DIN FAPTELE DE ARME ALE NOII SECURITATI. Scenarii securiste: antrenor neamt la nationala, presedinte neamt in fruntea tarii/ MAIOR SI COLDEA, MEDALIATI DE CIA – pentru merite deosebite in tradarea României?/ SCANDALUL DE LA CNAS SI RETEAUA INFORMATIV-OPERATIVA/ Acuzatii grave ale fostului sef SRI Alba fata de “SISTEMUL MAFIOT” al BINOMULUI: “Bai baiatule, sa-ti bagi mintile in cap. Eu trebuie sa stiu tot ce misca in Justitia din Romania”

7-09-2017 18 minute Sublinieri

 • Dan Diaconu:

Maior şi Koldea au fost medaliaţi de către CIA, iar această ştire n-a stârnit mari reacţii. Hai să o recitim în termenii necesari.

Aşadar fostul număr unu şi fostul număr doi ai principalului serviciu secret autohton sunt premiaţi şi apreciaţi de către mahării din CIA, unul dintre numeroasele servicii secrete americane. În mod normal, un serviciu secret este un soi de coloană vertebrală a unei ţări, este locul unde se centralizează informaţiile secrete şi de care depinde, într-o măsură covârşitoare, capacitatea acelei ţări de a rezista atacurilor externe. Serviciile secrete îi premiază pe cei care reuşesc acţiuni spectaculoase, cum ar fi spargerea unui dispozitiv al inamicului. În limbajul tehnic al acestor entităţi, inamic este oricine altcineva în afara ta. Nu există aliaţi. Cei care nu cred afirmaţia anterioară ar trebui să-şi amintească scandalul ascultării de către CIA a telefoanelor oficialilor europeni.

Iată deci o primă cât se poate de transparentă concluzie pe care o putem trage în urma recentei medalieri: cei doi au ajutat hotărâtor CIA să spargă un dispozitiv inamic. Inamic din punctul de vedere al CIA, adică un dispozitiv al altui stat în afara SUA. Cu siguranţă, oricine are capul pe umeri înţelege că acel stat-victimă căruia cei doi i-au facilitat penetrarea de către CIA nu poate fi altul decât România.

Însă lucrurile nu se opresc aici, mesajele transmise fiind mult mai transparente decât lasă să se întrevadă comunicatul sec. Să pornim de la denumirile celor două distincţii. Maior a primit medalia Earl Warren, în timp ce distincţia lui Coldea se numeşte Alben W. Barkley. Ce se-ascunde însă în spatele acestor titluri?

Earl Warren a fost judecător şef al Curţii Supreme a SUA între 1953-1969. Este unul dintre oamenii cheie care au statutat Curtea Supremă ca principal pol de putere al SUA. De asemenea, individul a fost şeful comisiei care s-a ocupat cu investigarea asasinării lui Kennedy, cea care va rămâne cunoscută în istorie cu denumirea şefului său. La atâta amar de vreme de la acele evenimente tulburi, informaţiile ne conduc către concluzia că, în realitate, Warren, ca şef de comisie politică de investigaţie, nu a făcut altceva decât să acopere urmele care duceau limpede către şefii săi secreţi din CIA. Iar faptul că la nivel oficial asasinarea lui Kennedy nu este încă total documentată(mare parte din arhiva CIA de atunci este în continuare secretizată!) spune mai mult decât trebuie. Chiar şi instituirea unei medalii interne a CIA cu numele lui Warren arată limpede serviciile pe care acest personaj le-a făcut serviciului american.

Astfel putem trage concluzia că, în ceea ce-l priveşte pe Maior, meritele sale apreciate de CIA sunt cele referitoare la Justiţie care, prin presiunile exercitate de acest personaj a devenit un pol al puterii din România. Un pol care, în loc să fie independent, este condus direct de peste Ocean prin intermediul unor indivizi detaşaţi de CIA aici şi care sunt consilieri discreţi ai principalilor factori de decizie din Justiţia autohtonă.(Vă mai amintiţi scandalul biroului ataşatului CIA de la DNA?) De asemenea, un alt semnal care este tras este acela că Justiţia trebuie să funcţioneze ca până acum, adică sub totală coordonare americană, orice modificare a legislaţiei care ar avea ca efect democratizarea instituţiilor componente fiind considerată inoportună. Există însă şi un alt aspect al medaliei obţinute de Maior care are legătură cu un asasinat de la noi. Vă mai aduceţi aminte de omorârea lui Teo Peter? Modul în care s-a pus batista pe ţambal, în care s-au distrus probele şi s-au acoperit evidenţele a fost, se pare, unul apreciat de „partenerii” americani. Şi iată-l medaliat pe tovarăşul Maior!

Celălalt caz, al lui Coldea, este şi mai spectaculos din punctul meu de vedere. Alben W. Barkley a fost cel de-al 35-lea vicepreședinte al SUA, un individ dubios, a cărui carieră a fost marcată de evenimente ciudate. În primul rând, omul a fost unul dintre artizanii prohibiţiei. Apoi putem menţiona că a fost primul politician american care a implicat în propria campanie angajaţi ai statului, deschizând astfel calea golăniilor de azi când, în plină campanie electorală, se fac dosare penale şi se dau comunicate de presă aberante din partea unor instituţii care n-au de-a face cu lupta politică. Tot el se află în spatele aşa-numitului „Revenue Act of 1943”, document care creştea aberant taxele federale asupra băuturii, bijuteriilor şi a telefoniei, iar aşa-numitului „excess profits tax” se mărea de la 90% la 95%. Cu alte cuvinte, un tiriplici infiltrat de CIA în politică, al cărui scop a fost sporirea terorii asupra populaţiei prin măsuri aberante(prohibiţia) şi prin creşteri excesive de taxe pentru finanţarea cheltuielilor militare.

Ce-a făcut aşadar Coldea pentru a merita această medalie? Vă mai amintiţi reducerile drastice de salarii? Vă mai amintiţi modificările aberante ale Codului Muncii? Vă mai amintiţi comunicatele halucinante date de către Curtea Constituţională, CSM, DNA, etc. în timpul Referendumului pentru demiterea lui băsescu? Vă mai aducei aminte de tehnica dosarelor penale deschise de DNA în timpul campaniilor electorale? Vă mai aduceţi aminte de achiziţia scandaloasă a fierului vechi F16 care a deschie apetitul altor cheltuieli aberant de scumpe pentru înarmare? Ei bine, prin prisma acestor informaţii puteţi înţelege singuri cam cine a fost în spatele acestor acţiuni.

Ferice de noi că trăim în ţara în care trădătorii nu doar se plimbă liberi, dar mai beneficiază şi de posturi babane sau de venituri scandalos de mari asigurate de generosul stat penetrat din toate părţile. O asemenea aberaţie n-ar fi putut fi imaginată nici chiar de mintea unui scriitor genial! O poate face însă realitatea. Realitatea tragică, adică cea care ne orbeşte făcându-ne să-i vedem pe zapcii drept cei mai buni prieteni ai noştri. Fiţi fericiţi, aşadar!

 Se-aude că în 2014, la Federaţia Română de Fotbal, sfânta securitate Securitatea a dat o lovitură de palat, instalând o nulitate.

Motivarea instalării lui Burleanu la FRF a fost aceea că ăia de dinainte erau corupţi şi nu e bine cu corupţia. Pentru a tăia picioarele aripii aflate pe vremea aceea la manetele Federaţiei, porcuroraşii au fost puşi pe repede-înainte să întocmească dosare şi să bage la puşcărie toată „floarea cea vestită” de atunci din fotbal. Aşa au cunoscut aroma bulăului fraţii Becali, vărul lor Gigi, agăţat cu dosare aberante, multipotentul Borcea s.a.m.d. Până şi bietul nea Jean Pădureanu, om bătrân, care n-a făcut altceva decât să navigheze prin ape tulburi şi să-şi ţină echipa la suprafaţă, a cunoscut binefacerile penitenciarului de la care, de altfel, i s-a tras şi cartonaşul roşu al vieţii. Aşadar, ăia de dinainte, nişte corupţi ordinari, făceau afaceri bănoase pe spatele bietului nostru fotbal. Se sufoca lumea, nu altceva! Astfel încât era nevoie de o schimbare, de o curăţare a trebşoarelor.

Aşa s-a întronizat Burleanu. Care, uns stăpân absolut, a făcut lucru temeinic: a pus antrenor neamţ la echipa naţională, de care n-auzise nimeni, plătit regeşte şi căruia i s-au făcut toate hatârurile. De ce s-a pus un neamţ? Păi fix de-aia, ca să facă treabă nemţească. Şi-a făcut-o, băgând nemţeşte naţionala într-o gaură în care n-a mai fost niciodată în istorie.

Cred aşadar că este momentul să facem un scurt bilanţ al schimbării de macaz din 2014. De fapt bilanţul e extrem de scurt: s-a jucat la zero şi s-a reuşit deplin. România nu mai are fotbal de club, nu mai are echipă naţională, adică, per total, NU MAI ARE FOTBAL! Dintr-o putere mondială atât din punct de vedere sportiv(într-o perioadă eram cap de serie), dar şi administrativ(oamenii din fotbalul autohton au jucat în liga mare a federaţiilor la nivel european şi mondial), România a ajuns un pigmeu insignifiant de talia Albaniei sau Insulelor Feroe de pe vremuri.

Erau ăia de dinainte corupţi? Erau, cu siguranţă! Însă corupţii ăia nu erau proşti. Erau şmecheri, ştiau să-nvârtă banul şi transformaseră atât campionatul cât şi naţionala în chestii de top în jurul cărora se învârteau mulţi bani.

Părerea mea e că ăia care-au instalat coada de topor acolo n-au făcut altceva decât să amuşineze după bani. Ca să nu se mai ducă banul la „corupţi”, ci la preacinstiţii care au derogare de la „să trăiţi”. Jucăria a mai mers inerţial ceva timp, după care s-a stricat, iar acum stă să moară. Şi prostovanii căţăraţi în funcţii stau şi fluieră a pustiu acuzând ba cluburile, ba vremea, ba extratereştrii. Că trebuie să dea o explicaţie, iar aia reală – cum că sunt prea proşti – e inacceptabil de apăsătoare.

Fenomenul pe care-l vedeţi în fotbal a fost repetat în societatea românească până la absurd. Vă mai amintiţi de privatizări? În loc să se ajungă la eficientizări ale economiei s-a transformat totul, peste noapte, în fier vechi. De ce? Pentru că proşti. Aţi privit la şosele, la infrastructură? E totul zero. De ce? Pentru că proşti. Mai ţineţi minte episoadele băncilor particulare? Credit Bank vă mai spune ceva, Bankcoop, Banca Internaţională a Religiilor sau chiar Banca Populară? Dar Bancorex vă mai spune ceva? Vă mai amintiţi cine se căţărase în vârful piramidei? Totul e scrum. Istorie. Doar atunci când mergeţi să cumpăraţi benzină ar trebui să vă amintiţi că o parte din banii pe care-i daţi pe litrul de carburant se duc în acoperirea găurii respective. Pentru că proşti!

Poate că am ajuns la momentul limită la care trebuie să tragem linie şi să vedem care-i de fapt problema. Hai să stăm strâmb şi să judecăm drept. Ce e mai grav pentru societate: prostia sau corupţia? Hai să judecăm limpede şi să vedem de ce trebuie să ne ferim mai întâi. Corupţia, cu siguranţă, este un fenomen devastator. Însă, ca să existe corupţie trebuie să existe bani. Şi ca să existe bani ei trebuie fabricaţi cumva. Iar ăia cărora li se spune generic „corupţi”, cel puţin au ştiut să facă bani, să construiască o roată care să se-nvârte.

Proştii, pe de altă parte, indiferent cât ar fi de cinstiţi nu-s capabili de nimic. Dacă vreţi un exemplu recent, priviţi la măreţele realizări ale limbricului Cioloş: zero absolut. În toate domeniile, pe toată linia. Ca şi în cazul FRF, în cazul guvernării s-a dat o lovitură de palat pentru că securitatea amuşina după bani. S-a considerat că roata economiei se învârte de la sine, astfel încât e timpul „să ne punem cadrele noastre de nădejde”. Au fost puse, iar rezultatul nu s-a lăsat aşteptat: căruţa aproape s-a prăbuşit. Iar proştii începuseră să fluiere a pustiu, arătând ba spre „contextul nefavorabil”, ba spre „vremuri”, ba spre extratereştrii. Tipic.

De ce v-am spus toate acestea? Simplu, ca să vă reamintesc faptul că securitatea, la fel ca Burleanu de la FRF, a instalat un preşedinte neamţ în fruntea ţării. La fel ca şi nulul de la naţională, nulul din „capu’ la ţară” e venit de nicăieri, e plătit regeşte, i se fac toate hatârurile şi se speră c-o să facă „lucru nemţesc”. Uitaţi-vă la naţionala de fotbal şi daţi speranţele la o parte: singurul lucru de care sunt capabili proştii e să strice iremediabil mecanismelepe care sunt puşi să le managerieze. Astfel încât, dacă încă vă mai puneţi speranţele în Iohannis, rugaţi pe cineva să vă facă o evaluare obiectivă deoarece în mod sigur suferiţi de prostie cronică!

De citit din scoarță în scoarță. Adevăratele atribuții ale SRI. Manual de reușit în viață. Țintele sunt clar Dragnea/Maior, dar vestea cea mai bună e că războiul dintre facțiunile SRI se poartă acum pe față. Probabil că se interceptau între ei dintotdeauna, dar acum s-a depășit stadiul de fonotecă. “O explicaţie a influenţei afirmate de inculpat a fost aceea că, în timpul exercitării atribuţiilor sale de ofiţer S.R.I., ar fi desfăşurat activitate informativ-operativă în domeniul sănătăţii, susţinând că cei care devin informatori ai unui serviciu de informaţii pot beneficia de recompense sau de protecţie în afaceri

Nicolae Sergiu Ciobanu, inculpat în dosarul decontărilor fictive de servicii medicale în care sunt implicaţi şefi din CNAS şi CASMB, îi spunea reprezentantei unei firme care asigură astfel de servicii şi care reclama că nu primeşte banii de la Casa de Asigurări, că a fost consilier al fostului şef al SRI George Maior, că acesta este naşul lui şi că a ieşit la pensie pentru că nu a vrut să rişte să se schimbe legislaţia, cu o pensie de 10.800 de lei, în condiţiile în care salariul său era de 9.400 de lei. El ii sugerează femeii că are foarte multe cunoştinţe în sistemul medical pentru că ar fi desfăşurat activitate informativ-operativă în domeniu şi lucrând acum “pe aşa-zis lobby” şi îi spune explicit că îi cunoaşte pe preşedintele CNAS Marian Burcea şi pe soţia acestuia şi că ar putea interveni pentru a o ajuta.

[…] După ce se asigură că soţul femeii nu lucrează în MAI, aşa cum existaseră informaţii, Ciobanu încearcă să o determine pe femeie să facă un curs la Academia Naţională de Informaţii, unde ar ajunge să fie în grupă cu parlamentari, oameni din Guvern.

“Să faceţi, dom’le, la Academia Naţională de Informaţii…Vreo 3 luni. Pentru… pe securitate… în… mă rog, e pe domeniul de securitate, dar ăsta vă ajută foarte mult la relaţionarea cu care...În mediul ăsta...Cursurile sunt marţi, miercuri, joi de la 9 la 12. Dacă veniţi o dată… marţea, lunea ă… marţea, miercurea sau joia. Nu trebuie să fiţi prezentă mereu.  „Aşa ă… vă ajut eu cu documentaţia şi cu… că trebuie făcută o… un… un… ă… material de 3-4 pagini, un colocviu care trebuie prezentat pe zona asta de siguranţă naţională. Da᾿ tu… putem s-o legăm de… zona asta medicală. Poa’ să fie o… e pe siguranţă naţională, ar putea să fie şi un studiu privind îmbătrânirea populaţiei la, la, la… riscuri şi aşa mai departe, ştiţi!?”, îi spune Ciobanu reprezentantei firmei de servicii medicale, adăugând că va fi în grupă cu “deputaţi, senatori, cu oameni din Guvern, oameni din Ministerul Sănătăţii, e altceva”.

[…] Conform referatului Sergiu Nicolae Ciobanu a spus că lucrează din 2000 cu George Maior, căruia i-a fost prim-consilier în momentul numirii la SRI.

“Toţi au avut probleme ca să fie ajutaţi, printre care şi Burcea. Să ajungă la Casă, ar trebui să ajungă şi el la mine. Eu l-am împrietenit cu familia…. Nu vorbesc de acuma, eu vorbesc din anii 2000. Eu vorbesc din anul 2004, din 2003, 2004, vorbesc de ani. De atunci vorbesc eu, că atunci a fost pus Burce pe linie dreaptă cu cine trebuie. Şi fiecare, ca să ajungă…”, povesteşte fostul consilier al lui George Maior.

“O explicaţie a influenţei afirmate de inculpat a fost aceea că, în timpul exercitării atribuţiilor sale de ofiţer S.R.I., ar fi desfăşurat activitate informativ-operativă în domeniul sănătăţii, susţinând că cei care devin informatori ai unui serviciu de informaţii pot beneficia de recompense sau de protecţie în afaceri”, susţin procurorii. […]/integral pe news.ro

În spatele faptelor din dosarul DNA de la Casa Națională de Asigurări de Sănătate stau prietenii de pradă stupefiante. Una dintre acestea s-a legat între finul și fostul prim-consilier al lui George Maior la SRI, Nicolae Sergiu Ciobanu, și Victor Matei.

Ciobanu s-a lăudat că l-a ajutat pe Matei să devină profesor la Academia Națională de Informații a Serviciului Român de Informații. După ce a intrat în sistem, acesta din urmă s-a pricopsit cu un contract de cinci milioane euro pentru o lucrare la un hotel al SRI.

Într-adevăr, „constructorul de spitale” (așa cum apare numit în stenogramele interceptărilor din dosarul DNA) Victor Matei administrează firma General Service Grup 98. Iar această societate a obținut peste 50 de contracte cu statul, a căror valoare depășește 40 de milioane euro. Mai mult, firma lui Matei a fost asociată cu o altă societate controversată, Medicare Tehnics SA, la care a fost director general Tudor George Coldea, vărul generalului Florian Coldea, fost prim-adjunct al SRI.

Finul – în arest, nașul – în SUA

Actualul ambasador al României în SUA, George Maior, a fost consiliat de finul său, Nicolae Sergiu -Ciobanu, în perioada în care a fost secretar de stat în Ministerul Apărării Naționale, dar și pe perioada în care a condus Serviciul Român de Informații.

Ciobanu se lăuda că a fost prim-consilier la cabinetul lui George Maior de la SRI.

După ce Maior a plecat la Ambasada României din SUA, Ciobanu a tras sforile în sistemul de sănătate. Recent, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile în dosarul în care procurorii Direcției Naționale Anticorupție investighează decontările ilegale de la Casa de Asigurări de Sănătate a Municipiului București. Paguba adusă statului este de aproximativ trei milioane de euro.

Spovedania lui Ciobanu

Nicolae Ciobanu i-a mărturisit unui colaborator al DNA cum a tras sforile pentru ca un „constructor de spitale”, Victor Matei, să ajungă profesor la Academia de Informații a Serviciului Român de Informații. Iată câteva dintre zicerile finului lui Maior, așa cum apar acestea în dosarul DNA: „Păi, da’ în sănătate nu… există un domeniu unde să nu cunosc sau să nu mă mișc, pentru că, de atâția ani de zile, am avut tot felul de contacte cu… Chiar vorbeam cu ăsta, cu… nu știu dacă-l știți pe Matei Victor. El e un constructor de spitale”; „Și pe VICTOR l-am dus profesor la Academia Națională de Informații”; „SRI-ul are și el o academie. Și l-am dus profesor acolo. El preda și la sociologie, «Managementul crizelor»”, „L-am dus acolo, și-a creat o bază, și-a creat o… anumite situații, nu știu ce, nu știu cum, ca anul trecut să participe la o licitație… pentru un hotel al SRI-ului, care erau… e o lucrare de vreo cinci milioane de euro. Deci, pentru orice constructor, cinci milioane de euro sunt niște bani”.

Hop și “Maramureș”, hotelul SRI!

În anul 2016, Serviciul Român de Informații a organizat, într-adevăr, o licitație pentru reabilitarea și modernizarea „căminului garnizoană Maramureș – Olimp”, aflat pe litoralul românesc. Hotelul “Maramureș” (de 13 etaje și 220 de camere) a ajuns în posesia SRI în anul 2015, printr-o hotărâre de Guvern. Până atunci, a fost “plimbat” de la Ministerul de Interne la Agenția Națională a Funcționarilor Publici, care nu l-a folosit și l-a lăsat în paragină.

În lei, contractul e de 21 de milioane

Contractul (în valoare de peste 20,8 milioane lei, adică în jur de cinci milioane de euro) a fost atribuit General Service Grup 98, din București. Firma poate subcontracta doar 0,94% din contract pentru proiectarea și execuția de lucrări instalații de semnalizare în caz de incendiu, proiectare și execuție lucrări sisteme de alarmare împotriva efracției, proiectare și execuție lucrări sisteme de limitare și stingere a incendiilor.

După ce va fi renovat, hotelul “Maramureș” va trece de la două la trei stele și va fi destinat doar pentru relaxarea angajaților SRI și a familiilor acestora.

Peste 40 de milioane euro de la stat

Firma General Service Grup 98 este patronată în acte de către Constantin I. Matei, în vârstă de 89 de ani. Însă este administrată de Victor Matei, despre care Ciobanu spunea că l-a făcut profesor la Academia de Informații a SRI.

Din informațiile disponibile în Sistemul Electronic de Achiziții Publice reiese că firma General Service Grup 98 a beneficiat de peste 50 de contracte publice, a căror valoare se învârte în jurul sumei de 40 de milioane euro.

Printre instituțiile publice care au oferit contracte firmei lui Matei se află Institutul Oncologic „Alexandru Trestioreanu”, care a plătit peste 6,5 milioane de euro pentru lucrări de reparații și renovare a institutului. Primăria Municipiului București a plătit aproximativ un milion de euro pentru consolidarea și restaurarea Observatorului Astronomic.

Firma a mai primit contracte de la Metrorex, Registrul Auto Român, Institutul Parhon, Poșta Română, RATB, Teatrul Metropolis, Apa Nova, Agenția Naționale pentru Locuințe etc.

444.000 euro de la Academia SRI

În anul 2014, firma lui Matei a primit un contract de 444.000 de euro de la Unitatea Militară 0418, din București. Adică exact de la Academia de Informații „Mihai Viteazu”, aflată în subordinea Serviciului Român de Informații. Chiar instituția la care Matei preda „Managementul crizelor”.

Contractul a fost atribuit firmei lui Matei pentru reabilitarea Laboratorului de Simulare și Modelare Virtuală, care consta în refacerea în totalitate a finisajelor interioare, refacerea finisajelor la grupurile sanitare și a culoarului, înlocuirea tâmplăriei interioare, refacerea instalațiilor electrice și curenți slabi.

66 de milioane de euro cu vărul lui Coldea

„Constructorul de spitale” Victor Matei a obținut peste 11,4 milioane de euro de la Consiliul Județean Ilfov, condus de liberalul Marian Petrache, pentru reabilitarea, modernizarea și echiparea Spitalului Județean de Urgență Ilfov. Contractul a fost semnat cu asocierea dintre firmele General Service Grup 98 (lider de asociere), Medicare Tehnics SA și Vavian Trading.

Controversata firmă Medicare Tehnics SA l-a avut ca director general pe Tudor George Coldea, vărul generalului Florian Coldea, fost prim-adjunct al SRI. În plus, Medicare Tehnics construiește și spitalul orășenesc din Mioveni, a cărui valoare a fost calculată la peste 55 de milioane euro. Practic, protejatul lui Nicolae Ciobanu, Victor Matei, este asociat cu o firmă care a fost controlată de vărul generalului Florian Coldea, de la SRI.

Licitația din Ilfov, contestată. Inutil

În anul 2014, licitația câștigată de General Service Grup 98 pentru reabilitarea și modernizarea Spitalului Județean Ilfov a fost contestată la Consiliul Național pentru Soluționarea Contestațiilor (CNSC). Una dintre firmele contestatoare a solicitat „anularea deciziei autorităţii contractante de declarare a ofertei sale necâştigătoare comunicată prin adresa nr. 4688/24.04.2014, a deciziei de stabilire a ofertei câştigătoare, obligarea autorităţii contractante la reevaluarea ofertei desemnate câştigătoare de la etapa verificării admisibilităţii acesteia, precum şi anularea raportului procedurii şi a actelor subsecvente acestuia, inclusiv a adreselor de comunicare a rezultatului procedurii de atribuire”.

În urma acestei contestații, CNSC a admis contestația și a obligat Consiliul Județean Ilfov să reevalueze oferta câștigătoare. După evaluare, însă, contractul a fost atribuit tot societăților strânse în jurul firmei lui Matei.

Firma condusă de vărul lui Coldea, 55 de milioane de euro

În campania electorală din 2012, primarul Mioveniului, pesedistul Ion Georgescu, le-a promis localnicilor că va construi un spital modern dacă îl vor vota din nou. Și s-a ținut de cuvânt: a organizat o licitație pentru construirea spitalului orășenesc „Sf. Spiridon”. Contractul a fost atribuit firmei Medicare Technics SA. Oferta acesteia, pentru realizarea spitalului „la cheie”, era de 244 milioane lei, adică în jur de 55 milioane euro.

Acționarul majoritar al firmei -este un off-shore cipriot, Compenia Associates Limited, reprezentat de Mugurel Stancu. Același Stancu apare ca martor în mai multe dosare de corupție. În cel mai răsunător dintre acestea, Stancu a fost martor în calitate de reprezentant al firmei CC MED. Această firmă i-a dat, conform DNA, o parte -consistentă dintr-o șpagă de patru milioane euro medicului Șerban Brădișteanu pentru trucarea unei achiziții de echipament medical.

Director general la firma Medicare Technics SA a fost Tudor George Coldea, vărul generalului Florian Coldea, fost prim-adjunct al SRI.

Fiul generalului Cârstocea și scandalul Hexipharma

Din consorţiul care a câștigat contractul pentru construcţia spitalului orășenesc din Mioveni face parte și firma Eyecom Medical, care îi aparţine lui Ioan Răzvan Cârstocea. Acesta este fiul generalului Benone Cârstocea (decedat în 2011), fost șef al Societăţii Române de Oftalmologie.

Generalul Cârstocea a condus și clinica de oftalmologie a Spitalului Militar Central, dar a înfiinţat și clinica privată Laser Optics. La această clinică privată lucrează și locotenent-colonelul Ovidiu Mușat, oftalmolog la Spitalul Militar. Mușat a semnat mai multe lucrări știinţifice împreună cu Uliana Ochinciuc. Aceasta din urmă a fost soţia lui Dan Condrea, patronul firmei Hexi Pharma, companie -implicată în scandalul dezinfectanţilor diluaţi. Dan Condrea a murit într-un accident de circulaţie, în timp ce presa dezvăluia afacerile penale și conexiunile cu serviciile secrete ale acestuia. Întâmplător sau nu, Ioan Răzvan Cârstocea și-a extins afacerile și în Republica Moldova, unde a livrat ambulanţe pentru Serviciul de Asistenţă Medicală de Urgenţă de la Chișinău.

PENAL. Decontări fictive de trei milioane de euro

Fostul şef al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, Marian Burcea, fostul președinte al Casei de Asigurări de Sănătate București, Lucian Vasile Bara, directorul executiv al CASMB, Ion-Răzvan Geambașu, președintele CASMB, Ovidiu Muntean, și alte nouă persoane au fost arestate preventiv de magistrații de la Curtea de Apel București, la solicitarea procurorilor DNA. Motivul? Au devalizat bugetul Casei de Asigurări de Sănătate București cu suma de trei milioane euro. Cum? Prin decontarea ilegală a unor servicii de îngrijiri medicale la domiciliu fictive, inclusiv pe baza unor dosare medicale întocmite în fals, cu implicarea unor funcționari din cadrul CSAMB. „În multe situații, dosarele medicale cu pacienți fictivi au avut prioritate la decontare și aprobare, în timp ce solicitările pacienților asigurați care, în mod real, ar fi avut dreptul să beneficieze de servicii medicale la domiciliu erau refuzate. Pentru evitarea depistării fraudelor se întocmeau, în fals, raportări lunare de servicii medicale necesare decontărilor, iar în paralel erau introduse și șterse date din sistemul informatic unic integrat al CNAS prin accesarea fără drept a acestuia, astfel încât în sistem să apară că serviciile medicale au fost efectuate în realitate”, spun procurorii DNA.

INTERCEPTĂRI. Finul lui Maior construia rețele de influență

Finul lui George Maior, Nicolae Sergiu Ciobanu, s-a lăudat că are pensie de 10.800 lei și salariu de 9.400 lei. Dar, după cum arată interceptările din dosarul DNA, Ciobanu se ocupa și cu alte lucruri: „Eu lucrez din anul 2000 cu MAIOR, cu MAIOR ăsta. El când a fost numit la SRI, eu am fost primul lui consilier, prim-consilier al directorului SRI. Deci, eu am plecat pentru că n-au vrut să…”; „Toţi au avut probleme ca să fie ajutaţi, printre care şi BURCEA. Să ajungă la Casă, ar trebui să ajungă şi el la mine. Eu l-am împrietenit cu familia…”; „Nu vorbesc de acuma, eu vorbesc din anii 2000. Eu vorbesc din anul 2004, din 2003, 2004, vorbesc de ani. De atunci vorbesc eu, că atunci a fost pus BURCEA pe linie dreaptă cu cine trebuie. Şi fiecare, ca să ajungă…”; “Şi… încă odată îţi spun. Eu nu am comunicat cu el pân’ mesaje, pân’ d-astea, pân’ nu ştiu ce. El îi spunea lu’ nevastă-sa: «Vezi că vreau să mă văd şi eu cu SERGIU. Vreau să mă ajute şi pe mine SERGIU acolo, vreau să nu ştiu, stau…». Păi, Iana cum crezi că ajuns el unde a ajuns? Pân’ cine a ajuns? Pân’ dracu’!? Nu tot pân’ mine a ajuns!?“.

PEDIGREE. Victor Matei, doctor în Științe Militare

Afaceristul Victor Matei a absolvit Institutul Politehnic din București (1988), are studii postuniversitare la Colegiul Național de Apărare (2004) și a devenit doctor în Științe Militare la Universitatea Națională de Apărare „Carol I” (2008) și în Relații Economice Internaționale la Universitatea din Craiova (2008). Este profesor universitar doctor la Masterul de Studii de Securitate din cadrul Universității din București și Facultatea de Informații, specializările Psihologie-Informații și Studii de Securitate și Informații. A fost consilier la Ministerul Sănătății pe probleme de patrimoniu, investiții și logistică în perioada 2002-2004, în mandatul de premier al lui Adrian Năstase. În acei ani, Ministerul Sănătății a fost condus de Daniela Bartoș, Mircea Beuran, Ionel Blănculescu și Ovidiu Brânzan. Ulterior, Matei a fost consilier onorific al ministrului Transporturilor în mandatul ministrului Ioan Rus.

Una din cele mai grave marturii despre statul mafiot care a pus stapanire pe Romania in perioada regimului Traian Basescu a fost facuta la Antena 3 de fostul sef al structurii judetene SRI Alba, Ioan Tarnu (foto 2), care s-a trezit cu cariera distrusa si trimis in judecata de DIICOT, dupa ce a pus in practica cateva mandate de supraveghere pe siguranta nationala. Problema a fost insa ca pe respectivele interceptari, pe care le-a facut, culmea, din dispozitia structurii teritoriale DNA Alba, au cazut procurorul Ioan Lascu, tatal Laurei Kovesi, prim-procurorul Parchetului judecatoriei Sibiu, Sorin Apostu, dar mai ales insasi. Ultimii doi au fost interceptati cu o camera video montata in lustra din biroul prim-procurorului Apostu de la Sibiu.

Colonelul Tarnu a mai dezvaluit faptul ca ordinul de executie a sa si de inscenare a dosarului care l-a vizat a fost dat de generalii Florian Coldea si Vasile Ghita, acesta din urma seful Structurii de Securitate din SRI, de la care a primit numeroase umilinte si amenintari. Kovesi a fost demascata ca venea la sedintele operative ale SRI din tara impreuna cu generalul Florian Coldea (foto 1 dreapta), in calitate de insotitoare a acestuia. Mai mult, colonelul Tarnu acuza faptul ca, pentru a fi dat jos din functia de sef al SRI Alba, s-ar fi incercat, prin intermendiul vestitului comisar Traian Berbeceanu (foto 1 centru), colaborator al lui Kovesi, sa se strecoare doua pliculete de droguri in geanta fiicei sale, pentru ca apoi copilul sa fie inculpat pentru trafic de droguri si distrus ca fiinta umana.

Cititi cutremuratoarele declaratii care ar trebui sa se finalizeze cu o ancheta serioasa pe linia DIICOT si, credem noi, cu inculparea fostilor sefi ai SRI, dar si a executantilor care au pus in opera distrugerea unui om care a aflat secrete despre familia lui Kovesi:

In iunie 2010 eram la birou, mi-a venit un plic de la DNA Alba. In plic erau autorizatii pentru interceptari telefonice in cazul Apostu. Am sunat-o pe sefa DNA Alba si i-am spus ca a ajuns un plic la mine. Am intrebat daca nu trebuia sa ajunga in alta parte. Ea mi-a spus ca plicul e pentru mine, cu dedicatie. A precizat ca se temea ca daca il trimite la Sibiu, se termina cazul. Procurorul a precizat ca are incredere in mine ca voi reda fidel interceptarile. In acest caz am fost doar prestator de servicii tehnice. Am chemat doi oameni si le-am spus sa fie discreti si sa redacteze convorbirile cat mai fidel. N-am vrut sa stiu cine sunt persoanele care urmau sa fie interceptate.

In septembrie, dupa ce am venit din concediu, m-a sunat coordonatorul meu de la Bucuresti, generalul Ghita. M-a intrebat daca dosarul Apostu este la mine. I-am spus ca da. A spus ca el de ce nu stie nimic de asta. El stia foarte multe. Si ar fi trebuit sa stie de cazul Apostu, pentru ca aveam aprobare si de la Bucuresti. Dar era un dosar al DNA, nu eram obligat sa-l informez pe Ghita. Generalul mi-a spus: ‘Bai baiatule, sa-ti bagi mintile in cap. Eu sunt generalul Ghita si trebuie sa stiu tot ce misca in Justitia din Romania’. 

Am avut impresia ca suntem in anii ’50, nu in 2010. I-am spus ca dosarul este al DNA si ca eu prestez niste servicii. Am dedus la acel moment ca stia multe despre dosar. Deja aparuse ceva in presa cu familia Lascu, cu doamna Kovesi. Tatal Codrutei Kovesi picase pe interceptari in discutiile avute cu Apostu. Ma gandesc ca asta l-a deranjat pe Ghita, de asta a fost reactia asa de dura la adresa mea. In octombrie au inceput iar telefoanele. Generalul Ghita intreba ce se intampla. DNA finalizase cazul si-l ridicase pe Apostu. Ghita, pe un ton ridicat, mi-a sugerat ca ar trebui sa-mi dau demisia. Cand intrebam ce n-am facut bine, de ce trebuie sa-mi dau demisia, amutea. In noiembrie am fost la Sibiu la o intalnire a cadrelor teritoriale a SRI la care a participat si Florian Coldea si Codruta Kovesi. Coldea a discutat cu toata lumea, a dat mana cu oamenii, insa pe mine m-a ignorat total. Privind in urma si gandind la rece, atunci ar fi trebuit sa-mi dau demisia, pentru ca mi-as fi scutit familia de necazuri. Am fost o fire orgolioasa.

La scurt timp, au inceput sa ma sicaneze. Unii ofiteri mi-au cerut sa fac diverse interventii, sa ma faca sa gresesc din punct de vedere managerial. Pentru ca nu au reusit, au luat un mandat de interceptare pe numele meu pe siguranta nationala. Cineva s-a dus la Coldea, el la Kovesi, si asa s-a ajuns la Inalta Curte si s-a dat mandat. Numai ca discutiile mele erau normale, nu era nimic ilegal. Dupa asta, au recurs la cea mai josnica metoda. L-au pus pe Traian Berbeceanu sa gaseasca un tip care sa ii strecoare fiicei mele doua pliculete cu droguri in geanta, dupa care sa o salte, sa o dea la televizor si sa ma oblige sa demisionez. Am aflat asta de la tatal baiatului care trebuia sa-i puna drogurile fiicei mele in geanta. Ma cunostea de peste 20 de ani. Baiatul avea un club in Alba, el era sub protectia BCCOA, a fost selectat sa faca asta, dar n-a facut-o si i-a spus tatalui. N-au reusit nici asta, insa au reusit sa ma bage in Dosarul Utilajelor Furate. 

Sa fac o mica paranteza. Pe 5 aprilie 2010 a venit un ofiter la mine si mi-a spus ca are informatii pe linie de trafic de droguri. Am mers la sefa DIICOT Alba, i-am dat informatia. Mi-a spus ca o sa vada daca vrea Traian sa se implice, daca are timp (…)
Am avut contact cu sotia lui Stanciu. Stanciu era un cumparator al utilajelor furate. Sotia lui era contabila firmei si stia multe detalii. Stanciu a venit la mine in audienta la o luna de zile dupa arestarea celor din acest dosar. Ii era frica ca ii iau tractoarele si pierde banii, pentru ca utilajele erau furate. M-a intrebat cum sa procedeze, i-am spus ca nu e de competenta mea si l-am pus in legatura cu Berbeceanu. In 20 aprilie ma suna generalul Ghita. Mi-a spus ca a auzit ca am ceva relatii neprincipiale cu Stanciu si mi-a cerut un raport. I-am spus ca omul asta mi-a dat informatii. Am facut raportul si l-am trimis, am facut referire si la Berbeceanu. Ei stiau tot ce vorbeam, ce faceam, pentru ca eram ascultat, nu aveau nevoie de raport.

In 28 aprilie, Florian Coldea a dat ordin sa fiu arestat. A chemat doi ofiteri si le-a spus sa vina la Alba, sa ia legatura cu Berbeceanu, sa fabrice probe, sa faca orice ca sa fiu destituit din functie si arestat. In 29 aprilie, Coldea a sunat la sefa DIICOT Alba si i-a spus: ‘Va rog sa nu va opuneti masurilor de retinere si arestare a sefului Directiei de Informatii Alba’. I-a spus ca sunt ratiuni de siguranta nationala si a inchis telefonul. In 1 mai, procurorul Mircea Adrian, cu ajutorul probelor fabricate de Berbeceanu, a inceput urmarirea penala impotriva mea, fara sa mi se comunice ceva. A doua zi am mers la locul de munca. Ma suna cei doi ofiteri trimisi de Coldea in Alba: capitanul Alexandru Bogdan si maiorul Dumitrescu Adrian. Mi-au spus sa merg la sediul IPJ ca sa clarificam anumite chestiuni cu Berbeceanu, si mi-au precizat ca trebuie sa predau stampilele loctiitorului. Am intrebat de ce, si mi-au raspuns ca o sa fiu retinut si arestat. Mi-au spus ca au fost trimisi sa execute un ordin si sa nu ma supar pe ei. Dupa cateva minute m-a sunat Florian Coldea pe telefonul operativ. ‘Domnule comandant, va duceti cu baietii si va pregatiti de masuri de retinere si arestare. Asa am hotarat eu’. 

Am iesit afara, iar la poarta ma astepta Berbeceanu cu mandat de aducere. L-am intrebat daca crede ca acuzatiile sunt reale. Mi-a precizat ca asa a fost ordinul. Am urcat in masina. Aud la radio ca deja se daduse comunicat de presa in care se spunea ca sunt inculpat si ca urmeaza sa fiu retinut. Desi nu fusesem nici macar audiat. Am intrat la audieri, procurorul Mircea Adrian a semnat ordonanta de retinere si a spus ca mergem si la mandat. A zis ca asa e ordinul. Dupa ore de audieri la instanta, judecatorul a refuzat cererea de arestare a Parchetului. A doua zi am mers la serviciu si am facut sedinta operativa. Au innebunit Coldea si Ghita. Ghita a dat ordin sa mi se sigileze fisetul si am fost pus la dispozitie.

I-am spus lui Ghita ca n-a tinut cu arestarea si ca nu cred ca procurorul va face contestatie. A avut o reactie furibunda. Mi-a spus ca procurorul nu face ce-l taie capul si ca sigur o sa faca recurs la Inalta Curte, ceea ce s-a si intamplat. Numai ca si aici s-a respins cererea de arestare. Nu dupa mult timp, un subaltern de-al lui Berbeceanu mi-a spus sa nu ma bucur prea mult. Mi-a precizat ca Traian i-a spus ca sigur voi fi executat. Ceea ce s-a si intamplat, am fost condamnat la trei ani cu suspendare. Toate astea mi s-au intamplat pentru ca am refuzat sa fiu omul sistemului mafiot”.

SRI-ZAREA ROMÂNIEI PRIN SCLAVII SERVICIILOR. Noul premier desemnat, Mihai Tudose, omul SISTEMULUI. De ce a fost de acord Iohannis cu propunerea PSD-Dragnea?

SUTE DE MII DE INTERCEPTARI TELEFONICE. România a devenit STAT POLITIENESC cu acte in regula. Judecatorii au admis aproape toate cererile de ascultare a telefoanelor inaintate de SRI/ Cum incearca sa profite de ATACUL CIBERNETIC ransomeware serviciile secrete

MITA URIASA PENTRU DIGITALIZAREA SANATATII SI A CARDULUI ELECTRONIC. In afacere au fost implicate si multinationale si servicii secrete. Ce nu spune presa mainstream

DICTATURA INFORMATIONALA IN ROMÂNIA. De la e-guvernare la e-supravegherea SRI, sub obladuirea Comisiei Europene

“Ultima găină din aprozarul Europei”/ REVOLUTIA SECURITATII IMPOTRIVA PARTIDULUI. Poporul manifestant nu vrea democratie, vrea puscarii/ Mizerabila impostura a presedintelui “JOSMAINILEDEPEDNA”/ “Adio, România! Ne vedem în Iad!”

Reteta mexicana. ANTICORUPTIA INSPIRATA DE CIA, MENITA “NEUTRALIZARII GERMENILOR NATIONALISTI”?/ “SOCIETATEA DESCHISA” a lui SOROS vrea sa inchida TELEVIZIUNI/ IOHANNIS – ALIATUL SERVICIILOR SECRETE. Cum a impanzit SRI mass-media si ONG-urile

Prizonierii statului profund? IOHANNIS SI REFERENDUMUL PENTRU BINOMUL SRI-DNA. Consultarea populara privind “gratierea” si “amnistia”, un bluf transformat in instrument de recredibilizare a “LUPTEI ANTICORUPTIE”. Totodata, presedintele României EXCLUDE ideea altor referendumuri, inclusiv cel PENTRU FAMILIE/ Presedintele Noii Securitati o spune clar: “CU SECURITATEA NATIONALA NU ARE VOIE SA SE JOACE NIMENI, NICI MACAR CEI CARE AU IMPRESIA ACUM CA CONDUC”


Categorii

Razboiul impotriva Romaniei, Servicii secrete, Tradatori si lichele

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

7 Commentarii la “DIN FAPTELE DE ARME ALE NOII SECURITATI. Scenarii securiste: antrenor neamt la nationala, presedinte neamt in fruntea tarii/ MAIOR SI COLDEA, MEDALIATI DE CIA – pentru merite deosebite in tradarea României?/ SCANDALUL DE LA CNAS SI RETEAUA INFORMATIV-OPERATIVA/ Acuzatii grave ale fostului sef SRI Alba fata de “SISTEMUL MAFIOT” al BINOMULUI: “Bai baiatule, sa-ti bagi mintile in cap. Eu trebuie sa stiu tot ce misca in Justitia din Romania”

 1. Proști, da’ muulți. Mulți ca iarba și se înmulțesc progresiv. Oare ce fel de minte și de iscusință trebuie să ai ca să te strecori?… Probabil de copil.

 2. Din cate am vazut placa oficiala a lui Maior e ca el si Coldea au fost decorati pentru ca serviciile noastre sunt printre cele mai bune din lume. Daca lucrurile ar fi stat asa, ar fi fost decorat sistemul, nu persoane … care chipurile nici nu mai sunt in sistem. :)))

 3. Sarmana tara…
  @Exegeticus
  Prosti din punct de vedere al meseriei, profesiei, insa inteligenti la alba-neagra! Exact ca tiganii fara de nici o scoala si meserie care si-au facut palate, macar ca nu stiu nici sa vorbeasca bine romaneste…
  Tara s-a umplut de buruieni prin care misuna tot felul de dihanii.

 4. Earl Warren, autorul raportului penibil asupra asasinării lui Kennedy, avea o mare “calitate”: in 1935 a fost ales Marele Maestru al francmasonilor din California, ceea ce i-a deschis drumul pentru a deveni guvernatorul Californiei (de 3 ori, din 1942 pana in 1954), fiind desemnat concomitent si judecător şef al Curţii Supreme a SUA între 1953-1969. In aceasta ultima calitate a pus capat rugaciunilor care aveau loc in toate scolile de stat.
  Acum devine clar la ce societate secreta se referea Kennedy cu doi ani inainte de a fi asasinat si cine a stat in spatele asasinarii lui!
  Discursul lui John F. Kennedy despre societatile secrete: https://www.youtube.com/watch?v=AmhjChADtxc

 5. Ultimul act al comediei lui Earl Warren: americanii tocmai au aflat ca au disparut inregistrarile cu privire la Lee Harvey Oswald din dosarul asasinarii lui Kennedy!
  http://www.salon.com/2017/09/10/missing-from-the-new-jfk-files-batch-of-cia-records-on-lee-harvey-oswald_partner/

 6. “Iubesc trădarea, dar urăsc pe trădător.”
  Iulius Cezar

  “Cine trădează va fi trădat.”
  Marin Preda

  “Si tu, fiul meu, Brutus?”
  Iulius Cezar

  “Trădarea e biserica iadului.”
  Victor Hugo

  “Prin tăcere Îl trădăm pe Dumnezeu.”
  Sfântul Grigorie Teologul

 7. Scenariu: Florian Coldea si DNA, în spatele încercării schimbării șefilor Camerei Deputaților?

  Totul părea un haos, până când deputatul PNL Marilen Pirtea a încercat să preia conducerea şedinţei din Cameră.
  Liberalul Marilen Pirtea a cerut, în calitatea sa de vicepreşedinte al Camerei, supunerea la vot a prelungirii şedinţei cu încă o oră. Evident, acestuia i s-a atras atenţia că nu el conduce şedinţa, iar în final şedinţa a fost închisă.
  In timpul şedinţei, un alt vicepreşedintele Camerei Deputaţilor, Carmen Mihălcescu, a fost chemată de DNA “exact în momentul în care Opoziţia a încercat să pună pe ordinea de zi cererile de revocare ale lui Liviu Dragnea de la şefia Camerei Deputaţilor, precum şi a vicepreşedintelui Florin Iordache”.
  https://www.stiripesurse.ro/scenariu-florian-coldea-in-spatele-schimbarii-efilor-camerei-deputa-ilor-evidentele-sunt-clare-oare-s-a-reactivat-binomul-sri-dna_1308863.html

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare