ROMANIA RENUNTA LA DATORIA DE 19 MILIARDE DE EURO A GERMANIEI, la cererea Bancii Nationale! Inca o tradare nationala…

15-12-2011 6 minute Sublinieri

Află mai mult despre statutul actual al României din analiza de ultima oră: 2014 – ROMÂNIA: PERIFERIE NEOCOLONIALA A CAPITALISMULUI OCCIDENTAL

Si un adevar istoric: MIRCEA VULCANESCU, omul de stat din spatele acestei datorii istorice

Radu Golban: “S-au făcut presiuni ca România să renunţe la cele 19 miliarde de euro din Germania”

 • Realitatea.net:

Blaga: Germania nu are datorii istorice faţă de România. Înfiinţarea comisiei speciale, respinsă

Preşedintele Senatului, Vasile Blaga, a anunţat, joi, că BNR a identificat date suplimentare potrivit cărora Germania nu are datorii istorice faţă de România. În acest sens, Senatul a respins propunerea de înfiinţare a comisiei speciale privind datoria istorică pe care nemţii o au către ţara noastră. Propunerea de înfiinţare a a Comisiei a fost respinsă cu 65 de voturi “împotrivă”, 48 “pentru” şi trei abţineri.
Conducerea Senatului a luat act, la finele lunii octombrie, de o scrisoare semnată de Radu Golban, economist, în care era semnalată existenţa unei datorii istorice a Germaniei către România, membrii Biroului Permanent hotărând să propună acestei Camere înfiinţarea unei comisii care să analizeze situaţia. În data de 28 noiembrie, BP al Senatului a decis propunerea unei hotărâri care reglementează înfiinţarea unei Comisii pentru a analiza datoria istorică a Germaniei către România.

Radu Golban:S-au făcut presiuni ca România să renunţe la cele 19 miliarde de euro din Germania”

Economistul care susţine că Germania are o datorie de aproape 19 miliarde de euro faţă de România spune pentru REALITATEA.NET respingerea înfiinţării comisiei speciale privind această datorie s-a făcut în urma unor presiuni internaţionale la adresa ţării noastre. Preşedintele Senatului, Vasile Blaga, a anunţat, joi, că BNR a identificat date suplimentare potrivit cărora Germania nu are datorii istorice faţă de România. În acest sens, Senatul a respins propunerea de înfiinţare a comisiei speciale privind datoria istorică pe care nemţii o au către ţara noastră.

Propunerea de înfiinţare a a Comisiei a fost respinsă cu 65 de voturi “împotrivă”, 48 “pentru” şi trei abţineri.

Conducerea Senatului a luat act, la finele lunii octombrie, de o scrisoare semnată de Radu Golban, economist, în care era semnalată existenţa unei datorii istorice a Germaniei către România, membrii Biroului Permanent hotărând să propună acestei Camere înfiinţarea unei comisii care să analizeze situaţia.

Radu Golban a declarat pentru REALITATEA.NET are dubii că noile date suplimentare identificate de BNR pe tema datoriei Germaniei ar fi reale. “Până în urmă cu câteva săptămâni, BNR nu a găsit niciun fel de date privind aceste creanţe. Acum, dintr-o dată, au identificat date suplimentare“, a spus Golban, adăugând că nu înţelege de ce BNR nu vrea să colaboreze cu Banca Reglementelor, “banca centrală a băncilor centrale”, care ar deţine informaţii despre datoria istorică pe care Germania o are faţă de România.

Economistul român stabilit în Elveţia spune că s-au făcut presiuni internaţionale asupra României pentru a renunţa la aceste creanţe, de vreme ce o eventuală recuperare a lor ar putea crea un precedent, iar astfel mai multe ţări ar putea cere Germaniei să-şi onoreze datoriile istorice.“Nu s-a renunţat doar la aceste creanţe, ci şi la posibilitatea unor discuţii pe această temă. Momentul nu este oportun, din moment ce şi România şi-a luat angajamentul să sprijine un fond de salvare a Uniunii Europene, a spus Golban.

“Am discutat de două ori până acum în Biroul Permanent al Senatului înfiinţarea comisiei speciale privind problematica datoriei istorice a Germaniei către România. Vă fac o singură precizare: Am transmis aseară un punct de vedere pe care l-am primit, tot aseară, de la direcţia juridică a Băncii Naţionale. Vi-l citesc oricum şi dumneavoastră: “În completarea scrisorii noastre nr. XVIII per 3600 din 16.07.2010, vă informăm că au fost identificate documente suplimentare în legătură cu problematica supusă atenţiei de către dumneavoastră, prin adresa 783 din 17 iulie 2010. Este vorba de Comisariatul pentru Societatea Civilă. Din analiza acestora nu rezultă însă existenţa unei creanţe a BNR faţă de Casa Germană de Compensaţie”. Vă spun doar o părere personală: dacă ar fi existat o marcă, cred că vechiul regim nu ezita să o recupereze”, a declarat Vasile Blaga înainte de votul de joi din Senat.

Potrivit spuselor profesorului Radu Golban, Germania are să dea statului român 19 miliarde de euro, reprezentând o datorie istorică.

România şi Germania au încheiat în 23 martie 1939 un contract de clearing, prin care ţara noastră se obliga să livreze Berlinului diverse mărfuri. Contractul prevedea că Germania trebuia să plătească în mărci germane imperiale către BNR, care achita apoi în lei româneşti către exportatori.

După izbucnirea controversei, reprezentanţii Ministerului german de Finanţe au susţinut că România a renunţat la orice pretenţie financiară faţă de Germania semnând Tratatul de Pace de la Paris, la 10 februarie 1947. Experţii spun însă că răspunsul este incorect. Aceasta pentru că articolul 28 din Tratatul de Pace de la Paris prevede că România renunţă la toate pretenţiile faţă de Germania „cu excepţia celor care rezultă din contracte şi alte obligaţii anterioare datei de 1 septembrie 1939, precum şi din drepturi dobândite înainte de aceeaşi dată”.

“Am găsit solduri neachitate a Casei de Compensaţie, la finele anului 1944, de un 1.126.000 mărci imperiale. : Înainte de obţinerea datelor am ştiut că a existat în timpul celui de-al doilea război mondial, începând cu anii 30 un model monetar de colaborare europeană numită Uniunea de Clearing. Şi am dorit să aflu mai mult. Am văzut că Elveţia, Banca Naţională a Elveţiei a analizat toate tranzacţiile Elveţiei cu Germania din perioada celui de-al doilea război mondial şi ăsta a fost punctul de pornire a studiului. Într-o recomandare a Băncii Naţionale a Elveţiei din anul 2000 remarcă că a doua tranzacţie după tranzacţiile germano-elveţiene au fost cele germano-române. Cu aur prin Elveţia. Şi că din păcate nici după 1989 România nu arată niciun interes în a analiza aceste tranzacţii“, a spus economistul român în luna septembrie.

Practic, datoria nu poate fi contestată de nimeni pentru că mai există documente istorice care o atestă (Comisiei Bergier – comisie de anchetă a Elveţiei, instituită în anul 1998, pentru a analiza tranzacţiile cu aur în timpului celui de al doilea război mondial, Arhiva Germaniei; numărul de registru al arhivei germane din Berlin este: R 2 / 222; dosarul cuprinde ultimul extras de cont al Casei de compensaţie). Problema care se pune este dacă există vreun document care să arate că România ar fi renunţat la aceste datorii, iar până acum nu pare să existe un astfel de act.


VEZI aici documentul de la Banca Reglementelor din Elvetia care atestă datoria Germaniei către România (pagina 182 şi 186)

Nota noastra:

Remarcabil ca mai exista economisti ca Radu Golban care au o verticalitate nedispusa la compromisuri jenante. Episodul datoriei istorice a Germaniei fata de Romania este inca un moment care arata ce rol de tradatori de tara joaca clubul masonic de la BNR! Pentru ca cei care au evitat tot timpul discutia pe acest subiect, in ciuda dovezilor cat se poate de limpezi aduse de Radu Golban, au fost cei de la BNR (recte, in persoana lui Adrian Vasilescu), acompaniati, in talk-show-urile pe tema, de o sumedenie de trepadusi moi si speriati ca Liviu Voinea (economist apropiat de PSD), dar si de voci ca Niels Schneker. Ilie Serbanescu avea macar sinceritatea oarecum cinica sa constate ca pur si simplu Romania – adica BNR si autoritatile statului – REFUZA sa isi ceara drepturile inapoi de la Germania, pentru ca are postura de VASAL. Este ceea ce s-a intamplat si acum, cand toata discutia este omorata din fasa, la sugestia BNR, care informeaza secretos Parlamentul ca are noi date pe care, in mod cu totul ciudat, nu le pune la dispozitia opiniei publice.

Ceea ce se stie mai putin este ca aceasta datorie istorica a Germaniei fata de Romania se explica, foarte probabil, prin implicarea Martirului Mircea Vulcanescu in problemele relatiilor economice dintre Al Treilea Reich si Romania lui Antonescu. Ocupand deja o functie importanta in aparatul de stat, Mircea Vulcanescu a fost implicat in procesele esentiale de decizie in ceea ce priveste relatiile economico-financiare dintre Romania si deja-“aliatul” dominant, anume Germania nazista si in calitate de subsecretar de stat la Finante. Rolul sau politic a fost minim, insa rolul sau de negociator al intereselor romanesti a fost unul major si, prin contrast cu figurile de paie ale zilei de astazi (ganditi-va doar la Ialomiteanu, de pilda, care asteapta “lucruri bune” sa invete de la iluminatii de la BNR), absolut titanic, fara nicio exagerare.

Sa detaliem.

Asadar, Romania se afla intr-o relatie, practic, de vasal fata de Imperiul German. Parteneriatul economic era gandit sa transforme Romania in furnizor de cereale si petrol si in spatiu de jefuit pentru “aliatul” german. Cu optiuni geopolitice eronate, decidentii regimului Antonescu nu sunt in stare sa prevada toate siretlicurile germanilor si lucrul era pe cale sa se intample. Atunci intra in scena Mircea Vulcanescu, care nu doar ca salveaza interesele economice romanesti, dar le promoveaza atat de acerb si perseverent, incat Romania castiga, in cei cativa ani de subordonare fata de Germania, nu mai putin de 8 vagoane si jumatate de AUR!

Nu doar atat! Romania exporta cu zgarcenie toate bunurile strategice pe care nemtii le-ar fi vrut dar beneficiaza de importuri bune si necesare pietei interne; practic, toate conventiile economice se incheie in favoarea Romaniei; tot Vulcanescu se implica in cazurile Santierelor Navale Galati si in industria Malaxa, oprind un proces in derulare prin care acestea ar fi ajuns, practic, in proprietate germana! Ele vor ramane romanesti si vor produce la preturi optime pentru partea romana.

In mod concret, insusi Mircea Vulcanescu mentioneaza faptul ca, in afara celor opt (8) vagoane cu AUR pe care Germania le platise Romaniei, aceasta A RAMAS DATOARE ROMANIEI in sistemul de schimburi convenit:

“nemtii ne-au ramas si datori in balanta totala a schimburilor in R.M. (reich mark sau marca imperiala -n.n.)” [Vulcanescu, 1992; 14].

Si, mai departe:

“prin jocul dibaci al variatiilor reciproce ale valorilor schimbate, Romania a reusit sa importe substanta in valoare de 100 milioane dolari [care valoreaza mult mai mult decat dolarii de astazi din cauza inflatiei – n.n.] mai mult decat a exportat si sa faca, in acelasi timp, ca Germania sa-i mai ramana datoare cu o mica diferenta de valoare”. [Vulcanescu, 1992; 92].

“Mica diferenta de valoare” sunt, cel mai probabil, acesti 19 miliarde de euro.

Aceste raporturi negociate in interesul Romaniei au facut din tara noastra una din cele mai bine situate economic din timpul razboiului si imediat dupa. Practic, pe timpul razboiului nu a existat criza de alimente sau alte penurii, iar la final tara noastra era una din cele mai putin afectate – economic – de efortul de razboi si distrugerile acestuia! Mai mult decat atat, bunurile si banii luati de la nemti au fost folosite, conform aceluiasi Vulcanescu, pentru …pregatirea intoarcerii armelor catre Germania hitlerista. Si faptul ca armata romana a avut capacitatea sa participe la acest efort de razboi, scurtand cu luni bune de zile conflictul mondial, s-a datorat si acestui lucru. Este demn de subliniat asa ceva, pentru ca au existat unele voci care considerau ca datoria nu e “curata”, fiind o datorie a regimului criminal nazist. Iata insa de ce e foarte “curata” si iata la ce a folosit! Ca sa nu mai punem la socoteala ca e un adevarat tupeu obraznic sa mustri istoric intrarea Romaniei in sfera de influenta economica a Germaniei interbelice, dupa ce Franta si Marea Britanie, atunci, ne-au inchis pietele, lasandu-ne sa ne descurcam singuri in fata noului imperiu.

Iar datoria de 19 miliarde este doar un… mizilic, o frimitura, practic, din intregul castigat de Romania in acei ani, dar cei care ne conduc sunt mult prea slabi pentru a negocia macar si aceasta mica frimitura, atunci cand nu sunt de-a dreptul tradatori si agenti ai puterilor straine sau ai think-tankurilor de ganditori la mersul lumii! Dar un “mizilic” care iata ca ar reprezenta, practic, aproape echivalentul vestitului acord cu FMI, UE si BM, in urma caruia suntem obligati sa taiem salarii, pensii, sa distrugem sistemul sanitar si scoala si sa vindem TOTUL!

Morala?

Daca exista oameni animati de jertfelnicie, verticali, oricat de greu este contextul geopolitic, oricat de rele ar fi vremile si omul sub ele, jertfelnicia si dragostea de neam nu vor fi fara de roade. In conditiile de vasalitate fata de un “aliat” brutal si razboinic, Romania, gratie unuia ca Mircea Vulcanescu, a castigat nemasurat de mult, incomparabil cu situatia de acum cand, chipurile aliati cu parteneri care “ne vor binele”, suntem jecmaniti si jupuiti pe viu, fara anestezic sau, cum spunea presedintele deunazi, nemilos.

Sursa citate: Mircea Vulcanescu, Ultimul cuvant, Ed. Humanitas, 1992


Categorii

Acordul cu FMI, Bancherii, bancile, BNR, abuzurile bancilor, Criza mondiala, Germania, Mircea Vulcanescu, Opinii, analize, Radu Golban, Razboiul impotriva Romaniei, Tradatori si lichele

Etichete (taguri)

, , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

43 Commentarii la “ROMANIA RENUNTA LA DATORIA DE 19 MILIARDE DE EURO A GERMANIEI, la cererea Bancii Nationale! Inca o tradare nationala…

<< Pagina 1 / 2 >> VEZI COMENTARII MAI NOI

 1. Propunerea mea ar fi sa nu mai dati stiri de acest gen deoarece si ultimele ramasite de patriotism din noi incep sa dispara si ni se face lehamite de Romania, pentru ca defapt asta se si urmareste, nu?

  Poate asta este voia lui Dumnezeu cu noi, romanii, ca sa nu uitam de El.

  Doamne ajuta-ne si nu ne lepada pana in sfarsit!

 2. @ Ciprian:

  Mesajul e ironic, speram, fiindca banuim ca nu identifica nimeni de aici Romania cu tradatorii ei. Si de Romania nu se leapada decat cine n-a iubit-o vreodata.

  Din pacate, alt adevar nu avem. Iar capul in nisip nu stim inca sa-l infigem.

 3. Eu dupa prima propozitie a lui Ciprian, ma asteptam sa urmeze: “pentru ca ne tulbura foarte tare” (ca sa ma exprim elegant). Dar adevarul e bine sa il stim, oricat de dureros. Cei care conduc azi fac jocul puterilor straine cu mult zel, nu isi iubesc tara si deci nu ii servesc interesele. Marea lor bucurie este sa fie mangaiati pe crestet de cei carora le sunt aserviti, ca niste catei credinciosi lor, adica puterilor occidentale (Europa si SUA). Precum in trecut imperiul roman isi lasa cate un inalt comandant la conducerea provinciilor cucerite, asa isi lasa azi actualul “imperiu” de la apus, oamenii sai la conducerea provinciilor cucerite (economic si politic, prin tradare), doar ca acestia sunt chipurile de-ai nostri, in realitate insa, de-ai lor. Romania a ajuns sa fie, din pacate, doar o provincie cucerita, condusa de tradatori.

 4. Aceasta constatare sa fie dusul rece pentru cei care mai cred in seriozitatea nemteasca si prietenia vestului(sunt destui care mai cred).rasaritul european are atatea bogatie materiala incat ar putea trai fara “mila” vestului.romania profunda va rezista fata de acesti tradatori pentru ca are in spate o FORTA mai mare decat toate imperiile actuale(U.E SI S.U.A.) ,si anume:Biserica care nici iadul nu o va birui.Ne-au luam multe:pamanturi,bani dar un lucru nu ne pot lua: Biserica.
  Este adevarat ca ne intristeaza cand vedem ca altii profita de pe urma tradarii politicienilor nostri.noi suntem mici…dar avem inca unde sa ne refugiem si trebuie mereu sa ne bucuram ca suntem romani.cred ca Dumezeu ne-a asezat in acest spatiu al Europei cu un motiv.

 5. Pingback: D'ale austeritatii: DATORIILE PUBLICE sunt o ARMA ATOMICA iar Germania IMPRUMUTA tarile "periferice" ca sa ii fie CUMPARATE produsele de export
 6. Nemtii sunt departe de a fii genul de oameni “cinstiti” si corecti, pe care i-a crezut lumea…

  Te privesc de sus, cu mandrie si aroganta!
  Nu stiu sa fie intelegatori fata de aproapele!
  Sunt fixisti si tributari multor prejudecati pe care si le fac despre alti oameni si pe care le primesc fara sa le analizeze valabilitatea!
  Se autoamagesc cu preri pline de adulare si pretuire proprie, ca ei sunt cei mai “corecti oameni”…

  Nu-i am deloc la inima, decat pe foarte putini…
  Ei sunt poporul din care a rasarit epidemia EREZIILOR reformei protestante…, si chiar a doctrinei comuniste si celei a suprametiei fata de alte rase umane a rasei ariene…

  Impreuna cu Austriecii au incuviintat JUGUL greu pe care maghiarii l-au pus si tinut veacuri de-a randul pe grumajii romanilor in Ardeal!

  Desi sunt inaintati in tehnologie sunt INCAPABILI sa inteleaga adevaruri profunde despre lume si viata!

  Sunt badarani de multe ori si chiar lipsiti de bun simt…sunt specializati fiecare intr-un anumit domeniu, dar sunt atat de slabi ca si cultura generala de ansamblu…
  Pot fi fraieriti si dus de nas…uneori destul de usor!
  Tineretul lor este dedat consumului de droguri si prevertit de multe vicii…!

  E foarte adevarat ca au si multe parti bune, si au fost unul din cele mai civilizate popoare ale lumii, dar AZI sunt departe de ce au fost candva ca valoare umana…!

  Ne-au facut mult rau…ne-au umilit si batjocorit mereu, si i-au pretuit doar pe alti oameni care s-au aratat ca si ei…MANDRI si falosi!

  Sunt oameni cu inima rece…si uneori foarte cruzi…
  Au pierdut doua razboaie si nu au inteles ca Dumnezeu le-a stat impotriva…
  Unele profetii spun ca o vor lua si a treia oara pe cocoasa, si nu se vor mai…redresa…
  Dumnezeu este de partea celor smeriti…

 7. UN om a schimbat o directie pentru o tara intreaga. Inseamna ca astazi ‘nu esta pana la unul’ (toti netrebnici ne-am facut). Ce sa ne mai miram atat ?

 8. @c2:

  Au mai fost si altii, insa Mircea Vulcanescu a fost cel care a jucat un rol determinant.

 9. Pingback: AUSTERITATEA NE INFUNDA ECONOMIA, contrar propagandei FMI (Financial Times)/ Cehia si Ungaria ATACA ACORDUL FISCAL EUROPEAN [video]
 10. @admin, eu cred, ca celor care ne conduc din umbra nu le convine sa primim acesti bani acum. Altfel planul de depopulare a Romaniei ar fi ingreunat. Probabil banii vor fi ceruti mai tarziu, dar nu pentru romani.
  Oare, pentru pacatele noastre, va ingadui Dumnezeu acest lucru?
  Nu ma supar daca nu publicati mesajul. Doamne ajuta-ne!

 11. Trimis la poporului ,la niste ONG-uri , firme de avocatura ( carora , eu personal le-as promite si procent in caz de castig) plingeri privind datoria aceasta a Germaniei , SA vedem daca chiar isi fac treaba cei de la BNR si guvern .
  Interesant ca un Roman din afara ne atentioneaza cu aceste lucru si cei din tara il ingroapa.
  Suma e imensa si ar trebui luata atitudine de cati mai multi

 12. Pingback: Ilie Serbanescu: BNR actioneaza la COMANDA EXTERNA - Razboi întru Cuvânt
 13. Pingback: REEDUCAREA DE BUNAVOIE A OAMENILOR “SUBTIRI” sau cum ajung “intelectualii de dreapta” APLAUDACII DE DUZINA AI TIRANILOR - Razboi întru Cuvânt
 14. In semn de protest le-am dedicat fritilor un cantec in care va aparea pe youtube.Fritilor ursuzilor,fritilor ciocoilor dati-ne dati-ne,Mili,miliardele.Am trimis acest cantec in semn de protest si parlamentului german,va aparea pe noul album drapelul Romaniei insotit de cel al Germaniei cu zvastica nazistilor.Albumul se va nummi;Creante istorice.

 15. Pingback: Evocare Mircea Vulcanescu (I): INTERVIU INEDIT CU MARIUCA VULCANESCU, FIICA FILOSOFULUI (VIDEO). Blandul si demnul martir care ii plangea pe temniceri… -
 16. Pingback: INCEPUTUL VANZARII ROMANIEI. Desecretizarea scrisorii din 1990 a guvernatorului BNR Mugur Isarescu catre FEDERAL RESERVE (SUA) - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
 17. L-au judecat pe Ceausescu pt subminarea economiei nationale? ASTIA trebuie judecati pt asa ceva, genocid impotriva poporului roman si pt inalta tradare. SI executati.

 18. Executati… silit, poate 🙂 Ca pedeapsa cu moartea s-a abolit de mult. Nu-i nimic, insa, ce daca ne-au tradat, vandut si omorat cum nici Ceausescu nu a facut-o, romanii tot ii iubesc si ii aclama si ii vor tot acolo. II MERITA.

 19. Si atunci nu vor mai avea loc s-o dea cotita. Nu trebuie lasata aceasta problema NICIODATA. Tradatorii trebuiesc judecati !

 20. Pingback: Ilie Serbanescu: de la secera si ciocan la SECERA SI BARROSO/ Radu Golban: GERMANIA, LUPUL MORALIST, tara cu FALIMENTELE cele mai DEZASTRUOASE ale secolului XX - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
 21. Pingback: Cand Rusia ne da dovezi de “fratietate ortodoxa”: CHESTIUNEA TEZAURULUI ROMANIEI [video cu istoricul Florin Constantiniu] - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
 22. Pingback: Analiza importanta a lui George Friedman despre urmatoarea statie a crizei: COSMARUL SOMAJULUI MASIV, perspectiva DESTRAMARII UNIUNII EUROPENE si resurgenta MISCARILOR POLITICE ANTISISTEM - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
 23. Pingback: Mircea Platon despre cazul EPURARII lui RADU GOLBAN din Universitatea de Vest pentru "articolele critice la adresa GERMANIEI" - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
 24. Pingback: Radu Golban despre BNR ca Banca ANTINATIONALA a Romaniei, MINCIUNILE lui Mugur Isarescu, DATORIA GERMANIEI fata de Romania si AUSTERITATEA impusa PERIFERIEI europene - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
 25. O fii Germania si nemtii oameni rai care ne-au facut mult rau. Ii putem critica, dar sa nu uitam ca si Ceausescu a vindut evreii si sasii pe bani grei. Nici acest lucru nu este corect!!!!

 26. @Marius:

  Si americanii au tinut pe negri sclavi in sec. XIX!

 27. Pingback: 61 ani de ani de la adormirea unui martir: “DETINUTUL CRIMINAL DE RAZBOI” MIRCEA VULCANESCU. Documente: Marturia interogatoriului din 1945 si APARAREA din PROCESUL-MASCARADA in urma caruia a fost condamnat la OPT ANI TEMNITA GREA -
 28. Pingback: 61 ani de ani de la adormirea unui martir: “DETINUTUL CRIMINAL DE RAZBOI” MIRCEA VULCANESCU. Documente: Marturia interogatoriului din 1945 si APARAREA din PROCESUL-MASCARADA in urma caruia a fost condamnat la 8 ANI TEMNITA GREA -
 29. Pingback: Radu Golban despre “OMERTA” presei romanesti pe tema DATORIEI GERMANIEI FATA DE ROMANIA/ Manolis Glezos versus “ANALFABETUL” SCHAUBLE/ Cazul Cipru sau transformarea CRIZEI in CATASTROFA/ Revolta sarbeasca fata de “AL IV-LEA R
 30. Pingback: Radu Golban despre “OMERTA” presei romanesti pe tema DATORIEI GERMANIEI FATA DE ROMANIA/ Manolis Glezos versus “ANALFABETUL” SCHAUBLE/ Cazul Cipru sau transformarea CRIZEI in CATASTROFA/ Revolta sarbeasca fata de “AL IV-LEA R
 31. Pingback: Inca o dovada ca Uniunea Europeana e al IV-lea REICH: GERMANIA CASTIGA DIN EXPORTURI MAI MULT DECAT CONTRIBUIE LA COMBATEREA CRIZEI EURO - Recomandari
 32. Pingback: Care este, de fapt, rolul GERMANIEI in noua ordine mondiala? - Recomandari
 33. Pingback: STAPANII DE LA FMI. Adevaratul guvern al Romaniei si PLANUL ELABORAT AL INGENUNGHERII ECONOMICE a tarii. CAZUL TAROM si tactica “MANAGEMENTULUI PRIVAT” LA COMPANII DE STAT [VIDEO]/ Radu Golban: ROMANIA SI ALTERNATIVELE LA CORSETUL UE [carte pd
 34. Pingback: SCANDALUL FRANCULUI ELVETIAN. Comunism pentru bancile straine, capitalism pentru români. O MÂRȘĂVIE PATRONATĂ DE BNR - Recomandari
 35. Da nici noi , populatia, nu am iesit in strada sa strigam tare : GERMANIA, BANII INAPOI ! Daca am fi iesit sa sustinem demersul lui Radu Holban, altfel ar fi fost intelegerile politice vis-a-vis de Romania. Pentru datoria Germaniei UE ar putea sa ne faca inlesniri comericale speciale. Orcum UE tremura sa nu iasa Grecia din zona , si daca ar mai vrea si o alta tara sa iasa , de ex Romania , sa vedeti cum s-ar schimba atitudinea de stapini fata de noi si chiar ar negocia returnarea datoriei.

 36. Toată aprecierea pentru că spuneţi lucrurilor pe nume şi că militaţi pentru dreptate şi adevăr! Am însă o nelămurire: de ce nu mai e valabil link-ul cu documentul de la Banca Reglementelor din Elvetia care atestă datoria Germaniei către România (pagina 182 şi 186)? Vă mulţumesc şi aş aprecia dacă acesta ar fi făcut din nou valid, pentru că interesul pentru subiect nu va lua sfârşit decât odată cu restituirea datoriei. Acum, cu un preşedinte neamţ, speranţele par să se spulbere şi mai mult, dar îndrăznesc totuşi să sper că accederea la şefia statului a lui Klaus Johannis nu are legătură cu dispariţia „din peisaj” a documentului edificator!

 37. Avem o tara plina de tradatori si hoti,sunt f dezamagita, dupa 1989 trebuia sa crestem si sa ne intarim economic dar surpriza am ajuns in faliment dupa atatia ani de sacrificii… f multi bani miliarde si miliarde pierduti de romania,asa ca suntem inconjurati de tari care nr sunt potrivnice si interesele meschine ne au adus aici… doar DUMNEZEU NE MAI POATE SALVA ! PACE !

  ASA CA RUGATI-VA SA FIM IERTATI!

 38. In lovitura de stat care a avut loc in Gogomania in 1898,coloana a cincea,formata din tradatori care au facilitat uciderile,crearea haosului,teroarea,nu au plecat (cum se intampla de obicei in scenariul unei lovituri de stat) ci acesti tradatori au pus mana pe putere si au inceput a urma indicatiile dusmanilor Gogomaniei ,distrugerea sistematica a tot ce era bun si frumos in tara respectiva.Pana nu vor fi cu totii eliminati intr-un fel sau altul,tara va merge din rau in mai rau.

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare