Parintele Iustin Parvu la hramul Manastirii Poarta Alba, impreuna cu IPS Teodosie (VIDEO)

17-06-2012 1 minut Sublinieri

Moment emoţionant la Poarta Albă. De sărbătoarea Sfinţilor Români, zeci de credincioşi au luat parte la slujba primului hram al noului lăcaş de cult de la Poarta Albă, închinat celor care au pierit în timpul construcţiei Canalului Dunăre-Marea Neagră. Sfânta Liturghie a fost oficiată de Înalt Prea Sfinţitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, împreună cu părintele Iustin Pârvu, unul dintre supravieţuitorii închisorii comuniste.

Cea mai mare lucrare de inginerie din istoria României a fost plătită cu viaţa de mii de oameni. Pentru martirii “canalului morţii”, în apropierea localităţii Poarta Albă va fi ridicată o mănăstire. După ce în urmă cu două săptămâni a fost pusă piatra de temelie, astăzi, de sărbătoarea Sfinţilor Români, Înalt Prea Sfinţitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, a oficiat prima slujbă pe locul unde se va ridica lăcaşul de cult. Printre cei care au supravieţuit ororilor de la Canal se află şi părintele Iustin Pârvu, acum în vârstă de 93 de ani.

La slujba oficiată exact pe locul unde se aflau temniţele muncitorilor, dar şi lângă movila sub care se spune că zac mii de oseminte, au luat parte zeci de credincioşi din tot judeţul Constanţa. Pentru cei care doresc să sprijine construcţia mănăstirii închinată martirilor de la Canal, Arhiepiscopia Tomisului a deschis trei conturi bancare în care se pot face donaţii. Construcţia Canalului Dunăre-Marea Neagră a început în anul 1949, dar lucrarea a fost terminată 35 de ani mai târziu. Aproximativ două mii de oameni îşi dorm somnul de veci în gropi comune, în cimitire fără cruci sau direct sub lutul malurilor ce se surpau aproape zilnic.


Parintele Justin Parvu si IPS Teodosie la Poarta… de ZiaristiOnlineTV


Categorii

1. DIVERSE, Inchisorile comuniste/ Crimele comunismului, IPS Teodosie Petrescu, Parintele Iustin, Video

Etichete (taguri)

, , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

10 Commentarii la “Parintele Iustin Parvu la hramul Manastirii Poarta Alba, impreuna cu IPS Teodosie (VIDEO)

 1. SANATATE MULTA PARINTELUI IUSTIN PIRVU ESTE UN SFINT DOAMNE AJUTA

 2. Vrand Domnul, vom avea o “catedrala a mantuirii neamului” la Poarta Alba.

 3. Durerea morţii stăpâneşte
  În plaiul nostru strămoşesc
  Căci fiara de la Miază Noapte
  Sugrumă tot ce-i românesc.

  Tânjeşte vatra părăsită
  A bieţilor români pribegi
  Şi lumea fuge îngrozită
  De multele fărădelegi.

  Podoaba ţării azi se pierde
  Feciorii casei sunt streini,
  Azi codrul nu mai este verde,
  Iar florile sunt mărăcini.

  Azi pâine s-a făcut amară
  Şi apa-i neagră de venin
  Văzduhul a ajuns povară,
  Iar traiul omului … un chin.

  De multă vreme nu se-aude
  Sub cerul Ţării înroşit,
  Decât al sputnicilor vuiet
  Şi geamătul celui robit!

  fragment din poezia Sf. Ioan Iacob LA NOI ACASA

 4. DOAMNE MANTUIESTE TOATE SUFLETELE ! AMIN !

  mircea

 5. SĂRUT MÂNA PĂRINTELUI NEAMULUI ROMÂNESC PREASFINȚIA SA IUSTIN PÂRVU!!!!!!!!!!MULTĂ SĂNĂTATE PĂRINTE SCUMP!!!!!!MAICA DOMNULUI ȘI TOATE PUTERILE BUNE ALE BUNULUI DUMNEZEU SĂ VĂ OCROTEASCĂ!!!!!!!!MILIOANE DE MULȚUMIRI PĂRINTE SCUMP PENTRU TOT CE FACEȚI!!!!SUNTEM ATÂT DE DATORI!!!!!!DUMNEZEU SĂ ADUCĂ LUMINA ÎN SUFLETELE TUTUROR,RUGĂCIUNEA,MĂRTURISIREA ADEVĂRULUI, JERFA, IUBIREA, AȘA CUM BUNUL ȘI SCUMPUL NOSTRU PĂRINTE IUSTIN PÂRVU DOREȘTE ȘI CU BUNĂTATEA SUFLETULUI DOMNIEI SALE PARCĂ NE ROAGĂ SĂ DESCHIDEM ȘI NOI OCHII!!!!ACUM SIMT CĂ NU MAI SUNT CUVINTE PENTRU A EXPRIMA MAREA IUBIRE ȘI RESPECTUL CE ÎL PORT UNUI PĂRINTE CARE ESTE PRECUM MIEREA, PÂINEA, APA DE IZVOR!!!!!!!!ROMÂNI RUGAȚI-VĂ CONTINUU ȘI MĂRTURISIȚI ADEVĂRUL!!!SĂ NE IUBIM SFINȚII ȘI SĂ FIM STREJERI AI CREDINȚEI NOASTRE STRĂBUNE CURAT ORTODOXE..SĂ CITIM CU TOȚII CARTEA ,,SINGUR ORTODOXIA,,A PĂRINTELUI ARSENIE PAPANCIOC!!!NE BUCURĂM CĂ PREASFINȚIA SA ARHIMANDRITUL TOMISULUI ȘI CALATISULUI A SLUJIT ALĂTURI DE DUHOVNICUL NEAMULUI ROMÂNESC CARE ESTE UN SFÂNT ÎN VIAȚĂ!!MERGEM PE URME DE MARTIRI AI CREDINȚEI ȘI DESCOPERIM ADEVĂRATA JERTFĂ ȘI ADEVĂRATA IUBIRE DE NEAM, DE ȚARĂ, DE STRĂMOȘI ȘI DE URMAȘI…SLĂVIT SĂ FIE DOMNUL!!!AMIN!!!AMIN!!!AMIN!!!

 6. Dumnezeu sa/l tina sanatos pe Patintele Iustin Parvu sa ne poata calauzi in continuare! Doamnne ajuta !

 7. Pingback: Cinstirea Sfintilor Inchisorilor a depasit granitele: OASPETI GRECI LA AIUD. In plus: parintele Ciprian Staicu despre MARTIRII PRIGOANEI COMUNISTE [video] - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
 8. Pingback: Interviu cu Parintele Augustin de la Aiud despre MUCENICII NEAMULUI DIN INCHISORILE COMUNISTE: SUFERINTA, PILDE SI MINUNI. Ce se intampla cu generatia noastra, ce avem noi de facut pentru a invata de la sfintii inchisorilor? - Razboi întru Cuvânt - Reco
 9. Pingback: PARINTELE IUSTIN – 40 de zile de la adormire. MARTURII CALDE DE PARINTI-UCENICI (Ieromonahii Iustin Petre, Augustin si Amfilohie): Puterea duhovniceasca zdrobitoare a tacerii rugatoare si a compasiunii jertfitoare -
 10. Pingback: UZINA DE EXTERMINARE DE LA “CANAL”. Martiri si tortionari - Recomandari
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare