Delegatia Romaniei de la ONU a votat IMPOTRIVA valorilor traditionale: “O TRADARE A INTERESELOR ROMANILOR”

9-10-2012 1 minut Sublinieri

Rezoluţia „Promovarea drepturilor omului şi a libertăţilor fundamentale graţie unei înţelegeri profunde a valorilor tradiţionale ale umanităţii” a fost adoptată în 27 septembrie 2012 de către Consiliul Naţiunilor Unite pentru Drepturile Omului.

Rezoluţia a fost introdusă de Federaţia Rusă şi a fost elaborată de către specialiştii din peste 60 de ţări. Ea s-a inspirat din poziţia Documentului „Principiile doctrinare ale Bisericii Ortodoxe despre demnitate, libertate şi drepturile omului” adoptat de Sinodul Bisericii Ruse în 26 iunie 2008. Documentul a fost pregătit şi cu colaborarea statelor din Liga Arabă.

La vot s-au observat două părţi opuse. 25 de ţări au votat pentru rezoluţia care susţine înţelegerea şi respectul valorilor tradiţionale. Niciun stat occidental nu a fost pentru. 15 state au votat împotrivă adică toate statele occidentale care consideră că valorile tradiţionale sunt utilizate pentru limitarea drepturilor omului în lume.

Rezoluţia demonstrează că respectul pentru valorile tradiţionale conduce în mod clar la respectul pentru diversitate şi la respectarea drepturilor omului. Valorile tradiţiei nu sunt opuse drepturilor omului, ci sunt complementare. Drepturile omului, dimpotrivă, în viziune occidentală, sunt văzute ca fiind o sfidare a valorilor tradiţiei şi o luptă împotriva tradiţiei înseşi, văzută că învechită de către societatea secularizată occidentală.

Există un clivaj ideologic imens între Occident şi practic tot restul lumii. O minoritate dezvoltată pretinde să impună noţiuni inovatoare care distrug tradiţia şi înlătură religia din contextul social. În schimb oferă un individualism atroce bazat pe consumism şi economie, dislocarea familiei şi excluderea religiilor care sunt considerate alienante. Această viziune dezrădăcinată de tradiţie şi de istorie este impusă cu forţa armelor sau cu puterea economică, ca fiind o normă universală.

Occidentul urmăreşte eradicarea oricărei valori tradiţionale în favoarea unei societăţi laice, decentrate, inclusive şi lipsite de fundament moral. Orice referire la religie, tradiţie, neam, sunt ameninţări la adresa globalizării de tip occidental.

Rezoluţia a fost adoptată cu 25 de voturi pentru: Angola, Arabia Saudită, Bangladesh, Burkina Faso, Camerun, China, Congo, Cuba (?-n.n.), Djibouti, Écuator, Federaţia Rusă, India, Indonezia, Iordania, Kirghizistan, Kuweit, Libia, Malaisia, Maldive, Mauritania, Filipine, Qatar, Senegal, Thailanda, Uganda. Au votat contra 15 state:  Austria, Belgia, Botswana, Costa Rica, Spania, Statele Unite, Ungaria, Itali, Mauritius, Mexic, Norvegia, Polonia, Cehia, România şi Elveţia.

S-au abţinut: Benin, Chile, Guatemala, Nigeria, Peru, Moldova şi Uruguay.

România este cert o ţară occidentală ca afiliere politică, civilizaţie materială şi realitate geo-strategică. În acelaşi timp, poporul roman este unul profund religios mai mult de 95% dintre români crezând în Dumnezeu şi practicând valorile fundamentale ale tradiţiei umane şi creştine: familie, şcoală, neam, Biserică.

Cu toate acestea, reprezentanţii acestor 20 de milioane de oameni credincioşi în Dumnezeu şi în valorile tradiţiei, calcă în picioare voinţa tuturor şi votează împotriva tradiţiei umane, a valorilor istorice ale umanităţii, împotriva familiei, neamului, şcolii, religiei, văzute ca valori nocive de către politicienii spălaţi pe creier la Bruxelles.

Apartenenţa la valorile civilizaţiei occidentale nu înseamnă niciodată anularea valorilor tradiţionale, ci păstrarea lor într-o cultură a diversităţii şi armoniei, în care religia şi educaţia sunt pilonii fundamentali ai societăţii. Ceea ce au făcut reprezentanţii României la ONU a fost o trădare a intereselor românilor care i-au votat.


Categorii

1. DIVERSE, Preot Ioan Valentin Istrati, Razboiul impotriva Bisericii/ crestinismului, Razboiul impotriva familiei / vietii/ copiilor, SUA versus Rusia

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

13 Commentarii la “Delegatia Romaniei de la ONU a votat IMPOTRIVA valorilor traditionale: “O TRADARE A INTERESELOR ROMANILOR”

 1. La ONU se voteaza ca la Eurovision. Nu conteaza ce e in scena, ci cine cu cine este. Nu va alarmati, oricum nimic din ce se voteaza la ONU nu se pune in practica decat daca convine unui membru din Consiliul Permanent de Securitate. Si anume acel membru. In rest, doar trafic de influenta. Rezolutiile de orice fel sunt doar ca sa se faca ca muncesc.

 2. dati va rugam ,numele ,celor ce au tradat Romania,a celor care au votat acolo.

 3. Cum putem face ca persoanele ce au reprezentat Romania la acest vot sa fie demise din functiile care le permit sa ne reprezinte? Aceste persoane sa nu mai ia salariu din taxele platite de noi! Nu este esential efectul actiunilor onu(cu litere mici) ci modul in care au votat reprezentantii Romaniei(nu ai nostri). Imi vine in gind intrebarea: cui apartine, interesele cui apara statul Romania? Va rog, daca stie cineva, sa raspunda la aceste intrebari. Macar sa stim si apoi vedem ce putem face. Iertati.

 4. Cred ca este si o parte buna: 25 de tari promoveaza inca valorile traditionale si numai 15 au votat contra. Pacat ca am fost si noi printre cei 15.

  Dar rezolutia a trecut sau nu? ca avea mai mult de jumate din voturi.

 5. macar daca ne-am fi abtinut:(

 6. Ar fi foarte util sa stim numele mizerabililor: chiar daca nu are nici o valoare practica – sa zicem – tot tradare este si inca cu atat mai mult cu cat este gratis. Ar fi interesant de urmarit si destinele acelor nenorociti de tradatori. Ar fi utila o statiscica peste cativa ani.

 7. sa inteleg ca nemtii sau canadienii au votat altfel?

 8. una din metehnele democratiei: se inscauneaza cu ajutorul majoritatii (cel putin teoretic) si reprezinta o minoritate (dovedit, in practica). si culmea, nu-i suficient ptr a ne lasa de sportul asta numit mincinos “vot”.

 9. chiar ar fi bine sa se stie cine ne REPREZINTA interesele acolo…se pare ca de fapt aceste persoane sunt platite de occident cu bani frumosi sa voteze la comanda lor…sa le fie RUSINE !

 10. da, ar fi bine sa-i cunoastem pe cei care (nu) ne-au reprezentat la ONU
  mai bine ar fi ca ei insisi sa ne dea explicatiile referitoare la votul lor
  asta ca sa stim foarte bine noi, romanii crestini, pe cine sa (nu) votam la apropiatele alegeri

  eu stiu asa: cand tradezi interesele unui semen e f grav , cand tradezi interesele natiunii tale este extraordinar de grav iar cand lupti impotriva valorilor crestine -sadite in Creatie de Insusi Dumnezeu – este de neiertat !
  (adica e hula impotriva Duhului Sfant)
  ramane pocainta, la indemana lor – de reflectat

  un lucru e din ce in ce mai clar – este nevoie sa ne rugam Bunului Dumnezeu ca sa ne DARUIASCA noua conducatori/ reprezentanti crestini – ca macar de acum inainte sa nu ni se mai intample asa ceva

 11. @admin

  Cine sunt reprezentantii Romaniei la ONU? Ar fi interesant si folositor sa stim numele lor

 12. @Eugenia:

  Corlatean Titus a fost seful delegatiei conform AgerPress: http://www.antena3.ro/politica/titus-corlatean-conduce-delegatia-romaniei-la-adunarea-generala-a-onu-184955.html
  Ambasador la ONU este Simona Miculescu; daca numele nu va spune nimic, cititi mai jos. Insa nici nu prea mai are importanta cine sunt reprezentantii Romaniei la ONU, toti o apa si un pamant, indiferent de guvern.

  Ca sa citez dintr-un raport AFR (Alianţa Familiilor din România) de prin 2011:

  Romania in Forurile Internationale

  In forurile internationale Romania de obicei voteaza in favoarea rezolutiilor si rapoartelor care promoveaza revolutia sexuala si noua ideologie sexuala internationala. Si asta fara nici o jena sau discernamint. Periodic scriem despre voturile iresponsabile date de Ambasadorul Romaniei la ONU si de reprezentantii Romaniei in Consiliul Europei sau in Parlamentul European in sprijinul acestor rezolutii. Republica Modlova face la fel. Sunt voturi negindite care extind legitimitate noii ideologii sexuale internationale fara a se gindi la daunele si consecintele nefaste pe care ea le are pentru tinara generatie si viitorul societatii. Astazi va dam doua exemple recente privind stadiul in care se afla, la ora actuala, revolutia sexuala si promovarea noii ideologii sexuale internationale, unul din Consiliul Europei (din aprilie 2011), si unul din ONU (din iulie 2010).

  Si asta nu-i nimic, iaca ce tampenii faceau prin 2009:

  Misiunea Romaniei la ONU voteaza pentru acreditarea unui ONG “cu bube”

  Un grup de organizatii civice promotoare ale valorilor familiei au adresat o scrisoare deschisa sefului Misiunii României la ONU, cu privire la votul pe care delegatia l-a exprimat in favoarea acordarii statutului de observator pentru o organizatie a homosexualilor din Brazilia, al carei fondator este banuit de promovarea pedofiliei.

  Votul reprezentantului României, favorabil cererii de acreditare facute de Asociatia Braziliana a Homosexualilor, Lesbienelor si Travestitilor (ABGLT), a fost exprimat in sedinta Subcomitetului Consiliului Economic si Social al ONU din 11 februarie.

  Propunerea de acreditare a fost insa respinsa, cu 8 voturi impotriva la 6 pentru. Motivatia celor care s-au opus a fost suspiciunea care il inconjoara pe Luiz Mott, unul din fondatorii ABGLT. Acesta a fost acuzat ca promoveaza, prin eseuri publicate pe internet, relatiile sexuale cu copii si adolescenti. „Nu dorim sa luam o decizie pripita cand e vorba de cea mai mica umbra de indoiala” in legatura cu implicarea intr-o „asemenea activitate deplorabila”, a declarat reprezentantul Egiptului in Subcomitet, tara care a votat impotriva propunerii de acreditare.

  Cele 18 ONG-uri, printre care Alianta Familiilor din Romania, Federatia Organizatiilor Ortodoxe Provita si Caritas Bucuresti, au solicitat Ambasadorului Romaniei la ONU, Simona Miculescu, explicatii, referitor la acest vot.

  „Suntem stupefiati de faptul ca Misiunea este favorabila admiterii ca observator la O.N.U. a unei organizatii care are un profil moral reprobabil. Nu doar ca este constituita pentru promovarea unor comportamente sexuale nefiresti, dar, mai mult, asupra unuia dintre fondatori exista serioase suspiciuni de legaturi cu o alta ‘minoritate sexuala’, aceea a pedofililor.”

  ONG-urile au cerut Misiunii sa lamureasca daca reprezentantul Romaniei a avut cunostinta, in momentul votului, de acuzatiile aduse lui Luiz Mott si daca a existat un raspuns al organizatiei la aceste acuze.

  Totodata, semnatarii acuza Misiunea de „abadonarea constienta” a valorilor celor pe care ii reprezinta, in favoarea unor interese ideologice partizane.

  Trebusoara din 2009, sub inaltul patronaj al Simonei Miculescu, ambasador al Romaniei la ONU. Dar cine ii Simona Miculescu si ce treaba are MRU in toata povestea asta?

  Miculescu s-a recomandat drept “o ardeleanca ambitioasa si foarte mandra de tara sa” si a precizat ca deviza sa este “nimic nu ne poate impiedica sa atingem excelenta, nici macar succesul“. Ea a promis ca “va aduce culoare” prezentei Romaniei la ONU “nu numai prin imbracaminte”, avand in vedere ca doar 12 dintre cei 192 de ambasadori acreditati la Natiunile Unite sunt femei.

  Experienta diplomatica a Simonei Miculescu cuprinde posturile de consilier de presa al Ambasadei Romaniei in SUA (Washington DC, 1994-1998), pe cea de coordonator al Departamentului de Informatii Publice, Misiunea OSCE din Kosovo, dar si pe cea de consilier al guvernului irakian.

  Devenind prima femeie din Romania cu rang diplomatic de ambasador, ea a indeplinit, intre 2000 si 2004, functia de consilier prezidential si coordonator al Departamentului de Relatii Internationale din cadrul Administratiei Prezidentiale. Ea a fot propusa ambasador la ONU de catre fostul ministru Mihai Razvan Ungureanu.

  La chestia cu “nimic nu ne poate impiedica sa atingem excelenta, nici macar succesul” mi-au dat lacrimile si aproape ca era sa-mi scape conexiunea MRU de la final. Asa is eu, mai sentimental.

  😉

  Apropo, v-am zis si ca a avut parte de training serios, inclusiv pe la George C. Marshall Center for European Security Studies? Cine mai sunt si astia? Ask Utzu sau Goagal is your friend.

  😉

  Deci, de ce ne mai miram?

 13. Multumesc celor care m-au informat. Acum ca stim pe cati-va, haideti sa vedem cum putem actiona concret ca sa oprim acest fel de a reprezenta statul Romania. Va intreb pe dumneavoastra deoarece eu nu stiu ce sa fac concret, cu sanse de victorie, dar vreau sa fac (cu toate ca sunt capitan in rezerva al armatei Romane – cea dinainte de 1989). Iertati.

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare