How nice! La un an de la referendumul romanesc pe care l-a numit LOVITURA DE STAT, SUA afirma oficial ca LOVITURA DE STAT MILITARA din Egipt e …DEMOCRATICA!

1-08-2013 1 minut Sublinieri

kerry-morsi

Secretarul de Stat american, John Kerry, aflat în vizită în Pakistan, afirmă că armata egipteană l-a demis pe preşedintele Mohamed Morsi în scopul restabilirii democraţiei.

Milioane de oameni au cerut intervenţia armatei. Toată lumea se temea că se va ajunge la haos şi violenţă”, a declarat Kerry.

“Armata a vrut restabilirea democraţiei”, a subliniat Kerry.

Nota noastra:

In Egipt, un presedinte ales democratic si legitim institutional este zburat de la putere de armata, care incalca, evident, toate legile posibile facand acest lucru si infaptuind lovitura de stat conform tuturor definitiilor posibile. Dar treaba e scuzata de americani, ca cica presa poporul pe strazi. Si nu doar ca e scuzata, ci, cf. SUA, armata a facut chiar un gest democratic, in apararea democratiei! Si uite-asa devine lovitura de stat militara, in vocabularul diplomatic orwellian american, marea actiune de salvare a democratiei.

Cu doar un an in urma, aceiasi americani au invalidat un referendum urias ca prezenta, intr-o tara aflata ceva mai sus de Egipt, peste mare, sfidand un popor intreg sau macar o larga majoritate a acestuia, cautionand varianta “loviturii de stat”, asa cum a fost numita de adversarii sai actiunea de suspendare a presedintelui. Nu a contat nemultumirea populara, nu au contat voturile covarsitoare pentru demiterea presedintelui.

Cand vrea SUA, lovitura de stat militara e democracy iar referendumul e lovitura de stat. Adica SUA defineste ce este si ce nu este democratie…

Intr-adevar, US rulz. Rulz si imprastie lumii intregi ză valiuz of dimocrăsi, rul of lo end giastis for ol. 


Categorii

1. DIVERSE, Egipt, Opinii, analize

Etichete (taguri)

, , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

19 Commentarii la “How nice! La un an de la referendumul romanesc pe care l-a numit LOVITURA DE STAT, SUA afirma oficial ca LOVITURA DE STAT MILITARA din Egipt e …DEMOCRATICA!

  1. ză Valium of dimocrăsi, rul of Low end giastis for Oil

  2. Exista niste paradoxuri ce tin de esenta totalitarista a islamului:
    in Irak, in timpul “dictaturii” lui Sadam Hussein crestinii au putut supravietui relativ decent.
    Dupa democratizarea tarii de catre “armata eliberatoare” din SUA, s-a pornit un proces de PURIFICARE RELIGIOASA, in urma caruia au fost ucisi mii sau zeci de mii de crestini iar ceilalti au fost nevoiti sa plece. A scazut dramatic, de cateva ori numarul crestinilor din aceasta tara.

    AM AVUT PARTE DE UN PROCES DE PURIFICARE RELIGIOASA ASEMANATOR CELUI DIN BOSNIA ANILOR 90, CU URMARI MULT MAI GRAVE DAR NESEMNALAT DE PRESA DIN LUME.

    Procesul a inceput in anii 70 in Liban, prin declansarea razboiului civil. Foarte multi crestini au plecat in exil. Zone intregi ale tarii, initial locute de crestini, au devenit zone compact musulmane. Mai exista crestini in sudul Libanului ?
    Situatie asemanatoare a fost in Kosovo. S-a incercat apoi in Macedonia, numai ca aici procentul de musulmani din cadrul populatiei nu era suficient de mare.
    Acum lucrurile urmeaza acelasi curs in Siria.

    Scaderea vertiginoasa a numarului de crestini are loc si in Iordania ( Trinitas TV – interviu cu un cleric din zona )- numai ca aici, acest proces brutal, se realizeaza prin “metode pasnice”.

    Cand vorbim de democratie in lumea islamica, vorbim de democratie care ii are in vedere doar pe islamisti.

    Dincolo de conjucturile politice si de ipocrizia americana, un presedinte islamist ales pe cale democratice, ar fi fost mai nociv pt crestini decat marionetele americane.

    PS: Majoritatea ofiterilor care conduc armata egipteana, au studii facute in SUA. Deci…

  3. Ma simt fericit pentru ca SUA vegheaza la respectarea democratiei in Romania si in lume.

    Sunt atat de fericit ca lovitura de stat de anul trecut din Romania a esuat iar democratia lui Basescu si a PDL-ului a invins.

    Merita sa bem pentru campionul democratiei si al cinstei,savantul de renume mondial,cruciatul cruciatilor,martirul crestinatatii,intelectualul de tinuta morala,Traian Basescu!

    Uraaaaaa,uraaaa,uraaaaaa!!!!!!!!!!!!!!!!

  4. Te intrebi cum se poate ca unei lumi intregi sa i se spuna ca albul e negru si negrul e alb si, culmea, o mare parte a acestei lumi sincer sau de frica sa creada si sa inceapa si ei sa strige ca albul e negru si negrul e alb. Dar daca ne gadim ca in spate e tatal minciunii, care stie cum sa iti spuna „credibil” ca albul e negru si negrul e alb, nu ne mai miram.

  5. @ liviu

    rait

    @ mircea

    Bravoooo! daca nu te-or pune astia ministru la ministerul Entuziasmului,chiar ca n-au rezon!

  6. “Armata a vrut restabilirea democraţiei”, a subliniat Kerry….numai ca i-a iesit pe dos,si ce se temeau oamenii a devenit realitate.( haos,violenta si multi oameni decedati on top )

    Cred ca Caracalul si cu caruta lui rasturnata a devenit cartier in Washington.

    Procurorul general al SUA ( membru marcant al carutei din Caracal,poate chiar vizitiul ) promite Rusiei ca nu-l vor tortura pe Snowden (sic ) daca-l da inapoi pe ghearele lor:

    http://jurnalul.ro/stiri/externe/americanii-le-promit-rusilor-ca-nu-l-vor-tortura-pe-snowden-si-nici-condamna-la-moarte-648660.html

    la care rusii ( in response ) i-au acordat azil politic pe un an.Keep up the good work Putin! haraso

  7. Alexandru, se numește ”perception management” sau în lumea noastră este ceea ce numim ”publicitate” la tv. De exemplu: a face comerț nu înseamnă a vinde lucruri, ci a induce o stare de euforie iluzorie asociată cu un produs. Nu produsul este important ci starea de transă pe care o pot asocia cu orice produs. Toate reclamele prezintă oameni fericiți, ba chiar nebuni de fericire, care sar în sus și-și strigă fericirea tuturor. Pe acest model se poate vinde cu succes orice, mai ales produse absolut banale care sunt privite ca absolut necesare unui stil de viață. Astfel tinerii cumpără cola, ceai, gumă de mestecat, chifle cu cartofi prăjiți și altele. Te-ai aștepta să fie o afacere oarecare când colo dai de Nestle, Coca-Cola, Wrigley, Mc. Donald’s și alții. Este interesant că în aceste domenii banale sunt corporații fără competitori iar în domenii absolut complexe ca de exemplu industria grea, contrucții de mașini, avioane, etc există sute de concurenți. De exemplu, la scutecele de bebeluși nu găsești decât Pampers și poate un alt fabricant sfios. La detergenți, la fel, doi, trei producători, aceiași pretutindeni, în schimb în industria auto sunt zeci de fabricanți cunoscuți, la fel în electronică sau optică. Până și hârtia igienică are mai puțină concurență. Îți mai aduci aminte de reclamele la Malboro?

  8. Probabil nu ati fost atenti: la inceput, “comunitatea internationala” a catalogat interventia armetei egiptene drept lovitura de stat si a fost condamnata ca atare.

    http://adevarul.ro/international/in-lume/comunitatea-internationala-ingrijorata-situatia-dinegipt-1_51d4c817c7b855ff56fcdf47/index.html

    Fata de ce a fost la noi acum un an diferenta a facut-o strada. Ei au putut. Noi nu.

  9. @Titus L:

    “Comunitatea”, insa asta nu are army. Ca mari puteri, SUA niciodata nu a numit interventia armatei drept lovitura de stat, au evitat formulari transante pe subiect pana l-au cautionat definitiv si oficial. Germania nu stiu daca a papagalicit ceva pe tema, iar Rusia a zis si ea ceva ca sa zica.

  10. On July 3, President Obama said he would “review” what the coup means for American aid.

    “We are deeply concerned by the decision of the Egyptian Armed Forces to remove President Morsi and suspend the Egyptian constitution,” Obama said in a statement. “I now call on the Egyptian military to move quickly and responsibly to return full authority back to a democratically elected civilian government as soon as possible through an inclusive and transparent process, and to avoid any arbitrary arrests of President Morsi and his supporters. Given today’s developments, I have also directed the relevant departments and agencies to review the implications under U.S. law for our assistance to the Government of Egypt.”

    Read more: http://www.jta.org/2013/07/05/news-opinion/politics/tough-congressional-language-limits-obamas-egypt-options#ixzz2aoPBzWVp

    Adica: nu zice el lovitura de stat, dar suspenda asistenta pe care o da Egiptului conform unor legi americane care se refera la lovituri de stat. In schimb asistenta era acordata Egiptului fara probleme cand era condus “democratic” de Fratia Musulmana, un partid islamist!

    La fel a fost si la noi, asta i-au spus si lui Ponta, ca nu mai primim nimic daca nu ramane Basescu presedinte. A spus-o socrul lui Ponta destul de straveziu, mai demult la A3. Dar nici un oficial european sau american nu a pronuntat cuvintele “coup d’etat” nici in cazul Romaniei. Cu “lovitura de stat” in sus si “lovitura de stat” in jos se plimbau numai politicienii romani.

    Nu neg ca politica “democratiilor vestice”, inclusiv cea americana, este partinitoare si departe de principiile si moralitatea pe care o clameaza politicienii lor, dar popoarele respectate de ei sunt doar cele care merita si isi castiga acest respect. Egiptenii au putut, noi nu.

  11. E adevarat ce zici, pana la ultima propozitie (exclusiv). Egiptenii au putut doar pentru ca au fost puternic ajutati, impinsi spre asta, pentru ca acesta e interesul acolo, asta s-a dorit.

    http://www.cuvantul-ortodox.ro/recomandari/2013/07/01/egipt-proteste-violente-turcia-kurzi-sua-spioneaza-ue-epidemie-sida/

    NOTA NOASTRA:

    Sa ne amintim ceea ce se intampla si ceea ce scriam in 2011, dupa “victoria” asa-zisei revolutiei egiptene anti-Mubarak – la care au lucrat intens si chiar putin la vedere toti marii actori ai Bilderberg, de la seful Google pana la George Soros – ca parte a scenariului mai larg numit “primavara araba”, prin care mai-marii lumii au provocat o destabilizare DURABILA a Orientului Mijlociu (a vecinilor islamisti ai Israelului), ca pas premergator unor scenarii (mondiale) mult mai sangeroase…:

    “MAREA INSCENARE” DIN EGIPT: BETIA REVOLUTIEI SI SEMINTELE MESIANISMULUI ANTIHRISTIC

    Reactii internationale fata de demisia lui Mubarack: de la democratia originala (sic!), Egiptul nu va mai fi niciodata acelasi” si “Egiptul – pivot in istoria lumii“(!!) (Obama) la revolutia islamista anti-SUA si anti-Israel (Ahmadinejad)

    Previzibilul s-a intamplat: Hosni Mubarak si-a dat demisia, dupa ce a fost “ajutat” de mega-inscenarea din zilele precedente in care mass-media anunta o lume intreaga ca presedintele Egiptului isi va anunta singur, televizat, demisia. O astfel de manevra a fost declicul final – deoarece, dupa mai bine de doua saptamani de revolte, ar fi existat riscul desumflarii valului protestatar – si Egiptul nu ar mai fi fost “pivotul” de care pomenea Obama (vezi mai jos). Asadar, era nevoie de inca un gest care sa intarate la maximum protestatarii... Si gestul a fost servit. Aici e vorba totusi de expertii cei mai diabolici in psihologie sociala…

    Reactia “euforica” a egiptenilor e un simptom al “betiei” revolutionare dupa capitalizarea maniei si a urii, urmeaza defularea ei (protestele) incitata de pretextele si “fitilele” aprinse si alimentate cu stiinta (astazi mai ales prin internet), ca apoi sa se ajunga la stadiul “eliberarii”, in care – la fel ca in Romania lui decembrie 89 – dictatorul a fugit, a demisionat sau a fost rapus, “sistemul” a fost invins!… si orice alte stereotipuri revolutionare se mai pot vehicula. Ce crunta amagire!

    Euforia eliberarii este, de fapt, scopul incitarii la revolutie. Punctual, in contextul in care ne aflam, euforia provocata in Egipt serveste ca revoltele din tarile arabe sa primeasca un nou impuls – probabil decisiv, existand mari sanse ca acelasi deznodamant –debarcarea vechilor dictaturi, sa se intample peste tot (unde este necesar). Intr-o perspectiva mai larga, generica, dupa descarcarea de violenta si ura, oamenii vor sa viseze frumos, cu ochii deschisi. Dupa ce s-au… integrat in absolutul urii, acum vor sa se dezintegreze in… fagaduinta raiului pe pamant.

    Dar dupa crima, urmeaza… pedeapsa, dupa cum ne invata Dostoievski.

    Nu si in marea inscenare, marele film care este prezentat omenirii in ceea ce priveste Revolutia din Egipt. In acest sens, discursul presedintelui american Obama ne readuce aminte de potentialul sau simbolic de inainte-mergator (unul dintre`…) al antihristului care i-a fost atribuit: discursul sau este fermecator (la modul propriu, adica magico-hipnotic), mesianic, vorbeste despre momentul privilegiat in care istoria se face in fata ochilor nostri, despre inspiratia si tipul de democratie pe care Egiptul il propune lumii (asa care va sa zica: democratie inseamna revolte!) si, evident, nu se putea rata… evocarea unitatii intre crestini si musulmani, “revolutia ecumenismului”!

    La fel de “mesianic” este si liderul care, prin discurs, este la capatul diametral opus lui Obama – Mahmoud Ahmadinejad, presedintele Iranului. Mesianismul iranian asteapta pe Mahdi, cel care va pune la respect dusmanii islamului si va face ca dreptatea (islamica, evident) sa fie instaurata pe pamant – deci tot raiul pe pamant (al lor) il vor si revolutionarii mistici musulmani.

    Pe fundalul acestor mesianisme politice care lasa putin loc de …speranta privitor la instaurarea unui ultim totalitarism, gasim o a treia categorie de asteptare mesianica – cea iudaica. Evreii – in special cei care, ca actualul premier Netanyahu – fac parte din aripa dura iudaica, inteleg profetiile din Vechiul Testament in cheie proprie: se asteapta la un conflict major in care crestinii si musulmanii ataca Israelul, ca apoi sa apara propriul lor “mesia”, care sa restaureze imparatia lui Israel. Deh, ca daca pe Cel adevarat nu L-au primit, acum trebuie sa mai vina inca unul… Care nu va fi altul decat Antihristul.

    Asadar, trei tipuri de mesianisme revolutionare – cel socialist-progresist, cel islamist si cel iudaic – care genereaza o asteptare antihristica a unui deznodamant capital al evolutiilor recente ale istoriei – si care isi seamana semintele in fierberea in care e aruncata omenirea acum. Exista si alte tipuri de fals mesianism din aceeasi familie cu cele de mai sus: de pilda, cel identificat in discursul fostului premier laburist Gordon Brown, sau cel tipic pentru devierile catolicismului de astazi reprezentat de enciclica Papei Benedict in care cerea instaurarea unei autoritati mondiale cu putere de coercitie. Nu sunt de neglijat nici utopismul euro-masonic al Bruxelles-ului si nici cealalta turnura a mesianismului protestant neoconservator – intruchipat de ideologia agresiva si razboinica a fostului presedinte Bush. Toate acestea urmand, in final, oricat de antagonice ar parea unele dintre ele acum, a se reuni si a sluji construirii unicei “Imparatii” pamantesti.

    Evident ca ne aflam insa, inca, intr-un alt episod al Marelui Film, unul doar premergator. In acest val al revolutiilor din tarile arabe nu exista lideri revolutionari de forta. Exista doar figuri emblematice, eventual, care provin din lumea internetului si a blogurilor, insa nu pentru ele se pregateste terenul – ele sunt doar parte a pregatirii. Nu exista nici macar niste forte revolutionare inchegate sau organizate. De aceea, deznodamantul final al revolutiilor arabe va fi, previzibil, haosul si, probabil, razboiul, asa cum ziceam anterior, un haos periculos si letal pentru Orientul Mijlociu. Reactiile starnite de demisia lui Mubarak in Tunisia si discursul lui Ahmadinejad sunt extrem de sugestive in acest sens.

    Asadar, dupa euforie va urma o crunta mahmureala, ca dupa orice betie. Insa, prea dependenta de “drogul” revolutiei, lumea nu se va multumi sa boleasca pana ce ii va trece, ci… va mai lua o gura de tarie revolutionara ca sa se imbete si mai tare. Pana cand va aparea pe scena cel care va capitaliza cel mai bine atat ura oamenilor, cat si capacitatea lor de amagire, atat violenta descarcata cat si inclinatia putreda de a se inchina noului idol, vitelului de aur, cel care a fost ales drept zeitate dupa iesirea din Egipt. Doar ca, de aceasta data, in acest episod, nu va fi vorba de un vitel de aur, ci de o spurcaciune care se va aseza pe locul ce sfant. Pana atunci insa va trebui sa fie razboiul…

  12. […] In acest sens, al pieselor de domino care se prabusesc, situatia aduce, intr-adevar, cu revolutiile din lagarul socialist din ’89. Insa doar la suprafata, doar in acest aspect, de fenomen revolutionar care se extinde contagios. Si, putin, in faptul ca in ambele cazuri este vorba de regimuri osificate, rigide, care in mod evident isi consumasera resursele interne de rezistenta. Insa pe atunci era clar de ce se urmareste prabusirea mega-sandramalei comuniste – iar procesul de “tranzitie”, “reforme”, “terapii de soc”, prin care au fost modelate tarile fost socialiste a arata scopul. Diferentele sunt enorme, insa, privind la mizele geopolitice si la situatia interna a acestor tari. Pe scurt, in cazul tarilor fost-socialiste, nu existau riscurile aproape letale generate de climatul de instabilitate specific unor revolutii, asa cum e cazul acum cu tarile arabe. Populatia acestor tari era secatuita de comunismul searbad si avida de consumismul occidental; era indeajuns de uniformizata si ne-religioasa pentru a nu avea emotii cu privire la traseul ei – iar istoria recenta arata ca, intr-adevar, tarile foste “revolutionare” s-au aliniat cuminti la “Inalta Poarta” Bruxelleza, asteptand cu caciula in mana pomana stapanilor (exceptie notabila – Polonia).

    Este clar ca in tarile arabe asa ceva nu doar ca nu se intampla, dar nici nu ar avea cum sa se intample. Nu exista niciun scenariu de “tranzitie”, niciun organism supra-national tutelar, nu exista niciun fel de spatiu in care ele sa fie integrate, modelate social. Revolutiile din tarile arabe duc catre marele nimic – adica duc catre marele haos. Sa nu fi fost in stare, oare, toata liota de experti ai SUA, Israel, UE, FMI etc., sa prevada asa ceva? Greu de crezut. Si aici atingem ceea ce consideram ca ar fi caracteristica acestor revolutii: ele sunt revolutiile haosului si ale instabilitatii. Este predictibil, credem noi, ca in orice tara araba in care revolutiile vor continua, se va instaura un climat de instabilitate si de perpetua criza politica. Nu va exista o singura autoritate recunoscuta, vor prolifera gruparile inarmate, poate razboaie civile… Daca SUA et comp. aveau de gand sa nu “scape din maini” situatia, atunci nu ar fi asistat cu atata detasare la o asemenea situatie. In conditiile in care suprematia SUA este concurata de Rusia si China, in conditiile in care Turcia si Iranul (care sunt si principalele puteri islamice din zona si care deja au mirosit “oportunitatea”- a se vedea mai jos reactiile oficialilor) incearca sa isi extinda o influenta locala, sa dai drumul la revolutii ale schimbarii in tarile arabe pare a fi o strategie sinucigasa pentru complexul de puteri americano-israelian. Optiunile nu par a fi numeroase: ori regimuri marioneta, dar puternic instabile, fragile, focare de conflict zonale, ca Irakul, ori tari in perpetua criza (cum aratam mai sus), ori, mai probabil,… tari in care fortele islamiste extremiste castiga teren decisiv. Asadar, instabilitate vs. regimuri islamiste. Haos vs. razboi, iar haosul duce si el, in cele din urma, tot la razboi.

    Egiptul pare ca este tip-idealul acestor tari arabe, punctul de suspensie dincolo de care lucrurile vor intra, intr-adevar, intr-o “noua era” a haosului local. Tara situata strategic la Canalul Suez (canal care a mai generat un razboi), vecina cu Israelul (alt motiv de razboi), uriasa ca intindere, framantata in interior. Practic, este cel mai nevralgic loc al zonei. Celelalte mai pot astepta – nici nu e nevoie ca aceste revolutii sa inlature chiar totul din cale – ajunge sa se clatine Egiptul si piramida “araba” s-a daramat. Instabilitatea se va extinde, efectele economice si geopolitice se vor face simtite in toata lumea.

    […]

    Situatia generata de aceste revolte poate reactiva si o falsa, ideologica impartire a lumii in zone culturale ireductibile – dupa model huntingtonian. Asistam deja, chiar si la nivelul institutiilor europene, de o instrumentalizare a identitatii crestine evocata strict pentru a infiera pericolul islamist. De altfel, pentru cei care cunosc contextul politic occidental, fortele de “dreapta” (neoconservatorii) sunt, chipurile, mai atasate de identitatea traditionala, anti-political-corectness, pro-Israel si anti-islamisti. De asemenea, aceste ideologii sustin si impunerea programelor de supraveghere biometrica, sustinand un stat tare si autoritar.

    O alta ideologie ce va fi forjata va fi, in schimb, cea revolutionar-anti-sistemica...

    Mai trebuie atins si un aspect: cat de posibil este sa asistam la astfel de revolte si la noi? E foarte posibil ca revoltele din tarile arabe, pe langa mizele geopolitice descrise mai sus, sa mai aiba una – inaugurarea unor etape revolutionare tot mai contagioase si raspandite in lume. Unii (si de pe la noi, inclusiv din zona “nationalist-ortodoxista”) le cheama, le asteapta cu “dor” si vad in revolutiile arabe inceputul marii revolutii mondiale impotriva elitelor bogate ale lumii, impotriva dictaturii SUA&Israel, o revolutie a poporului, desigur, care este produsa de “trezirea” oamenilor prin internet. Aici se vadeste inca odata rolul puternic de cal troian detinut de o mare parte din “activismul” virtual anti-sistem si de ideologia corespunzatoare. Contagiunea si directionarea revoltelor vor fi, in mod clar, realizate anume prin intermediul internetului. Caci ce altceva poate inseamna “trezirea globala” si subita constiinta civica a marelui sef de la Google, Big Brotherul global prin excelenta, care acum, culmea prostirii in fata!, se prezinta ca mare aparator ai drepturilor libertatii de exprimare…

    Deci, si in zona noastra. Initial studiate in desfasurarea lor “limitrofa”, la granitele lumii “civilizate” (observam predilectia pentru astfel de zone in aplicarea unor mari experimente sociale ne amintim cum in India se aplica un model avansat de identificare biometrica), revolutiile pot foarte bine sa se extinda si in zone mai “centrale”.

    Sigur, aceste revolte vor avea intotdeauna conotatii si consecinte diferite – desi acest lucru nu incalzeste pe nimeni cand se afla intr-un astfel de context. In orice caz, asa cum am atras atentia de mai multe ori, atitudinea autoritatilor noastre orbite “ajuta” mult la inflamarea spiritelor; daca peste aceasta inflamare se suprapune si o criza sociala grava, foamete, atunci...

    Atunci si mai ales ACUM trebuie sa veghem duhovniceste mai mult si sa nu ne lasam târâti in niciun fel de diversiune revolutionara sau de duh revolutionar. Exprimate explicit sau mascat… Ci sa ne amintim, o data in plus, ca Cineva asteapta de la noi, de mult o cu totul alta “revolutie”, pe care multi o tot amanam… Pocainta, “metanoia”, “revolutia” schimbarii noastre totale, launtrice si exterioare, dupa voia si poruncile lui Hristos, Cel pe Care, de multe ori ajungem sa-L “aparam”, sa vorbim despre El, fara insa a-L si trai, a-L avea cu adevarat in noi…

    Parca nici n-ar fi trecut 2 ani si cele anticipate atunci sunt, astazi, mult mai actuale si decat erau atunci… Pentru ca, intre timp, “semintele” haosului programat s-au copt mult mai bine…

  13. @Liviu Nănău
    Nu imi mai amintesc bine respectivele reclame, dar parca erau cu un canion si transmiteau o senzatie de libertate romanilor proaspat iesiti din constrangerile comuniste.
    In reclame este varianta mai usoara a denaturarii adevarului, tinzand sa te faca sa accepti ceva printr-o viclenie psihologica (accepti produsul ca necesar si bun, pentru ca ti s-a livrat impresia ca el produce fericire).
    Problema e cu varianta grea a denaturarii complete a adevarurilor prin impunerea unor alte puncte de vedere. Astfel, uitandu-ne ce se intampla in prezent, observam ca sunt cativa (oameni, state, organizatii) care se erijeaza in emitenti de „adevaruri” (de regula, pe termen scurt sau lung, contrare Adevarului). Ele nu pot fi contestate, sau sunt greu contestate, de cei care realizeaza ca sunt minciuni sau lucrui rele pentru ca respectivii contestatari sunt infierati in mod concertat in public (exemplul mai recent este cel cu Muzeul Taratului Roman). Nu e intamplator ca mass-media sunt sub controlul catorva corporatii. Tinta pare a fi consolidarea opiniei ca adevarurile nu pot proveni decat de la detinatorii „adevarului” anterir mentionati. Cateodata, pentru a convinge sau a justifica vreo masura, vin si cu studii stiintifice (spre exemplu daca doresc sa scoata de pe piata un medicament ieftin, iti aduc studii despre efectele lui secundare, omitand sa spuna daca nu cumva efectele secundare ale medicamentelor inlocuitoare scumpe nu or fi cumva si mai nocive). Ideea e sa creeze curente, apoi le e din ce in ce mai usor, pentru ca impotriva curentelor foarte greu mai lupti. Spre exemplu, creezi curentul pro-UE, apoi e simplu, UE, sau oricine in numele UE, poate sa vina sa iti impuna orice. Daca cineva cracneste, imediat e infierat ca dusman al intergrarii si vandut rusilor. Experimentul asta se pare ca la noi a dat rezultatele cele mai bune, cu ani in urma (nu stiu si in prezent) avand rata cea mai mica de euro-sceptici din estul Europei, asa ca probabil s-au gandit sa treaca la nivele superioare si sa mai experimenteze una-alta.

  14. Totul e unde are loc lovitura? Sub centură sau deasupra de centură.

  15. Pingback: Carnagiu in EGIPT. ARMATA A DECLARAT STARE DE URGENTA - Recomandari
  16. Pingback: CINISM DEZGUSTATOR. “Mila” interesata politic fata de CRESTINII COPTI DIN EGIPT si indignarea sicofantilor fata de DEMOCRATIA din PERIFERIE - Recomandari
  17. Pingback: MERKEL vrea mai multa CONSTRANGERE EUROPEANA/ Tema viitorului Consiliul European: ARMATA UE/ Ucraina incheie un “ACORD ISTORIC” cu Rusia. SUA DENUNTA decizia liderilor de la Kiev in numele “PREOCUPARILOR EXPRIMATE IN STRADA” - Reco
  18. Pingback: update I – UCRAINA: LOVITURA DE STAT REUSITA. “Euromaidanezii” au pus mana pe toata puterea in stat, prin forta si l-au demis pe Ianukovici. Presedintele a vrut sa fuga in Rusia. SE PREGATESTE SECESIUNEA TARII - Recomandari
  19. Pingback: Bashar al-Assad ales presedinte. VOTULMAJORITATII siriene este pentru americani “UN MARE ZERO”/ Ucraina PREIA CONTROLUL in multe orase EST. Luptele continua in LUGANSK, DONETK, SLAVIANSK/ Seful Pentagon in Romania - Recomandari
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare