2021: LUMEA JUCATĂ LA PĂCĂNELELE IADULUI. The Economist despre cum va arăta lumea în 2021, Marea Resetare și elitele tehnocrate

2-01-2021 6 minute Sublinieri

2021: Lumea ca un infernal joc de noroc?

Wolfgang Effenberger, kenfm.de

În 11 decembrie 2020, a fost publicat numărul special al The Economist „Lumea în 2021” cu conținut anticipativ, de perspectivă. Copertele numerelor anuale anterioare erau, ca întotdeauna, foarte criptice, cu planurile codificate ale elitelor în fundal: un amestec de simbolism ocult și referiri la manipularea și controlul maselor.

Pentru 2021, a fost ales un aparat de joc de noroc de tip „one armed-bandit” [păcănele cu un singur braț], susținând și prezentând globul pământesc cu brațul-levier. Apăsarea acestui braț determină rotirea celor patru tamburi. În loc de monede, trebuie introduse „fonduri de stimulare“. Totul se referă la o mare „încasare” – „CASH OUT” – (a unui câștig) pe cheltuiala contribuabililor. Cititorii neinițiați sunt lăsați fiecare la imaginația lui.

Ce informații sunt pe coperta revistei The Economist?

Cel de-al doilea tambur rotativ pare să se fi oprit deja. Portretul prezentat este probabil cel al lui Joe Biden, viitorul președinte american. Acest lucru nu este surprinzător, deoarece The Economist – prin legăturile sale cu așa-numitul stat profund (deep state) – a emis o recomandare electorală pentru Biden. În 1980, The Economist a emis pentru prima dată o recomandare pentru un candidat la președinția SUA, atunci în persoana lui Ronald Reagan. (1) The Economist vede în Biden un om bun „care va reinstaura stabilitatea și decența la Casa Albă” având și sarcina lungă și dificilă de „a reuni țara fracturată”(2). Ei bine – Biden, de fapt, nu s-a remarcat niciodată ca pacificator în ultimii săi 45 de ani de carieră politică, dimpotrivă. Reamintim apelul său la acțiune militară împotriva sârbilor bosniaci către Departamentul de Stat al SUA, chiar la începutul tulburărilor din Balcani din 1993 (3).

În urma războiului de agresiune împotriva Serbiei, contrar dreptului internațional, Rezoluția ONU no 1244, din 10 iunie 1999, a oferit baza juridică internațională pentru înființarea Misiunii de Administrație Interimară. Această rezoluție a stabilit afilierea teritorială a Kosovo cu Serbia. Cu toate acestea, Occidentul a continuat să facă presiuni pentru independența Kosovo și și-a prezentat argumentele împotriva (rezoluției) în fața Curții Internaționale de Justiție la 17 aprilie 2009. Înainte chiar ca cei cincisprezece judecători de la Haga să poată lua măcar în considerare cererea de independență, vicepreședintele american Biden a subliniat independența acesteia ca fiind ireversibilă, în timpul unei vizite din mai 2009, în Kosovo. Este greu de imaginat o desconsiderare mai clară a unei curți supreme. (4)

În 2002, în calitate de președinte al Comitetului pentru Relații Externe al Senatului, Biden și-a condus țara într-un război neprovocat împotriva Irakului. La acea vreme, inspectorul șef pentru arme al ONU, de la acea vreme, a descris audierea sa în fața comitetului lui Biden drept o farsă:

„Biden și cei mai importanți lideri ai Congresului au stabilit în prealabil că doresc să-l îndepărteze pe Sadam Hussein indiferent de fapte și să lanseze un atac militar la scară largă asupra Irakului.” (5)

După lovitura de stat ilegală a SUA de la Kiev de la sfârșitul lunii februarie 2014 – [începând cu 1990, SUA investiseră 5 miliarde de dolari la Kiev în scopul „schimbării regimului”](6) –  vicepreședintele de atunci, Joe Biden, a călătorit în luna aprilie în Ucraina, ca numit al lui Obama, pentru a sprijini noul cabinet pro-occidental și pentru a ajuta la reducerea dependenței Ucrainei de aprovizionarea cu energie de către Rusia. (7) Biden nu a avut nicio ezitare în ceea ce privește folosirea partidului neofascist a lui Svoboda, precum și a regimentului de voluntari naționaliști de dreapta „Azov” – acum, mișcare politică – pentru a pune în aplicare politica SUA în Ucraina. În orice caz, în ultimele luni, candidatul la președinție Biden a demonstrat și o apropiere de Antifa.

Până acum, Biden, atunci un tactician priceput, nu s-a descris pe sine ca prieten al păcii, apărător al legii sau prieten al clasei muncitoare. În schimb, a lucrat mai ales pentru bănci, industria financiară și complexul militar-industrial. Pentru statul american Delaware, un paradis fiscal precum Luxemburgul, cunoscut și ca „versiunea onshore (pe uscat) a Insulelor Cayman”, Biden a stat în Senat timp de decenii, reprezentând interesele afacerilor de acolo. În 1999, Biden a făcut lobby pentru abrogarea Legii Glass-Steagall din 1933. Rezultatul direct a fost criza financiară din 2008, care încă nu a fost depășită. În calitate de vicepreședinte, Biden nu a făcut nimic pentru a-i trage la răspundere pe cei responsabili. Dimpotrivă, băncile au fost salvate cu gigantice pachete de ajutor din banii contribuabililor.

În acest context, pare imposibil ca Biden să poată depăși divizarea țării la care a lucrat cu fervoare de-a lungul vieții sale politice. În aceste condiții, un război nuclear nu poate fi exclus.Nominalizarea generalului Lloyd Austin ca secretar al apărării merge, de asemenea, în această direcție. Austin, după pensionare, a activat în consiliul de administrație al gigantului apărării Raytheon Technologies – un contractor major al Pentagonului. Fostul consilier al administrației Obama și profesorul de drept Rosa Brooks consideră numirea sa ca un „mesaj teribil”. (8)

Primul tambur rotativ al aparatului (de pe copertă), care încă se rotește, ne prezintă virusul, o față purtând o mască respiratorie, o seringă și un semn de întrebare emergent. Fără îndoială, Corona va domina tot anul. În ciuda vaccinării, masca ar putea rămâne în continuare – la revedere libertate?

Pe al treilea tambur, vedem un semn de întrebare care dispare și un steag chinezesc care apare. Între ele, o turbină eoliană („politica de protecție a climei“?) și un dolar SUA. Economia Chinei – acum la un nivel pre-criză – ar putea ieși din criză ca și câștigătoare globală și geostrategică, în același timp. În plus, China reprezintă și modelul de supraveghere și restricții ale libertății.

Pe al patrulea tambur, apare din nou un virus, în timp ce dispare ascensiunea economică.Camera de luat vederi ar putea să reprezinte simbolul unei supravegheri sporite. Incendiile de pădure ar putea însemna dezastrele naturale care urmează. Una peste alta, nimic din toate acestea nu e neapărat surprinzător. Gates și Drosten avertizează de mult timp despre un nou virus.

„Protecția climei” servește drept vehicul pentru reconstruirea lumii. O lume fără războaie și fără cheltuieli gigantice pentru arme ar fi cea mai bună protecție a climei, însă noi războaie sunt dorite cel puțin de complexul militar-industrial dar și de alți profitori. Aceștia din urmă par să spere la un sistem de supraveghere totală după „Marea Resetare”. În plus, există o nouă monedă digitală. Modelul acestor domni pare a fi China.

„Marea resetare“ Un nou început? O transformare?

La începutul lunii iunie 2020, șeful și fondatorul „Forumului Economic Mondial“ (WEF), Klaus Schwab, a anunțat o inițiativă pentru a ajuta lumea să devină un loc mai bun după pandemia Covid-19. Covid-19 a oferit posibilitatea, a spus Schwab, ca „fundamentele noastre economice și sociale“ (9) să poată fi reinițializate. El a enumerat Covid-19, datoria națională și criza climatică ca fiind zonele cu probleme.Lumea va deveni mai rezilientă la surprize precum alte tipuri de viruși și mai incluzivă și mai echitabilă și, în cele din urmă, mai ecologică. Pentru a face acest lucru, nu ne putem întoarce la sistemul multilateralismului apărut după cel de-al doilea război mondial; avem nevoie de o reformă a sistemului internațional: „Trebuie să implementăm noi dimensiuni ale comerțului global, de exemplu, tot ceea ce ține de comerțul electronic și așa mai departe.” (10)

În 2016, FEM a rezumat într-un videoclip promoțional 8 predicții pentru lume până în 2030: (11)

  1. oamenii vor fi deposedați de proprietăți. Bunurile vor fi gratuite sau împrumutate de la stat.
  2. SUA ca superputere de frunte va fi înlocuită – o mână de țări vor domina.
  3. organele nu vor fi transplantate, ci imprimate.
  4. consumul de carne va fi minimizat.
  5. vor avea loc strămutări masive de populație, cu miliarde de refugiați.
  6. pentru a limita emisiile de CO2, la nivel global se va stabili un preț exorbitant.
  7. oamenii se pot pregăti să zboare pe Marte….
  8. sistemul de valori occidental va fi încordat până la punctul de rupere … (12)

Cine este acest „motor de ceas” relativ necunoscut, conectat în multe feluri în rețea la nivel mondial și care nu este legitimat democratic?

Klaus Schwab, economist german, fost profesor de politică corporatistă la Universitatea din Geneva din 1972 până în 2003. În calitate de student, a susținut un seminar cu Henry Kissinger la Harvard Kennedy School (HKS); păstrează în continuare contacte strânse, în special cu David Gergen. A fost director de comunicare sub președinții Ford și Reagan și consilier al lui Clinton și al secretarului de stat Warren Christopher. (13) Prietenul lui Schwab, David Gergen, este membru al influentului Consiliu pentru Relații Externe și al Comisiei Trilaterale. Klaus Schwab însuși, pe de altă parte, face parte din Comitetul de Conducere Bilderberg, format din opt membri. Invitațiile pentru fiecare conferință de trei zile, pentru aproximativ 130 de persoane din industrie, politică, finanțe, armată și mass-media sunt emise de președinte în consultare cu comitetul său de conducere. Înainte de alegerea lor drept cancelari, Schröder și Merkel, de exemplu, au fost invitați. Macron a fost și el acolo înainte de a fi ales președinte, la fel ca și câțiva alți președinți. La întâlnirea din 2019 din Montreux, subiectele preferate ale lui Schwab au inclus: Schimbările climatice și viitorul capitalismului. Rico Gebhardt, liderul LINKE din Saxonia, vorbește despre o „elită neoliberală auto-numită” care ia decizii cu efecte de amploare, fără ca întrunirile lor să aibă nici un fel de legitimitate democratică. (14)

În 2004, Schwab a fondat Forumul Tinerilor Lideri Globali (YGLs), o comunitate unică compusă din cei mai extraordinari lideri din toate regiunile lumii. Printre aceștia se numără cineaștii Ashton Kutcher și Leonardo DiCaprio, magnatul media Mark Zuckerberg, antreprenorul de internet și cofondatorul Google – Larry Page și Sebastian Kurz – al doilea cel mai tânăr șef de guvern din lume. (15) Cu Schwab și Gergen atunci FEM a avut o influență globală care nu trebuie subestimată.

La începutul lunii iulie 2020, Klaus Schwab a publicat cartea „Covid-19: The Great Reset“ împreună cu Thierry Malleret – economist la Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) din Londra și strateg la o bancă majoră de investiții din Rusia. Lipsiți de orice emoție umană, Schwab și Malleret leagă pandemia de propunerile lor futuriste, salutând-o ca pe un vestitor al răsturnării socio-economice pe care o propun. Potrivit jurnalistei americane și opozantă activă al Războiului din Vietnam – Diane Johnston, Schwab și Malleret folosesc psihobâlbâiala tehnocrată „pentru a proclama că pandemia se află deja în procesul de modificare a mentalității umane pentru a se adapta la noua realitate pe care ei o cred inevitabilă” (16).

Conform scenariului lui Schwab și al FEM, până în 2030, lumea va arăta foarte diferit în conformitate cu catalogul celor 8 puncte: Inteligența artificială va schimba fundamental modul în care oamenii lucrează și trăiesc astăzi. O parte din umanitate nu va mai fi necesară și i se va permite doar să se distreze. Cu această imagine în minte, la recenta întâlnire a FEM de la Davos, istoricul israelian Yuval Harari a lansat un puternic avertisment:

„În timp ce în trecut oamenii trebuiau să lupte împotriva exploatării, în secolul XXI lupta cu adevărat mare va fi împotriva lipsei de sens, (…) s-ar forma o nouă „clasă inutilă ”(…) Și această clasă inutilă se va separa tot mai mult de elita puternică, printr-un decalaj din ce în ce mai mare.”(17)

Criticul indian al globalizării, activistul social și câștigătorul Premiului pentru Pace din Sydney, Vandana Shiva, a afirmat și mai clar: „The Great Reset este despre menținerea și întărirea mașinăriei de extracție corporatiste și a stăpânirii private asupra vieții.” (18)

Mesajele ascunse ale revistei The Economist pot fi citite în termenii „Marii Resetări” planificată de Schwab? Bill Gates este hotărât să vaccineze cea mai mare parte a populației lumii – un atentat fără precedent asupra umanității. Globul, inclusiv umanitatea, ca obiect al unui gigantic joc de noroc al unor jucători tehnocrați, lipsiți de scrupule.

Viziunile elitei tehnocrate nu sunt noi. Deja în prima jumătate a secolului al XIX-lea au fost dezvoltate teorii radicale despre munca comună și proprietatea comună, în special de Henri de Saint-Simon și mai târziu de Karl Marx. Pentru Saint-Simon, membrii utili ai unei comunități erau cei care participau activ la servicii și mai ales la producția de bunuri. Socialismul utopic al lui Saint-Simon, prin organizarea sa rece și utilitarismul său, se aseamănă puternic cu fanteziile de „resetare” ale elitelor occidentale. Experiențele totalitare din secolul al XX-lea ar fi trebuit să ne întipărească mai bine în minte învățămintele: sistemele tehnocratice de „îmbunătățire a lumii”, care nu lasă loc individului și naturalului, duc în mod consecvent la un iad al constrângerii și al disprețului față de umanitate.

Surse :

  1. https://www.economist.com/US2020endorsement
  2. https://www.presseportal.de/pm/29138/4748305
  3. Wolfgang Effenberger: Schwarzbuch EU & NATO Warum die Welt keinen Frieden findet, Höhr-Grenzhausen 2020, S. 222
  4. Ebenda, S. 308
  5. https://www.n-tv.de/politik/Biden-kaempft-auch-gegen-die-Vergangenheit-article21977738.html
  6. https://www.zeit.de/2015/20/ukraine-usa-maidan-finanzierung/seite-2
  7. https://www.welt.de/politik/ausland/article127173350/US-Vize-fordert-von-Ukraine-Korruptionsbekaempfung.html
  8. https://www.mdr.de/nachrichten/politik/ausland/lloyd-austin-verteidigungsminister-unter-biden-100.html
  9. https://www.handelszeitung.ch/politik/the-great-reset-wie-das-wef-ins-zentrum-aller-verschworungstheorien-geriet
  10. https://de.euronews.com/2020/11/17/klaus-schwab-wir-konnen-nicht-zur-alten-normalitat-zuruckkehren
  11. WEF: 8 predictions for the world in 2030 unter https://www.youtube.com/watch?v=Hx3DhoLFO4s
  12. Antony P. Mueller: No Privacy, No Property: The World in 2030 According to the WEF unter https://mises.org/wire/no-privacy-no-property-world-2030-according-wef
  13. Gergen, David. Eyewitness to Power: The Essence of Leadership Nixon to Clinton. New York: Simon & Schuster, 2000.
  14. Hendrik Lasch: Die Bilderberg-Konferenz tagt in Dresden und damit erstmals im ehemaligen Ostblock / Kritik an »vordemokratischer« Veranstaltung vom 8. Juni 2016 unter https://www.neues-deutschland.de/artikel/1014501.geheime-weltregierung-redet-ueber-das-prekariat.html
  15. https://en.wikipedia.org/wiki/Young_Global_Leaders
  16. Diana Johnstone: The Great Pretext – Der große Vorwand für eine Dystopie unter https://kenfm.de/the-great-pretext-der-grosse-vorwand-fuer-eine-dystopie-von-diana-johnstone/
  17. Zitiert ebenda
  18. Jeremy Loffredo: World Economic Forum’s ‘Great Reset’ Plan for Big Food Benefits Industry, Not People unter https://childrenshealthdefense.org/defender/world-economic-forums-great-reset-plan-for-big-food-benefits-industry-not-people/?utm_source=salsa&eType=EmailBlastContent&eId=fd5883b3-d6e3-4471-825b-98bebd2bea7f

Categorii

Ecologism/ Mitologia schimbarilor climatice, apocalipsa incalzirii globale, Noile totalitarisme, dictatura si reeducare, Noua ordine mondiala, guvern mondial (Pasi catre Antihrist?), Pandemia de coronavirus/ COVID-19, Traduceri

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

11 Commentarii la “2021: LUMEA JUCATĂ LA PĂCĂNELELE IADULUI. The Economist despre cum va arăta lumea în 2021, Marea Resetare și elitele tehnocrate

  1. Doamne ajuta,
    Anul trecut ati postat un articol – de acceasi natura – despre coperta sau de pe Times Magazine sau tot Economist, nu mai stiu, care ilustra ceva interesant. Ati putea posta linkul catre acel articol din decembrie 2019?
    Sarbatoarea Bobotezei cu bucurii duhovnicesti!

  2. @ Iulian:

    Doamne, ajuta! La o prima cautare nu am gasit…

  3. @Iulian:

    Nu știm dacă și anul trecut, dar iată câteva dintre coperțile din trecut: http://www.cuvantul-ortodox.ro/recomandari/tag/the-economist/

  4. Mie mi-a sarit in ochi “Cash Out”. Astia chiar vor sa scoata anul viitor banii? Ma refer la banii fizici nu cei digitali.

  5. Doamne, ajuta!
    Multumesc mult pentru efort si bunavointa. Daca nu-i, nu-i… dar eu asa imi aminteam, de o coperta si cu simbolul piramidei de pe bancnota de $1 printre altele, si cu un articol-comentariu unde autorul propunea niste interpretari. Acuma, o fi fost de acum 2 ani…
    Sarbatoarea Bobotezei cu bucurii duhovnicesti!

  6. @Iulian

    https://readazon.com/the-economist-magazine-2020-cover-decoded/

    …dar eu nu m-as grabi sa citesc viitorul in copertile de la The Economist. Mai degraba este un “mit” cultivat de cei care construiesc politicile de marketing.

  7. the Economist nu este ‘economatul’ lui Vanghelie,
    cand vezi ceva pe coperta the economist e clar ca a fost discutat in marea loja unita a Angliei, de unde se conduce lumea.

  8. https://www.rt.com/news/512042-massive-power-outage-pakistan/

    foarte, foarte interesant….
    Ieri la noi, astazi in Pakistan.

  9. Pingback: KLAUS SCHAWB, fondatorul Forumului Economic de la DAVOS: „Atât timp cât nu este vaccinată toată lumea, nimeni nu va fi în siguranță”/ Marea Resetare, fericirea de a nu avea nimic și sfârșitul democrației
  10. Pingback: CARANTINA CLIMATICĂ - următorul tip de LOCKDOWN GLOBAL care ni se pregătește? INCENDIILE DIN GRECIA și "CODUL ROȘU PENTRU UMANITATE" scos din joben la țanc de "experții ONU”. APOCALIPSA SCHIMBĂRILOR CLIMATICE - DECRETATĂ CEA MAI
  11. Pingback: PAUL KINGSNORTH: Momentul vaccinului, partea finală. Despre narațiunea MARII RESETĂRI, pașapoartele de sănătate și sistemele de identificare digitală: „astea sunt vremurile care vin și ne conduc direct și intenţionat către ținta principală
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare