CONFLICT PUTERNIC IN GRECIA INTRE BISERICA SI GUVERNUL SYRIZA. Planurile Ministerului Educatiei de a elimina “PREJUDECATILE NATIONALISTE” si de a introduce EDUCATIA SEXUALA au starnit opozitia vehementa a ierarhiei. Arhiepiscopul Ieronim: “PARTIDELE DE STANGA SE UNESC CU PARTIDELE NEOLIBERALE SUB DIRECTIVELE UNEI NOI ERE SI ALE UNEI NOI ORDINI”

7-10-2016 3 minute Sublinieri

Ieronim

  • Pravoslavie.ru:

Arhiepiscopul Greciei: Oamenii vor decide relația Biserică – Stat

„Biserica a fost, este și va fi întotdeauna mama poporului nostru, cu tot presupune aceasta”, a spus Arhiepiscopul Iernonim al Atenei și al Întregii Grecii, în continuarea confruntării cu Ministrul Educației Nikos Filis și a deciziei lui de a schimba orele de religie din școli.

„Statul, dacă așa dorește și dacă are acceptul oamenilor, poate încerca să se separe de Biserică, supraveghind doar obligațiile asumate față de Biserică și contractele relevante”, continuă declarația.

Aceasta a fost referința cheie în discursul de Marți al lui Ieronim, în timpul Sfântului Sinod al Episcopilor din cadrul Bisericii Greciei. S-a constituit ca răspuns la afirmațiile nefondate ale lui Filis cu privire la rolul Bisericii în timpul ocupației germane și a dictaturii.

Referirea la „consensul oamenilor” nu este o propunere indirectă pentru recurgerea la un referendum, a declarat un purtător de cuvânt al Bisericii Greciei în ziarul Kathimerini. „Statul nu dorește, nici nu poate fi cu adevărat separat de Biserică în termeni sociali”, a mai declarat el.

În timpul discursului său, Ieronymos a afirmat că guvernul de stânga are o agendă specifică de a schimba credința creștină și de a transforma orele de religie din școli într-o confuzie interconfesională.

„Partidele de stânga, cu binecunoscuta lor vedere comunistă asupra lumii – precum a fost experimentată înaintea prabușirii socialismului din blocul comunist, când în esență a fost persecutată credința religioasă – sunt conduse de ideologii ateiste eșuate și se întâlnesc cu partidele neoliberale sub directivele unei noi ere și ale noii ordini. Discuția despre separarea Biserică – Stat este considerată a fi un slogan progresist. Totuși, aceste percepții aparțin secolului trecut, născute sub un spirit populist bigot, anti-religios și anti-biserică, care este incompatibil cu credințele de astăzi cu privire la stat și religie”, a spus Arhiepiscopul.

Ieronim a mai spus că este prea multă vorbărie inutilă și amânare asupra a două probleme care necesită rezolvare imediată, și anume orele de religie în școli și utilizarea adecvată a activelor Bisericii. El a menționat că acestea ar trebui făcute în cooperare cu statul, astfel încât Biserica să își continue misiunea sa socială.

traducere pentru Cuvantul Ortodox de r.m.

Episcopii greci il compara pe Ministrul Educatiei cu imparatul Nero

Mitropolitul Pavel al Sisanionului si Siatistei a comparat comportamentul ministrului grec al Educatiei cu acela al infamului imparat roman Nero: “Nero a dat foc Romei si a aruncat vina in spatele crestinilor pentru a scapa de mania poporului. La fel, dl Nikos Filis, principalul responsabil pentru degradarea morala a societatii grecesti, acuza Biserica Ortodoxa de orice.”

Ierarhul si-a aratat sprijinul pentru Arhiepiscopul Ieronim al Atenei si al intregii Grecii, care a refuzat sa il intalneasca pe N. Fillis: “Trebuie sa atragem atentia guvernului ca Biserica si-a pierdut increderea in Minister”.

Mitropolitul Antonie a acuzat autoritatile de refuzul de a baza relatiile cu Biserica pe picior de egalitate, in cadrul oferit de Constitutia Greciei: “Ce inseamna cooperarea pentru voi? ‘Eu vorbesc si tu trebuie sa ma asculti’?”

Partinirea de care a dat dovada Ministrul Educatiei l-a nemultumit pe ierarh: “El a cerut evreilor, musulmanilor si catolicilor sa stabileasca programa de studiu religios si sa-si aleaga profesorii pentru proprii copii; insa ortodocsilor le-a fost refuzat acest drept.” Din punctul de vedere al Mitropolitului Antonie, adevaratul scop al ministrului este acela de a starni indoieli in credinta copiilor ortodocsi prin folosirea unei curricule special concepute.

Mitropolitul Serafim de Pireu este si el de parere ca asistam la implementarea unui proiect gandit pentru “a schimba identitatea religioasa” a poporului grec. Conform acestuia, grecii nu trebuie “sa accepte pseudo-multiculturalismul al carui scop veritabil este acela de a face toti oamenii la fel si de a-i lipsi de libertate”.

Arhipastorul a subliniat ca exista incercari de a-i opri pe greci din a-si transmite idealurile nationale, ce alcatuiesc identitatea greceasca, de la o generatie la alta si de a transforma populatia intr-o “masa amorfa”.

Mitropolitii greci despre noua reforma a educatiei: “Este o catastrofa pentru Grecia”

Ierarhii Bisericii Ortodoxe a Greciei au comentat afirmatiile scandaloase facute de Ministrul grec al Educatiei, Nikos Fillis.

Acesta a anuntat o reforma complexa a sistemului de invatamant in cadrul unui interviu acordat mass-mediei. Similar noilor schimbari aduse cursurilor de educatie religioasa, Istoria va fi si ea curatata de “prejudecatile nationaliste”. Totodata, se doreste introducerea Educatiei Sexuale obligatorie, pentru care “materialul de studiu” este deja in lucru. Mai mult, Fillis a criticat pozitia Bisericii din timpul celui de-Al Doilea Razboi Mondial.

Mitropolitul Theologos al Serresului, in interviul acordat televiziunii grecesti, observa ca “Ministrul Educatiei ataca in mod constant Biserica fara motiv. Noi nu-i purtam pica, dar in acelasi timp nu putem sta tacuti in timp ce adevarul istoric este rastalmacit cu buna stiinta.”

Mitropolitul Georgios al Livadeiei a cerut guvernului sa opreasca impunerea partinitoare a noii curricule fara a tine cont de pozitia Bisericii Ortodoxe.

Din punctul de vedere al Mitropolitului Macarie al Siderokastronului, reforma scolara si schimbarile aduse predarii Studiilor Religioase tintesc “decrestinarea societatii, ceea ce ar insemna o catastrofa si un suicid pentru poporul grec”.

Mitropolitul Procopie al Neapolisului a caracterizat la randul sau reforma educationala drept “un experiment periculos si inutil, capabil de a ucide traditia educationala greceasca si identitea sa religioase. Biserica nu poate ramane indiferenta si fara grija cu privire la astfel de experimente anti-ortodoxe.”

Mitropolitul Ambrozie al Kalavritei a subliniat si el ca “Grecia, Ortodoxia si Biserica Greciei sunt persecutate!”. Acesta a indemnat la destituirea fara intarziere a ministrului Fillis si la oprirea acestor reforme dezastruoase.

Patriarhul Ieronim al Atenei a reactionat rapid la afirmatiile ministrului, suspendand orice legatura cu membrii guvernului.

articole traduse pentru Cuvantul Ortodox de b.d.


Categorii

1. DIVERSE, Arhiepiscopul Ieronim al Atenei, Educatie, Ierarhi greci, Mitropolitul Ambrozie de Kalavrita, Mitropolitul Pavel de Siatista, Noua ordine mondiala, guvern mondial (Pasi catre Antihrist?), Razboiul impotriva Bisericii/ crestinismului, Traduceri

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

5 Commentarii la “CONFLICT PUTERNIC IN GRECIA INTRE BISERICA SI GUVERNUL SYRIZA. Planurile Ministerului Educatiei de a elimina “PREJUDECATILE NATIONALISTE” si de a introduce EDUCATIA SEXUALA au starnit opozitia vehementa a ierarhiei. Arhiepiscopul Ieronim: “PARTIDELE DE STANGA SE UNESC CU PARTIDELE NEOLIBERALE SUB DIRECTIVELE UNEI NOI ERE SI ALE UNEI NOI ORDINI”

  1. Grecii au votat zorii ca sa ajunga in bezna.

  2. Dupa cum a zis si Merkel, imigrantii musulmani contribuie la dezvoltarea economica: au infiintat retele de prostitutie in Grecia!
    http://vidmax.com/video/141552-BBC-Documentary-shows-Muslim-Migrants-in-Athens-Greece-have-began-prostitution-rings

  3. Pingback: CONFLICT PUTERNIC IN GRECIA INTRE BISERICA ORTODOXA SI GUVERNUL SYRIZA PE TEMA OREI DE RELIGIE. SE CERE ÎNTRODUCEREA OREI DE CATEHEZĂ ORTODOXĂ ÎN LOCUL ISTORIEI RELIGIILOR | Graiul Ortodox
  4. Archbishop Ieronymos: “Our houses are burning and we are singing, our ship is sinking and sinking for us all. There is great agony for everyone” .
    http://greece.greekreporter.com/2016/10/03/archbishop-ieronymos-our-houses-are-burning-and-we-are-singing/

  5. Pingback: Guvernul Tsipras scufunda Grecia in nebunia teoriei genului. ADOLESCENTII ISI POT SCHIMBA IDENTITATEA DE GEN printr-o simpla declaratie. Biserica Greciei a denuntat legea "monstruoasa"/ IPS Ieremia de Gortina: "SUNTEM IN VREMURILE ANTIHRIST
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare