RAZBOIUL CULTURAL din SUA se incinge. Adolescenti catolici LINSATI MEDIATIC pentru sepci cu MAGA la Marsul Vietii. Un episcop catolic i-a condamnat pe …adolescenti/ NYT declanseaza o campanie impotriva scolilor crestine/ Scopul liberalilor-progresisti: ANIHILAREA CONSERVATORILOR CRESTINI

25-01-2019 5 minute Sublinieri

Anghel Buturuga:

Tineri catolici MAGA participând la Marșul pentru Viață – linșați mediatic pentru rasism

Știți imaginea aceea care metaforizează manipularea media: un fragment dintr-o imagine care pare a arăta un agresor care amenință pe cineva cu cuțitul. Imaginea mai largă, completă, arată că realitatea e exact pe dos: „agresorul” e victima care fuge de cuțitul adevăratului agresor.

Ei bine, ceva similar se întâmplă acum în SUA. Tineri catolici, adolescenți, purtând șepci MAGA (sloganul lui Trump) au maers în Washington DC să participe la Marșul pentru Viață. Pe drum au fost acostați de un grup de afro-americani suprematiști care le aruncau tot felul de insulte și amenințări. Pe acest fond, o persoană în vârstă, nativ american veteran, s-a apropiat de grup. Unii tineri par a-l întâmpina pe vârstnic cu o atitudine superioară, vexată, batjocoritoare chiar.

Ei bine, massmedia mainstream a transmis în buclă doar cele câteva minute în care tinerii aveau reacția nepotrivită față de indian. Evident, au fost înfățișați drept rasiști nenorociți, simptom al trumpizării catolicismului.Diocezele lor s-au lepădat de acești tineri, spunând că nu reprezintă „valorile” lor. Primarul la fel. Școlile au pus problema exmatriculării.

Vedete de la CNN au cerut pe Twitter ca adolescenții să fie identificați, numiți și „shamed”, adică demascați, denunțați, puși la stâlpul infamiei (Stalin LIKES that). Alții au incitat, practic, la agresarea lor (pe stil „fața lor cere pumni”). Activistul indian care i-a abordat provocator le-a pus în gură sloganuri pe care nu le strigaseră. Massmedia a preluat necritic, și rezulta că adolescenții (MAGA brats, cum i-a numit un lider …republican) ar fi strigat „build the wall”. Nu o făcuseră. Era un fake.

Doar câteva publicații conservatoare au insistat asupra adevărului (ulterior, până și infamul CNN s-a mai răzgândit și a prezentat povestea mai nuanțat): adolescenții fusesera agresați de adulți rasiști și abordarea lor de către nativ nu a fost adecvată (chit că nici reacția lor potrivită). Mai mult decât atât, nativul era însoțit de alți indieni care, la rândul lor, insultau și amenințau adolescenții. Mulți dintre aceștia erau derutați și nu înțelegeau de ce s-a apropiat veteranul de ei.Veteranul însuși nu e un nevinovat. E specializat pe astfel de provocări la adunările studenților de dreapta. Era însoțit de cineva care filma tot timpul.

Massmedia liberală a profitat, însă, la maximum, punând variante video care arătau doar reacția puștilor. Cinic, fără niciun fel de jenă față de adevărul factual (hei, fake news?) și față de niște minori folosiți în războiul lor cultural. Activiștii de stânga ce se pretind creștini au profitat și ei la maximum, pentru a discredita Marșul pentru Viață.

Nick Sandmann, elev la o școală catolică din Kentucky, a devenit în ultimele zile subiectul central al dezbaterilor sociale și rasiale din Statele Unite, după ce presa mainstream a prezentat imagini din care reieșea că băiatul, prezent la a Marșul pentru Viață, ar fi agresat verbal un nativ american veteran. Acuzațiile au început imediat să curgă, tânărul fiind demonizat, acuzat că urăște nativii americani, in timp ce adolescenții din grupul său au fost etichetați drept catolici rasiști.

CBN News explică, intr-un articol, cum au stat, de fapt lucrurile:

Nick Sandmann se afla, alături de colegii lui de la liceul catolic catolic din Kentucky, la Marșul pentru Viață din  Washington DC, în timp ce Nathan Phillips, american nativ, se afla și el tot acolo, unde participa la o manifestație separată, pentru populațiile indigene.

Filmulețul întâlnirii dintre cei doi arată clar că tinerii catolici cântau și râdeau, în timp ce Phillips se apropie de cercul lui Sandmann, bătând dintr-un instrument specific indienilor. Înregistrarea a fost difuzată pe rețelele de socializare și a devenit virală, susținându-se că tinerii catolici  l-au blocat pe americanul nativ pentru a-și bate joc de el. Canalele mass-media liberale, precum CNN, s-au gândit că L-au apucat pe Dumnezeu de un picior cu acest subiect și l-au livrat imediat publicului de stânga. Alimentând astfel furia stângii, care și-a revărsat toată ura împotriva băieților, acuzați de RASISM, pentru simpul fapt că unii purtau șepci cu însemnul MAGA (“Make America Great Again”), cunoscutul sologan al președintelui Trump.

Mai mult, diocezele lor s-au lepădat de acești tineri, spunând că nu reprezintă „valorile” lor. Primarul la fel, iar școlile au pus problema exmatriculării.

La CNN s-a cerut ca adolescenții să fie identificați, demascați, denunțați, puși la stâlpul infamiei.

Dar videoclipurile în varianta completă îi arată pe tinerii catolici stând în acel loc mai mult timp, înainte ca Phillips să vină spre ei.

“Protestatarul pe care toată lumea l-a văzut în film a început să cânte la tambur în timp ce intra în mulțimea care părea că îi face loc.  N-am văzut pe nimeni să încerce să-i blocheze calea”, a spus Sandmann, contrazicând acuzațiile veteranului american nativ conform cărora unul dintre tineri nu l-ar fi  lăsat să se mai miște. „Și-a fixat privirea asupra mea și s-a apropiat de mine, la doar câțiva centimetri de fața mea. Și-a cântat tot timpul la tambur”.

Sandmann, filmat în timp ce stă și zâmbește în fața americanului nativ,  spune că încearca doar să liniștească lucrurile în acel haos. El a explicat că “rămânând nemișcat și calm” credea că “ajută la dezamorsarea situației”.

Nathan Phillips, fost combatant în Vietnam, ce cântă imnul unei mișcări politice autohtone în această înregistrare video, a afirmat într-o altă înregistrare că i-a auzit pe liceeni cântând „Să se construiască acest zid! Să se construiască acest zid!”, cu referire la zidul pe care Donald Trump vrea să-l înalțe la frontiera dintre SUA și Mexic.

Doar câteva publicații conservatoare au insistat asupra adevărului. Ulterior, și CNN și-a nuanțat declarațiile privind acest incident: adolescenții fuseseră agresați de adulți rasiști și abordarea lor de către nativ nu a fost adecvată. Mai mult decât atât, nativul era însoțit de alți indieni care, la rândul lor, insultau și amenințau adolescenții. Mulți dintre aceștia erau derutați și nu înțelegeau de ce s-a apropiat veteranul de ei.

Anghel Buturuga:

Facecrime

Isteria moraliștilor provocată de expresia facială a adolescentului catolic de la Marșul Vieții, confruntat cu o provocare, seamănă teribil de mult cu ideea unui „facecrime” din romanul 1984 al lui Orwell.

Majoritatea dintre noi își amintește doar crimăgânditul și crimăvorbitul, adică a gândi și exprima cele interzise. Dar Orwell luase în calcul și pedepsirea expresiilor faciale „incorecte”. Acum, să ne gândim la sistemele de recunoaștere și monitorizare faciale îmbinate cu o psihoză progresistă și avem 1984 in the making and much, much enhanced.

New York Times în campanie anti-creștină

Unul de la NYT a început o campanie, devenită virală prin hashtagul #exposechristianschools, prin care vrea să creeze un fel de serial horror despre bigoții de creștini și școlile lor.

Totul a pornit de la decizia soției lui Pence (vicele) de a reveni ca profesoară la o școală evanghelică unde cerința este ca membrii (profesori și studenți) să se conformeze regulilor biblice sexuale. Și în contextul scandalului legat de Kavington School, școala catolică din Kentucky de care aparțin adolescenții implicați în provocarea de la Marșul pentru Viață.

Furia stângistă a atins cote atât de absurde, încât creștini care nu au votat și care s-au opus lui Trump până acum se gândesc că, totuși, îl vor vota la următoarea rundă.

Rod Dreher consideră că această campanie este menită pregătirii oamenilor pentru închiderea școlilor creștine prin lege pe motive de „siguranță”.

Nota noastra

Activistul nativ Nathan Phillips, care NU este veteran din Vietnam, la scurt timp dupa incidentul de la Marsul pentru Viata, a incercat sa intrerupa o liturghie catolica din basilica Imaculata Conceptie din Washington DC. Era insotit de alte 50 de persoane care bateau din tobe si cantau. 

Mai mult decat atat, Nathan Phillips l-a acuzat pe Nick Sandmann, adolescentul catolic care, in urma actiunii sale provocatoare, a fost tinta unei adevarate hartuieli online si in media, de faptul ca ar fi nesincer si iresponsabil pentru declaratiile facute de acesta unui post tv american. Intr-o rara demonstratie de ipocrizie si fariseism, dupa aceste acuzatii, Nathan a precizat ca are o inima iertatoare si il iarta pe Sandmann. Nu a zis si pentru ce – si nici nu ar fi avut pentru ce.

Mult mai grav este insa faptul ca un episcop catolic din Lexington i-a bruftuluit pe adolescentii prezenti la Marsul pentru Viata din Washington, criticandu-i dur pentru ca ar fi sustinut sloganul unui presedinte care este… impotriva imigratiei. Cu toate ca episcopul este un activist pro-LGBT, totusi reactia sa nu a fost una izolata. Initial, dupa cum s-a precizat si mai sus, si scoala catolica s-a dezis de adolescentii MAGA.

Mai multi autori conservatori au deplans aceasta reactie a liderilor catolici, care sunt nerabdatori in a satisface multimile liberale (progresiste). 

Charlote Allen scrie in First Things:

Ceea ce nu inteleg acesti clerici si intelectuali catolici este ca lumea liberala seculara, mai degraba decat sa faca pace cu ei daca vor ceda pietatilor lor liberale, se afla in razboi cu ei cu scopul completei anihilari.

Razboiul impotriva catolicului Brett Kavanaugh cand a fost confirmat la Curtea Suprema ne-a dat un indiciu in acest sens. Lupta nu era despre Brett – daca a asaltat o fata sau nu la o petrecere din liceu. Lupta era despre avort, pur si simplu – in eventualitatea in care Brett ar putea rasturna ordinea Roe Vs Wade. Si, totusi, clericii catolicii au tinut-o cu ‘ar trebui sa credem femeia’ [acuzatoarea lui Brett – n.n.].

Carlson Tucker atrage atentia, la randul sau, asupra faptului ca, in ciuda narativei care arata cu degetul acuzator catre adolescentii catolici ca ar fi ‘albi’, ‘crestini’, prin urmare ‘privilegiati’, in realitate este vorba exact despre un razboi al celor realmente privilegiati – elita liberala – impotriva celor deposedati de putere, cum ar fi clasa de mijloc americana din orasele mici, cum este Kentucky.

Despre ce e vorba in acest incident? Nu este vorba despre rasa. De fapt, cele mai multe povesti despre rasa nu sunt despre rasa. Si aici e la fel. Aceasta poveste este despre oameni de la putere care isi protejeaza puterea lor, isi justifica puterea lor, distrugand si batandu-si joc de cei care sunt mai slabi decat ei. 

De ce? E simplu. Liderii nostri nu au imbunatatit vietile celor mai multi oameni din America. Nu vor recunoaste aceasta pentru ca se vor discredita. Astfel ca ei ii ataca chiar pe cei pe care i-au dezamagit. Problema, ne spun ei noua, cu Kentucky, nu e legata de politici proaste care au lovit in oamenii care traiesc acolo. Ci este legata de faptul ca oamenii care traiesc acolo sunt imorali, pentru ca sunt bigoti. Merita saracia lor si dependenta de droguri. Merita sa moara de tineri. 

Este de retinut ca si chestiunea avortului din New York face parte din acelasi razboi cultural. Masura, de care democratii se deziceau nu cu mult timp in urma, a fost luata ca un fel de intarire a frontului avortionist din SUA in contextul compozitiei actuale a Curtii Supreme (inclinand usor spre conservatori).


Categorii

1. DIVERSE, America, Razboiul impotriva Bisericii/ crestinismului, Razboiul impotriva Romaniei

Etichete (taguri)


Articolul urmator/anterior

Comentarii

4 Commentarii la “RAZBOIUL CULTURAL din SUA se incinge. Adolescenti catolici LINSATI MEDIATIC pentru sepci cu MAGA la Marsul Vietii. Un episcop catolic i-a condamnat pe …adolescenti/ NYT declanseaza o campanie impotriva scolilor crestine/ Scopul liberalilor-progresisti: ANIHILAREA CONSERVATORILOR CRESTINI

 1. Off topic:

  https://www.cotidianul.ro/patriarhul-cetatean-de-onoare-cum-justifica-firea/

  Mie mi se pare ca Preafericitul este deja cetatean de onoare in toate localitatile din Romania unde sunt ortodocsi. Preafericitul este cel care ofera insemne, de obicei. Nu il coboara primirea unui astfel de titlu, dar il scoate oarecum in sfera mireneasca, desi nu ma indoiesc ca intentia e buna. Si, in general, mi se pare ca se acorda tot felul de titluri si diplome incepand de la gradinita, mai nou. Lucruri la care Dumnezeu sigur nu cauta. Nu mai zic de asa-zisele gale pompoase. Cronofageala curata.

 2. Cronofageala necurata…

  Subscriu.
  Recunoasterea poate avea un rost bun pentru obste.
  “Dar voi cine ziceti ca sunt?” (Matei 16, 15)

  Dar ce si cum se face acum este in duhul vremii de acum si al oamenilor de acum. Iar ca (si) acest lucru sa se petreaca in duhul cel bun si cu rostul cel bun, atunci ar trebui sa fie facut in duhul cel bun.
  Intrebarea este: daca cineva face acum ceva in duhul cel bun, mai este recunoscut ca atare de oameni, de chiar fratii lui?
  Sau starea de fapt de acum e chiar dupa cuvantul:

  http://www.cuvantul-ortodox.ro/si-a-si-venit-vremea-aceasta/

 3. Pingback: William Barr, procurorul general al SUA: seculariștii și progresiștii au declanșat un ASALT NEÎNTRERUPT asupra religiei și valorilor tradiționale! Șeful Departamentului de Justiție avertizează asupra unei MONSTRUOASE INVADĂRI A LIBERTĂȚII REL
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare