SUPRIMAREA DEMOCRATIEI SI A LIBERTATII RELIGIOASE SUB UMBRELA SPAIMEI DE VIRUS/ Mii de catolici din Franța au protestat față de INTERZICEREA slujbelor în biserici (VIDEO)/ PROTESTE MASIVE LA BERLIN, în urma adoptării unei legi care acordă guvernului PUTERI SPORITE sub pretextul pandemiei. „CEL MAI GRAV ATAC la adresa drepturilor fundamentale de după cel de-Al Doilea Război Mondial”

19-11-2020 8 minute Sublinieri

Gregor Puppink, director al ECLJ: „GUVERNUL NE-A INTERZIS SĂ NE RUGĂM. Trebuie să nu respectăm aceste ordine nelegiuite din respect față de lege!”

Sursă foto: https://www.valeursactuelles.com/societe/interdiction-de-prier-meme-en-silence-cest-un-devoir-de-resister-des-ordres-autant-absurdes-quillegaux-125707

R3Media:

Franța: Mii de oameni au protestat în mai multe orașe împotriva interzicerii slujbelor în biserici VIDEO

Mii de francezi au protestat la sfârșitul săptămânii trecute în mai multe orașe din Franța împotriva interzicerii slujbelor în biserici, în urma măsurilor de lockdown introduse de autorități, informează AbcNews.

Aceștia au ieșit în strada bisericilor din mai multe orașe, cerând să se permită serviciul religios și purtau pancarte pe care scria „Lăsați-ne să ne rugăm”.

Proteste au avut loc în mai multe orașe ale Franței, precum Paris, Bordeaux, Lyon, Nantes sau Versailles, credincioșii intonând imne creștine și spunând rugăciuni. La Nantes, oamenii chiar s-au și spovedit în aer liber, cu genunchii pe caldarâm.

După protestul de vineri din fața bisericii Saint-Sulpice din Paris, poliția a anunțat că nu va mai permite alte proteste, deoarece „nu au respectat regulile de distanțare socială și au violat un ordin care interzice rugăciunile în stradă”, după cum relatează AbcNews.

În mod ciudat, vicarul Arhidiecezei de Paris, Benoist de Sinety, a numit protestele „nefolositoare”, menționând totuși că Liturghia este „o necesitate vitală”, menționând că imposibilitatea de a merge la slujbă este „un fel de suferință”.

Reacția autorităților a fost dură, Ministrul de Interne Gerald Darmanin anunțând că nu va tolera un al doilea weekend de proteste.

„Viața este mai importantă decât orice altceva și viața înseamnă lupta împotriva coronavirusului”, a declarat el conform publicației The Local.

Sâmbătă, Consiliul de Stat – cea mai înaltă curte administrativă a Franței – a respins un apel formulat de grupări catolice împotriva interzicerii slujbelor. Ei spun că riscul de contractare al coronavirusului este mai mare în supermarketuri, decât în biserici unde există distanțare socială.

https://twitter.com/BasedPoland2/status/1327344115923775488

Anghel Buturugă:

Episcopi catolici, filosofi conservatori, iar mai nou și simpli credincioși, au protestat față de închiderea bisericilor, au inițiat acțiuni legale, au ieșit în stradă pentru a se ruga acolo.

Preoții noștri avangardiști din Paris și mitropolitul nostru de acolo au ceva de zis față de această acțiune de solidarizare a creștinilor? Sau se solidarizează doar cu statul care interzice liturghia?

Cătălin Sturza:

În weekend catolicii au ieșit în stradă la Bordeaux pentru a protesta împotriva restricțiilor arbitrare impuse asupra Sfintei Liturghii de autoritățile franceze.

„În deciziile acestui guvern există o formă de dublă măsură, cum putem explica deschiderea supermarketurilor și aglomerația din mijloacele publice de transport, în timp ce catolicilor li se interzice să se roage în tăcere?”, a spus jurnalistul și eseistul francez Éric Zemmour. Zemmour este câștigător al unui Premiu Combourg-Chateaubriand pentru literatură și al unui Premiu Richeliu pentru întreaga carieră de jurnalist.

Declarația lui Éric Zemmour a fost preluată și de European Center for Law and Justice.

https://twitter.com/ECLJ_Official/status/1328449285541781505

*

Gregor Puppink, dir. gen al ECLJ, despre ordinele restrictive ale guvernului francez față de protestele catolicilor:

Trebuie să nu respectăm aceste ordine nelegiuite din respect față de lege

Datoria noastră este să rezistăm pentru a putea trăi creștinește

https://twitter.com/Valeurs/status/1328356379531366403

Iulian Capsali:

CADE CORTINA

Puțină lume a explicat de ce au ieșit nemții în stradă ieri, de ce oameni politici din opoziție au fost arestați la acest miting pașnic. Motivul e simplu: sub umbrela spaimei de covid, democrația în Germania este suprimată.

Exact ca la noi. Numai că la ei, lumea protestează, înfruntând frigul și tunurile cu apă.

E interesant că un comentator de la DW România, post al statului german – e vorba de Petre M Iancu, un fervent susținător al politicilor lui Johannis și al revoltelor dirijate #rezist -, a devenit critic față de legea liberticidă care va urma să fie promulgată în curând, dacă va trece de Curtea Constituțională, singura instituție care mai poate opri prăbușirea în totalitarism a Republicii, după aproape 100 de ani de când Hitler și-a început ascensiunea. Este un semn că până și articlerului din solda guvernului german i se pare că s-a trecut de linia roșie înspre diagonala de pe Cămășile brune (Sturmabteilung – batalioanele paramilitare de asalt fondate de Adolf în 1921).

Deși este un jurnalist mai mult decât precaut de obicei, din articolul lui Petre M. Iancu transpare acum o îngrijorare imposibil de suprimat.

<< Legea ”protecției de contaminare” nu apără și de infecția liberticidă

La Berlin s-a introdus și adoptat în Bundestag, cumva ”noaptea ca hoții”, proiectul unei legi de protecție împotriva infecțiilor. Legea împuternicește guvernul să domnească la adăpost de forul legislativ întru garantarea securității de contaminări a poporului panicat, obosit și de corona, și de libertatea venind la pachet cu statul de drept, întemeiat pe puteri separate, controlându-se reciproc.

Pe viitor ar urma ca șefa guvernului german și oamenii ei din executiv să poată determina rapid și fără obiecții parlamentare dacă se închid școlile, restaurantele, teatrele și lăcașurile de cult. Cândva, mai târziu, nu se prea știe când ori în ce condiții anume, Parlamentul, instituția odinioară cheie a democrației liberale, ar urma să-și dea, docil, acordul.
Reglementarea, comparată de criticii ei masiv, dar inexact, panicard și, deci, excesiv, în rețelele sociale, cu legea ”împuternicirii”, din 1933, care l-a eliberat pe Hitler de datoria de a nu domni fără a consulta Reichstagul, înființează temeiul unei împuterniciri guvernamentale pe timp de molimă. Executivului i se furnizează un soi de cec în alb și șansa de a afirma c-ar întări dreptul Parlamentului, în timp ce, de fapt, îl sapă. Asta, în timp ce criticii demersurilor guvernamentale de combatere a pandemiei au sporit și în Germania, în ultimul trimestru, vertiginos.

Acordat guvernanților, îndrituiți de o ”situație epidemică de dimensiuni naționale”, să poată îngrădi ori suspenda practic, sine die, în numele luptei contra virusului, mai toate drepturile fundamentale (în afară, poate, de cel la azil), inclusiv libertatea religioasă, de mișcare și a întrunirilor, noul cec în alb ar putea fi utilizat, zic criticii săi, pentru suprimarea democrației. În interesul securității, firește. Pardon, al sănătății. >>

***

SMARTRADIO:

Germania| Proteste violente împotriva restricțiilor. Autoritățile au intervenit cu tunuri cu apă și au făcut arestări

Forțele de ordine din Berlin au avut nevoie de tunuri cu apă pentru a dispersa miile de manifestanți care s-au strâns în centrul Berlinului pentru a protesta împotriva restricțiilor anti-Covid. Sunt activiști de extremă dreapta, „gânditori liberi”, iar majoritatea nu poartă măști și nu respectă distanțarea, scrie Bild.

Avertizările repetate ale polițiștilor, prin care demonstranții erau îndemnați să își acopere nasul și gura, au rămas fără ecou, așa că a fost nevoie de intervenția în forță și au fost făcute arestări.

Aproximativ 5.000 de protestatari s-au strâns în apropiere de Poarta Brandenburg, acuzând guvernul că încearcă să impună un „sistem dictatorial” prin măsurile restrictive impuse la începutul lunii pentru a limita circulația virusului.

https://twitter.com/NinaHaase/status/1329025040164196354

https://twitter.com/NinaHaase/status/1329026134579834881

Noi reguli

Guvernul german examinează astăzi posibilitatea de a introduce în cadru legal noi restricții prin care autoritățile să poată limita contactul social, să poată pedepsi nerespectarea obligației de a purta mască și consumul de alcool pe stradă, să poată închide magazinele și anula evenimentele sportive. Astfel, vor fi consituite baze legale mai solide pentru a implementa regulile anti-Corona.

În mediul online, activiștii compară deciziile guvernului cu cele din Actul Constitutiv din 1933, care i-au dat putere dictatorială liderului nazist Adolf Hitler.

Comentariile au declanșat furia ministrului de Externe Heiko Maas, care a scris pe Twitter: „Cei care fac astfel de comparații nefericite își bat jos ce victimele Holocaustului și arată că n-au învățat nimic din istoria noastră”.

DW:

Berlin: Proteste de amploare împotriva legii de combatere a pandemiei

Zeci de mii de persoane au ieșit în stradă la Berlin pentru a demonstra împotriva legii de combatere a infecțiilor, asupra căreia Bundestagul german s-a pronunțat în această după-amiază.

Zeci de mii de persoane au ieșit în stradă la Berlin pentru a demonstra împotriva legii de combatere a infecțiilor, adoptată de Bundestagul german.

Cu ajutorul legii de combatere a infecțiilor, marea coaliție de la Berlin, asigurată de blocul conservator CDU/CSU și Partidul Social-Democrat, urmărește crearea unui fundament juridic pentru managementul pandemiei, în contextul anulării în justiție a numeroase ordonanțe vizând măsurile de limitare a infecțiilor. Recent, justiția din Bavaria a anulat decizia de închidere a sălilor de sport. 

Alte tribunale aveau să anuleze, în urmă cu numai câteva săptămâni, hotărârea care interzicea hotelurilor să cazeze turiști, călătoriile fiind considerate un factor de mare risc în răspândirea contagiunilor.

Noua ”Infektionsschutzgesetz”, aflată la a treia modificare de la debutul pandemiei, descrie măsurile pe care guvernul le poate aplica în reacție la o situație epidemiologică de amploare națională. Practic, ea oferă ministrului federal al sănătății Jens Spahn puterea de a lua decizii peste capul premierilor de landuri, a parlamentelor regionale și a primarilor, scrie Bild. 

Despre ce este vorba, concret

Prevederile noii legi au stârnit îngrijorarea juriștilor, dar și a opoziției din Bundestag, cu precădere Partidul Liberal-Democrat, Partidul Stângii și Alternativa pentru Germania avertizând că Germania s-ar afla în fața celui mai grav atac la adresa drepturilor fundamentale de după cel de-Al Doilea Război Mondial.

Cea de-a treia modificare adusă legii de combatere a infecțiilor extinde semnificativ puterea de decizie a ministrului sănătății Jens Spahn.

Foarte controversat este paragraful 28a, care reglementează măsurile aplicate la 1 noiembrie, când guvernul a închis restaurantele, sălile de sport și a restricționat masiv contactul între persoane. Spahn poate lua măsuri de restricționare severă a drepturilor fundamentale ”în cazul unei situații epidemiologice de amploare națională”.

Criteriul pe baza căruia se poate apela la ”măsuri cuprinzătoare” este așa-numita rată de infecție a ultimelor șapte zile, adică numărul de noi infecții la suta de mii de locuitori. Mai precis, restricțiile sunt activate în clipa în care se înregistrează peste 50 de infecții la suta de mii de locuitori.

Închiderea în case

Prin urmare, guvernul este împuternicit de acum înainte să interzică oamenilor părăsirea propriilor locuințe și să stabilească între ce intervale orare și în ce scop aceștia au voie să iasă din case: mersul la cumpărături, la doctor, la farmacie. De precizat că, până în prezent, Germania nu a apelat la o atare măsură, aplicată în țări precum Franța, Italia, Spania sau Noua Zeelandă.

Interdicția de vizitare a rudelor aflate în spital sau centre de îngrijire

Chiar și celor mai apropiate rude li se poate interzice, în baza legii votate miercuri, să viziteze membri ai familiei în spitale, centre de îngrijire sau chiar maternități! Legea prevede că ”nu trebuie să se ajungă la izolarea totală a persoanelor sau a unor grupuri”, fiind nevoie de asigurarea ”unui minim necesar de contacte sociale”.

Experta în drept Anika Klafki, de la Universitatea din Jena, găsește punctul privind interzicerea vizitelor în spitale ”contradictoriu”. Într-un interviu acordat Bild, ea a opinat că măsura va fi dificil de pus în practică de autoritățile competente.

Intervențiile masive asupra drepturilor fundamentale, precum interdicția de a-ți vizita ruda bolnavă sau de a ieși din casă, precum și cele vizând interzicerea manifestărilor și adunărilor religioase, trebuie să fie deosebit de bine argumentate, a mai spus experta consultată de Bild. ”Ele sunt permise numai în cazul în care, după aplicarea celeloralte măsuri de protecție în vigoare, ar fi periclitată în mod semnificativ limitarea contagiunilor cu Covid19.”

Închiderea restaurantelor și a instituțiilor culturale

La fel cum s-a întâmplat în urmă cu două săptămâni, restaurantele, barurile, hotelurile, cinematografele și instituțiile din domeniul culturii pot fi închise. Sistate pot fi și activitățile în timpul liber, precum evenimentele sportive. Legea nu prevede însă despăgubiri financiare atunci când proprietarii de restaurante, artiștii sau angajații hotelurilor nu mai au voie să își exercite meseria.

Din acest motiv, Dehoga (echivalentul Horeca) a anunțat că va depunde plângere la Curtea Constituțională Federală din Karlsruhe. ”În numele celor 220.000 de mii de operatori din gastronomie și patroni de hoteluri, ce asigură 2,4 milioane de locuri de muncă și pe care îi reprezentăm, vom depune plângere la Curtea Constituțională, dacă această lege trece fără a menționa despăgubiri pentru aceștia”, a declarat Ingrid Hartges, șefa Dehoga.

Atmosferă tensionată în Bundestag

Președintele grupului parlamentar Alternativa pentru Germania, Alexander Gauland, a criticat aspru reforma legii privind protecția de infecții și a acuzat guvernul de divizarea societății.

”Legea privind protecția împotriva infecțiilor este cea mai mare restricție a drepturilor fundamentale din istoria Republicii Federale”, a avertizat Gauland miercuri în Bundestag.

Neîncrederea populației în acțiunile guvernului va exploda, fapt care se vede deja pe străzi, inclusiv în timpul protestelor din fața Bundestagului. ”Acești oameni își asumă drepturile de bază și nu trebuie să fie monitorizați de către Oficiul pentru Protecția Constituției”, a mai spus Gauland, fost membru al Uniunii Creștin-Democrate (partidul Angelei Merkel).

Referirea la Protecția Constituției nu este întâmplătoare, ci un răspuns oferit premierului bavarez Markus Söder, un adept al combaterii prin mijloace stricte a pandemiei și care și-a manifestat îngrijorarea cu privire la mișcarea de protest împotriva măsurilor anti-pandemie. ”Această mișcare se dezvoltă tot mai mult ca o sectă”, a spus politicianul bavarez, în opinia căruia mișcarea de protest ar fi ”un conglomerat de extremiști de dreapta și antisemiți”.

”Faptul că guvernul îi pune în fața faptului împlinit pe reprezentanții aleși de popor este contrar spiritului democrației și legii fundamentale. Prin urmare, grupul parlamentar AfD respinge legea”, a spus Gauland în Bundestag. AfD a eșuat în încercarea de a amâna controversata lege, membrii celorlalte grupuri parlamentare respingând cererea AfD.

În replică, ministrul federal al Sănătății, Jens Spahn (CDU), a numit pandemia drept provocarea secolului în dezbaterea din Bundestag despre legea protecției civile. Acesta a subliniat că orice decizii ar lua guvernul, tot vor exista pagube. ”Întrebarea este unde și ce pagubă se produce?”, a mai spus politicianul CDU. Potrivit acestuia, guvernul caută un echilibru între daunele economice și daunele aduse sănătății.

Creșterea numărului de infecții, a spus Spahn, va duce mai devreme sau mai târziu la creșterea suferinței în unitățile de terapie intensivă și la pierderea controlului. În pandemie, asigurarea celei mai bune protecții posibile a sănătății este măsura corectă, potrivit lui Spahn. ”Oamenii de știință ne sfătuiesc, dar niciun virolog nu poate scuti clasa politică de luarea deciziilor”, a conchis ministrul german al Sănătății.

Tunuri cu apă împotriva protestatarilor din Berlin

Oponenții regulilor guvernamentale de contracarare a pandemiei continuă să demonstreze în număr mare (zeci de mii) la Poarta Brandenburg din Berlin, dar și în alte zone ale capitalei germane. Cei mai mulți dintre manifestanți au ignorat amenințările poliției cu dizolvarea protestului, dacă protestatarii nu respectă regulile de distanțare și nu poartă mască. Anunțul poliției a fost însoțit de fluierături. Apelând la un gest mai puțin obișnuit în capitala germană, poliția a folosit tunuri de apă în încercarea de a-i dispersa pe manifestanți.

ZECI DE MII DE OAMENI UZI PANA LA PIELE!!

Asta inseamna curaj, determinare si mai ales, constientizarea noii forme de dictatura ce se instaurează. Germania protestează. Una dintre cele mai grave situatii de pana acum, este noua lege votată astazi in Parlamentul German. Este vorba de o lege similara 55/2020, ce instaurează masuri pentru prevenirea si combaterea epidemiilor naționale, doar ca legea germana anuleaza drepturi fundamentale precum inviolabilitatea domiciliului, libera circulație fara dovada vaccinului CoVid 19 sau stabilirea ca si “pericol pentru sanatatea publica “ pe oricine se va opune regulilor sanitare impuse.

Pana in Ianuarie 2021, avem certitudinea ca in Romania se va modifica atat legea 55/2020 cat si Constitutia Romaniei.


Categorii

1. DIVERSE, Germania, Noile totalitarisme, dictatura si reeducare, Pandemia de coronavirus/ COVID-19, Razboiul impotriva Bisericii/ crestinismului, Revolte populare, revolutii, Video

Etichete (taguri)

, , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

3 Commentarii la “SUPRIMAREA DEMOCRATIEI SI A LIBERTATII RELIGIOASE SUB UMBRELA SPAIMEI DE VIRUS/ Mii de catolici din Franța au protestat față de INTERZICEREA slujbelor în biserici (VIDEO)/ PROTESTE MASIVE LA BERLIN, în urma adoptării unei legi care acordă guvernului PUTERI SPORITE sub pretextul pandemiei. „CEL MAI GRAV ATAC la adresa drepturilor fundamentale de după cel de-Al Doilea Război Mondial”

  1. ce vor sa spuna astia, ca biserica e ipocrita?
    https://time.com/5896685/queer-monks-medieval-history/

  2. @nicu

    Nu, rescriu istoria.

  3. Pingback: Sărbătoarea Paștilor la catolici și protestanți în anul II Covid: clerici amendați, dați în judecată, lepădați de superiorii lor pentru adunări „ilegale” sau „nerespectuoase” față de regulile anti-Covid (Video)/ Pastor polonez în C
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare