MILITARIZAREA EUROPEI. Starea de alerta se prelungeste in Bruxelles/ PARISUL: MAI MULTA POLITIE INARMATA, MAI MULTE CAMERE DE SUPRAVEGHERE/ Rusia si Franta coopereaza in MEDITERANA/ PATRIARHIA MOSCOVEI e de acord cu uciderea teroristilor FARA judecata si vrea COALITIE INTERNATIONALA EFECTIVA anti-jihad, cu RUSIA ca “lider mondial”

24-11-2015 9 minute Sublinieri
 • Agerpres:

Belgia: Gradul de alertă antiteroristă, menținut la nivel maxim în Bruxelles

Alerta antiteroristă va fi menținută la nivel maxim în Bruxelles, însă școlile și metroul vor fi redeschise gradual începând de miercuri, a anunțat luni seară premierul belgian Charles Michel, relatează AFP și Reuters.

‘În ceea ce privește școlile, am luat decizia de a le redeschide miercuri, cu măsuri de securitate suplimentare, iar metroul va fi și el redeschis miercuri’, a precizat șeful guvernului federal belgian, la finalul unei reuniuni de 3 ore și jumătate a Consiliului Național de Securitate al Belgiei.

În restul Belgiei, alerta antiteroristă va rămâne la nivelul 3, ceea ce înseamnă că există un risc ‘posibil și probabil’ de atac terorist.

Un nou suspect a fost inculpat luni în Belgia pentru participare la atentatele din Paris, în urma unei vaste operațiuni antiteroriste în regiunea Bruxelles și a orașului Liege.

Aceasta este cea de-a patra persoană pusă sub acuzare în Belgia în legătură directă cu atentatele teroriste comise la 13 noiembrie în capitala franceză, soldate cu 130 de morți și revendicate de gruparea jihadistă Statul Islamic. Alte 15 persoane arestate duminică seara în regiunea Bruxelles și la Charleroi (sud) au fost eliberate, a precizat Parchetul belgian.

În plus, dintre cele cinci persoane arestate luni dimineața în Belgia două au fost eliberate. Celelalte trei au rămas în arest până marți dimineață și ‘fac obiectul unor verificări suplimentare’, a precizat sursa citată.

Paris: Primarul socialist cere întărirea securității după atentate; opoziția vrea poliție municipală înarmată

La zece zile după atentatele de la Paris, primarul socialist al capitalei franceze a dezvăluit o serie de măsuri de consolidare a securității considerate insuficiente de opoziția de dreapta, care solicită o poliție municipală înarmată, relatează AFP.

‘Vom întări securitatea echipamentelor publice’, a anunțat primarul Anne Hidalgo în fața consiliului municipal din Paris, plasându-și acțiunea în contextul prelungirii primelor măsuri luate după atacurile jihadiste de la începutul lui ianuarie.

Printre noile măsuri se află instalarea de videointerfoane în 80 de locuri în care se află copii, lucrări de securizare a locurilor de interes, crearea de sasuri anti-agresiune, montarea a 165 de camere video în 2016 și recrutarea a 30 de agenți de securitate.

Lidera opoziției de dreapta, Nathalie Kosciusko-Morizet a solicitat la rândul său o poliție municipală înarmată. ‘Este o iluzie să gândim că vom asigura securitatea parizienilor în 2016 la fel ca în 2014’, a spus ea.

Propunerile ‘insuficiente’ ale dnei Hidalgo ‘nu țin cont de gradul de gravitate al situației în țara noastră, care se află în stare de război’, a spus Philippe Goujon, primar de dreapta al celui de al-XV-lea arondisment, un cartier familial din sud-vestul Parisului.

Aleșii din partidul Les Républicains al fostului președinte Nicolas Sarkozy solicită ‘o poliție municipală adevărată de 3.000 de oameni’, înarmată și care i-ar degreva pe polițiști de sarcini de asigurare a liniștii publice’, susține Goujon.

Ei solicită, de asemenea, un plan de urgență care să prevadă instalarea a cel puțin 1.000 de camere video și a unor scanere de detecție în locurile publice.

‘Țin ca forțele poliției naționale să asigure securitatea parizienilor’, a replicat Anne Hidalgo.

‘Să nu venim cu tot felul de povești, nicio poliție municipală și cu atât mai puțin la Paris, care este sediul tuturor locurilor puterii, nu va putea să-și asume eficient munca poliției naționale’, a adăugat primarul.

 • Digi24:

Atentatele din Franța. Centură cu explozibil, descoperită la Paris. Unul din suspecții reținuți în Belgia, anchetat pentru participare la un atac terorist

Salah Abdeslam, unul dintre autorii atentatelor de la Paris, este ajutat să se ascundă pe teritoriul belgian, spune ministrul de interne de la Bruxelles. Între timp, publicaţia Le Soir, care citează un martor, scrie că jihadistul s-ar îndrepta spre Germania. El ar fi fost văzut într-o maşină, pe o autostradă de lângă Liege. Poliţia nu a confirmat însă informaţiile. Autorităţile belgiene au mobilizat forţe impresionate pentru găsirea bărbatului.

ACTUALIZARE 20:43. Autorităţile franceze au găsit o centură cu explozibil, anunţă agenţia Reuters, care citează surse din poliţie. Centura a fost descoperită în sudul capitalei, în apropiere de locul în care a fost depistat şi telefonul lui Salah Abdeslam, unul dintre atacatorii de la Paris, cel care acum este dat în urmărire internaţională.

Noutăţi vin şi din Belgia. Autorităţile de acolo au deschis o anchetă împotriva unui bărbat reţinut în cursul unui raid de duminică. Acesta este acuzat de participare la un atac terorist, fără însă ca oficialii belgieni să specifice dacă este vorba de atentatele din Paris. 


ACTUALIZARE 20:23. Autoritățile belgiene au decis să mențină pentru încă o zi alerta maximă, nivel 4 din 4, la Bruxelles. Școlile și metroul vor rămâne închise până miercuri.

Pe de altă parte, un nou suspect a fost inculpat luni în Belgia pentru participare la atentatele din Paris, în urma unei vaste operațiuni antiteroriste în regiunea Bruxelles și a orașului Liege, a anunțat parchetul federal belgian, potrivit Agerpres.


ACTUALIZARE 15:45 Și Spania este în alertă căutând un presupus jihadist belgian, transmite corespondentul Digi24 la Madrid, Ciprian Bălțoiu.

Autorităţile din Belgia le-au transmis celor din Spania informaţia că un tânăr jihadist în vârstă de 23 de ani, pe nume Soufiane Mezroui, s-ar putea afla pe teritoriul Spaniei.

Tânărul născut la Bruxelles era cunoscut autorităţilor belgiene pentru apropierea sa faţă de grupuri jihadiste. În 2013 a reuşit să plece din Belgia spre Siria de unde s-ar fi întors înaintea ultimelor atentate de la Paris.

Acum autorităţile belgiene cred că au informaţii credibile că acest tânăr jihadist ar fi fugit în Spania.


ACTUALIZARE 14:00 Cinci persoane au fost reținute luni dimineață în urma unor noi operațiuni antiteroriste întreprinse în regiunile Bruxelles și Liege, în sud-estul Belgiei, ceea ce ridică la 21 numărul total de arestări efectuate de autorități începând de duminică seara, a anunțat Parchetul federal.

Autoritățile nu au precizat dacă printre persoanele audiate acum se află cumva și Salah Abdeslam, suspect al atentatelor de la Paris, căutat intens de zece zile de polițiile din Belgia și Franța.


Jan Jambon, ministrul de Interne al Belgiei: „În total, forţe de securitate, soldaţi şi poliţia federală înseamnă un dispozitiv format din peste o mie de persoane. Este vorba despre o mobilizare uriaşă.

Reporter: Şi cum poate un singur om să scape unei astfel de mobilizări uriaşe?

Jan Jambon: Cred că beneficiază de foarte mult ajutor pe teritoriul nostru.

[…]/ integral pe digi24.ro

Efectul atentatelor de la Paris. Cooperare Rusia-Franţa în Mediterană

Intensitatea atacurilor Franţei împotriva ţintelor ISIS creşte de la o zi la alta. Nava amiral a flotei militare franceze a ajuns astăzi în Estul Mării Mediterane, iar avioanele de luptă de la bordul său au început să atace poziţii ale teroriştilor din nordul Irakului. Statul Major al Armatei franceze a anunţat pe Twitter că două obiective ale teroriştilor au fost distruse în raidurile de astăzi. Flota militară franceză din estul Mediteranei acţionează într-o regiune în care se află deja navele marinei militare ruse, în frunte cu crucişătorul Moskva.

Avioanele franceze, care pornesc operaţiunile de la baza din Emiratele Arabe Unite, au ţintit Rakka, unde se află principalul centru de comandă al teroriştilor. În paralel, Rusia a atacat cu bombardiere şi rachete de croazieră taberele ISIS din Rakka, Idlib şi Alep.

În acest război în care francezii şi ruşii se susţin acum unii pe ceilalţi, intră şi cea mai spectaculoasă „armă” a marinei franceze: portavionul Charles de Gaulle. Doar americanii mai au nave precum aceasta: cu propulsie nucleară.

Charles de Gaulle a devenit operaţional în 2001 şi a participat la numeroase operaţiuni. La bordul său sunt aproximativ 800 de militari, 500 de tone de muniţie şi poate transporta între 28 şi 40 de avioane de luptă sau de observaţie. Are o lungime de 262 de metri, iar pista de avioane este de 64 de metri.

Nava Charles de Gaulle a părăsit astăzi portul Toulon din sudul Franţei şi se îndreaptă spre coastele siriene, în cea de a doua misiune de luptă din acest an.

Iar nava amiral a marinei franceze îşi va coordona atacurile asupra ISIS cu ruşii care sunt deja poziţionaţi strategic în Mediterana.

UPDATE: 

În numele Sanctității Sale Kirill, Patriarhul Moscovei și al Întregii Rusii, și în numele întregii Biserici Ortodoxe Ruse, aș dori încă o dată să exprim condoleanțe profunde si sincere, tuturor celor care i-au pierdut pe cei dragi în accidentul de avion din Sinai.
 
Rusiei i s-a declarat război. Acesta a fost declarat de către un grup criminal terorist, care isi spune „Statul Islamic”, și care a devenit notoriu pentru faptele sale monstruoase, din întreaga lume.
 
Trebuie să ne fie clar, că nu este un război al unei confesiuni religioase cu o alta. Chiar noțiunea de „terorism religios” ne duce in rătăcire. Nu există niciun fel de terorism religios. Cei care au declanșat acest război nu merită să fie numiti credincioși. Ei sunt sataniști, deoarece fac voia celui rau, aducând durere oamenilor, moarte și distrugere. Acestia sunt blestemati de liderii religioși de toate confesiunile și de oamenii obișnuiți – credincioși și necredincioși deopotrivă, din întreaga lume. Și, singura modalitate de a face față acestora, este aceea de a-i distruge sistematic și intenționat, de a-i elimina de oriunde s-ar ascunde, in grup și individual, pentru ca fiecare dintre ei reprezintă o amenințare pentru zeci, sute și mii de vieți.
 
Întreaga comunitate mondială trebuie să se unească în lupta împotriva terorismului. Evenimentele din ultimele săptămâni au subliniat necesitatea acută de a crea rapid un mecanism real, care sa se opuna terorismului la nivel global. Sunt necesare acțiuni, nu cuvinte. Iar contradicțiile dintre state și diferențele privind problemele politice ar trebui să fie date la o parte.
 
Să ne amintim ultimul mare război. Cetățenii Uniunii Sovietice, America, Marea Britanie și Franța au luptat cot la cot, în el. Nu existau, oare, contradicții grave și profunde între țările din Coalitia anti-Hitler? Dar aceste contradictii au fost lasate deoparte, atunci când a fost nevoie sa fie invinsa aceasta plaga.
 
A venit timpul să ne mobilizam împotriva noii plagi, să ne mobilizam și să câștigam. Dar, simultan cu distrugerea benzilor armate deja existente, cea mai importantă sarcină este aceea de a asigura prevenirea terorismului. Și, aici, este necesar să se stabilească o altă coaliție – una care să-i unească pe liderii seculari și religioși. Este necesară această coaliție, mai presus de toate, în scopul protejarii poporului nostru, în special a tinerilor, in fata influenței ideologiei criminale, care utilizează sloganuri religioase ca acoperire.
 
Războiul împotriva terorismului este un război în domeniul spiritual. Principalul front trece prin sufletele oamenilor. Din acest motiv, ar trebui să ne luptăm împotriva terorismului, nu numai pe scena ostilităților, ci în primul rând pe câmpul de luptă din suflete și inimi.
 
Ceea ce s-a întâmplat cu un student de la o universitate mare de stat, recrutat de teroriști, ar trebui să ne slujeasca drept avertisment serios. Dacă nu luăm măsuri urgente, vor exista mult mai multi astfel de băieți si de fete, studenți, in scurt timp.
 
Ce implica aceste măsuri? Mai întâi de toate, educarea copiilor și a tinerilor, in respectarea religiilor tradiționale. Nu este un secret pentru nimeni faptul că extremismul sub stindardul religiei este dezvoltat, în primul rând, pe terenul analfabetismului complet în chestiunile religioase, atunci când oamenii fără conștiință sau fara orientări morale pozitive pretind ca Islamul este ceea ce nu este Islam și fac apel la oameni în numele lui Allah, sa comita infracțiuni grave care vin în contradicție cu însăși esența religiei.
 
Este timpul, în sfarsit, sa dispara perceptia separarii Bisericii de la stat și a școlii de Biserica, pornindu-se de la premiza ca religia nu ar trebui sa fie in mod direct prezenta în spațiul educației seculare. Astăzi, ca niciodată înainte, este necesară predarea Bazelor Culturii Religioase în școală (Ora de Religie), iar această experiență ar trebui să fie extinsa. Copiii noștri trebuie să cunoasca adevărul despre religii, nu minciuna pe care sataniștii le-o insufla credincioșilor.
 
Noi ar trebui să lucram la crearea unui domeniu academic teologic în spațiul educației seculare, cu toate consecințele de rigoare, inclusiv cu dreptul de a fi acordate grade academice recunoscute de stat în această disciplină. Cum se raporteaza asta, la problema terorismului? In modul cel mai direct. În contextul rusesc, teologia – nici laica, nici „super-confesionala”, așa cum unii încearcă să ne-o impună, după moda Vestului, ci raportata la confesiunile tradiționale – poate deveni o platformă unică de cooperare între religiile tradiționale ale țării noastre.
 
Este timpul sa respingem clișeele liberale. Trebuie sa ne fie frica, nu de religie, ci de ignoranța în materie religioasa. Trebuie sa ne temem, nu de atat de uzitatul „clericalism”, care este utilizat de occidentaliști pentru a intimida publicul din tarile noastre, ci de ceea ce s-ar putea intampla în cazul în care copiilor și tinerilor noștri le sunt tăiate sursele cunoștințelor adevărate despre religie.
 
O responsabilitate specială revine astăzi clerului diferitelor confesiuni religioase. Un rol important le revine liderilor islamici, care sunt chemați să vegheze neobosit pentru ca credincioșii lor să inteleaga ca ceea ce teroriștii prezinta drept Islam, nu este Islam.
 
Este necesar ca atat comunitățile de stat cat și religioase, prin eforturile lor comune, sa promoveze conservarea valorilor tradiționale în sanul poporului nostru, pe care viața lor a fost zidita timp de secole.
 
Tinerii europeni nu ar fi putut fi recrutati în rândurile militanților, atat de masiv, dacă valorile spirituale și instituția familiei nu ar fi fost ruinate, și dacă consumismul, perversiuni sexuale și ideologia profitului nu ar fi fost inoculate în ei atât de constant, în ultimele decenii.
 
Multiculturalismul, atât de popular în Europa, presupune nu atat egalitatea tuturor religiilor, cat de fapt absența lor din spațiul public, fiind pe deplin epuizat și discreditat astăzi. Ideologic, Europa nu are nicio arma împotriva teroriștilor. Doar o Europă puternică și care nu se rusineaza de rădăcinile ei și de propria identitate religioasă, va fi capabila să se opună fanaticilor care sunt atât de siguri de corectitudinea lor, incat nu-si cruța viața proprie, pentru a distruge viețile altora.
 
Rusia trebuie să joace astăzi un rol unic. Milioane de oameni din Orientul Mijlociu sunt în căutarea Rusiei, ca speranță. Într-adevăr, ei au sperat in Vest, de o lungă perioadă de timp, dar nu s-au ales cu nimic. Rusia a devenit un lider mondial, astăzi, în lupta împotriva ciumei terorismului, și prin aceasta vedem rolul istoric al poporului nostru, bazat pe valorile și idealurile creștine spirituale și morale, cu respect deplin fata de credincioșii altor religii tradiționale.
 
Cu toate acestea, intrucat Rusia însăși s-a trezit în fruntea luptei cu răul global, riscurile sunt în creștere, totodata, tragedia aeriana din Sinai demonstrandu-ne acest lucru. Plecându-ne capetele noastre înaintea memoriei tuturor morților, să ne promitem astăzi, nu, nu că ii răzbunam, ci ca vom face tot ceea ce depinde de noi pentru a preveni ca un astfel de lucru sa se mai intample”.

Sursa: Moldova Ortodoxa, Mitropolitul Ilarion (Alfeiev): E timpul să respingem clișeele liberale: să nu ne temem de religie, ci de ignoranța față de religie

Doar o coalitie internationala reala este astazi capabila sa puna capat terorismului international, a declarat jurnalistilor, vinerea aceasta, Mitropolitul Ilarion de Volokolamsk, inaintea inceperii sesiunii comune a Consiliului Federației și a Dumei de Stat.

“Pentru a invinge terorismul, o coalitie internationala este necesara, una adevarata care, nu cu cuvinte, ci prin fapte, va lupta cu aceata pesta teribila a secolului XXI”  a subliniat Mitropolitul. “Trebuie sa intelegem ca astazi a fost declarat un razboi Rusiei” a continuat el. “Acest razboi este dus de o grupare terorista care se numeste Statul Islamic, dar nu este un razboi al Islamului impotriva Crestinismului” a precizat el. A vorbi astazi de terorism religios “este nedrept si incorect”.

“Cei care comit astazi astfel de crime nu sunt indivizi religiosi, nu sunt slujitorii lui Allah, ci satanisti care fac voia diavolului, acesta fiind motivul pentru care lumea intreaga trebuie sa li se opuna” a mai declarat Mitropolitul, care a adaugat ca acestia trebuie sa fie “nimiciti oriude se gasesc, trebuie sa fie cautati si distrusi”.

Mitropolitul a amintit, de asemenea, ca nu cu foarte mult timp in urma “bunicii nostri s-au unit impotriva pestei negre [i.e. nazismului] si au castigat victoria, in ciuda diferendelor existente intre Statele membre ale coalitiei”

În unele cazuri, pedeapsa cu moartea este justificată, deşi „mila pentru omul decăzut este preferabilă răzbunării”, spune protopopul Vsevolod Chaplin, șeful Departamentului Sinodal pentru relatiile Bisericii și Societatii. Însă în cazul teroriștilor și a sponsorilor actelor teroriste, trebuie să fie executaţi fără judecată, a precizat el.

Despre eventuala eliminare a moratoriului privind pedeapsa cu moartea în Rusia, ca mijloc de combatere a terorismului, a vorbit şi Serghei Mironov, liderul partidului „Spravedlivaia Rossia”.

Kremlinul nu a susținut inițiativa, iar reprezentanții Federației Comunităților Evreiești din Rusia au numit pedeapsa cu moartea a teroriștilor, dintre care mulți sunt atentatori sinucigași, lipsita de sens.

„Este mai bine fără pedeapsa cu moartea, dar există situații în care un pericol pentru societate este prea mare şi ea se poate apăra inclusiv în acest mod” – insistă Vsevolod Chaplin, potrivit „Interfax”.

El a reamintit că, în Concepția socială de bază a Bisericii Ortodoxe Ruse se spune că pedeapsa cu moartea a fost recunoscuta în Vechiul Testament, iar indicațiile cu privire la nevoia de abolirea a acesteia nu sunt prezente nici în Noul Testament, nici în tradiția istorica a Bisericii Ortodoxe.

În Rusia, pedeapsa cu moartea a fost introdusă pentru prima data de cneazul Vladimir, iar acest lucru a fost realizat la insistența episcopilor, care sperau astfel sa se puna capat numeroaselor acte de banditism.

Preotul consideră că problema trebuie să fie discutata în mod liber, „evaluand nivelul de amenințare, nivelul de securitate în comunitate și modalitățile de asigurare a acesteia”. Însă „teroriștii, precum și organizatorii și sponsorii actelor teroriste, pot și ar trebui să fie ucisi pe loc şi fără nicio judecată, fără nicio procedură, daca autoritățile de aplicare a legii au stabilit cu exactitate că este vorba despre oameni care reprezinta pericol public”.


Categorii

1. DIVERSE, Mitropolitul Ilarion, Rusia, Siria, Stat politienesc, Teroarea "terorismului", Video

Etichete (taguri)

, , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

6 Commentarii la “MILITARIZAREA EUROPEI. Starea de alerta se prelungeste in Bruxelles/ PARISUL: MAI MULTA POLITIE INARMATA, MAI MULTE CAMERE DE SUPRAVEGHERE/ Rusia si Franta coopereaza in MEDITERANA/ PATRIARHIA MOSCOVEI e de acord cu uciderea teroristilor FARA judecata si vrea COALITIE INTERNATIONALA EFECTIVA anti-jihad, cu RUSIA ca “lider mondial”

 1. Biserica Ortodoxa Rusa!
  Eu cred asa, BORusa in curind nu va mai fi Ortodoxa. Va ramine doar BR, adica Biserica Rusa. De ce? Pentru ca e din ce in ce mai evidenta erezia care-i paste p-astia. Obsesia imperialista,obsesia puterii. Asa cum s-a intimplat si cu Biserica de Vest care a devenit Catolica, asa cum se intimpla pe meleaguri islamice cu … Islamul.

  Cu o frecventa din ce in ce mai mare am observat ca BORusa se concetreaza pe aspecte de dominatie nationala decit pe cele dumnezeesti. Si cind Dumnezeu nu mai este centrul, restul, adica toata vorbaraia imbracata in mantie religioasa (fie ea si ortodoxa) este golita de sens pentru ca devine un pretext pentru scopuri f. lumesti.

  Si a venit vremea in care nu se mai merge cu jumatati de masura. Presupun ca se va ajunge la un moment in care BORusa va avea de ales: compromis si ceva putere (iluzorie) in lumea cacre va sa vina sau disturgerea ei ca institutie de stat dar supravietuirea ei ca putere spirituala la modul concret.

  Si f, probabil vor aparea schisme reale in BORusa. Si mari.

  Pacat! Cit nu-mi plac mie rusii si mentalitatea lor, trebuie sa recunosc ca ortodoxia ruseasca si-a adus un aport enorm prin mari, mari sfinti contemporani: Sf. Serafim de Sarov, Sf Siluan Athonitul, Sf. Sofronie de la Esex, Sf. Teofan Zavoritul, Sf. Luca al Crimeeii,etc.

 2. Off topic: la Geneva, CERN ar fi fost oprit in timp ce inca functiona, pe 14 spre 15 nov ac, dupa o explozie accidentala, de mici dimensiuni, din pricina unei supraincalziri. Insa acolo se intampla ceva destul de ciudat, deoarece au inceput sa apara proiectii holografice ale unor creaturi destul de ciudate. Nu este vorba despre o explozie nucleara, ci de un cu totul alt tip de colaps, dar destul de serios, spun specialistii.
  https://www.youtube.com/watch?v=tQCk625BhCE

 3. Friedman asta e un fel de Kissinger reloaded, sau ce?

  Cand il citesc mi se zbarleste parul in cap, zici ca e Ares care cheama la razboi.

  Toti analistii astia americani au un cusur esential: li se pare ca dominatia globala a Americii tine cumva de firea lucrurilor, asa cam ca nasterea, moartea, cresterea plantelor… America saraca e cea care nu pare sa isi inteleaga menirea, e stanjenita chipurile de maretia care apasa pe umerii ei… Mai ca iti vine sa versi o lacrima si sa te cutremuri in fata unui destin atat de greu, atat de inaltator si plin de responsabilitati!

  Mantra asta de sec. XIX, cu actorii statali personificati ca intr-o alegorie, intruchipand roluri pe care nu le mai au demult, nu stiu sincer pe cine mai convinge. In momentul de fata europenii isi urasc in principal guvernele care nu prea le-au mai lasat timp sa se urasca unii pe altii. Pe cine vrea sa convinga pacaliciul asta?

 4. La Tunis a avut loc o explozie in dupa-amiaza zilei de 24 nov., in care au murit 14 oameni din garda prezidentiala:
  https://youtu.be/xmgnSoRlXDg
  Atentat…

 5. Pingback: NELINISTI PENTRU PATRIARHUL KIRILL? Doua figuri publice importante, preotul Vsevolod Chaplin si editorul Sergei Chapnin, concediate de PATRIARHIA MOSCOVEI | Cuvântul Ortodox
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare