Fortele aeriene ale Israelului sunt pregatite sa atace Iranul

16-04-2012 1 minut Sublinieri


Un reportaj detaliat despre planurile de atac asupra Iranului ale forţelor aeriene israeliene a fost difuzat duminică seara, la unul dintre cele mai mari posturi de televiziune din Israel, Channel 10. Reportajul pare să fie un mesaj al oficialilor israelieni, pentru că a trecut de cenzura militară la care sunt supuse astfel de materiale de presă şi conţine detalii la care presa israeliană nu are acces în mod obişnuit, relatează Times of Israel.

Astfel, reportajul tv arată că ordinul de atac nu va fi dat înainte de discuţiile în format P5+1 cu Iranul, care vor fi reluate în luna mai, însă “vara care urmează va fi nu numai fierbinte, dar şi tensionată”. Asaltul ar urma să înceapă dacă negocierile cu Iran nu ajung la nici un rezultat şi dacă iranienii îşi mută facilităţile nucleare sub pământ, la Qom.

Dacă negocierile cu Iran eşuează şi ordinul de atac este dat, Israel este pregătit să atace cu zeci de avioane de luptă instalaţiile nucleare iraniene. La misiune ar urma să participe şi avioane de escortă, avioane-cisternă pentru alimentare cu combustibil în aer, avioane de supraveghere electronică şi elicoptere de salvare, arată materialul prezentat la televiziunea israeliană.

Forţele aeriene ale Israelului “nu au capacitatea să distrugă întreg programul nuclear iranian”, iar “rezultatul nu va fi definitiv”. Un pilot citat în material spune că va fi vorba despre un asalt “scurt şi profesionist”. Pilotul mai declară că “momentul adevărului este aproape” şi că “ani de pregătire sunt gata să devină realitate”.

Forţele aeriene din Israel sunt îngrijorate de sistemele anti-aeriene pe care Rusia le-a vândut ţărilor din regiune, respectiv sistemele SA 17 şi SA 22 din Siria şi din Iran. Atacul ar urma să fie deschis de avioanele F-15 ale flotei israeliene, pentru că acestea ar avea raza cea mai lungă de acţiune. Un avion fără pilot, denumit “Eitan”, ar putea fi folosit în Iran.

Acesta ar fi prima operaţiune de război la scară largă a Forţelor Aeriene Israeliene din ultimii 30 de ani. Piloţii ar fi fost deja informaţi unde le vor fi mutate familiile, în afara bazelor militare, pentru a nu fi afectate de eventuale represalii.

Legaturi:

*

*

*


Categorii

1. DIVERSE, Iran, Israel

Etichete (taguri)

, , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

4 Commentarii la “Fortele aeriene ale Israelului sunt pregatite sa atace Iranul

  1. Pingback: SUA isi continua pregatirile militare pentru un razboi cu Iran: avioane F22 mobilizate in Emiratele Arabe - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  2. Pingback: MEDVEDEV vorbeste despre BOMBA ATOMICA/ SUA sunt pregatite pentru RAZBOI CU IRANUL/ Rusia critica Turcia pentru protestele care ii vizeaza INTEGRITATEA TERITORIALA/ Turcia ameninta cu represalii pentru explorarile CIPRULUI - Razboi întru Cuvânt - Recoma
  3. Pingback: Shimon Peres, presedintele Israelului: TIMPUL IRANULUI A EXPIRAT - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  4. Pingback: ATENTAT IN BULGARIA asupra unui autocar cu israelieni. NETANYAHU DA VINA PE IRAN [video] - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare