Lider separatist: VOM FI MULTUMITI CAND VOM AJUNGE CU ARMATELE LA GRANITA CU ROMANIA (video). Luptele continua, in ciuda “armistitiului”…/ RUSSIA TODAY VA EMITE IN ROMANIA?

7-09-2014 6 minute Sublinieri

CELE 12 PUNCTE ALE ARMISTITIULUI: REBELII CAPATA RECUNOASTERE FORMALA SI AMNISTIE

 • Hotnews:

Traian Basescu: Dupa Summit-ul NATO, Romania are plan de contingenta si plan de actiune in caz ca este atacata

[…] Acest summit a confirmat solidaritatea si soliditatea aliantei si s-a dat f ferm si mesajul ca securitatea si libertatea costa bani prin nevoia de a avea armate care sa apare democratia. S-au adoptat 20 de documente din care 5 sunt publice si alte 5 sunt clasificate. Nu exista niciun document clasificat care sa nu fie redat in mod decent in declaratie dar nu se intra in detalii. Unde am fost inainte de summit si unde suntem dupa.

De pe tot flancul estic erau Polonia si tarile Baltice care aveau un plan de contingenta si implicit plan de actiune. Partea de sud a flancului estic reprezentata de Turcia avea de asemenea un plan de actiune in cazul in care Turcia ar fi fost atacata.

Romania si Bulgaria nu aveau un astfel de plan pt ca erau considerate in afara riscurilor de atac militar. Si Romania are dupa acest summit un plan de contingenta un plan de actiune in cazul in care este atacata in conditiile in care militarii de la NATO au elaborat scenariile prin care securitatea Romaniei ar putea fi afectata

Scenariile se refera la: atac de pe mare, atac terestru atac de aviatie. 

Romania este in momentul de fata o tara care va fi aparata in orice scenariu in care ar putea fi atacata

In cel mai scurt timp structurile militare de la NATO si cele nationale trebuie sa elaboreze disponibilitatile de forte pentru a putea fi aparata in scenariile in care ar ptuea fi afectata suveranitatea sau integritatea

NATO nu are un buget pe care sa il distribuie.

NATO in momentul in care se pune problema apararii statului membru, toate aceste state care contribuie la securitatea Romaniei, scot bani din buzunarul lor pentru acele operatii.

Sunt costuri pe care si le asuma fiecare stat. Asta vreau sa intelegeti, de aceea ne referim la solidaritate. Toti contribuabilii suporta costurile pentru securitatea Romaniei

Care au fost argumentele noastra pentru elaborarea unui contingency plan si unui action plan:

Am subliniat lantul de conflicte inghetate din jurul Marii Negre. Toate acestea sunt controlate de Fed Rusa si pot fi activate, reincalzite, unul cate unul sau toate odata.

Un alt argument: in urma anexarii Crimeei, flota de la Sevastopol se afla la numai 160 mile marine de coasta romana. Acolo se afla crucisatorul Moscova, una dintre cele mai bine pregatite nave. Sunt nave care in sase ore pot fi pe coasta Marii Negre.

In sfarsit, Ucraina. Fed Rusa poate desfasura actiuni irationale. Ma refer la faptul ca Romania intotdeauna a considerat ca relatia regionala este bazata pe respectarea Cartei ONU iata ca se poate actiona irational si atunci te intrebi de ce sa excluzi posibilitatea ca si asupra tarii tale sa se manifeste irationalul unei tari ca Fed Rusa.

In proportie de 99,99% acest lucru nu se va intampla. Dar ramane 0,01% si ca sef de stat nu am dreptul sa nu iau in consideratie acesta criza de securitate si sa nu cer ca impreuna cu aliatii sa garantam securitatea Romaniei impotriva irationalului

Novorusia: Ieri unul dintre liderii teroristilor, unii le spun separatisti, a anuntat ca obiectivul lor este sa ajunga la frontiera Romaniei, deci pe bratul Chilia. Ceea ce inseamna ca intuitia noastra este confirmata de unul care cu arma in mana ameninta integritatea teritoriala a Romaniei. 

Despre declaratia adoptata:

Dincolo de aceasta analiza care imi apartine, as vrea sa punctez cateva lucruri din declaratie. Am vazut ca toata presa a retinut un singur lucru: un comandament. Nu comandamentul este cheia securitatii noastre. El are rolul de a conduce in primul rand aplicatiile, exercitiile comune doar in cazul de razboi ar avea rolul de a conduce, dar coordonat.

Eu cred ca va fi un comandament condus de un ofiter al SUA.

Romania a pus la dispozitie infrastructura pentru cand va fi gata, in februarie.

Eu m-as apleca asupra declaratiei in cateva elemente importante.

In declaratia Summit-ului se precizeaza ca a avut loc intr-un mom crucial pentru securitatea euro-atlantica. Asta arata ca sefii de stat si de guvern au inteles f bine care sunt efectele conflictelor inghetate la Marea Neagra si efectele atacarii Ucrainei chair in forma unui razboi hibrid.

Agresiunea Fed Ruse impotriva Ucrainei este o provocare fundamentala la adresa membrilor NATO. si situatia din orientul mijlociu si nordul Africii.

Avem confirmarea in toate documentele oficiale ca aceasta reactie ar exista si ca statele membre NATO sunt in siguranta

Apararea colectiva, managementul crizelor si securitatea prin cooperare.

Se creste nivelul capacitatii de reactie a aliantei. Pana acum a exista o dimensiune a capacitatii de reactie si acum s-a stabilit cresterea.

Se mentioneaza precis ca acest plan trebuie sa raspunda amenintarii Rusiei.

Va creste prezenta militara, terestra si navala in partea estica a Aliantei. 

Dincolo de faptul ca, conform planului de actiune, trebuie sa exista capacitati militare care in 24-48 de ore sa poate fi dislocate, sa mai creeaza o capacitate de reactie f rapida, o grupare multiantionala de forte.

Echipamente militare, provizii inca din perioada imediat urmatoare in asa fel incat sosirea trupelor sa gaseasca aici tot ce au nevoie militarii. Prepozitionarea echipamentelor se va face din timp.

Presedintele Obama, in plin Summit, a spus ca flota americana va face exercitii cu flota Romaniei si Bulgariei. De al declaratia dansului s-a introdus prezenta consistenta navala in Marea Neagra. 

NATO va trece pt frontiera sa de est la asa numita planificare avansata. Nu se va sta in scenarii sa vedem ce se intampla, ci se vor preintampina. De la Donetsk pana la noi sunt 900 de km, dar de la Sevastopol pana la noi sunt 160 de mile marine. 

Rusia are o capacitate militara extrem de ridicata, nu atat de ridicata cum vrea sa para dar mai ridicata decat euroap de est, mai putin Turcia. Este un razboi al omuletilor verzi. A inceput mai intai un razboi mediatic, apoi o destabilizare din interiorul tarii si apoi s-a trecut la omuletii verzi inarmati. 

Cu cat tehnica de lupta este mai buna, cu atat militarul este mai protejat. 

Se reia teza ca Fed Rusa creeaza instabilitate si in Marea Neagra.

Imi exprim satisfactia ca si Rep Molodva va beneficia de doua programe unul care sa ii puna diagnosticul si cel de-al doilea care presupune aplicatii, exercitii militare comune. […]/ integral pe hotnews.ro

VIDEO Lider al separatistilor: Vom fi multumiti cand vom ajunge la granita cu Romania

Liderul separatist al republicii autoproclamate Donetsk a afirmat, intr-un interviu pentru BBC, ca va fi “multumit” atunci cand armata sa va ajunge la granita cu Romania.

“Bineinteles ca ma voi bucura sa nu mai aud explozii in regiune, dar voi fi cu adevarat multumit cand armata noastra ajunge pana la granita cu Romania”, a declarat Pavel Gubarev. […]/ integral pe hotnews.ro

Regiunile Doneţk şi Lugansk primesc statut special şi dreptul de a organiza alegeri anticipate, potrivit protocolului  semnat la sfârșitul săptămânii trecute, la Minsk între reprezentanții Kievului, cei ai Moscovei, ai OSCE și liderii separatiștilor proruși.

În total documentul cuprinde 12 puncte, între altele: încetarea focului de ambele părți, eliberarea reciprocă a prizonierilor, retragerea grupurilor armate ilegale și adoptarea unui program pentru relansarea economică a bazinului Donbas.

Liderul autoproclamatei republicii Populare Lugansk  susţine că acceptarea statutului special nu înseamnă renunţarea la independenţă. El a menţionat că legea ucraineană cu privire statutul special trebuie să ofere posibilitatea de a construi relaţii cu Kievului „pe baze contractuale” şi că documentul trebuie să includă puncte precum cel referitor la limba rusă iar Kievul să se oblige să nu împiedice dezvoltarea relaţiilor cu Moscova. 

Analistul Armand Goșu, specialist in spatiul ex-sovietic spune că în aceste condiții regiunea estică a Ucrainei va deveni un adevărat cal troian al Moscovei. Kremlinul își va putea exercita controlul în acest fel, fără să fie nevoit să-și alipească regiunile din est, pe modelul Crimeei. […]/ integral AUDIO pe rfi.ro

[…]

1. Incetarea imediata, de ambele parti, a focului.

2. Asigurarea monitorizarii si verificarii, de catre OSCE, a incetarii focului.

3. Descentralizarea puterii si permiterea auto-guvernarii locale temporare din Donetk si Lugansk printr-o lege a “statului special”.

4. Asigurarea unei monitorizari constante si active a granitei dintre Ucraina si Rusia de catre OSCE, precum si crearea unei zone de securitate preajma granitelor.

5. Eliberarea imediata a tuturor prizonierilor si persoanelor detinute ilegal.

6. Emiterea unei legi impotriva darii in judecata si a pedepsirii oamenilor in ceea ce priveste anumite evenimente din regiunile Donetk si Lugansk.

7. Continuarea unui dialog national inclusiv.

8. Luarea de masuri pentru imbunatatirea situatiei umanitare din Donbass (Donetk si Lugansk).

9. Asigurarea alegerilor locale anticipate in Donetk si Lugansk.

10. Indepartearea grupurilor armate ilegale, a echipamentului militar greu si a tuturor luptatorilor si mercenarilor de pe teritoriul ucrainiean.

11. Adoptarea unui program care sa ajute revitalizarea economica a Donbassului si restabilirea activitatii in regiune.

12. Garantarea sigurantei personalului si a participantilor la consultari.

[…]

/ traducere Cuvantul Ortodox

 • Deschide.md:

Kievului acuză insurgenții de multiple încălcări a armistitiului

Teroriştii din Donbas au încălcat în repetate rânduri regimul armistiţiului de pace, semnat vineri la Minsk şi intrat în vigoare la 5 august, orele 18.00, scrie ru.tsn.ua.

Andrei Lâsenko, speakerul consiliului naţional de apărare şi securitate al Ucrainei, a declarat în cadrul unei conferinţe de presă, desfăşurată sâmbătă, 6 septembrie, că imediat după anunţarea armisiţiului de pace forţele pro-ruse au atacat poziţiile ostaşilor ucraineni din localitatea Krasnogorovka. Insurgenţii au deschis foc şi asupra forţelor armate ucrainene de pe teritoriul aeroportului Doneţk.

Sursa cittată a mai precizat că după semnarea armisiţiului de pace teroriştii au deschis focul şi asupra poziţiilor militarilor ucraineni din regiunea Lugansk. Chiar primele clipe de acţiune a armisiţiului a fost atacat, în special, postul ATO din localitatea Zolotoie, iar la ora 21.44 s-a tras asupra poziţiilor militarilor ucraineni de lângă localitatea Popasnaia. Aproape de miezul nopţii au fost înregistrate salve din aruncătoare de mine asupra postului militar ucrainan de lânga localitatea Frunze.

În ultimele 24 de ore terorişii din estul Ucrainei, susţinuţi de armata rusească, au supus tirului de 28 de ori poziţiile armatei ucrainene. Zece din aceste atacuri au fost săvârşite după semnarea armistiţiului de pace. Potrivi lui Lâsenko în perioada respectivă nimeni din ostaşii ucraineni nu a avut de suferit.

Încă o DOVADĂ // Ruşii NU RESPECTĂ arminstiţiul şi CONTINUĂ ATACURILE

Separatiştii din Donbas nu respectă armistiţiul de pace încheiat ieri la Minsk între reprezentanţii Ucrainei şi ai aşa ziselor republici Doneţk şi Lugansk, sub monitorizarea OSCE.

Primul semnal de alarmă a fost dat de canalul espreso.tv, care a anunţat că o comapanie a batalionul de valuntari Aydar a fost prins într-o ambuscadă de forțele speciale ruse. Potrivit sursei, militarii prinşi în ambuscadă au fost ucişi.

A fost primul incident de acest gen raportat de presa ucrainiană, după ce la 5 septembrie a fost decisă o încetare a focului, la ora 18:00.

Ulterior, Dmitrii Timciuk, şeful Centrului ucrainean de cercetări militar-politice şi reprezentant al grupului “Info Resist”, a anunţat că după semanrea armistiţiului teroriştii, susţinuti de trupe militare ruseşti, au încercat de câteva ori să atace poziţiile armatei ucrainene de pe teritoriul aeroportului din Doneţk. 

Tot după orele 18.00, când intrase deja în vigoare armistiţiul de pace, au fost supuse focului de arme poziţiile armatei ucrainene din apropierea localităţilor Popasnaia,  Krasnogorovka, Zolotoie şi Novotroiţk.

Potrivit mai multor surse de informare, până la orele 18.00 când a intrat în vigoare armistiţiul de pace, forţele armate ale Ucrainei au neutralizat un tanc, 6 instalaţii SAU, 3 blindate, 7 tunuri, 6 aruncătoare de mine, precum şi mai mulţi terorişi, majoritatea dîn regiunea oraşului Mariupol.

Explozii la Donețk //Teroriștii au vrut să ia cu asalt aeroportul

La Donețk dis-de-dimineață începând cu ora șase, teroriștii încearcă să ia cu asalt aeroportul regiunii, care este sub controlul armatei ucrainene, scrie censor.net.ua.

“La Donețk în jurul aeroportului regiunii dis-de-dimineață  au loc lupte. Se aud împușcături și explozii”, notează publicația, care mai spune că după armistițiul de acum două zile în regiune era liniște. În raionul Tekstilșik s-au auzit doar câteva rafale de armă, cel mai probabil erau mici neînțelegeri dintre teroriști. În schimb astăzi dimineață a început o adevărată luptă în jurul aeroportului pe care teroriștii intenționau să-l ia cu asalt.

Dan Muşetoiu, fostul director de programe al The Money Channel, va lansa în România un proiect editorial cu numele Russia Today. Acesta a depus deja o cerere în acest sens la OSIM. Fostul director de programe al postului TV The Money Channel, Dan Muşetoiu, plănuieşte să lanseze un proiect editorial cu numele Russia Today, precum cel al televiziunii de ştiri din Rusia.

Potrivit DailyBusiness.ro, acesta a depus la finele lunii august o cerere la Oficiul de Stat pentru Invenţii şi Mărci (OSIM), în vederea înregistrării brandului respectiv. Muşetoiu a confirmat această informaţie, însă deocamdată nu a dorit să facă mai multe precizări. […]/ integral pe gandul.info


Categorii

1. DIVERSE, Armata, Rusia, SUA versus Rusia, Traduceri, Ucraina, Video

Etichete (taguri)

, , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

12 Commentarii la “Lider separatist: VOM FI MULTUMITI CAND VOM AJUNGE CU ARMATELE LA GRANITA CU ROMANIA (video). Luptele continua, in ciuda “armistitiului”…/ RUSSIA TODAY VA EMITE IN ROMANIA?

 1. Imperiul lui Antihrist:

  “For some in NATO and the Pentagon, the ultimate goal is nothing less than U.S. military control of the entire planet. There are those in NATO’s bureaucracy who dream of accomplishing what the Roman emperors, Napoleon, and Adolf Hitler failed to do.”

  “A recent cooperation agreement between NATO and Colombia was seen by some as a first step toward NATO membership for that Latin American nation. Some neocon think tanks have called for NATO membership for Mexico. Further neocon proposals have called for NATO to become a global military alliance and offer full membership to Israel, Japan, Australia, New Zealand, Japan, South Korea, Brazil, India, Singapore, and South Africa. There have even been calls for NATO to take in Saudi Arabia, the United Arab Emirates, Qatar, Bahrain, Oman, Kuwait, Morocco, and Jordan as members. To further integration with NATO, the NATO Kosovo Force included troops from Morocco and the UAE. Another U.S. contrivance to place countries outside of Europe on a NATO footing is to denote certain nations as «Non-NATO U.S. allies.» These include Afghanistan, Argentina, Australia, Bahrain, Egypt, Israel, Japan, Jordan, Kuwait, Morocco, New Zealand, Pakistan, Philippines, South Korea, and Thailand.”
  http://m.strategic-culture.org/news/2014/09/06/nato-goal-global-treaty-organization-with-north-atlantic-identity.html

 2. Se pare ca ucrainienii au mari probleme militare, pana acum mass media ne prezenta doar succesul acestora:

  min 13:50 din filmul din josul paginii:
  http://www.silverbearcafe.com/private/09.14/nuclearwar.html

  alta confirmare:
  http://www.youtube.com/watch?v=_QWU0BhaGrw&list=UUweyNwo4cZM5gsIpuG4Zlew

  probabil ca urmeaza o noua escaladare dupa acest respiro…

 3. Incerc sa recuperez, pe cat posibil, la sfarsit de saptamana 🙂

 4. Omuletii verzi au aparut in Moldova!
  http://www.unian.ua/world/960306-zeleni-cholovichki-zyavilisya-na-teritoriji-moldovi-rnbo.html

  “Little green men” appeared in Moldova – National Security Council
  According to a statement by the former Deputy Minister of Interior of the Republic of Moldova H.Kosovana, in Moldova there are so-called” green men ” who recruit young people and teach its methods of disinformation actions in emergency situations, the use of small arms. According to him, in the south of Moldova recruited over 500 people trained in Rostov, Moscow, Transnistria and Beltsy “- said Lysenko. Раніше, 21 серпня, повідомлялося, що невизнане Придністров’я оголосило мобілізацію – службовців, які є військовозобов’язаними в запасі, покличуть на спеціальні військові збори строком на 1 місяць. Earlier, on 21 August, it was reported that the breakaway Transnistria declared mobilization – employees who are military service in stock, call for special military training for 1 month.
  https://translate.google.ro/translate?sl=uk&tl=en&js=y&prev=_t&hl=ro&ie=UTF-8&u=http%3A%2F%2Fwww.unian.ua%2Fworld%2F960306-zeleni-cholovichki-zyavilisya-na-teritoriji-moldovi-rnbo.html&edit-text=

 5. Colapsul agricol face ca satele moldoveneşti să devină tot mai pustii

  Migraţia populaţiei de la sate spre oraşe sau la muncă peste hotare a fost influenţată de colapsul agricol. Oferta locurilor de muncă în zonele rurale a scăzut considerabil, iar pentru tineri satele nu sunt atractive nici din punct de vedere socio-cultural

  „Am fost prea mult timp în voia istoriei, am tins spre populaţia consumeristă fiind foarte săraci şi acest fapt ne-a creat multe paradoxuri în societate. Casele mari din satele moldoveneşti, exagerat de scumpe, care nu sunt asigurate, nu sunt conectate la gaz, sate fără infrastructură în localitate – este hazliu şi nu se merită”, a remarcat Vasile Cantarji.
  Prognozele sunt că vor dispărea şi mai multe sate, iar populaţia va continua să se îndrepte spre oraşe. „Se vor pierde şi tradiţiile, autenticul acestora. Se va produce o ruptură vizibilă între generaţii, deja se resimte”, a spus sociologul. Făcând referire la situaţia şomerilor de la sate, Vasile Catarji a spus că este un mit că în Moldova este un surplus de forţă de muncă. „Nu sunt oameni care să lucreze în sate. Chiar dacă se vor aproba proiecte europene, nu va fi găsită forţă de muncă necesară să le implementeze”, a opinat expertul.

  În Republica Moldova 26% din localităţi au populaţia sub 1500 de locuitori, iar acest fenomen social continuă să se extindă.
  Peste 400 de mii de moldoveni se află peste hotarele. Cei mai mulţi sunt din mediul rural – 70%.
  http://moldova24.net/colapsul-agricol-face-ca-satele-moldovenesti-sa-devina-tot-mai-pustii/

 6. @enkidu,
  ceea ce scrii s-ar putea sa fie interesant,dar nu pt. cei ce “au lipsit de la lb.engleza”.Ar trebui un mic comentariu pt. unii ca mine ……francofon invechit(asta se invata pe vremea mea).Te rog sa nu te superi.DOAMNE AJUTA!

 7. @ gheorghe

  bine domnu… ma voi conforma. credeam ca ma citesc doar adminul si vreo 2,3 useri care facusera dovada in comentarii ca stiu in engleza si ca atare nu ma mai oboseam sa traduc desi nepotu alinsapte insista :).

 8. Parerea mea este ca imparatia lui Antihrist va lua forma unei organizatii internationale de securitate care va include toate statele natiune sau orice alta forma de organizare statala existenta pe mapamond. Statul este definit ca generatorul de securitate pentru subiectii sai si ca cel ce are monopolul coercitiei. Dreptul legal de a pedepsi. Aceasi situatie este si in cazul NATO. Statele membre nu pot ataca alt stat nemembru NATO deoarece riposta din partea celui atacat ar insemna aplicarea faimosului articol 5 din Carta NATO si deci implicarea tuturor membrilor aliantei in conflict. Ca atare, alianta va decide si va aplica politica de securitate si coercitie in numele statelor membre. Adica un fel de suprastat, singurul sistem international de pana acum care poate face acest lucru pe plan mondial in mod eficient si legiferat. Si dupa mintea mea, cand vom auzi sau vom vedea ca NATO se va transforma intr-o structura globala de securitate, cu vadite accente politice, ca va prelua din ideologia new-age (ecologie, revolutie sociala, drepturile LGBT, redistributia bogatiei, etc..) si o va incorpora in a sa platforma program, cred ca atunci vom asista la nasterea pe viu a imparatiei lui Antihrist. Singurul actor international capabil sa se apropie de aceasta “performanta”, speculand momentul actual favorabil, este SUA prin NATO. E mostenirea pe care se grabeste sa o lase America lumii. Perpetuarea puterii ei printr-un NATO global. Legiferarea si legitimarea imparatiei lui Antihrist. Cu mimetismul aferent de democratie. Istoric, data nasterii imperiului roman este in timpul domniei lui Octavian Augustus desi el nu a acceptat sa fie denumit imperator iar imperiul roman deja instalat a mai pastrat pentru o perioada de timp aparenta unei republici. Aceiasi metamorfoza poate avea loc si in zilele noastre. Un imperiu global sub masca unei democratii. NATO=structura globala de securitate=imperiul lui Antihrist. Si toate aceste convulsii internationale nu sunt decat etapele instaurarii garantului international de securitate. The Peacemaker. Pas cu pas. Coalitie dupa coalitie. Inghititura dupa inghititura.

  P.S.
  Gheorghe, in articolul citat de mine la comentariul #1 se evidentia un tipar evolutiv si aceasi tendinta de canibalism statal, dizolvare si absorbtie a statelor zise nationale. Pasii care se fac, se pot face si care se doresc sa fie facuti de catre NATO pentru a ajunge la visul, irealizabil pentru Ghengis-han sau Napoleon, dar posibil acum, cel al unui imperiu mondial. Incorporarea pas cu pas a fiecarui stat, regiuni si continent in NATO. Identificarea unui NATO global cu imperiul lui Antihrist imi apartine. Articolul citat mai sus nu face referire la asa ceva.

 9. Pingback: ROMANIA – “TAMPON” AMERICAN? Amenintarea “omuletilor verzi” – posibil pretext pentru o “VANATOARE DE VRAJITOARE”/ Pana unde va merge Putin?/ Oficial rus: BAZA NATO din Romania e o PROVOCARE GRAVA pentru Rusi
 10. Pingback: Analiza CESI: RUSIA PREGATESTE RAZBOIUL HIBRID PE FRONTUL MOLDOVEI. Comandantul fortelor NATO vrea CADRU LEGAL pentru protejarea ALIATILOR NON-MEMBRI. Ne apropie acest lucru de un RAZBOI NUCLEAR? - Recomandari
 11. Pingback: RUSIA se pregateste de RAZBOIUL TOTAL cu SUA: interdictia mass-mediei straine, VOSTOK 2014, cel mai mare EXERCITIU MILITAR din istoria Rusiei, si DIVIZIA “FELIX DZERJINSKI”/ Moscova ameninta cu intreruperea LIVRARII GAZELOR catre Europa, UNGAR
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare