Propaganda CHEVRON ANTI-ROMANEASCA in mass-media. “VIZITA CU SCOP INFORMATIV” din Polonia, prezentata ca o “SUSANEA MIORITICA” din cauza …ROMANILOR!

21-10-2013 2 minute Sublinieri

chevron-polonia

In Adevarul (preluat de Antena 3 – cum se mai infratesc trusturile in promovarea cauzelor comune!) a aparut un material despre cum a fost transformata “vizita/deplasarea in scop informativ”, organizata de Chevron, a unor alesi si functionari locali din Vaslui, in “susanea mioritica” si “excursie de lux”:

Asadar, pentru PR-ul Chevron care a “inspirat” articolul de mai sus, excursia din Polonia, mesele bogate si stropite imbelsugat si cazarile la hoteluri de lux (pentru nivelul vizitatorilor romani), sunt treaba de corporatie serioasa, “deplasari cu scop informativ”, nicidecum o forma perversa (si clasica, totodata) de “co-interesare” (eufemism pentru mituire) a liderilor locali! Nu, romanasii nostri sunt cei vinovati ca au transformat asa actiune intr-o “susanea mioritica”:

„Stâlpii societăţii“ din judeţul Vaslui, peste 20 de funcţionari angajaţi la stat, au plecat, în iunie, în Polonia, într-o excursie pe banii Chevron. Deplasarea cu scop informativ s-a transformat, însă, într-o poveste tipic românească, cu fripturi, băutură şi hoteluri de lux.

Vedeti dvs., coruptia e genetic romaneasca. Ea nu apartine acestor civilizatori americani pe nume Chevron. Noi facem susanele, civilizatorul face vizite cu scop lucrativ. Noi transformam, pangarim intentia curata a corporatiei prin meschinariile noastre. 

Aceasta, de fapt, e teza de propaganda dominanta in acest moment pe “piata romaneasca”, si am vazut-o recent expusa, de pilda, de un Cristian Tudor Popescu. Orice, pana la daramarea idolului capitalistului occidental/american! Noi murdarim Europa, intinam parteneriatele strategice cu marii aliati, suntem vai de capul nostru.

E o teza profund anti-romaneasca nu pentru ca nu preamareste vreo mitologie nationala, ci pentru ca falsifica adevarul si culpabilizeaza, inferiorizeaza deliberat identitatea de roman cu scopul precis de a ii rapi orice fel de pretentie de legitimitate, de drept a spune ceva, orice, din punctul romanesc de vedere. 

O teza pe care PR-ul Chevron a preluat-o imediat in strategia sa de comunicare, probabil chiar la sfatul autorilor si perpetuatorilor sai romani. 

Dar, oare, de ce a scos asa ceva Chevron pe piata?

Poate chiar pentru ca vizita a fost un esec, insa nu din cauza chermezelor vasluiene platite de Chevron, ci pentru ca nici macar toti cei care au plecat in aceasta “excursie” nu au fost prea convinsi, altii refuzand de la bun inceput invitatia:

Aşa a apărut, de exemplu, în excursia Chevron, Constantin Chiriac, secretarul Primăriei Pungeşti, care i-a luat locul preotului din sat. „N-a vrut să vină, doamnă! Şi dacă tot n-a vrut preotul şi a rămas un loc liber, primarul nostru, Mircia Vlase (PSD), a zis că să vin eu“, a început să povestească, pentru „Adevărul“, Constantin Chiriac, unul dintre cei care, oficial, ar fi trebuit să se întoarcă acasă şi să le explice consătenilor ce a văzut pe şantierele Chevron din localităţile Ksiezomierz şi Lesnowice, din Polonia.

Si:

Constantin Chiriac (foto) spune acum, după aproape patru luni de la întoarcerea din Polonia, că a revenit acasă optimist, dar şi-a pierdut uşor-uşor încrederea în americani. „Am auzit, apoi, de cutremurele de la Galaţi şi cred că, în Polonia, ne-au arătat doar partea roz a gazelor de şist. Oricum, eu nu cred că e vreo problemă să vină ăia cu sonda, se sperie ţăranii degeaba“, mai spune secretarul. Acasă, la Pungeşti, Constantin Chiriac şi primarul Mircia Vlase ar fi trebuit să le explice consătenilor dacă e bine sau rău să vină sondele Chevron. În realitate, ţăranii din comună n-au aflat nimic. „Nimeni nu ne-a zis nimic. Nici primarul, nici secretarul. Nimeni, nimeni! Au ţinut excursia ca pe-un mare secret“, a spus Rodica Munteanu, o săteancă de 50 de ani.

Un altul isi aduce aminte:

În schimb, viceprimarul Vasile Voina afirmă că singura întâlnire dintre reprezentanţii Chevron şi săteni [din Polonia-n.n.]a fost un eşec total. „O singură informare îmi amintesc că a fost, aceea despre care zice şi domnul Buzatu. Însă nu-mi amintesc dacă a fost după sau înainte de vizita în Polonia. S-au adunat acolo vreo 60 de săteni. Unii erau contra, iar alţii se abţineau. Nimeni, pentru. Când cei de la Chevron au început să explice ce şi cum a apărut o învălmăşeală. Apoi, oamenii au plecat. Dacă au văzut că a eşuat şedinţa, trebuia s-o reia. În grupuri mai mici, cumva”, a afirmat viceprimarul.

Regasim aici, intr-adevar, o mentalitate tipica de tarani “dezghetati” care, rupti de mediul lor si indiferenti fata de soarta aproapelui, sunt, insa, indeajuns de sireti incat sa-si dea seama de pacaleala intentionata. Asa ca si-au propus, cel mai probabil, sa profite cat mai mult de “co-interesarea” oferita de Chevron sub numele de “deplasari informative”, fara sa depuna, in schimb, vreo activitate de convingere a celorlalti localnici despre benificiile exploatarii gazelor de sist. Mai ales ca stiu prea bine cum o sa-i “asculte” satenii si cat de mult o sa aprecieze acestia razgandirea lor (primarul de la Pungesti, dat disparut in aceste zile, a fost unul dintre “excursionisti”, vesel si prosper dupa cum arata in poze).

Domnilor, trezirea! Chevron vrea Iude serioase si zeloase! Luati exemplu de la marii jurnalistii ai marilor orase, vasluienilor! 

Un comentariu Razboi intru Cuvant

627x0Categorii

1. DIVERSE, Corporatism, Dezinformari, hoaxuri, diversiuni, manipulari, Gazele de sist, Opinii, analize, PUNGESTI, Razboiul impotriva Romaniei, Tradatori si lichele

Etichete (taguri)

, , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

16 Commentarii la “Propaganda CHEVRON ANTI-ROMANEASCA in mass-media. “VIZITA CU SCOP INFORMATIV” din Polonia, prezentata ca o “SUSANEA MIORITICA” din cauza …ROMANILOR!

 1. E o teza profund anti-romaneasca nu pentru ca nu preamareste vreo mitologie nationala, ci pentru ca falsifica adevarul si culpabilizeaza, inferiorizeaza deliberat identitatea de roman cu scopul precis de a ii rapi orice fel de pretentie de legitimitate, de drept a spune ceva, orice, din punctul romanesc de vedere.

  Poate ar trebui să trataţi aspectul ăsta separat şi mai pe larg, pentru că este din păcate, un loc mult prea comun al propagandei anti-româneşti..

 2. http://www.cuvantul-ortodox.ro/recomandari/2012/09/12/deconstruirea-romaniei/

  Cât de importantă este această dimensiune a puterii ne putem da seama din modul în care sunt tratate ţările răsăritene în Uniunea Europeană. Grecii sunt supuşi unui adevărat asediu mediatic şi diplomatic, în care sunt definiţi ca un popor de leneşi şi evazionişti, care profită de U.E. şi de instituţiile financiare mondiale pentru a înghiţi în neştire miliardele de euro prezentate ca „planuri de salvare” de la faliment a ţării. Realitatea este cu totul alta: miliardele de euro nu sunt necesare grecilor, ci băncilor occidentale (mai ales germane), care au expunere mare în Grecia şi care, dacă ar da faliment, ar înceta plăţile oneroase către creditorii internaţionali şi ar stopa măsurile antisociale ale austerităţii; la rândul lor, statisticile arată că grecii muncesc mult mai mult decât germanii.

  Ce folos că aceasta e realitatea? Pe planul confruntării nevăzute, Grecia este culpabilizată pentru starea sa de stat „balcanic, ortodox şi primitiv”, este pusă la colţ şi somată să se „reformeze” urgent, mai ales pe planul mentalităţilor, să-şi condamne poporul la foamete şi sărăcie, să-şi vândă toate avuţiile naţionale! Toate acestea nu ar fi putut să se desfăşoare cu asemenea pregnanţă dacă raportul dintre Grecia şi Europa nu ar fi fost definit astfel pe agenda internaţională şi dacă nu ar fi existat atâtea cozi de topor din sânul acestei naţiuni ortodoxe, care să clameze aceleaşi neadevăruri.

  România şi Bulgaria sunt, în ce le priveşte, definite drept statele europene cele mai înapoiate, nedemocratice şi nereformate, adevărate paria ale Uniunii Europene, zice-se cu carenţe grave ale statului de drept. În consecinţă, cele două ţări sunt supuse şi în prezent unui umilitor mecanism de monitorizare, adevărat instrument de intruziune şi de degradare a statutului celor două ţări la masa negocierilor între statele membre ale U.E. Este vorba despre vestitul „Mecanism de Cooperare şi Verificare” (MCV), prin care se face, chipurile, analiza reformelor din justiţie şi din alte domenii-cheie. Cine are curiozitatea să citească aceste rapoarte va descoperi afirmaţii care nu au nici o legătură cu realitatea din teren, fie atunci când acuză carenţe, fie atunci când laudă. Totul este o mistificare a realităţii, care serveşte intereselor eurocraţilor şi slugilor lor din aceste state.

  Bineînţeles, la fel ca grecii, românii şi bulgarii sunt chemaţi să se „reformeze”, să aplice politicile antisociale cele mai dure, să-şi vândă avuţiile naţionale şi să-şi schimbe mentalitatea „estică” – legată, indisolubil, de Ortodoxie, văzută de atâţia drept factor de înapoiere civilizaţională. Săracii din est nu trebuie să-şi ridice ochii din pământ în faţa stăpânilor din vest: la acest principiu se reduce războiul nevăzut dus, în Uniunea Europeană, împotriva popoarelor răsăritene. Evident, fără cozi de topor, fără Iude constituite în adevărate reţele de demobilizare, reeducare, deconstrucţie a prestigiului naţional, a identităţii şi a sensului apartenenţei la acest neam ortodox, răsăritean, această operaţiune de cucerire şi colonizare nu ar putea fi dusă cu atât succes. O astfel de reţea a fost şi I.C.R.-ul condus de D-l Patapievici.

  Să reţinem, aşadar, că problema deconstrucţiei istoriei şi identităţii nu este doar una teoretică – şi, dacă acuzăm demitizarea, nu o facem doar pentru că se găsesc unii să spargă canoanele istoriei naţionale ca să fie interesanţi. Problema este una ce ţine de putere şi de politică, de exploatare, de robie nevăzută, ce are corespondent în robia economică şi geopolitică văzută a ţării noastre.

 3. Admini, inca odata va multumesc in numele multora care citesc si aproba ca mine acest comentariu Razboi intru Cuvant. Domnul sa va ocroteasca in continuare, sa va tina luminati, sa va ierte, miluiasca si sa va mantuiasca. Amin.

 4. @ Nicolaie:

  AMIN

 5. Pai in istorie cum ni s-au incolacit in jurul gatului acestia care conduc azi lumea, nu mituind in dreapta si-n stanga? Al cui obicei e acesta, cine l-a ”inventat” oare, spre a cuceri economic o lume intreaga prin inselaciunea din cuvant si din ban?
  Nu ei s-au informat mai intai care sunt nevoile elementare ale individului si pe acelea le-au exploatat in folosul lor? Toate patimile noastre exploatate spre castigul lor!
  Cu neamul nostru a mers uns procedeul pt ca suntem extrem de sensibili la linguseli, bolnavi de mândrie! Suntem gata oricand sa-l vindem pe cel mai apropiat dintre apropiati ca sa ni se spuna noua Sa traiti domnu’ primar!

  Si cum pune problema acest C-tin Chiriac: ”Oricum, eu nu cred că e vreo problemă să vină ăia cu sonda, se sperie ţăranii degeaba”!
  Chiar sa nu fie problemă, dar unde e demnitatea ta de român, ca-ti vine strainul si-ti face regula in curtea ta?

 6. In zona rurala si/sau orasele mici care au fost saracite intentionat dinainte, unde nu a mai ramas nici urma de industrie incat oamenii numai au unde sa lucreze iar acum sunt cumparati pe o punga de zahar si un litru de ulei, metoda care, de altfel, este aplicata cu succes de multi ani in campaniile elctorale dar va mai fi aplicata cel mai probabil si de Chevrom sau RMGC.

  Nu stiu cati dintre voi cunosc situatia din provincie
  In Bucuresti, de bine, de rau, se mai misca treburile insa in provincie bate vantul e saracie mare si oamenii de abia isi mai gasesc de munca
  La parlamentari li se falfaie de toate astea. Au indatorat tara -adica cetatenii de rand- ca ei sa o duca bine iar datoriile catre FMI trebuie sa fie platite tot pe spinarea saracului de rand prin taxe si impozite tot mai ridicate. Problema este ca acest sarac de rand din lipsa locurilor de munca nu se va mai putea descurca si prin urmare nu va mai avea de unde sa plateasca. Tara a fost saracita de acesti jefuitori si vanduta iar oamenii sarmani au ajuns la capatul rabdarii. Cei instariti in Romania care sa aiba locuri de munca bine platite sunt o minoritate. Singura exceptie ar fi, sa zicem, Bucurestiul, insa nici aici lucrurile nu mai sunt la fel de roz

  Nicaieri in Europa nu cred ca s-a mai pomenit ca intr-o tara de nivelul Romaniei sa existe aproape 600 de parlamentari. Toate acestea arataca ca sfidarea politicienilor fata de cetatenii acestei tari a atins pragul critic!!

 7. Sa ne mai descretim putin fruntile:

  “- Care va fi cantitatea de gaze extrasă şi cât la sută va intra în centralele noastre?
  Duşmanii de clasă afirmă că noi am primi cam 3% din cantitatea extrasă adică atât cât să ne asigure pe 50 de ani independenţa brichetelor celor 5 milioane de fumători care astfel nu vor mai fi nevoiţi să cumpere brichete noi umplute cu gaz rusesc şi vor putea să şi le reîncarce pe cele vechi din gazul românesc care va face ţigarea mai sănătoasă şi vor realiza şi economii la bani;”

  “- Dacă românii care cer interzicerea exploatării gazelor de şist, sunt cumpăraţi de ruşi şi Gazprom, atunci asta înseamnă că ăştia sunt bogaţi rău de tot dacă au reuşit să cumpere Franţa, Danemarca, Olanda, Wesfalia-Renania de Nord, Virginia, New Jersey, Ohio, New York, Pennsylvania nu ?
  De unde au comuniştii ăştia atâtţia bani iar noi, sub măreaţa conducere a UE murim de foame? Nu contează, foarte bine, să luptăm împotriva imperialiştilor ruşi care nu se mai satură şi cumpără tot.
  O să ne alăturăm puhoiului de mineri din Roşia Montana şi o să protestăm cu ei în muzeul Roşia Montana. Am auzit că s-au luat măsuri si s-au introdus televizoare, s-a tras cablu, s-au adus jocuri de şah, table, remi, cărţi de joc să băgăm un 66 că doar nu o să stam aşa ca şobolanii nu ?”

  http://www.in-cuiul-catarii.info/2013/10/21/scrisoare-deschisa-domnului-prim-ministru-vvp-5474

 8. Pingback: Ponta cu mandat american: SUNTEM DECISI SA CONTINUAM EXPLOATAREA GAZELOR DE SIST. Si sa dam (si) ROMGAZUL… / Chevron ne ia de prosti: activitatile sunt suspendate pana cand VOM INTELEGE BINEFACERILE METODELOR COMPANIEI/ Socanta HARTA a EXPLOATARILOR
 9. Pingback: CHEVRON trateaza România ca pe o TARA AFRICANA – de la contract pana la strategii de comunicare (video; comentarii la Realitatea TV) - Recomandari
 10. Pingback: “Cine sunt inamicii noului sistem?”. MAJORITATEA RATIONALA VS MINORITATEA RADICALA in chestiunea GAZELOR DE SIST - Recomandari
 11. Pingback: MIZERABILUL ATAC al premierului Ponta la adresa parintelui Vasile Laiu si a REZISTENTEI PREOTILOR din Vaslui/ Contra-ofensiva corporatiilor americane: un LOBBYST afirma ca ”N-AR FI O SURPRIZA” CA RUSIA SA FIE IN SPATELE PROTESTELOR ANTI-FRACKING - Rec
 12. Pingback: CHEVRON a inceput (DEZ)INFORMAREA din poarta in poarta la PUNGESTI. Localnica: ”Ne-au spus numai lucruri frumoase, dar nu ne-au convins. VREM SA NE LASE ASA CUM SUNTEM” - Recomandari
 13. Pingback: RAZBOIUL GAZELOR DE SIST A AJUNS SI LA BAILE FELIX/ Reportaj dintr-un sat aflat sub ocupatie – PUNGESTI. COPIII – AMENINTATI SI TRAUMATIZATI DE JANDARMI [video] - Recomandari
 14. Pingback: POLITICA PAMANTULUI PARJOLIT: strategia IMPERIULUI ATLANTIST fata de ROMANIA. Motivatii geopolitice pentru tratamentul de NEMILOASA EXPLOATARE COLONIALISTA la care este supusa tara noastra de “PARTENERII STRATEGICI” - Recomandari
 15. Pingback: A INCEPUT CHEVRONIADA, IN FRUNTE CU BASESCU SI PONTA. La “indicatiile pretioase” ale fostului Ambasador SUA Gitenstein a inceput reprezentatia teatrala: CORPORATIILE AMERICANE SUNT PRIETENOASE CU “COMUNITATILE” SI VOR ANGAJA “
 16. Pingback: EXCLUSIV: ORDINUL DE INSTITUIRE AL “ZONEI SPECIALE DE SIGURANTA” DE LA PUNGESTI. Ce sta la baza celei mai importante restrangeri a drepturilor fundamentale din istoria recenta a Romaniei? - Recomandari
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare