DISTRUGEREA SANATATII: limitarea medicamentelor compensate, abuzuri, norme absurde si presiuni fara precedent asupra medicilor de familie, care ar putea inceta activitatea la 1 aprilie!/ CRIZA ALIMENTARA, INTRE FACATURA IDEOLOGICA SI REALITATEA CRUNTA (Sinteza de stiri generale 20- 28 februarie 2011)

28-02-2011 12 minute Sublinieri

COMISIA EUROPEANA CONSULTA ”DEMOCRATIC” CETATENII UE IN VEDEREA GUVERNARII ELECTRONICE UNIFICATE

Agitatii sindicale in SUA. Se pregateste terenul si la noi in tara

REVOLTELE CONTINUA CHIAR SI IN TARILE ARABE DE UNDE AU FUGIT DICTATORII

Căluşul capitalului strain si al G20

Pentru a găsi soluții pentru nivelurile scăzute de încredere în rândul consumatorilor și al întreprinderilor în tranzacțiile online, Comisia Europeană solicită opinia cetățenilor și a altor părți interesate asupra modului în care semnăturile electronice, precum și identificarea electronică (eID) și autentificarea electronică pot contribui la dezvoltarea pieței unice europene în domeniul digital. În prezent, dezvoltarea economiei online a Uniunii Europene este mult frânată de dificultățile în ceea ce privește verificarea identităților și a semnăturilor persoanelor. Semnăturile electronice, precum și identificarea electronică (eID) și autentificarea electronică pot constitui un instrument important care să le permită atât utilizatorilor, cât și furnizorilor să se bazeze pe servicii online securizate, de încredere și ușor de folosit, dar trebuie să funcționeze în toate statele membre pentru a fi eficace. Rezultatele acestei consultări vor fi integrate în revizuirea de către Comisie a directivei existente privind semnătura electronică și vor contribui la elaborarea unei inițiative planificate în ceea ce privește recunoașterea reciprocă a identificării și a autentificării electronice. Încurajarea comerțului electronic, a activităților economice electronice și facilitarea angajării unor proceduri administrative online în cadrul pieței unice constituie aspecte importante ale Agendei digitale pentru Europa (a se vedea IP/10/581, MEMO/10/199 și MEMO/10/200). Consultarea online se încheie la 15 aprilie 2011.

Neelie Kroes, vicepreședintă a Comisiei Europene și responsabilă cu agenda digitală, a declarat: „Salut opiniile fiecărui cetățean cu privire la modalitățile în care putem verifica cel mai bine identitatea și semnătura persoanelor atunci când cumpărăm, vindem sau întreprindem online proceduri administrative care este nevoie să fie foarte securizate. Doresc să îi ajut pe toți cetățenii europeni să intre online fără aibă sentimentul că vor cădea victime ale fraudelor sau înșelăciunilor informatice.”

Printre factorii care încetinesc dezvoltarea economiei online a Uniunii Europene se numără nivelurile scăzute de încredere a consumatorilor și întreprinderilor atunci când efectuează tranzacții online. Este esențial ca o piață unică europeană în domeniul digital puternică și sănătoasă este esențial să se bazeze pe servicii online securizate, de încredere și ușor de folosit. Pentru a aborda aceste aspecte, Agenda digitală pentru Europa a anunțat o revizuire a Directivei privind semnăturile electronice (Directiva 1999/93/CE), precum și o inițiativă privind recunoașterea reciprocă a identificării și a autentificării electronice.

Toți cetățenii sunt invitați să participe la consultare făcându-și cunoscute opiniile asupra modului în care pot contribui identificarea, autentificarea și semnăturile electronice la crearea pieței unice europene în domeniul digital și asupra măsurilor prin care să se poată crea condiții optime de stimulare a evoluției acesteia.

Prin consultarea publică se urmărește obținerea de reacții în legătură cu:

 • ceea ce așteaptă cetățenii și întreprinderile de la normele UE privind identificarea, autentificarea și semnăturile electronice, și anume, utilitatea în general a semnăturilor electronice și a identificării electronice ale utilizatorului și nevoile specifice în sectorul întreprinderilor, avantajele socioeconomice, domeniile de aplicare, eventuale servicii suplimentare de consolidare a încrederii (de exemplu, datarea), utilizarea tehnologiilor mobile și recunoașterea juridică a consimțământului prin mijloace electronice prin validarea mesajului „Accept”;
 • opinia sectorului TIC asupra modului în care semnăturile electronice pot fi cel mai bine adaptate pentru a face față provocărilor viitoare generate de evoluția tehnologiilor; părțile interesate sunt invitate să își exprime părerile cu privire la obstacolele existente, la cerințele în materie de securizare, la posibila gradare a nivelurilor de securitate și la așteptările privind standardizarea;
 • setul comun de principii care ar trebui să orienteze recunoașterea reciprocă a identificării electronice și a autentificării electronice în Europa, precum și considerații privind economiile de scară prin autorizarea sistemelor naționale de identificare electronică, în beneficiul utilizatorilor dincolo de frontierele UE, și a utilizărilor transsectoriale în sectorul public și cel privat;
 • contribuția eventuală a cercetării și inovării la dezvoltarea unor noi sisteme de autentificare a identificării electronice și a semnăturilor electronice, de pildă o alternativă la infrastructurile cu chei publice (Public Key Infrastructure – PKI) utilizate în prezent pentru gestionarea simplă a semnăturilor electronice, precum și cardurile eID.

Comisia va examina răspunsurile primite în urma consultării în cadrul revizuirii Directivei privind semnăturile electronice și al pregătirii unei inițiative privind recunoașterea reciprocă a identificării electronice și a autentificării electronice

Proiect-pilot

De asemenea, Comisia sprijină deja un amplu proiect-pilot denumit „STORK” (Secure idenTity acrOss boRders linKed) în vederea facilitării recunoașterii transfrontaliere a sistemelor eID și a accesului la serviciile publice în 18 țări europene (pentru detalii, a se vedea https://www.eid-stork.eu/). Obiectivul proiectului este de a permite cetățenilor UE să se autentifice și să utilizeze sistemele electronice naționale de identitate (parole, cărți de identitate, telefoane mobile și altele) pe tot cuprinsul UE, nu numai în țările lor.

Pentru informații suplimentare:

Documentul pentru consultarea publică este disponibil la adresa:

http://ec.europa.eu/yourvoice/ipm/forms/dispatch?form=eid4&lang=en

Site-ul web al dnei Neelie Kroes:

http://ec.europa.eu/commission_2010-2014/kroes/

Site-ul web pentru Agenda digitală:

http://ec.europa.eu/information_society/digital-agenda/index_en.htm

Nota noastra:

Scriam aici: Articolele saptamanii (4): “BISNITARII” DE DATE PERSONALE. ‘Fapte de vitejie’ din noua epoca de aur a digitalizarii societatii)

Mai trebuie adaugat ca astfel de cazuri de trafic cu date personale vor fi folosite tocmai pentru a clama necesitatea edificarii unor baze de date centralizate la care ar avea acces, chipurile, doar ”cine trebuie”.

Din aceeasi logica face parte initiativa de mai sus a Comisiei Europene, care vrea sa unifice digital modalitatea in care se fac tranzactiile online prin intermediul semnaturii electronice in spatiul european.

 • Gandul:

Guvernul american i-a cerut unui aplicant pentru un post PAROLA DE FACEBOOK la interviul de angajare – VIDEO

Când depăşeşte un angajator graniţa fină dintre asigurarea că alege cel mai bun candidat şi invadarea vieţii private? Când vine vorba de Facebook, susţine site-ul salon.com, care citează o plângere a Uniunii pentru Drepturi Civile din Statele Unite (ACLU) către Departamentul de Recuperare şi Reeducare Socială din statul Maryland. Scrisoarea prezintă cazul lui Robert Collins, care lucra de şapte ani în departament şi care s-a prezentat la un interviu pentru o promovare. În cadrul interviului, i s-a cerut să se logheze pe contul de Facebook, pentru a fi verificat. “Sunt un cetăţean american care n-a încălcat nicio lege şi n-a comis nicio infracţiune şi, totuşi, un angajator se uită la discuţiile mele şi la pozele mele personale”, povesteşte Collins. Collins se plânge că intervievatorul a aflat convingerile sale politice, religioase, precum şi orientarea sa sexuală. “Apreciez că departamentul vrea să se asigure că angajaţii nu îi pătează imaginea, dar s-a depăşit limita”, a declarat bărbatul. Nu este clar de când Departamentul din Maryland practică verificarea conturilor de Facebook, dar ACLU susţine că “e o invadare înspăimântătoare şi ilegale a spaţiului personal” şi cere “o mai bună reglementare a intimităţii online”

Aplicaţia de Facebook care te ajută să urmăreşti relaţiile prietenilor tăi

O nouă aplicaţie a reţelei de socializare Facebook, Facebook Breakup Notifier, te ajută să fii la curent cu evoluţia relaţiilor celor din jur, scrie CNN. Aplicaţia îi lasă pe utilizatori să-şi aleagă prietenii pe care doresc să îi monitorizeze. Dacă aceştia îşi schimbă informaţiile de la “starea relaţiei” în care se află, Facebook îi va înştiinţa prin e-mail pe cei interesaţi. Aplicaţia lansată duminică are sloganul: “Îţi place de cineva care este într-o relaţie? Fii primul care află când lucrurile se schimbă!”. Creatorul Dan Loewenherz a spus că a creat o aplicaţie distractivă care are un scop simplu. Teoretic, rostul aplicaţiei este ca cei care te plac sau prietenii interesaţi de viaţa ta amoroasă să poată fi alături de tine când suferi o decepţie. Totuşi, ea poate fi folosită şi de persoane pe care poate nu ţi-ai dori să-ţi monitorizeze relaţiile atât de îndeaproape. Loewenherz a introdus un mecanism de siguranţă care le recomandă celor cu statusul casătorit/ă să nu utilizeze aplicaţia.

…si o reclama la carduri: Ce câştigă pensionarii care nu aşteaptă pensia acasă: comision zero la retragerea de pe card şi dobânzi mai bune la bancă

***

 • Romania Libera:

De ce se opun medicii de familie Casei de Asigurări de Sănătate

Medicii de familie îşi anunţă pacienţii că de la 1 aprilie nu îi mai pot îngriji

Medicii de familie îşi anunţă pacienţii, printr-un mesaj afişat pe uşile cabinetelor, că din 1 aprilie nu îi mai pot îngriji cum ar fi nevoie, pentru că nu pot semna contractul pe 2011 care îi obligă să aleagă cine primeşte medicamente compensate şi cine nu sau să ceară coplată, potrivit Mediafax. “Ministerul Sănătăţii şi Casa Naţională de Asigurări de Sănătate au decis că: vă puteţi simţi rău doar o dată la trei luni – atât de rar are voie medicul de familie să vă vadă pentru bolile cronice, puteţi primi o singură reţetă la trei luni pentru bolile cronice. Mai mult, este posibil să nu puteţi primi nici această unică reţetă întrucât medicul va avea plafon «orientativ» la prescrierea de medicamente compensate/gratuite iar un program informatic prost conceput şi cu erori, hotărăşte dacă sunteţi beneficiar de asigurări sau nu, indiferent de documentele pe care le aveţi”, se arată în anunţul afişat deja de unii medici de familie pe uşile cabinetelor lor. (…)

Pacienţii mai sunt informaţi că medicul nu va mai avea timp să-i consulte, fiind obligat să facă servicii informatice pentru Ministerul Sănătăţii, că vor trebui să plătească suplimentar pentru fiecare prezentare la medic, întrucât banii daţi pentru Sănătate au fost “naţionalizaţi de Guvern”. “Este foarte posibil să nu mai aveţi deloc medic de familie, finanţarea medicinei de familie este atât de redusă încât cabinetul de medicină de familie va da faliment; medicii emigrează masiv, iar dumneavoastră, ca şi noi, ne tratăm totuşi în România; spitalele sunt şi ele reduse, falimentare adesea”, se mai arată în mesajul medicilor de familie.

Aceştia reclamă faptul că în ultimele luni sunt supuşi unor presiuni extreme şi informează că au apărut hotărâri care, pe de o parte, nu le mai permit să îngrijească pacienţii aşa cum ar fi nevoie şi, pe de altă parte, nu le mai asigură cele strict necesare cabinetelor (privind plata personalului – asistente, medici, contabili, femeie de serviciu – a întreţinerii cabinetelor, a cumpărării celor necesare funcţionării cabinetelor şi plata dărilor către stat).

Sunt vremuri grele şi pentru dvs. şi v-am fost alături mereu, încercând să găsim soluţii împreună pentru ca sănătatea dvs. să nu aibă de suferit. Din păcate, hotărârile Ministerului şi ale Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate fac ca de la 1 aprilie să nu mai putem face un nou Contract cu Casele de Asigurări, căci acesta ne-ar pune în situaţia de a nu vă mai putea acorda îngrijirile fireşti, pe care noi le considerăm necesare pentru sănătatea dumneavoastră. De asemenea, un asemenea contract ar duce la închiderea rapidă a cabinetelor datorită datoriilor”, se mai arată în anunţul medicilor. (…)

***

Este criza alimentară la nivel global o problemă reală? Analistul de mediu, Prof. Lester Brown, avertizează că preţurile alimentelor vor creşte din cauza unor factori precum schimbările climatice, creşterea populaţiei, deficitul de apă şi eroziunea solului. “Dacă, în anii trecuţi, vremea a fost cea care a cauzat o explozie a preţurilor alimentelor, acum avem vinovaţi de ambele părţi ale ecuaţiei. Pe de o parte, vinovaţii sunt creşterea populaţiei, creşterea afluenţei şi utilizarea de cereale pentru combustibilul auto. Iar, pe de altă parte, eroziunea solului, epuizarea straturilor acvifere, schimbările climatice – valuri de căldură ce duc la ofilirea culturilor şi topirea gheţarilor de munte. Aceste tendinţe legate de climă par să ia o taxă mult mai mare în viitor “, afirmă Brown în The Great Food Crisis of 2011. Fondatorul Institutului de Politică Planetară din Washington a monitorizat efectele dezvoltării nesustenabile şi potenţialele consecinţe ale acestora. Lester Brown avertizează că am intrat într-o perioadă de risc în care cererea depăşeşte randamentul durabil al sistemelor naturale. Analistul american susţine că primele semne de declin economic au început să apară în mediul înconjurător. Potrivit unui raport al Organizaţiei pentru Alimentaţie şi Agricultură (FAO) din cadrul ONU, preţurile alimentelor au ajuns la un nou nivel-record în prima lună a acestui an. Scumpirea alimentelor de bază – cu majorări semnificative de preţuri la grâu, zahăr, carne şi produse lactate – a dus lumea în pragul izbucnirii unei noi crize alimentare, avertizează analiştii.

Ce este criza alimentară?

Criza alimentară este atunci când producţia de alimente este umflată prin utilizarea nedurabilă a apei şi a solului, explică Lester Brown. Apa este cea care ar trebui să ne îngrijoreze acum, susţine ecologistul american, argumentând că Banca Mondială spune că 15% dintre indieni (175 milioane de persoane) sunt alimentaţi cu cereale produse prin overpumping – atunci când apa este pompată în acvifere mai repede decât acestea pot fi realimentate. În China, cifra ar putea atinge chiar 130 de milioane. La un moment dat, pomparea în exces a apei se va opri, fie din cauză că pomparea ei dintr-un strat freatic tot mai adânc este prea costisitoare, fie din cauza epuizării straturilor acvifere. Dacă este vorba de un strat acvifer regenerabil, epuizarea înseamnă că pomparea va fi redusă la rata de refacere. Daca este vorba de un acvifer fosil – neregenerabil – pomparea va lua sfârşit.

Arabia Saudită a utilizat apă din straturi acvifere fosile pentru o recoltă anuală de aproape 3 milioane de tone de grâu. În 2008, autorităţile saudite au anunţat că stratul acvifer a fost, în mare măsură, epuizat. Recolta de anul viitor ar putea fi ultima pentru Arabia Saudită, spune îngrijorat Brown. De asemenea, India şi China vor pierde capacitatea de producţie de cereale din cauza epuizării straturilor acvifere.

Citeşte şi:

România conduce în topul riscului de foamete din UE

Japonezii cred că România e prima între ţările europene care riscă o criză alimentară, din cauza creşterii preţurilor. Autorităţile de la Bucureşti sunt indiferente. Înainte de Revoluţie, românii aveau bani, dar nu găseau mâncare. Acum, hrana e peste tot, dar banii sunt tot mai puţini. Aşa am ajuns în topul mondial al ţărilor cu risc de foamete.

 • News razbointrucuvant:

Seful Bancii Mondiale: CRESTEREA PRETURILOR AMENINTA ECHILIBRUL POLITIC

Iarasi despre foamete: statistica ar spune ca nu se mai acopera cererea de porumb

Razboiul nuclear, benefic pentru combaterea incalzirii globale, conform simularilor NASA

Nota noastra: Asadar, suprapopularea si incalzirea climei – cele doua cauze false, ideologice, care ar provoca o criza alimentara. Si de aici si solutia, nu? Razboiul nuclear care ar decima populatia si ar mai fi si benefica, dupa cum ar spune NASA, pentru racirea climei…

In schimb, o cauza reala a scumpirii alimentelor este criza petrolului, consecinta a revoltelor PROVOCATE din tarile arabe.

Acţiunile de protest ale sindicatelor din statul american Wisconsin, care încearcă să împiedice programul de austeritate bugetară şi îngrădirea drepturilor sindicale, promovate de guvernatorul republican Scott Walker, s-au extins în mai multe state americane, precum Ohio, Indiana, Iowa, Michigan, Massachusetts, New Jersey. Mesaje de sprijin au venit şi din alte ţări, iar în Canada a avut loc chiar un miting de sprijin. Sâmbătă, la Washing­ton, mii de oameni s-au adunat în semn de solidaritate cu sindicaliştii din Wisconsin, care ocupă de 10 zile sediul parlamentului local, cerând demisia guvernatorului Wal­ker. Acesta a anunţat că intenţionează să reducă salariile bugetarilor şi să-i oblige să plătească o parte din contribuţiile pe care statul le acoperă acum la fondurile de pensii şi la asigurările de sănătate. În plus, conform proiectului legislativ al guvernatorului Scott Walker, uniunile sindicale vor avea dreptul să negocieze doar nivelul salariilor bugetarilor, fără să poată impune în contractele colective alte beneficii. „Statul este în faliment, suntem faliţi de mai mulţi ani şi a sosit momentul că cineva să aibă curajul să spună adevărul. Nu mai avem bani, aşa că nu putem discuta despre negocieri. Ca să negociezi, trebuie să ai ceva de oferit, dar bugetul nu mai are bani de oferit”, a spus guvernatorul statului Wisconsin, Scott Walker. Pentru a împiedica un vot asupra proiectului de buget, 14 senatori democraţi de Wisconsin s-au refugiat în statul vecin Illinois, iar majoritatea republicană nu are cvorum pentru a trece legea.

 • News razbointrucuvant:

Demonstratii la Wisconsin. Ar putea fi inceputul revolutiei in SUA (Noam Chomsky)

Sindicatele ameninta cu proteste violente pe tema noului Cod al Muncii

 • Hotnews:

VIDEO Guvernatorul din Wisconsin acuza sindicatele ca se opun reformei fiscale si “risipesc” bugetul statului

Muncitorii intoxicati pe linia de productie a unui furnizor taiwanez al Apple roaga compania sa-i ajute in rezolvarea problemelor de sanatate

 • Gandul:

Un părinte disperat îşi vinde organele cu 200.000 de dolari pentru a plăti şcolarizarea copiilor săi

În 15.623 de zile se termină resursele de petrol de pe Terra. 1.740.653 de telefoane mobile se vând pe zi în lume. Statistici real-time despre populaţie, economie şi societate

***


 • Gandul:

Premierul tunisian şi-a anunţat demisia

Protestele din Africa de Nord şi Orientul Mijlociu: Vezi cele mai recente evenimente – FOTO, VIDEO

David Cameron anunţă un consens în a califica drept “inacceptabilă” reprimarea din Libia

 • Hotnews:

Barack Obama: Gaddafi trebuie sa plece imediat

Libia: Liderii miscarii de contestare au creat un Consiliu National de tranzitie

Manifestatie violenta izbucnita in Oman: 2 morti

Iran: Vizita precipitata a amiralului Mike Mullen in Golf arata ingrijorarea profunda a SUA

Seful statului major iranian, generalul Hassan Firuzabadi, sustine ca recentul turneu pe care l-a efectuat militarul cu cel mai inalt grad din armata Statelor Unite, amiralul Mike Mullen, in Golf demonstreaza “ingrijorarea profunda” a SUA in privinta trupelor americane amplasate in Orientul Mijlociu, relateaza AFP. “Vizita precipitata a lui Mike Mullen arata ingrijorarea profunda legate de destinul fortelor americane stationate in regiune”, a declarat duminica generalul Firuzabadi, intr-un comunicat difuzat de presa iraniana. Cerand plecarea fortelor americane din regiune, seful statului major iranian a declarat ca “nicio operatiune militara nu va avea vreun efect asupra revolutiei popoarelor musulmane, care urmaresc sa se debaraseze de opresiunea americana”. El a estimat ca revoltele din regiune vor contribui la o “plecare rapida” a trupelor americane. In 21 februarie, amiralul Mullen afirmase, la Doha, ca Iranul constituie un factor de “instabilitate” in Golf, dar nu pare “sa fi fost principala cauza a evenimentelor din Egipt, Bahrein sau alte tari”.

Coreea de Nord ameninta sa atace Coreea de Sud, daca Seulul va continua razboiul psihologic

Coreea de Nord ameninta ca va deschide focul impotriva Coreii de Sud daca aceasta continua sa trimita peste granita manifeste de propaganda, relateaza BBC News. In ultimele zile, armata sud-coreeana a trimis dincolo de ganita, cu ajutorul baloanelor, texte si DVD-uri cu informatii despre recentele proteste din tarile arabe, precum si alimente, haine sau aparate radio.

Sudul trebuie “sa opreasca imediat razboiul psihologic”, a anuntat agentia de stat nord-coreeana KCNA. “Coreea de Sud impinge peninsula coreeana spre o confruntare totala, prin intensificarea acestor campanii psihologice antiguvernamentale“, se mai arata in declaratia difuzata de agentia nord-coreeana. Avertismentul vine cu o zi inainte de inceperea exercitiilor militare comune efectuate de armatele americana si sud-coreeana. Coreea de Nord spune ca exercitiile militare sunt un pretext pentru o invazie a Sudului, insa Seulul insista ca manevrele au doar scop defensiv.

Autorităţile chineze au mobilizat, astăzi, la Beijing şi Shanghai, importante efective de poliţie pentru a împiedica orice formă de protest inspirată de ”Revoluţia Iasomiei” din Tunisia, la care au fost chemaţi chinezii din 13 oraşe prin intermediul Internetului, relatează postul francez de televiziune France 24, preluat de Agerpres. La Beijing, trotuarul din faţa restaurantului McDonald’s, punct de întâlnire ales de autorii anonimi ai acestui apel lansat pe Internet în spiritul revoluţiei tunisiene, a devenit, în mod subit, obiectul unor ample lucrări. Dar sute de poliţişti în uniformă şi alte câteva sute în civil vegheau la menţinerea ordinii pe stradă şi în interiorul restaurantului, care era plin de oameni, nu numai clienţi, ci şi jurnalişti străini şi poliţişti în civil. Atmosfera a devenit şi mai tensionată în cursul dimineţii când mai mulţi jurnalişti care voiau să filmeze strada şi restaurantul au fost repede încercuiţi de către mai mulţi poliţişti şi împiedicaţi cu brutalitate să-şi desfăşoare activitatea. Cel puţin zece jurnalişti – francezi, americani, spanioli, germani – au fost duşi la un comisariat de poliţie din apropiere. La sfârşitul săptămânii trecute, municipalitatea din Beijing a cerut jurnaliştilor străini să prezinte cereri de autorizare pentru orice interviu şi, în unele cazuri, să nu încerce să ajungă pe strada Wanfujing, principala arteră comercială din Beijing, nu departe de piaţa Tiananmen. (…)

Israelul anunţă creşterea bugetului militar

Rusia si Ucraina, de acord pentru reinarmarea flotei ruse de la Marea Neagra

Rusia isi aduce militari in Kurile

Igor Smirnov sustine ca nu se teme de vicepresedintele SUA

(…) Şeful delegaţiei Uniunii Europene, Dirk Schuebel, a declarat că R. Moldova a atins o viteză record în procesul de negociere cu Uniunea Europeană. “Ce-a de-a cincea rundă a fost prima la care a participat şi noul negociator din partea UE, Miroslav Lajcak, care va fi şi noul înalt reprezentant al UE în R. Moldova“, a declarat Dirk Schuebel. Oficialul european a adăugat că, în scurt timp, vor fi lansate negocierile privind zona de comerţ liber. De asemenea, vor fi iniţiate negocieri privind acordul referitor la spaţiul aviatic comun. Negocierile privind semnarea unui Acord de Asociere R.MoldovaUE au fost lansate la 12 ianuarie 2010.

***


Pentru cei care înţeleg lucrurile în plan economic, speranţă chiar nu poa­te exista! Aceasta a fost răpită de ca­­­pitalul străin, care a hărăzit Ro­mâ­­niei un model economic re­pre­zen­tând un cerc vicios din care nu se poa­te ieşi. Modelul economic de tipul con­­sum fără producţie nu poate duce la dezvoltare şi deci la o viaţă mai bu­nă. Este prin sine nefuncţional. Şi este, de fapt, autodistrugător. Cu cât se consolidează, cu atât lucrurile nu pot merge decât mai rău. Şi orice per­s­pec­tivă se închide. Puseuri de viaţă, adică de creştere economică, ce nu pot fi decât pasagere, îi adâncesc de fapt dezechilibrele şi dezarticulările care sunt apoi scump plătite cu creş­te­rea îndatorării şi sărăcirii. Toate acestea pentru că, pe articulaţia unui con­sum fără producţie, creşterea eco­no­mică depinde de consum, şi nu de pro­ducţie, şi deci tocmai ceea ce în ge­neral vindecă problemele eco­no­miei – respectiv creşterea economi­că – face în fond rău în România, am­pli­­ficând dimpotrivă şi adâncind cercul vicios. (…)

Datoriile si deficitele publice, nivelul datoriilor private, rata economiilor, contul curent. Sunt indicatorii asupra carora liderii G20 au ajuns la concluzia ca vor fi ghidul de controlare a dezechilibrelor economice. Ramane de stabilit ce va pati tara care nu se va incadra in acesti indicatori. Grupul celor mai dezvoltate 20 de state din lume a ajuns la un consens in privita indicatorilor care se vor folosi pentru detectarea dezechilibrelor economice, a anuntat ministrul de Finante francez, Christine Lagarde, relateaza BBC News, citat de ziare.com. Scopul stabilirii acestor indicatori este evitarea unei noi crize economice, membrii G20 ajungand la o intelegere numai dupa ce au relaxat cerintele privind surplusul de cont curent, astfel incat sa fie si China de acord. Oficialii chinezi s-au opus includerii in randul indicatorilor a contului curent, care masoara banii care intra si ies dintr-o tara in urma comertului si a altor activitati.

*


Categorii

Al treilea razboi mondial, Carduri electronice/ cipuri, Era Big Brother, Guvernarea electronica (E-GUVERNARE), Opinii, analize, Razboiul impotriva sanatatii

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

17 Commentarii la “DISTRUGEREA SANATATII: limitarea medicamentelor compensate, abuzuri, norme absurde si presiuni fara precedent asupra medicilor de familie, care ar putea inceta activitatea la 1 aprilie!/ CRIZA ALIMENTARA, INTRE FACATURA IDEOLOGICA SI REALITATEA CRUNTA (Sinteza de stiri generale 20- 28 februarie 2011)

 1. Epicentrul cutremurului a fost aproape de orasul Christchurch , in traducere Biserica lui Cristos . Din toate locurile din zona australa cutremurul nu a gasit de cuvinta sa se manifeste decat in acest oras care prin numele lui are o semnificatie aparte . Sa fie oare doar o coincidenta ? .

 2. sa tinem minte ca anul 2011 este anul reintoarcerii la sclavagism .
  Ceea ce nu pot sa inteleg este de unde aceasta dorinta … diabolica , aproape , de a aplica un cod al muncii nedorit nici de sindicate si nici de patronate ???? Sa se incerce starnirea maselor cu orice pret ? Sau sondajele lor arata ca orice ne-ar face , romanii nu mai sunt capabili sa se revolte ? Ciudat moment !
  In orice caz , este cu siguranta parte din marele TEST aruncat asupra Romaniei .

  Miluieste-ne , Doamne !

 3. Admin, postati link ul, daca credet ti ca este folositor;
  http://www.youtube.com/watch?v=7dmxnmmggDA&feature=related

 4. @ Cristi:

  Da, e vechi si arhicunoscut…

 5. fane
  “Sa se incerce starnirea maselor cu orice pret ? Sau sondajele lor arata ca orice ne-ar face , romanii nu mai sunt capabili sa se revolte ? Ciudat moment !”

  Aici ai nimerit-o! Dar chiar in ochi! Romanii nu vor fi niciodata in stare sa se revolte,si cand zic revolta nu ma refer la oameni adusi de sindicate cu tricoul si covrigul,ci revolte adevarate!
  Suntem un popor prea comod,si desi sunt o persoana care cunoaste patriotismul in Romania,trebuie sa spun ca singura “calitate” care ne defineste este comoditatea…daca avem TV si internet,si putin egoism,ce ne mai trebuie capra vecinului,vorbind la modul individual,ca masa noi existand…si cam atat,dar nu suntem colectivi,nu ne intereseaza ca acea “capra” sufera…dorim doar moartea ei pentru a-i devora lesul.Foarte bine tintit,inca o data tin sa iti spun!

 6. Pingback: Razboi întru Cuvânt » FMI observa ca cresc preturile la alimente. Dar gura nu-i miroase a usturoi…
 7. Pingback: Razboi întru Cuvânt » ACORDUL LETAL CU FMI ISI CONTINUA EXECUTIA: 67 DE SPITALE DESFIINTATE, PROTESTE DURE LA CODLEA SI DRAGANESTI/ Producatorii de medicamente pentru cancer ocolesc Romania, cu “concursul” nepasarii Ministerului Sanata
 8. Pingback: Razboi întru Cuvânt » CARD DE IDENTITATE ELECTRONIC CU VALABILITATE GLOBALA PENTRU IMIGRANTI. O propunere a sefului Interpol
 9. Pingback: Razboi întru Cuvânt » Presedintele nimicirii Romaniei ne “promite” referitor la “reforma” desfiintarii spitalelor “E doar inceputul!”… Basescu a mai anuntat, simbolic, de la Covasna, REVIZUIREA CONSTITUTIE
 10. Pingback: Razboi întru Cuvânt » ATTILA CSEKE, ministrul (agentul) exterminarii lente a romanilor MERGE PANA LA CAPAT SI CU PROIECTUL TOTALITAR AL CARDURILOR DE SANATATE…
 11. Pingback: Razboi întru Cuvânt » ”MEDICII SUNT VINOVATI CA SUNT MEDICI SI PACIENTII CA SUNT BOLNAVI” – interviu cu dr. Rodica Tanasescu, pres. Societatii Nationale de Medicina Familiei, despre abuzurile Ministerului Sanatatii si ale CNAS
 12. Pingback: Razboi întru Cuvânt » Comisia Europeana stabileste un plan “cincinal” pentru generalizarea sistemului E-HEALTH, in cadrul Digital Agenda. MENGHINA DE MARGARITAR PE CAPUL UNEI TARI IN CARE SPITALELE SE DESFIINTEAZA…
 13. Pingback: Razboi întru Cuvânt » “Studiu” Oxfam: OMENIREA SE VA CONFRUNTA CU O CRIZA ALIMENTARA FARA PRECEDENT. CAUZA: schimbarile climatice si cresterea demografica…
 14. Pingback: MASURI BIG BROTHER: scanare corporala totala in Germania/ Agenda digitala a UE: SISTEMUL EUROPEAN eCALL CARE VA MONITORIZA LOCATIA AUTOMOBILELOR
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare