EGIPTUL intre RAZBOI CIVIL si DICTATURA MILITARA. ERDOGAN critica LOVITURA DE STAT MILITARA, in timp ce americanii, ca adevarati “aparatori ai statului de drept”… o sprijina/ Netanyahu: ISRAEL AR PUTEA ATACA IRANUL INAINTEA SUA/ Israel si SUA au atacat un port sirian ce depozita ARME RUSESTI

14-07-2013 11 minute Sublinieri

Edward Snowden ar avea documente si mai compromitatoare pentru SUA – avertizeaza un jurnalist

A soldier stands in front of a mural drawn on the wall of the presidential palace in Cairo

  • Gandul: 

Erdogan consideră că preşedintele Egiptului este Mohamed Morsi. “Am respecta regimul actual dacă ar fi rezultat în urma alegerilor, nu a unei lovituri de stat”

Premierul Turciei, Recep Tayyip Erdogan, afirmă că Mohamed Morsi, demis de armată, este singurul preşedinte legitim al Egiptului, conform ziarului turc Today’s Zaman, citat de AFP.

“În acest moment, din punctul meu de vedere, preşedintele Egiptului este Morsi, întrucât a fost ales de popor”, a declarat Erdogan. “A nu ţine cont de această situaţie înseamnă a ignora poporul egiptean. (…) Am respecta regimul actual dacă ar fi rezultat în urma alegerilor, nu a unei lovituri de stat”, a insistat premierul conservator turc.

Egiptul traversează o perioadă de criză care a atins punctul culminant pe 3 iulie, când armata l-a demis pe preşedintele islamist Mohamed Morsi, în ceea ce mulţi analişti consideră a fi o lovitură de stat militară. În prezent, preşedinte interimar al Egiptului este Adly Mansour, şeful Curţii Constituţionale.

Fostul preşedinte egiptean Mohamed Morsi, interogat în legătură cu circumstanţele în care a evadat din închisoare în 2011

Procurorii egipteni l-au interogat duminică pe fostul preşedinte Mohamed Morsi în legătură cu circumstanţele în care a evadat din închisoare în 2011, existând suspiciuni că ar fi fost ajutat de Hezbollah şi Hamas, în timpul revoltei care a condus la înlăturarea fostului preşedinte Hosni Mubarak.

Potrivit AFP, Morsi şi alţi lideri ai mişcării Fraţii Musulmani au fost interogaţi într-o locaţie secretă în legătură cu circumstanţele evadării din Penitenciarul Wadi Natrun, situat la periferia capitalei.

Ancheta are rolul de a stabili dacă Morsi şi apropiaţii lui au beneficiat de ajutorul mişcării şiite libaneze Hezbollah şi al organizaţiei radicale palestiniene Hamas. Justiţia egipteană a stabilit în iunie că cele două organizaţii fundamentaliste au fost implicate în evadare.

În paralel, Parchetul General din Egipt anchetează o serie de sesizări împotriva fostului preşedinte islamist Mohamed Morsi şi a liderilor mişcării Fraţii Musulmani. Sesizările conţin acuzaţii referitoare la presupuse activităţi de spionaj, instigare la uciderea protestatarilor, atacarea unităţilor militare. De asemenea, există plângeri privind starea deplorabilă a economiei Egiptului.

Mohamed Morsi a fost demis de armată pe 3 iulie şi este în detenţie preventivă. Statele Unite au cerut eliberarea fostului preşedinte.

Lelia Munteanu: Mubarak n-a murit

Îngrijorarea Statelor Unite nu e o simplă formulă diplomatică: Egiptul şi Turcia sunt cele două state-pilon ale politicii americane în Orientul Mijlociu (nu punem la socoteală Israelul, care intră într-o altă definiţie, nici Arabia Saudită).

morsi-erdoganEgiptul tocmai a fost teatrul unei lovituri de stat militare. A recunoscut-o până şi ministrul de Externe turc, Ahmet Davutoğlu. Nu pot s-o recunoască explicit Statele Unite, fie şi pentru că ar însemna să taie stipendiile acordate Armatei. Legea americană interzice ajutoarele către o ţară în care la putere se află lideri rezultaţi dintr-o lovitură de stat.. Iar pentru 2013 – aşa cum a anunţat secretarul de stat John Kerry, la întâlnirea de la Cairo, din martie, cu ministrul Apărării, generalul Abdul Fatah Saeed Hussein Khalil al-Sisi – americanii au pregătit armatei egiptene 1,3 miliarde dolari.

Între timp, s-a întâmplat lovitura de stat. Preşedintele ales, Muhammad Mursi, a fost arestat. După două săptămâni de declaraţii circumspecte, americanii – susţinând demersul Germaniei – cer eliberarea lui Mursi. În felul acesta, una dintre dovezile cele mai bătătoare la ochi ale loviturii de stat s-ar putea pune între paranteze.

Egiptul e la limita colapsului economic, iar ajutorul american oferit Armatei poate fi un balon de oxigen. Atlminteri, reluarea negocierilor cu Fondul Monetar Internaţional (al cărui împrumut înseamnă o lungă politică de austeritate) ar ţine oamenii în stradă.

Debarcarea preşedintelui Mursi este văzută la Washington ca o a treia etapă a procesului revolutionar. (Prima – debarcarea lui Mubarak, a doua – tranziţia spre alegeri libere). Să ne amintim însă că revoluţia egipteană a pornit la sfîrşitul lui ianuarie 2011 cu debarcarea lui Mubarak şi sub două lozinci: 1) ”Pâine, libertate şi justiţie socială”; 2) ”Poporul cere căderea regimului”. Dar balaurul numit ”nizam” (sensul cuvântului e mai larg decât ”regim”, ar fi sinonim cu ”sistem”) avea trei capete: dictatorul Mubarak, camarila acestuia şi Armata.

Astăzi, Armata a revenit în forţă la conducerea ţării (al cărei control l-a avut în permanenţă, dar – ironia istoriei! – armata controlează acum şi strada, acea parte a străzii care i-a cerut ajutorul împotriva lui Mursi şi a Fraţilor săi Musulmani. De cealaltă parte a străzii stau câştigătorii alegerilor, care se consideră furaţi şi trădaţi. Cu aceste două imense grupări faţă în faţă, scânteia războiului civil e oricând gata să se aprindă în vâlvătăi.

Statele Unite nu-şi permit să-şi declare susţinerea făţişă pentru o parte sau alta. Prin generalul Al-Sisi, armata egipteană le este, oricum, adânc recunoscătoare.

Poate că n-ar fi lipsită de interes o scurtă istorie a ajutoarelor militare substanţiale pe care americanii le varsă, de peste trei decenii, Israelului (aproximativ 3 miliarde de dolari pe an) şi Egiptului. Povestea a început în 1979, odată cu tratatul de pace semnat între Israel şi Egipt. Atunci, Israelul a acceptat să părăsească peninsula Sinai, cu tot cu rezervele sale de ţitei, cerând însă SUA o compensaţie pe termen lung.

La rândul său, Egiptul trebuia recompensat pentru acest demers istoric care construia un pivot de stabilitate în zonă. Căderea lui Mubarak, principalul aliat arab al Americii, n-a fost deloc o veste bună pentru Israel. (Nici pentru un alt aliat al SUA, Arabia Saudită – regele Abdullah cerându-i atunci imperativ preşedintelui Obama să nu-l umilească pe Mubarak, prin declaraţiile sale de simpatie pentru cei din Piaţa Tahrir). De altfel, după instalarea lui Mursi în funcţia de preşedinte, premeierul Netanyahu i-a trimis aceluia o epistolă, în care amintea, în esenţă, un singur lucru – tratatul de pace din 1979.

Între război civil şi dictatură militară, promisele alegeri democratice din Egipt nu vor aduce – nu imediat – nici pâine, nici libertate, nici justiţie socială.

Mii de persoane s-au adunat duminică seară la Istanbul la apelul unui partid islamist turc pentru a-şi exprima sprijinul faţă de preşedintele egiptean demis Mohamed Morsi, a consta[at]t un fotograf al agenţiei France Presse, potrivit Agerpres.

‘Suntem alături de tine, Morsi!’, ‘Suntem toţi musulmani, suntem toţi fraţi!’, a scandat mulţimea, mobilizată de Partidul Fericirii (SP) în vecinătatea zidurilor bizantine din Istanbul pentru un ‘miting al opoziţiei faţă de loviturile de stat şi de susţinere a Egiptului’.

Mulţimea, care flutura numeroase drapele egiptene şi palestiniene, l-a huiduit pe generalul Abdel Fattah al-Sisi, ministrul apărării şi noul om puternic al ţării după înlăturarea lui Morsi de către armată, la 3 iulie.

‘Egiptul a avut mulţi faraoni, dar pentru fiecare faraon există un Moise, pentru fiecare Sisi există un Morsi’, a declarat Selman Esmerer, liderul filialei din Istanbul a SP.

Manifestaţia a avut loc în timp ce Morsi şi alţi membri ai mişcării islamiste a Fraţilor Musulmani au fost interogaţi duminică de justiţia din Egipt, care a decis îngheţarea bunurilor a 14 responsabili islamişti, în cadrul anchetei privind violenţele sângeroase din ultimele săptămâni.

Premierul turc islamist-conservator, Recep Tayyip Erdogan, un apropiat al lui Morsi, şi-a manifestat sprijinul fără reţinere pentru aliatul său, afirmând că înlăturarea acestuia de la putere a fost o ‘lovitură de stat’. ‘În momentul de faţă, preşedintele meu în Egipt este Morsi, deoarece a fost ales de popor’, a declarat sâmbătă Erdogan, citat de AFP.

  • Antena3: 

Un fost ambasador în SUA a fost numit ministru de Externe al Egiptului, deşi americanii neagă implicarea în criză

Nabil Fahmi, un fost ambasador în Statele Unite, a fost numit duminică în funcţia de ministru de Externe al Egiptului, relatează AFP, conform Mediafax. Fahmi, un diplomat de carieră care exercită atribuţii guvernamentale din 1974, a acceptat propunerea premierului Hazem Beblawi de a fi ministru de Externe. Fahmi a fost ambasador al Egiptului la Washington în perioada 1999 – 2008. Premierul Beblawi a iniţiat sâmbătă consultările pentru formarea unui guvern de tranziţie. Echipa guvernamentală va fi anunţată marţi sau miercuri.

Egiptul traversează o perioadă de criză care a atins punctul culminant pe 3 iulie, când armata l-a demis pe preşedintele islamist Mohamed Morsi, în ceea ce mulţi analişti consideră a fi o lovitură de stat militară. În prezent, preşedinte interimar al Egiptului este Adly Mansour, şeful Curţii Constituţionale. Numirea vine doar la o săptămână după ce preşedintele american, Barack Obama, respingea “informaţiile false” potrivit cărora SUA dictează tranziţia în Egipt.

‘Statele Unite resping categoric falsele afirmaţii propagate în Egipt de unele persoane, potrivit cărora acţionăm alături de partide politice sau anumite mişcări pentru a dicta tranziţia în Egipt’, continuă un rezumat remis presei după o teleconferinţă a lui Obama cu echipa sa pentru securitate naţională privind situaţia din Egipt. ‘În cursul acestei perioade de tranziţie, lansăm un apel tuturor egiptenilor să se reunească într-un proces cuprinzător care să permită participarea tuturor grupărilor şi partidelor politice’, adaugă Casa Albă. Preşedintele Obama se afla sâmbătă la reşedinţa de la Camp David, situată la circa 100 de kilometri de Washington.

Israel avertizează: Iranul se apropie de bomba nucleară. Nu vom aştepta până este prea târziu

Iran se apropie “din ce în ce mai tare” de bomba nucleară, susţine premierul israelian, Benjamin Netanyahu. Întrebat dacă ar fi dispus să meargă până la un atac împotriva statului care caută arma nucleară, Netanyahu a răspuns că “nu va aştepta până este prea târziu”.

“Se joacă pe linia roşie. Încă nu au trecut-o dar acum dezvoltă centrifuge mai rapide, fapt care le-ar accelera drumul peste această linie roşie, ca să zic aşa. Ar putea fi vorba chiar de câteva săptămâni”, a explicat oficialul, conform CBS News. Netanyahu a adăugat că noul preşedinte al Iranului, Hassan Rohani, l-a criticat pe MIDEAST ISRAEL POLITICSpredecesorul său, Ahmadinejad, pentru comportamentul de tip “lup în haine de oaie” deşi şi acesta are un comportament asemănător: “Rohani este uşor difeerit, el este “un lup în haine de oaie – zâmbeşte şi construieşte o bombă”, a explicat premierul Israelului.

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a avertizat duminica, intr-un interviu la o televiziune americana, ca Israelul ar putea lua masuri militare privind programul nuclear al Iranului inaintea Statelor Unite, informeaza AFP.

“Suntem mai aproape de Iran decat Statele Unite ale Americii. Noi suntem mai vulnerabili, deci trebuie sa abordam aceasta problema de a opri Iranul, probabil, inaintea SUA”, a declarat Netanyahu.

“In Iran exista un nou presedinte, Hassan Rohani, care il critica pe predecesorul sau numindu-l lup in piele de lup, dar el este lup in piele de oaie….zambeste in timp ce fabrica bombele. Ei sunt aproape de linia rosie, dar inca n-au trecut-o”, a completat premierul israelian, cu referire la capacitatile Iranului de a dezvolta prima arma nucleara.

Damavand, o regiune muntoasă aflată la nord de Teheran, ascunde un secret – un nou centru ultrasecret destinat activităţilor nucleare. Opozanţii în exil ai Organizaţiei Mujahedinii poporului iranian (OMPI) au anunţat că deţin informaţii fiabile asupra noului sit secret, obţinute din peste 50 de surse din diverse organisme ale regimului ayatollahilor de la Teheran.

Un comunicat al Consiliului naţional al Rezistenţei iraniene (CNRI, din care fac parte şi Mujahedinii poporului) precizează că informaţiile obţinute de reţeaua organizaţiei Mujahedinii poporului din interiorul Iranului privind noul sit nuclear de la Damavand arată că regimul iranian continuă în secret programul său nuclear militar. CNRI, a cărui direcţie are sediul în regiunea pariziană,este principala organizaţie a opoziţiei iraniene şi în trecut a făcut dezvăluiri privind programul nuclear al Teheranului. Noul centru secret de la Damavand este un proiect nuclear al cărui nume de cod este „Ma’adane-e Charq” (care înseamnă „mina din est”, după numele unei mine din apro­piere) sau „Proiectul Kossar”. El se află situat într-o serie de tunele sub munte, construirea primei faze, încheiată recent, începând în 2006. Prima fază a cuprins săparea tunelelor, patru depozite în zona exterioară, instalaţiile, zona site-ului şi construirea şoselelor de acces. Construirea celei de-a doua faze a început recent şi este prevăzută realizarea a 30 de tunele şi 30 de depozite. Potrivit CNRI, „aceste dezvăluiri demonstrează o dată în plus că regimul mollahilor nu are nici o intenţie să stopeze sau măcar să suspende proiectul său de fabricare a armei nucleare” şi a cerut AIEA să „viziteze rapid acest site”.

Noul preşedinte iranian, Hassam Rohani, care a condus direct negocierile cu Occidentul asupra dosarului nuclear al ţării sale, „a avut un rol, cheie în continuarea acestui program” al cărui nume de cod este „proiectul Kossar”, potrivit CNRI pentru care „a-l considera pe Rohani un moderat sau o speranţă pentru schimbare este o eroare teribilă”. Afchine Alavi, membru al CNRI, arată că de realizarea site-ului de la Damavand se ocupă o societate a ministerului Apărării, condusă de personaje-cheie în programul militar al regimului. În Iran, acest program este total gestionat de Gardienii Revoluţiei, organizaţie paramilitară aflată la ordinele unui singur om, ghidul suprem, ayatollahul Ali Khamenei. „Lobby-uri pro-regimul de la Teheran încearcă să răspândească ideea că la putere a venit un moderat şi că va exista o deschidere în acest plan. Dar este ştiut că domeniul nuclear şi cel al deciziilor strategice sunt controlate de ghidul suprem din Iran şi nu de preşedintele Republicii”.

Generalul invizibil

„Este semnificativ că societatea Iman Gostaran Mohit este cea care supervizează acest proiect şi controlează secţiunile ce tratează aspectele nucleare, biologice şi chimice. Directorul general al Iman Gostaran Mohit este Mohsen Fakhrizadeh, personaj-cheie al programului nuclear al regimu­lui iranian”, mai precizează opozanţii iranieni din exil. Agenţia Internaţională pentru Energie Atomică (AIEA) a solicitat zadarnic să-l întâlnească de Mohsen Fakhrizadeh, gene­ral al Pasdaranilor, corpul Gardienilor Revoluţiei, care formează osatura puterii actuale din Iran. De peste un deceniu el este şeful invizibil al programului nuclear militar al Teheranului şi existenţa sa se derulează în clandestinitate, pentru că Iranul neagă vehement că ar dori să se doteze cu arma atomică. Fakhrizadeh, 50 de ani, este specialist în fizică atomică şi se află printre „ţintele” Mossadului, care în ultimii ani a vizat „creierele” programului nuclear iranian, organizând acţiuni de sabotaj. La Bruxelles, în cadrul unei conferinţe de presă, Mohammad Mohadessine, preşedinte al comisiei pentru afaceri externe a CNRI, explica cum acest fizician se află la conducerea departamentului de dezvoltare şi aplicare a tehnologiilor avansate al centrului Mojdeh din Teheran, în fapt centru de comandament şi de control al proiectului atomic al mollahilor. Ataşat ministerului Apărării şi beneficiind de susţinerea logistică a forţelor armate, Fakhrizadeh a rămas invizibil şi AIEA nu l-a putut întâlni niciodată, în pofida cererilor repetate după 2005. Într-o organigramă obţinută de Agenţia onusiană, numele său figurează la intersecţia a trei sectoare de activităţi sensibile – conversia uraniului, studii asupra explozibililor de mare putere şi cercetări asupra unei ogive nucleare. Din cauza implicării sale atât în programul nuclear, cât şi în cercetările privind rachete balistice, Fakhrizadeh a fost înscris, în martie 2007, pe lista personalităţilor iraniene afla­te sub sancţiunile stabilite de rezoluţia 1747 a Consiliului de Securitate.

Poliţia a intervenit din nou, la Istanbul, pentru dispersarea a sute de manifestanţi.

Forţele de ordine au intervenit sâmbătă seară la Istanbul pentru a dispersa sute de manifestanţi care încercau să ocupe Piaţa Taksim şi Parcul Gezi, scena protestelor antiguvernamentale care afectează Turcia din iunie, relatează AFP. Forţele de ordine au utilizat tunuri cu apă, grenade lacrimogene şi bile de plastic pentru dispersarea protestatarilor.

Iniţial, autorităţile au permis organizarea unui protest faţă de Guvernul condus de premierul conservator Recep Tayyip Erdogan, acţiunea urmând să se desfăşoare în faţa liceului francofon din cartierul Galatasaray, la sute de metri de Piaţa Taksim. Însă manifestanţii au încercau să se deplaseze spre Piaţa Taksim, moment în care forţele de ordine au intervenit.

Israelul, în cooperare cu Statele Unite, se află la originea raidurilor care au vizat pe 5 iulie rachete depozitate în portul sirian Latakia, atacurile fiind lansate de pe un submarin militar israelian, relatează Sundat Times şi Jerusalem Post.

Potrivit Sunday Times, atacul a fost lansat de pe un submarin militar israelian de tip Dolphin. Surse americane citate de CNN anunţau sâmbătă că raidurile au fost efectuate de aviaţia militară israeliană.

Conform publicaţiei britanice, atacul a vizat o zonă militară din portul sirian Latakia unde erau depozitate rachete de fabricaţie rusească Iahont P-800.

Atacul israelian a fost coordonat în detaliu cu Statele Unite, vizând 50 de rachete antinavă Iahont P-800, pe care Israelul le considera o ameninţare la adresa forţelor sale navale, scrie Jerusalem Post.

Siria se confruntă, începând din martie 2011, cu revolte reprimate violent şi conflicte între forţele opoziţiei şi serviciile de securitate subordonate regimului Bashar Al-Assad. Conflictul, care s-a extins sporadic în Libanul vecin, s-a soldat, potrivit estimărilor, cu aproximativ 95.000 de morţi.

obama-putinPreşedintele SUA, Barack Obama, l-a sunat vineri pe omologul său rus, Vladimir Putin, pentru a discuta despre cazul fostului consultant NSA Edward Snowden, transmite Mediafax.

Conversaţia între cei doi lideri intervine după ce Casa Albă a îndemnat Moscova să nu îi ofere o “platformă de propagandă” lui Snowden, aflat în zona de tranzit a unui aeroport din capitala Rusiei. Barack Obama urmează să efectueze o vizită în Rusia în septembrie.

“O decizie de acordare a azilului ar merge împotriva afirmaţiilor Rusiei, care susţine că nu doreşte ca acest caz să afecteze relaţiile bilaterale cu Statele Unite”, a declarat purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Jay Carney.

Fostul consultant NSA Edward Snowden, aflat în aeroportul din Moscova, a declarat că nu are niciun regret şi că doreşte azil politic temporar în Rusia până va putea pleca în America Latină.

“Nu am niciun regret”, a reiterat Snowden în cursul unei întâlniri cu activişti pentru drepturile omului desfăşurată vineri în zona de tranzit a aeroportului din Moscova. “Am cerut ajutorul dumneavoastră (…) pentru a mă putea deplasa în siguranţă în America Latină şi cer azil politic în Rusia aşteptând să mă pot deplasa în legalitate”, a adăugat el.

“Rusia trebuie să îi acorde lui Snowden azil politic sau azil politic temporar”, a reacţionat Serghei Narîşchin, preşedintele Dumei de Stat, Camera inferioară a Parlamentului rus, subliniind că Moscova îl consideră “un apărător al drepturilor omului”.

“Dacă i se întâmplă ceva, toate informaţiile vor fi dezvăluite şi ar fi cel mai urât coşmar”, avertizează un jurnalist

Fostul consultant al serviciilor de informaţii americane Edward Snowden deţine “o cantitate enormă de documente”, a căror eventuală apariţie în presă ar provoca şi mai multe pagube Statelor Unite, a declarat într-un interviu jurnalistul care a publicat primele dezvăluiri ale acestuia, potrivit AFP.

“Snowden are suficiente informaţii ca să provoace într-o clipă mai multe pagube cum nu a făcut nicio altă persoană în istoria Statelor Unite”, a afirmat ziaristul american Glenn Greenwald în interviul apărut în ediţia de sâmbătă a cotidianului argentinian La Nacion.

Tânărul fugar, dat în urmărire de Washington pentru spionaj, a sosit la 23 iunie pe aeroportul internaţional Şeremetievo din Moscova, provenind de la Hong Kong, unde a făcut dezvăluiri supărătoare privind un program american de supraveghere a comunicaţiilor mondiale, Prism.

Situaţie de blocaj

Nevăzut de la sosirea sa în zona de tranzit a acestui aeroport, unde este blocat, de altfel, de atunci, Snowden a făcut apel la 13 personalităţi ruse – apărători ai drepturilor omului, avocaţi şi oameni politici apropiaţi puterii – pentru a le cere să-l ajute în obţinerea azilului politic. Editorialist al cotidianului britanic The Guardian, Glenn Greenwald, stabilit în Brazilia, a fost ales de Edward Snowden ca să publice primele dintr-o serie de senzaţionale dezvăluiri referitoare la programul secret al SUA de supraveghere a comunicaţiilor în străinătate.

Riscuri

Greenwald păstrează în continuare legătura cu informaticianul american, fost consultant al Agenţiei pentru Securitate Naţională (NSA), căutat de Statele Unite pentru spionaj. Aflat în Brazilia, Greenwald a declarat ziarului amintit că Snowden “deţine o cantitate enormă de documente ce ar provoca pagube grave guvernului Statelor Unite dacă ar fi publicate”. Totuşi, “nu acesta este obiectivul lui Snowden”, a dat asigurări jurnalistul.

Obiectivul său, a continuat el, este să dezvăluie riscurile reprezentate de “programele informatice pe care persoane din întreaga lume le utilizează fără să ştie la ce se expun şi fără să accepte conştient să renunţe la dreptul lor la protecţia vieţii private”.

Snowden a anunţat vineri că va cere azil temporar în Rusia aşteptând să poată pleca în America Latină. Trei ţări latino-americane, Bolivia, Nicaragua şi Venezuela, i-au oferit azil politic.

Nu vă atingeţi de Snowden!

Pentru Glenn Greenwald există posibilitatea ca să încerce cineva să îl omoare pe Snowden, însă fostul consultant al NSA “a trimis deja mii de documente şi a făcut în aşa fel ca mai multe persoane din întreaga lume să dispună de arhivele complete” ale informaţiilor pe care le-a cules. “Guvernul Statelor Unite trebuie să se roage zilnic ca să nu i se întâmple ceva lui Snowden, deoarece, dacă i se întâmplă ceva, toate informaţiile vor fi dezvăluite şi ar fi cel mai urât coşmar”, a continuat jurnalistul. Glenn Greenwald a făcut cunoscut că dispune şi el de o mare cantitate de informaţii relative la operaţiunile de supraveghere din America Latină.

edward-snowden-is-in-the-process-of-destroying-any-support-and-sympathy-he-has-built-up


Categorii

1. DIVERSE, Egipt, Iran, Israel, Siria, Turcia

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

5 Commentarii la “EGIPTUL intre RAZBOI CIVIL si DICTATURA MILITARA. ERDOGAN critica LOVITURA DE STAT MILITARA, in timp ce americanii, ca adevarati “aparatori ai statului de drept”… o sprijina/ Netanyahu: ISRAEL AR PUTEA ATACA IRANUL INAINTEA SUA/ Israel si SUA au atacat un port sirian ce depozita ARME RUSESTI

  1. De cate ori dau cu ochii de vreun articol referitor la acest om, am senzatia ca de la el va porni o mare dandana in lume! Ca si cum ar avea o misiune de care nu e constient dar pe care o indeplineste ca teleghidat ( desi, desigur, ar putea fi si f. constient de ea).Oricum, la cum se arata lucrurile in lume, in momentul actual, zici ca totul a ajuns la punctul de fierbere si ca e mai preferabil “un sfarsit groaznic decat o groaza fara sfarsit”.Peisajul politic si militar actual imi aminteste de documentarele cu gorile “alfa” care agitau crengi uriase, se fugareau si urlau groaznic unii catre altii, inainte de a porni incaierarea propriu-zisa…cand ne indepartam de Dumnezeu,suntem chiar jalnici.Pe scurt, e ridicol sa fii rau!

  2. Pingback: How nice! La un an de la referendumul romanesc pe care l-a numit LOVITURA DE STAT, SUA afirma oficial ca LOVITURA DE STAT MILITARA din Egipt e …DEMOCRATICA! - Recomandari
  3. Pingback: Erdogan acuza Israelul pentru LOVITURA DE STAT din Egipt/ CIA recunoaste ca a orchestrat INLATURAREA premierului iranian MOSSADEGH din cauza NATIONALIZARII INDUSTRIEI PETROLIERE - Recomandari
  4. Pingback: SUA isi mobilizeaza FORTELE in Mediterana pentru eventuala INTERVENTIE MILITARA IN SIRIA. Pretextul: presupus atac al regimului ASSAD cu ARME CHIMICE - Recomandari
  5. Pingback: Rusia avertizeaza: o interventie militara in SIRIA va avea consecinte “EXTREM DE GRAVE”. Sua ia in considerare un “ATAC LIMITAT” - Recomandari
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare