PRECIZARI NECESARE in urma raspandirii unui articol DENIGRATOR si MINCINOS in legatura cu MARTURIA MITROPOLITULUI IEROTHEOS publicata de “Cuvantul ortodox”. PENTRU ADEVAR si IMPOTRIVA MANIPULARILOR “TALHARESTI”. Ce legatura avem cu Basilica?

25-08-2016 3 minute Sublinieri

IPS-Hierotheos-Mitropolit-de-Nafpaktos-si-Aghios-Vlasios-si-IPS-Teofan-la-Sf-Parascheva-Iasi-2011-Foto-Ziaristi-Online-Ro

NAYPAKTOY_ROYMANIAS_sxolio_01072016_002

CLARIFICARI IN URMA UNUI ARTICOL INTEGRAL MINCINOS SI SMINTITOR:

Zilele trecute ne-am “bucurat” de un nou atac cu puternic iz securistic, intr-un articol profund calomnios si manipulator efectiv de la un capat la altul*, in legatura cu postarea prin care publicam marturia primita de la Mitropolitul Ierotheos Vlachos referitoare la participarea delegatiei Bisericii Ortodoxe Romane la asa-zisul Sinod din Creta – marturie insotita si de o nota (ignorata deliberat!) prin care aratam explicit si argumentat anume ca aceasta NU valideaza in niciun fel “Sinodul” – contributia romaneasca, chiar daca bine-intentionata, fiind insuficienta si nedusa pana la capat. Se pare totusi ca aceasta marturie clara, atestata si de originalul grecesc, purtand semnatura Vladicai Ierotheos, a derutat si a deranjat puternic unele cugete arse cu fierul rosu al relei-credinte (cf. 1 Timotei 4, 2) care otravesc in aceasta perioada atmosfera bisericeasca cu agenda lor vadit anticlericala, semanatoare de discordie si de ura. Altfel nu se poate explica reactia mai intai debusolat-insultatoare la adresa autorului marturiei (acuzandu-l pe Mitropolitul grec ca face politica!), iar apoi disperat-manipulatorie a unor (porta)voci interesate nu de indreptarea unor greseli prin mijloace ortodoxe, duhovnicesti, ci de a intretine un neincetat scandal anti-episcopi (cu “dedicatie” speciala pentru IPS Teofan al Moldovei), condimentat” cu serii nesfarsite de amenintari, atacuri infame la persoana, adresari insalubre, denigrari abjecte si mai ales minciuni nerusinate, care deja muta, diversionist, atentia de la fondul serios si delicat al situatiei create de intrunirea vicleana din Creta, catre perdelele de fum si hardaiele de gunoaie urat-mirositoare aruncate intruna in spatiul public, ajungandu-se, de fapt, la a recunoaste si acum, ca si altadata, binecunoscuta agenda securistica a discreditarii vocilor echilibrate pro-Biserica – nu intamplator lovindu-se, in acelasi timp, in Familia Ortodoxa si Cuvantul Ortodox.

Nu pentru a raspunde marturisitorilor minciunii si ucenicilor in duh ai lui Anania si Safira, ci pentru a nu lasa cugetele slabe sa fie smintite de viralizarea acestei suite halucinante de neadevaruri, publicăm mai jos precizările cât se poate de clare ale Tatianei Petrache, traducătoarea în limba română a textelor Vladicăi, cea care ne-a trimis textul, cu binecuvântarea Mitropolitului de Nafpaktos.

Reiteram totodata adevarul elementar ca BINELE NU SE POATE SLUJI NICIODATA CU MIJLOACELE RAULUI, ale vicleniei si ticalosiei. Nimeni de buna-credinta, care slujeste cu constiinta curata lui Dumnezeu, nu poate folosi calomnia, marturia mincinoasa, rastalmacirea grosolana, batjocorirea si terfelirea fratilor, nemaivorbind, in plus, de “promisiunile” santajiste cu “dezvaluiri” personale. Acesta NU a fost vreodata si NU POATE FI Duhul Ortodoxiei si al luptei impotriva ereziilor, pentru apararea Adevarului sau pentru binele Bisericii, dar a fost dintotdeauna apanajul gruparilor si oamenilor lipsiti de scrupule si de frica lui Dumnezeu.

Pe langa aceasta, infirmam orice legatura cu siteul Basilica, cu oamenii de acolo sau cu trustul Patriarhiei Romane, fata de care vom ramane la fel de obiectivi, chiar daca a preluat – in premiera! – un material de la noi (fiind si singura sursa!), in mod evident dat fiind ca ii era favorabil continutul, fara a publica si celelalte luari de pozitii, critice, ale IPS Ierotheos (lucru care nu le mai face cinste!). Salutam, in orice caz, acest prim semn de deschidere a siteului Patriarhiei, fiindca nu ne bucuram sa ramana in autismul si inchistarea sa proverbiale, ca unii ce iubim Biserica si dorim ca si racilele ei, atat cele legate de ecumenism, cat si cele legate de receptivitatea si comunicarea cu proprii credinciosi, sa inceapa sa se vindece. Pasul cel mai important acum ar fi sa arate, la fel cum o fac alti arhierei, o reala deschidere fata de criticile decente, de buna-credinta si o disponibilitate fata de toate framantarile si nemultumirile legitime ale credinciosilor, iar nu numai fata de laude!

[*aparut pe un blog care, dupa ce, lunile trecute, a “talharit” fara jena traducerile unor materiale CRITICE la adresa pseudo-sinodului de la Creta, aparute pe Cuvantul Ortodox, aplicand o reteta mai veche pe anumite bloguri (ne)ortodoxe, de a se folosi cu rea-credinta munca altuia, facandu-l, in acelasi timp, eretic, vandut masoneriei si ierarhiei apostate. In “buna traditie” a autorilor sai din umbra, oricum binecunoscuti inaintea lui Dumnezeu, care vede si judeca toata rautatea, nedreptatea si fatarnicia, sub oricate nume false ar incerca sa se camufleze! Dumnezeu sa le daruiasca neintarziata pocainta!]

***

Precizare din partea traducătorului

Textul nu face parte dintr-un articol mai amplu și nu a fost publicat pe siteul Mitropoliei de Nafpaktos. El a fost redactat inițial ca o simplă relatare despre Delegația BOR, fără intenție de publicare, într-un gest de apreciere a efortului depus de aceasta. Mitropolitul Ierothei a fost de acord să se publice acest scurt text, când a aflat că există eventualitatea întreruperii pomenirii, cu care nu este de acord în condițiile date.

Pozițiile Mitropolitului de Nafpaktos față de Sinodul din Creta și de textele adoptate au fost făcute publice și sunt accesibile oricui dorește să le cunoască și să le înțeleagă. [a se vedea mai jos legaturile – nota noastra]

Tatiana Petrache

June 25, 2016 - Signing of Documents at the Holy and Great Council Οι εργασίες της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου συνεχίζονται στην Κρήτη Οι εργασίες της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου της Ορθοδόξου Εκκλησίας, που ξεκίνησαν την περασμένη Δευτέρα, 20 Ιουνίου 2016, συνεχίζονται μέσα σε πνεύμα αγάπης, ενότητας και αδελφικής κατανόησης από τον πρώτο έως τον τελευταίο Ιεράρχη που συμμετάσχει εις αυτήν. Όλα προχωρούν ομαλά, με τη χάρη του Τριαδικού Θεού, τη συνεργασία όλους των μελών της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου και την ευστροφία του Προέδρου αυτής, Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου. PHOTOS: © GOA/DIMITRIOS PANAGOS

June 25, 2016 – Signing of Documents at the Holy and Great Council
PHOTOS: © GOA/DIMITRIOS PANAGOS

Legaturi:

***

 


Categorii

"Marele Sinod Panortodox" (de la Creta - inainte si dupa), 1. DIVERSE, IPS Hierotheos Vlachos, Polemici, conflicte, zelotism, extremism, provocari

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

24 Commentarii la “PRECIZARI NECESARE in urma raspandirii unui articol DENIGRATOR si MINCINOS in legatura cu MARTURIA MITROPOLITULUI IEROTHEOS publicata de “Cuvantul ortodox”. PENTRU ADEVAR si IMPOTRIVA MANIPULARILOR “TALHARESTI”. Ce legatura avem cu Basilica?

 1. Nu lasă Domnul să biruie nedreptatea și minciuna, fraților.

  Mult mai greu va fi cu cei căzuți de-a dreapta, decât cu cei căzuți de-a stânga. E strategia vrăjmașului…
  E timpul răbdării…

  Domnul și Maica Domnului să ne păzească și să ne țină pe Calea cea dumnezeiască, de mijloc !

 2. În aceste zile, folosindu-se de mâinile unor persoane dubioase pe post de agenți de influență, anumite forțe din spatele cortinei duc o adevărată bătălie pentru a forța ruperea sau măcar, fisurarea, Bisericii Ortodoxe Române din interior.

  Așa cum ActiveNews scria anterior, anumite persoane contestă autoritatea canonică a Mitropolitului Moldovei și Bucovinei, ÎPS Teofan, dar și pe cea a Patriarhului Daniel. Pretextul este documentul adoptat de Sinodul din Creta, mai precis punctul 6 al acestui act. Ca o paranteză, este simptomatic că ziarul Adevărul a preluat aceste acuzații, deși ele sunt făcute prin gura unor persoane necunoscute, inclusiv a unor călugări pe care nu-i primește nicio mănăstire sau care ocupă ilegal chilii abandonate. Pozițiile favorabile BOR după Sinodul din Creta, covârșitoare ca număr și ca surse, au fost ignorate de fostul organ al PCR.

  http://www.activenews.ro/stiri-social/Scrisoare-din-trecut-pentru-cei-care-vor-sa-rupa-Biserica-Ortodoxa-Romana-Atentie-sa-nu-cadem-nici-la-dreapta-nici-la-stanga.-Daca-insa-am-creat-schisma-cum-vom-cicatriza-ranile-Bisericii-136038

 3. Mesajul Părintelui Arhimandrit Ciprian Grădinaru despre Sfântul și Marele Sinod din Creta:

  “După cum știți, anul acesta a avut loc un eveniment foarte important pentru Biserica noastră, anume întrunirea în Creta a Sfântului și Marelui Sinod al Bisericii Ortodoxe. Din nefericire, în urma acestui Sinod au apărut în Biserica noastră tulburări. Unii creștini au dat crezare unor voci care îndeamnă la schismă, la nepomenirea ierarhilor, la neorânduieli care nu fac decât rău Bisericii.

  Un Sinod care a întărit Sinoadele ecumenice, un Sinod care a întărit valoarea universală și a altor soboare precum cele ale Sf. Fotie sau Grigorie Palama, un Sinod care spune răspicat că SINGURA BISERICA ADEVĂRATĂ ESTE BISERICA ORTODOXĂ și că ceilalți creștini s-au îndepărtat de la dreapta credință, poate fi oare un Sinod din pricina căruia să ne întoarcem împotriva părintilor noștri după Hristos adică episcopii noștri?

  Destul este luptată Biserica de dușmanii cei din afară, acum oare nu vom fi atenți la cei ce vor să o lupte dinlăuntru? Să fim cu luare aminte și la ispitele de-a dreapta cum spun Părinții, ca nu cumva din râvnă fără pricepere să ne primejduim Biserica și mântuirea!

  Iubiți frați ortodocși, vă îndemnăm la pace și discernământ duhovnicesc. Să facem rugăciuni stăruitoare să se depărteze de la noi acest război dinlăuntru, să păstrăm în mințile și inimile noastre comoara cea de preț a credinței și să ținem de Biserica noastră cea Sfântă după predania Apostolilor în frunte cu cei rânduiți nouă spre păstorire, episcopii noștri cei sfințiți.” – Parintele Arhimandrit Ciprian Grădinaru

 4. Mănăstirea Marea Lavră despre poziţia Schitului Prodromu faţă de Sinodul din Creta: Zvonuri nefondate
  http://basilica.ro/manastirea-marea-lavra-despre-pozitia-schitului-prodromu-fata-de-sinodul-din-creta-zvonuri-nefondate/

 5. Nimic nou sub soare – de cand va stiu, tot calomniati sunteti.
  Imi amintesc, in urma cu cativa ani cum unul care semna “un mare pacatos” va ameninta nu doar cu dezvaluiri personale, ci chiar mai mult decat aceasta. Si apoi vine sarmanul, dupa vreo doi ani, aici pe site si isi cere iertare pentru injurii si calomnie, fiindca se pregatea sa mearga la spovedit si se temea sa spuna la duhovnic ce a facut…Cred ca asa e si acum. Negresit, adevarul iese la iveala.
  Referitor la ce se intampla in ultimul timp, va spun sincer ca nu-mi pot inchipui cam ce reactie ar avea un duhovnic daca penitentul i-ar spune ca a dat anatemei patriarhi, episcopi, crestini…
  Probabil ar crede ca-l spovedeste pe cel care se vrea Judecator al lumii in locul lui Hristos.
  Urate vremuri mai traim, Doamne!

 6. Bunul Dumnezeu să ne ajute să,,stăm bine, să stăm cu frică,să luăm aminte, Sfânta Jertfă cu PACE a o aduce” !!!Amin și Doamne ajută tuturor românilor dreptcredincioşi !!!

 7. Doamne ajuta, fratilor! Va suntem aproape, intru Hristos!

 8. Lucian Octavian Anghel
  Asa este , e usor pentru unul cazut de-a stanga sa afle dreapta credinta si sa vina la ea bucurandu-se de noua descoperire si de calea vietii lui. Foarte grav este cu unul cazut de-a dreapta, aflat in dreapta credinta dar care incepe sa creada ca lupta in numele Domnului , isi justifica dementa prin ‘profunda lui ravna’ . Astia de obicei cand cad, nimeni nu-i mai poate aduce inapoi si ajung sa faca nenorociri in orbirea lor. Mai ales cand sunt canalizati din umbra de adevaratii vrajmasi ai ortodoxiei, tot felul de securisti si lingai de securisti.

 9. .. „vine ceasul când tot cel ce vă va ucide să creadă că aduce închinare lui Dumnezeu.
  Acestea vi le-am grăit, ca întru Mine pace să aveţi. În lume necazuri veţi avea; dar îndrăzniţi. Eu am biruit lumea.”

  http://www.bibliaortodoxa.ro/carte.php?cap=16&id=35

 10. @Costel
  “În lume necazuri veţi avea; dar îndrăzniţi. Eu am biruit lumea.”

  Cam asta spunea si Arsenie Boca:
  “Veti cadea din cauza fricii. Frica-i de la diavol, nu va fie frica, pentru a va salva sufletele.”
  http://www.cuvantul-ortodox.ro/2011/11/28/profetiile-parintelui-arsenie-boca-despre-romania-romania-va-fi-inconjurata-de-flacari-imi-pare-rau-ca-sunteti-cei-pe-urma-va-vor-cerne-%E2%80%9D/

 11. Pericopa apostolica a zilei de 28 august:
  I Corinteni

  “(…) Şi ne ostenim, lucrând cu mâinile noastre. Ocărâţi fiind, binecuvântăm. Prigoniţi fiind, răbdăm. Huliţi fiind, ne rugăm. (…)”

 12. Bunul Dumnezeu sa va intareasca, sa va lumineze mintea si sa va intelepteasca ca mult bine faceti fratilor admini prin acest site. Bogdaproste pentru jertfa si osteneala, Maicuta Domnului sa va rasplateasca!

 13. Pingback: Interviu nou dat de MITROPOLITUL IEROTHEOS de Nafpaktos privind reactiile zelotiste in urma Sinodului din Creta si documentul “diplomatic” despre relatiile Bisericii cu restul lumii crestine: “TREBUIE SA NE LUPTAM SA FIE CORECTAT TEXTUL
 14. Pingback: COMUNICAT DUR AL PATRIARHIEI despre manifestarile publice impotriva ierarhilor români semnatari ai documentelor de la Creta. “Aceşti răzvrătiți din Biserică, sub pretextul că apără Ortodoxia, tulbură din interior pacea şi unitatea Biseric
 15. Pingback: Revista “FAMILIA ORTODOXA” despre “SINODUL” DIN CRETA, dezbinarile si polarizarile ideologice pe seama “ecumenismului”, INTRERUPEREA POMENIRII EPISCOPILOR si “RAZBOIUL DINTRE NOI”: Nu cumva ni se aplica stra
 16. Pingback: In Grecia se poate: SIMPOZION TEOLOGIC PE TEMELE FIERBINTI ALE BISERICII, cu participarea STARETULUI EFREM VATOPEDINUL/ In Biserica noastra, cu putine exceptii, PARE A SE REFUZA DEZBATEREA LIBERA PE MARGINEA SINODULUI DIN CRETA, iar clericilor “razv
 17. Pingback: Mitropolitul IEROTHEOS VLACHOS in conferinta de la Iasi despre SINODUL DIN CRETA si IESIREA DIN BISERICA, ecumenism si fanatism, diplomatie si discernamant: “AVETI INCREDERE IN MITROPOLITUL TEOFAN, CARE SE LUPTA PENTRU CREDINTA ORTODOXA. E mai bine
 18. Pingback: Mitropolitul IEROTHEOS VLACHOS in conferinta de la Iasi despre SINODUL DIN CRETA si IESIREA DIN BISERICA, ecumenism si fanatism, diplomatie si discernamant: “AVETI DESAVARSITA INCREDERE IN MITROPOLITUL TEOFAN! E mai bine să rămânem în Biserică
 19. Pingback: Mitropolitul IEROTHEOS, dupa intalnirea cu obstea Manastirii PALTIN-PETRU VODA, despre asa-zisul Sinod din Creta: “Nu consider că acest text introduce o erezie. Este un text diplomatic, nu teologic. GRESELILE DE LA CRETA TREBUIE COMBATUTE INLAUNTRU
 20. Pingback: IPS IEROTHEOS VLACHOS la MANASTIREA DIACONESTI: “Nu poate spune cineva: eu cinstesc Biserica, dar nu cinstesc Episcopul! Dacă face acest lucru, înseamnă că nu are cuget bisericesc” | Cuvântul Ortodox
 21. Pingback: PARINTELE RAFAIL NOICA despre SINODUL DIN CRETA, POGORAMINTELE LUI DUMNEZEU si ANTINOMIILE ORTODOXIEI: “Daca suntem prea rigoristi, L-am pierdut pe Dumnezeu, daca suntem nepasatori, L-am pierdut pe Dumnezeu! NU E CAZUL INCA SA NE DESPARTIM!” (
 22. Pingback: Lectia de ortodoxie a Inaltului HIEROTHEOS VLACHOS (partea I). Intr-o comunicare pentru SINODUL BISERICII GRECIEI, recent intrunit pentru a dezbate SINODUL CRETAN, IPS Hierotheos demonstreaza netemeinicia invocarii SFANTULUI MARCU al EFESULUI pentru folos
 23. Pingback: PASTORALA IPS TEOFAN LA NASTEREA DOMNULUI 2016. Intalnirea personala cu Dumnezeul cel viu si INDEMNUL LA A RAMANE IN BISERICA “în duh de comuniune şi dragoste, lucrând la mântuirea noastră, prin mărturisirea dreptei credinţe, zidindu-ne şi a
 24. Pingback: IPS HIEROTHEOS VLACHOS Istoricul paragrafului 6 al documentului "Relațiile Bisericii Ortodoxe cu restul lumii creștine"
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare