Cuvantul IPS Teofan la Inaltarea Domnului (VIDEO) in apararea familiei crestine de pacatele contra firii: CARMUITORII VREMELNICI AI TARII SA ASCULTE DE CONSTIINTA SI DE POPOR, NU DE GLASURILE DE SIRENA DIN ALTA PARTE!

14-06-2013 4 minute Sublinieri

Vezi si:

***

MarsabaFemeiaIntorsInapoiSare

Predica IPS Teofan, Mitropolitul Moldovei si Bucovinei, la praznicul Inaltarii Domnului, Manastirea Neamt 2013

“Am ascultat astazi, la dumnezeiasca Liturghie, in interiorul careia suntem, doua texte alese de biserica din Noul Testament pentru a fi ghid si calauza credinciosilor in acest mare praznic, in aceasta mare zi a Inaltarii la cer a Domnului nostru Iisus Hristos. In cele doua texte din Noul Testament – Faptele Apostolilor capitolul 1 si Evanghelia dupa Sfantul Luca in capitolul 24 – ni s-a relatat despre evenimentul Inaltarii la cer a Domnului Hristos. Au trecut 40 de zile de la Inviere. Domnul Hristos marturisete adevarul Invierii Sale ucenicilor, [dar] si ucenicilor de atunci si pana astazi in Biserica lui Hristos. La 40 zile Se inalta la cer, fagaduieste venirea Duhului Sfant, iar ingerii prezenti marturisesc despre Cea de-a Doua Venire a Domnului Hristos la sfarsitul veacurilor.

Plecarea Domnului Hristos la cer a fost precedata de testamentul Sau despre legamantul si marturisirea Sa facuta catre lume. El vorbeste ucenicior si intregii lumi despre patima Sa cea de bunavoie, despre Invierea Sa cea din morti, despre fagaduinta Duhului Sfant, si despre evanghelia pocaintei pe care o cere sa fie marturisita pana la marginile lumii. Lasand acest legamant, acest Testament, Domnul Hristos spune ucenicilor Sai si prin ei tuturor celor botezati in numele Sfintei Treimi, le spune lor si noua: voi sunteti martorii Mei, voi Imi sunteti martori de la Ierusalim, pana la marginea pamantului.

La ce suntem noi martori? Suntem martori ai Intruparii Sale, suntem martori si marturisitori ai Patimirilor Sale, suntem martori si marturisitori ai Invierii Sale din morti, suntem martorii Inaltarii Sale la cer, asteptand intru Duhul Sfant Cea de-a Doua Sa Venire. Suntem, de asemenea, martori a tot ceea ce a facut si a vorbit El, dupa cum ne marturisesc Faptele Apostolilor – text citit astazi la dumnezeiasca Liturghie. Suntem martori si marturisitori a tot ceea ce ne-a lasat Domnul Hristos ca testament inainte de a Se inalta la cer: sa iubim pe Domnul Dumnezeul din tot sufletul nostru, sa iubim pe aproapele nostru ca pe noi insine. Ne-a aratat Domnul calea care duce la cer, ne-a aratat Dumnezeu calea care duce la aproapele nostru, ne-a invatat ce este bine si ce este rau pe acest pamant, propovaduind Evanghelia Adevarului.

cana-wedding-meteoraPrintre toate aceste marturisiri si cuprinsuri sfinte din Testamentul Sau, el ne-a lasat cuvantul Sau, gandul Sau, marturia Sa, testamentul Sau in ceea ce priveste familia crestina. Suntem martori si marturisitori ai prezentei Sale la nunta din Cana Galileii, cand l-a binecuvantat pe mire, cand a binecuvantat-o pe mireasa ca sa daruiasca Dumnezeu prunci spre dainuirea neamului omenesc, binecuvantand orice familie care se va naste, care va fi formata sub binecuvantarea Bisericii – familie nascatoare si crescatoare de prunci.

Suntem martori si marturisitori ai cuvantului Domnului Hristos despre pericolul care paste familia crestina, pericolul desfranarii. Domnul Hristos a spus ca pruncii sunt icoana imparatiei cerurilor. Dumnezeiestii Apostoli si apoi Sfintii Parinti au preluat gandul Domnului si l-au marturisit, au scris depre aceasta, si cu mila Lui Dumnezeu, venit-a acum 1700 de ani, marele Imparat Constantin, educat si crescut de sfanta sa maica si Imparateasa Elena, si inspirandu-se din gandul Domnului, inspirandu-se din cuvantul Scripturii, a dat legi de ocrotire a femeii, de ocrotire a barbatului, de ocrotire a pruncilor lor, a dat legi despre familia crestina si asa, inspirati din dumnezeiasca Scriptura, crestinii, iata, au trait aproape doua milenii sub egida acestei inspiratii, pana cand in vremurile mai apropiate de noi, legile si gandurile marturisite de marele Imparat Constantin au inceput sa fie indepartate una cate una.

Asa se face ca noi astazi, ca si altadata crestinii, suntem chemati sa fim martori si marturisitori a tot ceea ce Domnul Hristos, Sfintii Apostoli si Sfintii Parinti, marii dregatori crestini ai lumii de altadata ne-au lasat ca testament: sa pastram ceea ce este mai scump, si anume Biserica Lui Hristos, legatura cu Cerul, legatura cu sfintii, legatura noastra cu Imparatia lui Dumnezeu, si legatura noastra cu cei dintre noi, cu cei care ne sunt apropiati, cu ceea ce este lucrul cel mai sfant si adevarat pe acest pamant, familia crestina.

De aceea, in marele praznic de astazi, Inaltarea Domnului Hristos, cu ochii mintii sa privim la Fiul Lui Dumnezeu inaltandu-Se spre Imparatia Cerurilor, dar nedepartandu-Se de noi, pentru ca este prezeCrearea Evei din Adamnt in Biserica Sa cea sfanta, si privindu-L cum Se inalta, dar in acelasi timp, constatand ca este intre noi, sa incercam sa-I sesizam gandul, sa-I sesizam porunca Lui in ceea ce priveste viata noastra. Si Mantuitorul Hristos ne aminteste, si Biserica ne aminteste urmatoarele in aceasta sfanta zi si ori de cate ori ea are ocazia, tuturor acelora care nu mai vad din pacate, familia ca fiind formata din barbat, femeie si pruncii lor:

 • In primul rand, Dumnezeu l-a creat pe om barbat si femeie, l-a creat pe dansul  si le-a dat porunca sa creasca sa se inmulteasca si sa stapaneasca pamantul.
 • In al doilea rand, Dumnezeu a pedepsit acele locuri in care pacatele contra firii s-au raspandit atat de mult ca in cetatile antice Sodoma si Gomora.

Biserica ne marturiseste ca cea mai sfanta imagine, o putem numi chiar icoana – in sensul larg al cuvantului -, cea mai sfanta cuprinzatoare adanca si inaltatoare imagine este aceea a tatei a mamei si a pruncilor lor.

Iar acelora care au alte “orientari”, fii si fiice ale acestui neam, multi sau putini la numar, le spunem ca nu-i uram pe ei, dar uram pacatul, le spunem ca ii iubim pe ei ca pe fapturi ale lui Dumnezeu, dar ne indepartam de pacatul pe care il savarsesc si, cum spunea un parinte duhovnic, cu durere si cu dragoste ii indemnam sa se intoarca prin pocainta la adevar si, mai presus de toate, sa nu ceara sa intre in sanctuarul cel mai sfant al familiei unde nu au loc – din porunca Domnului, nu din gandul nostru omenesc – decat tatal, mama si pruncii lor.

Iar celor care vremelnic carmuiesc le cerem sa-si asculte constiinta in primul rand si mai putin glasul de sirena venit, poate, din alta parte; sa-si asculte proprii parinti si parintii lor le vor marturisi adevarul; sa ia aminte la ceea ce gandeste poporul, la ceea ce gandesc cetatenii; si, mai presus de toate, in aceasta sfanta zi a Inaltarii Domnului, sa-si aplece urechea si inima la mormintele eroilor sa incerce sa asculte glasul lor si sa sesizeze ultimul lor gand inainte de a parasi aceasta lume, secerati de sabia turcului sau a altor dusmani mai de demult sau mai de aproape si vor sesiza ca ultimul lor gand a fost la sotia de acasa si la pruncii lor, ultimul lor gand a fost la logodnica lor, la pruncii pe care ii asteptau sa ii primeasca prin taina casatoriei de la Dumnezeu.

De aceea, iubiti credinciosi, in aceasta sfanta zi a Inaltarii la cer a Domnului Hristos, lasandu-ne El testament binecuvantat, sa-L rugam pe Dumnezeu, Cel in Treime laudat sa ne ajute sa ne pastram credinta, sa ne ajute sa ne aparam si marturisim credinta, sa crestem in familiile noastre frumos si sanatos, sa ne pazeasca El, Dumnezeu, de rele, ca sa dam raspuns la Judecata Domnului Hristos, cand El va veni sa judece pe fiecare dupa faptele sale.

Fie numele Domnului binecuvantat de acum si pana-n veac! Amin!”

IPS Teofan la Neamt

Legaturi:

***


Categorii

IPS Teofan, Razboiul impotriva familiei / vietii/ copiilor, Sarbatori, comemorari, sfinti, Video

Etichete (taguri)


Articolul urmator/anterior

Comentarii

31 Commentarii la “Cuvantul IPS Teofan la Inaltarea Domnului (VIDEO) in apararea familiei crestine de pacatele contra firii: CARMUITORII VREMELNICI AI TARII SA ASCULTE DE CONSTIINTA SI DE POPOR, NU DE GLASURILE DE SIRENA DIN ALTA PARTE!

 1. Dacă libertatea politică sau socială nu este unită cu responsabilitatea morală pentru apărarea vieţii şi demnităţii umane individuale şi colective, libertatea devine autodegradare. De aceea, Sfântul Apostol Petru, cunoscând bine pericolul permanent al pervertirii sau al degradării libertăţii omului îi avertizează pe creştini, zicând: „Nu folosiţi libertatea ca pe un acoperământ al răutăţii!” (1 Petru 2, 16).

  Libertatea ca „acoperământ al răutăţii” sau „libertatea sinucigaşă” se vede astăzi mai ales în răul pe care societatea contemporană secularizată şi-l pregăteşte singură, uneori chiar prin legi impuse de parlamente, care duc la relativizarea valorilor morale fundamentale şi la subminarea familiei tradiţionale ca element natural al existenţei şi dezvoltării societăţii umane.

  Vedem aşadar că libertatea, ca dar al lui Dumnezeu, pentru care au luptat şi au murit eroii neamului românesc, trebuie cultivată astăzi cu mult discernământ şi responsabilitate sporită.

  Pe lângă apărarea integrităţii teritoriale a ţării noastre trebuie apărată şi integritatea spirituală a sufletului poporului român, care în întreaga sa istorie a rezistat spiritual în timpul invaziilor barbare şi al stăpânirilor străine, păstrându-şi credinţa şi vieţuirea creştină.

  http://www.basilica.ro/stiri/biubirea-jertfelnica-a-eroilor-trebuie-cinstita-cu-recunostintab_7729.html

 2. Doamne ajuta! Sunt cu adevarat impresionat de aceasta predica. Ar trebui s-o asculte si parlamentarii

 3. Este important ca atrage atentia, si-i face CINSTE IPS-tului Teofan – sa ne traiasca!

  Hotarator, TOTUSI este/va fi atunci cand se vor urnii cei din Dealul Patriarhiei, intrunand Sinodul luand CUVANT de mustrare si (re)asezare a lucrurilor luand cuvantul chiar Patriarhul (sau Marele Alb) cum i se mai spune…

  Daca NU – vor fi auzite voci sporadice, fara forta/putere decat la nivel local si minimal!

  Spunea BINE Pr.Amfilohie Branza ca, altfel s-ar uita in gura Patriarhului lumea si altfel in gura altui preot (monah sau de mir)- s-ar face LINISTE si PACE, nu alta! Numai vointa sa fie si la ora de maxima audienta pe canalul de STIRI ale televiziunii nationale romane.

 4. Predica e simpla si inca mult prea delicata, nu e foarte impresionanta in sine, dar e un semnal de o mare greutate, mai ales venind in acest context si dupa o tacere cvasi-generala.

  Intr-adevar, cum zice Magda, e nevoie mai mult ca oricand de vigoare si fermitate in cuvant, in atitudine. Intr-adevar, pacatele de acest fel, strigatoare la cer, au adus deja Sodoma, Gomora si lupanarele insesi in chiar casele crestinilor… asa incat, sincer, nu stiu ce ne asteapta dupa legile duhovnicesti. Ar trebui mai ales FORTA si VIGOARE in chemarea la POCAINTA a poporului, dar nu pocainta “lesinata”, cum bine s-a zis, ci la plans cu amar pacatele noastre, ale neamurilor noastre si ale… neamului nostru intreg! NUMAI asa cred ca mai puteam astepta o interventie salvatoare de sus acum, cand totul ni se pustieste sub ochii nostri!

 5. Nu-l uit pe Dumnezeu in toata ”afacerea” asta!

  Tare mi-e, ca va actiona LA TIMP – exact cand ne vom pierde orice speranta si, va da un branci bine-meritat astora DAR si noua (putin mai tarziu) daca nu ne vom reconsidera POZITA DE CRESTINI ORTODOCSI, traind MACAR pe ultima suta de metrii asa cum trebuie (sau ar trebui sa fie) – aidoma lucratorilor tarzii ai Viei, care s-au tocmit cu Stapanul ei pentru un dinar – luand PLATA la fel ca cei care au lucrat de dimineata (crestinii primelor veacuri) apoi cu cei de la amiaza, pana la cei de pe-nserat, (d)in intunecimea vremurilor de sfarsit care sunt marcate de multa pustiire, de multa sminteala….fabricate pervers si parsiv de-a lungul secolelor (din umbra) de ateii, satanistii, uratorii de Dumnezeu si de lume!

  ACUM E VREMEA LOR, a intunecatilor: ca ei sa ”creasca” (in rautate, in fatarnicie, in ticalosie, in satanizare), iar noi sa scadem (in ochii lor si-n ochii lumii asteia, care merge pe cararea mare si larga spre Iad);

  -victoria este a Fiului lui Dumnezeu, nu a lor DAR, acum – daca stam si judecam nepartinitor – ni se invarte deasupra capului si dreptatea Lui Dumnezeu fiindca mila Sa a tot venit peste noi, acoperind rautatile cu multa, indelunga-rabdare pusa in incercare – de care nu ne-am facut vrednici mai ales NOI – ortodcsii – cu asa mare DAR si CHEMARE…d-aia este ingaduit sa fim batuti, ca sluga care ‘stie mult’ dar face putin (ori deloc!) sau – mai rau – nici n-o intereseaza, nici ca-i pasa! ‘dumnezeul’ ei fiind altcineva…

 6. Pingback: IPS PIMEN marturiseste cu putere impotriva legalizarii PACATULUI SODOMIEI (video)/ Lider politic: "Nu voi vota niciodata transformarea Romaniei în Sodoma". Acum e cercetat de CNCD/ SONDAJUL care ii face sa turbeze pe activistii anticrestini: RO
 7. Soră Magda, nu mă bucura folosirea cuvântului “marele alb” și nu cred că aduce vre-un bine sau vre-un folos cuiva. Nu cred că sensul în care este folosit are în el darul de a îndemna la iubirea (și a vrăjmașilor) la care suntem chemați (și datori).
  Chiar vrăjmasi declaraţi de am fi (și la vedere) și motivați de consecințele răutăţii vrăjmașiilor asupra noastră, (ca ortodocși) lipsa de respect pentru semenul nostru ne va folosi cumva? nu foarte grav ne va pagubi ?
  Însăși Patriarhia este în mâna lui Dumnezeu, ca și ea si stăpânirea lumii acesteia, nu ar avea nici o putrere dacă nu iar fi dată de sus.
  Să fim noi ortodocși autentici și puterea credinței noastre va face binele pe care cuvinte (mai ales de felul acesta), nu-l pot face. Multe din cele adevărate și de folos ai susţinut și susții, multe le’ai spus cu sinceritate și curaj (de multa vreme), dar uneori râvna depășește masura și ne face să pierdem echilibru să ne întunecam și să gresim. De asemeni cred că Dumnezeu ne va cere (ca tot ce am spus ori scris) să si împlinim și ne va si pune să facem și dovada celor ce strigăm, spunem și susţinem, de aceea să avem în vedere și acest aspect. Te rog iartă-mă.

 8. O pildă veche (pe care o redau din ce-mi amintesc), vorbea despre fiul unui împărat (unicul moștenitor al tronului), care ajunsese într-o mizerie morală atât de adâncă, încât se dezgustase nu numai împăratul și supusii săi ci și tovarășii și împlinirii poftelor sale. Zdrobit de durere tatăl sau a hotărât să-l condamne la moarte, după ce de nenumărate ori încercase tot ce se putuse încerca pentru al aduce pe cala cea buna fara să reușească altceva dec să-l facă și mai rău. Era deajuns să simtă și să vadă ispita ca sa uite de tot și de toate și să se afunde în adâncurile clisoase ale spurcăciunilor și ticăloșilor. Curtenii însă stiind că împăratul își iubește fiul și că asemenea hotărâre îl rănește de moarte a cerut cu mari rugăminți să-i mai dea o ultimă șansă. Împăratul, după mari frământări sufletești și adânci cugetări a rămas neclintit în hotărârea de al pedepsi la moarte, dar dându-i și o ultimă şansă. Si-a adus fiul in fata curtenilor și i-a spus in auzul tuturor.
  -Fiul meu, pentru blestematiile tale, legile firii și ale țării tale te condamnă la moarte. Pronunţăm cu mare durere această sentința, , după ce toate încercările de a te îndrepta nu numai că nu te’au indreptat ci mai mult te’au înrăit. Din dragostea ce ti’o purtăm însă î-ți mai dăm o ultimă șansă. Vei lua în mâini, , acest vas cu untdelemn umplut până să dea afară și vei merge cu el, , prin toată cetatea, vei trece prin locurile în care ti’ai batjocorit cinstea și demnitatea, prin piețele aglomerate, însoțit de

 9. însoțit de straja domnească și de calau, cu porunca ca în momentul in care ai clătinat vasul atât cât să curgă un strop din mirul din el, să împlinească sentința și să-ti tai capul. Dacă însă vei aduce vasul fără să fi pierdut măcar un strop din untdelemnul din el, i-ți daruim viața.
  lmediat hotărârea împărătească a trecut la a fi îndeplinită. Fiul văzându-se acestă mare primejdie sa supus, a luat vasul și cu atâta grija a mers pe unde-l purta straja încât a reușit să se întoarcă -spre bucuria tuturor, purtând untdelemnul ce-i devenise acum mântuitor, pentru că nu pierdu-se nici o picătură.

  Tatăl la îmbrătisat cu dragoste și lacrimi de bucurie și la întrebat cu blândețe:
  -Spune-mi fiule, ce ai văzut pe unde ai trecut ! Cu ce ochi ai văzut astăzi cetatea desfătărilor tale.

  O, , bunul și îndelung răbdătorul meu parinte, nu am văzut nimic, , deși am străbătut cetatea în lung și’n lat. Ochii mei nu au păzit decât mirul ce la cea mai mică greșeală îmi curma viața. Acum înțeleg ce nu am putut înțelege nici din învățăturile primite nici din viața-mi de până acum.

  Așa am ajuns astăzi ortodocșii, și astfel ne putem salva, cu ochii pe vasul cu mir, străbătând cetatea decăderilor noastre. Ne aflam exact în situația fiului de îmarat, urmați și urmăriți de aceiași primejdie de moarte (veșnică). Iertare pentru prea multa îndrăzneală, prezența și insistenţa.

 10. @Nicolae Mirean

  Pentru ca sa nu existe niciun dubiu: in privinta Patriarhului nostru, din motive para-cunoscute, denumirea de Marele Alb fata de alta, pe care o foloseam in trecut, care era rea si grea ca sens, cea pe care am imprumutat-o de la cineva de-aici, dintre comentatori, mi se pare a fi chiar simpatica si as dorii sa aiba in viitor SI o conotatie spirituala, benefica – pana una, alta…in prezent, face referire DOAR la PORTUL Patriarhului!

  Ca este formulata ”usor” in sens peiorativ, este de inteles – pentru cei ce stiu sa-nteleaga DE CE, CUM si IN CE FEL!

  Faptul ca-mi atragi atentia, n-are nicio semnificatie aparte pentru mine si nici nu-mi induce vreun gand de schimbare….prietenii (obiectivi sau subiectivi), STIU DE CE!

  P.S. Cand voi vedea un Patriarh ca isi pune pielea-n bat pentru oile sale riscandu-si bastonul si mitra ori chiar viata, atunci voi spune cu respect si cu infiorare despre el ca VREDNIC ESTE si-si merita cu prisosinta denumirea de Prea Fericit.

 11. Pingback: Basescu si Stolojan sustin CASATORIILE HOMOSEXUALE si RESPING definirea familiei in CONSTITUTIE/ IPS Calinic despre "dementii" care vor sa legifereze ANORMALITATEA - Război întru Cuvânt
 12. @ Magda
  Cum sfaturi nu pot da (fie si pentru ca nu am poate mai mult de trei comentarii pe acest site, dar mai ales pentru motive mult mai temeinice), pot insa sa te rog sa nu mai folosesti expresia aceea indiferent pentru cine. Ca face mult rau, dintr-o gramada de motive, e clar. Dar eu, un simplu om de pe un site, imi permit sa te rog sa nu o mai folosesti pentru ca smiteste pe cei slabi. Ei, cei slabi, se astepta de la cei mai tari in credinta sa nu foloseasca fata de altcineva o expresie care nu e blanda si nici simpatica, pentru ca duce cu gandul la o rasa de animal al carei nume e folosit in unele din cele mai urate apelative cu care la suparare ne „gratulam” semenii (nu ma refer la rechin). Si mai am un motiv: lupta se ascute si e bine sa nu dam vrasmasilor (si celor aflati pe muchie) un motiv in plus sa huleasca crestinismul (ortodox, se intelege), pentru ca ei cauta in noi numai ce e rau, iar ce e bun nu vor sti sa vada. Sa nu adaugam la ura vrasmasilor (din care unii poate citesc pe acest site) un motiv in plus sa ne dispretuiasca si sa considere ca fapta noastra e vadit neconforma Invataturii pe care o iubim.
  Am pendulat intre a posta acest mesaj si a nu-l posta, pentru ca e cam dur, dar pana la urma, cu respectarea unor limite (pe care sper sa nu le fi depasit), cred ca trebuie sa spunem si lucruri mai dure chiar daca nu sutem vrednici sa dam sfaturi. Cu inima indoita, il trimit totusi spre postare.
  Sa imi iertati indrazneala.

 13. @Alexandru!

  N-am cum sa ma supar – exprimarea ta este decenta si de bun-simt!

  Exact cum i-am raspuns SI lui Nicolae Mirean, iti mai dau niste INDICII si tie – ca sa intelegi de ce folosesc anumiti termeni, in atari conditii:

  1. Pr.Adrian Fageteanu;

  2. Saptamanile de ”impreuna-rugaciune” cu ”altii” de alte confesiuni, asa…ca intre Biserici ”surori”;

  -si, pentru ca nu cred (sunt sigura) ca nu esti naiv si foarte tanar – DACA nu stii, reflecta la ceea ce-am scris mai sus;

  In alta ordine de idei:

  1. Folosirea lui “Marele Alb” CHIAR nu m-a dus cu gandul la un rechin ci, la portul Patrirhului (in general); ca rezoneaza si se brodeste BINE cu caracteristicile rechinului – imi pare rau ca n-am fost chiar eu, initiatoarea unei asa potriviri, ca sens!

  2. Cei slabi in credinta care s-ar putea smintii – daca au indoieli si se ”scutura” de cele scrise, sa-si intrebe duhovnicul sau cartile!

  3. Ca s-ar bucura vrajmasii credintei noastre de catalogarea Patriarhului…n-as prea crede, fiindca se roaga impreuna cu ei!;

  4. Cum poti evidentia MAI BINE decat prin metafore/figuri de stil…intr-un limbaj plastic – apucaturile/metehnele semenilor nostri?!

  Viclenia lui Basescu ma face sa ma gandesc la un sacal – spre exemplu! Ca, are probleme cu un ochi (ca si Ciorbea) ii dubleaza sensul de om insemnat!

  Caracteristica pregnanta a viciului unuia/uneia, da/i-a forma fetei umane, dupa chipul acelui animal (sau pasare)!

  Asa ca…nu m-ai convins, NICI TU!

  P.S. Chiar Mantuitorul spunea in Evangheliile Sale despre farisei ” morminte varuite”, in alt loc ”pui de naparci” si altele…

 14. Pingback: De ce Biserica se opune sodomiei?/ EXISTA VINDECARE PENTRU INCLINATIILE NEFIRESTI?/ Puterea propagandei gay, corectarea realitatii si crima de a gandi normal/ CUI II PASA CU ADEVARAT DE HOMOSEXUALI?/ Noua revolutie totalitara - Război întru Cuvânt
 15. Pingback: PARINTELE MELCHISEDEC, staretul Man. Putna, trage cu putere clopotul trezirii neamului privind incercarea de DISTRUGERE A FAMILIEI: “Au sosit vremurile marturisirii Adevarului si ale despartirii apelor! NU ESTE DE TACUT!” -
 16. Pingback: LEGIFERAREA PRIGOANEI IMPOTRIVA CRESTINILOR. Marele pericol asuns in micul adaos constitutional “orice situatie” referitor la “DISCRIMINARE” prin care Tudor Chiuariu a reintrodus “orientarea sexuala” miseleste, pe usa d
 17. Pingback: FARADELEGE SI ROBIE. Alunga morala si alungata va fi si libertatea!/ BISERICA si EXCOMUNICAREA POLITICIENILOR CARE LEGALIZEAZA HOMOSEXUALITATEA: “Cu adevarat, se cam apropie vremea cernerii: ori in Biserica, ori in afara ei!” - Recomandari
 18. Pingback: VIDEO: “Universul credintei” (TVR) despre ATACAREA FAMILIEI CRESTINE PRIN NOUA CONSTITUTIE/ Predica de Rusalii a IPS Teofan atinge si tema INCERCARII DE NORMALIZARE SI LEGALIZARE A PACATELOR CONTRA FIRII - Recomandari
 19. Pingback: IPS PIMEN, la Putna, predica devastator impotriva politicii UE si a conducatorilor tarii: EXISTA UN PLAN DIABOLIC, SE FAC CRIME, TOTUL SE OTRAVESTE, MAI ALES SUFLETELE NOASTRE! (audio) - Recomandari
 20. Pingback: IPS Laurentiu Streza ataca dur Constitutia revizuita pe tema familiei. “ESTE O PEDEAPSA A LUI DUMNEZEU CARE VINE ASUPRA NOASTRA. ESTE CEL MAI MARE ATENTAT LA FIINTA NEAMULUI NOSTRU” [video] - Recomandari
 21. Pingback: MARTURISIREA CREDINTEI si INCEPUTUL EPURARII RELIGIOASE. Ce facem “daca ni se cere sa optam intre apartenenta la unele structuri politice, economice sau militare” si HRISTOS? DATORIA DE A NU TACEA - Recomandari
 22. Pingback: (UPDATE VIDEO): Predicile Mitropolitului Andrei la Nicula, de Sfanta Maria: BISERICA NOASTRA MILITEAZA PENTRU PROTEJAREA FAMILIEI IN CONSTITUTIE - Recomandari
 23. Pingback: PS LONGHIN de Banceni, PS MELETIE al Hotinului, IPS PIMEN si ARHIM. MELCHISEDEC – predici la MANASTIREA PUTNA despre IUBIREA MAICII DOMNULUI si PROVOCARILE HOMOSEXUALITATII (audio, foto) - Recomandari
 24. Pingback: Parinti de azi ai Bisericii spun adevarul despre RAZBOIUL SALBATIC DUS DE STAPANII OCULTI AI ACESTUI VEAC IMPOTRIVA ROMÂNIEI, BISERICII, FAMILIEI: “Nici cizma sovietica nu apasa atat de greu pe grumazul poporului român” - Recomandari
 25. Pingback: Pr. Marcel Radut Seliste: UNIUNEA EUROPEANA INTERZICE BISERICII AFIRMAREA ADEVARULUI DESPRE HOMOSEXUALITATE! Analiza importanta pe marginea textului european APLAUDAT de PATRIARHIE. Indiferent de o noua constitutie anticrestina, PRIGOANA CRESTINILOR POATE
 26. Pingback: Pastorala de Inviere (2014) a IPS Teofan despre OFENSIVA CULTURII MORTII din zilele noastre prin RAZBOAIELE FRATRICIDE, PERSECUTIILE IMPOTRIVA CRESTINILOR si “REVARSAREA DE PAGANATATE ASUPRA LUMII” -
 27. Pingback: VIDEO: “Universul credintei” (TVR) despre ATACAREA FAMILIEI CRESTINE PRIN NOUA CONSTITUTIE/ Predicile de Rusalii ale IPS Teofan ating si tema INCERCARII DE NORMALIZARE SI LEGALIZARE A PACATELOR CONTRA FIRII - Recomandari
 28. Pingback: Parintele Arsenie Papacioc: PACATUL SODOMIEI (HOMOSEXUALITATEA) ADUCE MAI GRABNIC JUDECATA DE APOI!/ Despre catolicism si ecumenism: “Nu ne putem juca cu Adevarul. Nu-i totuna ortodox sa mori sau ecumenist vandut!” -
 29. Pingback: Parintele Ioan Buliga despre PRETUL TRADARII si PERVERSELE STRATEGII ALE NOII FIARE -
 30. Pingback: PS LONGHIN de Banceni, PS MELETIE al Hotinului, IPS PIMEN si ARHIM. MELCHISEDEC – predici la MANASTIREA PUTNA despre IUBIREA MAICII DOMNULUI si PROVOCARILE HOMOSEXUALITATII (audio, foto) | Cuvântul Ortodox
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare