[update video] PONTA ATINGE NOI CULMI ALE TUPEULUI: Trebuie neaparat sa scumpim gazul, pentru ca platim cel mai ieftin gaz din Europa! CUM MANIPULEAZA GROSOLAN PREMIERUL, IN STIL BASESCU

19-06-2013 2 minute Sublinieri

SCUMPIREA GAZELOR si tupeul manipulator al premierului Ponta

Guvernul susţine că în România sunt cele mai ieftine gaze din Europa. De altfel, premierul a spus că Boc a procedat corect când a liberalizat piaţa gazelor din România.

Din emisiunea “La ordinea zilei” (Antena 3) cu Dana Grecu si Radu Tudor – 19 iunie 2013 despre declaratiile cinice si manipulatoare ale premierului Victor Ponta privitoare la “necesitatea” scumpirii gazului si a exploatarii gazelor de sist.

comenteaza: Robert Veress (jurnalist), Achille Costin Dutu (Federatia Sindicatelor din Petrochimie), Razvan Dumitrescu (jurnalist), senatorul Cosmin Nicula (PSD), fostul ministru Teodor Atanasiu (PNL), secretarul de stat Codrin Scutaru (Ministerul Muncii)

***

Nota noastra:

Premierul Ponta a recuperat si chiar promite sa depaseasca mult in tupeu atitudinea unor mai vechi executanti mancurtizati ai agendei anti-sociale europene. Problema e ca, spre deosebire de un Boc sau un MRU, de fapt, ce sa mai, spre deosebire de un Basescu, Ponta are 70% sustinere parlamentara si o sustinere populara enorma. Deci are putere si sustinere, neavand nicio opreliste sa puna in aplicare ordinele eurocratilor si ale altor puternici ai lumii. Dar sa vedem de ce premierul are tupeu si de ce manipuleaza.

  1. Romanii ar plati cel mai ieftin pret la gaze din Europa.

Tupeul consta in modul in care a fost spusa replica: pe un ton insinuant-tendentios, ca si cum ar spune:

cum e posibil asa ceva, ar fi trebuit sa scumpim de mult gazele, si in loc sa se protesteze atata impotriva liberalizarii, ar fi trebuit sa se faca demonstratii in care sa se ceara scumpirea, iar populatia sa-si fi cerut iertare de la UE ca a platit acest pret de parazit!”

Punct comun cu Basescu: culpabilizarea oamenilor pentru o vina imaginata – pretul cel mai mic la gaze – ca strategie de a inchide gura opozantilor. Deci nu ajunge un sec: ASA TREBUIE, ci neaparat sa spuna: SA VA FIE RUSINE, CETATENI SI IMM-URI! Si neaparat atitudinea: SA ZICETI MERSI CA VA MAI LASAM SA TRAITI si doar va cerem mai multi bani.

Manipularea consta in faptul ca pretul cel mai ieftin la gaze din Europa platit de romani este doar o parte a imaginii globale, pentru ca acest pret nu este pus in corelatie cu veniturile romanilor comparate cu media europeana! Si cu alte si alte date financiare si sociale comparate care arata in ce saracie se afla romanii si ca acel pret mai ieftin este, in realitate, deja la limita sportabilitatii pentru noi…

Iata, de pilda, o statistica similara in cazul pretului la energie:

Romanii “rabdatori” platesc deja energia electrica DUBLU fata de ceilalti europeni, dupa puterea de cumparare

Ca sa nu mai punem la socoteala faptul ca romanii, spre deosebire de alti europeni, au cat de cat resurse proprii. Si atunci… la ce le mai au, daca nici macar atat lucru nu pot trage profit de pe urma propriilor resurse, anume mentinerea unui pret cat de cat suportabil pentru populatie?! 

In acest context, manipularea a continuat si cu problema exportului de la rusi, adusa in discutie total aiurea si contradictoriu:

2. Daca platim cel mai ieftin pret la gaze, atunci trebuie sa-l scumpim… mai ales ca vom exploata si gazele de sist ca sa nu mai depindem de rusi.

Asta este, in rezumat, declaratia premierului. Perfect… antilogica si sfidatoare, tragand spuza pe turta lobby-ului gazelor de sist chiar si cand vorbeste despre necesitatea scumpirii pretului la gaze!

Si un raspuns foarte “socialist” fata de protestele sindicate de astazi, ca si anuntul facut de ministrul sau, C-tin Nita, legat de vanzarea intregii productii de gaze pe bursa.

Capitalism foarte salbatic, ce sa mai… Capitalism in loc de paine, de fapt. De acum… SCAPA CINE POATE!

Altfel, ce sa spunem: intr-adevar, Ponta s-a tinut de cuvant si USL-ul, iata, arata ca se poate nu doar sa tai, ci sa si adaugi… la preturi. Si la minciuni!

556734_518060594885777_1192570899_n

***

Intreaga productie de gaze naturale ar putea fi vanduta pe bursa, a declarat ministrul delegat pentru Energie, Constantin Nita, la finalul sedintei de Guvern. Potrivit ministrului aceasta este propunerea Guvernului in urma discutiilor purtate cu reprezentantii sindicatelor din petrochimie care au protestat miercuri in fata Palatului Victoria. “Ne-am inteles cu ei ca saptamana viitoare, impreuna cu patronatele, la departamentul pentru energie sa avem inca o discutie. Propunerea noastra va fi, probabil, ca intreaga cantitate de gaze naturale produsa in Romania sa fie vanduta pe bursa”, a spus Nita. Acesta a precizat ca exceptie vor face cantitatile care au pret reglementat.

“Maine o sa am o discutie cu cei de la Autoritatea Nationala de Reglementare in Domeniul Energiei pentru punerea in practica a platformei de gaze naturale, in asa fel incat pretul sa se creeze pe bursa si sa nu mai avem probleme de cantitate vanduta de catre producatorii nationali(…)Incercam o asemenea varianta sperand ca pretul la bursa sa fie cat mai mic”, a precizat Nita.

Intrebat cum va putea obliga o companie privata precum Petrom sa vanda pe bursa, Constantin Nita a spus ca va exista interes in conditiile in care toti cumparatorii se vor indrepta catre bursa.  “Nu o sa oblig, dar o sa constate ca pretul se formeaza pe bursa. Toti cumparatorii se vor duce intai la bursa si pe urma se vor duce la cel care vinde direct.  Petrom va vinde cum va dori, insa Romgaz, exceptand cantitatea care va fi reglementata, va putea sa o puna pe bursa”, a afirmat Nita.

Aproape 1.000 de sindicalisti au protestat miercuri in Piata Victoriei din Bucuresti, in fata sediului Guvernului, cerand stoparea calendarului de crestere a preturilor la gazele naturale si energia electrica.

nita-decis.transgaz-si-romgaz-se-muta-la-bucuresti


Categorii

1. DIVERSE, Batalia pentru resurse, Gazele de sist, Opinii, analize, Razboiul impotriva Romaniei, Uniunea Europeana, globalizare, guvernarea europeana (UE), Video

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

5 Commentarii la “[update video] PONTA ATINGE NOI CULMI ALE TUPEULUI: Trebuie neaparat sa scumpim gazul, pentru ca platim cel mai ieftin gaz din Europa! CUM MANIPULEAZA GROSOLAN PREMIERUL, IN STIL BASESCU

  1. Multe lepre din cercul puterii au actiuni la companiile din domeniul energetic – asa ca vor fi direct interesati sa jecmaneasca si ultimii bani din buzunarele bezmeticilor de romani –

  2. Pingback: CATRE O TARA “DE PRODUCTIE, NU DE LAUZE”? Batjocorirea “fatucilor” cu “copii pe banda rulanta” sau CUM ESTE PERSECUTATA MATERNITATEA in tara Basestilor si Borzilor/ Politica eliminarii din sistem a celor care “nu
  3. D-apoi ce, numai gaze? Paie și coceni!

  4. Pingback: GHILOTINA LIBERALIZARII PRETULUI LA GAZE pe esafodul “independentei energetice” [video]. Traian Basescu despre “OBLIGATIA” Romaniei de a exploata GAZELE DE SIST in conditiile esecului NABUCCO - Recomandari
  5. Pingback: E oficial: ROSIA MONTANA INCLUSA DE PONTA IN PLANUL DE INVESTITII SI LOCURI DE MUNCA!/ Alta: redeventele la GAZELE DE SIST si la cele din Marea Neagra vor fi MAI MICI! - Recomandari
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare