Comisia Europeana aproba PORUMBUL SI BUMBACUL MODIFICATE GENETIC

22-12-2011 38 secunde Sublinieri

  Importul şi procesarea unor variante noi de porumb şi bumbac modificate genetic au fost aprobate, joi, de către Comisia Europeană. Cele două plante au fost aprobate atât pentru producerea de alimente cât şi pentru hrana animalelor, nu li pentru cultivarea lor în Uniunea Europeană, scrie Agerpres.

  Noile variante de porumb modificat sunt cultivate de compania elveţiană Syngenta, iar cea de bumbac este produsă de compania nord-americană Dow AgroSciences. Toate cele trei soiuri au primit avizul favorabil al Autorităţii Europene pentru Siguranţa Alimentară (AESA) în 2010, care a considerat că îndeplinesc normele de securitate solicitate.

  Deşi iniţial statele membru nu au putut ajunge la un acord cu privire la utilizarea acestor soiuri vegetale, proiectul a fost aprobat ulterior la nivelul Comisiei Europene. Procedura de aprobare este cea stabilită pentru utilizarea soiurilor modificate genetic în Uniunea Europeană, după ridicarea din 2004 a moratoriului care interzicea folosirea acestor produse.


  Categorii

  1. DIVERSE, Organisme modificate genetic (OMG), Uncategorized

  Etichete (taguri)

  , , ,

  Articolul urmator/anterior

  Comentarii

  1 Commentariu la “Comisia Europeana aproba PORUMBUL SI BUMBACUL MODIFICATE GENETIC

  1. Pingback: Studiu socant al Universitatii din Caen: OMG-urile MONSTANTO SI PESTICIDELE SUNT EXTREM DE CANCERIGENE - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  Formular comentarii

  * Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

  Rânduială de rugăciune

  Carti

  Documentare