CUVANTUL DE ANUL NOU 2021 AL PS MACARIE DRĂGOI: “Sa nu intram in panica si sa nu facem din supravietuirea biologica scopul suprem al vietii noastre, care merita orice pret”. Despre “PANACEUL” VACCINULUI: “Sa facem alegeri in cunostinta de cauza, nu pe baze emotionale sau cedand presiunii colective!” (VIDEO)

1-01-2021 Sublinieri

Episcopul Macarie: „Taina inimii! Cum să procedăm ca să nu intrăm în panică?”

Cuvânt de Anul Nou la Privegherea de noapte și la Liturghia Sfântului Vasile cel Mare, Uppsala, Suedia, 1 ianuarie 2021:

„Dam slava Prea-Milostivului Dumnezeu pentru ca ne-a invrednicit sa fim in priveghere la trecerea dintre ani, iar in zorii primei zile a noului an civil sa savarsim Dumnezeiasca Liturghie a Marelui Vasile, a carui icoana relicvara am adus-o aici, in mijlocul fratiilor voastre de la Paraclisul Episcopal din Stockholm. An de an ne sfintim in aceasta praznuire a Sfantului Vasile Cel Mare, Arhiepiscopul Capadociei, cand ii cerem ocrotirea si cand ii cinstim fragmentul din moastele sale, asezat in icoana pe care o cinstim cu multa bucurie.

Prea-iubitii mei, iata, suntem la inceputul noului an calendaristic. Anul trecut, pe aceasta vreme cine oare se gandea ca asupra noastra se va abate aceasta criza sanitara cu efectele sale? Cine ar fi crezut ca vor fi bisericile inchise si nu vom putea participa la Dumnezeiasca Liturghie? Cine oare s-ar fi asteptat sa nu poata ajunge in pelerinaj si sa se inchine la moastele Sfintei Cuvioase Parascheva de la Iasi, sau la cele ale Sfantului Cuvios Dimitrie Cel Nou din Basarabi, pe Colina Patriarhiei din Bucuresti? Insa toate acestea au fost ingaduite de Bunul Dumnezeu spre trezirea noastra, intelegand si incercarile care se pot abate asupra noastra si carora trebuie sa le facem fata. Nu putem de unii singuri, nu putem doar noi, ci impreuna cu Prea-Milostivul Dumnezeu, de la care se revarsa toata darea cea buna si tot Darul cel desavarsit, impreuna cu Maica Domnului si cu toti sfintii pururea rugatori si ocrotitori, avandu-i in mod deosebit aproape pe sfintii vindecatori ai Bisericii noastre.

Asadar, iubite frate si iubita sora: Sus sa avem inimile! Sa nu intram in panica si sa nu facem din supravietuirea biologica scopul suprem al vietii noastre care merita orice pret, chiar si acela de a renunta la Biserica si la Euharistie, temandu-ne ca nu cumva sa ne infectam. Sa nu ne temem! Hristos ne poarta pe Bratele Sale milostive, El este Marele Doctor, avem incredere totala in stiinta Sa medicala si sa nu lasam cumva ca si aceasta praznuire a Taierii imprejur a Mantuitorului si a cinstirii Sfantului Ierarh Vasile Cel Mare sa fie umbrita de aceasta campanie mediatica a „solutiei” vaccinului, care ne este prezentat, in pofida datelor oficiale, ca un panaceu la pandemie.

Solutia noastra este aici: in taina inimii, in intalnirea cu Mantuitorul nostru Iisus Hristos. Daca Hristos este in inima noastra, avem totul, avem firescul vietii in Hristos, avem libertatea si demnitatea care ne vin de la Dumnezeu si nu de la oameni sau de la guverne. Nu, ci toate acestea ne vin de la Dumnezeu, insa sa cautam sa fim deschisi fata de aproapele nostru, sa iubim intalnirile cu toti cei care ne inconjoara, sa fim alaturi de toti cei care sunt in necaz si in stramtorare, de toti cei care sunt in suferinta acum, la casele lor sau in spitale.

Iata, atat la slujba Privegherii si la toate Molitfele pe care le-am savarsit, insa si la dumnezeiasca Liturghie din aceasta dimineata a praznuirii i-am pomenit pe toti cei incredintati si, mai cu seama, pe cei pe care nu mai are cine sa-i pomeneasca. L-am rugat pe Hristos sa-i pomeneasca pe toti cei pe care nu-i mai pomeneste cineva in rugaciune si sa-si puna Mila spre ei, spre toti cei care poate in aceste momente se zbat pe patul spitalului, uitati si singuri si neluati in seama. Daca ei nu sunt pretuiti de semenii lor, nu sunt ingrijiti de cei care ar trebui sa-i ingrijeasca, nu sunt abandonati, nu sunt uitati de Mantuitorul Iisus Hristos, Cel care este Doctorul Cel Mare, Cel care este Fratele nostru Cel Mare, Cel care este Mantuitorul nostru. El ne pretuieste, El ne iubeste, si daca El ne pretuieste si ne iubeste, sa pretuim si noi tot ce avem mai de pret: familia, prietenia si momentele de comuniune.

Sa pastram acest dar al discernamantului, sa fim cu foarte mult discernamant, mai cu seama in aceste vremuri de restriste, in aceste vremuri de cernere, cand ni se prezinta atatea solutii, atatea alternative, sa avem incredere ca numai Hristos ne poate lumina, ne poate sfinti si ne poate tamadui deplin. Fiindca, iata, sunt atatea remedii, sunt atatea solutii care s-au identificat in aceste zile, insa sa nu ne pripim, ci sa luam aminte si sa avem mare grija sa facem alegeri in cunostinta de cauza, nu pe baze emotionale – Doamne, pazeste! – nu pe baze emotionale sau cumva sub presiunea colectiva si sa cedam acestei presiuni. Nu, sa nu facem acest lucru, ci sa cantarim cu grija costurile, beneficiile si implicatiile! Facand aceasta, punand in lucrare aceasta atitudine duhovniceasca si existentiala, cu siguranta ca vom avea taria launtrica de a trece peste toate incercarile si peste toate greutatile care nu vor lipsi nici anul acesta.

Se cuvine ca la inceput de An Nou calendaristic sa va fac si eu cuvenitele urari, sa va impartasesc binecuvantarile care vin intru slujirea mea smerita de la Marele Arhiereu si Mantuitor, Care ieri, astazi si in veci este Acelasi si sa va asigur de faptul ca in El trebuie sa ne punem nadejdea. Si ma rog cu staruinta, cu nesfarsita intesitate launtrica sa avem cu totii sanatate sufleteasca si trupeasca si calauzire pe caile mantuirii vietii noastre. Aceasta este dorinta mea: sa avem sanatate sufleteasca si trupeasca si dreapta calauzire, ca intr-un gand sa dam marturia cea buna, dreapta si mantuitoare si sa aducem neincetat lauda Preasfintei si de viata facatoarei Treimi intru multumire neincetata si intru credinta nesovaielnica.

De aceea, va binecuvintez pe toti, de la mare la mic si de la mic la mare: pe voi, parintilor si pe voi, fratilor si surorilor, pe voi, fiilor si fiicelor, insa si pe voi, toti, prieteni si chiar dusmani. Pe toti va binecuvintez si va urez din toata inima mea, din adanc de suflet ca Domnul sa reverse Harul, Pacea si Binecuvantarea Sa asupra fratiilor voastre si sa ne vedem cu totii in vesnicie!”.

Legaturi:

EPISCOPUL MACARIE – MESAJ DE CRĂCIUN: “Nu fi trist, iubite frate şi nu fi temătoare, scumpă soră. Hristos îţi dă acum totul: Împărăţia Cerurilor. Pentru acest mare dar merită să trăieşti şi să mori!”

PĂRINTELE EPISCOP MACARIE, în Pastorala de încurajare la Nașterea Domnului 2020: “FIȚI CURAJOȘI! Să fiți mărturii vii ale sărbătorii Nașterii Domnului! Să nu cedați fricii, deznădejdii, nici să vă amăgiți după promisiuni false de izbăvire” (și VIDEO)

PS MACARIE: “Iubite frate, iubită soră, te îndemn din toată inima: Caută-l pe SFÂNTUL NICOLAE! Mai cu seamă acum să îi cerem ajutorul Sfântului Nicolae, când porţile iadului lovesc în Biserică şi când semnele vremurilor nu sunt liniştitoare” (VIDEO, TEXT)

EPISCOPUL MACARIE, la prăznuirea Sfântului Întâiului Mucenic Ștefan: “Cum procedează dușmanii necinstiți ai Bisericii? Mai întâi provoacă prin cuvânt, apoi recurg la calomniere și la defăimare”. PUTEREA RUGĂCIUNII COPIILOR: “Pomeniți-i pe toți cei bolnavi, părăsiți sau însingurați, împreună cu copilașii!”

 

***

MESAJUL DE ANUL NOU al Preasfintitului MACARIE (video, text): “Fiecare an, fiecare luna, fiecare saptamana, fiecare zi, fiecare ora, fiecare minut si fiecare clipa care trec, trec pentru totdeauna. SA PRETUIM CU ADEVARAT ANUL SI ZIUA IN CARE TRAIM”

CUVANT DE LA MANASTIREA PUTNA pentru o infruntare duhovniceasca a noului an: CHEMAREA NUMELUI DOMNULUI – solutia mantuitoare la “valtoarea in care traim” si la “relele care vin asupra omenirii”

CUVANT DE LA MANASTIREA PUTNA pentru o infruntare duhovniceasca a noului an: CHEMAREA NUMELUI DOMNULUI – solutia mantuitoare la “valtoarea in care traim” si la “relele care vin asupra omenirii”

RUGACIUNI DE MULTUMIRE SI DE BINECUVANTARE LA INTRAREA IN NOUL AN (video, text). CUVINTE DE INVATATURA pentru cei care doresc sa aiba un an 2020 bineplacut lui Dumnezeu (VIDEO)

“A mai trecut un an, s-a dus si-n veci n-o sa mai vie…” INVITATIE LA INFRUNTAREA DUHOVNICEASCA A NOULUI AN

Anul Nou DIN NOI, Anul vechi AL LUMII…

“Iata-ne de Anul Nou… “ – Predicile Sfantului Iustin Popovici si Arhim. Andrei Coroian la sarbatoarea Sfantului Vasile cel Mare: ZIUA MANTUIRII

CUVINTE LA ANUL NOU ale Sfantului Inochentie al Penzei: “Un an nou: sa incepem, asadar, o viata noua! Sa nu va potriviti cu acest veac!”

 

***

Părintele Tudor Ciocan – CUVÂNT DE ACTUALITATE despre ispitirea „tehnologiei izbăvitoare”, LIBERTATEA DE OPȚIUNE versus DICTATURA ANTIHRISTICĂ și FORȚAREA VACCINĂRII. Între NOUL TURN BABEL și NOUL POTOP iminent… (AUDIO, TEXT)

Predică la Sf. Prooroc Daniel a PĂRINTELUI DAN BĂDULESCU (video, text): “În anumite circumstanțe, noi NU SUNTEM OBLIGAȚI să ne supunem unor porunci oricât de demente sau de antihristice ar fi. NU-I ASTA DATORIA CREȘTINULUI, CI SĂ AIBĂ DISCERNĂMÂNT să vadă ce-i al cezarului, ce-i al lui Dumnezeu, când mă supun, când nu”

DE CE A INGADUIT DUMNEZEU PANDEMIA unui virus fabricat si care este solutia “care ne poate tine cu mintea intreaga inaintea acestui asalt”. Cuvant duhovnicesc despre IDEOLOGIA NEOMARXISTA, APARAREA FAMILIEI, BOALA, FRICA SI VACCIN (video, text)

Mitropolitul NEOFIT DE MORFOU marturiseste legat de VACCINUL “ANTI-COVID” si indeamna la rugaciune intetita ca FORTAREATA DE REZISTENTA “in fata raului pe care il planuiesc lucifericii Noii Ordini Mondiale”: “Vin momente foarte grele pentru umanitate. Sa facem lucruri concrete, sa nu fim doar vorbe si predici”


Categorii

Anul Nou, Pandemia Covid-19, PS Macarie, Vaccinarea obligatorie, VIDEO, Vremurile in care traim

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

10 Commentarii la “CUVANTUL DE ANUL NOU 2021 AL PS MACARIE DRĂGOI: “Sa nu intram in panica si sa nu facem din supravietuirea biologica scopul suprem al vietii noastre, care merita orice pret”. Despre “PANACEUL” VACCINULUI: “Sa facem alegeri in cunostinta de cauza, nu pe baze emotionale sau cedand presiunii colective!” (VIDEO)

  1. Pingback: Pr. Dan Bădulescu – CUVÂNT LA INTRAREA ÎN NOUL AL CIVIL despre PANDEMIE, MĂSURI, VACCIN, SILIRE și “PECETLUIRE”: “În mentalul nostru tot sperăm că vine vaccinul și vom scăpa de boala asta și ne vom întoarce la normal. C
  2. Pingback: PĂRINTELE EPISCOP MACARIE slujind în satul său natal, în Duminica după Botezul Domnului: “Dumnezeu trimite mângâiere și ajutor atunci când înmulțim RUGĂCIUNEA PENTRU CEI ÎNSINGURAȚI ȘI BOLNAVI. Dacă lumea devine tot mai inospitalier
  3. Pingback: PACATELE MICI, INJECTIILE MICI sau RAUL FACUT IN DOZE MICI, PE NESIMTITE… Predica despre BISERICA, “STIINTA” si “PROMOVAREA VACCINARII”: “Desi trupul este trecator, este bine sa-l folosim pentru a ne apropia de Hristos
  4. Pingback: Pr. Dan Bădulescu despre RESETAREA MONDIALĂ NEOMARXISTĂ prin pandemie, CAPCANA FARISEICĂ ÎNTINSĂ PREOȚILOR în privința vaccinării anti-Covid și RĂZBOIUL PENTRU CUCERIREA SUFLETELOR. În cine și în ce să (nu) ne punem nădejdea? (VIDEO, TEXT
  5. Pingback: Pr. Ioan Dumitriu: SĂ NU LUĂM DECIZII ÎN STARE DE PANICĂ sau sub manipularea propagandei, ALE CĂROR EFECTE LE VOM RESIMȚI ȘI LE VOM REGRETA MAI TÂRZIU! “Nu trebuie oare să fim prudenți la tot ce ni se oferă? Pentru că în vremuri de criz
  6. Pingback: NU VĂ TEMEȚI! “Să nu ne lăsăm amăgiți, nici intimidați! Să nu facem compromis cu minciuna și viclenia care se înstăpânesc peste lume. SĂ NU SPUNEM RĂULUI BINE ȘI BINELUI RĂU. Să strângem rândurile și să ne ținem aproape de Hri
  7. Pingback: Pr. Dan Bădulescu – CUVÂNT LA INTRAREA ÎN NOUL AN CIVIL despre PANDEMIE, MĂSURI, VACCIN, SILIRE și “PECETLUIRE”: “În mentalul nostru tot sperăm că vine vaccinul și vom scăpa de boala asta și ne vom întoarce la normal. C
  8. Pingback: PĂRINTELE DAMASCHIN GRIGORIATUL, în conferința de la Cahul, despre ARĂTĂRI ȘI MESAJE DESPRE VACCIN ȘI BOALĂ ale sfinților NECTARIE, EFREM CEL NOU și EFREM DIN ARIZONA. Episcopul Basarabiei de Sud, PS VENIAMIN – povățuiri și problematiz
  9. Pingback: FIARA GLOBALISTĂ ne amenință acum cu PIERDEREA VIEȚII ACESTEIA, după ce ne-a SLĂBĂNOGIT prin INDUCEREA SISTEMATICĂ A UNOR IDOLI, FALSE MODELE și a “VALORILOR” BUNĂSTĂRII, DESFRÂULUI ȘI DISTRACȚIILOR. Ce am alege între vindecarea
  10. Pingback: Mesajul PREASFINȚITULUI MACARIE pentru noi, Lazării acestor vremuri: “SĂ NE PĂSTRĂM DEMNITATEA ȘI LIBERTATEA, să nu căutăm să ne milogim înaintea mai-marilor acestei lumi, să nu devenim sclavii stăpânitorilor acestei lumi” (VIDEO
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Carti

Articole recomandate

Rânduială de rugăciune

Articole Recomandate

Carti recomandate