Iulian Iancu il acuza pe Traian Basescu: PRIVATIZAREA PETROM a fost DECISA pe semnatura actualului presedinte, INCA DIN 1999

17-03-2012 1 minut Sublinieri

iulian iancu

Privatizarea Petrom si a altor 274 de companii s-a angajat, in 1999, pe semnatura lui Traian Basescu, a declarat vineri la TVR presedintele comisiei de Industrii din Camera Deputatilor, Iulian Iancu (PSD). Guvernul PSD nu a avut alta optiune decat sa respecte ceea ce se angajase anterior in fata Bancii Mondiale, a FMI si a Comisiei Europene, a explicat Iancu.

Reactia vine dupa ce Traian Basescu a afirmat saptamana trecuta ca a “rupt orice legatura cu Petrom“, in semn de protest “pentru excesul de profit pe care l-a avut intr-un an de criza”. “Contractul (cu Petrom) e scris de asemena natura incat nu se poate face nimic” pentru reducerea pretului la carburanti, mai spunea seful statului.

“Pe semnatura sa (Traian Basescu-n.r.) s-a angajat privatizarea Petrom in fata BM, FMI, Comisiei Europene…in 1999, domnul Traian Basescu, in calitate de negociator sef cu Banca Mondiala a semnat pentru privatizarea a 275 dintre cele mai importante companii ale Romaniei printre care si Petrom… In momentul in care am venit (PSD-n.r.), am luat inmagazinarea care era sparta si am reintrodus-o in Romgaz. Si stiti ce au facut? Ne-au reclamat la Banca Mondiala si BM a penalizat Romania cu 24 de milioane si ni s-a spus: sa respecte Guvernul, care-i Guvernul Romaniei, nu-i Guvern PSD, sa respecte ce a angajat. Si asta ni s-a pus pe masa: Respectati!. Cine a angajat? Domnul Traian Basescu”, a declarat Iulian Iancu.

“De ce a trimis inapoi Parlamentului legea care interzicea exportul de gaze naturale din Romania?... Cum mai devenim independenti energetic, daca domnia sa ne obliga sa exportam gazele naturale? Daca noi exportam un metru cub, automat trebuie sa-l iau de la rusi; la noi e 170, de la rusi il iau cu 560. Mai am independenta energetica?“, a mai spus Iancu.

Deputatul PSD a mai spus ca alaturi de agricultura, sectorul energetic este vital pentru Romania. El a precizat că sistemul energetic a fost fărâmiţat în momentul în care cele două companii din acest domeniu au fost separate, iar consumatorii suportă acum costurile unui management defectuos: “Nu poti transfera costurile in pret, fara sa schimbi politica fiscala si de redevente”.

Nota noastra:

E reala acuzatia, dar asta, cel mai probabil, nu exonereaza guvernul Nastase de modul in care a incheiat la modul concret contractul de privatizare al Petromului. In plus, mesajul poate sa aiba un efect secundar si mai bizar: sa intelegem ca ce angajeaza Basescu ramane litera de lege indiferent daca mai e sau nu la putere? Ca si acum, in prezent, sunt luate angajamente foarte ferme pe ultimele companii strategice si pe resursele cheie ale tarii…


Categorii

1. DIVERSE, Batalia pentru resurse, Razboiul impotriva Romaniei

Etichete (taguri)

, , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

7 Commentarii la “Iulian Iancu il acuza pe Traian Basescu: PRIVATIZAREA PETROM a fost DECISA pe semnatura actualului presedinte, INCA DIN 1999

  1. Da, asta sa intelegem. Ce s-a parafat odata nu se mai poate schimba, decat sa fim “lepadati” de UE. Chiar si fara a semna ceva, Uniunea Europeana ne obliga sa devenim o colonie. Suntem sclavi pe acte, oficial. Asta s-a si dorit prin intrarea in Uniunea Europeana, sa jucam precum ni se canta. Si multi s-au bucurat atunci, ba s-au simtit onorati, voiam sa fim in rand cu lumea “buna” si civilizata, sa se puna capa hotiei, sa avem un supervisor care sa dea peste maini coruptilor de la putere. Cand colo, surprize, surprize: superviserul european e mana in mana cu puterea locala corupta, caruia ii permite sa fure atat timp cat semneaza ce trebuie ca noi sa devenim colonie, sa le vindem tot. Suntem jefuiti mai rau decat ne-au pradat rusii dupa al doilea Razboi Mondial, dar acum cu acordul nostru (al puterii), de bunavoie si nesiliti de nimeni, din cauza tradatorilor aserviti puterilor straine, straini de acest neam, meschini si lacomi. Totul este pe fata, multora li se pare normal, doar “ni se cere” de catre UE, FMI, BM, aceste cereri au intrat in firesc, dar sunt cat se poate de nefiresti, o intruziune in politica de stat, o anulare a suveranitatii. Suntem sclavi inca din anii ’90 cand “ni se cerea” sa privatizam tot, desi nu eram in nicio structura de putere, dar cineva a avut grija sa ne imprumutam de la FMI si Banca Mondiala, cu clauze foarte “avantajoase” pentru noi.

  2. Dacaa uni is baieti destepti, nici Basescu nu-i prost. Din multe puncte de vedere cred ca-i intrece.

  3. Faceti diferenta intre privatizarea Petrom si modul in care a fost facuta privatizarea Petrom!!!! Daca eu ca medic prescriu un tratament injectabil si asistenta il face gresit, eu sunt de vina?!

  4. @Valentin
    Scrisesem la nota noastra:

    E reala acuzatia, dar asta, cel mai probabil, nu exonereaza guvernul Nastase de modul in care a incheiat la modul concret contractul de privatizare al Petromului. In plus, mesajul poate sa aiba un efect secundar si mai bizar: sa intelegem ca ce angajeaza Basescu ramane litera de lege indiferent daca mai e sau nu la putere? Ca si acum, in prezent, sunt luate angajamente foarte ferme pe ultimele companii strategice si pe resursele cheie ale tarii…

  5. NU ne vindem tara….asa se striga in 1990 de catre populatie dar cei dela putere si-au vazut de drum si au facut tot ce li s-a impus de catre cei din afara.Dupa parerea mea si de o parte si de alta a baricadelor politicienii au tradat tara si au promovat interesele straine in detrimentul populatiei.O asemenea lipsa de patriotism si mindrie nationala nu cred ca i-a fost dat acestei tari sa mai suporte.Toto spectrul politic este santajat si santajabil si nu face decit sa joace cum i se cinta de la Inaltele Porti…..

  6. Pingback: DE CE UN CRESTIN CARE ISI IUBESTE TARA TREBUIE SA VOTEZE ASTAZI LA REFERENDUM? - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  7. Pingback: REFERENDUMUL PENTRU DEMITEREA PRESEDINTELUI – opinii in raspar cu propaganda orwelliana a “intelectualilor” de casa ai regimului Basescu - Recomandari
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare