MASACRU ANTICRESTIN IN EGIPT. 26 de morti, printre care si copii, si zeci de raniti, dupa ce un microbuz cu pelerini a fost atacat

26-05-2017 1 minut Sublinieri

Cel puțin 23 de persoane au fost ucise și 25 rănite vineri într-un atac armat asupra unor creștini copți în sudul Egiptului, a anunțat guvernatorul provinciei Minya, unde s-a produs tragedia, relatează Reuters, citată de Agerpres.

Potrivit televiziunii de stat, un autobuz care transporta creștini egipteni a fost atacat de bărbați înarmați.

Autobuzul se îndrepta spre mănăstirea Anba Samuel din apropierea orașului Minya, care are o populație numeroasă de creștini copți.

Atacurile din Orient asupra creștinilor sunt din ce în ce mai dese în ultimii ani, mai ales de la izbucnirea „Primăverii arabe”, Egipt fiind una dintre țările care au cunoscut acest fenomen „revoluționar”.

Un studiu publicat la începutul anului de către Organizația Open Doors USA arată că în 2016 existau 21 de țări în care minoritatea creștină este persecutată în proporție de 100%. Astfel, aproximativ 215 milioane de creștini au avut de suferit pentru convingerea lor religioasă anul trecut.

Potrivit lui David Curry, CEO-ul Organizației, se înregistrează cea mai gravă situație de până acum.

„Un creștin din 12 trăiește într-o zonă sau cultură în care creștinismul este ilegal, interzis, sau pedepsit. Totuși, lumea nu vorbește foarte mult despre valul șocant de intoleranță religioasă”, spunea David Curry, citat de christianpost.com.

Studiul este disponibil AICI.

Patriarhia Română a aflat cu multă durere de vestea uciderii a 26 de creștini, printre care şi copii, și de rănirea câtorva zeci în provincia Minya, Egipt, la 250 de kilometri sud de capitala Cairo, după ce mai mulți bărbați au deschis focul asupra unui autobuz plin cu pasageri care se îndrepta spre mănăstirea Anba Samuel din apropierea orașului Minya, care are o populație numeroasă de creștini copți.

Ne rugăm Preamilostivului Dumnezeu să odihnească în pacea și iubirea Sa sufletele celor omorâți, să dăruiască vindecare grabnică celor răniți şi să mângâie familiile afectate de această tragedie.

Constatăm cu profundă îngrijorare că tot mai mulţi creştini din diferite părţi ale lumii cad victime ale unor manifestări extreme de violenţă şi ură ale celor care nu doresc să trăiască în pace şi în armonie socială, indiferent de religie.


Categorii

1. DIVERSE, Martiri si jertfe in zilele noastre/ Biserica rastignita

Etichete (taguri)

, , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

2 Commentarii la “MASACRU ANTICRESTIN IN EGIPT. 26 de morti, printre care si copii, si zeci de raniti, dupa ce un microbuz cu pelerini a fost atacat

 1. De data asta Egiptul si Rusia vor declansa operatiuni militare de amploare in Sinai, precum cele din Siria. Zilele Israelului sunt numarate.

  Atac terorist fara precedent la o moschee din Egipt, soldat cu cel putin 184 morti. Circa 125 de oameni au fost raniti.
  Presedintle Abdel Fattah al Sisi a convocat o intrunire de securitate de urgenta la scurt timp dupa atac.
  Fortele de securitate egiptene se confrunta cu o insurgenta desfasurata de Statul Islamic in nordul Sinaiului, regiune in care militantii organizatiei teoriste au ucis sute de politisti si de soldati in ultimii trei ani.
  http://www.hotnews.ro/stiri-esential-22130701-atac-terorist-moschee-din-egipt-soldat-cel-putin-54-morti-75-raniti.htm

  Avionul rusesc prăbuşit în Sinai a avut o bombă la bord. PUTIN: “teroriştii care au aruncat în aer A321 vor fi găsiţi oriunde în lume”
  Moscova a anunţat marţi o recompensă de 50 de milioane de dolari pentru informaţii care pot duce la identificarea autorilor doborârii avionului rusesc de linie Airbus 321, cu 224 de persoane la bord, la 31 octombrie în Peninsula Sinai
  http://evz.ro/avionul-rusesc-prabusit-in-sinai-a-avut-o-bomba-la-bord.html

 2. Egipt. Nunţiul condamnă atacul terorist împotriva creştinilor de rit copt
  În urma atacului, petrecut vineri, 2 noiembrie, şapte creştini de rit copt au fost ucişi în provincia Minya. Victimele erau pelerini şi călătoreau cu un autobuz, asemenea celor 28 de pelerini ucişi în mai 2017.
  https://www.vaticannews.va/ro/biserica/news/2018-11/egipt-nuntiul-condamna-atacul-terorist-impotriva-coptilor.html

  Egypt’s president said his country’s 2011 Arab Spring posed an existential threat to the nation.
  “Work, be patient, endure and suffer under the reality that you disapprove of, but don’t ruin your countries because they will never return to what they once were”
  “After all the effort we have done, all that we are hoping for is that we go back to where we were before 2011”
  https://www.foxnews.com/world/egypts-leader-says-arab-spring-uprising-was-ill-advised

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare