JIM CAVIEZEL, actorul principal din filmul „Patimile lui Hristos”: PERSECUȚIA ÎNCEPE DIN INTERIORUL BISERICII. Actorul se referă la cardinalii și episcopii ce „colaborează” cu promotorii CULTURII ANULĂRII și ai închiderilor bisericii sub pretextul pandemiei. „Sunt mulţi dintre noi care sunt de-a dreptul iude!” (Video)

25-09-2020 4 minute Sublinieri

National Catholic Register:

Mel Gibson lucrează la continuarea filmului Patimile lui Hristos, conform spuselor lui Jim Caviezel

Site-ul IMDB, o bază de date online despre filme, spune că pelicula este în curs de realizare și este programată a fi lansată în 2022.

Se avansează la continuarea Patimilor lui Hristos al lui Mel Gibson, care se află acum la a treia versiune de producţie, a spus actorul Jim Caviezel.

Întrebat despre film de către publicaţia Breitbart News la începutul acestei luni, Caviezel, care L-a interpretat pe Iisus în Patimile lui Hristos din 2004, a răspuns: “Mel Gibson tocmai mi-a trimis a treia variantă a filmului, a treia schiță. Urmează să sosească. Se numește Patimile lui Hristos: Învierea”.

Caviezel a adăugat: “Va fi cel mai mare film din istoria lumii” și va prezenta întâmplările din jurul Învierii lui Hristos.

Site-ul IMDB, o bază de date online despre filme, spune că filmul este în curs de realizare și lansarea lui este programată pentru 2022.

Zvonurile despre o continuare au apărut încă din 2016, când Gibson a anunțat că se alătură lui Randall Wallace, scenaristul filmului lui Gibson din 1995, Braveheart, pentru a crea producţia cinematografică.

S-au depus eforturi pentru ca mulţi membri ai distribuției Patimilor lui Hristos, care a fost lansată în 2004, să își reia rolurile. Evident, acest lucru l-a inclus pe Caviezel, dar şi alții au fost de acord să joace în film, printre care Maia Morgenstern, care a interpretat-o ​​pe Preasfânta Fecioară Maria, Christo Jivkov, care l-a jucat pe Pilat și Francesco De Vito, care l-a interpretat pe Sfântul Petru.

Gibson a declarat că intervalul temporal asupra căruia se concentrează filmul va fi foarte scurt – cele trei zile ce încep în Vinerea Mare la ora 15 şi se sfârşesc în Duminica Paștelui. Conform spuselor, se va merge pas cu pas în urma evenimentelor care au dus la Înviere, așa cum au fost trăite de către apostoli, dar va urmări și uneltirile care au avut loc în palatul lui Irod și se va încheia cu evenimentele care au avut loc la Ierusalim în Duminica Învierii.

Vorbind la emisiunea lui Raymond Arroyo, Fox Nation, de la postul EWTN la începutul acestui an, Caviezel a spus: “Va fi o capodoperă”, adăugând că este “atât de necesar în acest moment”, pentru că astfel de filme “nu se pot face acum”, sugerând că industria filmului trece cu vederea temele biblice. “Filmele pe care le fac sunt Marvel Comics. Îl vedeţi pe Superman. Nu-L vedeţi pe Iisus… Eu am şansa să joc rolul Celui mai mare super-erou care a existat vreodată”.

În interviul său cu Breitbart, Caviezel a fost întrebat cum i-a influenţat cariera primul film. “Filmul a explodat. A fost cu mult deasupra a ceea ce se prevăzuse . Te-ai gândi: <O, o să ai mult de lucru!> Nu, n-am avut. Nu mai eram pe lista studiourilor. Partea asta a dispărut”, a spus el, făcând aluzie la modul în care rolul lui Iisus l-a făcut să fie inclus pe lista neagră de la Hollywood.

Referindu-se la rol, el a spus: “mi-a fost dat de la Dumnezeu. Nu mi l-am dat eu mie, dar este ceva care mi-a deschis o mare înţelegere… Am simțit cu adevărat că credința este cu mult mai mare decât industria și Hollywood-ul și mai mare decât Partidul Republican sau Democrat sau orice altceva. “

Caviezel a fost şi rănit fizic în timpul filmărilor la Patimile lui Hristos. Când L-a jucat pe Iisus purtând crucea grea de lemn, crucea a căzut peste el, făcându-l să-și muște limba și să sângereze. “Acum, pe filmare, veți vedea sânge coborându-mi pe buză. Acesta este, de fapt, propriul meu sânge”, a spus el, adăugând că și umărul i-a fost grav rănit. De asemenea, a fost rănit într-o altă scenă care i-a în care a primit o rană de 14 inci pe spate.

Caviezel, care joacă într-un nou film numit Infidel despre persecuția creștinilor din Orientul Mijlociu, a declarat într-un interviu recent că “persecuția barbară asupra creştinilor este ceva care continuă și astăzi” și “ar trebui să fim conștienți de asta și implicați în această problemă.” El i-a provocat pe ascultători să nu fie indiferenţi, să înfrunte și “barbaria avortului” și să-și amintească că toți se vor confrunta cu judecata lui Dumnezeu.

Vorbind și la Fox News Nightly în această săptămână, Caviezel a tras un semnal de alarmă împotriva indiferenţei preoților și episcopilor în fața “culturii anulării” (cancel culture), care stau cu mâinile încrucişate în timp ce bisericile și statuile sunt arse și distruse și țin bisericile închise într-un moment în care oamenii au nevoie ca ele să fie deschise, mai ales cei care sunt împinşi spre sinucidere. O astfel de “colaborare” cu guvernatorii și primarii, a avertizat el, este “punctul de unde începe persecuția”.

“Suntem mulți dintre noi acum care suntem de-a dreptul Iude, Pilaţi din Pont sau farisei”, a spus el și și-a exprimat dezgustul că “nu se poate face diferenţa dintre un preot, un episcop sau un politician”. “Cauza este faptul că sunt căldicei și Hristos are un loc foarte special pentru ei, iar ei știu asta”.

O mare parte din pelicula Patimile lui Hristos a fost filmată în Italia, în special în orașul Matera din sud-estul ţării, din apropiere de Bari. Preoții ordinului Legiunea lui Hristos le-au oferit sprijin spiritual lui Gibson și echipei sale în timp ce se aflau la Roma și pe platourile de filmare.

Filmările la continuarea peliculei vor avea loc în Israel, Maroc și în unele părți ale Europei, inclusiv Italia, iar distribuția și echipa este posibil să se reîntoarcă la Roma pentru a se folosi de celebrele resurse cinematografice ale “Cinecittà”, în sudul orașului.

fragment din interviu

Care sunt îngrijorările tale astăzi legate de rolul credinţei şi de ceea ce credincioşii ar trebui să facă?

Ce fel de importanţă are azi? Ei bine, are importanţă pentru că avem chestia asta numită “cultura anulării” (cancel culture) şi dacă creştinii nu sunt atenţi, ea va anula şi creştinismul, căci mulţi dintre păstorii noştri, episcopii noştri, preoţi noştri îşi lasă bisericile să fie arse. De unde ştim asta? Păi apare chiar la ştiri: statuile sunt dărâmate, ei nu spun nimic. Şi am urmărit filmul pe care l-a făcut Mel Gibson, Braveheart, în care îi ai pe englezi ca băieţi răi împotriva scoţienilor. Dar adevăraţii băieţi răi erau colaboraţioniştii! De-asta suntem în situaţia asta acum. Nu putem să mergem la biserică, nu putem să intrăm în biserica noastră – de ce? Fiindcă o să te contaminezi, nu? Şi atunci de ce putem să mergem cu avionul?! Am prieteni care s-au sinucis, am colegi din trupele SEAL care şi-au pierdut şapte dintre prieteni, care şi-au luat viaţa. N-ar fi fost de ajutor să poată să intre într-o biserică, mai ales în perioada asta? Ba cum să nu! Mersul la biserică ajută în tulburările mentale? Da, ajută!

De aici începe persecuţia: trebuie să ai oameni în interiorul bisericii tale care să nu se ridice împotriva guvernatorilor, care să nu se opună primarilor şi iată cum Scripturile sunt foarte vii acum!

Mie mi-a fost dat să joc rolul lui Hristos. Unora dintre noi ne place de Sf. Petru sau de Sf. Pavel, dar sunt mulţi dintre noi care sunt de-a dreptul iude! Sau sunt Pilaţi din Pont. Sau sunt farisei! Şi e chiar ruşinos dacă nu se vede nicio diferenţă intre un preot, un episcop sau un politician. E foarte trist! Dar asta se cheamă a fi căldicel şi Hristos are un loc foarte special pentru ei, iar ei ştiu asta!

DONALD TRUMP citează pe Twitter un autor catolic: „SE DUCE UN RĂZBOI ÎMPOTRIVA CREȘTINISMULUI” (Video)/ Discurs bun, dar tardiv al președintelui Americii de Ziua Independenței: „IDEOLOGIA RADICALĂ care ne atacă va transforma societatea noastră într-un LOC AL REPRESIUNII”

SFÂNTA EUHARISTIE INTERZISĂ de către guvernul orașului TORONTO, Canada. Părintele Fanourios Pappas: “PERSECUȚIA BISERICII CONTINUĂ” (Video). Statul american CALIFORNIA a INTERZIS CÂNTATUL în biserici

Și totuși, ce se întâmplă în SUA?/ BURGHEZIA BOLȘEVICĂ ȘI NOUA TEOCRAȚIE SECULARĂ AMERICANĂ/ Spectrul lui Soros bântuie „REZISTENȚA” anti-Trump/ “Black Lives Matter”: cel mai puternic partid din SUA?

ARHIEPISCOPUL CATOLIC VIGANO transmite un avertisment puternic către președintele Trump: în spatele violențelor sunt cei care vor să profite de DEZORDINEA SOCIALĂ. Trimiteri directe la FORȚELE MASONICE și critici dure la adresa clericilor „BISERICII SUBTERANE”, vasali mercenari ai statului profund, gândirii aliniate și NOII ORDINI MONDIALE

Cum o ia AMERICA pe urmele RUSIEI BOLȘEVICE. Comentarii, reacții și analize despre stupefianta REVOLUȚIE CULTURALĂ care a cuprins SUA/ Tucker Carlson despre BLACK LIVES MATTER și sensul revendicării ABOLIRII POLIȚIEI/ Soros, revoluționarii profesioniști și NOUL LEVIATHAN

URMĂTOARELE ȚINTE ALE REVOLTELOR: BISERICILE si CREȘTINII TRADIȚIONALI? Activist proeminent al “BLACK LIVES MATTER” incită la DEMOLAREA statuilor lui Iisus și Maicii Domnului pe motiv de „SUPREMATISM ALB”. Cu toate acestea, înalți clerici CATOLICI ȘI ORTODOCȘI (!) se alătură mișcării BLM

Tucker Carlson despre ATACURILE ÎMPOTRIVA CREȘTINISMULUI din SUA sub pretextul antirasismului (Video). Eric Metaxas: dacă liderii religioși creștini nu reacționează, OAMENII VOR FI LOVIȚI/ Statul California ÎNCHIDE BISERICILE pe motiv de creștere a cazurilor de Covid-19

GÂNDURI DESPRE REVOLUȚIA CULTURALĂ/ Conducătorul Bisericii Anglicane devine tovarăș de drum al revoluției: UNELE STATUI DIN LOCURILE DE ÎNCHINARE VOR FI DATE JOS/ Tucker Carlson: președintele Trump ar putea pierde alegerile (Video)/ Unde sunt apărătorii Occidentului?/ AGENDA RADICALĂ A ACTIVIȘTILOR BLM

Cum o ia AMERICA pe urmele RUSIEI BOLȘEVICE. Comentarii, reacții și analize despre stupefianta REVOLUȚIE CULTURALĂ care a cuprins SUA/ Tucker Carlson despre BLACK LIVES MATTER și sensul revendicării ABOLIRII POLIȚIEI/ Soros, revoluționarii profesioniști și NOUL LEVIATHAN

ANTIRASISMUL CA PSEUDO-RELIGIE. Tulburătoarele scene ale PENITENȚEI PUBLICE, uneori în masă, la care se supun persoanele albe în contextul violențelor din SUA (Video)/ TUCKER CARLSON: „Gloata vrea totala înjosire a adversarilor săi”/ Activist anti-rasist la CNN: COPIII ALBI NU MERITĂ SĂ FIE INOCENȚI/ Joe Biden, contra-candidatul democrat al lui Trump: RASISMUL E PĂCATUL ORIGINAR AL SUA

Și totuși, ce se întâmplă în SUA?/ BURGHEZIA BOLȘEVICĂ ȘI NOUA TEOCRAȚIE SECULARĂ AMERICANĂ/ Spectrul lui Soros bântuie „REZISTENȚA” anti-Trump/ “Black Lives Matter”: cel mai puternic partid din SUA?


Categorii

1. DIVERSE, Corectitudine politica/ Marxism cultural, Cultura, Razboiul impotriva Bisericii/ crestinismului

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

3 Commentarii la “JIM CAVIEZEL, actorul principal din filmul „Patimile lui Hristos”: PERSECUȚIA ÎNCEPE DIN INTERIORUL BISERICII. Actorul se referă la cardinalii și episcopii ce „colaborează” cu promotorii CULTURII ANULĂRII și ai închiderilor bisericii sub pretextul pandemiei. „Sunt mulţi dintre noi care sunt de-a dreptul iude!” (Video)

  1. Sub acoperirea Sfintei Scripturi, cum ca “trebuie sa ascultam stapanirile si pe conducatorii nostri care sunt pusi de Dumnezeu”, preotii indeamna sa stam linistiti, sa pastram masca, sa nu mai pupam icoanele si sa nu ne tulburam de cele ale acestei lumi. Asa o fi?

  2. Pingback: „Alegeți cu înțelepciune în aceste zile. Consecințele sunt veșnice”. Mărturia unui preot catolic bolnav în stadiu terminal: COVID ESTE FOLOSIT DE DUȘMAN PENTRU A TRAGE SUFLETELE ÎN IAD. Trebuie să luptăm!
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare