatea in civil” .

  http://www.cotidianul.ro/chiriasul-lui-iohannis-din-casa-de-la-sibiu-protesteaza-impotriva-guvernului-romaniei-295774/

  http://www.cotidianul.ro/iohannis-demiterea-unui-ministru-e-prea-putin-alegerile-anticipate-prea-mult-video-295779/

  Comentariile,ca de obicei,sunt savuroase .

  mimi
  +44
  Padurile Romaniei sunt pe moarte si taiate de austrieci.

  anado tauriga @ anado tauriga
  +11
  @Plumbbob. la ( fărăde )legea lui johannis, desigur…

  giga
  +27
  Asta face bascalie…

  Plugarul
  +39
  În rest , miștocăreală de piață ….. ! Și multă minciună gustată de chichirău , danmicu , băzgan , goțiu , ciceală ….. .

  Bubulina
  +41
  ” Demiterea unui ministru e prea puţin, alegerile anticipate, prea mult “. O.K.! Suspendarea si demiterea presedintelui e suficienta. Vrem presedinte ROMAN, crestin ortodox si patriot, nu un alogen, sluga la straini si care lucreaza impotriva tarii!

  Cata
  +35
  bolovanul ala de predoiu e pe post de sfatuitor al presului??? ha ha ha ha ha ha

  Martin Luther se caieste
  +36
  E mare bai……..măi piroman in geaca rosie, e mare bai ca instingi la ura, dezbinare si razbunare ca ati pierdut ciolanul. Cati vrei sa mai moară pentru Guvernul meu ???????

  crocodilul satul
  +40
  Suspendarea Presedintelui este prea putin. Demiterea e suficient deocamdata.

  pintea
  +31
  Un penibil malacul. Un securist ca si socrul lui. Treb desfiintata Securitatea. si scapam de greata si dureri de cap.ca degeaba il deniti pa asta ca vine alt securoid si va fi la fel.

  Atamild
  +27
  Pentru felul cum actioneaza, presedintele Iohannis este aspru criticat. Cine stie, sa citeasca si articolul aparut astazi in Stern (care nu este o revista toxica), la rubrica politica straina.

  Cata
  +32
  suspendati mizeria! dati afara gunoiul infatuat!

  Ithaca
  +50
  Iohannis cearta Guvernul , dezbina in continuare ,lauda manifestarile ilegale ,inconstient ca supune Ro la pagube, cheltuieli si pierderi imense, scaderea leului,instabilitate ,marirea datoriilor publice , urmari ce lezeaza interesul general si al tarii. Nu se adreseaza tuturor ,facand in continuare politica separata si ilegitima a contestarii rezultatului alegerilor ,a celor alesi si numiti legitim in institutiile statului. Discursul este delirant, incitant fata de sustinatorii sai, in frunte cu acei organizatori ce-si ascund identitatea si raspunderea .Lauda luminitele si laserele din Piata, ce inseamna asta ? Un discurs de tinut “lectii”, fara solutie si sub orice critica,pt.un presedinte al unei tari, practic ne face de ras. Mai este oare garantul Constitutiei ? Asa cum o ignora si o calca in picioare , NU MAI ESTE GARANTUL CONSTITUTIEI ! Cred ca nu a fost niciodata.

  Hep!
  +56
  Cine a creat problema ? Simplu: cine a incitat la manifestatii neautorizate, cine a asmutit! Adica Ghinionnis.

  Vasile
  +28
  Acesta este un presedinte mediator ! A venit in Parlament sa ce ? Sa invrajbeasca si mai tare ? Sa adinceasca ura. Domnule Iohannis, e un proverb romanesc, mi-e teama ca nu o sa intelegi nimic ca nu stiti limba romana, dar fac o incercare ; proverbuul spune : “Cine seamna vant, culege furtuna”. Va bateti joc de cei din Piata. I-ati intrebat daca va vor in fruntea lor ? Eu nu cred ca daca-si doresc eradicarea coruptiei va considera reprezentativ pentru acaesta lupta ! Am uitat . Ati facut public protocolul CSAT care a facut posibila incheierea protocolului DNA – SRI ? Ati publicat chitantele taiate la meditatiile care v-au permis sa va cumparati 7 case ? Nu ati fost parte a puterii in toti acesti ani in care s-a facut dezastrul asta in tara ? De cand ati fost ales presedinte si pana acum cate luari de pozitie ati avut ? Ceva despre lemnul furat ? Ceva despre Spitalele in care se moare ? Ceva despre sistemul de justitie ?

  Van gogu
  +22
  Marele Dull arata buna-dispozitie, ca si cand ar fi facut o farsa romanilor

  Hâtru @ Ce greseala!!!
  +3
  Și așa „preda” vorbind mult prea repede și …. PSD-iștii nu puteau lua notițe !!!

  marcu
  +39
  Bre oameni buni,e clar ,omu’ e nebun de legat!Și cum stăm cam rău cu doctorii psihiatri pen’c-au cam plecat din tara,asteptati-va la ce e mai rău !

  Executantu’
  +35
  Iar l-a luat gura pe dinainte pe Plăvan: “România are nevoie de un guvern puternic, nu de un guvern care cu sfioala execută ordinele de la partid”!!! Deci guvernul PSD tre’ să execute ordinele care vin de la Seku, nu de la partid! Ați băgat la cap?

  Andrei
  +29
  Are oameni destoinici langa el dl Predssoiu PNL/PDL-list de vaza si mai noul in voga Senatorul USR Mihai Goţiu, somnorosul! Zambetul in timpul discursului a fost penibil, la ce miscari au fost in strada vii si razi ca mutu la tarla. Nu a zis nimic de Romania dezbinata, de romanii separati, doar gargara ieftina…

  Hiperboreus
  +19
  Mie mi-a placut ceva la Iohanis – cum isi ranjea fasolea. Pentru numele lui Dumnezeu – suspendati-l odata! Daca nu-l suspendati sa stiti ca nu rupeti tara – o disturgeti definitiv. In acest moment nu mai exista loc de intors. Cutitul este la os – altfel in 2018 nu vom mai avea ce sarbatori si doar de comemorat. A fost odata Romania!

  Fiecare popor are KWIul care-l meri
  +29
  Stop, stop, dar cine l-a votat pe acest individ in geaca rosie ? Nu romanii l-au ales ? Acum pana in 2019 asa o vom duce, din incendii, cu demo neautorizate si anarchie civica. Avem ce am votat, vomitati prea tarziu !

  asta da guvern al meu
  +25
  asta da guvern al meu: cu plicusor-soros, namilasomnoroasa de la 2 mai, oaia turcana moscovita si alte specimene bune pt circul bucuresti – ca tot s.a interzis stresarea dobi.toacelor- ASTIA INGROAPA SI VAND DEFINITIV ROMANIA!!!!

  Ion Incorectpolitic
  +10
  Daca acum se fac alegeri anticipate, PSD castiga mai mult decat in decembrie. Pe drept sau pe nedrept, PSD este acum victima, iar oamenii empatizeaza cu victima. Ne vor spune, probabil, protestatarii din Piata Victoriei sau sustinatorii lor ca doar acel segment de populatie saraca si din provincie (cu exceptia oraselor mari), usor de manipulat si destul de needucata empatizeaza cu PSD-ul, pe cand oamenii “titrati”si fini, educati la inalte scoli din tara si strainatate – “baza temeliei fundamentului” societatii, ca sa fim cat mai precisi – sunt de partea Binelui, adica a dl. presedinte. Nu este exclus sa aiba dreptate, dar daca mai exista democratie si nu dictatura, atunci aia or fi ei prosti, dar sunt multi (vorba stim noi cui) si, iti place sau nu, conteaza. Ata ete!

  un mizantrop
  +17
  Luminitele…”si clopoteii linca-linca” Rusine Agamita! Ceva despre ce s-a hotarat la Malta, despre Europa cu doua viteze, tu acceptand sa vii viteza a doua, despre schimbarea hartii Transilvaniei, pe Google, despre suprematia respectarii legii…, chestii din fisa postului de presedinte. Cum, adica feliciti parintii, care si-au adus copiii in piata?! Cat de editat poti sa fii?! Acum, cred toate legendele urbane din Sibiu in privinta mijlocirii adoptiilor (recunoscute) ilegale si indiferenta fata de soarta copiilor vanduti. Nu mi-ai dat de ales!

  Johanna
  +17
  Potrivit art. 27 alin. 4 din Legea nr. 272/2004 privind protectia si promovarea drepturilor copilului, copiii nu pot fi folositi sau expusi de catre parinti, reprezentanti legali, alte persoane responsabile de cresterea si ingrijirea lor, organisme private acreditate ca furnizori de servicii sociale, institutii publice sau private, in scopul de a obtine avantaje personale/institutionale sau de a influenta deciziile autoritatilor publice. Fapta constituie contraventie care se sanctionează cu amenda de la 5.000 la 10.000 lei sau in anumite conditii, chiar infractiune. Președintele însă îi felicită pe părinţii care şi-au dus copiii în Piaţa Victoriei pentru o lecţie autentică de democraţie, adică îi felicită pentru că încalcă legea și își expun copiii pericolelor.

  JE SUI RARINCA @ ha,ha,ha
  +18
  Sanatate Maestre. !! Ca orice Piroman. Iubeste focul la nebunie, acest Nero de Dambovita.!! Ce ma ingrozit cu adevarat la Piroman, ranjetul crud si cinic fata de romani .!! Nu cred ca se va potoli propietarul de case obtinute prin meditatii!!! Tot va azvrli zilnic cate o canistra de benzina pe focul din strada , aprins chiar de dansul.!! Pe zi ce trece, asta chiar devine un pericol pentru Romania. Ce GHINION pe acest popor.!! Stelu

  ha,ha,ha
  +29
  “Incredibil – acea imagine superbă cu luminile din Piaţă Victoriei.” Si Nero dupa ce a dat foc Romei a spus “vai ce frumos arde”! Piromanul asta ordinar trebuie urgent demis si judecat pentru inalta trdare natiunii!

  Opinii
  +25
  Sunt de acord cu opinia exprimata pe forumuri: ,,Tot ce se intampla in prezent in Romania, incepand cu miscarile de strada si terminand cu amestecul CSM si al marilor parchete in politica este rezultatul unui plan de lovitura de stat bine gandit. Lovitura de stat al carui personaj si instigator principal este presedintele Klaus Iohannis – mutulica al nostru care a renuntat brusc la postura de autist si actioneaza cu iresponsabilitate impotriva Guvernului, fara sa tina cont de votul din decembrie 2016. Fara sa-i pese ca e pe punctul de a declansa un raboi romano-roman, care sa degenereze in confruntari de strada, posibil cu victime, doar pentru ca vrea mortis un nou guvern al lui. Un personaj atat de limitat (gainar de case dovedit de justitie, care ne-a aburit ca le-a dobandit din meditatii, dar ce sa vezi, nu a platit nimic la fisc) nu putea avea capacitatea sa miste nimic daca nu era ajutat. Cand il auzi pe Iohannis ca vorbeste de “penali”, de moralitate, iti vine sa emigrezi din Romania pe motiv de “Ghinion”.

  Max
  +20
  Cel mai mult mi-a placut insotitorul Frumosul din Padure Adormit.Mare simbol, mare dezastru, mare politician!Alaturi, desigur, de vesicul perdant , viitor prim ministru in secolul urmator.penibili!

  Amy
  +15
  Taranului sas i-au placut laserele si lanternele din celulare :)))

  Alcibiade. Braila.
  +19
  Dragi compatrioti, imi este mila de acest dobitoc. Ma socheaza lipsa lui de cultura politica dar si de bun simt. Dumnezeule, omul asta habar nu are cat de usor e sa fii Presedintele Romaniei, respectat si reales… daca exploatezi “momentele magice” ce ti le confera functia de sti a mangaia pe crestet pe cineva pentru al cuceri definitiv. Daca astazi ar fi facut un singur gest fata de PSD si ALDE de genul: “am inteles ca ati gresit, dar v-ati indreptat greseala, sa nu se mai repete”s.a.m.d. i-ar fi avut la picioare pe toti PSD-istii lu’peste prajit, iar tara se linistea. Pune ma baiatule mana pe carte si citeste clasicii lumi elene si romane in materie, de la Tit Liviu si Tacitus, incoace si invata ce este ala “Imperator” etc. si cu ce se “mananca”.

  Sweet Justice
  +4
  În anul 2014 Klaus Iohannis, cu puțin timp înaintea alegerilor prezidențiale a primit crucea de fier în rangul I. Cea mai înaltă distincție accordată de statul German. În același an, cu puțin timp înainte staul Român a cedat propietăți imobiliare în valoare de 15 până la 18 miliarde de euro după cum a calculat fostul ministru al finanțelor, Bogand Drăgoi. Beneficiar este Forumul Democrat al Germanilor din România. Și, pentru o necesară perdea de fum au avut de câștigat și enoriașii bisericilor evanghelice și catolice. Autorul acestui jaf de mari proporții este nimeni altul, decât Klaus Iohannis. În timpul celui de al-doilea Război Mondial, Grupul Etnic German era propietarul unei averi considerabile, rezultat al donațiilor făcute de sași și șvabi făcute dealungul secolelor: Odată cu pătrunderea nazismului în România sub presiunea Reichului autoritățile române au consimțit la confiscarea masivă a unor propietăți deținute de everi și trecerea lor în patrimoniul Grupului Etnic German. Întrucât GEG a fost antrenat ca organizație în activități cu caracter criminal fascist imediat după război, în anul 1944 Aliații au decis ca respectiva organizație a fost de tip criminal iar patrimoniul ei prin acordul de Armistitiu a fost confiscat. Decretul fiind semant de Regele Mihai. Nu este lipsit de importanță să precizăm că în 2011 Cancelarul Angela Merkel care l-a decorat cu Crucea de Fier pe Iohannis, aflată într-o vizită oficială în România, a solicitat tot oficial autorităților de la București să aplice hotârarea judecătorească, cedând FDGR respectivele propietăți. Și a urmat Crucea de Fier.

  Ion Din Romania
  +15
  UN SALTIMBANC LA PARLAMENT! Cu un zambet prefacut, aranjandu-si tinuta ostentativ, renuntand la neutralitatea prezidentiala, Klaus Iohannis Werner in loc sa fie un mediator al societatii romanesti a devenit spahiul partidelor de opozitie si a impartit din nou, tara, in oamenii BUNI,AI LUI, SI RAI, restul romanilor (DE FAPT MAJORITATEA)! De la inaltul microfon al Parlamentului mai DEZINFORMEAZA inca o data pe plan interior si extern cu o oaresicare ” analiza sociologica” FARA SA DEFINEASCA SURSA, CA TARA “MERGE IN DIRECTIE GRESITA”! De la inceputul speechului sau Klaus Iohannis Werner ne spune “As fi vrut sa va vorbesc despre lucruri importante” dar “GHINION” cu iataganul taie tot ce este PSD&ALDE si se ocupa de fapt cu lucruri care n-au deaface cu statutul lui de presedinte: da sfaturi, parlamentului, blameaza politicienii (desigur nu PNL=PDL) si se aseaza in postura spahiului conducator al PNL! Sfarsitul alocutiunii de afla in cerurile inalte de “Ce fel de natiune vrem sa fim?”, condusi azi, desigur de (ne-oamenii) “Penalii” uitand ca EL INSUSI ARE DOUA CASE FURATE CU ACTE FALSE, dovedite in Instante si alte case cumpartate din bani de meditatii! In rest, “numai de bine”, Constitutia a devenit doar o “carte” a viitorului!

 3. @Doroteea

  “Si pt mine ramane aceeasi mare, uriasa, intrebare: DE CE PSD-ul a reactionat atat de lesinat?? ”

  Oameni cu bun simt…sau? Cartite?

 4. Frica mare, deruta, presiune, dezbinare…

 5. https://www.youtube.com/watch?v=Onk4SDBh6IM

  Identic protestelor de la noi, poze, lasere, chestii gratis puse la dispozitie, sustinere de afara, luminite in sus de la telefoane..

  Si la ei, dupa ce s`au dat in spectacol cateva luni au venit rusii sa le ia Crimeea, ca ei nu erau in stare sa o pastreze, erau ocupati cu altceva.

  Daca totul este identic pana acum, de ce continuarea si rezultatul ar fi diferit? *retoric*

 6. Da cei 2 crai ( Gadea si Badea) mai stau mult prin teri streine ?

 7. +

  Legea nr. 272/2004
  Art. 27 alin. (4)

  “Copiii nu pot fi folosiți sau expuși de către părinți, reprezentanți legali, alte persoane responsabile de creșterea și îngrijirea lor, organisme private acreditate ca furnizori de servicii sociale, instituții publice sau private, în scopul de a obține avantaje personale/instituționale sau de a influența deciziile autorităților publice.”

 8. “The ones they protest are from thew northern side of bucharest rich kids . Their parents works for multinationals and others are lawyers , judges , prosecutors , secret service, etc..Only few bealive in their doings !”

 9. Apropo de manipulare, cred ca si noi avem de invatat ceva din asta.

  Azi m-am intalnit intr-un proiect cu un grup de ‘tineri frumosi si liberi’ cum s-ar zice, bine, nu ‘excesiv de tineri, intre 29 si 40, dar corporatisti ‘gen’, toti participanti la proteste, evidemment. 🙂 Ne cunoasteam mai de demult si am colaborat foarte bine pana acum. Am putut discuta normal, se vedea ca incercam sa ne menajam si sa nu ne certam, mi-am dat seama ca in fond in oamenii astia e un amestec de speranta si naivitate pe care nu -l putem sparge doar cu furia noastra impotriva usurintei cu care se lasa manipulati, din contra! Nu ma refer desigur aici la agitatorii de profesie ai pietei, la postaci, zvonaci si sforari. Ma refer la victimele manipularii – printre care unii altfel la randul lor frenetici si indignati protestatari, dar din alte motive.

  M-a impresionat ca odata ajunsi unii in fata altora toti am simtit nevoia sa abordam cu delicatete subiectul. Si atunci am putut sa ne privim altfel unii pe altii, nu prin lentila aceea rosie intunecat pe care indignarea (fie si legitima) si mania o lipesc prea des de ochii nostri. Poate ca mental doar unii, dar emotional am cazut si cadem, ma tem, in capcana manipularii cu totii.

  Trebuie sa invatam sa distingem intre cei care manipuleaza constient, din satisfactia stearpa a unei puteri false, sau din pura rautate, si cei manipulati. Stiu ca de prea multe ori raul din cei cu adevarat rai ne contamineaza pe toti, intrand in rezonanta cu propriile noastre intunecimi adanci. Dar cred ca nu mai trebuie sa ingaduim asta atat de usor, oricata dreptate am avea. Sa inlocuim mania cu EXPLICATIA si cu crerdinta ca cel caruia ne adresam nu e nici prost si nici rau intentionat, ci doar indus in eroare. Metoda asta eu o experimentez si vad ca incepe sa dea roade.

  @admin:

  Pe mine ma mira pt ca – totusi! – psdistii sunt unsi cu toate alifiile, nu sunt niste ageamii ai politicii. In fine… Poate ca este si aceasta lipsa a obisnuintei de a comunica absolut onest si transparent cu publicul. Cel mai falimentar discurs si cea mai mare oportunitate pierduta aiurea mi s-a parut discursul lui Grindeanu de la retragerea ordonantei. Aceasta criza nu se putea rezolva decat DIN CONDEI, adica din discurs, prin modul de abordare si adresare catre public. Era aici nevoie de un vorbitor bun – nu neaparat un orator – cat pur si simplu un om capabil sa explice succint si totusi clar,dincolo de aspectele tehnice, faptul ca pur si simplu acel text nu mai poate ramane asa. TOTUL aici a fost o chestie de discurs si comunicare.

  Ei nu numai ca nu au avut acest discurs (desi, culmea!, invitatii din emisiunile antenei sau rtv chiar s-au prezentat marea majoritate f bine), dar nici macar nu au ‘dezvrajit’ retorica intrinsec contradictorie si gaunoasa a adversarului! Desi ar fi fost atat de simpu sa o faca. Cu cat au amanat mai mult acest moment al transparentei cu atat a fost mai greu. Daca adaugam la asta si ratarea patetica a oportunitatilor, mai ca intru la idei…

 10. Interesanta faza cu luminitele : Ucraina Maidan,Coreea de Sud (noiembrie 2015) ,Piata Victoriei.

 11. @doroteea

  E ciudat totusi ca au pus prim-ministru un politician fara imunitate(care nu e parlamentar) .
  Cine-i mai bun comunicator prin PSD ? Serban Nicolae,Eugen Teodorovici?

 12. Tare asta pe RTV : Iohannis nu poate pretinde ca stie cum e sa cresti copii,avand in vedere ca el a crescut doar case 🙂 .

  “Tare” si imaginea cu un copil care calca pe un soarece(cred) pe care scrie …”Liviu” .Lectie de parenting .

  @doroteea

  De acord . De altfel,nu sunt o fire conflictuala care sa mentina conflicte aprinse.Mie imi place sa vad oamenii impacati.

 13. Interesanta si observatia lui Valentin Stan in legaturiile cu galeriile : au aparut intr-o singura zi,dupa care …copii frumosi,lumini frumusele,catelusi,floricele.Educatie din Piata Victoriei .Brava .SRI-ul spune ca are ceva atributii ,dupa care spune ca nu stie nimic despre gruparile ultras.

  CTP declara ca,in esenta,electoratul PSD este unul ticalos.

 14. @emanuel (#50)

  au venit, au venit. Badea a facut baie de multime la Cotroceni 🙂

  CTP a zis insa ceva important azi la Digi: ca e o tampenie sa spui psd=ciuma rosie. Ca nu toti sunt asa, si ca daca pornesti de la premisa asta ajungi la solutia absurda de a bloca guvernarea. Mi se pare un aspect f important, pt ca asta a fost dupa mine unul din cei trei piloni de baza ai ‘vrajirii’ colective care a inceput din toamna lui 2014.

 15. @ Doroteea:

  Da, dar asta numai fiindca INTERESUL lor de etapa exclude ideea de anticipate si de cadere a unui guvern PSD.

 16. @Doroteea: “psdistii sunt unsi cu toate alifiile, nu sunt niste ageamii ai politicii.”

  Acesta este un cliseu. Deci, ca orice cliseu este un mesaj manipulator.
  Cum functioneaza: daca ajungi sa crezi acest mesaj, vei cauta cu incapatanare un sens ascuns al oricarei decizii politice a PSD. Orice insinuare iti va fi servita direct sau – mai ales – subliminal, o vei prelua ca proprie expertiza. Asta te va face sa pari foarte desteapta in ochii tai. Deci ai toata legitimitatea sa iesi si sa protestezi in strada si sa privesti cu scarba – sau in cel mai bun caz mila – la “prostii” care nu se prind.

  Sa-ti dau un fel de silogism:
  1) politica este o curva. (cliseu)
  2) psd-istii sunt mari maestri ai politicii (cliseu)
  3) eu sunt inteligent si civilizat pentru ca am o scoala inalta, o slujba buna si ma spal de doua ori pe zi, pentru ca imi permit sa platesc apa. (parerea mea obiectiva, factuala despre mine)
  Rezulta:
  2) suntem cu ochii pe voi (sloganul din piata)

  Dupa cum ai vazut si tu, in Piata Victoriei sunt numai destepti, bine hraniti, spalati si cu slujbe bune si care nu se implica in politica, si mai ales nu voteaza.
  In concluzie: Desi PSD-ul este uns cu toate alifiile, nu reuseste sa convinga decat prostii, care fiind atat de multi, nu ar mai trebui lasati sa voteze pentru ca ne trag inapoi pe noi astia destepti.

  Te rog frumos, scapa cat mai repede de aceasta idee (ca psd-istii sunt maestri in ale politicii) din mintea ta. Si de orice alt cliseu, despre oricine.

 17. Da, mi-a atras si mie cineva atentia apropos de luminite is telefoane.. spectacol intra-devar.

  P-aici cam in fiecare seara de citeva zile se tine cite o mini-manifestatie in centru udneva dupa 6 seara la care participa numai tineret, pusti de pina in 25-27 de ani, multi student.

  De fapt ce ma izbeste la chestia asta, din nou, este varsta! Majoritatea sint tineri.

  Cit despre etapele manipularii…interesant
  Si mai interesant ar fi un manual de dez-manipulare. Adica cum sa faci procesul sa reverseze. Adica o resetare mai pe intelesul lor.

  Din pacate resetarea unui semi-fanatic in general se produce doar daca subiectul este supus unor socuri dureroase si poate chiar traumatice – adica atunci cind realitatea te pocneste in cap.

  Ce mi se pare interesant la oamenii astia din piata, si nu este prima oara cind observ aceasta imbecilizare in masa, este ca ei nu cer: locuri de munca, salarii mai mari (adica exact ceea ce guvernul actual face), sanatate de calitate, incetartea imprumuturilor de la FMI….lucruri d-astea. Nu. Ei se leaga de ceva abstract care I-ar scoate de la inchisoare pe niste indivizi. Asa si? A crescut nivelul de trai sub guvernul Ciolos mare govern anti-coruptie, sau sub Basescu – promotorul policilor astora, etc. NU! Asta-i poanta tare! Adica tu esti rupt in fund, in schimb protestezi pentru scoaterea pantofilor Gucci de pe piata ….ma ror, era o gluma pe tema asta.

 18. Cind spun “p-aici”, ma refer la UK- adica la diaspora destul de multisoara si destul de rupta de realitatile romanesti

 19. @admin

  m am gandit la asta. Dar chiar si asa, tintita, volens-nolens demitizeaza ceva.

  Noi tr sa intelegem ca sunt 3 chestii cu care i au setat pe astia – #psdciumarosie, #dnaluptaanticoruptie si#antenelesirtvcahh (adica fugi de cine iti spune altceva) – si care le marcheaza toate productiile mentale precum o foarfeca cu trei zimti lipsa care stramba tot ce taie. Cata vreme aceste trei programari mentale sunt active vraja functioneaza. Cand chiar unul de ai lor pune in discutie una din aceste fixatii, cu sau fara voie contribuie la dezvrajire. E nevoie de timp, istetime si mult sange rece ca sa decarcerezi mentalul lor din schema asta, ca intr o chirurgie complicata, de aia eu ma bucur de orice sprijin eficace, fie el si involuntar.

 20. Pingback: ”Revolutia luminilor” reconfirma statutul de colonie politieneasca al României. GALAXIA SOROS SI BEZNA PREZIDENTIALA. Care vor fi consecintele Euromaidanului românesc? | Cuvântul Ortodox
 21. Tineti va bine! A aparut proclamatia Timisoara 2!

  http://m.jurnalul.ro/stiri/politica/proclamatia-de-la-timisoara-2-0-oug-13-a-dat-nastere-unui-nou-manifest-735194.html

  Si cu bomboana de pe coliva emanata din putul gandirii lui Cartarascu: “tot Banatu-i fruncea…”

 22. @Petra: Din pacate un manual de des-manipulare nu exista si nu se poate face. Des-manipularea nu poate fi decat tot o manipulare si fiind o (na! ca inventez concepte) manipulare-reactie nu totdeauna reuseste. De exemplu, plimbarea din Bucuresti de la Piata Victoriei la Parlament a fost tot o manipulare folosita pentru dispersarea manifestantilor, dar nu a reusit. Cei care au scos oamenii in strada au fost pe faza si i-au adus inapoi.
  Solutia este una singura: o educatie corecta si constanta inca de la varste fragede. Si nu cred ca mai trebuie argumentat (adica nu aici), o educatie crestina autentica este cea mai potrivita.

 23. Dragilor, pacea lumii nu mai există!!! Oamenii nu mai au discernamânt!!!. Nu mai există ÎNȚELEPCUINE!!!!, ptr ca nu mai exieta Frică de Dumnezeu!!!.
  Tinerii frumoşi şi liberi… Cy-borgii, sunt concepuți din puterile porno asupra omenirii!!!. Sunt concepuți din poftele care contolează guverneaza şi stăpânesc pe toți cei ce au crezut şi cred în ‘dumnezeul’ omenirii, în cel pe care omul îl creează, îl prezintă şi caruia i se închină. Dumnezeul conceput de om, cu legile create de om. Cu ‘bunatațile’ create de om şi de imaginația umană.
  Tinerii frumoşi şi liberi, au Dumnezeul lor. Au icoanele lor (pe smarturi). Au adevaul lor. Au scriptura lor. Au sfinții şi ‘duhovnicii’ lor de care ascultă, orbeşte, fara sa ştie unde sunt, de unde le vin poruncile şi cine şi prin cine le pooruncesc, îi binecuvinteaza şi îi fericesc.
  Să nu ne mai aşteptam la respect, la discernamânt, la cinste şi onestitate, la bunatatea evanghelică ori la ceva sfânt de acum înainte. Generația conceputa în duhul soro-porno-anticristă, este pecetluită şi încatuşată de la concepere. Numai Bunul Dumnezeu ştie daca va scapa cineva din acea robie.
  Vai de ce va urma!!!.
  Omenirea nu a cunoscut pâna acum satanizarea în masă!!!. Acum o traieşte… cu pasiune!!! Cu patimă!!!.
  VAI CE VA FI!!!!
  BINELE râvnit, binele pe care tinerii frumoşi şi liberi… îl cer şi il impun, este exact inversul Binelui pe care Dumnezeu ni-l oferă. Veți vedea ce poate aduce acest bineeee omenirii şi fiecaruia.
  Suntem deja mult prea departe… pentru a ne mai opri… (nu pentru a ne mai întoarce)…
  Cine are frica da Dumnezeu, întelege, vede şi se pregataste, pentru ce va urma foarte curând.

 24. CTP… a condamnat termenul de ciuma roşie…
  Acest incitator demonic, care apare exact când este neaparată nevoie de învrăjbire nu a facut niciodată de cât slujba satanica a învrajbirii, stimata doamnă.
  A facut-o fiindca ştie ca sunt infiltrați adânc ‘disidenți’ gen Chirica (si câți or mai fi), primar la Iasi, care a anuțat public ca linge scuipatul aruncat de colegul de partid pe obrajii corporatişti implicați trup şi suflet în acțiunile benefice… românilor (iude).
  Bine a zis Eminescu… Cine-a îndragit strainii…
  Va rog sa dovediți ca CTP, a facut un minim efort şi dovada de dragoste de neam, de român şi românesc, de creştin şi creştinesc…
  Incitarea la ură… la dispreț si dezbinare… etc… etc… asta este slujba şi sluijirea…

 25. @Cy-bog..

  Inteleg ce vreti sa spuneti despre aceasta ‘generatie incatusata si pecetluita inca de la concepere’, si poate ca e nitelus adevar in asta, dar nu in termeni cantitativi..sper!

  Sunt de acord cu dv. ca asistam si suntem implicati deopotriva intr o confruntare ajunsa in stadiul deschis, dintre diavol si acolitii sai si cei ai Domnului. Cum am spus insa de atatea ori, mi se pare esential in tipul asta de analiza sa nu ignoram cea de a treia tabara: adormitii. Ar fi o mare gresala sa ii eliminam de pe harta conflictului, pt ca de fapt ei sunt cea mai mare miza, dar si cel mai mare grup in termeni procentuali am impresia. Pt ei cred ca lumea inca nu piere, pt ca Domnul ii vrea inapoi, le da sanse, si prin ei ne testeaza deopotriva (celor care intelegem mental cat de cat ce se petrece) INIMA.

  Eu nu cred in teoria ca marea majoritate a oamenilor sunt satanizati. Explozia de bucurie populara reala (trebuie doar sa stii unde sa cauti ca sa te convingi asupra superioritatii procentelor) imi arata ca oamenii inca resping satanizarea, le repugna – pt ca ei nu au votat neaparat pe Trump, cat readucerea normalitatii in discursul oficial. Nu sunt atat de multi, vocea lor imi aminteste nu de un mare strigat colectiv, cat mai degraba de o zumzaiala firava amplificata insa pana la grotesc de o statie ultraperformanta, bruiajul informational fiind una din armele lor predilecte (‘tatal minciunii’).

  Da, e un atac asupra omenirii, asupra speciei si dreptului nostru de mostenitori ai acestui Pamant, dar nu e nici pe departe primul in istorie: sa ne amintim de razboaiele religioase, de revolutii, de razboaiele mondiale, de comunism etc etc.. Nu e primul fenomen de hipnoza colectiva pe care il intalnim in istorie. Admit bizareria compirtamentului acestor tineri (balba lui N. Dan nu m a amuzat deloc, imi parea un robot ramas fara baterii, sau ale carui circute s au stricat) dar nu e nici prima si probabil nici ultima manipulare colectiva din istorie.

  Nu invit la un optimism candid, dar vreau sa arat ca lucrurile nu sunt ce par si, in plus, nicudecum in afara noastra. Din contra! De modul in care izbutim gestionarea urii si maniei din noi in conditii atat de vitrege ca cele de azi, depinde atat amanarea deznodamantului cat si propria mantuire. Asta e, evident, opinia mea.

 26. *nu sunt atat de multi cei inselati

  scz, am scris incoerent, sper sa se inteleaga ideea de baza…

 27. http://www.digi24.ro/stiri/actualitate/justitie/ordonanta-13-ccr-a-respins-sesizarile-666012?__grsc=cookieIsUndef&__grts=1486562219995

  Totul trebuia sa fie un blietzkrieg, fiindca timpul avea sa dovedeasca minciuna din toate punctele de vedere si avea sa se fasaie intreaga miscare in timp scurt. De asta au incercat, ca dupa Colectiv, sa scoata gramada galagioasa in strada, si, pe fondul emotiei, astia de la putere sa se care.
  De data asta nu le-a mers, cu toate ca au avut toate ingredientele.. “ghinion”.

  + nu e vorba numai despre luminite.. Euromaidan = Piata Victoriei, printre lucrurile care ne`au scapat, cel putin momentan, de degenerare, este faptul ca noi avem un regim drastic al armelor, nu lax ca in Ucraina. Fiindca la cata ura era acumulata in piata, o scanteie era necesara, si sigur se gasea ceva.

  Euromaidan: gramada enorma de oameni, cantari care sa devina virale, sustinele de la toate multinationalele prin hrana gratis, advertising, logistica (lasere, coregrafie), sustinere din Occident (sustinere sa se omoare intre ei sa aiba ce difuza), luminite..

  Piata Victoriei.. fix acelasi lucru.

 28. “nu uitați

  azi la predică
  la evanghelia celor 10 leproși
  preotul a tăcut îndelung
  cu capul plecat…

  apoi
  înălțându-l brusc
  parcă trezindu-se dintr-un somn adânc
  ne-a spus:

  la preot ați venit…
  nu uitați
  când plecați de aici
  să vă întoarceți
  la Iisus…

  /

  EVANGHELIA ÎN SEC.XXI. Lepra ca drept al omului

  Au trecut trei zile de când în bisericile noastre s-a citit și tâlcuit Evanghelia celor 10 leproși. Și mă urmărește încă. Parcă tâlcuirile pe care le-am auzit, toate foarte bune din p.d.v. teologic, au lăsat un loc gol în sufletul meu de cetățean al acestui veac. Iată, pe scurt, despre ce este vorba….
  În sec. XXI Iisus e același, dar leproșii sunt cu totul diferiți.
  Leproșii morali de azi, sufletele în putrefacția păcatelor care mai de care mai inumane, nu mai vin la Iisus ca să fie vindecați; nu, azi vin ca să fie acceptați, și de El, așa cum sunt. Vor și ștampila Lui pe certificatul lor de normalitate. Templul a fost înlocuit cu Parlamentul, și preotul, cu politicianul. Căci azi, boala aceasta a fost eradicată, nu medical, ci politic. Iar politicianul nu se mai uită la bube și răni, pe el nu-l interesează omul și suferința lui, ci pune peste carnea putredă, pecetea puterii sale, ștampila normalității. Iar aici trebuie făcută o mențiune vitală: dacă o cercetezi puțin mai atent înainte de a o înghiți, vezi că e de fapt o nouă normalitate, una roz, ca un fel de pilulă a normalității; o normalitate care îți dă o stare de euforie, de veselie, de plutire, efectul antigravitațional al marihuanei politice din care este fabricată… E onormalitate care nu te mai pune cu picioarele pe pământ, ci cu capul în văzduh, în țara duhurilor rele…

  Deci, printr-o lege, leproșii au devenit, peste noapte, oameni normali. Nu mai trebuie să stea la distanță de oamenii sănătoși, avertizându-i sonor să nu se apropie ca să nu se contamineze. Nu. Un asemenea gest ar fi iubire, iar sec XXI a declarat-o ilegală. În sec XXI singura formă de iubire legală este Educația sexuală.
  Epoca iubirii ca ferire a celuilalt de boala ta, de răul din tine, ca eroism și sacrificiu, a trecut odată cu creștinismul. Azi, a iubi înseamnă a ne bucura în doi de lepră, a putrezi împreună. Căci ce alt rol credeți că are Educația sexuală, care se vrea și la noi obligatorie în grădinițe și școli, decât aceea de a se asigura că viitorii îndrăgostiți vor fi vajnici contaminatori cu lepră sufletească, învățând să se ferească de bolile cinstit numite venerice, contraproductive ideologic pentru că ar putea să maculeze, cu realismul lor vulgar, idealul suav al Leprozeriei Globale?)
  Odată cu secolul XXI am intrat în epoca contaminării obligatorii. Începând, desigur, de la cap. Atât de la capul țării, cât și de la capul nostru. Pierderea sănătății mintale a devenit normă, a devenit ritual de integrare în lumea cea nouă: căci atunci când oamenii admit cu seninătate că porcul zboară sau că leprosul e om normal, atunci , oameni (ne)buni, istoria lumii s-a încheiat deja! Și restul, nu e tăcere, cum spunea Shakespeare, ci iad vesel, balamuc vândut la bursa normalității-roz ca carnaval(cacofonie corectă politic)….

  În sec. XXI Iisus e același și, de aceea, urât cel mai tare. O ură a unei leprozerii globale în formare, o ură a unei lumi de leproși care, oricât i-ar amenda, închide ori ucide pe creștini (depinde în ce punct cardinal privești) nu reușesc să-L contamineze și pe El, adevărul cel veșnic despre om și normalitatea lui…
  În lumina Evangheliei, a cuvintelor lui Hristos, vedem, vorba lui N.Steinhardt, că ”rahatul e rahat și îngerul, înger”, formă poate brutală dar lipsită de echivoc ce punctează ferm distincția care stă la baza sănătății noastre mintale și morale…
  Avem nevoie de Evanghelie ca de aer căci sec XXI e o invitație oficială și din ce în ce mai obligatorie la o excursie în abisul nebuniei colective…..
  Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, am scris acest articol ca să-Ți mulțumesc, că datorită Ție, eu, leprosul, încă mai știu că lepra e lepră, îngerul e înger, iar corectitudinea politică, cel mai mare rahat din istoria omenirii….” (Marius Iordachioaia / Oameni si demoni)

  http://www.fericiticeiprigoniti.net/fenomenul-reeducarii/292-tehnica-spalarii-creierului

  http://oameni-si-demoni.blogspot.ro/2015/03/ciudat.html

  http://oameni-si-demoni.blogspot.ro/2015/05/mangaietorul-si-gadilitorul.html

  http://oameni-si-demoni.blogspot.ro/2015/11/da-noi-suntem-de-vina.html

 29. Optimism… Nu! Credință, Nadejde, Dragoste.
  Nu optimism. Nu pesimism. Nu cuvinte ce definesc omul, omenescul şi trăirile sale, rezultate din cadere din neascultare, din desparțirea şi departarea de Dumnezu şi din cadera în mândria supremației omenescului şi iubirii de sine.
  Nu optimism ci credință. Încredințare în Adevarul lui Dumnezeu, în lucrarea Harului. In PUTEREA, care vine din Scripturi (cum spunea sf.ap.Pavel).
  Mulțimea nehotarâtă…
  DA.
  Ce ne spune evanghelia despre ea. ,Şi mulțimile îl urmau…’ (nu erau cu ‘sistemul’ cu cei ce dețineau puterea)… vedeau cu ochii minunile… Beneficiau de vindecari… (dupa cum ştim).
  Ei bine… mulțimile au cerut pe Varava. Au strigat: Rastigneşte-L. (Manipulate de mai mairii…).
  Multimile scoase din stapânirea lui Faraon, au cerut lui Aron vițelul de aur… şi se închinau lui, dupa ce vazusera atâtea minuni faptuite prin Moise.
  Fara Dumnezeu, nimeni nu poate nimic.Fara încredințarea în taine şi Har…
  Ratiunea, calculul… optimismul… Fiecare se bizuie pe ceva, negreşit. Dar daca nu e încredințarea în Scripturistic… ramâne… calcul omenesc

  Ce se întâmpla în România şi în lume… este lupta dintre Adevar şi minciună… de fapt.
  La nivel omenesc… vedem atitudini şi decizii ce deăpşeac omenescul, asimate… declamate…
  HOȚII… CIUMA ROŞIE…
  Îngeri şi demoni. Raiul şi lumina vs ciuma (roşie) şi întunericul…
  Nu aparam tabere. Nu osândim persoane, partide, coaliții, ideologii, stapâniri…
  Refuzăm însa minciuna, manipularea, înşelarea, hoția ingenereasca legalizata şi practicată corporatist, jefuirea resurselor, etc… etc… care sunt infinit mai mari şi mai periculoase decât hoția pe care DNA-ul cica ar vâna-o.
  DNA, care nu reântors poporului, nimic din ce s-a furat, desi se bucura de laude uluitoare, desi a pronunțat condamnari rasunatoare…
  Clar. Ce se vede… ne spune clar ca România e sfâşiată (prin iudele româneşti vândute) şi de puținul ce i-a mai ramas (pe ciolane).
  STATUL… un conglomerat de instituții aservite, devenite instrumente si arme ale taberelor de jefuitori validati şi susținuți de sistem.
  Nu sustinem Psd… ci doar ce mai poate face pentru nenorocții de români, ca dincolooo… în partea cealaltă… nici macar intenții desimulate nu se întrezaresc.

  Românii ramân doar la mila lui Dumnezeu…

 30. @Titus L:

  Si uite totusi draga Titus ca i am subestimat :). Au avut ei ezitari, dar au redresat pana la urma corabia. Nu stiu cu ce pret, e drept, si nu stiu pt cat timp, dar au fost mai smecheri decat am crezut. Dragnea tr sa recunosc ca mi a starnit admiratia: a stiut sa taca, sa se abtina cat focul era in toi, nu a lasat orgoliul pesonal sa il poarte pe calea unor izbucniri care, in vartejul harmalaiei, s ar fi putut lesne transforma in gafe, nu s a pus cu nebunii si n a dat apa la moara diversionistilor, dar a actionat intens in culise si a lovit doar cand era deja pe teren sigur. Iar cand loveste o face eficient dar fara nevoia de a umili prin cuvinte, ceea ce e f inteligent, pt ca iti lasa mereu un spatiu de manevra. Marturisesc ca pt mine una capacitatea asta de a si tine nervii (si deci orgoliul) in frau a fost un exemplu util si remarcabil.

  Nu tr subestimati, nu sunt genii, nu de asta e vorba, dar sunt harsiti in ‘malversatiuni’ :). Oricum, ma indoiesc ca lupta s a incheiat, ma astept la noi atacuri. Pana nu se curata societatea romaneasca de minisecuristii astia care o sufoca cu dezinformarea lor mai rau decat orice putere straina dusmana, nu vom putea respira un aer normal in tara asta.

 31. @Doroteea: Lupta nu s-a incheiat. Si ei deja au pierdut-o pentru ca au cedat. Nu e nici o intelepciune sa lasi diavolul sa respire, sa se odihneasca si sa vina din nou asupra ta. Imi pare rau, dar corabia tocmai se scufunda, doar ca e ca pe Titanic, canta orchestra.

 32. @Titus:

  Ei sunt cu UE si multinationalele in coasta. Sper sa nu stea cu mainile in san, dar ca sa actioneze in forta au nevoie de oameni in justitie. Poate ai dreptate…off… Sper din suflet sa nu rateze momentul si sa fie uniti, curajosi si sa dea in cap retelei asteia mafiote! Pt ca nu.mai au de ales, e ori-ori

 33. @TitusL

  Oricum, Titus, lupta nu e doar a lor, ci si a noastra a tuturor. Daca noi deznadajduim, ce sens mai are rugaciunea, nu?

 34. @Doroteea: exact, lupta este a noastra a tuturor. Rugaciunea ne deschide caile, ne intareste, ne limpezeste mintea si ii spune Domnului ca suntem vii. Eu insa nu cred ca trebuie sa ne oprim la rugaciune, ci trebuie sa vorbim, sa spunem. Suntem mireni, noi traim in lume, noi ducem razboiul cu lumea in lume.
  Diavolul este perfid, iata, astazi ne da de inteles ca trebuie sa alegem intre tara si libertate. Dar ce tara exista fara libertate? Tara cui? Repet, cei din Piata Victoriei sunt putini, ei sunt fix cei care ies in strada, pentru ca e in ei, (era sa zic firea lor, dar nu e firea lor cea care ii stapaneste), optiunile lor fara activism nu pot exista si nici activismul fara optiunile lor radicale.
  I-ai auzit cum canta? La fel spuneau Tatal nostru activistii care iesisera in strada impotriva Bisericii in noiembrie 2015, dupa Colectiv. Pune langa scandarile de astazi inregistrarile cu scandarile celor din decembrie 1989 si o sa vezi ca acelea veneau din cer, in timp ce acestea vin din strafundul gheenei.
  Votul este dreptul oamenilor liberi. Asa a fost in antica Atena, asa e scris in Magna Carta. Revolta impotriva autoritatii este gestul sclavilor. In decembrie 1989 eram sclavi si ne voiam liberi, asa ca revolta noastra a fost intemeiata. Astazi, iata-i, sunt liberi si tanjesc sa fie sclavi. Mii de ani pana acum cei obiditi se rasculau ca sa-si rupa lanturile (nu e o expresie comunista, ei doar au preluat-o), astazi cei ghiftuiti se revolta impotriva libertatii ca sa si le puna.
  Nu e vorba de PSD aici, e vorba de noi. Sunt convins ca PSD au ajuns sa ne reprezinte pentru ca oamenii cinstiti si cu mintile la ei din tara asta s-au temut sa vada in fruntea tarii niste ipocriti si niste nemernici, care mint fara sa clipeasca si se bucura cand fac rau celor fara aparare. E vorba de noi.
  Deci spune, vorbeste. Si nu pentru ca cei care astazi striga impotriva libertatii vor intelege, ci pentru ca fiecare dintre noi trebuie sa ne auzim unul pe celalat, doar asa vom sti ca nu suntem singuri si vom capata incredere sa mergem mai departe.
  Domnul sa ne ajute.

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare