In plina tragedie Colectiv(a), cainii de paza ai serviciilor declanseaza operatiunea: SALVATI HALLOWEENUL DE ORTODOCSI!

31-10-2015 2 minute Sublinieri
sursa foto: dcnews.ro

sursa foto: dcnews.ro

Hotnews.ro, portal de stiri cunoscut pentru apropierea sa de unele zone din sfera serviciilor secrete, si-a asumat misiunea de a salva Halloweenul de “dusmanul public” numarul 1: societatea civila ortodoxa.  

Pentru Hotnews, care nu se afla la prima stigmatizare a atitudinilor civice ortodoxe prin prisma dogmei “valorilor” occidentale, asimilandu-le propagandei rusesti, respingerea Halloweenului ar pune Romania pe aceeasi linie cu Bulgaria si Rusia:

In articolul citat, se arata, printre altele, cu oarecare satisfactie, ca, in ciuda discursului anti-Halloween al liderilor religiosi bulgari, “sarbatoarea” rezista in special in cluburile de noapte:

in ciuda discursului critic al liderilor religiosi la adresa Halloween-ului, sarbatoarea continua sa fie populara la sud de Dunare, in special in cluburile de noapte din Sofia, asa cum noteaza novinite.com

Dincolo de grotescul postfactum al acestei observatii punctuale, constatam cum Hotnews imparte lumea in Bine si Rau: binele, aici, este in cluburile de noapte, raul este in liderii religiosi care critica demonismele. 

Insa sensul principal al articolului se regaseste in cheia geopolitica folosita, mesajul implicit fiind ca cine este impotriva Halloween este cu Rusia si, prin urmare, este un dusman al “Occidentului” si se afla in tabara Raului, pe cand cine adera la valorile Halloweenului si ale cluburilor de noapte se afla in tabara Binelui, a Vestului asa cum il defineste portalul (complexul militaro-industrialo-corporatist si dogma sa neoliberala).

Hotnews s-a sesizat, de asemenea, si cu privire la demersurile APOR legate de organizarea Halloween in scoli:

Ideea principala care transpare din acest articol este ca APOR nu ar avea nicio autoritate si niciun drept asupra scolii, de unde rezulta ca demersul legat de Halloween ar fi ilegitim.

A se observa mecanismul prin care “jurnalistii” considera ca unele asociatii sunt demne de incredere si au demersuri pozitive, legitime, pe cand alte asociatii sunt nedemne si au demersuri rizibile, in cel mai bun caz, sau nocive, de cele mai multe ori. Pentru Hotnews, societatea civila legitima este compusa de ASUR, ACCEPT si alte ONG-uri alcatuite din activisti de profesie, ale caror demersuri legate de educatia sexuala, spre exemplu, sunt intotdeauna prezentate pozitiv, pe cand APOR, asociatie a PARINTILOR elevilor din scoli, este ilegitima indiferent de tema pe care se sesizeaza. APOR apare intotdeauna tendentios, intr-o cheie negativa.

Pentru ca dihotomia legitim-ilegitim sa fie mai credibil ilustrata, Hotnews a publicat si o “reactie” “spontana” a unui parinte “revoltat” de obscurantismul APOR:

Observati atributele asociate celor care vor Halloween: candoare (“inocenta”) si afectiune (“tatic”). In schimb, cei care se opun Halloween sunt bigoti obscurantisti (“habotnici”), rai (“razbunatori”) si inchizitoriali (“interzic”) o placere, nu-i asa, pura si nevinovata. Aceste atribute puternice, care sporesc efectul dramatic al situatiei, nu vor fi niciodata folosite pentru a descrie demersurile asociatiilor seculariste care vor sa interzica elevilor contactul cu ceva realmente pur, inocent si cald, cum ar fi… icoana Maicii Domnului cu Pruncul.

Capacul e pus, insa, cu acest articol in care Hotnews foloseste din nou o grila dihotomica a binelui si raului, aplicata, insa, in situatia tragediei de la clubul Colectiv:

Pe baza unor postari de pe Facebook, luate de ici-colo, se creioneaza din nou portretul inamicului public: fundamentalistul ortodox sau/si nationalist care “musteste de ura” impotriva Halloween:

Valul de ura impotriva sarbatorii de Halloween s-a pornit in urma cu cateva saptamani, pe masura ce tot mai multe organizatii de fundamentalisti religiosi au inceput sa ceara interzicerea serbarilor in scoli si gradinite. In paralel cu acest discurs au fost livrate si idei anti-occidentale si anti-americane, Vestul fiind prezentat de fundamentalisti si nationalisti drept sursa tuturor relelor din Romania.

Marea durere a Hotnews este, asadar, faptul ca Halloweenul a fost asociata cu tragedia din clubul Colectiv. Ca Hotnews, in plina perioada de maxima solicitare a tuturor resurselor de care poate dispune un organism de presa in aceste momente supra-aglomerate, are aceasta grija a monitorizarii internetului (retele sociale+siteuri) pentru a salva Halloweenul din ghearele fundamentalistilor arata cat de in serios isi ia acest portal rolul de paza si protectie a “civilizatiei occidentale” si a stigmatizarii si punerii la index a oricarei alte atitudini. Cu alte cuvinte, in plin carnagiu, grija Hotnews este ca se “livreaza idei anti-occidentale” si “anti-americane” pe internet. Asta ca sa fie mai clar care e menirea principala a portalului citat. 

Este de un cinism dincolo de orice imaginatie sa te folosesti de socul provocat de aceasta tragedie pentru a stigmatiza pe cei care resping Halloweenul. Acestia devin cu atat mai indezirabili cu cat de-acum inainte aceasta “sarbatoare”, criticata, pana acum, pe motive mai degraba “abstracte”, va fi pe veci asociata unei tragedii concrete, reale, din clubul Colectiv.

De asemenea, o astfel de abordare, in care se incita, practic, la un conflict cultural care, altfel, ar fi mult mai atenuat (intre cei care “tin” si cei care “nu tin” Halloweenul) este deliberata, urmarindu-se inveninarea definitiva a spatiului public si internautic, pentru a anula orice sansa de raportare critica si obiectiva la realitatile curente. Halloweenul a devenit, de fapt, un instrument simbolic de control al discursului public, si, in functie de cum te pozitionezi fata de aceasta sarbatoare de import devii “bun” sau “rau”

Apropo de natura simbolica a celor intamplate, ne aflam in fata unei tragedii care sintetizeaza toata istoria noastra postcomunista. In fosta fabrica dezafectata Pionier (“comunista”), transformata, intre timp, intr-un club intitulat Colectiv, unde au loc evenimente “urban style”, in cadrul concertului trupei Goodbye To Gravity se declanseaza… Iadul.

Cititi si:


Categorii

1. DIVERSE, Clubul Colectiv, Halloween, Opinii, analize, Razboiul impotriva Bisericii/ crestinismului, Servicii secrete

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

41 Commentarii la “In plina tragedie Colectiv(a), cainii de paza ai serviciilor declanseaza operatiunea: SALVATI HALLOWEENUL DE ORTODOCSI!

<< Pagina 1 / 2 >> VEZI COMENTARII MAI NOI

 1. Am spicuit cate ceva de pe tot cuprinsul publicatiilor online in legatura cu aceasta tragedie. Mai ales la rubricile de comentarii unde, surprinzator si fara nici o legatura cu tragedia, apar postaci nenumarati care directioneaza frustrarile spre alte sfere : guvernul ne omoara, lor nu le pasa, sistemul isi bate joc de noi, ei sunt adevaratii criminali care ucid tinerii, etc. Ce legatura o avea guvernul cu faptul ca niste teribilisti metalisti se duc sa-l ridice in slavi pe necuratul, numai ei stiu. Ceea ce trebuie sa stie acesti postaci platiti , este ca ei nu pot prosti pe oricine. Se arunca doar fumigene pentru ca populatia sa nu cada prea mult pe ganduri asupra legaturii intre Halloween, aceasta sarbatoare satanica si tragediile de genul, care nu sunt chiar intamplatoare. Si atunci baietii (toti dusmanii bisericii ortodoxe ) s-au gandit sa indrepte atentia publicului catre alti ipotetici vinovati : guvern, sistem, oameni cu bani si chiar biserica ortodoxa care maninca bani dom-le in loc sa faca spitale. Sa nu cumva sa vada oamenii cine este adevaratul vinovat : educatorii acestor tineri , reperele, modelele si idolii lor, diavolul si nu in ultimul rand chiar ei insisi, tinerii care au participat precum si organizatorii. Lipsa invataturii crestin ortodoxe si chiar ura impotriva invataturii de credinta, acestea sunt principalele vinovate de astfel de tragedii.
  Ps : nu sunt doar cei care critica biserica ortodoxa si Rusia, acuzand pe cei care nu sunt de acord cu Halloween de prorusism sau proputinism. Exista si cei din tabara cealalta, prorusii care acuza proamericanii si prooccidentalii de aceasta tragedie. Cele doua tabere au motiv serios de dispute politice. Halloweenul nu are treaba nici cu America , nici cu Rusia. El are treaba cu satanismul. Nici macar nu s-a nascut in America ci in Irlanda. Nu uitati ca sunt foarte multi vest europeni care neaga aceasta sarbatoare negasindu-i nici o legatura cu traditia crestina europeana. Interesant insa este cum s-a nascut aceasta satanica celebrare in Irlanda cea europeana, tara care la fel ca si tarile Scandinave, au puternice pozitii anticrestine ideologizand intoarcerea la mareata si vechea lor traditie pagana.

 2. Fratilor admini, ati postat articolul acesta la fix, venind oarecum in intampinarea unui comentariu pe care doream sa-l postez.
  Chiar asta vroiam sa spun si eu, ca satana alearga in toate partile si urla de furie ca una dintre “sarbatorile” sale va fi permanent asociata cu imaginea iadului, cu imaginea oamenilor arsi de vii, pentru care noi ortodocsii, “fundamentalisti si nationalisti” ne rugam lui Dumnezeu sa le ierte sufletele.

  Cu ceva timp inainte am citit acest comentariu postat pe un alt site:

  “Valul de ura impotriva sarbatorii de Halloween s-a pornit in urma cu cateva saptamani, pe masura ce tot mai multe organizatii de fundamentalisti religiosi au inceput sa ceara interzicerea serbarilor in scoli si gradinite. In paralel cu acest discurs au fost livrate si idei anti-occidentale si anti-americane, Vestul fiind prezentat de fundamentalisti si nationalisti drept sursa tuturor relelor din Romania.”

  Atunci am inteles ca se pregateste o noua manipulare impotriva crestinilor ortodocsi, incercandu-se cumva sa fie acestia incriminati de netoleranta si astfel, toata ura satanei, manifestata prin adeptii inselati ai sai sa fie indreptata impotriva BOR.

  Este totusi atat de simplu sa observi ca ura este la Hotnews si la toti cei asemenea lor.

  Pacat insa, ca exista foarte multi oameni, in majoritate tineri, care nu mai pot sa judece cu propriul lor creier si care iau totul de-a gata si deci foarte usor de manipulat si instigat la ura. Atat Hotnews, cat si presa din Romania, aservita banilor, orgoliului, santajului si altor astfel de interese marunte vor promova mesajul si vor gasi o gramada de “tineri frumosi” ai feisbucului sau ai altor retele de socializare pe care sa-i mobilizeze in aceasta manipulare.

 3. https://www.youtube.com/watch?v=8SX1XDbikuI

  https://www.youtube.com/watch?v=APQLbhk-rfY

  O trupa nu atat de dura precum urla .Rock un pic mai dur,oarecum anti-sistem ,anti-tot .Specific tinerei generatii . Urletele omului care l-a pierdut pe Dumnezeu .

 4. Tinerii nu au inteles nimic.Si nu vor intelege nimic.

  “Imi cer scuze pentru termenul ofensiv, dar asta e cand in 2015 multi inca au o mentalitate de salbatici. Acesta este rezultatul bolii numite religie… stam sa dezbatem daca muzica rock e satanista si de-aia a luat foc clubul. Am auzit si de musulmani care spun ca Allah a pedepsit tinerii care se duc in cluburi si beau. Daca incidentul in sine nu m-a facut sa ma satur de aceasta tara / lume si prostii din ea, asta ma face sa ma duc la NASA sa cer sa plec pe Marte.”

  “Nu pot intelege chestia asta in loc sa fim uniti toti avand in vedere ca niste oameni sunt raniti si uni chiar morti noi ne certam intre noi ca Melodia este satanista,trupa este satanista sau orce legat de asta este satanist Nu este vina trupei si nici melodiei este o coincidenta sumbra… Vina o au cei care au organizat tot: iesire pentru incendiu nu avem.sistem pentru incendiu nu avem.”

  Un raspuns interesant:

  “MirceaKitsune Dacă incendiul ar fi fost într-o biserică, ce ar fi însemnat? Că e o biserică satanistă? Că Dumnezeu i-a pedepsit pe credincioșii de acolo? Asta ar putea crede fundamentaliștii religioși. Faptul că ei nu au pantalonii arși înseamnă că sunt buni și fără de păcat. Ar trebui bisericile să aibă paratrăsnet sau stingător de incendiu după normele în vigoare? Bigotismul ateist e la fel de butucănos, bătut în cap și intolerant precum cel religios. Bigotismul ateist se adresează și vrea să discute doar cu bigotismul religios. Doar acolo fundamentalismul ateist găsește rațiuni, idioții, tâmpenii, motive de discreditare și autovalidare. Bineînțeles că de aici se generalizează, religia e o boală și toți religioșii sunt…bolnavi mintal, iar scârba este cosmică. Doar Marte? E Neptun, nu stațiunea de pe litoral. Toți religioșii sunt neapărat musulmani sau fundamentaliști ori teroriști ori ignoranți care pupă oase ori cu creierele spălate de biserică. Religios înseamnă automat bolnav mintal. Bagă mare! Celor din biserică mereu li s-a reproșat că nu practică ceea ce predică. ”Practice what you preach.” Un incendiu într-o biserică nu e mai ”divin” decât un incendiu într-o sală rock ”satanist”. E un incendiu, pur și simplu, un eveniment nefericit. Diferența e că în sala rock s-a putut ”practice what you preach”. De exemplu: ”Another row jumping into the flame”, ”Pull that trigger.”, ”We’re not numbers we’re free, we’re so alive/And the day we give in is the day we die.” If they didn’t give in, they died free. So alive. Ne jucăm cu cuvinte, idei, vorbim despre moarte, viață, filozofăm, dar tot timpul în siguranță, în spatele unui ecran protector, cu casca de protecție pe cap. Când un concept ca moartea, o idee dintr-un vers de cântec ne explodează în mână, suntem șocați, bulversați. De ce moartea a ieșit din poezie? De ce moartea a scăpat de la gradina zoologică? E un scandal! No, pumpkin! Death is real! Îmi aduc aminte de James Eagan Holmes, cel care în cinematograful Aurora era îmbrăcat în costumul unui personaj malefic din film. Lumea a crezut că e un prank, până a început să omoare în stânga și în dreapta. Acolo era și unul îmbrăcat în Batman, dar nu a intervenit, nu a fost ca în film. Halloweenul e doar o sărbătoare pentru copii. Bomboane, strigoi, sperieturi, schelete, panglicuțe, demoni, vrăjitoare, basme de adormit copii. Dacă un maniac ar începe să taie oameni cu o drujbă, mulți ar crede că e un show de efecte speciale, de Halloween. După ce te-ai speriat de dovleci cu felinar, nu te mai poți speria de altceva. “

 5. @Spartacus:

  Parca, totusi, nu chiar asta ar fi important de subliniat… In postarea asta am constatat o constructie propagandistica. In rest, e vorba despre mult verbiaj, evident nu toate cretinismele anticrestine sunt premeditate. La fel de adevarat este ca exista si cretinisme agresive… e greu sa le si descrii ce sunt, ca nici macar ortodoxiste nu pot fi numite, care dau apa la moara unei propagande de tip hotnews.

 6. Nici rusii nu stau mai bine. Azi, pe 31 oct. s-a prabusit un avion in Sinai, murind peste 200 de persoane:

  http://www.activenews.ro/externe/Tragedia-aviatica-din-Egipt-Air-France-si-Lufthansa-nu-mai-survoleaza-peninsula-Sinai-126235

 7. @Spartacus,

  1. Vineri seara publicul prezent in Colectiv nu sarbatorea Halloween-ul, acest lucru l-a subliniat un blogger prezent la acel concert dar reiese si din faptul ca sarbatoarea de Halloween se tine in seara de 31 octombrie si nu pe 30. Vineri seara in acea hala avea loc o lansare de album.
  2. Daca metalistii teribilisti inteleg ca din puntul tau de vedere se fac vinovati de cele intamplate, deci oarecum si-au luat-o pe merit, atunci pe femeia decedata, mama vaduva cu 5 copii, unde o incadram? La victime colaterale? Ca “metalista” sigur nu era.. “O femeie vaduva, mama a cinci copii, angajata la negru la clubul Colectiv si platita cu 100 de lei pe zi, a murit in incendiul de vineri noapte, ea mergand la serviciu in locul unei colege, care o rugase sa ii faca aceasta favoare pentru ca se simtea rau.”

 8. Ioan
  Scopul nu scuza mijloacele. De multe ori ne justificam ”job-ul” prin nevoia acuta de bani. Ce sa facem ? avem nevoie ca sa traim, nu-I asa ?. Scuza-ma, tu ti-ai lasa fiica sa lucreze intr-un asemenea loc ? Dar hai sa spunem ca nu ai treaba cu credinta si unicul tau scop este Acela de a trai bine, oricum si oricand, deci nu conteaza unde te angajezi. Daca ai sti ca intr-o anumita firma se proceseaza, sa zicem fetusi morti pt cosmeticale iar ei au nevoie sa angajeze un contabil, ai merge acolo sa te angajezi ? daca un cartel mafiot care se ocupa cu spalare de bani, proxenetism si crime, angajeaza paznic sau contabil , ai merge sa lucrezi acolo ? Femei multe, foarte multe care se angajeaza cu contract in regula ca prostituate in occident, pe motiv ca sunt mame de copii si nu au nici un venit…esti de accord cu asta ? Daca respective femeie prostituata contacteaza sida sau ajunge la spital desfigurata sau chiar ucisa de un client psihopat, ce facem ? dam vina pe govern ca nu exista dotari in spitale, dam vina pe patronal care a angajat-o si nu i-a asigurat conditii ? probabil ca da, vom da vina pe oricine dar in nici un caz pe femeie si pe educatorii ei. Este vina sistemului care a adus-o in situatia de a allege sa fie prostituata . Caci are copii si trebuie sa castige consistent . Un job decent nu se poate, ca sunt bani putini. Ajungem sa ne vindem onoarea, demnitatea , trupul si sufletul pe bani. Nevoia de bani ne justifica orice si oricum.

 9. Ioan
  Iar la nr. 1 –
  Nu sarbatoreau Halloween-ul dar intimplarea face ca lansarea de album sa fie in ajunul Halloween-ului. Cat priveste lansarea de album a trupei, citeste sau asculta textele pieselor. Texte frumoase, gingase si nevinovate, incarcate de multa dragoste de semeni, ce sa zic.

 10. @Spartacus:

  Disputa e sterila.

 11. Pingback: Cinismul merge prea departe: secularisti, agenti propagandisti ai “luptei anticorutie”, trusturile media anti-BOR cauta sa MANIPULEZE emotia publica starnita de INCENDIUL TRAGIC din clubul COLECTIV | Cuvântul Ortodox
 12. Pingback: Cinismul merge prea departe: secularisti, agenti propagandisti ai “luptei anticorutie”, trusturi media anti-BOR cauta sa MANIPULEZE emotia publica starnita de INCENDIUL TRAGIC din clubul COLECTIV | Cuvântul Ortodox
 13. Pingback: CU CINISMUL DE HIENE PE MOARTE CALCAND: secularisti, agenti propagandisti ai “luptei anticorutie” si trusturi media anti-BOR cauta sa MANIPULEZE si sa CONFISTE emotia publica starnita de INCENDIUL TRAGIC din clubul COLECTIV | Cuvântul Ortodox
 14. Pingback: CU CINISMUL DE HIENE PE MOARTE CALCAND: secularisti, agenti propagandisti ai “luptei anticoruptie” si trusturi media anti-BOR cauta sa MANIPULEZE si sa CONFISTE emotia publica starnita de INCENDIUL TRAGIC din clubul COLECTIV | Cuvântul Ortodo
 15. Asta inseamna sa fi crestin? asta inseamna sa crezi in d-zeu? Oameni buni….asta este mentalitate demna de evul mediu…de perioada inchizitiei. Ce s-a intamplat cu acel creator care propovaduieste mila, iertarea, compasiunea si dragostea neconditionata? In randul acelor oamenii, erau tineri cu viitor promitator…studenti…viitori medici, arhitecti, ingineri….oameni care credeau si sperau intr-o viata mai buna….va grabiti sa judecati melodia dupa titlu? dar sa cititi printre randuri si sa ascultati toata melodia fara sa o judecati prin prisma conceptiilor voastre sunteti capabili? In aceea melodie se facea refeire la faptul ca nu suntem doar numere intr-un tabel….suntem fiinte, cu sentimente si vise, si incetam sa mai traim doar in momentul in care renuntam sa mai luptam. Va grabiti sa puneti stampile….doar pentru ca ascultau un anumit gen de muzica, erau automat satanisti…macar stiti ce inseamna asta? Ati stat de vorba macar pentru o jumatate de ora cu un rocker? Acesti oameni sunt oameni destepti, care au citit mai mult decat voi, si care sunt mai sufletisti si mai saritori decat oricare dintre voi. De ce se revolta lumea impotriva Bor? Pentru ca milioane de euro intra in conturile lor…neimpozitabili….si de cate ori apare prea-fericitul…sau alti preoti, undeva, apar cu masini de mii de euro in timp ce altii nu au ce manca…au case ca niste palate, in timp ce altii nu au un acoperis desupra capului, indiferent cat se chinuie sa supravietuiasca….folosesc bani si fondurile primite pentru ajutorarea saracilior, pentru a construii localuri de nunti si evenimente pentru asi ingrosa si mai mult veniturile….pentru ca daca nu le dai suficient nu iti ingroapa mortul sau nu iti oficiaza cununia…..pentru ca venitul unui episcop poate sări de 5.000 lei…..un mitropolit poate câştiga şi 7.500 de lei, iar salariul unui Patriarh sare de 8.000. DA… salariul fix al unui preot porneşte de la 1.100 de lei şi poate ajunge până la 2.000 de lei, în cazul celor cu vechime….dar peste acest salariu însă, fiecare preot îşi întregeşte venitul cu donaţii care se fac cu ocazia slujbelor.Si cu toate astea, prea-fericitul nu a fost in stare sa isi miste dosul pana la locul incidentului pentru a oferii mangaiere oamenilor..sau macar o vorba buna…..nu il costa nimic…cel mult deplasarea pana acolo….rusine sa va fie, voua care va declarati sus si tare crestini adevarati, dar sunteti capabili sa faceti declaratii precum individul de mai jos…..
  Luci Lucescu a adăugat 2 fotografii noi.
  31 octombrie la 20:48 · Alep ·
  SATANIȘTI la TAVĂ! 27 de persoane mai puțin care să strige Jos Comunismul! Care să scrie mesaje de injurii la adresa rușilor! Care să își ia țara înapoi la scrutinurile fraudate de CIA! Care să aplaude corporatismul și colonialismul sionist! Care să spună că țăranii sunt proști că muncesc pământul sfânt al României! Care să se drogheze și să asculte muzică satanistă spunând că asta înseamnă cultură! Care să protesteze pentru drepturile homosexualilor! Care să vorbească cu 3 cuvinte englezești la 2 românești! Care să înjure România și să zică că românii sunt proști când ies pe afară! Care să slujească INVADATORUL SIONIST!
  27 de sataniști mai puțini! Face Dumnezeu dreptate și mai curăță planeta de mizerie!

  INCA ODATA RUSINE!!! RUSINE!!!RUSINE

 16. @Anamaria:

  Luci Lucescu

  Ai verificat contul acestuia?

  Uita-te mai atenta: omul este ANTI-BOR. Deci face parte din tagma voastra de atei agresivi si anticrestini, in ciuda paradei nationaliste pe care o face, propagand aceleasi teze ale preotilor dedati la bani si facand aceleasi mizerii anti-patriarh ca voi toti.

  In rest, faptul ca ti-ai dedicat atata energie ca sa tragi la raspundere oameni si realitati pe care nu le cunosti, dupa colportari venite de aiurea, spune ceva despre starea “civilizata” in care te afli, raportat la momentele prin care trecem.

  Mai ales ca realmente nu are legatura ce ai scris cu subiectul articolului de fata!

 17. @Anamaria

  Usor cu pianul pe scari. Idioti talibani sunt atat in randul credinciosilor cat si in randul rockerilor!
  Eu nu-i condamn nici pe unii, nici pe altii! Stii de ce? Pentru ca asta e doar o etapa in viata lor!
  De-obicei, atat credinciosii talibani cat si rockerii/ateii talibani sunt in primii lor ani de ideologie.
  Cu timpul, toate aceste porniri talibane se atrofiaza, se inmoaie, nu pe fondul trecerii anilor ci pe fondul acumulariii a noi si noi experinte/trairi.

  Eu fac parte din tagma rockerilor, chiar si acum, la peste 35 ani, am mai participat la vreun concert o data pe an!
  Am ascultat inclusiv metale grele: death/grindcore desi nu m-am impacat niciodata cu black metal-ul! Erau perioade in viata mea cand ascultam numai Morbid Angel, Obituary, Slayer.

  Intotdeauna mi-au fost dragi rockerii, stiam din perioada pana in 25 ani ca sunt oameni cu o cultura si educatie ridicata, anti-kitch si manele, avizi de libertate!
  Paradoxal pentru lumea credincioasa, acesti oameni erau total scarbiti de ce le ofera societatea si astfel se manifesta revolta lor, prin non-conformism la adresa societatii.

  Eu cred ca tocmai ei sunt cei reci care pot fi salvati, conform versetelor ”15. Stiu faptele tale; ca nu esti nici rece, nici fierbinte. O, de ai fi rece sau fierbinte!
  16. Astfel, fiindca esti caldicel – nici fierbinte, nici rece – am sa te vars din gura Mea”

  Fratilor, Iisus afirma ca mai bine ai fi rece decat caldicel! De ce? Pentru ca toti acesti revoltati antisociali, sunt reci la credinta! dar au sanse mai mari ca sa revina la credinta adevarata decat cei caldicei!
  Stiti de ce? pentru ca ei, prin revolta lor, au coborat in iadul placerilor si blestametiilor si au realizat ca nu le aduce nicio fericire! In acest moment se afla la limita vietii: sinucidere sau credinta!
  Unii realizeaza desertaciunea revoltei dupa desertaciunea desertaciunilor din societate si astfel devin credinciosi, pe cand caldicelul care nu se indigneaza social, este clar ca nu are motive de urcus duhovnicesc, se multumeste cu caldicelul manifestat prin simpla prezenta la biserica!

  Cand in fata ochilor iti sta doar desertaciunea lumii cu nefericirea pacatelor gustate, iti vine mai usor sa adopti credinta decat unui caldicel care se amageste ca el nu a consumat droguri si nici la satanisme n-a participat deci, poate s-o dea inainte cu petrecerile slow (de nunta, populare sau de manele)!

  Eu nu te indemn la biserica ci te indemn sa-ti urmezi orice vis al tau daca crezi ca-ti va aduce fericire/libertate! Dar daca, trezita a doua zi vei avea un gust amar, atunci nu uita sa-ti aduci aminte ca mai exista o cale – credinta ortodoxa!
  Testeaz-o ca pe ultima varianta dar testeaz-o!
  Habar n-am cum s-o aplici, doar plangi, asa cum plangi a doua zi dupa gustul amar al libertatii lui ”fac ce vreau” si nu te mai intoarce la liberatitle ce iti aduc goliciunea sufleteasca de a doua zi!”.

 18. Mare “credit” acordat rock-ului de fapt metal-ului…
  Cu nume, simboluri, mesaj si tehnici care nu au nimic comun cu iubirea apropelui, cu nadejdea in Dumnezeu, cu firea si randuiala Creatiei…
  Si nu are nici o relevanta ca hulirea si sfidarea lui Dumnezeu o face un “titrat” cu notorietate, un muzician abil (era sa spun talentat dar nu e cazul, sa fim seriosi) ori vreo “vedeta” din actualitatea pervertita si convertita numai in bine nu….
  Mare confuzi si lipsa de discernamant in compararea unor scenarii, de tip demonic si de tip Hristic.
  Amestecul absurd sub aceeasi palarie, spirit-ualism a celor care nu se afla impreuna: intunericul sau lumina. Desigur, din punct de vedere “spiritual” le poti mentiona in aceeasi propozitie insa se afla in opozitie.
  Si cand logica umana se burzuluieste spre ratiunea DUmnezeiasca… aici chiar ca imi amintesc de razvratirea si aroganta diavolului.
  ————–
  Paradoxal, [rockerii] erau scarbiti de societate…
  Chiar asa?
  Si de ce nu au incercat sa afle alternativa la “chemarea lumii”, care este chemarea lui Hristos?
  De ce trebuie sa te arunci constient in erezie si blasfemie “contand” ca Dumnezeu iti lasa timp sa cercetezi si sa te indrepti?
  Cu astfel de preocupari in minte… mai degraba auzi ca s-au sinucis acesti fals nefericiti ,,, rar, extrem de rar se leapada; boala sufleteasca se cronicizeaza in slujirea Satanei: tatuaje, cercei, piercing, obiecte de podoaba (de cult, de fapt) si hobby-uri ti yoga, medotatie budista, cultivarea spiritista – cica “puteri ascunse”, ale subconstientului…
  Greu se mai iese din asa ceva, mediul este putred de contaminat cu astfel de dejectii spirituale.
  Si avem, am mila pentru ei insa nu pentru scoala facuta, nici pentru potentialul social presupus ci pentru ca erau suflete care au fost sau s-au lasat inselate de practici degradante, pretins artisitice, pretins civilizate, pretins “normale”.
  Nu tuturor le-a ramas timp sa inteleaga: nu guvernantii si nici bisnitarii nu sint cauza nenorocirii colective ci gandul, ideea, placerea …. adica spiritul care i-a ghidat dar si decizia individuala de “ascultare”, provocarea de asociere ritualica la o manifestare de “pierdere de sine” [cu pierderea instinctului de conservare], de intrare in “mood”, adica in transa MAGICA, in cautarea fericirii… si s-a vazut cu cine si cu ce mijloace invocate si aratate o cautau – pe “fericirea”.
  Astfel de cautare nu are nimic de a face cu misticismul, cu miracolul bucuriei de a trai.
  Dumnezeu sa-i ierte!

 19. @admin (#20),

  Lorin Fortuna (cel care a cerut desfiintarea BOR in CL Timisoara) este un satanist cunoscut. E pe campii de multa vreme, are grupuri de adepti prin tara cu care face un fel de lucrare “energetica” oculta, a vorbit mereu impotriva Bisericii, discursurile lui sunt pur si simplu halucinante (a aparut o vreme la tv).

 20. Duminica, a doua zi dupa incendiul de la “Colectiv”, incepand cu ora pranzului si pana seara tarziu am urmarit principalele 4 televiziuni de stiri. Eram interesat de soarta celor internati si eram fascinat de mobilizarea exemplara a medicilor, asistentilor si pompierilor romani. Mobilizare, daruire, solidaritate fara margini, din partea unor oameni care sunt platiti cu sume derizorii. Au niste salarii de tot rahatul, ca de altfel majoritatea angajatilor din Romania.

  Toate aceste principale televiziuni de stiri au facut adevarate maratoane cu subiectul dramei de la “Colectiv”, ceea ce este si normal.

  Dar cea mai mare surprindere a mea a fost sa constat ca la nici-una dintre aceste televiziuni nu s-a pronuntat cuvantul Halloween. Nici macar o singura data. Ceea ce ma duce cu gandul la faptul ca toate aceste hiene din aceasta presa asa zisa libera, s-au vorbit toti intre ei ca sa nu pronunte cuvantul Halloween pentru a nu se face nici-o asociere intre tragedia “Colectiv” si “sarbatoarea” satanica Halloween.

  O dara sau poate de doua ori s-a facut referire la Halloween, dar aceste referiri au fost facute de catre persoane intervievate pe strada, deci nu de cei care lucreaza in televiziuni sau care erau invitati sa-si dea cu parerea si care bineinteles ca fusesera “dresatI” ca nu cumva sa faca vre-o referire la Halloween.

  Deci inainte de acest incendiu, toate televiziunile faceau mare zarva in legatura cu satanicul Halloween, indemnand prin mesaje mascate, ca oameni, tinerii si copii sa se costumeze si sa se distreze de aceasta sarbatoare, iar dupa aceasta tragedie, nici macar nu s-a mai pomenit cuvantul Halloween. Inainte de incendiu scolile si-au devansat programul pentru a sarbatori Halloween-ul in ziua de vineri. La fel si majoritatea cluburilor.

  Dar acesti angajati ai “presei libere” sunt foarte bine pregatiti, indoctrinati, motivati si dispun de resurse financiare incat tot mesajul manipulator este atat de bine ambalat in emotii, in stari sentimentale, in fraze si imagini bine ticluite, incat este foarte greu sa decriptezi mesajele ascunse printre randuri.

  Va dati seama ce maratoane de televiziuni s-ar fi facut daca o asemenea tragedie s-ar fi intamplat in ziua vreunui Sfant, cand se statea la coada la moaste? De dimineata si pana seara, zile in sir, am fi avut doar asemenea titluri:
  “Arsi de vii la moastele sfantului sau sfintei …”

  Dar de satanicul Halloween, orice lucru negativ trebuie disociat cu orice pret. Sau poate or fi primit vre-o circulara de la ambasada SUA: “am cheltuit timp, energie fizica si spirituala si multi bani ca sa reusim sa implementam aceasta sarbatoare draceasca in Romania, asa ca nu ne permitem sa aruncam nici macar un singur gand de indoiala in legatura cu ea. Sa nu pronuntati cuvantul Halloween”.

  In rest, “valorificarea” ratingului legat de tragedia “Colectiv” in scopul manipularii si promovarii in ascuns a altor agende au fost bine detailat aici:

  http://www.cuvantul-ortodox.ro/recomandari/2015/11/01/cinismul-merge-prea-departe-secularisti-agenti-propagandisti-ai-luptei-anticorutie-trusturile-media-anti-bor-cauta-sa-manipuleze-emotia-publica-starnita-de-incendiul-tragic-din-clubul-colectiv/

 21. @ sluga netrebnica:

  Da, a fost evident o omerta legata de disocierea de Halloween, desi nu era nevoie sa fi fost facuta neaparat la ordin, pentru ca insii care decid in televiziuni au deja in sange “valorile” si criteriile politic corecte si se autocenzureaza de la sine in faza asta la care au ajuns. Numai ca deja asta e o etapa depasita, acum s-a trecut la faze de o ticalosie mult mai mare apropo de ceea ce vor sa acopere si sa oculteze apropo de dedesubturile acestei nenorociri.

 22. Pingback: TRAGEDIA “COLECTIV”: Cuvintele de mangaiere si asumare ale mitropolitilor ortodocsi IGNORATE de televiziunile turbate impotriva Bisericii/ “Ucenici vrajitori ai unei noi barbarii…” – GEORGE DAMIAN, PR. SAVATIE BASTOVOI
 23. Pingback: TRAGEDIA “COLECTIV”: Rugaciunile si cuvintele de mangaiere si asumare ale ierarhilor ortodocsi IGNORATE de televiziunile turbate impotriva Bisericii/ “Ucenici vrajitori ai unei noi barbarii…” – G. DAMIAN, PR. SAVATIE BA
 24. Pingback: Manufacturarea tragediei de la COLECTIV: VICTIME MERITUOASE, VICTIME NEGLIJATE SI UITATE. Despre dubla masura si un nou tip de cenzura: TIRANIA “CORECTITUDINII EMOTIONALE” | Cuvântul Ortodox
 25. Pingback: “REVOLUTIA” ANTI-SISTEM A… SISTEMULUI (ABIA) A INCEPUT, exploatand socio-politic cu maximum cinism nenorocirea de la Colectiv. VICTOR PONTA SILIT SA DEMISIONEZE: “Nu mă bat cu oamenii” | Cuvântul Ortodox
 26. Daca Halloween-ul, sarbatoarea celui rau a produs atata dezastru in Bucuresti , dar si in USA in 2012, de ce se revolta tinerii imptotriva Bisericii? Daca erau in Biserica si le-ar fi dat foc niscai anticrestini, erau mucenici, dar daca s-au dus de buna voie sa petreaca cu muzica rock, ce vina are Parintele Patriarh? Nu inteleg nici macar o legatura intre cele doua evenimente: incendiul din club si manifestarile antipatriarhale! I-a trimis Parintele Patriarh acolo?

 27. @ o crestina,

  Oficial, legatura cu manifestarile anti-Patriarh si anti-Biserica, se datoreaza (chipurile) atitudinii BOR in primele trei zile de la tragedie, mai concret, ca nu au facut slujbe la fata locului, ci abia dupa ce s-a sezisat mass-media – ceea ce a starnit furia multimii (ignorand insa comunicatul Patriarhiei de a doua zi dupa tragedie, de a tine slujbe de pomenire si de maslu pt. cei morti sau in suferinta si de asemenea, de a ajuta inclusiv material familiile indoliate prin parohiile de care apartin).
  Neoficial, este o diversiune a unor ONG-uri de tip soros si ASUR de a directiona furia multimii catre Biserica (vezi si cererile de a se impozita si a nu se mai finanta BOR de catre stat), asta dupa o lunga campanii de defaimare in presa, distrugerea BOR fiind un obiectiv declarat si urmarit de ceva timp si de catre interese straine dar si de catre propaganda pedelisto-macoviste.
  http://www.cuvantul-ortodox.ro/recomandari/2014/11/20/lista-neagra-a-razbunarii-cu-bor-in-vizor-revolutia-civicilor-reinstaurarea-dialecticii-stapan-sclav-democratie-cu-emisari-procurori-si-legi-big-brother-spre-societatea-spectacolului-justi/

 28. Pingback: “Mai bine satanisti”?! TRAGEDIA CARE INRAIESTE SI INVRAJBESTE. Ce duhuri stau in spatele SCUIPARII PREOTIMII si LEPADARII BISERICII?/ Parintele Savatie propune o strategie de recuperare duhovniceasca a locului “blestemat” de la Col
 29. Pingback: “Mai bine satanisti”?! TRAGEDIA CARE INRAIESTE SI INVRAJBESTE. Durerea com-patimitoare deturnata in focul dracesc al RAZBUNARII. Ce duhuri stau in spatele SCUIPARII PREOTIMII si LEPADARII BISERICII?/ Parintele Savatie propune o strategie de re
 30. Pingback: CAMPANIA FURIBUNDA IMPOTRIVA BISERICII NU IA PAUZA. Antena 1 promoveaza petitia DEMENTA de transformare in SPITAL a CATEDRALEI MANTUIRII. Ziaristii si analistii “neamului” isi doresc SA DRESEZE BISERICA si PUN LA COLT preotii sau mirenii care,
 31. @ Mirela:
  Multumesc, Mirela pt explicatii!
  La prima vedere parea ca cineva profita de adunarea multimilor pt a manipula acesti oameni. Ce este mai trist este ca manipularea maselor a putut fi facuta cu asa multa usurinta. Si inca cu scopul de a protesta impotriva Bisericii. Foarte trist!

 32. Pingback: Premierul Ciolos a reiterat TAIEREA FONDURILOR PENTRU BISERICI in numele “TENSIUNII” din societate. Oficiosul HOTNEWS loveste din nou: BOR TREBUIE SA SE REFORMEZE, INCLUSIV IN PRIVINTA “FONDULUI INVATATURILOR TRANSMISE” | Cuvântul
 33. Pingback: Premierul Ciolos a reiterat TAIEREA FONDURILOR PENTRU BISERICI in numele “TENSIUNII” din societate. Oficiosul HOTNEWS loveste din nou si arata adevaratul obiectiv: REFORMAREA BOR, INCLUSIV A “FONDULUI INVATATURILOR TRANSMISE”! | Cu
 34. Pingback: LA LOC COMANDA: Premierul Cioloș a revenit la ordin(e) si TAIE COMPLET BANII PENTRU BISERICI in numele “TENSIUNII” din societate. Oficiosul HOTNEWS loveste din nou si arata adevaratul obiectiv: REFORMAREA BOR, INCLUSIV A “FONDULUI INVAT
 35. Pingback: SCRISOAREA – AVERTISMENT A PARINTILOR ATHONITI AI SCHITULUI PRODROMU catre poporul român dreptcredincios “INTR-UN MOMENT DE RASCRUCE, poate cu mult mai grav decat la anul 1990″. PERICOLUL este cel al “instituirii unei NOI ORDINI A
 36. Pingback: SCRISOAREA – AVERTISMENT A PARINTILOR ATHONITI AI SCHITULUI PRODROMU catre poporul român dreptcredincios “INTR-UN MOMENT DE RASCRUCE, poate cu mult mai grav decat la anul 1990”. PERICOLUL este cel al “instituirii unei NOI ORDINI A
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare