Update: REACTIE DURA A SFANTULUI MUNTE SI A MITROPOLITILOR GRECI/ Guvernul TSIPRAS scufunda Grecia in NEBUNIA DE PE URMA a teoriei genului. ADOLESCENTII ISI POT SCHIMBA “IDENTITATEA DE GEN” printr-o simpla declaratie. BISERICA GRECIEI a denuntat legea “MONSTRUOASA”/ IPS Ieremia de Gortina: “AM DEVENIT SODOMA SI GOMORA! Traim, daca nu exact in vremurile ANTIHRISTULUI, in VREMURILE PREMERGATOARE FIAREI din cartea Apocalipsei”

12-10-2017 5 minute Sublinieri

Parlamentul Greciei a votat marti, 10 octombrie, o lege privind identitatea de gen care contine o prevedere conform careia orice persoana isi poate schimba identitatea de gen inca de la 15 ani, pe baza unei simple declaratii. Legea a fost votata de 145 din cei 258 parlamentari. 

Legea a fost promovata intens de premierul Tsipras, care a afirmat ca “absolut nicio traditie, niciun precept al familiei nu cere ca oamenii sa fie dati la o parte sau aruncati intr-un abis social si institutional.” Grecii Independenti, care sunt parte a coalitiei de guvernare, au denuntat legea, considerand-o o amenintare la adresa avatonului Muntelui Athos, regula care interzice intrarea femeilor in Sfantul Munte.

Legea a fost votata in ciuda opozitiei vehemente a Bisericii Greciei, care a condamnat-o drept “imorala” si “monstruoasa”. Sfantul Sinod a avertizat ca legea este un “afront adus societatii” si o amenintare la adresa “sfinteniei familiei”. Legea propusa, au transmis sinodalii greci, ataca institutiile sacre ale familiei, contrazice morala, bunul simt si distruge omul. “In loc sa diminueze dezordinea psihica, o va amplifica si va da nastere unor fenomene sociale periculoase.” Ierarhii au mai aratat ca dragostea fata de pacatos inseamna inclusiv a atrage atentia asupra unor pacate distrugatoare ca sodomia.

Numerosi ierarhi au luat, de asemenea, pozitii transante. Unul din ei, IPS Ieremia de Gortina, a transmis in eparhia sa, in cadrul unei brosuri:

Aşa l-a făcut Dumnezeu pe om, fraţii mei: Fie bărbat, fie femeie. Acestea sunt cele două genuri ale omului, masculin şi feminin, care se unesc prin căsătoria lor şi fac urmaşi şi astfel se creează societatea. Biserica noastră binecuvintează această unire prin Sfânta Taină a Nunţii. Una este construcţia trupească şi sufletească a bărbatului şi alta – cea a femeii. Şi ambele genuri sau sexe sunt admirabile şi frumoase şi trebuie să se bucure băiatul pentru că este băiat şi să se bucure şi fata, pentru că s-a născut fată.

Acestea pe care vi le scriu, fraţii mei, le ştiţi şi deci nu este nevoie să vi le spun. Totuşi vi le spun, deoarece în epoca noastră, în care avem mult păcat şi destrăbălare, vor să ne legifereze o lege murdară. Prin această lege, orice bărbat și orice femeie, doar pentru că vrea asta, doar pentru că are „chef”, cum spunem, vor putea să se prezinte oficial şi să solicite să-şi schimbe sexul. 

Şi flăcăul din cartier va spune după aceea că este fată; şi o elevă fată va spune că este băiat. Puteţi, creştinii mei, să vă imaginaţi acum un astfel de fenomen, adică că vine de la Atena un bărbat, consătean de-al vostru, şi să se prezinte drept femeie? Sau o fată din satul vostru, care a mers la Atena la lucru, să se întoarcă după aceea în satul ei, spunând că este bărbat? Exact acest lucru vrea să-l reușească legea pe care vor să ne-o aducă conducătorii noştri.

Ce aveţi să spuneţi acum la cele pe care vi le scriu, creştinii mei? Eu am să vă spun că cu o asemenea lege nu mai merge, ne-am pângărit. Am devenit Sodoma şi Gomora! Am devenit o ruşine! V-ați fi aşteptat vreodată la asta, fraţii mei? Că în binecuvântata şi slăvita noastră patrie, Elada, vor veni conducători care se vor gândi să impună prin lege astfel de lucruri murdare pentru ţara noastră?

Intr-o luare de pozitie mai recenta, luata imediat dupa votarea legii, IPS Ieremia de Gortina a fost si mai categoric:

“Așadar, cum conducătorii noștri vin și impun o lege murdară, din moment ce poporul nostru și-a declarat aversiunea față de aceasta? Nu este acest lucru dictatură? Pentru o astfel de lege, lege care ofensează personalitatea înaltă a omului și însăși natura sa, ar trebui să aibă loc un referendum. Și din referendumul acesta se va vedea moralitatea cetățenilor eleni, cărora acum anumiţi şefuleţi le-au impus arbitrar o lege josnică. 

Răul, creștinii mei, s-a produs, legea a fost votată și cu astfel de legi se pare că și statul elen se alătură și el depravării altor națiuni.

[…] Să nu ne mire, așadar, fenomenul satanic că a fost votată de către guvernanți legea despre schimbarea de sex. Se întâmplă ceea ce îmi spun bunicii și bunicile din țara noastră, că suntem în vremurile Antihristului. Da, trăim, dacă nu exact în vremurile Antihristului, trăim în vremurile premergătoare fiarei din cartea Apocalipsei, cea cu zece coarne și cu șapte capete. Dar să nu vă temeți, creștini! Însăși Apocalipsa ne spune că biruința în luptă nu o va avea fiara cea cu șapte capete, ci Mielul, Domnul nostru Iisus Hristos și Sfânta Lui Biserică.”

Mitropolitul Serafim de Pireu, la randul lui, a caracterizat transsexualismul drept o “insulta” si a acuzat guvernul Syriza de manipulare a agendei publice, trecand, prin astfel de legi, problemele sociale pe plan secundar. Ierarhul a avertizat, totodata, ca niciun parlamentar care voteaza legea nu mai are ce cauta in biserica.

Mitropolitul Kosma de Etolia a caracterizat legea drept “blasfemie”, adaugand ca “oasele sfintilor si eroilor nostri se cutremura“. La randul sau, mitropolitul Nicolae de Mesogaia, a precizat ca genul este sacru: “este un lucru pretios ca femeia sa aiba constiinta feminitatii sale, iar barbatul sa fie constient de natura sa masculina.” 

Reprezentanti ai Sfantului Munte au protestat, la randul lor, fata de proiectul de lege, scriind Ministrilor Justitiei si Educatiei referitor la aceasta tema. Este important de precizat ca guvernul Tsipras se afla in relatii foarte reci cu Biserica Greciei, precum si cu comunitatea monastica din Muntele Athos. Astfel, recent, Sfanta Kinotita a interzis intrarea premierului grec in Muntele Athos. Staretul respectat al Manastirii Dochiariu afirmase recent ca prin astfel de demersuri s-ar cauta distrugerea treptata a ortodoxiei in Grecia

***

UPDATE:

Blogul Sfântul Munte Athos:

Sfântul Munte Athos se opune oficial noului proiect de lege privind „schimbarea liberă a sexului”

Sfânta Chinotită din Muntele Athos a trimis o scrisoare Miniștrilor Educației si Justiției ai Republicii Elene în legătură cu scandalosul proiect de lege prin care se permite oricărei persoane care are 15 ani sau mai mult sa își schimbe sexul printr-o simpla cerere, conform AgionOros.

Prin scrisoarea lor, cei 20 de reprezentanți ai mănăstirilor athonite s-au alăturat protestelor societății și întregii Biserici împotriva noului proiect de lege, care a fost ratificat de Parlamentul grec la prima sa citire.

In legătură cu noul proiect de lege, suntem cuprinși de neliniște pentru ce ne rezerva viitorul. Chiar este permis in tara noastră ortodoxă ca în mod legal și flagrant să sfidezi legea divină? Deci Dumnezeu a creat omul după chipul și asemănarea Sa, i-a creat femeie și bărbat (Facerea 1, 27)”.

Cerem tuturor deputaților si membrilor Guvernului sa se asigure ca o astfel de lege nu va fi adoptată. Propunem ca cea mai bună soluție ar fi retragerea proiectului de lege si trimiterea sa înapoi pentru revizuire.

Sfânta Chinotită de asemenea sprijină părinții care protestează la Ministerul Educației și răspândesc materiale pentru învățarea religiei. Călugării athoniți își exprima nemulțumirea asupra faptului că spre deosebire de alte minorități religioase, care primesc educație îndreptată spre confesiune, cei din familiile ortodoxe sunt îndoctrinați cu ideea că toate religiile sunt egale, îndreptându-i pe aceștia spre agnosticism și ateism.

Călugării athoniți își termină scrisoarea cu cuvintele Sfântului Paisie Aghioritul:

“În aceste vremuri dificile, fiecare dintre noi trebuie să facă tot ce este omenește posibil și ceea ce este omenește imposibil să lase în voia lui Dumnezeu. Astfel conștiința noastră va fi liniștită pentru că am făcut ceea ce am putut. Daca nu rezistăm, atunci strămoșii noștri se vor ridica din morminte.”

Majoritatea din Parlamentul Grec a vorbit în favoarea scandalosului proiect de lege. Doar membrii Partidului Comunist și ai mișcării “Zorii de aur” au votat exclusiv împotriva proiectului de lege.

Deputatul Kostas Katsikis, membru Grecii Independenți, de asemenea s-a opus proiectului de lege, în contrast cu ceilalți colegi ai săi. Acesta a subliniat că noua lege este o amenințare la Avathonul Sfântului Munte, o interdicție care a fost impusa din vremuri străvechi ca femeile sa nu viziteze Athosul. Deputatul de asemenea, a cerut sa se impună o interdicție celor care au trecut printr-o schimbare de sex in copilărie.

Într-o recentă predică, Mitropolitul Nicolae al Phthiotis a declarat că normalizarea adopțiilor de către cuplurile homosexuale este de fapt scopul acestui proiect de lege:

“Astăzi ne spun ca nu Dumnezeu a creat bărbatul si femeia, excluzând aceasta idee din mințile copiilor noștri. Orice bărbat poate deveni ușor femeie, și orice femeie un bărbat. Știți de ce fac asta?” Eminenta Sa se întreabă retoric și răspunde: “Vor să se asigure, cu orice cost că homosexualii vor fi capabili să adopte copii”.

La rândul sau, Mitropolitul Kosmas al Etoliei, declara puternic:

“Promovați o lege care renegă Sfânta Treime si Creatorul și aruncă blasfemia asupra Sa. Aceasta lege este nenaturală, invadează identitatea psihosomatică a persoanei, favorizează decăderea morală și țintește să oprească o persoană din calea ei către sfințire și îndumnezeire.

Osemintele sfinților și eroilor noștri tremură! Marele eliberator al Greciei cel egal cu apostolii Cosma Etolianul si ceilalți sfinți plâng.”

Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Elene s-a întâlnit joi pentru a răspunde proiectului de lege, declarând în parte:

“Proiectul de lege propus trezește emoții în societate, atacă instituția sacră a familiei, contrazice buna morală și bunul simț și distruge omul. În loc să diminueze confuzia și bolile mintale, le va înmulți și va face să se ridice un nou fenomen social periculos, în special când acesta va crea de asemenea și în școli o situație explozivă.”

Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe a Greciei, Arhiepiscopul Ieronymos al Atenei, de asemenea a vorbit împotriva proiectului de lege, spunând:

“Toate acestea sunt un joc. Biserica are propriile ei viziuni. Patria noastră are tradițiile ei, are familia, orice altceva sunt născociri ca să ne pierdem timpul.”

În plus față de mai mulți parlamentari, scandalosul proiect de lege este susținut de primul ministru Alexis Tsipras*, care de curând a fost ținta unui protest athonit. Steaguri negre (v. foto) cu inscripția “Țineți departe pe antihriști de Sfântul Munte”, au fost arborate în mănăstirea athonită Dohiariu ca protest împotriva unei vizite anterior planificate a primului ministru în Sfântul Munte.

10/9/2017
Foto sus: afonit.info
Foto jos agioritikesmnimes.blogspot.ru

Traducere după http://orthochristian.com de Delia Bocan

UPDATE:

*Prim-ministrul grec Alexis Tsipras a cerut deputaților să arate „eroism politic“ pentru a sprijini proiectul de lege privind „liberul schimb al sexului“: „Trăim în Europa – acest lucru înseamnă că ne străduim pentru progres, mai degrabă decât să rămână în obscurantism. Extindem drepturile omului și modernizăm țara … Nici o tradiție, nici o religie nu poate sta deasupra drepturilor omului”.

CONFLICT PUTERNIC IN GRECIA INTRE BISERICA SI GUVERNUL SYRIZA. Planurile Ministerului Educatiei de a elimina “PREJUDECATILE NATIONALISTE” si de a introduce EDUCATIA SEXUALA au starnit opozitia vehementa a ierarhiei. Arhiepiscopul Ieronim: “PARTIDELE DE STANGA SE UNESC CU PARTIDELE NEOLIBERALE SUB DIRECTIVELE UNEI NOI ERE SI ALE UNEI NOI ORDINI”

GRECIA: CIRC GAY SI DISPERARE SOCIALA. SYRIZA a CAPITULAT TOTAL in fata TROICII, batandu-si joc de ideea de ALTERNATIVA la NEOLIBERALISMUL AUSTERITATII/ AUSTRIA cere excluderea GRECIEI din SCHENGEN, in timp ce GERMANIA face concesii TURCIEI/ De ce nu este exemplul grec util propagandei LGBT?

Parteneriatele civile homosexuale din Grecia. MITROPOLITUL ANTHIMOS AL TESALONICULUI: “Chiar daca vom ramane putini, niciodata nu va pieri ceea ce ne invata Evanghelia”/ IPS ANDREI DE KONITSA: “Este o RUSINE cumplita. CEI CARE AU VOTAT ACEASTA LEGE JOSNICA NU VOR FI PRIMITI IN MITROPOLIA MEA”

Alte reactii ale mitropolitilor greci fata de legalizarea uniunilor homosexuale. IPS PAVEL de Siatista: “MA SIMT CA UN REFUGIAT IN TARA MEA. Am ales sa ne otravim singuri cu LEGI OBSCENE”. IPS NICOLAE al Fthiotidei: “Prigonitorii Bisericii poarta, azi, masca civilizatiei moderne, a progresului”

Mitropolitul Ieremia de Gortina despre PARTENERIATELE CIVILE HOMOSEXUALE: “Gata, Dumnezeu va lua Harul Sau de la noi, deoarece am tradat legea Sa si am votat legea spucarciunii!”/ IPS Serafim de Pireu: “SE ACTIONEAZA IN SENSUL DISTRUGERII OMULUI”. Mitropolitul acuza AMERICA si FUNDATIA DE SOROS de implicare in campania de promovare a PARTENERIATELOR GAY (Video)

Arhimandritul Vasilios Bacoianis despre PACATUL HOMOSEXUALITATII. Omilie tinuta in contextul legiferarii PARTENERIATELOR CIVILE GAY

Veste teribila in ajun de Craciun: GRECIA A LEGALIZAT PARTENERIATELE CIVILE HOMOSEXUALE! – precedent grav pentru tarile ortodoxe si SEMN TULBURATOR AL APROPIERII SFARSITULUI. Revolutia anti-Troica a ateului Tsipras s-a transformat in… “revolutie” gay. Proteste vehemente din partea ierarhilor Bisericii Greciei si a Muntelui Athos. PREGATITI-VA DE POGROMURI IMPOTRIVA ”HOMOFOBILOR”


Categorii

Homosexualitate, Ierarhi greci, IPS Ieremia de Gortina, Mitropolitul Cosma de Etolia şi Akarnania, Mitropolitul Nikolaos Mesogaias, Mitropolitul Serafim de Pireu, Razboiul impotriva familiei / vietii/ copiilor, Traduceri, Transcrieri-Redactari

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

36 Commentarii la “Update: REACTIE DURA A SFANTULUI MUNTE SI A MITROPOLITILOR GRECI/ Guvernul TSIPRAS scufunda Grecia in NEBUNIA DE PE URMA a teoriei genului. ADOLESCENTII ISI POT SCHIMBA “IDENTITATEA DE GEN” printr-o simpla declaratie. BISERICA GRECIEI a denuntat legea “MONSTRUOASA”/ IPS Ieremia de Gortina: “AM DEVENIT SODOMA SI GOMORA! Traim, daca nu exact in vremurile ANTIHRISTULUI, in VREMURILE PREMERGATOARE FIAREI din cartea Apocalipsei”

 1. Probabil ca pasul urmator ar fi cam asa : o femeie care si-a ‘schimbat genul’ va dori ca, legal, sa poata avea acces in Sf. Munte, nu? E f.interesant cum vor fi înregistrate aceste schimbări de gen în actele de identitate. Oricim, se pare ca lucrurile se cam precipita…

 2. Tsipras s-a dovedit a fi o lepra pentru poporul grec.

  “Legea propusa, au transmis sinodalii greci, ataca institutiile sacre ale familiei, contrazice morala si sensul comun si distruge omul.”
  Cred ca e o traducere gresita: sensul comun = bunul simt

 3. Nu mai exista nicio sansa ca sa nu fie promulgata aceasta lege??
  Din ce am citit la IPS Ieremia de Gortina, ar vrea un referendum. Poate Biserica FORTEAZA acest referendum…
  Altfel, e de jale… Si ma tem ca vine incoace – desi oricum jucam in aceeasi hora, pt ca unul cu sexul schimbat in acte acolo poate veni incoace si cere sa i se respecte “drepturile” si aici.

 4. @daniela
  Grecii si-au facut-o cu mana lor, ei si-au ales drept conducator un demagog ateist, care nu s-a casatorit cu partenera de viata cu care are doi baieti, primul prim-ministru grec care nu a jurat cu mana pe biblie. Omul a fost sincer de la inceput, nu a pretins ca este altceva, asa ca grecii isi merita cu varf si indesat consecintele alegerii lor.

 5. Sunt curioasa cum va fi privit saptamana viitoare Tsipras si alaiul de ministri la Casa Alba. Probabil ca rezervele Mediteranei vor estompa grimase inevitabile.

 6. @nimeni

  Premiera: de acord! :))

 7. Reactii neasteptate: liderul unui partid de centru, Vasilis Leventis, scrie presedintelui elen sa nu semneze legea aprobata recent de Parlament. Unele publicatii spun ca ar fi dispus chiar sa si demisioneze, in caz contrar. Oricum, scrisoarea atinge multe asteptari si nadejdi ale crestinilor, iar google este la inaltime.
  https://www.patrasevents.gr/article/308465-o-v-leventis-kalei-ton-proedro-tis-dimokratias-na-min-ipograpsei-ton-nomo-gia-tin-allagi-filou

  Si alta interventie:
  https://www.patrasevents.gr/article/308227-vasilis-leventis-anomala-pragmata-to-na-allazei-o-anthropos-ti-fisi-tou

 8. Da, e mare tulburarea care s-a iscat in societatea elena si mai ales in sanul Bisericii ortodoxe grecesti in aceste zile. Pare-se ca adoptarea legii s-a facut “pe repede-nainte”, fara prea multe dezbateri si cu surprize urate: vezi introducerea pe ultima suta de metri a varstei f fragede la care se poate cere aceasta schimbare de sex. Desigur, “avangardistii” vor sa o prezinte ca pe o chestiune benigna, minora chiar ca pe o reparatie morala necesara pt nedreptatile si umilintele la care a fost supusa minoritatea persoanelor hermafrodite. In realitate este vorba de legiferarea abominatiei transexualismului. Incredibil ce lovitura au reusit sa dea unei tari ortodoxe!

 9. nimeni
  Sunt de acord! Ramane, insa, valabil ce am spus. Una nu o exclude pe cealalta.

 10. Va rog sa ma iertati, dar citind acest articol mi-am adus aminte ca Sfantul Paisie Aghioritul, sau Gheronda Iosif Vatopedinul, unul din ei, nu mai retin care, a spus ca va fi data o lege abominabila in Grecia. Nu mai retin profetia, dar cred ca era legata de un conflict armat. Am vazut profetia pe youtube.

 11. @nimeni,
  nu,nu grecii au ales ca sa merite ceea ce au primt, dupa cum nici noi nu l- am ales pe Iohanis, care ne va “implementa”, tot ceea ce poatae fi potrivnic bisericii noastre ortodoxe.Deocamdata nu a primit,inca ,ordin de la Merkel.DOAMNE AJUTA!

 12. @GHEORGHE
  Iohannis nu a fost sef de partid si nici nu s-a declarat ateist si comunist.
  Coaliția Stângii Radicale, Syriza, lui Tsipras a castigat 35% din voturi intr-o tara care se vrea crestina si in care 90% se declara ortodocsi. Grecii nu au invatat nimic din razboiul civil in care comunistii ar fi invins daca nu ar fi intervenit Anglia in sprijinul fortelor de dreapta. Macar de ar fi luat aminte la invataturile lui Paisie Aghioritul, care a luptat in razboiul civil impotriva comunistilor.

  “Astăzi trăim în anii Apocalipsei. Nu este nevoie ca cineva să fie prooroc pentru ca să înţeleagă aceasta. Lucrurile înaintează tac-tac. Ce ne aşteaptă nu ştim. Toată această situaţie ce s-a înstăpânit ne vorbeşte în acest sens. De aceea cu atât mai mult acum trebuie să ne sprijinim mai mult pe rugăciune şi să luptăm împo­triva răului prin rugăciune. Singura soluţie aceasta este. Să-L rugăm pe Dumnezeu să-I fie milă de făptura Sa, deşi nu suntem vrednici de milă.”
  http://www.cuvantul-ortodox.ro/cuv-paisie-e-stare-de-alarma-este-trebuinta-de-multa-rugaciune-cu-durere/

 13. Dupa cum decurg lucrurile, urmam noi. La ce cozi de topor avem , acestea vor arata “eroism politica” si ” vor lupta pentru progres”.

 14. @nimeni

  Da,Anglia a intervenit si s-a instalat in Grecia o celebra junta care a secatuit la fel de rau poporul grec ca un eventual guvern comunist. Aparent,comunisti “traditionali” din Grecia sunt anti-gay.Nimic neobisnuit,nu?

 15. @emanuel
  Asa i-a secatuit ca traiau mai bine ca noi intr-o tara cu resurse naturale si industrie nici pe sfert fata de Romania.
  Da, comunistii greci sunt asa de anti-gay ca apar pe coperta revistei LGBT.

  Tsipras on the cover of LGBT magazine
  “[Gay couples] have passed from the shadows into the light and will never accept to return back again”, Mr Tsipras says
  http://neoskosmos.com/news/en/Tsipras-on-the-cover-of-LGBT-magazine

 16. Pingback: Mitropolia Kalivritei (Grecia): CLOPOTELE BAT ZILNIC A JALE, cate 3 minute, timp de o saptamana, IN SEMN DE PROTEST FATA DE LEGEA SCHIMBARII IDENTITATII DE GEN! Mitropolitul AMBROZIE cheama la POCAINTA si la REZISTENTA in fata pervertirii metodice a copii
 17. Anticomunistul Trump, aparatorul valorilor traditionale, il primeste azi pe Tsipras!

  Defense, energy high on agenda of Tsipras talks with Trump
  http://www.ekathimerini.com/222455/article/ekathimerini/news/defense-energy-high-on-agenda-of-tsipras-talks-with-trump

 18. Toamna schimbarilor pentru greci. De la migratie si casatorii homosexuale, la schimbarea manualelor pentru elevi, recunoasterea identitatii de gen, la folosirea proprietatilor Bisericii in beneficiul societatii grecesti si inevitabil, probabil, la separarea statului de biserica.
  http://www.cnn.gr/news/politiki/story/102095/h-axiopoiisi-tis-ekklisiastikis-perioysias-sto-epikentro-tis-synantisis-ieronymoy-gavrogloy

  https://www.pentapostagma.gr/2017/10/%CF%84%CE%B9-%CF%83%CF%85%CE%BC%CE%B2%CE%B1%CE%AF%CE%BD%CE%B5%CE%B9-%CF%80%CE%B9%CE%B1-%CE%BC%CE%B5-%CE%B1%CF%85%CF%84%CE%AE%CE%BD-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B5%CE%BA%CE%BA%CE%BB%CE%B7%CF%83%CE%B9%CE%B1.html

 19. Ceva vechi, ceva nou, ceva imprumutat si ceva albastru: http://www.amna.gr/en/article/197542/
  Grecia intra intr-o noua era.

 20. Tsipras asta pare a fi efectiv un diavol intrupat, Doamne iarta ma! Cum de s a ajuns in Grecia aici chiar da de gandit… Nu ca presiunile nu ar fi si la noi, pt ca Iohannis este in mod vizibil o masina de punere in aplicare a noii ordini in tara asta. Nordul si Uk, Germania sunt deja sub ocupatie, in US inca pare a se duce o lupta, Franta e under attack la fel ca si restul Europei. Nu stiu chiar nimic despre restul tarilor ortodoxe, dar e clar ca Rusia, ne place sau nu, ramane reduta cu o politica ferm anti-sistem.Ah, sper din suflet ca intr un an de zile sa iasa cat mai multe la iveala si sa aflam CINE sunt cu adevarat cei din spatele acestei orori globale!

  Incerc sa identific care sunt diferentele punctuale fata de alte epoci din istorie laxe in privinta moravurilor (antichitatea de pilda). Si mi se pare ca diferenta majora e aceea a interventiei asupra fiintei insasi. Modelul secolului pe care vor sa il.impuna pare a fi un (fel de) robot multifunctional, care poate fi ce vrea, la alegere: barbat, femeie, barbat cu chip de femeie invers. Ceea ce pur si simplu nu e uman. Deci ce teorii conspirationiste, noua ordine e una non-umana, care doar copiaza fiinta umana si ii utilizeaza trupul. E deja tot mai clar, marea majoritate simte asta, motiv pt care cred ca nu e mult pana o sa iasa la iveala primele dovezi. In acest context mi se pare ca Sf. Impartasanie si Sf. Taine chiar devin o protectie reala, fizica, imperativa. Nu stiu cum e in alte parti, chiar as fi curioasa sa aflu si alte pareri, dar in Bucuresti (sau cel putin unde merg eu) bisericile sunt tot mai pline de oameni tineri.
  Iar reactia multora dintre actorii cheie in fata a ceea ce se intampla in tara ma face sa fiu mult mai optimista in ce priv capacit de rezistenta a Romaniei. Inclusiv contactul cu studentii prin seminariile pe care le tin imi da sperante. Nu ca va veni sau nu Apocalipsa, ci ca exista o rezistenta reala, si cui vrea sa inhate planeta asta nu i va fi chiar asa usor.

 21. Era cel mai tânăr lider european ..asta până să apară Kurz:
  https://ro.m.wikipedia.org/wiki/Alexis_Tsipras

 22. Incredibil, ce proiecte de legi pot aparea intr-o tara ortodoxa! Daca saptamana trecuta se vorbea despre legalizarea cannabisului (in scop terapeutic, cum altfel?), astazi se discuta despre incinerare (nepermisa pana acum de legislatie) si dreptul legal la moarte.

 23. Carmen,

  da, e incredibil. Cu incinerarea insa nu mi se pare normal sa ti se impuna ceva. Nu ca as fi de acord cu incinerarea, fireste… Dar mai pretioasa mi se pare intr-o tara democratica libertatea de constiinta, cata vreme ea nu afecteaza dreptul la viata.

 24. Tsipras tocmai a fost primit de Trump, iar Macroul i-a facut o vizita. SUA, Franta, Rusia si China sunt foarte multumite de Tsipras. Omul are recunoastere si sustinere din partea tuturor marilor puteri, nu inteleg ce aveti cu el.

  Tsipras: “The country is becoming a strategic partner of the major financial powers of the planet,” he said, referring to recent visits to Greece by French and Russian leaders and from China which is this year’s “honored” country at the event.”
  http://greece.greekreporter.com/2017/09/09/tsipras-grexit-has-become-grinvestment/

 25. Am gasit profetia. Este a lui Geronda Iosif de la Vatopedu. O postez mai jos.

  https://www.youtube.com/watch?v=eCs0LZil6Ac&t=477s

 26. pai dupa profetie ar trebui din cate inteleg sa fie vreo 20-30 de ani buni pt crestini inainte de venirea antihristului.

 27. @ pelerin la Athos, Doroteea:

  Da, acuma depinde ce vrea sa spuna prin “state abnormality”. Acolo pare legata de niste chestiuni grave financiare. Sigur, venirea lui Tsipras la putere s-a facut anume in varful crizei economice grecesti duse la paroxism… insa nu reiese acolo ca e vorba de anormalitatea morala, de legiferarea faradelegii. Insa e mai putin important, e suficient de evident sa vedem lucrurile din punctul de vedere al legilor duhovnicesti, ca sa stim ca Dumnezeu nu poate lasa asa lucrurile. Iar partea cu restaurarea Bizantului nu ne prea priveste. Deceniile de rai pe pamant inaintea lui Antihrist…nu se sustin nici teologic, nici profetic, am mai discutat despre asta de multe ori in anii trecuti si nu dorim sa revenim pe larg, chiar nu vrem sa generam polemici pe temele astea, insa e stiut ca Antihristul va veni in urma razboiului si al dezastrului umanitar mondial, tocmai ca salvator si pacificator. Nu poate veni decat intr-o faza de apogeu al raului in lume, in niciun caz pe un fond de reviriment infloritor al credintei si in timp de pace. E destul noua sa avem ochii deschisi si sa recunoastem ca… e aproape, fiindca uraciunea inainteaza ametitor de repede.

 28. @Doroteea… poate gresesc dar oare de la destramarea URSS nu au trecut 30 de ani de libertate religioasa(acei ani buni) un rastimp in care oamenii sa-si aleaga calea?… sa poata crede in ce vor, sa citeasca orice sa vorbeasca despre orice fara sa fie persecutati(si asta la nivel global)… prigoana globala a inceput(din cate inteleg) acum cativa ani de cand cu Siria, si sa globalizat in occident prin “legi” in asia si africa prigoniti/macelariti la propriu… Si daca ar fi venit “pacificatorul” in urma cu 15 – 20 de ani cine l-ar fi primit? Lumea ar fi spus “ne e bine si asa… tu cine mai esti?”. Oare aceste legi care apasa acum omenirea(de natura morala si economica)nu sunt date intentionat pentru ca oamenii sa vrea o usurare mai apoi?(nu mai zic de un mare razboi). In SUA poate Trump a fost un experiment… dupa atatea legi impotriva firii, impotriva familiei, vaccinari si altele Trump a venit ca un eliberator, de asta a si fost ales. Si e bine primit de crestini mai ales. Oare cum il vom primi noi pe Antihrist cand ne va aduce “normalitatea” mult dorita sau “libertatea” care sunt din ce in ce mai mult pe buzele oamenilor de pe tot globul? Numai ca va fi o normalitate si libertate tip “cal troian” pentru crestini mai ales…

 29. Cred ca parintele Iosif Vatopedinul s-a referit in special la greci. Ceea ce se intampla acum acolo este parte a unor intelegeri internationale, altfel nu vad de ce madame Lagarde ar fi spus ca nu mai are nici o conditie de impus Greciei, lucru care l-ar fi multumit nespus pe Tsipras. Care este pretul insa, ramane de vazut.
  La cateva zile dupa adoptarea legii pv identitatea de gen, ministrul justitiei l-ar fi informat pe Arhiepiscopul Ieronim despre angajamentele internationale asumate precum si despre 16 decizii ale justitiei (?).
  http://www.vimaorthodoxias.gr/ekklisia-tis-ellados/ti-eipe-o-kontonis-ston-archiepiskopo-gia-to-nomo-gia-tin-allagi-fylou/
  Cateva dintre ele – legalizarea cannabisului (probabil ca aici va intra si marijuana si hasisul, ca tot din canepa indiana se produc), a incinerarii si eutanasia – au devenit deja cunoscute opiniei publice prin proiectele de lege puse in discutie, din cate am inteles.
  Eutanasia, sinuciderea asistata medical (nu stiu ce diferenta poate fi intre ele) va fi parte din noul cod penal, propunerea apartinand aceluiasi ministru al justitiei.
  http://www.cnn.gr/news/politiki/story/102285/diavoyleysi-gia-tin-eythanasia-proanaggellei-to-ypoyrgeio-dikaiosynis

 30. @Denis

  Nu i exclus! Stai sa revad clipul…

 31. Se reinnoada firul istoriei uitate de greci: miile de copii rapiti de comunisti si dusi in “democratiile populare” spre a fi indoctrinati si transformati in “oameni noi”.

  Dupa infrangerea asa-numitei Armate Democratice condusa de generalul Markos Vafiadis, zeci de mii de comunisti greci, plus mii de copii rapiti, au ajuns in tarile Europei de Est sovietizate. Conducerea PC din Grecia a ajuns in Romania. Tot acolo s-a aflat, pana in 1968, postul de radio al PCG, “Vocea adevarului”.
  Comunistii, care controlau complet ADG (Armata Democratica Greaca) au rapit acesti copii (intre 20.000 si 30.000) sub pretextul ca-i protejeaza de represaliile comise de “monarho-fascisti” si de riscul bombardamentelor atomice americane. Au fost plasati in colonii speciale in tarile zise de “democratie populara”. Intre alte locuri, exista o asemenea colonie la Florica (fosta mosie si resedinta Bratianu, rechizitionate de comunisti). De asemenea, langa Oradea. In perioada de vaga destindere, dupa 1956, au inceput repatrierile.
  Am citit prima oara despre rapirile (abductions) copiilor dusi in “democratiile populare” spre a fi indoctrinati si transformati in “oameni noi”, in cartea lui André Fontaine, “Histoire de la guerre froide”. Era la inceputul anilor 70. Tocmai am verificat informatia pentru a nu gresi. André Fontaine, “Histoire de la guerre froide”, Vol. 1, Fayard, Paris, 1965 (editie noua, colectia”Points”), p. 347. Scria marele jurnalist si istoric: “Dintre toate tragediile pe care le-a suscitat Razboiul Rece, putine au atins nivelul de amaraciune rezervat acestui pamant al pasiunii si al zeilor avizi”.
  http://www.contributors.ro/global-europa/a-fost-candva-prietenul-meu/

 32. Pingback: Ce fel de ACORD ISTORIC s-a incheiat in Grecia? Preotii nu mai sunt FUNCTIONARI PUBLICI, dar statul va continua subventionarea Bisericii, iar Constitutia nu se schimba
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare