CU CINISMUL DE HIENE PE MOARTE CALCAND: secularisti, agenti propagandisti ai “luptei anticoruptie” si trusturi media anti-BOR cauta sa MANIPULEZE si sa CONFISTE emotia publica starnita de INCENDIUL TRAGIC din clubul COLECTIV

1-11-2015 2 minute Sublinieri

56360924682ccf23b43a34a5(foto: Digi 24)

Emotia… colectiva starnita de tragedia de la clubul Colectiv, de vineri noaptea, este departe de a se fi diminuat. Numarul celor morti continua sa creasca, relatarile supravietuitorilor continua sa apara, povesti de viata dramatice ies la suprafata. Televiziunile nu au alt subiect, exploatand si, abia secundar, informand cu privire la tragedie. Duminica, aceasta emotie a scos oamenii pe strada, la un mitting de aproape opt mii de participanti, adunati pentru a realiza un mars al tacerii.

In acest context, se observa cum, dincolo de tendinta fireasca de a acorda o explicatie evenimentului si de a vorbi, intr-o anumita masura, despre cauze ale raului si despre vinovati, se cauta confiscarea acestei emotii in folosul exclusiv al unor agende, interese si rafuieli. Se disting cel putin trei astfel de hienisme:

61736212

Propagandistii anticoruptiei. Prin siteurile online asociate si prin plasarea unor pancarde strategic in cadrul marsului tacerii, acesti “agenti ai Binomului” cauta sa pastreze narativa conform careia orice rau din Romania se explica prin existenta coruptiei. Prin urmare, solutia si salvarea, schimbarea sta in – logic, “lupta anticoruptie”.

Ce este in neregula cu aceasta narativa? Unilateralitatea explicatiei si interesul de manipulare evident. Nu coruptia si spaga au fost motorul din spatele neregulilor tehnice din clubul Colectiv, ci dorinta de profit si maniera in care se duc afaceri in Romania: supravietuieste doar cine este mai cinic. Coruptia e o consecinta a acestui sistem, nu o cauza. Fireste, insa, ca agentii Binomului nu vor ca minunata lume noua neoliberala sa fie demascata in resorturile sale criminale, la propriu.

Aceiasi agenti ai Binomului au reactionat, aproape instant, si cand s-a pus problema infrastructurii – spitalicesti si nu numai – din Bucuresti. Una din problemele evidente ale tragediei tine de statul minimal. In conditiile in care serviciile  publice ale statului sunt un rau cel mult tolerat, pur si simplu este imposibil ca toate cluburile sa fie verificate cum trebuie in mod constant. Apoi, “reformele” demente si antisociale ale FMI/BM/CE, sustinute in cor de Binom si de sistemul de propaganda asociat, au dus la incapacitatea cronica, institutionala, a spitalelor de a prelua rapid, eficient, intr-un singur loc specializat, ranitii. In capitala Romaniei nu exista un Spital de Arsi care sa aiba capacitatea de a prelua mai mult de 30 de raniti. Tocmai medicii “spagari” si asistentele “spagare”, plimbati ostenativ pe la DNA, au facut diferenta in aceste momente, prin daruirea lor neconditionata cu care au venit sa lucreze si sa salveze vieti. Insuficienta infrastructurii a fost observata de mai multi, insa sistemul de propaganda, prin agentii sai fideli, a reactionat punctual si imediat, amenintand, chiar, ca cei care au ridicat aceasta problema “nu vor fi uitati”. Nu care cumva sa le treaca prin cap romanilor ca poate prioritatile sunt altele decat serviciile secrete, dereglementarea si binele marilor companii straine. Nu care cumva sa aiba ecou o astfel de reactie a unui medic de la Spitalul de Arsi:

“Ce ne-ar ajuta niște colegi în plus, mai ales pe Terapie Intensivă unde am doi colegi suspendați. Din păcate, și-au oferit ajutorul, dar au interdicția de a lucra într-un spital de stat. Aveam nevoie de experiența lor, m-ar fi ajutat experiența lor și faptul că ani de zile au lucrat cu arsurile. Au interdicții din trecut…”, a spus dr. Adrian Stănculea.

61736211

ASUR – secularistii anticrestini. Alta pancarta strategica plasata in multimea ce marsaluia, intr-un context in care, chipurile, tacerea era cea mai importanta, a fost “vrem spitale, nu catedrale“. Sunt cei care in orice se intampla in Romania gasesc vinovatul in BOR. Au sustinerea sistemului de propaganda neoliberal descris mai sus, intr-o alianta care doar aparent e incompatibila, pentru ca secularistii pretind ca vor ca statul sa dea bani la spitale. Sustinerea de care beneficiaza din partea unui sistemul de propaganda antisocial si antistatal ii arata insa in fariseismul lor cras: nu lipsa spitalelor doare, ci prezenta Bisericii. Propagarea mesajului anticrestin este favorabila sistemului de propaganda si pentru ca ofera o “explicatie” pentru starea precara a spitalelor, indepartand atentia si revolta publica de la reformele neoliberale catre Biserica. 

TRUSTURI MEDIA. Unele trusturi media sunt in conflict deschis cu Patriarhia. Prin urmare, in cadrul emisiunilor transmise pe marginea tragediei, au gasit ocazia de a trage la raspundere, cu o rea credinta completa, Patriarhia, pe motiv ca nu s-ar face “slujbe gratuite” la clubul respectiv sau chiar ca nu se tin “slujbe neintrerupte” in aceste zile. Fariseismul, aici, este dublat de minciuna fatisa: se ascunde faptul ca Patriarhia a dat un comunicat in care a indemnat parohiile de care tin victimele sa ofere asistenta spirituala si MATERIALA familiilor victimelor. In plus, in fiecare biserica din Bucuresti, astazi, in cadrul Liturghiei, au fost pomenite intr-un moment special dedicat victimele de vineri noaptea.

Evident, ca de fiecare data, precizam ca ne referim la orientari. Nu inseamna ca toti angajatii din aceste sisteme si trusturi sunt inhaitati la asa ceva, sau ca toti secularistii sau ateii au mintea la “catedrale” si “spitale” in acest moment. Aici ne referim punctual la manifestari ce, vadit, sunt deliberate.

Prin comparatie, modul in care actorii politici cauta sa capitalizeze momentul sau, macar, sa faca “ce trebuie” din punctul de vedere al PR-ului, pare deja inofensiv. De asemenea, diferitele manifestari agresive, stupide, fanatice sau stridente pe marginea tragediei, sunt minore in raport cu acest rau sistematic organizat si perpetuat. O asemenea ravna a faptei rele, a manipularii, este un semn cat se poate de dramatic cu privire la cum ne aflam noi, astazi. Daca nici in asemenea tragedie nu putem sa ne lasam de interesele meschine, de agende de grup si de putere, de manipulare si de diversiune, atunci nimic nu ne mai poate intoarce din marsul nostru triumfal catre Apocalipsa.

cluj3

Vedeti si:


Categorii

Dezastre, calamitati, Dezinformari, hoaxuri, diversiuni, manipulari, Halloween, Opinii, analize, Razboiul impotriva Romaniei, Revolte populare, revolutii

Etichete (taguri)

, , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

72 Commentarii la “CU CINISMUL DE HIENE PE MOARTE CALCAND: secularisti, agenti propagandisti ai “luptei anticoruptie” si trusturi media anti-BOR cauta sa MANIPULEZE si sa CONFISTE emotia publica starnita de INCENDIUL TRAGIC din clubul COLECTIV

VEZI COMENTARII MAI VECHI << Pagina 2 / 2 >>

  1. Pai in articolul nostru, primul paragraf este IMPOTRIVA celor care deturneaza discutia inspre “lupta cu coruptia”. Deci nu asta e in spate, ci structurile criminale adevarate – criminale, la propriu, NU DOAR din cauza ca au generat acest carnagiu de tineri. Ci cele care genereaza tot ceea a omorat si omoara inca aceasta tara si tinerii ei. Ale cui paravane sunt cluburile astea, ce ascund ele mult mai murdar, din ce isi fac profiturile uriase care scapa oricarui control financiar (altminteri draconic si nemilos cu orice alta firmulita) si cine le protejeaza si de ce?! E si ceea ce spune, usor conspirationist, aici, fotbalistul Zicu, dar mult mai mult si mai rau de atat (vezi ce am subliniat si am ingrosat din articolul citat anterior din Gandul). http://www.activenews.ro/stiri-social/Un-fotbalist-ii-indeamna-pe-tineri-sa-stea-DEPARTE-de-cluburile-de-noapte-Patronii-pun-substante-in-bauturile-tinerilor.-De-multi-ani-nu-mai-calc-prin-ele.-Suntem-doar-combustibil-pentru-elita-care-conduce-lumea-126250

    Problema nu e neaparat de rabdare, cat de atentie si de scoatere a unor mici “pete” obsedante din ochi care “biaseaza” lectura 🙂 Ca sa incepem sa ne intelegem din nou intre noi 🙂

  2. As indrazni sa adaug o perspectiva aici: intr-adevar multe trusturi media ataca Biserica din te-miri-ce. Insa dincolo de manipularea evidenta pentru orice om cu un minim de buna credinta, merita remarcat faptul ca multi oameni ne-inregimentati ideologic si chiar de buna-credinta, inclina catre anumite argumente anti BOR. mai ales tinerii.
    Ce vreau sa spun? BOR nu mai reuseste sa comunice cu tinerii care nu sunt deja in Biserica. Nu are habar ce ii preocupa si ce ii doare. Si din pacate ii claseaza la categoria pierduti. Dincolo de scenarii si servicii secrete si altele ramane aceasta realitate pe care calomniile isi zidesc logica lor stramba.
    Mai mult ca niciodata este nevoie ca BOR sa fie pastorita duhovniceste si mai apoi se vor aseza lucrurile.

  3. @ Pr. Gabriel:

    Iertati-ne, insa acum a lua la purecat si a vana niscaiva probleme biografice ale mortilor ni se pare chiar nepotrivit si nefolositor.

    Ba, mai mult, astfel de mesaje vor da apa la moara celor care chiar in aceste momente se rafuiesc cu Biserica pentru ca nu ar fi dat, chipurile, dovada de compasiune fata de victime.

  4. @admin2:

    ne intelegem oricum…chiar si cand nu ne intelegem, ca doar deja am inceput sa ne cunoastem si pt ca de fapt asta e ideea! :))

  5. http://www.realitatea.net/coincidente-uluitoare-trei-incendii-in-locatiile-detinute-de-patronii-colectiv_1822385.html

    http://www.gandul.info/stiri/unul-dintre-patronii-colectiv-are-alte-11-firme-implicate-in-organizari-de-concerte-14869280

    (numele firmelor: hades record, goblin…)

    As putea sa pun ramasag ca cel putin unul din cei trei n-o sa pateasca nimic. Si stiu si care.

    Dar…cine stie…sa vedem.

    Pana una alta, daca le plangeati cumva de mila patronilor, nu cred ca mai e cazul. Vinovatul a fost gasit si il stim cu totii.

    Cat despre patroni, UNUL nu si-a cerut scuze, macar…nu zic iertare. Unul nu si-a exprimat cel putin parerea de rau. Au avut remuscari alti patroni de cluburi, dar ei – nu.Nimic. Nici un cuvant.

  6. @Ioan Rosu:
    Un punct de vedere pertinent, asa vad si eu. Doar ca ce ii preocupa si ce ii doare pe tineri nu prea mai tine de Biserica Ortodoxa. Din pacate, Biserica a acceptat mult prea usor sa faca un pas in spate. Pana si invatamantul religios Biserica se zbate sa-l predea in sarcina unui stat care o repudiaza pe fata declarandu-se ateu, dar se serveste de ea cand are nevoie de voturi, aruncandu-i niste firimituri de la masa baronilor. Ei, ierarhii, nu au sesizat pana acum ca cineva le-a schimbat turma in timp ce ei numarau oi ca sa adoarma. Dar nu numai la noi… Priviti numai ce subiecte vor sa discute la sinodul panortodox, pacea si discriminarea, cand adevarata problema a Bisericii este catehizarea si credinta.

  7. Pingback: TRAGEDIA “COLECTIV”: Cuvintele de mangaiere si asumare ale mitropolitilor ortodocsi IGNORATE de televiziunile turbate impotriva Bisericii/ “Ucenici vrajitori ai unei noi barbarii…” – GEORGE DAMIAN, PR. SAVATIE BASTOVOI
  8. Pingback: Manufacturarea tragediei de la COLECTIV: VICTIME MERITUOASE, VICTIME NEGLIJATE SI UITATE. Despre dubla masura si un nou tip de cenzura: TIRANIA EMOTIONALA | Cuvântul Ortodox
  9. Antena 3 si alte posturi ordinare din Bucuresti nu mai termina cu atacurile penibile la adresa bisericii si tot felul de asocieri fortate. Le-a spus astazi clar si Patriarhul Daniel ca rugaciunile pentru victime se fac la in Biserici si nu in club – Vad doar o haita de jurnalisti nemultumiti de faptul ca Biserica nu a cazut in capcana circului mediatic – Imaginati-va, daca veneau niste preoti in seara dezastrului, cam ce ar fi avut de comentat toata gasca de slugi, analisti si agenti de influenta ??

  10. Intru totul de acord cu articolul! Uluitoare viteza de reactie sistemului prin parghiile din teren! Totul pentru protejarea imaginii unui sistem cinic si criminal! Si-au pus imediat in miscare toate mecanismele pentru crearea diversiunii.
    Trusturile media, propagandistii anticoruptie, ONG-urile seculariste, aparatorii drepturilor omului, etc. sunt degetele aceleiasi maini care arunca paiete in ochii multimilor, paiete care sclipesc dar care au rol de gaze lacrimogene. Haloweenul este doar lacul de pe unghia de la degetul mic al mainii care arunca paietele si-apoi se intinde spre a fi sarutata.
    Asistam de 25 de ani la un joc murdar de-a alba-neagra in care pana si astrologii de serviciu, babele vanga, halloweenul, valentinul, postacii de serviciu, etc. isi au rolul lor. Explicatii pe gustul tuturor inunda mass media, dar mai ales se face galagie mare, agitatie, indignari, plansete sau rasete daca trebuie… orice…dar mai ales trebuie asmutite multimile impotriva Bisericii singura reduta serioasa si singura scapare, nu prin vrednicia slujitorilor ci prin Harul lui Hristos.
    Totul este un circ pentru deturnarea atentiei de la cauzele reale care au dus societatea romaneasca (si nu numai) in pragul dezastrului.
    De observat reactia presei din Occident care, cu aceeasi promptitudine ca cea din tara, sare in apararea halloween-ului si la atac impotriva ortodocsilor:
    http://www.activenews.ro/externe/Presa-internationala-Dupa-tragedia-de-la-Colectiv-romanii-se-razbuna-pe-sarbatoarea-Halloween-126293
    Mie mi-au atras atentia din articolul respectiv mai ales aceste randuri:
    “Pentru creștinii ortodocşi români, cunoscuți ca opozanti ai globalizării, Halloween este o sărbătoare satanistă. În cel puțin cinci petiții online, românii cer interzicerea tuturor petrecerilor de Halloween din țară”, notează Neue Zurcher Zeitung din Elveția.
    CUNOSCUTI OPOZANTI AI GLOBALIZARII! Deci, ce se apara de fapt dincolo de apararea haloweenului. Ei chiar fac niste legaturi pe care unii dintre noi nici nu le observa!

  11. Pingback: “REVOLUTIA” ANTI-SISTEM A… SISTEMULUI (ABIA) A INCEPUT, exploatand socio-politic cu maximum cinism nenorocirea de la Colectiv. VICTOR PONTA SILIT SA DEMISIONEZE: “Nu mă bat cu oamenii” | Cuvântul Ortodox
  12. Pingback: PSIHOZA ANTI-BOR A SCLAVILOR FERICITI. “Tinerii frumosi si liberi”, revolutionari cu voie de la stapanirea reala a Romaniei vor DEMISIA PATRIARHULUI si stoparea FINANTARII BOR (NU SI A ALTOR CULTE) | Cuvântul Ortodox
  13. Pingback: PSIHOZA ANTI-BOR A SCLAVILOR FERICITI. “Tinerii frumosi si liberi”, revolutionari cu voie de la stapanirea reala a Romaniei, vor DEMISIA PATRIARHULUI si stoparea FINANTARII BOR (NU SI A ALTOR CULTE) | Cuvântul Ortodox
  14. Pingback: RAZBOIUL CU BISERICA AL SCLAVILOR FERICITI. Tinerii revolutionari cu voie de la “sistem”, vor DEMISIA PATRIARHULUI si stoparea FINANTARII B.O.R. Plus o fabula “horror”: MARELE PACALITOR si GALUSTILE/ Marturisirea actritei Manuela H
  15. Pingback: MOLOHUL SI JERTFELE UMANE DE LA COLECTIV. “A lovit diavolul cu copita in România si acum isi aduna slugile”/ PREOTII SI TINERII sau Cu durere si cu dragoste despre LIBERTATE, MANIPULARE, PACATE, ROCKERI, CLUBURI, SPITALE si BISERICI: “N
  16. Pingback: TRAGEDIA “COLECTIV”: Rugaciunile si cuvintele de mangaiere si asumare ale ierarhilor ortodocsi IGNORATE de televiziunile turbate impotriva Bisericii/ “Ucenici vrajitori ai unei noi barbarii…” – G. DAMIAN, PR. SAVATIE BA
  17. Pingback: BISERICA NE CHEAMA SA STRANGEM RANDURILE SI SA NE RUGAM PENTRU PACE SI UNITATE IN ACESTE ZILE TULBURI din “toamna vrajbei noastre”. Pentru bucuresteni – in fiecare zi, la Patriarhie, la orele 18.30 | Cuvântul Ortodox
  18. Pingback: PARINTELE NECULA in doua interviuri (text+video): “Urmaresc de foarte multa vreme CUM SE CRESTE ACEASTA CULTURA A ZDROBIRII BISERICII IN STRADA. Restaurarea României NU VA VENI PRIN GESTURI IEFTINE SI DE VEDETA. Restaurarea României va veni din Li
  19. Pingback: “Mai bine satanisti”?! TRAGEDIA CARE INRAIESTE SI INVRAJBESTE. Ce duhuri stau in spatele SCUIPARII PREOTIMII si LEPADARII BISERICII?/ Parintele Savatie propune o strategie de recuperare duhovniceasca a locului “blestemat” de la Col
  20. Pingback: “Mai bine satanisti”?! TRAGEDIA CARE INRAIESTE SI INVRAJBESTE. Durerea com-patimitoare deturnata in focul dracesc al RAZBUNARII. Ce duhuri stau in spatele SCUIPARII PREOTIMII si LEPADARII BISERICII?/ Parintele Savatie propune o strategie de re
  21. Pingback: Agenda guvernului tehnocrat: TAIEREA BUGETULUI PENTRU LACASURILE DE CULT, CRESTEREA BUGETELOR SERVICIILOR SECRETE, AMANAREA CRESTERII SALARIULUI MINIM. Romania post-Colectiv trebuie sa fie laica, supravegheata si saraca | Cuvântul Ortodox
  22. Pingback: Agenda guvernului tehnocrat dupa vizita “asasinului economic” Thomsen de la FMI: TAIEREA BUGETULUI PENTRU LACASURILE DE CULT, CRESTEREA BUGETELOR SERVICIILOR SECRETE, AMANAREA CRESTERII SALARIULUI MINIM. Romania post-Colectiv trebuie sa fie la
  23. Pingback: ”De ce atata ura?” sau SECULARIZARE PRIN REEDUCARE. Campania mediatica agresiva pe tema ”finantarii” Bisericii abia a inceput. “BUGETUL” SOCIAL AL BOR – ADEVARATA TINTA A SISTEMULUI DE PROPAGANDA | Cuvântul Ortodox
  24. Pingback: Premierul Ciolos a reiterat TAIEREA FONDURILOR PENTRU BISERICI in numele “TENSIUNII” din societate. Oficiosul HOTNEWS loveste din nou: BOR TREBUIE SA SE REFORMEZE, INCLUSIV IN PRIVINTA “FONDULUI INVATATURILOR TRANSMISE” | Cuvântul
  25. Pingback: Premierul Ciolos a reiterat TAIEREA FONDURILOR PENTRU BISERICI in numele “TENSIUNII” din societate. Oficiosul HOTNEWS loveste din nou si arata adevaratul obiectiv: REFORMAREA BOR, INCLUSIV A “FONDULUI INVATATURILOR TRANSMISE”! | Cu
  26. Pingback: LA LOC COMANDA: Premierul Cioloș a revenit la ordin(e) si TAIE COMPLET BANII PENTRU BISERICI in numele “TENSIUNII” din societate. Oficiosul HOTNEWS loveste din nou si arata adevaratul obiectiv: REFORMAREA BOR, INCLUSIV A “FONDULUI INVAT
  27. Pingback: SCRISOAREA – AVERTISMENT A PARINTILOR ATHONITI AI SCHITULUI PRODROMU catre poporul român dreptcredincios “INTR-UN MOMENT DE RASCRUCE, poate cu mult mai grav decat la anul 1990″. PERICOLUL este cel al “instituirii unei NOI ORDINI A
  28. Pingback: Pentru inceput bun in vremuri rele. Ganduri despre cele ce au fost si cele ce vor veni | Cuvântul Ortodox
  29. Pingback: Din clasicii manipularii. DIRECTIVA 34 A NKVD: “TREBUIE ACORDATĂ O ATENȚIE DEOSEBITĂ BISERICILOR. Activitatea trebuie astfel dirijată ca să rezulte o ANTIPATIE GENERALĂ împotriva acestora” | Cuvântul Ortodox
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare