Liderii Israelului agita in continuare spectrul scenariului iranian: PRIMAVARA ARABA AR PUTEA DEVENI IARNA IRANIANA

18-04-2011 1 minut Sublinieri

“Primavara araba”, ampla miscare de protest care a bulversat lumea araba, s-ar putea transforma intr-o “iarna iraniana”, a avertizat premierul israelian, Benjamin Netanyahu, intr-un interviu pentru AFP.  “Se poate adeveri ca primvara araba sa se transforme intr-o iarna iraniana. Ce speram noi sa vedem este primavara europeana din 1989,” a adaugat Netanyahu.

El a subliniat insa ca exista temeri ca evenimentele din Orientul apropiat si mijlociiu sa fie exploatate de Teheran, iar revolutia islamica din 1979 din Iran sa se repete. De la inceputul revoltelor arabe, liderii israelieni agita spectrul unui scenariu “iranian”, la încheierea căruia organizaţiile aliate sau apropiate regimului de la Teheran profită de situaţie pentru a obţine puterea sau a exercita o influenţă majoră.

“In perioada de haos, o grupare islamista organizata poate sa obtina puterea in stat. S-a intamplat in Iran si se poate intampla si in alte parti”, a declarat recent Netanyhu. “Dacă i se extrage veninul Iranului sau dacă regimul sau va fi supus aceleiaşi presiuni precum alte regimuri din regiune, atunci ar putea exista o şansă la pace şi progres”, a apreciat Netanyahu în cursul interviului, făcând aluzie la ofensiva coaliţiei internaţionale de susţinere a rebelilor împotriva liderului libian Muammar Kadhafi.

“Iranul are controlul deja asupra a jumătate din societatea palestiniană prin intermediarul său, organizatia Hamas. Şi dacă regimul iranian cade, nu va fi nevoie de prea mult pentru ca şi Hamas să cadă la rândul său“, a declarat el.


Categorii

1. DIVERSE, Al treilea razboi mondial, Iran, Israel, Presa, Siria

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

5 Commentarii la “Liderii Israelului agita in continuare spectrul scenariului iranian: PRIMAVARA ARABA AR PUTEA DEVENI IARNA IRANIANA

  1. Pingback: Razboi întru Cuvânt » Un atasat militar al Israelului, expulzat din Rusia/ SUA A IMPUS SANCTIUNI SIRIEI/ Isi vor declara palestinienii independenta in mod unilateral fata de Israel? (stiri si evolutii internationale)
  2. Pingback: Fost agent CIA crede ca Israelul VA BOMBARDA SITURILE NUCLEARE din Iran in SEPTEMBRIE. Intre timp, Mossadul asasineaza un om de stiinta iranian...
  3. Pingback: GADDAFI CADE/ Conflicte militare langa Israel/ Nouriel Roubini: ”Revolutia mondiala se extinde”
  4. Pingback: AGITATII MILITARE INTRE ISRAEL SI SIRIA?
  5. Pingback: IRANUL, acuzat in raportul AIEA (ONU) ca detine capacitatea de a FABRICA ARME NUCLEARE. Presiunile pentru un nou razboi se intensifica
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare