MARȘUL PENTRU VIAȚĂ – 24 martie 2018, “O lume pentru viață”, în întreaga țară. MITROPOLITUL MOLDOVEI, ÎPS TEOFAN: “Sunteți așteptați la procesiune în ajun de mare praznic pentru că ȘTIM CĂ VĂ DOARE, ȘTIM CĂ VĂ PASĂ” (video)

23-03-2018 9 minute Sublinieri

MPV 2018 | Știm că sunteți preocupați de viitorul familiei, al Bisericii și al neamului – mesaj video al IPS Teofan

Mitropolitul Moldovei și Bucovinei și-a exprimat aprecierea și susținerea față de Marșul pentru viață 2018 într-un mesaj video intitulat „Marșul pentru Viață – o mărturisire a valorilor familiei așa cum a lăsat-o Dumnezeu să fie”.

„Sunteți așteptați la procesiune în ajun de mare praznic pentru că știm că vă doare, pentru că știm că vă pasă, pentru că știm că sunteți preocupați de viitorul familiei, al Bisericii și al neamului”, a spus IPS Teofan.

În Iași, MPV 2018 este organizat de Departamentul Pro Vita al Arhiepiscopiei Iașilor și se va desfășura sâmbătă, 24 martie, începând cu ora 13:00 pe următorul traseu: Piaţa Unirii – Colegiul Național – Bulevardul Independenţei – Strada I.C. Brătianu – Bulevardul Ştefan cel Mare şi Sfânt – Piaţa Unirii.

În mesajul publicat de Doxologia, Mitropolitul Teofan numește acțiunile MPV 2018 „procesiuni dedicate vieții” și „o mărturisire a valorilor familiei așa cum a lăsat-o Dumnezeu să fie: tatăl, mama și pruncii lor”.

„Procesiunea va fi pe de o parte rugăciune adresată lui Dumnezeu să ocrotească ceea ce avem mai scump pe pământ, și anume familia și viața atât de legată de taina familiei, iar pe de altă parte o chemare adresată mai marilor zilei să asculte glasul poporului atașat în profunzimea sa valorilor familiei”.

Finalul acestei săptămâni la Iași va fi unul foarte încărcat cu evenimente duhovnicești. Pe lângă Marșul pentru viață și praznicul Bunei Vestiri, ieșenii vor avea ocazia să participe la Proclamarea solemnă a canonizării Sfinților Iosif cel Milostiv și Gheorghe Pelerinul, eveniment la care va fi prezent și Preafericitul Părinte Patriarh Daniel.

Foto & video credit: Doxologia

***

Studenți pentru viață coordonează Marșul pentru Viață 2018 – „O lume pentru viață” la București. Ei au realizat, cu ajutorul Prodocens Media, un clip video de chemare la eveniment:

***

Catalin Sturza/ Adevarul:

Ce înseamnă „o lume pentru viaţă”?

Marşul pentru viaţă 2018 are loc sâmbătă, pe 24 martie, sub tema „O lume pentru viaţă”. Ce poate să însemne acest tagline ­– “o lume pentru viaţă”? Atenţie, textul care urmează i-ar putea scoate pe unii din zona de confort, în timp ce altora le-ar putea provoca disonanţe cognitive.

Ce înseamnă, aşadar, o lume pentru viaţă? Cu siguranţă că nu înseamnă o lume în care “vin fanaticii religioşi să-ţi fure avortul”, cum spun detractorii mişcării pro-life, detractori care practică de regulă şi din reflex un discurs mincinos şi manipulator, un discurs de tip totalitar: e verbotten să cunoaştem şi punctul celălalt de vedere – sau chiar să discutăm cu argumente în loc să aruncăm cu sloganuri. De altfel, Alexandra Nadane, organizatoarea Marşului pentru Viaţă, arată clar: „Nu milităm pentru interzicerea avortului, ci pentru schimbarea inimilor oamenilor şi forme practice de ajutor.” (link aici)

Pentru mine “o lume pentru viaţă” e o lume în care copiii nu sunt avortaţi în luna a noua de sarcină (link aici către câteva exemple de clinici americane care oferă astfel de servicii) şi în care candidaţi la alegeri prezidenţiale sau preşedinţi în funcţiune ai unei ţări precum Statele Unite nu militează pentru legalitatea avorturilor în ultimul trimestru de sarcină (link aici către o analiză a poziţiei lui Hillary Clinton despre avorturile în luna a noua de sarcină).

E o lume în care personalul medical nu este ameninţat cu concedierea dacă încearcă să consilieze sau să încurajeze femeile să păstreze o sarcină (cum se întâmplă în unele clinici private din România – link aici către un exemplu). E o lume în care soluţia recomandată de medic, atunci când un copil are o malformaţie cardiacă operabilă, de exemplu, nu este avortul (cum se poate întâmpla, iarăşi, la noi).

E o lume în care, şi dacă familia şi medicii pun presiuni pe mamă şi recomandă avortul deoarece aceasta pare soluţia facilă de moment, există centre de consiliere psihologică şi asistenţă socială precum Centrul Sfânta Alexandra Împărăteasa unde mamele pot găsi sprijin şi încurajări – cel puţin câte un astfel de centru de consiliere pentru fiecare clinică de avort (un interviu despre Centrul Alexandra Împărăteasa la acest link).

E o lume în care mamele sărace care decid să îşi păstreze copilul sunt sprijinite financiar, juridic şi moral în primii 2-3 ani de viaţă ai copilului şi sunt ajutate să se recalifice profesional – aşa cum se întâmplă, de exemplu, la centrele sociale din Valea Plopului şi Valea Screzii (link aici).

E o lume în care, în loc de campanii în spaţii publice care încurajează avortul (precum aceasta de aici), avem campanii în spaţii publice care să încurajeze adopţiile, care să schimbe atitudinea cu privire la adopţii, şi care să prezinte adopţiile drept alternativa viabilă şi morală la avort. E o lume în care avortul nu este orientat preponderent împotriva fetiţelor – cum se întâmplă în ţări precum India, China şi Pakistan, dar şi în ţări din Africa şi chiar din Europa de Est; doar în India, 45 de milioane de fetiţe au fost avortate, se pare, în mod selectiv în ultimii ani după ce li s-a detectat sexul la ecografie; după alte surse, 100 de milioane de fetiţe au fost victime ale avortului selectiv în Asia (un articol amplu aici şi o altă discuţie aici).

E o lume în care copiii cu sindrom Down nu sunt prezentaţi drept nişte monştri, în care înlăturarea eugenică a copiilor cu sindrom Down nu devine o politică de stat (link aici către un exemplu) şi în care ascultăm şi poveştile din partea cealaltă, în care copii cu sindrom Down pot merge la şcoală, se pot căsători şi pot duce o viaţă fericită (un exemplu aici). E o lume în care doctorii nu se laudă pe Internet că, atunci când avortează copii dincolo de luna a treia de sarcină, le taie corzile vocale, ca să nu ţipe (no comment; un exemplu aici).

E o lume în care legislaţia nu se schimbă pe baza unor minciuni şi manipulări ale realităţii, cum arată dr. Bernard Nathanson, unul dintre cei mai proeminenţi militanţi americani pro-avort, că s-a întâmplat în Statele Unite în la sfârşitul anilor ’60: “Am pretins că în jur de 5.000-10.000 mii de femei mor în fiecare an din cauza avorturilor ilegale. Cifra reală era de fapt între 200 şi 300, şi am mai pretins şi că se fac în jur de 1.000.000 de avorturi ilegale în Statele Unite, când cifra reală era în jur de 200.000. Aşadar, ne facem vinovaţi de o înşelătorie de mari proporţii.” (link aici către un interviu cu Bernard Nathanson.)

E o lume în care nu uităm atât de uşor că una dintre pionierele mişcării pro-choice este Margaret Sanger, care a fost, totodată, pionieră a eugeniei – da, aceeaşi eugenie care a stat în centrul filozofiei lui Adolf Hitler. Margaret Sanger era membră a American Eugenics Society şi totodată redactor-şef al revistei Birth Control Review. Milita deschis pentru eradicarea a patru categorii sociale: evreii, slavii, catolicii şi negrii. Clinicile lui Sanders erau deschise doar în cartierele locuite de aceste patru categorii de oameni. Tot ea credea că oamenii trebuie să aplice pentru permisiunea de a face copii la fel cum „imigranţii trebuie să aplice pentru vize.” (despre Margaret Sanders scrie şi G.K. Chesterton într-o carte pe tema eugeniei – „Eugencis and Other Evils”; link aici către un articol pe această temă.)

E o lume în care îl ascultăm pe acelaşi Bernard Nathanson şi după ce acesta a părăsit mişcarea pro-choice şi s-a alăturat mişcării pro-life: „O tactică preferată a susţinătorilor avortului este să insiste că nu se poate defini clar momentul în care fătul devine o fiinţă umană; că întrebarea este una teologică sau morală sau filozofică, şi nu una ştiinţifică. Fetologia arată, fără drept de apel, că viaţa începe în momentul fecundării. Din acea clipă ia naştere fiinţa umană, o persoană cu drepturi depline”, spune Nathanson (un link aici către un alt interviu cu acest om de ştiinţă).

E o lume în care drepturile copilului şi în special dreptul fundamental, dreptul la viaţă, sunt luate şi ele în seamă, alături de drepturile mamei – e oare firesc să acordăm toate drepturile mamei, şi nici un drept copilului? (link aici către un comentariu la temă al lui Sir Roger Scruton, unul dintre cei mai cunoscuţi filosofi şi filologi britanici.) E o lume în care nu sunt avortaţi două-trei sute de copii pe zi doar într-o ţară precum România – pentru care nimeni nu plânge, nimeni nu protestează, nimeni nu iese în stradă şi nimeni nu răstoarnă Guvernul în fiecare zi (câteva cifre mai precise la acest link).

E o lume în care, în sfârşit, nu sunt ucişi până la 70-80% din copiii unei generaţii, cum s-a întâmplat în România, în unele momente ale anilor 90; un link aici către un studiu care arată că România se află în continuare pe locul întâi în Europa şi pe locul doi în lume în privinţa avorturilor. Şi apoi ne întrebăm de unde a venit peste noi această iarnă demografică, şi de ce nu avem suficienţi politicieni buni, profesori buni, sportivi buni – şi, poate, oameni de ştiinţă care să descopere leacul pentru cancer.

Am citat din tot felul de surse – şi de pe site-uri laice, şi de pe site-uri catolice, şi de pe site-uri pro-life, şi de pe site-urile unor agenţii de ştiri. Am citat toate aceste surse foarte diverse tocmai pentru a lărgi perspectiva – şi pentru a arăta care este terenul dezbaterii. O dezbatere foarte actuală şi necesară, şi o temă despre care merită să discutăm dincolo de bigotismul veşnicelor şi ilarelor ameninţări cu o ipotetică teocraţie a creştinilor sau cu creştinii puşi pe furat dreptul la avort de la omul de rând, cinstit şi muncitor. În sfârşit, un link la pagina de Facebook a Marşului pentru Viaţă.

Basilica:

O țară pentru viață: Programul MPV 2018 la București, Chișinău și în orașele din România (HARTĂ)

Marșul pentru viață (MPV) 2018 se desfășoară sub genericul „O lume pentru viață” în mai multe orașe din România și Republica Moldova.

Potrivit site-ului oficial al manifestării, până în prezent sunt anunțate manifestări în zilele de 24 și 25 martie în peste 240 localități din România și Republica Moldova.

Redăm în continuare programul și traseul MPV 2018 disponibil la această oră pe site-ul evenimentului:

București: Sâmbătă, 24 martie 2018, ora 11:00, în Parcul Unirii. La ora 12:00 se pleacă pe traseul Parcul Unirii – Parcul Tineretului. Marșul este urmat de concertul Live for Life (Parcul Tineretului, intrarea Șincai, ora 13:00), susținut de Aurelian Temișan și de formația Feedback Band și prezentat de Ioana Picoș.

Chișinău: Sâmbătă, ora 12:00 la Spitalul Clinic Municipal nr. 1. La 12:30 se pleacă pe traseul IMSP (Str. Melestiu, 20) – Viaduct – Str. Ciuflea – Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt – Piața Marii Adunări Naționale. În jurul orei 13:00, în Piața Marii Adunări Naționale va fi organizat concertul caritabil Live for Life, cu intrarea liberă.

Adjud: Duminică, 25 martie 2018, ora 14:30. Traseul: Parohia „Buna Vestire” Adjud (lângă spital) – E85 – Parohia „Cuvioasa Parascheva” – Casa de cultură „Tudor Vornicu”.

Marșul este urmat la ora 17.00 de o conferință la Casa de cultură „Tudor Vornicu”: „Copilul, împlinirea bunei Vestiri în viața familiei”, susținută de Pr. Nicolae Tănase de la Valea Plopului.

Alba Iulia: Sâmbătă, 24 martie 2018, ora 15:00, în fața Casei de Cultură a Sindicatelor. Traseu: Str. Vasile Goldiș – Bulevardul Revoluției 1989 – Bulevardul Transilvaniei – Parcul Unirii – Str. Mihai Viteazul.

Arad: Sâmbătă, 24 martie 2018, ora 13:00. Traseu: Piața Avram Iancu – spitalul Matern – Catedrala Ortodoxă „Sfânta Treime”.

Celelalte orașe din județul Arad în care se va organiza Marșul pentru Viață sunt: Lipova, Săvârșin, Pâncota, Ineu, Sebiș, Gurahonț, Sântana, Chișineu Criș, Curtici, Pecica.

Bacău: Duminică, 25 martie 2018, ora 17:00. Traseu: Biserica Sf. Dumitru, Narcisa – Pod Narcisa – Bd Republicii – Calea Mărășești – Policlinica Veche – Casa de Cultură – Catedrala Ortodoxă «Înălțarea Domnului» (Statuia Voievodului Ștefan cel Mare)

Brașov: Sâmbătă, 24 martie 2018, între orele 12:00 – 15:00. Punctul de întâlnire este Biserica de lemn din Centrul Civic, la ora 11:45. Traseul: Biserica Înălțarea Domnului – Bl-dul 15 noiembrie – str. Iuliu Maniu – str. Nicolae Iorga – Biserica Buna Vestire – Parcul Central – zona Modarom – str. Republicii – Piața Sfatului – str. Mureșenilor – str. George Barițiu – Maternitate – str. George Barițiu – Piața Sfatului.

Buzău: Sâmbătă, 24 martie 2018, ora 14:00, Parcul Crâng

Călărași: Sâmbătă, 24 martie 2018, ora 15:00. Traseul: Penny Orizont – Volna – Parcul Dumbrava

Câmpina: Sâmbătă, 24 martie 2018, orele 12:00-14:30. Traseu: Din fața Casei Tineretului, pe Blvd Carol I până în Parcul Milia

Cluj: Sâmbătă, 24 martie 2018, orele 11:30-13:30, Piața Unirii

Dej: Sâmbătă, 24 martie 2018, ora 12.00, parcul din fata blocului UM

Galați: Sâmbătă, 24 martie 2018, ora 11:30, Biserica „Sfânta Ana”, Cartier Micro 19, lângă Colegiul Economic Virgil Madgearu. Traseul: Biserica „Sfânta Ana” – Zona Neacșu – Strada Brăilei – Rondou Țiglina 1 – Parc VIP Țiglina 1 – Orășelul Copiilor – Biserica „Pogorârea Sfântului Duh”

Giurgiu: Vineri, 23 martie 2018, ora 15:00. Traseu: Parcul „Mihai Viteazu” – pietonala Mircea cel Bătrân

Gherla: Sâmbătă, 24 martie 2018, ora 12.00, Parcul Mic

Iași: Sâmbătă, 24 martie, ora 13.00. Traseu: Piața Unirii – Colegiul Național – Bulevardul Independenței – Strada I.C. Brătianu – Bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt – Piața Unirii

Mediaș: Sâmbătă, 24 martie 2018, orele 17:00-17:30, Catedrala Ortodoxă Mediaș. Traseul: Piața Andrei Șaguna – Strada Cloșca – Strada I.G. Duca – Piața regele Ferdinand I.

De la ora 17.30, în Sala Traube: Comedia „Inimă second-hand” – Teatrul Mediaș

De la ora 18.30, în Sala Traube: Conferința „O lume pentru viață”, susținută de Pr. prof. univ. Stelian Tofană de la Facultatea de Teologie Ortodoxă Cluj-Napoca.

Ploiești: Sâmbătă, 24 martie 2018, orele 14:00-16:00. În fața fostului magazin Big (Ploiești Sud). Traseu: Ploiești Sud – Bd Independenței – Centru – Biserica Sf. Vasile

Rădăuți: Sâmbătă, 24 martie 2018, orele 13:00-16:00. Biserica „Sf. Cuv. Parascheva”

Râmnicu Sărat: Sâmbătă, 24 martie 2018, ora 14:00. În fața magazinului Victoria Shopping Center

Reșița: Sâmbătă, 24 martie 2018, ora 12:00. Traseu: Biserica „Sf. Apostoli Petru și Pavel” (Govândari) – Bd Muncii – Intim – Bd Republicii – Catedrala „Schimbarea la Față” Govândari

Sibiu: Sâmbătă, 24 martie 2018, orele 13:00-15:00, esplanada din fața bisericii de pe Bd. Mihai Viteazul. Traseul: Bd. Mihai Viteazul – Calea Dumbrăvii – Piața Unirii – str. Nicolae Bălcescu – Piața Mare. În Piața Mare, pe o scenă special amenajată pentru acest moment, se vor ține câteva discursuri-mărturii pro-viață și pro-familie.

Slatina: Sâmbătă, 24 martie 2018, orele 17:00-19:00. Traseul marșului va fi următorul: Esplanada Slatina – Poștă – CEC – Casa de Cultură a Tineretului și retur.

Suceava: Sâmbătă, 24 martie, ora 12.00, Esplanada Casei de Cultură

Târgoviște: Sâmbătă, 24 martie 2018, ora 11:00, P-ța Tricolorului

Târgu Jiu: Sâmbătă, 24 martie 2018, ora 14:00. Biserica „Înălțarea Domnului” – Str. Victoriei, zona Paralela 45. Traseul: Str. Victoriei – Victoriei pietonal – Piața Prefecturii – Teatrul Dramatic „Elvira Godeanu” – Masa Tăcerii – Poarta Sărutului – Calea Eroilor – Coloana fără Sfârșit.

Timișoara: Sâmbătă, 24 martie 2018, orele 12:00 – 15:00, Parcul Carmen Sylva

Tulcea: Sâmbătă, 24 martie 2018, orele 12:00-13:00, Biserica „Buna Vestire” – Biserica cu ceas – Piața Civică

Urlați: Sâmbătă, 24 martie 2018, ora 15:00. Traseu cu două grupuri care se întâlnesc și continuă manifestarea împreună:

Grup 1: Liceul Brâncoveanu Vodă – Str. 1 Mai – Magazin Profi – Str. 1 Mai – Protoieria Urlați – Str. Tudor Vladimirescu – Biserica „Sfinții Voievozi”

Grup 2: Școala Gimnazială „Cănuță Ionescu” – Str. Crinului – Magazin Profi – Str. 1 Mai – Protoieria Urlați – Str. Tudor Vladimirescu – Biserica „Sfinții Voievozi”

Zalău: Sâmbătă, 24 martie, ora 11:00, pe traseul Sala Sporturilor – Piața Prefecturii

***

Mesajele pro viață ale tinerilor ieșeni: Invitație la MPV 2018 (VIDEO)

Organizatorii Marșului pentru Viață (MPV) de la Iași au publicat recent o serie de mesaje video în care tinerii, dar și unele personalități din Iași, își exprimă aprecierea și sprijinul manifestării pro viață din 24 martie.

Tinerii vor să scoată în evidență faptul că „viața e frumoasă din primul moment al existenței” și „femeile trebuie sprijinte, iar copiii iubiți”.

„Voi fi acolo ca să susțin viața, să sprijin femeia aflată în dificultate și familia, așa cum trebuie să fie ea”, afirmă Roxana Jilavu, psihoterapeut de familie și cuplu, susținătoare a MPV.

Nu doar tinerii ieșeni și-au exprimat susținerea manifestărilor pro-viață, ci și numeroase personalități din municipiu, între care: Primarul Mihai Chirica, Lect. Univ. Dr. Bogdan Neculau, Gl. Mr. (rz.) Vasile Roman, Prof. Univ. Vasile Astărăstoae.

Materialele au fost realizate de Departamentul Pro Vita al Arhiepiscopiei Iașilor în parteneriat cu Apollonia TV.

În Iași, MPV 2018 este organizat de Departamentul Pro Vita al Arhiepiscopiei Iașilor și se va desfășura sâmbătă, 24 martie, începând cu ora 13:00 pe următorul traseu: Piaţa Unirii – Colegiul Național – Bulevardul Independenţei – Strada I.C. Brătianu – Bulevardul Ştefan cel Mare şi Sfânt – Piaţa Unirii.

Foto & video credit: Doxologia.ro

***

ASCOR CLUJ: Vino la Marşul pentru Viaţă din 24 martie 2018!

Cu binecuvântarea IPS Parinte Andrei, Mitropolit al Clujului, Maramureşului şi Sălajului şi anul acesta Asociatia Studentilor Crestini Ortodocşi Romani filiala Cluj Napoca va fi parteneră împreună cu Clinica Pro Vita şi alte Asociaţii sau comunităţi religoase din Cluj, în organizarea Marşului pentru Viaţă în data de 24 martie 2017. Anul acesta, Marşul  poartă tema “O lume pentru viaţă. Alege viaţa!”.

Întregul program va debuta sâmbătă la ora 15:00, cu discursurile invitaţilor şi rugăciunea  Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop şi Mitropolit Andrei, iar la ora 15:40vom porni pe traseul stabilit. Discursurile se vor ține în Piaţa Unirii, de unde va începe Marșul.

Scopul principal al „Marşului pentru Viaţă” îl reprezintă susținerea dreptului la viaţă pentru toate fiinţele umane începând cu momentul concepţiei şi până la moartea naturală. Totodată, este o afirmare a familiei tradiționale și a valorilor acesteia, care sunt temelia unei societăți solide și sănătoase.

La aces Marş sunt invitaţi să participe copii, tineri, studenţi, adulţi şi familii intregi, toţi cei care cred că avortul în toate formele lui, este o fărădelege în faţa lui Dumnezeu şi o pierdere a vieţii, si vor să fie glasul celor peste 400 de copii avortaţi zilnic în Romania, dintre care 16 numai în Cluj.

Avem convingerea că toată strădania pentru organizarea acestei acţiuni merită şi dacă măcar un singur copil este salvat din ghearele nemiloase ale neascultării conştiinţei.

Sperăm ca și anul acesta cu ajutorul dumneavoastră să putem lupta împreună pentru apărarea vieţii iar Marşul să fie doar un debut sau o mărturie a sprijinului pe care suntem datori să îl arătăm în orice clipă mamelor, taţilor sau familiilor care se află în această criză.

***

Ziar Piatra Neamt:,,Marșul pentru viață 2018”, sâmbătă, 24 martie, la Piatra-Neamț

Au mai rămas doar câteva zile până la ediția 2018 a „Marșului pentru viață”.

Având ca motto „O lume pentru viață”, marșul va avea loc sâmbătă, 24 martie, în peste 300 de orașe din România și Republica Moldova.

În Piatra-Neamț, Marșul pentru viață este organizat de Protopopiatul Piatra-Neamţ, în parteneriat cu Protopopiatul Roznov, ATOR și Asociația Datina Străbună. 

Procesiunea „Marşul pentru viaţă 2018 – O lume pentru viaţă” va începe la ora 13:30, pe următorul traseu: Biserica „Sfântul Ioan Botezătorul” Mărăţei I – Muzeul de Istorie – Hotel Ceahlău –Consiliul Județean Neamț – Biserica „Sfântul Ioan Domnesc” .

Scopul principal al „Marşului pentru Viaţă” îl reprezintă susținerea dreptului la viaţă pentru toate fiinţele umane începând cu momentul concepţiei şi până la moartea naturală. Totodată, este o afirmare a familiei tradiționale și a valorilor acesteia, care sunt temelia unei societăți solide și sănătoase.

„O lume pentru viață” – A INCEPUT LUNA PENTRU VIATA. Interviu cu Alexandra Nadane, liderul organizatiei Studenti pentru viata / Mai multi profesori universitari, preoti si teologi, cer ca SFANTUL SINOD al BOR sa se pronunte asupra CONVENTIEI DE LA ISTANBUL si IDEOLOGIILOR DE GEN: “Vai de cei ce zic răului bine și binelui rău”

ZECI DE MII DE OAMENI IN TOATA TARA AU PARTICIPAT LA MARSUL PENTRU VIATA. Reportaje, fotografii si video din diverse orase/ PS Macarie la Radauti (video)/ CARE SUNT OBIECTIVELE ORGANIZATORILOR?/ Coalitia pentru familie: REFERENDUMUL NU MAI POATE FI ORGANIZAT IN APRILIE

VINO LA MARSUL NATIONAL PENTRU VIATA SI FAMILIE de sambata, 25 martie!/ CAMPANIILE ANTI-AVORT, medicii care nu ucid pruncii nenascuti si LECTIILE DE JERTFA SI… NORMALITATE ale Parintelui Dan Damaschin (Iasi) si Nicolae Tanase (Valea Screzii si Valea Plopului) – VIDEO

Sambata, 26 martie: MARŞUL VIEŢII 2016/ Batalia pentru familie: MIHAI GHEORGHIU de la Coalitia pentru Familie: EXISTA O ANUME AGRESIVITATE A PRESEI SI CHIAR A ANUMITOR STRUCTURI ALE STATULUI ROMÂN FATA DE CAMPANIE/ George Alexander, directorul român de grădiniță din Norvegia, A DEMISIONAT IN URMA PRESIUNILOR

SUA SISTEAZA FINANTAREA AGENTIEI ONU PENTRU POPULATIE/ Interviu cu o jurnalista daneza: Niciun politician din Europa nu va apăra creștinismul. Niciunul/ ADEVARUL STARNESTE FURIE. Reflectii dupa Marsul pentru viata/ DREPTURILE “SEXUALE” SUPRIMA LIBERTATEA RELIGIOASA?/ “Alo, as putea vorbi cu tatal meu?”

MARȘUL VIEȚII PRIN ÎMPĂRĂȚIA MORȚII

PRIMUL PRESEDINTE AMERICAN LA MARSUL VIETII. Trump: “Protejăm sacralitatea vieții și familia ca fundament al societății”/ Noi masuri ale administratiei SUA de RESTRANGERE a AVORTULUI aplicat in stadii avansate ale sarcinii si de protejare a LIBERTATII RELIGIOASE

CAMPANIE ANTI-AVORT LA SIBIU. Pr. Catalin Dumitrean: “SE DISTRUGE FAMILIA SI NEAMUL si acest lucru convine acelor forte care ne cer sa spunem raului bine si care vor sa distruga orice identitate”. NOUL COMUNISM MONDIAL?


Categorii

Avort, IPS Teofan, Razboiul impotriva familiei / vietii/ copiilor, Video

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

2 Commentarii la “MARȘUL PENTRU VIAȚĂ – 24 martie 2018, “O lume pentru viață”, în întreaga țară. MITROPOLITUL MOLDOVEI, ÎPS TEOFAN: “Sunteți așteptați la procesiune în ajun de mare praznic pentru că ȘTIM CĂ VĂ DOARE, ȘTIM CĂ VĂ PASĂ” (video)

  1. Nepotul lui Margaret Sanger spune ca isi petrece cea mai mare parte din timp in America Latina, ca femeile catolice nu au probleme cu avortul, chiar si in tarile unde avortul este interzis prin lege, precum Argentina, de unde vine “ilustrul” papa si unde 40% dintre sarcini se termina prin avort.
    Papa Francisc a fost “ales” pe 13 martie 2013. In 2014 Planned Parenthood a deschis primul “centru medical” la Buenos Aires!

    Margaret Sanger’s grandson: “In Latin America is where I spend most of my time for international Planned Parenthood. These are Catholic countries, even though there’s a large evangelical subpopulation. And the women are Catholic, evangelical — they come to our clinic.”
    https://www.vox.com/2016/10/16/13296044/planned-parenthood-100th-anniversary-margaret-alex-sanger-interview

    There is a medical center for adolescents and young people in Buenos Aires that opened its doors in 2014.
    https://www.ippfwhr.org/en/country/argentina

    Abortion in Argentina is strictly limited by law. It is allowed only when the mother’s life or health is in danger, or when the pregnancy is the result of rape. Health authorities estimated 500,000 per year (40% of all pregnancies).
    Argentina has a robust network of women’s organizations whose demands include public access to abortion and contraception, such as the Women’s Informative Network of Argentina (RIMA) and Catholic Women for the Right to Choose (Católicas por el Derecho a Decidir).
    https://en.wikipedia.org/wiki/Abortion_in_Argentina

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare