TORPILAREA COMPLETA A ROMÂNIEI – Cum se distruge “stiintific” o tara, care sunt MIZELE RESETARII si cum se ajunge ca principalii conducatori sa fie etnici franco-germani? GUVERNUL “TEHNOCRAT” IOHANNIS-CIOLOŞ si TRIUMFUL LUI BASESCU. Cele mai bune analize si opinii despre IMPLICATIILE NATIONALE si GEOPOLITICE ale “operatiunii Colectiv”. Pentru ce inca o FALSA “revolutie” insangerata?

11-11-2015 21 minute Sublinieri

Iohannis si Ciolos

Flacăra unei aşa-numite revoluţii s-a întâmplat să se aprindă la Clubul Colectiv. Dacă nu s-ar fi întâmplat acolo, ar fi fost în altă parte. Obligatoriu. Pentru că, în România, a sosit momentul declanşării unui război geopolitic. Care, la fel ca şi data trecută, este impropriu denumit revoluţie...”;

*

“Indiferent cine le instrumenteaza, “revolutiile” sunt facute pentru anumite categorii de cetateni si impotriva altor categorii de cetateni. Fie ei si in mare majoritate”.

***

12226915_10153358610844195_536387917457547289_n

 • Dan Diaconu:

Trenduri economice: Romania prostilor bine facuti

România nu mai există! Şi asta nu de-acum, ci din 2012, atunci când grupul infracţional format din băsescu şi Curtea Constituţională, sprijinit de serviciile secrete, ambasade străine şi ţuţerii infractori din Comisia Europeană, au instrumentat o lovitură de stat împotriva a 90% dintre români. A fost cea mai mare umilire care i-a fost aplicată României în istoria recentă. De la întoarcerea rezultatelor alegerilor din 1946 şi restul simulacrelor organizate sub cizma sovietică, România nu a cunoscut umilinţă mai mare.

Ceva mai târziu, la prezidenţiale, aveam să aflăm că votul e o chestiune strict formală. Se organizează doar pentru a fi, pentru a nu se spune că nu există. Exact la fel ca-n ’46, ieşirea la vot e doar o chestiune menită a legitima omul sistemului, cel care a fost ales pentru capacităţile sale de slugărire a stăpânului din umbră. Tot atunci am mai cunoscut un fenomen: hoarda scoasă pe stradă la comandă.

Când ai nevoie de un accelerator pentru a-ţi fi executate ordinele, e bine să ai o masă de manevră de câteva mii de spălaţi pe creier care să iasă la comandă precum orcii din bârloage şi care să urle sloganuri inepte. E simplu să-i scoţi: nu trebuie decât să le sublimezi frustrările prin intermediul social media şi al aşa-zişilor ziarişti din „reţea”. O schemă simplă şi din ce în ce mai eficientă.

La primele încercări au fost scoşi în stradă câteva sute, apoi numărul s-a mărit. În 2014, la prezidenţiale, vreo 5000 de orci au ieşit din nicăieri. La „chemarea”(a se citi ordinul) discreţilor sforari din umbră, teleghidaţii au umplut strada accelerând obţinerea rezultatului anterior stabilit. Că lucrurile nu se vor opri acolo era de înţeles în condiţiile în care întreaga propagandă construită cu atenţie în timpul băsismului crâncen continua să funcţioneze la aceiaşi parametri. Apogeul a fost atins zilele trecute când am constat că „oastea manipulaţilor” e deja capabilă să scoată „la luptă” peste 20000 de oameni.  În ritmul actual n-ar fi exclus ca în scurt timp „oastea spălaţilor pe creier” să numere o sută de mii de oameni.

Semnalul transmis tuturor e unul simplu: dacă nu ai OK-ul stăpânilor din umbră, oricând te poţi trezi cu un maidan consistent care, uşor, uşor să-ţi împartă ţara în două bucăţi ireconciliabile. E un fel de buton roşu de „autodistrugere” care, dacă e acţionat energic, e capabil să ne teleporteze  în rândul statelor  eşuate.

Circul ultimelor zile ne-a arătat limpede cum este condusă România. Se organizează un „spontan” pentru debarcarea guvernului legitim şi este trimisă (de data aceasta chiar prin media!!!) propunerea corectă politic. După o mascaradă de consultare, marcată inclusiv de gesturi neconstituţionale (vezi consultarea cu cetăţenii privaţi din securitatea civică), este înscăunat acel prim ministru al cărui nume a fost ales de stăpâni. Există oare ceva mai fanariot decât această mostră de pseudo-democraţie? Mai aveţi nevoie de alte dovezi în sprijinul evidenţei că românii sunt trataţi mai rău decât sclavii de pe plantaţie?  Ne-am transformat din stat independent în colonie, din naţiune în gloată de proşti.

Trăim vremurile în care devenim conştienţi că am sărit din lac în puţ. N-am mai avut parte de asemenea umilinţe de la ocupaţia sovietică. Nu e nicio diferenţă între ocupaţia rusească şi cea de acum. Lucrurile se rezolvă la fel: propagandă, „metinguri” şi lichidări prin intermediul justiţiei de sorginte stalinistă. Iar scopul e şi el identic: jaful ţării dincolo de limita suportabilă. Nu s-a schimbat decât direcţia în care se execută „externalizarea”: de la est către vest. Atât.

[…]

Iată-ne transformaţi iremediabil într-o ţară fără direcţie. Preşedinte e un neamţ, prim ministru un francez, şefi ai serviciilor secrete nişte drone. Ambasadorul României la Berlin nici măcar nu mai avea naţionalitatea română la numire. Cel de la Washington doar formal e român. Sforarii propagandei sunt, în majoritate, odraslele foştilor „eliberatori” veniţi pe tancurile sovietice pentru a ne aduce „libertatea de la Răsărit”. Acum sunt oamenii Apusului şi fac ceea ce ştiu ei mai bine: distrug naţiunea. O fac ştiinţific, dărâmând rând pe rând instituţiile care reprezintă fundamentul acestei ţări. Învăţământul e distrus iremediabil furnizând, în cel mai bun caz, semidocţi şi având ca unic scop spălarea pe creier a generaţiilor tinere. Armata e penetrată şi îngenuncheată, serviciile secrete la fel. A rămas cât de cât în picioare Biserica, acesta fiind motivul pentru care este torpilată din toate poziţiile. Dumnezeu ştie cât o mai rezista!  

Suntem în anticamera dezintegrării totale. 

[…]

CITITI INTEGRAL ACEST ARTICOL EXPLOZIV, LA SURSA

Facebook:

Ce să ne mai ascundem după deget, cred că ar trebui să schimbăm şi denumirea ţării. Republica Monsanto sună destul de cool, nu-i aşa? În plus, am demonstra şi angajamentul nostru ferm către susţinerea economiei de piaţă şi a investiţiilor străine.

Concluzie

Un prim ministru pus de corporații pentru binele (sic) poporului, cu sprijinul UE- PPE și al serviciilor. Ce, nu vă place?

Tinerii frumoși și liberi… după ce ați fost folosiți ca masa de manevră ca să le iasă Johannisul acum un an, vi s-a mai dat o șansă. Pe care ati fructificat-o! BRAVOS!

PS Iar e de vină Biserica, imbecililor?

 • ActiveNews:

Bogdan Duca: Despre minionii frumoși, liberi şi…

Îmi spune o prietenă:

„Dar ce rău eşti tu cu cei din piaţă. În definitiv, nu e vina lor că avem nişte politicieni ca ăştia.”

Ba vă rog frumos, este vina lor. Este vina acestor minioni, hipsteri, tineri frumoşi şi mânioşi, şi liberi, şi…..

Ei sunt, mai toţi, tineri cu studii superioare (un procent important are studii postuniverstare), urbani, care câştigă undeva peste media pe economie sau au surse de venit (părinţii) care le permit să ducă o viaţă de clasă de mijloc iar grijile lor să fie „cu ce mă îmbrac mâine?” şi „la ce club ieşim sâmbătă?” şi nu „dacă iau bucata asta de telemea îmi ajung bani şi de roşii?” cum gândesc foarte- foarte mulţi cetăţeni români.

Astea sunt calităţi care ar trebui să îi facă elita de azi şi de mâine a clasei politice româneşti fără nicio problemă. Tot ce ar trebui ar fi să încerce să şi gândească în consecinţă.

Însă ce să vezi?

Această generaţie care ar trebui să fie viitorul frumos şi liber al României se dovedeşte a fi cea mai mare turmă cuvântătoare din istoria societăţiii civile româneşti.

Uitaţi-vă la lozincile lor- alea din 2012, din 2013, din 2014, din 2015. O lozincă este rezumatul unei doctrine, unei viziuni şi a existat şi există tot timpul în lumea profesioniştilor politicii, o atenţie sporită faţă de scandărle din piaţă.

Trecem peste imbecilul „Cine nu sare, nu vrea schimbare”– lozincă joculeţ care atinge gradul de inteligenţă al jocurilor de grădiniţă şi de ….team-building pentru corporatişti.

Ce vedem? Fie prostii utopice („să schimbăm sistemul”, „nu mai vrem partide”, „o altă clasă politică”), idioţenii ideologice („democracy is a lie”, „jos capitalismul”– ei fiind toţi beneficiarii sistemului capitalist, „jos comunismul”- ei fiind adepţii unei viziuni anarho comuniste) sau aiureli care arată că nu au stat să caute măcar pe Google ce şi cum cu privire la doleanţele lor.

Doamne, ce certuri am avut în timpul episodului hipsteriot din 2013, cu o domnişoară, altfel foarte drăguţă, care era pornită pe redevenţa la aur, dar nu ştia ce e aia redevenţă….

Să ne uităm la sondajele făcute în piaţă. 65 la sută se cred de dreapta, dar 70 la sută vor mai mult stat- semn că tinerii frumoşi, liberi şi inimoşi nu au pierdut vremea să vadă ce înseamnă a fi de dreapta-articolele de pe wikipedia ar fi fost suficiente.

Votează cu „jos comunismul”. Că aşa ştiu ei: unii sunt comunişti, deci trebuie votat contra lor. Cine sunt comuniştii ăia? Se postează informaţia pe Facebook şi e credibilă.

La prezidenţiale au fost atât de porniţi să apere ţara de comunism încât nu au binevoit să vadă cine este candidatul pe care l-au votat cu pasiune isterică – idiotismul e totuşi mai periculos decât ce credeau ei că ar fi comunism.

Îs mai uşor de manipulat decât babele lui Dragnea sau ale lui Mazăre. Alea votează pentru o sticlă de ulei şi un kil de făină- ceea ce nu e puţin pentru ele, în timp ce pe tinerii frumoşi şi liberi nu îi cumperi cu nimic. E suficient să le exciţi glandul cu care fac ei politică şi să le susuri direcţia în el….

Îs toţi foarte anticlericali. Nu vor catedrale ci spitale, dar nu se chinuie să se documenteze cu privire la mici amănunte bugetare- cum ar fi: câţi bani dă, în mod real Statul Bisericilor? Şi câţi bani dau, prin taxe şi impozite, Bisericile Statului?

Urăsc Parlamentul pentru că nu le plac parlamentarii. Aşa că vor un parlament mic şi cât mai slab ca putere – că atât îi duce pe ei mintea. Vă daţi seama că dacă le-am da putere executivă ar dărâma spitale pentru că sunt urâte? Sau pentru că unii medici iau şpagă?
De la oameni cu studii, ca ei, m-aş aştepta să înţeleagă cum e cu justiţia. Dacă le place libertatea, să îi deranjeze lipsa de control asupra procurorilor- transformaţi în ţara asta în nişte semizei. Dar….îs mai fanatici cu „anticorupţia” lor decât fanii lui Arsenie Boca….

De ce îi fac minioni? Pentru că sunt sclavi amuzanţi şi inconştienţi. Probabil ei ajung să se creadă chiar un mecanism important al societăţii româneşti, când nu sunt decât un mecanism al manipulării care transformă România în direcţii străine de democraţie şi de libertate.

Revoluţionari în afara programului de lucru, nu sunt în stare să se organizeze sindical pentru a îşi apăra drepturile încălcate în corporaţii, lor li se instrumentalizează de către „băieţi deştepţi” masturbările civice….

Ce pot să iubesc la ei? Că mi-au furat orice speranţă că în România va fi normalitate?

Cel mult îmi provoacă milă…

[…] Exista, dupa unii, cetatenti romani de ordinul unu, din categoria middle class si upper-, hipsteri elitisti, antreprenoriat si multinationale: “oamenii superiori“, activi, singurii care conteaza. Dupa cum exista, tot dupa unii, si cetateni romani de ordinul doi, “oameni inferiori” pe care nu-i intreaba nimeni nimic. Acestia din urma sunt vulnerabilitati care trebuie sa dispara, probabil.

Nimeni n-a iesit in strada pentru cei 44 de bebelusi arsi de la Maternitatea Giulesti – atunci se faceau, nu-i asa, marile reforme europene, inclusiv inchideri de spitale si amputari de salarii ale medicilor – dar azi se striga “vrem spitale, nu catedrale”. Poate spitale private, pentru cine-si permite.

Indiferent cine le instrumenteaza, “revolutiile” sunt facute pentru anumite categorii de cetateni si impotriva altor categorii de cetateni. Fie ei si in mare majoritate.

 • Razvan Constantinescu

Facebook 1:

GUVERNĂRI CU “CRAŢI”
(Întoarcerea lui Stolojan)

După 26 de ani de la Revoluţie, au sosit din nou ajutoare franco-germane.

Abuzocratul care-i succede plagiatocratului menţine tradiţia penală a premierilor României şi va servi cu patriotism interesele patriei, desigur, dacă nu contravin intereselor celor mai mari două ţări europene.
Ca o consecinţă firească a mascaradei “consultărilor”, Klaus Iohannis a produs surpriza de care ştia toată lumea de 7 zile. Tacticos, pas cu pas, cerebral şi implacabil, domnul preşedinte a deschis plicul în care a primit mutarea de la şahiştii europeni de şcoală sovietică, s-a mirat puţin, şi-a jâmbat şenilele de sub nas, apoi şi-a pus bateriile la redresor ca să poată mima consultările. În sfârşit, va exista o coerenţă Guvern-Preşedinte, cel puţin în privinţa limbii de lemn, aşa cum am înţeles nimic din scurtul discurs din seara asta. “Guvernul Meu” a devenit, de fapt, “Guvernul Miau” în faţa rottweiler-ului hrănit cu Shuba.

Concluzia e simplă: la prima măsură împotriva intereselor ţării – toată lumea în stradă!

Facebook 2:

Nu sunt naţionalist decât în doze moderate.
Dar, totuşi, Preşedintele şi şeful executivului cu dublă cetăţenie, nume ca Iohannis, Cioloş, Kovesi, Helvig în cele mai importante instituţii coercitive nu este totuşi cam mult?

 • DcNews:

Bogdan Chirieac: Ziua când președintele a suspendat Parlamentul

La capătul a doi ani de luptă ascuțită împotriva corupției, partidele politice în România mai există doar cu siglele. 

Este și motivul pentru care președintele Klaus Iohannis l-a numit în funcția de premier pe Dacian Cioloș. A fost prezentat ca independent, cumva tehnocrat. Rezultă că sute de mii de români au ieșit pe stradă după tragedia din Colectiv pentru ca dl Cioloș să ajungă prim-ministru. Este de așteptat ca guvernul său să fie unul de tehnocrați, adică inși care au lucrat prin multinaționale și ONG-uri. Întrebarea legitimă care se pune este dacă mai are vreun rost să plătim salariile parlamentarilor de aici până la alegerile viitoare? Dacă tot sunt inutili, corupți, dacă lucrează împotriva națiunii, ce rost mai au în acest moment?

În urmă cu aproape doi ani, începea la Kiev, în Ucraina, Euromaidanul. Oamenii erau animați de idealuri nobile. Și ei se săturaseră de clasa politică, de corupție și doreau să meargă spre Occident. Rezultatul îl ştim. O clasă politică coruptă a fost înlocuită cu una și mai coruptă. Între timp, țara a fost sfărâmată, Crimeea anexată. Probabil că Ucraina va continua în anii care vor urma procesul de micșorare. A venit apoi rândul Republicii Moldova: lupta anticorupție, premierul Filat băgat la pușcărie, lumea în stradă, țara fără guvern.

Pe 31 octombrie, la câteva ore după tragedia din Colectiv, românii au ieșit și ei în stradă. Am rămas fără guvern, iar președintele Iohannis a numit abia după 10 zile un alt prim-ministru, cu prețul renunțării la partidele politice.

Unii se așteaptă ca, în această săptămână, Serbia să rămână fără guvern și să aibă lumea în stradă.

Mulți spun că Rusia nu este străină de ce se întâmplă în cele patru state din Estul Europei, mai ales că, din punct de vedere strategic, Ungaria este plasată la Vest de România, ca un avanpost al lui Putin. Nu știu dacă este așa, dar probabil că rușii au toate motivele să nu fie triști privind la instabilitatea din regiune.

Partea bună este că România are Deveselu și Kogălniceanu. Statele Unite ne vor sprijini în caz de risc militar. Țara e membră a UE și, la rigoare, poate exista un minim sprijin din partea Bruxelles-ului. Nu am îndoieli că Statele Unite nu ne doresc altceva decât binele, democrație și prosperitate. Singurul semn de întrebare este însă că, neapreciind corect întotdeauna particularitățile zonei, pot obține un efect contrar. Sunt convins că americanii au intenţionat să facă bine și în Afganistan, și în Irak, si în nordul Africii, și în Siria. Cel puțin deocamdată, lucrurile nu arată prea strălucit în regiunile respective…

E greu de trăit cu politicienii, dar fără ei nu se poate. Unii sunt corupți, lacomi, neamuri proaste, imbecili, agramați, ne enervează îngrozitor. În același timp, sunt aleși. Într-un fel, sunt oglinda celor de la care au obținut voturi. La patru ani, ei se supun din nou votului, principalul instrument al democrației. Poate că partidele actuale din Parlament nu sunt bune, dar fiecare om aflat acolo a fost ales.

Planul lui Traian Băsescu de a dizolva Parlamentul a reușit, în mare măsură. Prin numirea unui guvern tehnocrat, președintele Iohannis trece cu buretele peste tot acest Parlament.  PNL-ul este în dreptul său să fie cutia de rezonanță a președintelui. N-are rost să vă îndrug brașoave cu independența politică a ocupantului fotoliului de la Cotroceni. De 26 de ani, președintele României a fost mai aproape de partidul care l-a sprijinit în alegeri. Stupefiantă mi s-a părut însă ieșirea d-lui Dragnea. Pur și simplu a uitat că reprezintă cel mai mare partid din România, aflat până mai ieri la Putere, legitimat de votul a milioane de români. Mi-a dat senzația că se scuză în fața lui Iohannis că există PSD.

Din acest moment, guvernul se va numi “Guvernul Iohannis”. Președintele a obținut “Guvernul Meu”. O mișcare extrem de riscantă. Până acum, dl Iohannis era protejat în fața publicului, chiar de existența guvernului Ponta. În acest moment, întregul decont al guvernării îl va face direct președintele. Ne place, nu ne place, singurul exponent politic rămas încă în picioare este Klaus Iohannis. Democrația s-a restrâns enorm astăzi, dar, prin intermediul său, ea ar putea să renască peste un an de zile. Asta dacă va reuși președintele, căci nu prea se poate schimba clasa politică mai repede decât societatea. Avem exemplul Italiei, când, după Mani Pulite, la putere a venit Berlusconi și o corupție chiar mai mare.

Problema este că în spatele lui Iohannis nu mai există niciun filon democratic. Iohannis este legitim, fiindcă a fost ales. Dacă el eșuează, poate urma liniștit un guvern și chiar un președinte format din generali, că și ei sunt tot tehnocrați.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, marţi, numele premierului desemnat: Dacian Cioloș. Acesta urmează să ceară, în termen de zece zile de la desemnarea în funcție, votul de încredere al Parlamentului asupra programului şi a întregii liste a Guvernului.

Daniel Barbu, profesor de Științe Politice la Universitatea București, contactat de DC News, a făcut o predicție legată de viitorul Guvern.

Întrebat dacă președintele Klaus Iohannis a păcălit Piața Universității cu noul guvern, Daniel Barbu a spus: “Este prematur să ne pronunțăm până nu știm formula de guvernare. În momentul de față, marea problemă este că tot programul Revoluției din noiembrie este al lui Traian Băsescu. Adică: anti-partide, anti-Parlament, anticorupție – acesta este mandatul lui Traian Băsescu. Este un triumf al fostului președinte după încheierea mandatului. Mai mult decât atât, ne putem trezi în Guvern cu figuri din agenda telefonică personală a lui Traian Băsescu“.

Acesta presupune că este strategia lui Vasile Blaga și a PD-ului care au făcut la fel cu guvernul Ungureanu. De ce? Pentru că PD-ul a cultivat întotdeauna un grup de oameni pe care îi pot scoate în față ca tehnocrați. Deși le-au fost apropiați, se legitimează cu statutul de ne-membru de partid. Daniel Barbu afirmă că putem spune că PDL a luat fața PNL-ului. Pentru PNL avea sens propunerea cu alegeri anticipate, propunere la care s-a renunțat imediat, însă propunerea cu tehnocrații avantajează PD-ul, PNL-ul neavând astfel de oameni.

Listă miniștri guvern Cioloș

La acest moment, numele vehiculate ale posibililor miniştri care să facă parte din viitorul guvern, conform RTV, sunt: Călin Georgescu, președintele Centrului European de Cercetare al Clubului de la Roma din Viena, Constantin Dudu Ionescu, fost ministru de Interne, consilier prezidenţial, Sorin Cîmpeanu, premier interimar, Marius Nica, ministrul Fondurilor Europene, Bogdan Aurescu, ministrul Afacerilor Externe, Sorin Mândruţescu, fost director Oracle, Laura Ştefan, Sorin Ioniţă, preşedinte Expert Forum.

Întrebat ce se va întâmpla în Parlament cu lista lui Dacian Cioloș, Daniel Barbu a spus: “Cu siguranță, Parlamentul este foarte înfuriat, nemulțumirile fiind legate la fiecare parlamentar de propriul partid; și la PNL, și la PSD. PSD-ul este dezamăgit de șefii săi și de situație, iar PNL-ul este dezamăgit de faptul că tehnocrații sunt, de fapt, oamenii PD-ului. Este posibil ca guvernul să fie investit la limită, dacă nu va veni cu provocări cum ar fi Alina Mungiu sau Laura Ștefan”.

 • Ion Spanu/ Cotidianul:

Traian Băsescu este consultantul politic şi mentorul lui Klaus Iohannis?

O coincidenţă stranie petrecută în aceste zile ar trebui să ne dea fiori: Traian Băsescu a spus ceva duminică seara la B1TV şi Klaus Iohannis a făcut exact acel lucru a doua zi, la întîlnirea cu PSD. Traian Băsescu spusese ce ar fi făcut el la întîlnirea cu Liviu Dragnea, iar Klaus Iohannis i-a urmat imediat sfatul. Coincidenţă?

Iată despre ce este vorba. Prezent duminică seara în studiourile de la B1TV în emisiunea lui Cătălin Striblea, Traian Băsescu a fost întrebat cum ar fi procedat dacă ar mai fi fost preşedinte. Răspunsul fostului preşedinte a fost în linia comportamentului său binecunoscut:

Acum îi prinsese pe politicieni într-o situaţie excepţională cînd n-ar fi refuzat nimic cu 30.000 de oameni în stradă. Le-aş fi pus în faţă o hîrtie: acesta este guvernul şi iată ce trebuie să faceţi, adică alegeri pentru primari în două tururi, 300 de parlamentari. Atunci, la prima consultare, ar fi semnat-o toţi.

Moderatorul a insistat şi l-a întrebat pe Băsescu dacă acum este tîrziu să facă acest lucru, avînd în vedere faptul că a doua zi urma să aibă loc o nouă rundă de negocieri. Iată răspunsul lui Traian Băsescu:

Acum e prea tîrziu! Nu-i mai prinde în veci în situaţia aceea, cînd erau în stradă 30.000 de oameni. Atunci era momentul, acum e prea tîrziu, căci de luni partidele se vor regrupa, îşi vor reveni şi vor juca tare.

Luni, la Palatul Cotroceni a avut loc o nouă rundă de negocieri. Primul partid care s-a prezentat a fost PSD, cu o delegaţie condusă de Liviu Dragnea. În mod surprinzător, chiar la începutul discuţiilor, Klaus Iohannis i-a întins lui Liviu Dragnea o hîrtie, invitîndu-l s-o semneze! Surse din PSD au declarat presei că era vorba de o coală pe care era scris numele propunerii pentru funcţia de Prim-ministru, precum şi alte amănunte despre profilul viitorului cabinet. Liviu Dragnea a citit documentul însă a refuzat să-l semneze, întrucît, spre deosebire de prima rundă, PSD venise cu o propunere concretă în persoana lui Liviu Voinea!

Klaus Iohannis intenţiona să invite şi celelalte partide să semneze acea hîrtie, însă, după ce a fost refuzat de PSD, a renunţat să mai prezinte PNL-ului acel document, căci ar fi dorit un punct comun al tuturor partidelor, aşa cum îi sugerase Traian Băsescu doar cu cîteva ore înainte!

În acest fel, Iohannis parcă şi-a luat notiţe după emisiunea lui Traian Băsescu şi i-a urmat îndemnul de a-i pune la zid pe politicieni în faţa presiunii străzii. N-a ţinut cont însă de avertismentul lui Tarain Băsescu, adică de faptul că a pierdut startul şi forţarea de a doua zi nu va mai avea efectul pe care l-ar fi avut la prima negociere!

Probabil că existenţa unor vechi şi cunoscuţi băsişti în aparatul de consilieri ai lui preşedintelui a dus la acest moment şocant, în care Klaus Iohannis a reacţionat de parcă l-ar fi avut consilier pe însuşi Traian Băsescu!

Cu mîinile legate. Dacian Cioloş, Primul ministru desemnat, are un dosar penal aflat în anchetă

Dacian Cioloş, Premierul desemnat de preşedintele Klaus Iohannis este unul dintre politicienii români a cărui voce aproape că nu s-a auzit în spaţiul public, deşi funcţiile deţinute de el pînă acum ar fi putut să-i asigure o mare notorietate. Pentru el, în numele lui, totdeauna a vorbit altcineva: de la Traian Băsescu, la Barosso pînă la Junker!

Biografia sa este un oarecum misterioasă, total nepotrivită cuiva care trebuie să reprezinte cu adevărat interesele României, într-o perioadă foarte complicată, cînd toţi şefii de stat şi de guverne din Europa fac eforturi vizibile pentru apărarea intereselor ţărilor lor.

Dacian Coloş este nepotul controversatului chestor de poliţie Virgil Ardelean, cunoscut sub numele Vulpea. S-a născut în Zalău în anul 1969 şi a terminat Facultatea de Horticultură din cadrul Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară din Cluj (1989-1994). Practic, din acel moment, întreaga lui viaţa s-a derulat în afara ţării, fiind şi căsătorit cu o franţuzoaică, despre care presa a scris că ar fi fiica unui unui ofiţer cu funcţie foarte mare în cadrul serviciilor secrete franceze (DST), dar şi nepoata fostului Ministru de externe al Franţei, Michel Barnier. Doamna Cioloş, de altfel, nu a apărut aproape niciodată în spaţiul public din România, cu excepţia unei reunuini a femeilor, alături de Andreea Esca şi Gianina Corondan!

Iată traseul lui Dacian Cioloş, aşa cum este prezentat pe pagina sa de pe Wikipedia: A urmat apoi studii de agronomie aprofundată, specializarea “Sisteme de producţie şi Dezvoltare rurală” la École Nationale Supérieure Agronomique (ENSAR) din Rennes, Franţa, beneficiind de o bursă guvernamentală franceză (1995-1996) şi un master ştiinţific (DEA) în “Economia dezvoltării agricole, agro-alimentare şi rurale” la École Nationale Supérieure Agronomique (ENSAM) şi Université Montpellier I (1996-1997). Începând din anul 2000, este doctorand în economia dezvoltării agricole, agroalimentare şi rurale la Institutul Naţional de Cercetări Agronomice (INRA) din cadrul École Nationale Supérieure Agronomique Montpellier (ENSAM). În anul 2000, a devenit membru al Grupului din Bruges, grup european independent de analize şi propuneri privind Politica Agricolă Comună şi Uniunea Europeană. După absolvirea masteratului, lucrează ca agroeconomist stagiar la Comisia Europeană de la Bruxelles, în cadrul Diviziei de Dezvoltare rurală a Direcţiei Generale de Agricultură (martie – iulie 1997, aprilie 1999). Între anii 2002–2003, lucrează la Comisia Europeană, Delegaţia CE în România, ca Manager cu Ţintă Agricultură şi Dezvoltare Rurală, SAPARD.

Abia în anul 2005 revine în ţară în cadrul Ministerului Agriculturii, fiind mai întîi consilier al ministrului Gheorghe Flutur, cunoscut ca ultra-băsist, apoi subsecretar de stat şi, între 11 octombrie 2007 – 22 decembrie 2008, chiar Ministru al agriculturii.

În februarie 2010, la propunerea lui Traian Băsescu şi cu susţinerea PDL, Dacian Cioloş devine comisar european în mandatul lui Manuel Barroso, după care s-a întors ca membru în Comisia prezidenţială a lui Traian Băsescu pentru politici publice de dezvoltare a agruculturii. În prezent este consilierul actualului Preşedinte al Comisiei Europene Jean-Claude Junker.

Biografia lui Dacian Cioloş îl prezintă mai degrabă ca pe un reprezentant al Franţei, decît unul al României în structurile europene, fiind, de altfel susţinut „pe faţă” de Franţa la obţinerea funcţiei de Comisar european! Iată, de pildă, ce scria publicaţia „The Irish Times”: Franţa a făcut lobby pentru a susţine un candidat din partea României pentru acest domeniu important al UE, care controlează bugetul de 55 miliarde de euro aferent Politicii Agricole Comune, dar a devenit din ce în ce mai evident că Bucureştiul nu va obţine postul, ca urmare a suspendării în 2008 a fondurilor europene pentru agricultură acordate României, din cauza unor nereguli”! Cu toate acestea, deşi chiar Germania s-a opus, Dacian Cioloş a obţinut postul de comisar european pentru agricultură!

DACIAN CIOLOŞ ESTE ANCHETAT ÎNTR-UN DOSAR PENAL

Marea problemă personală cu care vine în faţa opiniei publice proaspătul Premier desemnat este Dosarul penal nr. 203/P/2014, în care a fost deja audiat ca un „martor” ciudat, căci plîngerea penală în baza căreia a fost deschis la Parchetul de pe lîngă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie este îndreptată către domnia sa pentru infracţinea de abuz în serviciu, prevăzută de art. 297, al. 1 din Noul Cod Penal!

În iunie anul trecut, chiar Dacian Cioloş a cerut un răspuns din partea PICCJ pentru a i se preciza calitatea pe care o are în acest dosar, întrebînd Parchetul dacă are calitatea de suspect. Iată răspunsul pe care l-a primit şi care a fost publicat de „Lumea justiţiei” încă de anul trecut:

În acelaşi timp, tot PICCJ, sub aceeaşi semnătură a Cameliei Sutiman, îi răspunde şi lui Sandu Jean Cătălin, care făcuse pălîngerea, însă nu vorbeşte despre urmărirea penală in rem, ci pur şi simplu de începerea urmăririi penale în dosar:

Dar iată şi plîngerea formulată de Sandu Jean Cătălin împotriva lui DACIAN CIOLOŞ, pentru care s-a şi deschis Dosarul penal nr. 203/P/2014 (textul integral al plîngerii poate fi citit pe site-ul „Lumea justiţiei”, la adresa de Internet http://www.luju.ro/static/files/2014/iunie/26/Plangere_penala_PICCJ_Sandu_Jean-Catalin-Dacian_Ciolos.pdf):

În ciuda răspunsului pe care PICCJ i l-a trimis lui Dacian Cioloş în iunie 2014, pe care-l vedeţi mai sus, în 8 aprilie 2015, adică doar acum cîteva luni, Dacian Cioloş a fost chemat la audieri la Parchetul General! Pentru a evita orice speculaţii, reproducem ştirea de presă aşa cum a apărut pe AGERPRES:

Dacian Cioloș, audiat la Parchetul General

Fostul ministru al Agriculturii Dacian Cioloș s-a prezentat miercuri la sediul Parchetului General, pentru a fi audiat de procurori în legătură cu o plângere penală depusă de fostul vicepreședinte al AVAS Jean Cătălin Sandu, condamnat în dosarul ICA.

În luna martie 2014, Jean Cătălin Sandu a depus o plângere penală la Parchetul General în care îl acuza pe Cioloș de săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu. Jean Cătălin Sandu susținea că, în calitate de ministru al Agriculturii, Dacian Cioloș a acceptat în anul 2008 constituirea ministerului ca parte civilă în dosarul ICA, cu suma de 60 milioane euro, însă decizia fostului ministru a fost luată în baza unor prevederi legale abrogate.

În august 2014, Jean Cătălin Sandu, administrator al SC Benefica SA București (firmă din grupul Grivco) în perioada 1 ianuarie 2002 – 28 ianuarie 2005, director al Direcției Juridice din cadrul ADS în intervalul octombrie 2001 – mai 2005, membru AGA al SC ICA SA București în 2003, secretar executiv al PC și vicepreședinte al AVAS, a fost condamnat la 6 ani de închisoare cu executare în dosarul ICA”.

E ceva aici care contrazice chiar şi logica: cum ar fi putut fi cineva să fie audiat ca martor într-un dosar deschis chiar împotriva lui? În mod normal, cînd se formulează o plîngere penală şi se deschide un dosar, partea este chemată la audieri şi, în funcţie de ce declară, coroborat cu alte probe, procurorul dă o soluţie: fie începerea urmăririi penale, fie neînceperea urmăririi penale! În Dosarul penal nr. 203/P/2014, deşi şefa secţiei din cadrul PICCJ i-a trimis lui Cioloş răspunsul de mai sus, totuşi procurorii au continuat cercetările, ceea ce înseamnă că, la data răspunsului, încă nu se încheiase ancheta, din moment ce anul acesta, în luna aprilie, Dacian Cioloş a fost chemat pentru audieri!

Nu ştim în acest moment care este stadiul anchetei sau ce soluţie preconizează procurorii, însă este clar că, dacă va fi validat de Parlament ca Prim-ministru, Dacian Cioloş îşi va începe mandatul de Premier cu un dosar penal aflat în cercetare! Ceea ce încalcă flagrant cererile tinerilor din „Stradă”, consultaţi chiar de Klaus Iohannis, care solicitau ca nimeni dintre cei bănuiţi că ar face obiectul cercetărilor penale să nu mai figureze în Parlament sau în Guvern!

P.S. Aflu pe surse că din cabinetul Cioloş ar putea face şi Laura Ştefan, premiată recent de Ambasada SUA. Ea a fost colaboratoarea Monicăi Macovei şi una dintre cele mai sinistre băsiste din spaţiul public. A făcut parte din „Freedom House”, iar acum este în „Expert Forum”, alături de Sorin Ioniţă, şi el nominalizat ca posibil ministru! Acesta din urmă a fost la „negocierile” de la Cotroceni ca reprezentant al societăţii civile din partea „Expert Forum”, alături de Cristina Guseth, care a venit din partea „Freedom House”! Iată, deci, că rezerva de cadre a lui Klaus Iohannis este luată direct dintre cei mai apropiaţi şi dragi colaboratori ai lui Traian Băsescu, super-băsiştii de la Freedom House şi Expert Forum! Dacă se vor confirma aceste nominalizări, am putea spune că acest cabinet este în mare măsură Cabinetul Monica Macovei!

Flacăra unei aşa-numite revoluţii s-a întâmplat să se aprindă la Clubul Colectiv. Dacă nu s-ar fi întâmplat acolo, ar fi fost în altă parte. Obligatoriu. Pentru că, în România, a sosit momentul declanşării unui război geopolitic. Care, la fel ca şi data trecută, este impropriu denumit revoluţie. Să privim puţin dincolo de Piaţă Universităţii. Şi de alte câteva pieţe din marile oraşe. Şi să încercăm să observăm ce anume se resetează, de fapt. Clasa politică? Modul de a guverna? România? Sau întreg spaţial geopolitic în care ne aflăm şi unde tot ceea ce se întâmplă la Bucureşti reprezintă doar o parte? Este drept, importantă.

Mi-a reţinut atenţia un titlul extrem de sugestiv al ultimei analize postate de domnul Adrian Severin: Pe străzile României nu se dau lupte politice, ci geopolitice”. Acelaşi autor consemnează că asistăm la redesenarea geografiei politice a Europei Centrale şi de Est, la Dunărea de Jos şi la Marea Neagră. Oricât pare de surprinzător sau de straniu, avem suficiente probe că aşa stau lucrurile. Să le analizăm pe rând.
Să vedem, mai întâi, care este provenienţa şi incidenţa termenului, atât de des folosit în ultimele zile, de revoluţie. Grupuri de manifestanţi au definit, pentru prima dată, ceea ce se întâmplă acum, drept revoluţie. Este drept, referindu-se la o dorită revoluţie a clasei politice. Şi ce este drept, un prim pas s-a produs. A căzut Guvernul. În decembrie 1989, la fel, grupuri de manifestanţi vorbeau despre o revoluţie. Una românească. Ca şi când eram singuri sub soare. Ori, în realitate, era resetată, nu de către popoare, ci de către centrele de comandă ale lumii, geopolitica unei importante părţi a Europei. Aşa-zisa revoluţie de la Bucureşti nu a fost decât una dintre mutările de pe tabla de şah. Este adevărat, singura însângerată.

Zilele trecute m-am numărat printre analiştii care s-au arătat surprinşi de faptul că un conducător a procedat complet atipic. Şi mă refeream chiar la preşedintele României. În loc să găsească o cale pentru a pune capăt manifestaţiilor – desigur, printr-o negociere – şi în loc să le solicite cetăţenilor revoltaţi să se întoarcă acasă, sub cuvânt că doleanţele lor vor fi satisfăcute, fie şi parţial, şeful statului, primul responsabil pentru stabilitatea României, le-a cerut, dimpotrivă, să continue manifestaţiile. Să fie şi în perioada următoare activi. În acelaşi fel. Trebuie să recunoaştem că o asemenea solicitare este total neobişnuită. Şi, aşa cum bine au remarcat alţi analişti, cel mai important diplomat străin prezent în România, Excelenţa Sa, Hans Klemm, ambasadorul Statelor Unite la Bucureşti, a sugerat, cât se poate de explicit, acelaşi lucru. Ca manifestanţii să continue. Uluitor.

Dar nu este, totuşi, chiar atât de uluitor, dacă ne gândim că, în fiecare dintre statele, în care, în ultimii 26 de ani cel puţin, au fost resetate politicile interne, pentru ca regiuni întregi ale planetei să îşi schimbe stăpânii – sau cel puţin în acest scop – s-a întâmplat la fel. Cetăţenii, pe buna dreptate, revoltaţi au fost utilizaţi ca masă de manevră. Pentru ca “dirijorii” să obţină rezultatul dorit. Şi exact asta se întâmplă acum şi la Bucureşti.

În decembrie 1989, cu o viteză extraordinară, în Piaţă Universităţii, sloganurile politice au făcut, literalmente, un uriaş salt istoric. Am fost acolo, le-am notat şi le-am consemnat în primul şi cred că singurul reportaj de la faţa locului care a văzut lumina tiparului simultan cu ridicarea greoaie a elicopterului, de pe Comitetul Central. De la “Perestroika Perestroika!” şi “Gorbaciov, ajută-ne!”, în nici două ore, s-a ajuns la “Jos Ceauşescu!” şi „Jos comunismul”. Astăzi nu mai este un secret pentru nimeni că şi atunci, cu mare eficacitate, au fost organizate infiltrări, atât printre manifestanţi, cât şi în cercul, mult mai consistent, al celor care, ca şi mine, urmăreau, de pe margine, evoluţia unei flăcări care avea să se transforme în vălvătaie. Prin intermediul unui carnagiu.

Astăzi, ştim foarte bine cum au fost dirijate aceste “revoluţii” de catifea sau sângeroase, în toate statele Europei Centrale şi de Est.

Astăzi, ştim la fel de bine ce s-a întâmplat în 13-15 iunie – şi, mai ales, de ce – tot în Piaţa Universităţii din Bucureşti. Cum s-au produs infiltrările. Cum s-au produs manipulările. Cine şi cum a provocat aşa-zisele violenţe. Cine a dat foc la autobuze. Cine şi în ce fel şi, mai ales, de ce i-a adus pe mineri în Bucureşti. Şi care a fost rezultatul în jocul geopolitic. Cum a fost împinsă România cu cel puţin zece ani în spate, la scurt timp după ce nemulţumirile unui întreg popor fuseseră confiscate de o mâna de KGB-işti, dirijaţi de la Moscova.

O fi întâmplător că niciunul dintre numele care se vehiculează, chiar în acest moment, pentru funcţia de premier tehnocrat al României nu este, prin biografia lui, vreun pro-american. Ci, mai degrabă, ei sunt americano-sceptici sau chiar anti-americani. Şi, totuşi, din rândul lor, Klaus Iohannis este silit să aleagă un premier. În oricare variantă însă, fiecare în parte dintre cei nominalizaţi până la ora postării acestei analize este legat, mai mult sau mai puţin vizibil, dar temeinic, de mediile politice ale Uniunii Europene. Şi aproape toate drumurile duc spre Germania.

Renunţă oare Statele Unite, din motive tactice sau strategice, la parteneriatul consolidat cu singurul stat din zonă care i-a rămas fidel? Se retrag, cel puţin sub aspect politic, americanii din România? Vom afla mai multe, zilele viitoare. Când vor avea loc importante evenimente la scară globală. (Sorin Roșca Stănescu)

UPDATE:

 • Nasul TV:

CINE E, CU ADEVĂRAT, CIOLOŞ, NOUL PREMIER?

Dupa ce l-au impuscat pe Ceausescu si au bagat oamenii in case foc cu foc („teroristii”), Mafia l-a pus in vitrina pe tehnocratul Petre Roman cel frumos si filofrancez.

Sistemul si-a vazut mai departe de treaba.

Dupa cele doua mineriade, care au convins romanii ca iesitul in strada dauneaza grav sanatatii, iar emigrarea trebuie sa devina un fenomen, Sistemul l-a montat in vitrina pe tehnocratul Securitatii, Teodor Stolojan. Si Sistemul si-a salvat pielea.

Dupa mineriada si ascensiunea lui Vadim, in 1999, Sistemul ne-a mai facut un „cadou”: pe tehnocratul nemuritor si mare mason international Isarescu. Ati ghicit, Sistemul s-a scos din nou!

Au urmat premierii politici Nastase, Tariceanu, Boc, Ponta (MRU nu se pune) iar Sistemul a prosperat ca niciodata.

Cind Presedintele Iohannis a promis „Punct si de la Capat”, „Pas cu pas” si „Primul pas”, nu m-am gindit niciodata ca o luam de la capat din 1989!

Adica „montam” un tehnocrat filofrancez, nu nu e Roman reloaded, ci Dacian Ciolos! Iar instalarea se face la citeva zile dupa Masacrul din Decembrie, scuze, Noiembrie si dupa ce Revolutia din Decembrie, scuze, Noiembrie, a fost bagata in casa cu ajutorul „teroristilor” din presa si a „minerilor” infiltrati in Piata Universitatii! De data asta l-au impuscat pe Ponta si Sistemul va merge mai departe zimbind cinic!

Au fost 25 de ani de prosperitate a Sistemului DAR au fost 25 de ani de jefuire a Romaniei si a romanilor, de alungare din tara a peste 4 milioane de romani.

Deci cine e Dacian Ciolos? Faptul ca poate fi nepotul lui Ardelean, „Vulpea” Serviciilor Secrete, e deja un fapt minor. Raspundeti singuri la intrebarea din titlu! Ca sinteti oameni mari, majoritatea aveti 25 de ani de experienta sclavagista sub ACELASI SISTEM !

Sa fiti iubiti!
Radu Moraru

Ceva nu e în regulă cu Iohannis şi Cioloş!

Fapte:

Pe 30 octombrie la 22.32 se intimpla Masacrul din Colectiv.

Pe 31 octombrie Ponta se intoarce. Ponta era sigur de job-ul lui din moment ce a plecat in Mexic ca proasta in tirg!

Pina pe 2 noiembrie avem Doliu National.

Pe 4 noiembrie Pontanacul demisioneaza.

Pe 4 noiembrie Basescu anunta ca viitorul Premier e Ciolos! Da, e adevarat, se confirma in 10 noiembrie, la Cotroceni!

De unde stia Basescu ca Iohannis il are deja in mineca pe Ciolos? Dar cum de Iohannis il avea pe Ciolos pe 4 noiembrie, in conditiile in care Romania ingropa primii morti din Colectiv iar consultarile cu „strada” au avut loc dupa 4 noiembrie?

Rezulta ca Iohannis stia ca Ponta demisioneaza, ca Basescu stia de niste negocieri si ca Revolutia din Noiembrie nici nu a contat!

V-ati cam grabit Tovarasi!

Radu Moraru

Nota Redactiei: In 23 octombrie, Rares Bogdan – un apropiat al sefului SRI Eduard Hellvig si al Cotroceniului – anunta in exclusivitate la un post local de radio din Cluj ca noul prim ministru va fi comisarul european Dacian Ciolos.

Vedeti si:


Categorii

Articolele saptamanii, Clubul Colectiv, Inscenari, facaturi, Noile totalitarisme, dictatura si reeducare, Opinii, analize, Razboiul impotriva Romaniei, Revolte populare, revolutii, Tradatori si lichele, Uniunea Europeana, globalizare, guvernarea europeana (UE)

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

44 Commentarii la “TORPILAREA COMPLETA A ROMÂNIEI – Cum se distruge “stiintific” o tara, care sunt MIZELE RESETARII si cum se ajunge ca principalii conducatori sa fie etnici franco-germani? GUVERNUL “TEHNOCRAT” IOHANNIS-CIOLOŞ si TRIUMFUL LUI BASESCU. Cele mai bune analize si opinii despre IMPLICATIILE NATIONALE si GEOPOLITICE ale “operatiunii Colectiv”. Pentru ce inca o FALSA “revolutie” insangerata?

<< Pagina 1 / 2 >> VEZI COMENTARII MAI NOI

 1. Pingback: SCRISOAREA – AVERTISMENT A PARINTILOR ATHONITI AI SCHITULUI PRODROMU catre poporul român dreptcredincios “INTR-UN MOMENT DE RASCRUCE, poate cu mult mai grav decat la anul 1990″. PERICOLUL este cel al “instituirii unei NOI ORDINI A
 2. @Mirela:

  E un material prost interpretat, fabricat intr-un mod cam dubios.

 3. @admin,

  Pai si eu de ce crezi ca l-am dat… (d’oh !)

  […]

 4. Dacian Ciolos intentioneaza sa aiba ministri „toti tehnocrati, neinregimentati politic, angajati ai unor companii multinationale” si vrea sa aduca in mai multe ministere specialisti straini ca directori de departamente sau consilieri: http://stirileprotv.ro/stiri/politic/premierul-dacian-ciolos-se-intalneste-cu-sefii-pnl-alina-gorghiu-si-vasile-blaga.html

 5. România, a ajuns prada geopoliticilor, victima duhurilor ciumei negre, care o devorează precum sida, distrugându-i letal imunitatea. România deja nu mai este România. Copiii, tineriii, de mult nu mai sunt ai României. Sunt ai duhurilor ce o devorează. Masă de manevră.
  Armată de ocupație gratuită, instruită şi codusa prin patatimi, smart (phonic), fb-ucic… Oamenii apocalipsei, generatiile lui anticrist. Auziți ce invocă? TIMPUL. “Nu mai suntem în evul mediu” , e timpul “inteligenței” al “libertaților” libertine… .
  De ce ?
  De ce am ajuns aici ?
  Am “jerfit idolilor, pe fii şi pe fiicele lor, şi s-a umplut pământul de sânge”
  Suntem “neam desfrânat şi pacatos”

  Ăştia sunt copii patimilor parinților.
  Copii patimilor noastre.
  Cei pe care ni i-a Dat Dumnezeu i-am jertfit,(idolului sex, ego, mândrie şi “inteligență”), I-am avortat.
  I-am acceptat şi primit doar pe aceştia, că nu avem condiții (să-i facem oamenii, cool, rok, frumoşi şi liberi… etc).
  Pentru ăştia am avut condiții…
  Şi-s frumoşi şi liberi. Duhurile care au pus stăpânire pe România, duhurile acestea, au ce le-am oferit chiar noi, au drepturile ce noi le-am oferit, le-am dat.
  “Sunt mamă de satanistă, idioților…”, ne spune o mamă… cool. Şi noi suntem asemenea… (parinți).
  Avem ce am dorit. Occidentul. “Democrația” “Cultura”, “Credințele”… toate cele proprii lui
  .
  Aaaaaaa… nu avem şi bunăstarea lui. Pai aia, (buna starea), nu-i satură nici pe ei, şi-o întrțin prin…noi,(prin derarea noastră…la…). Ne-au primit exact pentru ce vedem, avem şi traim.
  Primim ce am ales sa avem.
  Copii cool, libertinajul apusului, educația lui, politica lui… etc…
  Vedeți cum nimeni nu mai invocă înțelepciunea ? Nimeni nu mai invocă calea înțeleaptă a experienței de VIAȚĂ???
  Se invocă INTELIGENȚA, studiile… şcoala… diplomele… tehnocrația…
  Cu alte cuvinte, nu mai avem nevoie de ce ne-a învațat VIAȚA, ci de ce ne-a învațat ŞCOALA modernă… .
  Şcoliții.. nu analfabeții.
  Oamenii care au cele ale minții, TOTAL şi NIMIC din ale INIMII.
  Oameni care au implementate programele manipularii. DIN ŞCOALĂ, GRADINIȚĂ…
  Popii lucreaza cu inima.
  Clar.
  INELIGENȚA CONUCE ACUM NU ÎNȚELEPCIUNEA. MINTEA NU INIMA.
  Inteligența justificarii academice a pacatului.
  Nimic nu-i va mai trezi pe aceşti “Borgi”
  Sunt clonele imperiale, ale lordului negru.
  Oamenii care comunică “smart”, şi acționează smart şi prin… smart…(phone).
  Ia-le smartphoanele şi vezi ce iese (din asta şi din ei).
  România nu mai este. A fost…

 6. http://www.catavencii.ro/editorial/smecherii-cu-strada/

  Să facem, deci, niște afirmații.

  1. Căderea guvernului Ponta a fost nedemocratică. Ponta n-a plecat de la putere prin mecanisme democratice, bazate pe votul din Parlament, prevăzute de Constituție. Ponta a fost izgonit de presiunea străzii (prin stradă înțelegem cu toții ceea ce a urmat după Colectiv).

  2. Numirea noului premier nu a fost rezultatul consultărilor președintelui cu partidele, ci a fost un eveniment produs în aceeași perioadă, de președinte. În oferta niciunui partid care s-a întîlnit cu președintele nu a existat numele Cioloș, cu excepția cazului că PNL a mințit în public.

  3. Strada, elementul declanșator al schimbării de guvern, a vrut alegeri anticipate, și n-a primit. Iohannis a zis și el că vrea alegeri anticipate, dar n-a mai vrut. Alina Gorghiu și Vasile Blaga au zis că ei vor DOAR alegeri anticipate, dar au fost imediat de acord cu Cioloș.

  4. Dacian Cioloș, premierul desemnat, nu e nici tehnocrat, și nici independent. Dacă e tehnocrat, e un tehnician pe care-l folosește puterea politică, deci nu e independent. Dacă e independent, nu se poate lăsa folosit în procesul de guvernare de către un corp politic. Prin urmare nu e tehnocrat. Nu există, așadar, independenți și tehnocrați în discuția asta, și așa e bine să rămînă.

  5. În concluzie, vom avea un guvern politic, printr-un anume sprijin parlamentar pe care acest guvern îl va primi. Strada a cerut guvern independent, guvern de tehnocrați, alegeri anticipate. Din toate astea va primi un guvern politic – guvernul președintelui Iohannis.

  6. Strada a cerut plecarea lui Ponta pentru că Ponta e corupt. Ponta e acuzat, în mare, că a obținut bani de la stat. Strada a mai zis: “Toate partidele/ Aceeași mizerie”. Gorghiu a obținut mai multe contracte de la stat decît Ponta. Ponta, cu contracte mai puține, a plecat. Gorghiu, cu contracte mai multe a rămas. Strada a făcut posibilă înlocuirea.

  7. Strada a cerut reforma clasei politice. A primit, în schimb, un guvern condus de Cioloș. Cioloș nu poate face reforma clasei politice. Nu are nicio putere asupra Parlamentului sau asupra partidelor. Partidele și Parlamentul rămîn așa cum erau, nereformate.

  8. Cei care au ieșit în stradă au fost reprezentați la întîlnirea cu Iohannis de cătane vechi ale societății civile sub acoperire, de pupincuriști notorii ai regimului Băsescu, de activiști cu opțiuni politice ferme și agresive. Au fost și Adrian Despot, și cîțiva inocenți, dar spiritul străzii a rămas în stradă.

  9. Președintele Iohannis, care este creația teoretică și emoțională a străzii a zis: “V-am văzut și v-am ascultat”. Cu toate astea, a acceptat să-l poftească la discuții și să-i strîngă mîna celui mai periculos despot cu epoleți – impostorul, plagiatorul și grandomanul Gabriel Oprea. A acceptat, în schimbul sprijinului parlamentar pentru guvernul Cioloș, acest tîrg.

  Dacă UNPR are o șansă cît de mică să pupe Parlamentul, acea șansă e legată de bunăvoința PSD. Totuși, Oprea oferă sprijin guvernului Cioloș, pentru că are un motiv penal. Asupra lui plutește o anchetă legată de moartea polițistului Gigină, iar gleznele îi sînt încolăcite într-un dosar de abuz în serviciu, ținut la sertar.

  Aceste lucruri sînt evidente și pentru cei care nu citesc paginile revistei Cațavencii. Dar Iohannis acceptă serviciile lui Oprea. Acceptă, deci, șantajul care face posibile aceste servicii. Unde e strada în această poveste?

  10. Acțiunile străzii sînt profund legitime. Furia, indignarea și cererile ei sînt firești. Dar, pînă acum, rezultatele nu s-au întîlnit cu așteptările.

  Strada a cerut una, și a primit alta. Fără intenția străzii, dar ca o consecință a acțiunilor ei, democrația și Constituția au fost lăsate cu buzele umflate. Milioanele de cetățeni-șoareci, care nu vor alegeri în două tururi la locale sau dispariția traseismului, au fost lăsați, la rîndul lor, să sufere la televizor, ignorați de principiul proporționalității electorale.

  Deci, generația Y trebuie să se decidă: ori revoluție pînă la capăt, ori democrație românească și stat oarecum de drept.

 7. http://www.cotidianul.ro/dacian-ciolos-l-a-lasat-pe-klaus-iohannis-sa-fie-umilit-in-criza-refugiatilor-271225/

  România avea o situaţie privilegiată chiar prin Dacian Cioloş, care, fiind consilierul lui Juncker, avea informaţii de primă mînă. Trebuie să ne spună şi nouă acum, cînd se pregăteşte să devină prim-ministru, dacă l-a avertizat sau nu pe preşedintele Iohannis despre deciziile Comisiei Europene de a doua zi, căci este imposibil să nu le fi cunoscut în calitatea lui de consilier al lui Juncker! Ca să ştim şi noi pe cine a reprezentat la un nivel atît de înalt la Bruxelles.

 8. Daca stiau ca se va junge la “vrem spitale nu catedrale”,spitale private,de ce a mai fost nevoie de carduri de sanatate?Intrebare retorica.Acesti tineri licentiati cu salarii bune, sau cu parinti cu bani ,nu sunt nici neinformati nici imbecili si nici manipulati, fiind masa de manevra ,ci pursi simplu entitati cu suflete reci,calculati si care vor sistemul prezent si viitor ce le asigura “viata”pe care o traiesc.Daca ar fi fost imbecili ar fi provocat mila si iertare,”iarta-l Doamne ca nu stie ce face”,pe cand acestia stiu ce fac,constienti,vor lumea lor,lumea lui Antihrist.Parintele Cleopa spunea ca cei trei de 666 trebuie sa se inscrie intai in duhul sufletului apoi pe frunte.ACCEPTAT.Da,vor fi cei de dupa al treilea razboi mondial,”oamenii”lui Antihrist.DOAMNE AJUTA!

 9. @ Gheorghe:

  Doar despre liderii lor se poate vorbi asa (oarecum, ca si la ei e un grad de manipulare, doar ca mai inalt si mai subtil). Orice adeziune la “tatal minciunii” este, pana la urma, demna de mila, fiind oricum o alegere ingrozitor de proasta in raport cu vesnicia, oricate avantaje ar avea, pentru cativa ani, aici… Majoritatea gandeste totusi foarte putin critic, nu cunoaste istoria nici macar recenta si este chiar masa de manevra, oricate studii si bani ar avea – nu are legatura cu intelepciunea bunului-simt. Iar “informati” in ziua de astazi nu mai inseamna nimic, fiindca depinde de unde si cum te informezi… ei nu sunt cu adevarat informati, fiindca sunt racordati la un singur mare canal, pe care il crediteaza, indiferent ca are o multiplicitate de guri si de fete. Dar este tot UNUL. Si au fost/sunt deja formati sa demonizeze, sa respinga alternativele. Asta nu inseamna ca alegerile lor sunt mai scuzabile, nicidecum. Dar demni de mila sunt, fiindca ei chiar nu stiu ce fac si ce aleg. Sigur ca vor sa le fie “bine” si nu e de condamnat, cata vreme nu au fost educati pentru altceva, pentru mai mult. Si atunci inghit “binele” asa cum le este servit.

 10. @admin,
  cei care au nimerit in hoarda lor “din intamplare”-am pus intre ghilimele fiind cauze multe-si avand un pic de dumnezeire in ei, Dumnezeu si-i va atrage la Sine dupa stiinta LUI.Nu-i vorba de iertare si mila fiindca cel ce are mila are si puterea(darul)iertarii,problema este la cel ce trebuie sa-si ceara iertare ,deoarece acesta trebuie sa aiba umilinta si “putina”smerenie, fara de care nu-i posibila pocainta-“nici daca ar invia din morti cineva,nu vor crede”).Dumnezeu i-ar ierta si pe diavoli daca acestia s-ar smeri si si-ar recunoaste greseala- cuv.Antonie cel Mare.DOAMNE AJUTA!

 11. Moise Guran face publică o LISTĂ a siteurilor “suspecte”, inclusiv DATELE PERSONALE ale unor persoane. Autorul listei e organizatorul Zilei fără pantaloni la Metrou și vrea să “se bată cu Biblia 6 ore”

  http://www.activenews.ro/stiri-mass-media/Moise-Guran-face-publica-o-LISTA-a-siteurilor-suspecte-inclusiv-DATELE-PERSONALE-ale-unor-persoane.-Autorul-listei-e-organizatorul-Zilei-fara-pantaloni-la-Metrou-si-vrea-sa-se-se-bata-cu-Biblia-6-ore-126711

 12. “Singura soluţie realistă pentru Dacian Cioloş e să rămână în funcţie cu ajutorul străzii, să joace împotriva Parlamentului, pe care să îl strunească cu presiunea străzii. Pare ca şi când s-ar juca cu focul, dar miza finală este dispariţia actualului Parlament, care va fi ras în cele din urmă fie de alegerile la termen, fie de furia marşurilor prin Bucureşti. Strada care s-a plâns că nu găseşte un lider are o ocazie nesperată să fie condusă chiar de Prim-ministrul României. Va fi haos, va fi criză, va fi dramatic. Dar dacă Dacian Cioloş se ţine cu nervii şi vede dincolo de haosul prezentului, are o şansă enormă de a conduce Guvernul multă vreme de acum încolo. Aşa că înarmat cu lista de revendicări, îi poate trata elegant, dar dur, pe liderii politici actuali, poate cere ajutorul străzii în termeni cât se poate de clari şi poate schimba în mod real ceea ce se petrece acum în România” (Dan Ionescu, adevarul.ro).

 13. http://www.cristoiublog.ro/gindul-de-miercuri-11-noiembrie-2015/

  Divizia Presă a Binomului SRI-DNA, cu instituțiile fanion Digi 24 și Hotnews, nu ostenește a ridica în slăvi punerea între paranteze a Partidelor, după modelul introdus în istoria României de priapicul Carol al II-lea.
  Evident, e invocată societatea civilă, ba chiar și Strada, altfel spus, alte două creații ale Binomului, ca văzîndu-și în soluția de la Cotroceni satisfacerea doleanțelor lor mai mult sau mai puțin zbierate.
  În realitate, nu e vorba de nici un Guvern tehnocrat.
  E un Guvern al unei noi majorități PNL, UNPR, UDMR, Minoritățile naționale și o parte din PSD
  , căreia i s-a pus, pentru a părea o altă Marie, pălăria guvernului de tehnocrați.

  Să mă explic.
  Dacă mai avem Constituție și nu cumva sergenții majori mesianici au suspendat-o pe timp nelimitat, Guvernul, oricît de curat, spălat și dat cu parfum de Bruxelles ar fi el, trebuie să treacă prin Parlament.
  Ca să treacă prin Parlament e nevoie de votul unei noi Majorități.
  Această Majoritate s-a format deja, dar din motive lesne de înțeles (PNL nu-și poate permite să se alieze oficial cu Gabriel Oprea), ea va rămîne secretă.
  Indiscutabil, la trecerea Guvernului, vor vota pentru PNL, UNPR, UDMR, Minoritățile naționale și, după părerea mea, și o parte a PSD, care va primi ordin de la conducere să voteze deși conducerea PSD va anunța că votează împotrivă.
  Pentru obținerea acestui vot, Dacian Cioloș va trebui să aibă consultări cu partidele.
  La consultări, fiecare partid din noua majoritate, dar mai ales PNL, flămînd după ani de Opoziție, își va plasa „tehnocrații” săi în Guvern.
  Pe dinafară tehnocrat.
  Pe dinăuntru, dacă-l zgîrîi puțin, din clientela politică și chiar din clientela de bordel ale unui partid care va asigura majoritatea. E o șmecherie pe care a făcut-o PDL, dacă vă amintiți după căderea Guvernului Boc. În Guvernul MRU au fost promovate fețe noi, care erau în realitate păpușele ale fostelor fețe.

  Acest negoț va avea loc în culise.
  La ieșirea de la negocieri, fiecare lider de partid va susține că va vota pentru nou Guvern deoarece noul Guvern s-a angajat să transpună în practică una dintre ideile mărețe ale partidului. PNL va aduce drept argument suplimentar Așa a vrut domnul președinte! iar UNPR (ați ghicit!) interesul național. Nu-i exclus ca și o parte din PSD-iști să voteze Guvernul Dacian Cioloș. În definitiv, cine poate ști ai cui tehnocrați sunt cei din noul Guvern.

  Evenimentelor din decembrie 1989 li s-au spus o Sîngeroasă rotație de cadre.
  Celor din noiembrie 2015 le putem spune deja o De foc rotație de cadre.

  http://www.cristoiublog.ro/gindul-de-joi-12-noiembrie-2015/

  De cînd a venit în România ambasadorul american n-a făcut un singur gest menit a dovedi că respectă trecutul poporului român.
  N-a pus o floare la Mărășești sau măcar la Mormîntul Eroului necunoscut de la București.
  Scriam pe cristoiublog.ro că în iunie 2015 ambasadorul britanic în România a făcut gestul emoționant de a merge pînă la Mărăști, în Vrancea, pentru a depune o jerbă de flori la Mausoleul dedicat uneia dintre cele mai crîncene bătălii din Istoria României.
  Ambasadorul american n-a fost la nici un monument al trecutului nostru, la nici o școală din România, la nici un moment ținînd de tradițiile noastre.

  N-a fost iată nici măcar la comemorarea amărîților de români care au murit de dragul Americii.
  A fost în schimb la toate instituțiile de forță ale României, pe care s-a grăbit să le binecuvînteze.

  Explicabil.
  Așa făceau ambasadorii americani în țările Americii Latine, zise și ale Curții din dos a Americii.
  Acum, nici un ambasador american nu și-ar permite să binecuvînteze instituțiile de forță ale vreunei republici din America Latină sau să se manifeste ca un Dresor trimis de Centru într-o colonie de babuini.
  Își permite asta în România!

 14. @ admin

  “Totuși, Oprea oferă sprijin guvernului Cioloș, pentru că are un motiv penal. Asupra lui plutește o anchetă legată de moartea polițistului Gigină …”

  Oprea stie foarte bine ca nu i se poate imputa nimic in legatura cu moartea politistului de pe motocicleta. Nu Oprea a condus motocicleta, nu Oprea a sapat groapa, nu cadea in sarcina lui Oprea sa semnalizeze corect groapa, nu Oprea l-a impins in groapa, nu Oprea i-a sugerat sa sara cu motocicleta in groapa …
  A fost un accident nefericit. Au fost oameni care au cazut in asemenea gropi mergand normal pe trotuar, pe picioarele lor.

  Nu cred ca servilismul lui Oprea fata de “guvernul meu” condus de Ciolos are vre-o legatura cu o posibila teama fata de o eventuala anchetare in accidentul cu politistul decedat. In acest accident nu poate exista nici-o ancheta penala impotriva lui Gabriel Oprea.
  Altele trebuie sa fie motivele.

 15. @ sluga netrebnica:

  Inseamna ca nu ai urmarit prea atent cazul. Oprea ARE DEJA doar penal pentru moartea politistului, facut imediat dupa “Colectiv”. Iar inainte de asta a fost campanie uriasa impotriva sa… din punctul meu de vedere, insa, dincolo de motivatiile reale, evident murdare (fiindca acum, iata, e util si se negociaza cu el), vinovatia sa chiar exista, din cauza ca folosea abuziv si in conditii riscante politisti deschizatori de coloana, care isi riscau viata pentru “misiuni” cu totul personale.

 16. Pingback: “A trebuit să moară oameni pentru…” a avea un premier numit de UE?/ VREMEA “OAMENILOR GRI”. Ion Cristoiu despre SUSPICIUNILE DE MUSAMALIZARE SECURISTICA A ANCHETEI IN CAZUL “COLECTIV” si despre GUVERNUL “B
 17. Gheorghe,
  despre “aceşti tineri, licențiați…” despre care vorbeşti la pozitia 11, gaseşti pe România lui Cristoiu, la “Conu Leonida față cu…Piața Universitații” câteva aspecte, vrednice de luat în seamă.

  În altă ordine de idei, se pare că seculariştii pregatesc, “Legea lui Moise” în scolile româneşti.
  Proful de filozofie a gasit noi crime (împotriva umanitații), savârşite în scolile din capitală, de catre “agenții” patriarhiei, care… în nu ştiu ce liceu, au savârşit cutezat a numi satanistă muzica modernă (rockul), liceu unde se pare ca două eleve au fost printre victimile de la Colectiv.
  Inchiziția secularistă, acuză patriarhia de întoarcere la evul mediu. Părtaş la crimă, ar fi arhimandritul Ioanichie Balan (duhovnic cu patru clase, în viziunea profului filozof), care semnează o istorioară, preluată într-o auxiliară de religie, editată cică, cu girul patriarhiei.

  Acum, mai ales după cele întâmplate, este crimă sa spui că rockul ar fi muzică satanistă. În şcoli, se va declanşa acțiunea inchizitorială Moise, negreşit. Deja directoarea scolii în cauză s-a delimitat de… urmând a se ancheta şi stabili vinovații, carțile arse… (poate nu şi profesorul de religie, care oricum… s-a ars).
  Ortodoxia, trebuie neaparat reformată, dacă vrea sa mai existe.
  Va trebui sa se dea după timp şi lume, şi tot ce spune şi practică sa aibă acordul ON-urilor de specialitate şi “societații civile”
  Ortodoxia trebuie sa fie tolerantă, că nu i se va mai tolera absolut nimic de acum înainte.

 18. @ cioby:

  despre “aceşti tineri, licențiați…” despre care vorbeşti la pozitia 11, gaseşti pe România lui Cristoiu, la “Conu Leonida față cu…Piața Universitații” câteva aspecte, vrednice de luat în seamă.

  http://www.cuvantul-ortodox.ro/recomandari/2015/11/13/ion-cristoiu-guvernul-noii-securitati-binomul-sri-dna-iohannis-ciolos-manipularile-presei-tinerii-suspiciuni-ancheta-colectiv/

 19. Klaus Iohannis este un infractor dovedit in instanta legala din Romania dar protejat de serviciile secrete romane si straine, deci necondamnat. Inca, necondamnat.

  Presedintelui “neamt” i s-a luat si a doua casa din cele sase pe care le avea din “salariul de profesor”. Motivul este ca aceasta casa a fost obtinuta prin acte false si marturie mincinoasa.

  “Neamtul” tacut si corect este dovedit a fi un infractor.

 20. @cioby,
  “ortodoxia trebuie sa fie toleranta……..daca vrea sa mai existe”.Va mai exista……..in munti,in carapaturile pamantului,in pesteri,dar nu in orase si sate……curand.Acest lucru nu-l spun eu ,l-au spus sf.Parinti.Adminii ne pregatesc,prin cele expuse pe portal,din 2007.A venit timpul,ceasul astral, cum spunea cineva,de departajare in sfintiti sau nemernici.Totul suna a “cucuvea”,nu cucuveaua din Cotroceni,daca nu ne gandim ca toate sunt din voia si dupa voia lui Dumnezeu.Gandind si rugandu-ne LUI ,”e usor jugul”.
  @sluga….
  cati din cei ce ne conduc nu sunt infractori?Am intrebat si eu asa.DOAMNE AJUTA!

 21. https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=165363773815595&id=100010259195793

  În această toamnă aţi asistat la modul în care câteva mii de tineri frumoşi, liberi şi spălaţi pe creieraş au dat jos un guvern în câteva zile invocând motive stupide.
  Peste câtva timp de reforme corecte „cerute de stradă” veţi constata cum zeci sau sute de mii de oameni ieşiţi în aceeaşi stradă nu vor reuşi să dea jos nicio femeie de serviciu.

  https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=1640449776203410&id=100007152090607
  Ziarul Financiar propune Guvernul Lobby

  https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=1639870256261362&id=100007152090607

  https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=1640236892891365&id=100007152090607

  Ce media, propaganda de-a dreptul

  Nu mai exista media onesta in Romania, cel putin nu la nivelul publicatiilor importante iar orice om decent din tara asta ar trebui sa-si redescopere reflexele sanatoase din vremea dictaturii, refuzand din start orice enunt, teorie, explicatie venita din zona “quality” a presei autohtnone. Modul in care a fost reflectata miscarea strazii spune totul…Cele cateva ziare print si on-line centrale sunt bune doar sa explice evenimente importante in sensul dorit de stapanii de la Washinghton sau Bruxelles, dupa caz, astfel incat bizonul sa nu pice in capcana publicatiilor de nisa, de evitat (se fac de altfel liste negre zilele astea) pentru ca au si alte adevaruri decat cel decretat de Big Brother….Am vazut ultimul editorial al sefului Hotnews, Pantazi, si m-a aplucat rasu-plansu. Uitati in ce mod rezuma acesta situatia actuala (am preluat integral primele fraze din articolul “Cum se schimba echilibrul de forte in sistemul de putere odata cu venirea lui Ciolos. Noul rol al lui Iohannis si mizele mari pe termen scurt: de la procurorii-sefi la asaltul Rusiei”), mie imi seamana a presa de razboi, totul in alb si negru, totul pentru tara (reforma, DNA, etc, gogorita imamicului extern e vanturata tot mai des pentru a disciplina turma).

  […]
  Pantazi asta, pe vremea “loviturii de stat” din 2012, cand mai colaboram cu Hotnews, imi sugera foarte convingator sa construiesc articolul privind implicatiile economice ale suspendarii presedintelui din perspectiva fugii investitorilor. Eu ii tot explicam ca daca au marje de bune de profit nu pleaca nici in vreme de dictatura, Pantazi o stia una si buna, investitorii penalizeaza lovitura de stat….Ce-i drept, de atunci Pantazi/Tapalaga au mai evoluat, acum nu se mai impiedica in sugestii, banuiesc ca le baga pumnul pe gat direct subalternilor, la ce unitate de monolit a ajuns Hotnews-ul si la ce stil propagandistic agresiv au adoptat….

 22. http://www.dcnews.ro/tariceanu-iohannis-incearca-o-schimbare-de-regim-nu-vota-i-guvernul-ciolo_489701.html

  Ne aflăm în fața unei schimbări de regim

  ‘Ne aflăm în faţa unei situaţii politice fără precedent în România ultimilor 26 de ani. Schimbarea de paradigmă dorită şi anunţată de preşedintele Klaus Iohannis riscă să se manifeste sub forma unei schimbări de regim. Totul a început cu o criză de guvern. Prim-ministrul şi-a prezentat demisia pe 4 noiembrie, asumând o responsabilitate politică pentru un grav incident provocat de inconştienţă criminală a unor particulari, favorizată de neglijenţa şi, eventual, de corupţia unor autorităţi locale. Pe fondul unor manifestaţii de stradă îndreptate împotriva Parlamentului şi clasei politice în ansamblu, a izbucnit o criză politică. Aceasta a fost provocată de refuzul principalelor partide din Parlament de a-şi asuma responsabilitatea constituţională de a forma o majoritate parlamentară prin negocieri cu celelalte partide şi de a îi prezenta preşedintelui României un candidat pentru funcţia de prim-ministru. Mai mult chiar, liderii PNL au calificat Parlamentul drept ilegitim şi au cerut dizolvarea acestuia, deşi o asemenea procedură este iluzorie în litera şi în spiritul Constituţiei‘, spune Tăriceanu în comunicatul citat.

  Președintele a declanșat o criză artificială

  ‘România înregistrează de trei ani cea mai constantă şi solidă creştere economică din Uniunea Europeană. Gradul de satisfacţie al unei mari părţi din societate este justificat de o creştere a veniturilor însoţită de o scădere a preţurilor de consum. Cu toate acestea, preşedintele a ales ca în numele unei minorităţi, pe care a numit-o ‘strada’, să propună un candidat pentru funcţia de prim-ministru din afara Parlamentului şi a partidelor, candidat ce ar urma să conducă un guvern de tehnocraţi. Demersul se arată a fi unul nedemocratic şi prezintă riscul de a se transforma oricând într-o formulă politică antidemocratică. Într-o democraţie reprezentativă, majoritatea cetăţenilor câştigă dreptul de a guverna prin intermediul partidelor ce s-au bucurat la vot de cea mai mare încredere. Într-o democraţie reprezentativă, minorităţile, de orice natură, sunt respectate şi ascultate, dar nu au vocaţia de a conduce guvernul şi de a-şi impune agenda’, se precizează în comunicatul de presă.

  Democrația reprezentativă va fi destituită

  ‘O singură persoană, chiar şi aleasă, îşi va impune voinţa luând drept pretext programul unei minorităţi ce pretinde la statutul de ‘societate civilă’, dar nu poate invoca vreo reprezentativitate civică, politică sau măcar statistică. Niciuna dintre lozincile, revendicările sau scandările ‘străzii’ nu a inclus în zilele trecute cuvântul democraţie. Instalarea unui guvern prezidenţial va marca trecerea la un regim politic diferit de democraţia reprezentativă, la un regim politic ce va excede principiile constituţionale şi va pune în pericol drepturile şi libertăţile cetăţeneşti, valorile democratice şi statul de drept. Guvernarea personală prin experţi, fie aceştia de bună calitate, excede cadrele democratice, oricât de largi ar fi acestea concepute‘, se mai arată în comunicatul semnat de Tăriceanu.

  – See more at: http://www.dcnews.ro/tariceanu-iohannis-incearca-o-schimbare-de-regim-nu-vota-i-guvernul-ciolo_489701.html#sthash.FLkSjri6.dpuf

 23. Donald Tusk, bun prieten cu fostul premier Victor Ponta, nu înțelege ce a dus la destabilizarea situației politice din România, în condițiile în care veștile despre țara noastră erau dintre cele mai bune, sociale, economice și chiar și politice. Uniunea Europeană este îngrijorată de destabilizarea politică României în condițiile în care avem la graniță un focar de război, în Ucraina, și în care sunt probleme în întreaga Europă. – See more at: http://www.dcnews.ro/dacian-ciolo-donald-tusk-intalnire-fulger-la-cerere-europa-alarmata-de-situa-ia-din-romania_489696.html#sthash.1InoZw0C.dpuf

 24. Personal cred ca devenim un soi de tara experimentala. O posibila explicatie pt dubiosenia a tot ce se intampla de 1 an incoace.

 25. Pingback: GUVERNUL DACIAN… SOROS? Senatorul Daniel Savu, fost ofiter de contraspionaj, despre legaturile premierului CIOLOŞ cu secta yoghina MISA a odiosului GREGORIAN BIVOLARU si despre RETEAUA DE INFLUENTA A FORTELOR EXTERNE. Cine este in spatele Cristinei
 26. Pingback: GUVERNUL DACIAN… SOROS? Senator fost ofiter de contraspionaj despre legaturile premierului CIOLOŞ cu secta yoghina MISA a odiosului GREGORIAN BIVOLARU si despre RETEAUA DE INFLUENTA A FORTELOR EXTERNE. Cine este in spatele Cristinei GUSETH, oengist
 27. Presedintele penal Iohannis, denumit si “sase case” sau “surda in hora”, face lobby pentru producatorii de lapte praf in detrimentul metodei firesti, naturale si de neinlocuit a alaptarii la san.
  Sa nu uitam ca laptele matern contine nutrienti si anticorpi pe care nici-un fel de lapte praf nu a putut si nici nu va putea niciodata sa-i contina. Alaptarea sugarului la san este indispensabila pentru sanatatea lui, influentand pozitiv sistemul imunitar pentru toata viata.

  http://www.activenews.ro/stiri/Iohannis-cere-reexaminarea-legii-care-INTERZICE-personalului-medical-sa-promoveze-laptele-praf-in-detrimentul-alaptarii-la-san-126951

 28. Pingback: GUVERNUL “TEHNOCRAT” sau TIRANIA cocotata prin manipulare pe umerii democratiei/ DE CE A UITAT PRIMUL MINISTRU CIOLOŞ SA-SI TREACA IN CV APARTENENTA LA UN “THINK TANK” FINANTAT DE SOROS si condus de fostul sef Bilderberg?/ INCA O
 29. Pingback: Inca un MACOVIST-SOROSIST pe langa premierul Cioloş: CRISTIAN GHINEA | Cuvântul Ortodox
 30. Pingback: Ca sa ne fie clar: HANS KLEMM, AMBASADORUL SUA la Bucuresti, entuziasmat de rezultatul miscarilor de strada – GUVERNUL TEHNOCRAT -, il lauda pe Klaus Iohannis pentru ”CURAJ” si insista ca trebuie imprimata ”O NOUA DIRECTIE” pentru România |
 31. Pingback: FLORIN ZAMFIRESCU, interviu la “Dincolo de stiri”: “DOMNULE CIOLOŞ, FACETI PARTE DIN CEI VANDUTI! Ne credeti tampiti pe toti!” “SUNTEM IN PRAGUL UNUI RAZBOI MONDIAL, s-ar putea sa ajungem la suferinte care ne vor face sa-i i
 32. Pingback: Avocatul Piperea si fostul sef al Fiscului sunt convinsi ca STATUL “PREGĂTEȘTE” PREMEDITAT UN IMPRUMUT LA FMI, CU MASURI DE AUSTERITATE SIMILARE CU CELE DIN 2010. “Guvernul ZERO” – tehnocratii nu fac incasari la Buget, nu i
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare