ABUZ ȘI PROVOCARE. Poliția amendează credincioșii și perturbă liturghia slujită de ÎPS TEODOSIE de ziua Sfintei Ecaterina (Video). Arhiepiscopul Tomisului, reacție vehementă într-o scrisoare către premier: „TREBUIE SĂ DENUNȚĂM PUBLIC ABUZURILE pe care le orchestrați, și pe care forțele polițienești și de jandarmerie le exercită asupra noastră”/ ÎPS Teodosie NU CEDEAZĂ cu privire la sărbătoarea Sfântului Apostol Andrei și la posibilitatea unei noi închideri a bisericilor: „NU VOM ACCEPTA închiderea bisericii, chiar dacă va fi ordin”

26-11-2020 10 minute Sublinieri

ActiveNews:

IPS TEODOSIE de neclintit. Întrerupt în timpul slujbei de Poliție, ierarhul BOR a transmis credincioșilor că îi așteaptă pe toți la Peștera Sfântului Andrei. În acest timp “malacii” Jandarmeriei și Poliției se războiau cu băbuțele și mămicile cu copii

În timp ce magistrații Tribunalului Constanța respingeau solicitarea Arhiepiscopiei Tomisului de a se permite organizarea pelerinajului de Sfântul Apostol Andrei, poliția a descins la biserica Sfânta Ecaterina din Constanța, unde slujea chiar Înalt Preasfințitul Teodosie.

Acțiunea a fost regizată de structurile de forță ale statului ca o replică la dârzienia Arhiepiscopului Tomisului după ce acesta a declarat că nu va mai permite închiderea Bisericilor în Constanța.

Mascații Poliției au venit cu dubele în trombă însoțiți pentru show-ul TV de televiziunile de știri care au transmis acțiunea în direct, mai ceva ca la perchezițiile de la clanurile țigănești. O întreagă țară a putut vedea cum “dulapurile” Jandarmeriei și Poliției s-au luat la trântă cu bătrânicile bisericoase și mămicile cu copii în brațe. Jandarmii au fost coordonați de ofițeri în civil care probabil se infiltraseră anterior în Biserica pentru a avea rolul de “ciocofoniști” către bază.

Cu predica întreruptă, IPS Teodosie a acuzat revoltat Poliția că a venit să facă dezordine și nu ordine și a transmis cu fermitate credincioșilor din curte: “Iubiți credincioși, vă invit pe toți la peștera Sfântului Apostol Andrei. Să vă faceți o adresă în care să arătați că mergeți să vă închinați la cea dintâi Biserică, nefăcută de om. Dumnezeu să ne ajute tuturor!”

Mai mulți credincioși, care intraseră în Biserică pentru a se încălzi, majoritatea persoane în vârstă sau mame cu copii, au fost scoși de forțele de ordine din Biserică, pe motiv că nu au voie să participe la slujbă întrecât orașul se află în carantină. De altfel, în imaginile prezentate de telezviziuni, se vede cum poliția și jandarmeria a înconjurat lăcașul de cult.

IPS Teodosie, care rostea predica, a întrerupt-o pentru  a merge în mijlocul oamenilor și a vedea ce se întâmplă.

Oamenii au fost pur și simplu scoși din Biserică de forțele poliției și ale jandarmilor pentru a fi legitimați și amendați, transmite corespondentul RTV la Constanța. Conform sursei citate,  mulți credincioșii au stat afară, în genunchi, pe pământul înghețat, doar ca să ia parte la slujbă.

Municipiul Constanța a intrat în carantină de vineri. Prin urmare, oficierea slujbelor religioase este permisă doar în exteriorul clădirilor, cu excepția celor la care participă doar personalul bisericesc.

ACTUALIZARE Ulterior, Poliția a transmis că a amendat 39 de persoane cu 4.500 de lei.

După cum se vede în filmarea Arhiepiscopiei Tomisului, care a transmis slujba de Sfânta Ecaterina în direct, chiar în momentul descinderii Poliției, Înaltul Teodosie afirma, în cadrul predicii:

“O rugăm pe Sfânta Ecaterina să ne mijlocească în aceste zile, în care parcă s-a întors păgânismul! Nu mai avem voie să intrăm în biserici! O rugăm pe Sfânta Ecaterina să ne ajute și să ne lumineze pentru că sunt lucruri care sunt strâmbe și trebuie îndreptate. Acum să merg la credincioși afară!”, spune IPS Teodosie, care se întrerupe pentru a vedea ce se întâmplă în curtea Bisericii. Camera de filmat fixă rămâne în Biserică după care se aude mesajul său spus de afară:

“Iubiți credincioși, vă rog să luați aminte: îmi pare rău că trebuie să stați afară…”.

În timp ce încerca să susțină predica afară, se aud turbulențe și vocea Înaltul care se adresează forțelor polițienești:

“În condițiile acestea trebuie să opresc cuvântul. Nu se poate așa ceva. Dvs ați venit să faceți dezordine și nu ordine!”  Apoi, către credincioși: “Vreau să vă mai spun doar atât Iubiți credincioși, vă invit pe toți la peștera Sfântului Apostol Andrei. Să vă faceți o adresă în care să arătați că mergeți să vă închinați la cea dintâi Biserică, nefăcută de om. Dumnezeu să ne ajute tuturor!” VIDEO mai jos:

ÎPS Teodosie, la Radio România Antena Satelor: În Arhiepiscopia Tomisului nu vom accepta închiderea bisericii, chiar dacă va fi ordin. Nu mă tem, noi Îl luăm pe Dumnezeu aliat, noi trebuie să ținem Biserica vie!

R3Media:

Replică DÂRZĂ a ÎPS Teodosie pentru Ludovic Orban după ce polițiștii au intrat în biserici și au amendat oamenii: Lăsați-le oamenilor libertatea de a-L cinsti pe Dumnezeu, ca și El să vă mai îngăduie acolo unde credeți că v-ați înveșnicit

ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, a reacționat dur după ce polițiștii au intrat peste o slujbă oficiată în Constanța și au amendat credincioșii care nu ar fi respectat măsurile de siguranță sanitară.

Într-o scrisoare deschisă, ÎPS Teodosie afirmă că recentul incident „ne întărește convingerea, încă o dată, dacă mai era nevoie, că ne aflăm noi clerul, împreună cu credincioșii ortodocși, în fața unor mari abuzuri, pe care autoritățile le săvârșesc din ce în ce mai des, probabil sub îndrumarea dumneavoastră tacită”.

El continuă, afirmând că măsurile luate de Guvern sunt „exagerate, lipsite de logică și luate de necunoscuții dumneavoastră specialiști, în dispreț total față de normele de drept, de credința și tradițiile poporului român, care consideră că anularea unui drept fundamental, de exercitare și exprimare a credinței, nu reprezintă mare lucru, raportat la pandemia care ne încearcă”.

Ierarhul Bisericii Ortodoxe Române se întreabă dacă autoritățile vor „asmuți” forțele de ordine asupra celor care vor merge în pelerinaj la peștera Sf. Andrei.

„Nu vom îngădui acum, ca dreptul de a-l cinsti așa cum se cuvine, pe Sfântul Apostol Andrei, cel Întâi chemat, Ocrotitorul României, să ne fie călcat în picioare de cei care nu au frică de Dumnezeu și se închină unei științe absurde, care nesocotește pe om în integralitatea sa: trup, dar și suflet. Ce veți face? Ne veți bate, amenda, aresta și executa pe toți cei care vom merge să ne rugăm la Mănăstirea Peștera Sfântului Apostol Andrei, în ziua prăznuirii sale?!?
Veți asmuți justiția și forțele de ordine împotriva propriilor frați și surori pentru a vă atinge scopurile fixate?”, se întreabă ÎPS Teodosie.

Iată scrisoarea integrală:

Domnule Prim-Ministru,

Incidentul petrecut la Constanța în dimineața zilei de de 25 noiembrie 2020, cu prilejul sărbătoririi hramului Bisericii Sfânta Mare Muceniță Ecaterina din cartierul Tomis Plus, când polițiștii și jandarmii au brutalizat și amendat credincioșii prezenți la slujbă, ne întărește convingerea, încă o dată, dacă mai era nevoie, că ne aflăm noi clerul, împreună cu credincioșii ortodocși, în fața unor mari abuzuri, pe care autoritățile le săvârșesc din ce în ce mai des, probabil sub îndrumarea dumneavoastră tacită.

Este inadmisibil ca articolul 29 din Constituția României, alineatul (1) și alineatul (5), să fie încălcate cu atâta naturalețe de către autoritățile locale pe care le coordonați prin miniștrii de resort. Niciodată drepturile credincioșilor ortodocși și ale clericilor de a se ruga nu au fost atât de mult batjocorite. Credincioșii Bisericii Ortodoxe Române și slujitorii ei sunt obligați acum să îndure umilința și frigul, să se expună unor grave probleme de sănătate din pricina temperaturilor scăzute (care afectează sistemul imunitar) și de dragul măsurilor exagerate, lipsite de logică și luate de necunoscuții dumneavoastră specialiști, în dispreț total față de normele de drept, de credința și tradițiile poporului român, care consideră că anularea unui drept fundamental, de exercitare și exprimare a credinței, nu reprezintă mare lucru, raportat la pandemia care ne încearcă.

Am îndurat suficient, de la începutul acestei pandemii, împreună cu toți oamenii de bună-credință din această țară și am respectat măsurile sanitare luate inițial, în mod responsabil. De această dată, însă, trebuie să denunțăm public abuzurile pe care le orchestrați, și pe care forțele polițienești și de jandarmerie le exercită asupra noastră, într-o țară europeană care se vrea a fi democrată și nu aflată sub dictatură și teroare.

Nu vom îngădui acum, ca dreptul de a-l cinsti așa cum se cuvine, pe Sfântul Apostol Andrei, cel Întâi chemat, Ocrotitorul României, să ne fie călcat în picioare de cei care nu au frică de Dumnezeu și se închină unei științe absurde, care nesocotește pe om în integralitatea sa: trup, dar și suflet. Ce veți face? Ne veți bate, amenda, aresta și executa pe toți cei care vom merge să ne rugăm la Mănăstirea Peștera Sfântului Apostol Andrei, în ziua prăznuirii sale?!?
Veți asmuți justiția și forțele de ordine împotriva propriilor frați și surori pentru a vă atinge scopurile fixate?

În luna decembrie a anului 1989, oamenii cu credință în Dumnezeu, profund nemulțumiți de abuzurile puterii, s-au adunat la Timișoara în jurul casei pastorului reformat László Tőkés, căruia i se făcea atunci o nedreptate, mult mai mică în raport cu dorința noastră legitimă de a ni se respecta credința și demnitatea. Nu subestimați dorința oamenilor de a striga din nou în stradă la Constanța și în alte părți ale țării „cu noi este Dumnezeu”, pentru a se putea ruga și trăi liber, fără o nouă dictatură. Un dram de înțelepciune în plus v-ar putea readuce în ultimul ceas, dumneavoastră și colaboratorilor în suflete omenia, credința și dreapta simțire pe care se pare că rațiunile pandemiei vi le-au întunecat.

Dumnezeu să vă dăruiască gândul cel bun pentru a face ceea ce este cu adevărat de folos oamenilor din această țară și a nu lupta cu înverșunare împotriva Lui Dumnezeu și a celor care cred în El. Doar o dată Fiul lui Dumnezeu s-a lăsat batjocorit… Lăsați-le oamenilor libertatea de a-L cinsti pe Dumnezeu, ca și El să vă mai îngăduie acolo unde credeți că v-ați înveșnicit.

Cu nădejdea că încă Dumnezeu mai poate lucra în mintea și în inima dumneavoastră,

† TEODOSIE,

Arhiepiscopul Tomisului”

Reacții față de interzicerea pelerinajului la Sfânta Parascheva. PS MACARIE DRĂGOI denunță „SECHESTRAREA” abuzivă a sfintelor moaște ale Cuvioasei. „Boala nu se combate cu metode polițienești”/ IPS TEODOSIE: „Cel mai mare pelerinaj este CONFISCAT de cei fără de credință”. Așa-zisele rigori sanitare – doar un pretext (Video)/ PS IOACHIM: „În timpul comunismului nu s-a întâmplat niciodată așa ceva”

ARAFAT PUNE BISERICILE ÎN TOPUL LISTEI ROȘII A LOCURILOR PERICULOASE DE TRANSMITERE A COVID-19. Oficialul citează fără a fi verificat o listă ATRIBUITĂ Organizației Mondiale a Sănătății. Dar care sunt datele empirice din România?/ ARHIEPISCOPUL TEODOSIE este din nou înfierat pentru îndrăzneala de a împărtăși și de a sluji cu oameni fără mască/ HĂRȚUIRILE PENALE pentru împărtășirea oamenilor au fost CLASATE

IPS TEODOSIE despre VANAREA SFINTEI IMPARTASANII PUBLICE si apropierea momentului implinirii proorociei lui Daniel despre “URACIUNEA PUSTIIRII IN LOCUL CEL SFANT”. “Iata, au venit cei de la presa sa ma vada ca impartasesc. Ati venit degeaba. Tot vom impartasi! Cel mai sfant lucru este socotit acum ca o osanda, ca cel mai rau” (VIDEO, TEXT)

REDESCHIDEȚI BISERICILE! Arhiepiscopul Teodosie: “BISERICA A FOST ȘI ESTE MARGINALIZATĂ! Relaxarea trebuie să înceapă cu bisericile, pentru că destul au stat închise” (VIDEO)/ CÂND ȘI ÎN CE CONDIȚII se poate intra în biserici și participa la slujbe în CIPRU și GRECIA? ÎPS IEROTHEOS: “Biserica este tratată mai rău decât supermarketul și decât salonul de coafură”/ GERMANIA: Ramadanul musulmanilor determină ceea ce Paștile creștinilor nu a putut…

“NU LOVIȚI BISERICA LUI HRISTOS!” – Reacție-avertisment MĂRTURISITOARE a PS IUSTIN, episcopul Maramureșului și Sătmarului: „Revino-ți popor român! Întoarce-te la Dumnezeu! Cinstește Sfânta Biserică și rânduielile ei!”/ Răspunsul ferm al ARHIEPISCOPIEI TOMISULUI dat agresiunii DSP Constanța/ CLOPOTELE BAT ȘI CHEAMĂ LA RUGĂCIUNE COMUNĂ ÎN ÎNTREAGA ȚARĂ, LA 12:00

O întrebare esențială: DE CE NU OBIECTEAZĂ BISERICILE față de noua DICTATURĂ a FRICII și a limitărilor puse LIBERTĂȚII RELIGIOASE? Nici în Marea Britanie, nici în Franța, bisericile românești NU S-AU IMPLICAT în bătălia pentru libertatea de cult

RAZIE ÎN BISERICĂ în timpul Sfintei Liturghii, de sâmbăta morților (Video). Au fost date 22 de amenzi

REACȚII DURE ALE UNOR EPISCOPI ROMÂNI față de LINȘAJUL ABJECT al Patriarhului și al credincioșilor ortodocși din partea unor jurnaliști anti-creștini cu manifestări similare cu cele ale TORȚIONARILOR DEMONICI din închisorile comuniste. PS MACARIE: “Este un simptom al cancerului necredinței și o reacție instinctivă a celor care, supuși tatălui minciunii, simt că-i arde adevărul”

update/ PURTĂTORUL DE CUVÂNT AL PATRIARHIEI denunță “colcăiala cripto-socialistă din câteva nuclee mediatice infestate de cristofobie ANTI-ORTODOXĂ”/ PATRIARHUL DANIEL, ținta răzbunării pentru predica de Sfântul Dimitrie în PRESA ASERVITĂ neosecurismului sanitar. CTP în plin delir paranoid despre „SATANA ÎN SUTANĂ” și „VITELE” de ortodocși

„DUMNEZEU NU SE LASĂ BATJOCORIT”. Predică-avertisment fără precedent a PATRIARHULUI DANIEL, care a invocat „UMILIREA” Sfântului Cuviosului Dimitrie de regimul comunist cu puțin înainte de căderea din 1989 (VIDEO, TEXT)


Categorii

IPS Teodosie Petrescu, Pandemia de coronavirus/ COVID-19, Razboiul impotriva Bisericii/ crestinismului

Etichete (taguri)

, , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

8 Commentarii la “ABUZ ȘI PROVOCARE. Poliția amendează credincioșii și perturbă liturghia slujită de ÎPS TEODOSIE de ziua Sfintei Ecaterina (Video). Arhiepiscopul Tomisului, reacție vehementă într-o scrisoare către premier: „TREBUIE SĂ DENUNȚĂM PUBLIC ABUZURILE pe care le orchestrați, și pe care forțele polițienești și de jandarmerie le exercită asupra noastră”/ ÎPS Teodosie NU CEDEAZĂ cu privire la sărbătoarea Sfântului Apostol Andrei și la posibilitatea unei noi închideri a bisericilor: „NU VOM ACCEPTA închiderea bisericii, chiar dacă va fi ordin”

 1. Mai revoltator decat abuzul militienilor mi se pare tacerea celorlalti episcopi. Chiar niciunul??? Cat de dureros trebuie sa fie pentru IPS Teodosie…
  Vorba Parintelui Gheorghe Calciu-Dumitreasa: cea mai dureroasa lovitura este cea de la frati.

 2. ce cuvinte incarcate de sensuri adanci care ar trebui sa rasune ca un clopot in mintile credinciosilor si a celor care mai au o farama de constiinta in acest popor:
  “Nu trebuie să mai vorbim, nici nu vreau să îmi mai amintesc de acel moment care a fost fără o explicație firească!”
  “O rugăm pe Sfânta Ecaterina să ne mijlocească în aceste zile, în care parcă s-a întors păgânismul! Nu mai avem voie să intrăm în biserici! O rugăm pe Sfânta Ecaterina să ne ajute și să ne lumineze pentru că sunt lucruri care sunt strâmbe și trebuie îndreptate.”
  “Doar o dată Fiul lui Dumnezeu s-a lăsat batjocorit…”

  Inaltpreasfintitul continua sa marturiseasca intru Adevar! Vrednic este! Slava Domnului ca ne-a binecuvantat cu un Ierarh care, din iubire, isi pune sufletul pentru turma sa. Cred ca mult va cantari aceasta marturisire in fata Tronului Ceresc. Fie sa ramanem in Duh si rugaciune alaturi de IPS Teodosie ca sa socoteasca Imparatul Ceresc aceasta marturisire intregului popor roman binecredincios.

 3. Cunoastem zelul cozilor de topor si lamming-ilor din RO, l-au dovedit cu prisosinta in comunism si de cand a inceput pandemonia. Pe 25 februarie cand am aterizat pe Otopeni, toti erau mascati pana peste cap, nu avusesera nici macar timpul sa traduca declaratia din engleza in romana pe care fiecare trebuia s-o completeze, au fost scene hilare cu multi oameni care nu stiau engleza si au completat date aiurea.
  CUI II CONVINE CE SE INTAMPLA ACUM, SA TACA, IAR CUI NU-I CONVINE, SA STRIGE, SA IA ATITUDINE. indiferent DE CE FAC SI ZIC UNII si ALTII !
  Cand ne va intreba Domnul Dumnezeu CE-AM FACUT, nu ne va crede cand vom spune ca i-am asteptat pe altii sa vorbeasca si sa faca…slugi lase, lenese si viclene !
  Sa luam seama la Sfanta Mare Mucenita Ecaterina care era o femeie delicata ,ca doar ieri am sarbatorit amintirea faptelor ei, si sa ne rusinam pentru lasitatea si viclenia noastra in marturisirea Adevarului.

 4. Sa facem scut uman si de rugaciune in jurul Inalt Prea Sfintitului Teodosie! Pomeniti-l la tot pasul! Vladica de la malul marii lupta si intrupeaza Evanghelia! Acum se vadesc pastorii care apara turma lui Hristos Dumnezeu!
  Vrednic este!

 5. Pingback: PATRIARHIA ÎL SUSȚINE PE ÎPS TEODOSIE, cerând organizarea pelerinajului de la peștera Sfântului Apostol Andrei/ Reacția Arhiepiscopiei Tomisului față de primarul Constanței: „Așa nu se mai poate! Nu vă mai bateți joc de noi!”/ Alte reacț
 6. Asa este, sa il aparam pe IPS Teodosie si sa fim alaturi de el!!! SA FIM UNITI IN CEEA CE FACEM, PT CA ESTE SINGURA CALE DE A NE APARA ORTODOXIA! Politicienii astia vanduti si dispusi sa isi distruga propriul popor fara nicio clipire, jandarmeria si politia folosite ca unelte de opresiune nu au nici macar atata minte, caci despre inima nu poate fi vorba, sa inteleaga ca nu peste mult timp si ei si familiile lor vor suferi ca toti ceilalti, pt ca asta nu este o lupta oarecare, ESTE LUPTA PT HRISTOS SI PT SALVAREA SUFLETELOR NOASTRE!
  Prea Sfintite Parinte Teodosie va sarut mana si ma rog sa va ocroteasca Dumnezeu si Maica Domnului, sa ne calauziti pasii in lupta asta nedreapta si grea!
  Sfantul Andrei sa ne apere pe toti si sa ne ajute INCA O DATA sa mergem catre Dumnezeu si cu Dumnezeu in tot ceea ce facem!
  Doamne ajuta!

 7. Pingback: PS MACARIE este “ALĂTURI CU TOATĂ INIMA de părintele arhiepiscop TEODOSIE DE LA TOMIS și de pelerinii de la Peștera Sfântului Apostol Andrei!”: “SĂ NU NE UITĂM ÎNAPOI, CI SĂ PRIVIM ÎNAINTE, LA ȚINTA HRISTOS!” | Cuvântu
 8. Pingback: IPS TEODOSIE „SFIDEAZĂ” IAR CARANTINA. Sau, mai degrabă autoritățile și massmedia ESCALADEAZĂ ARTIFICIAL un conflict ce putea lipsi. IPS TEODOSIE, ferm în fața abuzurilor: „Nu ne supunem unor ordine care sunt împotriva legilor” (Video)
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare