Marea Lavra infirma zvonurile: SCHITUL PRODROMU NU INTRERUPE POMENIREA PATRIARHULUI ECUMENIC si nu se raliaza miscarii zelotiste conduse de monahul Sava, fost staret al Marii Lavre: “Singura noastră dorinţă este PĂSTRAREA UNITĂȚII BISERICII”

28-08-2016 3 minute Sublinieri
http://munteleathos.com/Pagina/Afisare/Manastirea_Marea_Lavra#

http://munteleathos.com/Pagina/Afisare/Manastirea_Marea_Lavra#

Cu aprobarea şi binecuvântarea Mănăstirii Marea Lavră, publicăm documente aparţinând acesteia şi Schitului Prodromu, referitoare la unele afirmaţii neadevărate recente cu privire la aşa-zise acţiuni schismatice din partea schitului menţionat şi implicarea într-o mişcare neo-zilotistă alături de fostul stareţ al Marii Lavre, monahul Sava, care a fost orchestrată în principal de persoane din afara Sfântului Munte, care exploatează numele sfântului nostru loc fără nicio autorizare din partea organismelor competente ale Sfântului Munte.

Astfel, se vădeşte încă o dată falsitatea celor care se numesc cinstitori ai Sfântului Munte, fie ei purtători de schimă mare sau nu, cu privire la dominarea unor convingeri zilotiste în Sfântul Munte şi, desigur, în unele mănăstiri, cu efortul evident de a destabiliza buna administrare internă a acestora şi relaţiile spirituale bune cu cinstita şi Marea Biserică a lui Hristos (n.n. Biserica Ortodoxă a Constantinopolului) şi cu Sanctitatea Sa Bartolomeu, Întâistătătorul acesteia şi Patriarhul nostru Ecumenic. Rugându-ne ca Domnul să dăruiască pocăinţă şi curăţirea minţii fraţilor noştri eronaţi prezentăm în continuare documentele.

marea-lavra-2

Scrisoarea Marii Lavre către Sfânta Chinotită:

Sfânta Mănăstire Marea Lavră
Sfântul Munte

28.07.2016,
Nr. 209

Sfintei Chinotite a Sfântului Munte
Karyes

Pe Preacuvioşia Voastră vă îmbrăţişăm frăţeşte în Domnul,

Prin această scrisoare a mănăstirii noastre, sigilată şi semnată, vă transmitem frăţeşte scrisorile nr. 209/13.07.2016 şi 215/18.07.2016 ale Sfântului nostru Schit al Cinstitului Înaintemergător (Prodromu), referitoare la textul semnat de unii părinţi ai schitului cu privire la întreruperea pomenirii Patriarhului ecumenic.

Pe lângă acestea, rămânem cu dragoste şi iubire frăţească în Domnul,

Stareţul Sfintei Mănăstiri Marea Lavră, Arhim. Prodromu

Şi fraţii în Hristos cei împreună cu mine

***

intrare-schitul-prodromu

Scrisoarea Schitului Prodromu către Marea Lavră:

Sfânta Mănăstire Marea Lavră

Sfântul Schit Prodromu
63086 Karyes – Sfântul Munte
0030-23770 – 23294, fax. 23788

13/26.07.2016
Nr. 209

Preacuvioşiei Sale,
Preacuviosului Părinte Arhimandrit Prodromu,
Stareţul Sfintei Mănăstiri Marea Lavră a Sfântului Atanasie

Preacuvioase şi sfinţite părinte stareţ,
Cinstiţi părinţi,

Cu multă durere în suflet, vă facem cunoscută întristarea noastră despre cele auzite potrivit cărora Sfântul nostru Schit se opune rânduielilor athonite, luând decizii pripite, fără să se consulte, mai întâi, cu Sfânta Chinotită şi Sfânta Mănăstire Marea Lavră.

Scrisoarea prezentată de curând Sfintei Chinotite nu reprezintă poziţia oficială a obştii noastre cu privire la Sinodul care a avut loc în Creta.

Vă asigurăm că singura noastră dorinţă este păstrarea unităţii Bisericii, a Ortodoxiei, în Duh şi în Adevăr şi nicidecum împărţirea acesteia, deoarece ruperea de trupul Bisericii ar fi o vătămare imensă care nu foloseşte nimănui. Unul este Domnul nostru Iisus Hristos şi una este Biserica Sa, „pe care porţile iadului nu o vor birui”.

Rămânem cu toţii împreună-rugători, cerând luminare şi întărire de la Domnul pentru ca Duhul Sfânt să lucreze prin fiii smeriţi ai Bisericii lui Hristos în pace şi adevăr până la sfârşitul veacului.

Mă închin cu smerenie,
Dicheul (egumenul) Sfântului Schit al Cinstitului Înaintemergător

Ierom. Atanasie, împreună cu obştea

sursa: Agioritikes Mnimes

in-fata-bisericii-schitului-prodromu

Legaturi:

***

 

 


Categorii

"Marele Sinod Panortodox" (de la Creta - inainte si dupa), 1. DIVERSE, Parinti greci si athoniti

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

1 Commentariu la “Marea Lavra infirma zvonurile: SCHITUL PRODROMU NU INTRERUPE POMENIREA PATRIARHULUI ECUMENIC si nu se raliaza miscarii zelotiste conduse de monahul Sava, fost staret al Marii Lavre: “Singura noastră dorinţă este PĂSTRAREA UNITĂȚII BISERICII”

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare