Grecia: ARMATA, alaturi de Biserica in “razboiul” impotriva CRIZEI. Arhiepiscopul Ieronim: MESAJ PENTRU CEI AJUNSI LA LIMITA REZISTENTEI

12-03-2012 2 minute Sublinieri

ieronim grecia

Cu putin timp in urma s-a sarbatorit,  la Biserica Sfantul Emilian, a doua parte a Canonului Sfintei Fecioare Maria, Nascatoarea de Dumnezeu. Liturghia a fost celebrata de Arhiepiscopul Atenei si al intregi Greciei, kir Ieronimos, in prezenta unei multimi de clerici si credinciosi. In predica sa, Inalt Preasfintitul s-a referit la importanta diferitelor pasaje din Acatist, intre care a subliniat:

“Nu stiu cati dintre noi ne-am facut de mai multe ori autocritica sau am aruncat o privire in jurul nostru mai ales in vremea aceasta… Care este cea mai frumoasa icoana a lui Dumnezeu?  …Dupa cum ne-a spus-o chiar El este omul.”

“Fiecare dintre noi, valoreaza cat intreaga lume. Totusi, aceasta icoana a lui Dumnezeu de multe ori se darama si este calcata la pamant! Uitati-va astazi la noi insine, la casa noastra, la societatea noastra si in general la tot ce ne inconjoara…”, a adaugat Arhiepiscopul.

La un alt moment Arhiepiscopul a subliniat:

“Cati dintre dumneavoastra ati obosit in viata, cati dintre dumneavoastra sunteti la limita rezistentei, ridicati-va, nu ingenuncheati, va spune Hristos! Este posibil, iubitii mei, sa reziste cineva drept si sa nu cada niciodata in aceasta viata? Omul cade de multe ori dar are posibilitatea sa se ridice… Ceea ce nu vrea Dumnezeu este sa ramanem cazuti, vrea sa ne ridicam si sa luptam”.

Referindu-se la mesajul rugaciunii de astazi, Arhiepiscopul a spus ca omul nu trebuie sa-si piarda curajul, deoarece Maica Domnului este mereu aproape ca sa-l ridice din greutati.

Exista greutati, au fost si vor mai fi! Este suficient ca omul sa inteleaga ce este vina, deoarece daca cineva are o boala se concentreaza sa gaseasca diagnosticul corect. Daca doctorul nu pune un diagnostic corect si nu luam medicamentul corect nu ne vindecam….”, a spus kir Ieronimos.

In inchidere Intaistatatorul Bisericii Greciei a adaugat ca

“nu trebuie sa ne panicam din cauza greutatilor actuale, nu trebuie sa ne pierdem cu firea, ci trebuie sa sa ne ridicam in picioare, sa stam drepti in gandirea noastra, in sufletul nostru si sa mergem inainte”.

Fortele armate la dispozitia Bisericii

Fortele armate pun la dispozitia Bisericii serviciile unitatilor militare pentru strangerea de alimente si haine pentru ajutorarea celor nevoiasi. In sprijinul initiativei Bisericii Greciei pentru ajutorare cetatenilor greci nevoiasi, care se inmultesc datorita crizei, au venit fortele armate, punand la dispozitia Bisericii cele 27 de unitati militare pentru strangerea de alimente si haine din partea personalului militar si civil, care le viziteaza.

“Ajutorul ofiterilor fortelor armate vine intr-un moment in care contextul financiar este dificil; in ciuda acestui fapt fortele armate, avand in vedere obligatiile in fata natiunii, nu trec cu vederea indatoririle lor sociale.“,

a declarat ministrul Apararii Nationale, Dimitrios Avramopoulos, in fata Arhiepsicopului Atenei si a toata Grecia, Ieronimos, care l-a vizitat pe ministru.

“Fortele Armate reprezinta institutia de stat cea mai apropiata de Biserica”, a observat Intaistatatorul Bisericii Greciei, care a reiterat nevoia de a valοriza averea Bisericii si a afirmat faptul ca “vom reusi sa depasim aceasta incercare”. Coordonarea efortului se face prin intermediul canalului de televiziune si radio SKAI, in cadrul programului de actiune sociala “ Toti impreuna vom reusi” .

traducere pentru razbointrucuvant de E.P.

 ieronim armata

ieronim armata grecia

Legaturi:

***


Categorii

Arhiepiscopul Ieronim al Atenei, Grecia, Traduceri

Etichete (taguri)

, , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

22 Commentarii la “Grecia: ARMATA, alaturi de Biserica in “razboiul” impotriva CRIZEI. Arhiepiscopul Ieronim: MESAJ PENTRU CEI AJUNSI LA LIMITA REZISTENTEI

 1. “Vom reusi” … ce? Sa reparam lucrurile sa fie ca alta data, sau ce anume vom reusi? Grecii nu stiu daca realizeaza dar cata vreme nu ies din UE o sa tot plateasca la datorii si deja au inceput sa imparta Corfu pe bucatele si sa o concesioneze. Mi se pare doar mie, sau Biserica Greciei se cam face ca ploua cata vreme nu pune punctul pe ‘i’?

 2. @Gigel Chiazna:

  Pai nu ai urmarit celelalte mesaje? Sunt la trimiteri si sunt clare pentru oricine are urechi de auzit.

 3. @Gigel Chiazna

  “deja au inceput sa imparta Corfu pe bucatele si sa o concesioneze.”

  Eu zic ca Sfantul Spiridon nu va ingadui… Asa cum a aparat Corfu de venetieni si turci, asa va face si acum…..

 4. http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=DpGvSS9-kNQ
  Poate se indura cineva si il reposteaza tradus in romaneste.
  Stiu ca ati publicat articol pe tema asta, dar o imagine face cit o mie de cuvinte, iar un film cit milioane.

 5. Am vazut. Ma refeream daca se va milostivi cineva sa-l puna cu subtitrare si pe Youtube. La Nigel Farage am vazut ca deja a fost tradus unul din clipuri.

 6. Eu persoanal nu l-as vedea in postura lui kir Ieronim pe Pf Daniel.la noi astfel de actiuni s-ar face de forma,fara implicare sufleteasca.mai mult tin la catedrala neamului decat la poporul roman.

 7. Un asemenea mesaj implică responsabilitatea peronală ca şi angajarea instituţiei pe care o reprezinţi. De pe asemenea funcţii şi poziţii nu cred că o persoană conştientă de sine se va grăbi sa lanseze formal astfel de mesaje ce implică atât conştiinţa cât şi instituţia faţă de Dumneze de popor

 8. Care este treaba cu sceptrul ala cu sarpele bicefal???? nu e dubios??

 9. @gabriela:

  Nu prea cunoasteti ortodoxia, de va mirati asa? 🙂

  Este un simbol biblic vechi, traditional, insemn arhieresc:

  serpii simbolizeaza intelepciunea, conform indemnului evanghelic Fiti intelepti ca serpii si blanzi ca porumbeii, iar crucea, faptul ca vladica pastoreste turma in numele lui Hristos. De asemenea, sarpele si toiagul sunt simboluri ultra-cunoscute in crestinism: Moise a avut ca semn/minune ca este trimis de Dumnezeu, in fata poporului, transformarea toiagului in sarpe. Apoi, in ratacirea poporului evreu in pustie, cand a fost eliberat de Sf. Moise si dus catre Pamantul Fagaduintei, s-a intamplat sa fie atacati de serpi veninosi; la porunca lui Dumnezeu, Moise a ridicat un sarpe de arama, la care daca priveau cei muscati, se vindecau. Ei bine, acest sarpe de arama, talcuiesc Sfintii Parinti, il prefigureaza pe Hristos cel Rastignit, prin a carui rana cu toti ne-am vindecat.

 10. Multumesc pentru raspuns.Eu nu cunosc bine ortodoxia, de aia am si intrebat, daca o cunosti tu, rezuma-te la a-i invata si pe alti si atat. Numai bine!

 11. @ Gabriela:

  Iertati-ne, va rugam. Colegul care v-a raspuns era excedat de asaltul mai multora cu suspiciuni nefondate privitoare la diverse astfel de imagini.

 12. Multumesc pentru raspuns! Nu vreau sa supar pe nimeni, dar ma gandesc ca si suspiciunile nefondate trebuie demontate cu rabdare si blandete. Dumnezeu sa ne ierte pe toti!

 13. @ Gabriela:

  Asa este, de aceea ne-am cerut si va cerem inca o data iertare, rugandu-va doar sa ne intelegeti ca se intampla ca in unele zile sa nu rezistam asaltului de comentarii de tot felul venite, in acelasi timp cu alte solicitari, probleme, ispite… Sigur, asta nu ne absolva de vina.

 14. Pingback: Arhiepiscopul Ieronim: DACA NU NE SCHIMBAM, NU EXISTA SANSE DE SALVARE. Catre politicieni: NU PUNETI BISERICA LA COLT! - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
 15. Pingback: IPS Hierotheos Vlachos: o radiografie ortodoxa a UTOPIEI UNIUNII EUROPENE. Ortodocsii care vor sa para europeni tradeaza - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
 16. Pingback: ALEGERILE DIN GRECIA: vot anti-austeritate, partidele principale au pierdut majoritatea, COMUNISTII SI NAZISTII URCA IN PREFERINTE - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
 17. Pingback: IPS Hierotheos Vlachos despre EUROPA SI TAURUL EUROCRAT. Crestinii sa nu se lase siluiti de duhul lumesc si de puterile lumii - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
 18. Pingback: Mitropolitul Hrisostom al Patrei, cuvant puternic si mustrator cu ocazia alegerilor din Grecia: POPORUL ESTE DEZAMAGIT, TRADAT, DISPERAT. NU VA MAI SCUZA ALTE GRESELI! - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
 19. Pingback: Arhiepiscopul Ieronim: Nu ne place atitudinea popoarelor europene fata de noi. GRECIA A DEVENIT UN COBAI - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
 20. Pingback: ASTA INSEAMNA O BISERICA VIE: Arhiepiscopul Cretei, Irineu, vrea sa doneze terenuri agricole pentru GRECII SOMERI - Recomandari
 21. Pingback: “REVOLUTIA” GRECEASCA: o solutie umana la vremurile pe care le traim? - Recomandari
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare