Cotidianul Adevarul dezinformeaza, inventand “SCHISMA” dintre Biserica Ortodoxa si Vatican pe tema CASATORIILOR HOMOSEXUALE. De ce este BOR dusmanul comod si util?

12-05-2015 4 minute Sublinieri

casatorie.gay

Biserica Ortodoxă Română a solicitat Camerei Deputaţilor să respingă propunerea legislativă privind reglementarea parteneriatului civil între persoane de acelaşi sex, considerând că acesta va slăbi familia tradiţională, reprezentând un atentat la identitatea ei sau că va încerca să i se substituie căsătoriei.

Prin comparaţie cu poziţia Patriarhiei Române, Papa Francisc, Suveranul Pontif al Bisericii Catolice, a îndemnat la toleranţă faţă de mişcările LGBT, sugerând că Biserica Catolică nu are dreptul de a judeca relaţia dintre un om şi Dumnezeu, chiar dacă acel om este homosexual.

Schisma poziţiilor oficiale comunicate de cele două biserici creştine arată un nivel diferit de toleranţă, spun experţii. Legea parteneriatului civil, dedicată persoanelor care trăiesc în concubinaj, a fost iniţiată de deputatul independent Remus Cernea în urmă cu doi ani şi este acum la un pas să fie adoptată de Camera Deputaţilor, forul decizional. Chiar astăzi, proiectul lui Cernea este dezbătut la Comisia Juridică de la deputaţi, urmând să ia apoi calea plenului.

Contactat de „Adevărul”, Remus Cernea a declarat că a apreciat întotdeauna mesajele religioase care îndeamnă la toleranţă, înţelegere şi compasiune pentru semeni. „Pretutindeni în lume, mesajul Papei Francisc cu privire la toleranţă, la deschiderea către semeni, inclusiv către minorităţile sexuale, a fost salutat şi primit cu o deosebită satisfacţie”, a spus Cernea referindu-se la declaraţiile Papei Francisc din octombrie 2014, care i-a îndemnat pe membrii Bisericii Catolice să accepte şi să aibă toleranţă faţă de persoanele homosexuale, persoanele care trăiesc în concubinaj şi persoanele divorţate, cât şi faţă de copiii acestora.

„De asemenea, sunt numeroase biserici lutherane, în Danemarca, Norvegia sau Suedia, care oficiază chiar căsătorii religioase pentru cupluri formate din persoane de acelaşi sex. Aşadar, numeroase dominaţiuni creştine îşi asumă toleranţa drept o virtute morală importantă pe care o promovează în societate”, a spus Cernea.

Patriarhia: Se va ajunge la căsătoriile gay

În poziţia sa oficială, Patriarhia spune că „experienţa altor state arată că aceste parteneriate civile sunt doar o anticameră a acceptării căsătoriilor între persoanele de acelaşi sex. Familia nu este doar un set de drepturi recunoscute soţilor de către stat, ci şi o valoare socială, care susţine viaţa şi continuitatea unui popor. De aceea, subminarea familiei tradiţionale nu poate fi decât în defavoarea binelui comun al societăţii”.

Cernea: BOR transmite un mesaj de intoleranţă

Referitor la poziţia BOR, Cernea spune că parteneriatul civil nu ar afecta familia şi relaţiile de familie, ci dimpotrivă.  „Realitatea este că în România, sute de mii de cupluri formate din persoane de sex diferit sau din persoane de acelaşi sex convieţuiesc împreună. A nu le reglementa situaţia înseamnă a lăsa aceste persoane vulnerabile în faţa problemelor de zi cu zi, mai ales în ceea ce priveşte chestiuni legate de sănătate, patrimoniu, credite bancare sau lăsarea unei moşteniri, precum şi protecţie împotriva violenţei domestice. Dacă realitatea aceasta nu este legiferată, îi afectează în mod nedrept pe cei care se iubesc. În opinia mea, mesajul iubirii ar trebui să transpară din fiecare luare de poziţie a unei biserici creştine, însă BOR transmite un mesaj de intoleranţă, de excludere din societate a unor cupluri formate din persoane care se iubesc”, a spus Cernea.

Directorul Asociaţiei Accept, care reprezintă persoanele LGBT din România, Florin Buhuceanu, a spus că „din punct de vedere juridic, parteneriatul civil nu este de competenţa Bisericii Ortodoxe Române”.

La rândul său, filosoful Horia Pătraşcu a spus că diferenţa de poziţie dintre cele două biserici creştine ţine de evoluţia lor socială şi adaptarea la lumea de azi. „Este vorba de avansul Bisericii Catolice faţă de Biserica Ortodoxă Română. Biserica Catolică e mai racordată la schimbare, la modernizare, faţă de Biserica Ortodoxă, care încă mai ţine la nişte principii învechite şi rigide”, a spus Pătraşcu.

În ceea ce priveşte şi evoluţia societăţii româneşti, sociologul Alfred Bulai este de părere că dacă s-ar face o dezbatere naţională, am observa că o mare parte din societate va avea aceeaşi poziţie intolerantă pe care o are şi BOR. „Catolicii au schimbat şi calendarul cu 400 de ani înaintea noastră, deci vorbim de un cu totul alt registru. Reacţia BOR arată că trăieşte în Evul Mediu, la fel şi ca şi societatea românească, despre care cred că va continua să aibă un nivel de toleranţă foarte mic. Datorită religiozităţii crescute din societate, majoritatea ar fi împotriva concubinajului şi parteneriatelor între persoane de acelaşi sex”, este de părere Bulai.

Unde mai este legal parteneriatul civil

Mai multe ţări membre ale Uniunii Europene au recunoscut deja căsătoriile între persoanele de acelaşi sex, deşi aceasta rămâne o problemă spinoasă în multe societăţi conservatoare din statele estice. Ţările europene care au aprobat parteneriatul civil sunt Olanda (2001), Belgia (2003), Spania (2005), Suedia şi Norvegia (2009), Portugalia şi Islanda (2010), Danemarca (2012), Franţa, Marea Britanie (2013) şi Slovenia. În Statele Unite, situaţia diferă de la stat la stat. La polul opus al dezbaterii se află poziţia Rusiei, care, la începutul acestui an, a decis să interzică adopţiile pentru ţările ce recunosc căsătoriile între persoanele de acelaşi sex.

Nota noastra:

De ce consideram ca Adevarul dezinformeaza sau, in cel mai bun caz, informeaza gresit?

Pentru ca atitudinile Papei Francisc, desi ambigue si periculoase fata de definitia traditionala a familiei si casatoriei, nu au mers niciodata pana la a sustine relatiile homosexuale ca atare, fie ca parteneriate civile.

In plus, giumbuslucurile Papei Francisc nu se suprapun cu pozitiile oficiale ale Vaticanului. Spre exemplu, iata care e atitudinea catolicilor din Romania, ca sa fie clar, conform catholica.ro:

Analizând demersurile Comisiei Comune a Camerei Deputaţilor şi a Senatului de Revizuire a Constituţiei, episcopii catolici au semnat o scrisoare comună adresată Parlamentului României prin care au reafirmat cererea de modificare şi reformulare a articolului 48, alin. 1, cu precizarea clară că „Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între un bărbat şi o femeie, pe egalitatea acestora şi pe dreptul şi îndatorirea părinţilor de a asigura creşterea, educaţia şi instruirea copiilor”.

Asadar, nicio diferenta intre Biserica Ortodoxa si catolici pe acest subiect. Cat priveste expertii consultati de Adevarul, acestia sunt numai unul si unul: seful ACCEPT, Buhuceanu, veleitarul Remus Cernea, seful ASUR, Patrascu, cel care practica un vehement discurs al urii fata de crestini. Si un sociolog care vorbeste prapastii.

Asadar, dezinformare cat cuprinde la Adevarul.ro. Ce-i drept, este o proba a modului in care se poate pune, prin manipulare, deocamdata, presiune asupra ortodocsilor din cauza artificiilor retorice ale Papei Francisc, vedeta “liberalilor”. Ramane de vazut daca agenda sa va prevala la viitorul Conciliu dedicat temelor familiale ce va fi tinut de Vatican.

In orice caz, mass-media portretizeaza Biserica Ortodoxa, in mod vadit, ca o forta retrograda care pune presiune pe parlamentari intr-o maniera ilegitima. De aceea s-a si profitat atat de mult de episodul picturii murale ilegale din Piata Sf. Gheorghe. Biserica trebuie demonizata, transformata intr-o institutie abuziva, care cenzureaza si tine sub control, prin frica, parlamentarii. 

Este o momeala pe care patura intelectuala, activa de pe facebook o inghite pe nemestecate. La cea mai grosolana manipulare anti-BOR, se activeaza sute, mii de activisti Facebook care uita instant de legile Big Brother si de padurile Romaniei pentru a se concentra asupra dusmanului cel mai comod si util: Biserica. 

*


Categorii

1. DIVERSE, Homosexualitate, Opinii, analize, Razboiul impotriva Bisericii/ crestinismului, Razboiul impotriva familiei / vietii/ copiilor

Etichete (taguri)

, , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

6 Commentarii la “Cotidianul Adevarul dezinformeaza, inventand “SCHISMA” dintre Biserica Ortodoxa si Vatican pe tema CASATORIILOR HOMOSEXUALE. De ce este BOR dusmanul comod si util?

 1. F bun comentariul vostru. În plus, ar mai tb amintit, că reacțiile Patriarhiei, BOR, sau ierarhilor separat nu au impact egal în mediile unde Biserica este atacată cu toate tunurile; rămâne aceasta încă o problemă gravă de soluționat, mai întâi în interiorul Bisericii!

 2. “Gay-friendly traffic lights installed in Vienna” https://www.youtube.com/watch?v=8OIFy3pt0ag

 3. Arhiepiscopia Romano-Catolică de Bucureşti precizează că ”învăţătura Bisericii Catolice (Catehismul Bisericii Catolice) îndeamnă la respect, compasiune şi delicateţe faţă de persoanele homosexuale”.
  http://www.mediafax.ro/social/biserica-catolica-compasiune-fata-de-cetatenii-homosexuali-nu-legalizarii-parteneriatului-civil-14251521

  Pai daca homosexualii sunt demni de respect, sa ne spuna si noua pentru ce si de unde rezulta asta din invataturile crestine?

 4. “După ce în urmă cu putin timp un propagandist olandez al pedofiliei mascat în profesor de „sexologie” a fost invitat să conferenţieze în cadrul „Lunii Homosexualilor” la Facultatea de Sociologie a Universității București, sacrilegiul fiind oprit de SRI şi organizaţiile de apărare a vieţii şi copilului, iată că aceeaşi instituţie recidivează la cote şi mai înalte”.
  […]

  Sursa: http://www.ziaristionline.ro/2015/05/15/universitatea-din-bucuresti-il-onoreaza-pe-profesorul-moarte-peter-singer-sustinator-al-pruncuciderii-zoofiliei-pedofiliei-si-casatoriilor-homosexuale-cu-doctor-honoris-causa/

 5. Pingback: PAPA FRANCISC: IDEOLOGIA GENULUI ESTE DEMONICA. TEORIA GENULUI neaga natura femeii si barbatului EXCLUDE credinta in Dumnezeu – O POZITIE CATOLICA | Cuvântul Ortodox
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare