FAMILIA BODNARIU a decis SA RAMANA IN ROMÂNIA dupa ce procuratura norvegiana i-a pus pe parinti SUB URMARIRE PENALA! “Caracatița uriașă nu rămâne niciodată datoare! Este numai un subterfugiu de a-i aresta pe soții Bodnariu și a le lua iarăși copiii”/ TOT MAI MULTI COPII CONFISCATI DE LA NASTERE IN NORVEGIA, prin actiuni de tip GESTAPO, pe motiv de… “lipsa de abilitati parentale”!

14-08-2016 10 minute Sublinieri

 • Stiripesurse:

ŞOC pentru familia Bodnariu: Marius şi Ruth Bodnariu, puşi sub urmărire de procurorii norvegieni

Marius şi Ruth Bodnariu nu mai scapă de probleme. Şi-au recuperat copiii, dar acum au primit o altă lovitură. Au fost puşi sub urmărire penală de către procurorii norvegieni pentru violenţe asupra propriilor copii.
În urma anchetei realizată de Procuratura din Norvegia s-a stabilit ca Marius şi Ruth Bodnariu să fie puşi sub urmărire penală pentru violenţe în creşterea celor cinci copii ai lor, arată B1 TV. Procurorii au adus acuzaţii împotriva ambilor părinţi, iar informaţia a fost confirmată, pentru presa norvegiană, de avocaţii celor doi.
“Sunt aduse acuzaţii împotriva clientei mele pentru violenţe în educaţia copiilor. Ruth Bodnariu şi-a recunoscut parţial vina. Clienta mea a recunoscut că i-a mai lovit uşor, cu palma, pe copii, încă de la prima interogare a poliţiei. Televiziunea naţională din Norvegia relatează că mama şi avocata sunt surprinse că procurorii au decis, în cele din urmă, să-i pună pe părinţi sub acuzare în acest caz”, a declarat Ingrid Breistein, avocata lui Ruth Bodnariu.
Şi avocatul tatălui, Ragnhild Torgersen, confirmă că Marius Bodnariu a fost pus şi el sub urmărire penală. Apărătorul nu a dorit însă să spună care sunt faptele pentru care este acuzat şi nici dacă acesta şi-a recunoscut sau nu vinovăţia.
La începutul lunii iunie, preotul Cristian Ionescu, purtătorul de cuvânt al familiei Bodnariu, anunţa într-un comunicat de presă că municipalitatea Naustdal din Norvegia a decis că cei cinci copii ai lui Marius şi Ruth Bodnariu se pot întoarce acasă. Autorităţile norvegiene au preluat cei cinci copii ai familiei Bodnariu în noiembrie anul trecut, în condiţiile în care două dintre fete s-ar fi plâns că primesc corecţii fizice de la părinţi.
Cazul a stârnit o controversă aprinsă privind acţiunile serviciilor norvegiene de protecţie a copilului. Oamenii au manifestat în întreaga lume în semn de solidaritate cu familia româno-norvegiană. Campania de protest a fost foarte bine susţinută, în special în România, dar şi de parohiile penticostale din întreaga lume, mai spune sursa citată.

DECIZIE Familia Bodnariu se mută definitiv în România

Familia Bodnariu a trecut prin clipe groaznice. Şi-au pierdut copiii după ce aceştia le-au fost luaţi de Barnevernet şi au avut nevoie de luni întregi pentru a-i lua înapoi. Zilele trecute, aceştia au fost anunţaţi că se va continua ancheta penală împotriva lor. Ultimul eveniment le-a pus capac. Cei doi au luat decizia de a pleca din Norvegia şi se vor muta definitiv în România.

Printr-un comunicat de presă făcut public în noaptea de vineri spre sâmbătă, familia Bodnariu a făcut publică decizia de a se stabili în România. Aceştia spun că că decizia lor de a se muta în România nu are legătură cu ancheta penală, decizia cu privire la reşedinţa în România fiind luată înainte ca autorităţile norvegiene să continue ancheta penală.

Iată comunicatul integral transmis de familia Bodnariu.

“Dragii noştri, Cu o inimă recunoscătoare şi plină de mulţumire faţă de Dumnezeu şi faţă de dumneavoastră, vă aducem la cunoştinţă că ne-am hotărât să ne stabilim în România. După întoarcerea copiilor, mai cu seamă în ultima vreme, am încercat să ne găsim intimitatea, liniştea şi pacea în familie prin a părăsi Naustdal şi a vizita România. Considerăm deja aceasta ca pe o reuşită din mai multe motive, ceea ce ne-a determinat să luăm decizia de a rămâne în România. Ne pare rău că nu am reuşit să comunicăm mai mult până în prezent, dar am considerat potrivit să aşteptăm mai întâi o reacţie din partea oficialităţilor din Naustdal la scrisoarea de înştiinţare pe care am trimis-o în urmă cu câteva zile. Acum observăm că atenţia este deturnată de alte ştiri aşa că ne simţim liberi să anunţăm şi în mod public această schimbare. Sperăm ca în continuare să găsim înţelegere din partea dumneavoastră, ca până când ne vom găsi un loc unde să ne stabilim reşedinţa, ne este greu să onorăm invitaţii şi vizite. Legat de cazul cu poliţia dorim să facem câteva clarificări, nu este un caz nou, este acelaşi caz început în noiembrie 2015. Nu sunt date sau dovezi noi şi cu toate acestea ne surprinde decizia oficialilor de a continua acest caz într-o astfel de manieră. Ne punem nădejdea în Dumnezeu şi în biruinţa definitivă pe care El o dă. Ne rugăm ca Dumnezeu să ne dea călăuzire, protecţie şi înţelepciune şi să vă binecuvânteze pe toţi! Cu dragoste, Marius, Ruth şi copiii”, au anunţat soţii Bodnariu.

familia_bodnariu

Scrisoarea familiei Bodnariu catre Serviciul Barnevernet:

Dorim sa va aducem la cunoastinta mutarea noastra din (Comuna) Naustdal.

Dupa ce am primit copiii inapoi la inceputul verii, toata familia a plecat in vacanta in Romania, unde am hotarât sa rămânem definitiv.

Vacanta de vara a venit la timp si absolut necesara pentru noi. A dat familiei si in special copiilor acea liniste si siguranta de care aveam nevoie, de care din pacate nu aveam parte in Naustdal.

In cursul vacantei am constatat o nevoie acuta de a schimba domiciliul. Acest sentiment l-am trait și mai înainte, caci am dorit pentru copiii nostri sa invete limba si cultura romana. Cu toate acestea, am ales atunci sa nu ne mutam din Naustdal, in ciuda sacrificiilor care au fost necesare. Mutarea din Naustdal inseamna parasirea familiei apropiate si a locurilor care ne-au motivat acum 10 ani sa ne stabilim aici. Parasim prieteni si vecini buni si apropiati, servicii sigure si interesante, buni colegi care ne sustin. Ne parasim caminul unde am investit mult timp si bani pentru a crea cele mai bune conditii pentru copiii nostri.

Noi renuntam acum la toate acestea, ceea ce pentru noi inseamna plata unui pret foarte mare. Dar o facem pentru ca pentru noi viata este imposibila in sistemul protectiei copilului din Naustdal, un factor atotcuprinzator si mereu prezent in viata noastra. In cursul sederii in Romania am remarcat progres si dezvoltare pozitiva la copiii nostri. Aici ei au reusit sa se relaxeze, sa simta siguranta ca nu vor fi despartiti intre ei, ca noi toti vom trai impreuna. Ca nimeni nu vine dintr-o data ca sa-i ia si sa-i desparta de familie pe termen nelimitat.

Copiii nostri au fost traumatizati grav in procesul initiat de Serviciul Barnevernet inainte de Craciunul anului 2015. Inca de cand s-au intors in familie, au fost ingrijorati ca acel proces se va repeta. Noi am incercat sa comunicam aceste lucruri Protecției Copilului din Naustdal, dar nu am fost auziti.

Parerea noastra este ca Serviciul de Protecție a Copilului nu poate satisface nevoia de securitate, pace si stabilitate a familiei. In plus, credem ca acesta nu ne intelege copiii si necesitatile lor individuale. Intreaga familie – adulti si copii – simte activitatea instituției ca ceva distructiv. In acelasi timp, nu ni se da sansa sa procesam, sa reparam, sa gasim un echilibru si sa mergem mai departe. Simtim ca Serviciul Protecției Copilului nu este receptiv la semnalele noastre si ca, in primul rand, se concentreaza la propria nevoie de respect și recunoastere a puterii.

Protecția Copilului nu a luat nicidecum in seama critica adusa de experți in cadrul sedintei Comisiei din Consiliului Judetean (Fylkesnemnda). Aceasta lipsa de profesionalism este o catastrofa pentru familia noastra. Avem impresia ca nu exista nimic in sistem care sa  controleze, să previna sau sa corijeze erori si lipsuri consecutive in activitatea instituției, nici macar atunci cand activitatea acesteia este mai mult distructiva decat de ajutor. Totodata, vedem ca administratia comunala, prin persoana Primarului, protejeaza Protecția Copilului si apara toate actiunile acesteia, in ciuda faptului ca nu are acces la caz sau cunostinta despre detalii. In fata activitatii curente prestate de Serviciul Barnevernet simtim ca suntem lipsiti de orice protectie juridica.

Este foarte trist ca Serviciul de Protecție a Copilului din Naustdal este incapabil sa realizeze ca actiunile si hotararile sale au un efect negativ asupra copiilor nostri, asupra familiei, inclusiv asupra familiei extinse si societatii din care am facut parte. Noi, care trebuie sa traim cu Barnevernet ca factor permanent in viata noastra, îl percepem ca neprofesional, lipsit de empatie, inuman si incapabil de a vedea valoarea familiei si a legaturilor importante dintre parinti si copii.

In cursul vacantei, impreuna cu toata familia am vazut ca copiii au fost mai putin incordati. In acelasi timp s-a restabilit contactul parinti – copii. In aceasta vara copiii si-au exprimat dorinta de a nu se reintoarce la Naustdal și chiar dupa ce am hotarat ca nu ne vom reintoarce, copiii si-au exprimat ingrijorarea ca ne vom razgandi.

Stim ca nu suntem infailibili si ca am gresit in calitate de parinti. Dupa reintoarcerea copiilor acasa am avut o colaborare buna cu specialisti, care ne-au evaluat ca familie si ne-au sfatuit despre abilitati parentale. Din asta am iesit mai puternici,  dar Protecția Copilului  nu pare sa fi luat în considerare acest lucru. Noi vom rămâne în contact cu acești specialisti și în acelasi timp am luat legătura cu specialisti români, care vor urmari evolutia familiei noastre si eventual ne vor ajuta în procesul prin care trecem.

Experienta familiei cu Barnevernet este inca proaspata, iar traumele manifestate sau latente sunt incalculabile. Unele lucruri pot fi corijate, altele poate niciodata nu vor fi lecuite. Nimeni nu se poate pronunta, dar avem speranta si credinta ca timpul va vindeca complet familia noastra.

Salutari de la Parinti ”

***

Cazul Bodnariu, din nou…

de George Alexander

Decizia Procuraturii norvegiene de a pune sub urmărire penală soții Bodnariu pentru, citez, “violențe” contra copiiloreste o violență prin ea însăși, delirantă, aberantă, un supliciu adus bunului-simț, care va distruge orice urmă de credibilitate a Norvegiei în fața lumii.

“Totul este ușor dacă ai bani!”, păream a spune, special despre Norvegia, acum ceva timp. Dar banii, în acest caz, sunt cel mai bun exemplu că ei nu aduc neapărat fericire, ci – mai curând- dizgrație pentru cei care au eșuat și eșuează în recunoașterea propriei esențe… A mentalității de semifeudal!

Printr-un munte tot mai mare de păcate, Norvegia n-a intenționat niciodată să deschidă ușile, să reformeze un sistem – Barnevernet! – din cauza căruia mii de copii și părinți au ajuns în pragul morții. A implementat numai un plan, un fel de șantaj ordinar, “Vă dăm copiii, dar… fără dizidențe în rândul vostru! Nimeni nu are vreun drept să ne critice!”…

Nimeni nu are vreun drept, de fapt, să vadă copiii care se sinucid, părinții nevinovați (Alde Avramescu!) care sunt trimiși la închisoare, infernul din casele lor de copii!…

(Când am vorbit prima dată despre dramele acestea, am fost blamați. Un “prieten” binevoitor, de-al României!, care tocmai făcuse săpături prin istorie, ne-a explicat ca unor ființe josnice că ei nu-și mai bat nici câinii de pe la o mie opt sute și ceva… Totul este perfect acolo.)

Ce mai face Barnevernet, însă, în afară de a zbura?!

Ce mai face Procuratura norvegiană, în afară de a acuza oameni nevinovați?!

Prin interogatorii fără sfârșit, prin intimidări și amenințări, părinții Bodnariu, Avramescu, etc., etc., din onestitate, au admis că, uneori, o palmă la fund, mai în glumă sau mai în seriozitate, își avea efectul ei…

Bine, dar cine vine să judece un părinte, un Om Normal, care nu este violent, care își iubește copiii și care trăiește pentru ei?! Cine poate condamna o Mamă pentru că este Mamă –oricât de avansați am fi!- și își pregătește copiii pentru perioada de inițiere în viață?!

Nimeni!, vă spun.

Urmărirea penală a familiei Bodnariu demonstrează clar că sistemul care a inventat pretexte pentru a le lua oamenilor copiii, nu cedează niciun milimetru. Niciodată.

La presiunea opiniei publice, au fost – provizoriu!- eliberați cei 5 (cinci) copii, dar Caracatița uriașă nu pierde niciun moment și nu rămâne niciodată datoare! Mascarada de proces penal este numai un subterfugiu de a-i aresta pe soții Bodnariu și a le lua iarăși copiii.

Sistemul nu se reformează, se perfecționează numai…

Presimt că vom ieși iarăși în stradă să oprim Barbaria asta!… Și, toate barbariile…

Românul care s-a opus Barnevernet, la protestul pentru susținerea familiei Bodnariu: Nimeni nu ne poate opri vreodată, în pofida intimidărilor, a amenințărilor, a șantajului

Sunt cazuri tot mai dese cand mamele raman fara copiii lor chiar la nastere, in spitale. Barnevernet vine de multe ori neanuntat si rapesc copiii de la mamele lor pe care nu-i vor mai vedea niciodata. Este o tragedie si ingrozitor ce se intampla in aceasta tara cu CPS barnevernet, care se pare ca nu mai are limite.

Acesta este sfatul meu. În cazul în care locuiți în Norvegia, vă rugăm să nu cereți niciodată ajutor din partea autorităților, atunci când, de exemplu, aveți depresie, o problemă de droguri sau orice altceva. Găseste-ti familia și prietenii carora le pasa de tine si iti vreau din toata inima numai binele.

Spitalele norvegiene observa  ca un numar tot mai mare de mame au copiii confiscati de la ele, imediat dupa ce au dat naștere – și aceasta se face într-un mod nemilos și brutal! Femeilor gravide, în Norvegia – fiți atențe!

CPS din Norvegia, barnevernet, a spus că una dintre mamele din acest articol nu avea „abilități parentale”, pentru a avea grijă de copil. Avocatul mamei, Grethe Dahlsgaard Berntzen, a reacționat puternic pentru că ea crede că acest lucru se bazează pe o analiză de acum șase ani, dar de atunci această mamă a reflectat și s-a maturizat.

Un alt copil din același spital, a fost luat doar la cinci zile după ce s-a născut. În aceeași zi, Consiliul Județean a examinat problema și a acordat permisiunea CPS să ia un alt copil de la mama cu patru copii – aceasta mama nu a avut antecedent cu droguri, alcool sau orice formă de abuz.

„Ei vin pentru a-mi lua  copilul meu acum”, a strigat ea cu glas tare și îngrozit. Si, la doar câteva minute după ce a primit mesajul final, barnevernet a parcat masina in afara spitalului, au luat cu ei un scaun auto modern pentru copii, și a intrat direct în camera de spital. Doar la 10 minute mai târziu, au fost plecati, cu copilul nou-născut pus în scaunul pentru copii. Nemilos, calculat, rece și terifiant. Această mamă a spus că s-a simțit coplesita și știe că ea nu va uita niciodată imaginea din mintea ei, de a vedea CPS din Norvegia disparand cu copilul ei de numai cinci zile.

Dintr-o dată, CPS din Norvegia a apărut din nou, fara avertizare și a luat un alt copil în vârstă de numai o zi. Ei au spus mamei că urmau să ia fetița de la ea in doar cateva zile, ea primind de la ei o scrisoare in care se declara  că îi lipseau „abilitățile parentale”.

Repet din nou, până când lucrurile se schimbă radical în Norvegia, vă rugăm să nu cereți niciodată ajutor din partea autorităților, atunci când aveti nevoie de ajutor. Găsiti familia și prietenii cu care sa vorbesti, si carora le pasa de tine si doresc ce este cel mai bun pentru tine.

13920906_10208274651557986_3642162915268388004_n

Legaturi:


Categorii

1. DIVERSE, Confiscarea copiilor de catre stat, George Alexander, Video

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

18 Commentarii la “FAMILIA BODNARIU a decis SA RAMANA IN ROMÂNIA dupa ce procuratura norvegiana i-a pus pe parinti SUB URMARIRE PENALA! “Caracatița uriașă nu rămâne niciodată datoare! Este numai un subterfugiu de a-i aresta pe soții Bodnariu și a le lua iarăși copiii”/ TOT MAI MULTI COPII CONFISCATI DE LA NASTERE IN NORVEGIA, prin actiuni de tip GESTAPO, pe motiv de… “lipsa de abilitati parentale”!

 1. Mi se pare că situația familiei Bodnariu este departe de a se fi rezolvat.
  Cred că va veni o cerere de extrădare către statul român.
  Și în acest caz autoritățile române sunt forțate să se pronunțe în privința vinovăției soților Bodnariu.
  Până acum doar cațiva parlamentari s-au implicat mergând în Norvegia dar acum va trebui un răspuns din partea guvernului. Și având în vedere filiera ideologică a acestuia (ONG-uri, Soros, servicii secrete) cred că nu va urma un refuz ferm. Nu știu nici dacă își permit să treacă peste ușoara tentă de susținere a soților Budnariu apărută în presă.
  Probabil se va lansa o nouă dezbare publică pe subiect. Probabil vom auzi din nou voci care să ne spună cât de civilizați sunt vesticii și cât de înapoiați suntem noi și în consecință să susțină un controlul mult mai ferm al statului (și) asupra vieții de familie.

 2. Chiar, ce se mai aude cu toti copiii aceia: ai fam. Nan, ai fam. Barbu, ai Andreei Bradeanu, ai Cameliei Smicala?

  Ideea fam. Bodnariu de a tine permanent opinia publica ‘in priza’ si la curent cu situatia prin retelele de socializare a fost totusi una foarte buna. M-ar bucura sa o vad pusa in practica si in cazul acestor oameni. Altfel, drama lor risca sa cada in uitare si sa ramana iarasi singuri-cuc in fata ‘sistemului’. Si, da, parca as vrea sa vad mai multa implicare din partea BO (nu doar BOR!).

 3. @ Doroteea:

  Despre toti am scris si scriem, multumita, in special, domnului Alexander, care se implica fara odihna in toate aceste cazuri. Din pacate, pana acum, vesti bune nu sunt.

 4. Stiu ca voi ati scris. Ideea e sa aiba si ei o pagina de facebook, de ex, dedicata subiectului si evolutiei lui – cum a facut fam. Bodnariu. Si ma mai gandeam la o mobilizare si presiune din partea BO (la toate nivelurile, inclusiv cele inalt ierarhice).

 5. Camelia Smicala
  · 11 hrs ·


  Maria mea a cazut psihic.Nu poate decat sa planga si sa spuna ca vrea acasa.Si astia de la social spun ca Maria nu mai poate de bine.
  Realitatea e ca e izolata total si numai cei de la social sau in mana cu ei isi spun parerea despre ea.Iar parerea mea nu are nici o importanta.Ca doar am purtat-o in burta,am crescut-o in genunchi 9 ani si am incercat sa o protejez.Dar n-am reusit.Au distrus-o

 6. Aici si eu cred ca preotii ar tr sa mobilizeze la rugaciune si sa faca slujbe speciale pt acesti copii. Propun sa cerem binecuvantare pt 40 de zile de rugaciuni speciale. Chiar e groaznic ce se intampla. Ca politicienii tac si ca judecatorii judeca stramb nu ma mira, dar ca noi, BO, nu izbutim sa ne mobilizam nici macar pt o rugaciune colectiva asta chiar nu e in regula.

 7. @Doroteea: Toate miile de violuri, crime, furturi, sincideri, batjocuri la adresa persoanei umane ce se întâmplă zilnic în lumea aceasta cu ce sunt mai puțin importante decât acest caz? Biserica face ceea ce a făcut de 2000 de ani și anume se roagă pentru toate persoanele care sunt în mâinile diavolului prin slujbe (și cea mai importantă slujbă care este Sfânta Liturghie), prin călugări, prin pustnici și chiar prin mireni ascunși în lume și care se roagă pentru lume.

  Nu mai așteptați să facă ceva preoții ci începeți dumneavoastră să vă rugați pentru toți acești oameni. Hristos asta ne și cere prin exemplul cu Iuda și femeia care I-a uns picioarele cu mir: să nu mai așteptăm pe alții să facă ceva ci noi înșine să ne jertfim (prin rugăciune dacă nu se poate altfel) pentru aproapele chiar acum.

 8. @Sorin

  Eu ii pomenesc zilnic de multi timp pe acesti copii la rugaciune. Dar rugaciunea colectiva are o putere mai mare, e o sarcina preluata pe mai multi umeri – asa e si corect de altfel. Nu sustin ca sunt singura care se roaga pentru ei, dar cu cat mai multi cu atat mai bine.

  Doi: una e cand te rogi generic pentru cei aflati in suferinta (si e bine sa te rogi asa, pt ca sunt mulri si pt ca nu ii stim pe toti individual, si nici suferinta lor exacta), si alta e cand te rogi stiind exact pentru cine te rogi si de ce. De ce e o diferenta? Simplu: pt ca atunci cand cunosti alta e durerea din inima si alta putere are rugaciunea. Rezonam altfel atunci cand avem oportunitatea de a cunoaste exact situatiile si oamenii. Una e sa stiu, generic, ca exista suferinta in lume, oameni bolnavi, maltratati, flamanzi etc, alta e sa cunosc particular cazuri de suferinta extrema. Inima doare (sau ar trebui sa doara, daca sufletul nu e impietrit de-a binelea) atunci cand stii si, drept consecinta, rugaciunea e alta, are alta putere.

  In plus,ma refeream si la o implicare institutionala a ierarhilor BO, la o mobilizare dincolo de granite, de mai mare anvergura. In cazul Bodnariu acei penticostali s-au organizat exemplar. Nu stiu, rugaciunea ar trebui combinata si cu faptele. E vorba de mobilizare colectiva – sunt demersuri care nu se pot face individual si nici nu trebuie facute individual. Sunt oameni care au pozitii care implica anvergura, ei sunt primii care ar trebui sa actioneze, cred eu, pt ca actiunea lor are alta amplitudine.

  In fine, ma uimeste cata atentie se da evenimentului din Creta si cate insomnii par a fi produs credinciosilor romani niste documente pe care nici ei nu le inteleg dar le contesta de zor si, prin contrast, cat de putina preocupare este acordata subiectului acestor familii ortodoxe. Aici nimeni nu vine cu propuneri, cu solutii, cu nimic. In schimb, in materie de teologie brusc toata lumea e experta (desi nu am auzit macar pe UNUL din cei suparati care sa lamureasca DE CE, EXACT – PE TEXT adica – considera ca documentele respective au probleme).

  Mersi de morala, asteptam de la un om asa inteligent si cunoscator al Evangheliilor o solutie ceva mai concreta si inimoasa. Pilde mai potrivite pentru acest caz ar fi fost cele ale slabanogilor: cel de la Vitezda pentru care timp de 38 de ani nu s-a gasit ‘om’ care sa il ajute sa intre in scaldatoare, sau cel din Capernaum pe care, din contra, ravna a patru oameni inimosi care i-au coborat patul prin acoperis ca sa ajunga in fata Mantuitorului este cea care a contribuit decisiv la vindecarea lui.

 9. @ Doroteea:

  Ne-am ingaduit sa ingrosam un paragraf de la tine, sa iasa mai bine in evidenta… Desi “uimirea” ta e, probabil, retorica, indraznesc sa dau totusi eu si un raspuns. De ce? Pentru ca asta e cel mai usor si li s-a mai si spus/sugerat ca asta e calea de mantuire cea mai facila: “marturisesti” pe internet, scrii scrisori dure ierarhilor si gata, ti-ai cumparat biletul spre Rai! Da, chiar asta se crede… Am ajuns la un alt fel de indulgente!

 10. @admin:

  Imi pare bine ca suntem ‘in rezonanta’ :). Dar crede-ma, uimirea mea nu e retorica, e cat se poate de sincera. Paradoxul e batator la ochi!

  ‘Am ajuns la un alt fel de indulgente!’ Corect :)))

 11. Buna ziua, ceea ce scriu eu e doar o opinie a mea. Dupa ce am urmarit povestea acestei familii mi se pare totusi ceva ciudat.
  Pot sa inteleg faptul ca acolo sistemul e extrem de dur si ca a desparti copiii de parintii lor este o suferinta, pe care un sistem o provoaca atat parintilor cat si copiilor. Nu este usor sa lupti. Fereasca Dumnezeu, nu doresc la nimeni.
  Totusi in cazul acestei familii pana la urma nu inteleg cum s-a intamplat. Intai s-a spus ca au fost luate fetele de la scoala, pe urma ca ar fi fost in prealabil o discutie cu directorul scolii (?)…acum ca totul a pornit de la o bataie in autobuzul care ii aducea de la scoala.
  Acum s-au decis sa se stabileasca in Romania si s-au intalnit cu Mihai Gadea, au fost in emisiune la el (?). Femeile acelea doua saracele se lupta pentru copiii lor cu statul roman, ca statul vrea sa le extradeze (cetateni romani). Copiii nu vor sa plece de langa mamele lor. Nu se mai spune mai nimic de ce se intampla cu ele.
  Altii se lupta de ani de zile pe meleaguri straine si nu se mai spune…mai nimic. Familia Bodnariu e intens mediatizata si foarte in siguranta. Mie mi-e teama sa nu spuna cineva ca de fapt cineva vrea sa transmita mesajul ca ei sunt penticostali si uite ce mare siguranta e la penticostali si sa atraga si alte persoane, care nu au legatura cu acest cult. Repet, ce scriu e o parere, daca gresesc, ma iertati.

 12. @ Aniush:

  Da, cred ca gresiti si e pacat. Avantajul lor este ca au o comunitate puternica (mai ales in America) si destul de unita, spre deosebire de ortodocsi – iar asta e spre rusinea noastra, din pacate. Iar Gadea a avut interesul sa ii mediatizeze preferential (fara sa ignore totusi si cazurile Nan si barbu, cel putin), pentru ca Gadea insusi este neoprotestant. Dar pe Realitatea si B1, cum am dat si noi mereu, au aparut mai frecvent cam toate celelalte cazuri, periodic, in mare parte datorita lui George Alexander, dar si lui Alecu Racoviceanu si lui Rares Bogdan. Contradictiile sesizate nu exista, in mod real, doar ca nu toate detaliile au aparut de prima data, initial s-au dat informatii mai putine de catre parinti, insa acum chiar nu s-a spus nimic nou sau diferit.

 13. Pingback: DRAMELE SI DISPERAREA MAMELOR lasate fara copii sau amenintate ca vor fi extradate si inchise pentru ca SI-AU SALVAT COPIII. Cazurile ANA MARIA STANCU si HERMINA GHEORGHE. Celei din urma i-a fost luat copilul DE LA NASTERE de Protectia Copilului din Danem
 14. Pingback: SCANDALUL MUSAMALIZAT AL NORVEGIEI. O ancheta BBC despre expertul psihiatru al BARNEVERNET condamnat (la doar 2 ani si pastrand custodia copiiilor sai!) pentru PORNOGRAFIE INFANTILA. Autoritatile norvegiene sunt acuzate de complicitate si pentru pastrarea
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare