PAPA FRANCISC în România, pe 31 Mai, în ceea ce pare a fi o lovitura de imagine pentru Klaus Iohannis/ Șeful Vaticanului ar avea în program și o „rugăciune” cu PF Daniel la Catedrala Națională

10-01-2019 1 minut Sublinieri

Surse prezidențiale au confirmat pentru Q Magazine că Papa Francisc vine în România în 31 mai, la invitația Președintelui României, Klaus Iohannis, și a Bisericii Catolice.

Sursa citată precizează că Papa va fi așteptat la Cotroceni de Klaus Iohannis.

Ulterior, Papa se va deplasa la Palatul Patriarhal unde va avea o întâlnire cu Preafericirea Sa, Părintele Daniel, Patriarahul Bisericii Ortodoxe Române și cu Sfântul Sinod.

Ulterior, susține Q Magazine, cei doi conducători ai Bisericilor Ortodoxă Română și Catolică, vor rosti o rugăciune comună în Catedrala Neamului, momentul fiind deschis publicului.Suveranul Pontif va merge apoi la Catedrala Catolică Sf Iosif unde va oficia o slujbă pentru catolici.

Va veni Papa Francisc în 2019 în România? Amintim că singura sursă care poate confirma o vizită a Papei este Vaticanul. “Există bune speranțe”, a declarat, la sfârşitul lunii decembrie 2018, arhiepiescopul Ioan Robu, citat de organul oficial de informare Vatican News. ”Este deja o bucurie faptul că Sfântul Părinte se pregătește pentru această vizită. Am văzut că este foarte hotărât și așteaptă să vină în România!”, a mai spus atunci arhiepiscopul Ioan Robu.

Agenţia de presă ACI Stampa, specializată în ştiri din lumea catolică, a trecut în revistă călătoriile confirmate ale Papei, cum ar fi cea în Panama (22-27 ianuarie), cea în Emiratele Arabe Unite (3-5 februarie), cea în Maroc (30-31 martie) şi cea în Macedonia şi Bulgaria (5-7 mai). “La această listă ar trebui să se adauge România”, a anunţat pentru ACI Stampa arhiepiscopul Ioan Robu, de la Bucureşti.

Faptul că etapa în România nu a fost încă anunţată “nu înseamnă că nu se va face”, scrie ACI Stampa. “Ar putea fi, mai degrabă, o vizită de sine stătătoare, independentă de cea în Macedonia şi Bulgaria, cum a fost iniţial prevăzut, pentru că ideea e aceea a unei călătorii de mai multe zile în această ţară, pentru a întâlni comunitatea ortodoxă (majoritară), cea greco catolică şi cea catolică, atingând destinaţii precum Bucureşti, Iaşi şi Alba Iulia. E posibil ca vizita să includă beatificarea a şapte episcopi greco catolici, martiri ai comunismului, cărora le-a fost dedicat recent un documentar video”.

Ştirile de ultimă oră vehiculate în presa din România şi mai ales tonul senzaţional au fost criticate pe reţelele de socializare de voci din mediul Bisericii Catolice. Teologul Wilhelm Danca, preot romano-catolic şi profesor la Facultatea de Teologie Romano Catolică în cadrul Universităţii din Bucureşti, a scris un mesaj pe reţelele de socializare:

“Vine, nu vine Papa in România? Sunt bombardat cu întrebări despre vizita Papei Francisc in România. Unele canale de știri fac deja speculații pe marginea acestui eveniment citând surse prezidențiale. M-am informat. Fals! Fals! Președinția nu a făcut niciun comunicat. Știrile credibile în acest sens vin înainte de toate de la Centrul de Presa al Sfântului Scaun (vaticannews.va/ro) apoi de la Preşedintie …. şi abia după de la Q R Press şi alte tv-uri prea mult însetate de știri tari”.

Și Francisc Doboș, purtător de cuvânt al Arhidiecezei romano-catolice București, a avut o reacție similară, pe contul lui de Facebook:

„Uite papa, nu e papa!
Îmi zbârnâie telefonul: vizita Papei Francisc în România.
Sf. Scaun și Președinția României nu au anunțat nimic oficial. Până nu se anunță oficial toate speculațiile sunt cancan.

PS. Dupe Firea, Veo & Co. mulți se erijează în anunțători / “doboșari””


Categorii

1. DIVERSE, Papa (Papism)

Etichete (taguri)

, , , ,

Articolul urmator/anterior

Actualitate

Comentarii

5 Commentarii la “PAPA FRANCISC în România, pe 31 Mai, în ceea ce pare a fi o lovitura de imagine pentru Klaus Iohannis/ Șeful Vaticanului ar avea în program și o „rugăciune” cu PF Daniel la Catedrala Națională

 1. http://www.presidency.ro/ro/media/comunicate-de-presa – papa de la Vatican va veni in Romania, invitat de presedinte (protestant), de catolici si de autoritatile statului roman (secularisti, pentru ca statul roman e secular). Lipseste invitatia PS Daniel si a Sinodului BOR. Rugaciune comuna: se asteapta sa fim acolo, sa aplaudam rugaciunea cu heterodocsii? Asta e deja subiect de anatema. Sa ne rugam pentru sufletele lor si sa ne pocaim noi pentru ei, poate ii iarta Dumnezeu!

 2. ”În declarația oferită Agenției de Presă Catolice, șeful Bisericii Catolice din Romania, Ioan Robu, nu s-a ferit să-l critice pe Patriarhul Daniel al Bisericii Ortodoxe Române, pe care l-a pus în contrast cu precedesorul său, Patriarhul Teoctist:

  Patriarhul Daniel, care a preluat conducerea Bisericii Ortodoxe în 2008, nu a încurajat celebrarea de rugăciuni comune între confesiuni, nici cu catolicii, nici cu alte credințe. Nu a existat nicio slujbă comună în timpul Săptămânii de rugăciune pentru unitatea creștinilor, afirmă Robu.”

  Sursa: Antena3.ro

  Prelatul romano-catolic spune adevaruri doar pe jumatate. Da, este adevarat ca in prezent Patriarhul Daniel nu incurajeaza acest tip de actiuni. Insa, aceasta atitudine o are de cativa ani incoace. Sa ne amintim ca acum ceva ani acest monsenior era invitat pe deal la acele slujbe in comun. Asa ca mai usor cu pianul pe scari!

 3. IPS Teofan a interzis participarea ortodocsilor la aceste slujbe inca din 2008, dupa ce a devenit mitropolit la Iasi. Argumentele au fost de ordin canonic. Nu stiu exact, dar cred ca hotararea a fost luata in Sfantul Sinod. Nici rugaciunea Tatal Nostru nu este la fel la catolici si la ortodocsi. Ma intreb ce fel de rugaciuni “comune” am putea face !

 4. https://evz.ro/papa-francisc-va-vizita-catedrala-mantuirii-neamului-cine-va-put.html

  “Vasile Bănescu a adăugat că este dorința Papei Francisc să viziteze noua catedrală. „La dorinţa Papei Francisc de a vizita noua catedrală se va merge acolo unde evident va fi acces public, iar cei doi (n.r – Papa Francisc şi Patriarhul Daniel) vor avea un cuvânt, se va rosti rugăciuni, se va cânta. Programul nu e definitivat, dar acestea sunt reperele generale”, a spus Bănescu.”

  Ma indoiesc ca dezacordul ii apartine lui Banescu si sper din inima ca ai nostri se vor abtine de la rugaciuni comune.

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Carti

Documentare