Patriarhul Bisericii Bulgare critica LIDERII POLITICI si BINECUVANTEAZA protestatarii

7-07-2013 1 minut Sublinieri

Patriarch-Neofit-by-Vessela-Ignatova-bg-patriarshia-bg-e1362696702651-604x272

Patriarhul Neofit al Bisericii bulgare a spus ca Dumnezeu pune oameni in pozitii de conducere nu pentru ca acestia sa-si satisfaca ambitiile personale si obiectivele proprii ci pentru a fi slujitori. 

Neofit, ales patriarh in februarie 2013 intr-o perioada de proteste fata de costurile traiului, a vorbit pe fondul acelorasi proteste anti-guvernamentale neintrerupte. 

Desi nu a luat partea nimanui, Patriarhul a transmis, mai devreme, un mesaj catre protestatari in care acesta ii binecuvanta. 

Vorbind, pe 4 iulie, la o ceremonie in care a primit un premiu pentru conducere, Neofit a spus ca un lider real este cel care se incredinteaza complet vointei lui Dumnezeu si ingrijirii oamenilor. Acest lucru ar trebui sa fie facut nu din obligatie, ci de bunavoie, a mai adaugat el. Neofit a spus ca umilinta este o virtute necesara pentru un adevarat lider.

“Lipsa smereniei la un lider, lipsa puterii launtrice de a depasi dorintele eogiste, mandria, egocentrismul, vanitatea, toate acestea sunt un obstacol insurmontabil ce impiedica manifestarea responsabilitatii fata de popor”. 

Lipsa smereniei este un obstacol si pentru alt lucru esential pentru un bun lider: capacitatea de a ii asculta pe ceilalti, de a invata, de a primi sfaturi si critica si de a le urma. 

Un lider care ar mandria de a fi convins ca deciziile sale sunt mereu corecte si ca nu poate gresi are ingredientele necesare pentru esec garantat, a spus Neofit. 

“Cand cineva este imputernicit sa ia decizii ce afecteaza multi oameni, trebuie sa fie foarte atent si responsabil, in mod special smerit in fata constiintei slabiciunii omenesti si imperfectiunii sale”, a spus Neofit.

Conducerea este un dar al lui Dumnezeu dar si o mare responsabilitate, a mai adaugat Neofit, citand din Biblie: “cui i s-a dat mult, mult i se va cere”. 

 


Categorii

1. DIVERSE, Biserica Ortodoxa Bulgara, Revolte populare, revolutii, Traduceri

Etichete (taguri)

, , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

6 Commentarii la “Patriarhul Bisericii Bulgare critica LIDERII POLITICI si BINECUVANTEAZA protestatarii

  1. Multumesc pt. ca ne-ati reamintit cum trebuie sa fie un lider 🙂

  2. Asteptam aceleasi mesaje si de la Patriarhul Daniel.

  3. Acum cativa ani, la ,,inscaunarea” IPS Irineu la Craiova,a venit si PF Daniel. Cu putin timp inainte, fusese o mare aducare ecumenista la Sibiu, iar un mirean revoltat a inceput sa-l ia la rost pe patriarh pe un ton dur. I-a spus patriarhul: ,, Sa fii anatema tu si cei care te invata, noi vom da raspuns pentru ce facem nu tu”…respectivul a ajuns la stilisti cu preotul duhovnic peste ceva vreme. Sa fim atenti fratilor crestini cand tot aratam cu degetul spre ierarhi, sa ne fie noua model Par Justin care si-a cerut iertare de la patriarh in ultimele zile ale vietii. Bunul Dumnezeu sa ne lumineze sa-I urmam pe calea Sa cea stramta! Sa ma iertati daca v-am smintit. Doamne-ajuta!

  4. pt admin

    da vad ca critica politicienii si….Mitropolitul Varnei a fost gasit… inecat…
    http://www.ziuaveche.ro/international/externe/mitropolitul-varnei-s-a-inecat-in-marea-neagra-178613.html

  5. Pingback: Mitropolitul Nicolae al Plovdivului critica vehement guvernul Bulgariei: EREZIILE SATANICE S-AU AMESTECAT IN POLITICA. Biserica Bulgariei reclama MARGINALIZAREA in raport cu AUTORITATILE LEGISLATIVE | Cuvântul Ortodox
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare