Reactii ferme impotriva AFISELOR PEDOFIL-PROVOCATOARE ALE MISCARII GAY DIN ROMANIA. Mitropolitul Teofan ia atitudine oficiala si arata adevarul despre pacatul homosexualitatii. PATRIARHIA TACE? (Stiri familie, 19.04.2011)

20-04-2011 14 minute Sublinieri

In timp ce Romania e laudata de FMI si Banca Mondiala, Ungaria e “rusinea Europei”, pentru modificarile conservatoare aduse Constitutiei

Reportaj “Semne” (VIDEO): ABUZ SI PORNOGRAFIE

Panoul care expunea un chip de nou-nascut pentru a face propaganda pentru uraciunea Sodomiei cu mesajul: Orientarea sexuala nu este o alegere, nu este o boala.

Având în vedere faptul că în municipiul Iași, într-o zonă intens circulată, s-a afișat, pe un panou publicitar, o imagine cu un copil având de mână eticheta ”homosexual”, alături de care este textul ”orientarea sexuală / nu este o alegere / nu este boală”, aducem la cunoștința opiniei publice următoarele:

Este regretabil ca într-un loc public să fie expus un astfel de panou, întâmplător sau nu, chiar în perioada în care creștinii ortodocși (majoritari în municipiul Iași) se pregătesc să serbeze Sfintele Paști.

Homosexualitatea (ca și alte devieri în comportamentul sexual) nu reprezintă o orientare înnăscută, cum sugerează panoul respectiv, existând și studii ale unor specialiști care combat această idee.

Sfânta Scriptură, atât în Vechiul, cât și în Noul Testament, condamnă în mod clar și fără echivoc orice fel de comportament sexual deviant. În cartea Leviticului, Dumnezeu le spune fiilor lui Israel ”Să nu te culci cu bărbat, ca şi cu femeie; aceasta este spurcăciune” (capitolul 18, versetul 22). Iar Sfântul Apostol Pavel scrie într-una din epistolele sale: ”Pentru aceea, Dumnezeu i-a dat unor patimi de ocară, căci şi femeile lor au schimbat fireasca rânduială cu cea împotriva firii. Asemenea şi bărbaţii lăsând rânduiala cea după fire a părţii femeieşti, s-au aprins în pofta lor unii pentru alţii, bărbaţi cu bărbaţi, săvârşind ruşinea şi luând cu ei răsplata cuvenită rătăcirii lor” (Romani 1, 26-27).

Este evident, așadar, că pentru un creștin (dar și pentru alte religii monoteiste) homosexualitatea este un păcat. Cei care au căzut într-o astfel de patimă au însă șansa de a se ridica, prin pocăință și spovedanie, iar Biserica se roagă pentru îndreptarea lor, condamnând însă cu fermitate păcatul, indiferent de contextul social sau de ideile care sunt la modă la un anumit moment.

Biroul de presă al Arhiepiscopiei Iaşilor

Pentru câteva zile, în centrul Timişoarei a putut fi văzut un panou publicitar care promova homosexualitatea. Ziariştii au scris cu patimă, timişorenii au pus mâna pe telefon şi au sunat la primărie, iar parlamentarii de Timiş au pus şi ei câteva întrebări, aşa că nu e nicio mirare că panoul a dispărut rapid. Însă conflictul e departe de a se fi încheiat, singura schimbare fiind generată de rocada taberelor: susţinătorii comunităţii gay au trecut la atac, în vreme ce tabăra iniţial revoltată se vede nevoită să pareze loviturile.

Că folosirea imaginii unui bebeluş pentru a promova homosexualitatea, în Săptămâna Mare, nu a stârnit tocmai o admiraţie colectivă a timişorenilor, e de înţeles. La fel de adevărat e că există lucruri mult mai groaznice pe meleagurile noastre, lucruri pe care nimeni nu se grăbeşte să le denunţe ca abominabile. Dar, de bună seamă, nici închinarea la idolul modern, şi atât de frumos denumit, „political correctness”, nu e o treabă sănătoasă. Prin urmare, dincolo de revolta de moment a trecătorilor la vederea panoului publicitar, ar merita explorate şi motivele mai puţin emoţionale pentru care reclama poate fi condamnată.

În primul rând, se pare că panoul a fost montat ilegal, proprietarul trecând la demontarea acestuia imediat ce spiritele s-au incins. Discuţia s-ar putea încheia aici, dar ar fi păcat să nu aruncăm un ochi şi peste conţinutul panoului. „Orientarea sexuală nu este o alegere, nu este o boală”, spunea acesta, iar lângă slogan stătea imaginea unui bebeluş, cu o brăţară de identificare la mână, pe care scria „homosexual”. Se înţelege astfel că un homosexual se naşte cu atracţia faţă de persoanele de acelaşi sex, condiţionarea genetică plasându-l în ipostaza de victimă a sorţii, incapabil să-şi învingă pornirile hărăzite de mama natură. Prin urmare, spun susţinătorii cauzei LGB (lesbian, gay, bisexual), o persoană nu poate fi judecată pentru un lucru care face parte din natura ei. La fel cum nimeni nu e judecat pentru că e bărbat sau femeie. Problema acestei idei, care se constituie ca mesaj central al panoului publicitar, este că se află la stadiul de teorie. Nici un cercetător în domeniul geneticii nu a fost în stare să demonstreze că homosexualitatea e condiţionată genetic. Aşadar, până la o demonstraţie lipsită de echivoc, sloganul de pe panou se califică doar pentru statutul de „adevăr spus pe jumătate”, vecin cu mult mai celebra „minciună gogonată”.

Cel de-al doilea mesaj al panoului, cel care se poate citi printre rânduri, este că homosexualitatea este naturală, nu poate fi condamnată şi nu se ia. Consecinţele acceptării acestei idei merg până la adoptarea unor schimbări de paradigmă socială, cum ar fi educaţia sexuală a copiilor, căsătoriile gay şi adopţiile. Iar aici creştinii şi activiştii pro-life, cu siguranţă, au ceva de spus.

Una peste alta, povestea neromanţată a unui panou publicitar are rădăcini mult mai adânci şi ramuri mult mai întortocheate. Miza jocului e mai mare decât simplul confort vizual al timişorenilor. Or fi românii mai puţin toleranţi şi mai tradiţionalişti decât occidentalii, dar orice comunitate are dreptul de a decide pentru ea. La fel cum, spre exemplu, elveţienii nu au fost pregătiţi să accepte minarete lângă moscheile din ţara lor, nici timişorenii nu au acceptat un panou publicitar pro-gay. Nu se numeşte homofobie, ci conservarea propriilor valori. Unele care se întâmplă să fie moral-creştine.

[Dimpotriva, homosexualitatea este pe atât alegere liberă(de aceea îi şi zice “orientare”), pe cât este şi boală psihică (cu implicaţii sexuale), fiindcă ce este împotriva firii nu poate să fie şi predestinat (asa cum tacit sugereaza panoul), dupa cum dealtfel nu există nici predestinare.dan.camen.]

OpiniaTimisoarei.ro / 15 aprilie 2011

Reclama scandaloasa la Timisoara! Un panou publicitar urias infatisand un nou-nascut cu o bratara la mana pe care scrie “homosexual” si cateva inscrisuri despre orientarea sexuala a aparut in plin centrul orasuluiiscand o adevarata revolta in randul timisorenilor si nu numai. Mai ales ca in apropiere sunt mai multe scoli si institutii.

Primaria nu stie al cui este suportul publicitar, iar Politia Locala incearca sa afle cine este proprietarul si cine a montat afisul.

Reclama este pe un panou aflat la inaltime, in imediata vecinatate a hotelului Continental. Langa fotografia bebelului sta scris faptul ca publicitatea vine “in sprijinul comunitatii gay din Romania”.Apare si numele unei asociatii de promovare a homosexualitatii “Eu sunt, tu?”, din Bucuresti, care insa nu are pe site-ul de prezentare decat un formular de contact. Nimic altceva.

Pe afis se pretinde ca actiunea ar fi finantata, citam “printr-un grant oferit de Islanda, Lichtenstein si Norvegia prin Mecanismul Financiar SEE”.

Nu se stie cui apartine panoul pe care se gaseste reclama de promovare a homosexualitatii. Suportul metalic nu are niciun element de identificare, asa cum cere legea.

Alertati, politistii locali au mers sa analizeze situatia la fata locului, insa nu stiu daca pot sa faca ceva pentru ca acea reclama sa dispara: daca nu are autorizatie, va disparea. Daca are, va ramane acolo pana in ziua in care expira autorizatia.

Reprezentantii Primariei Timisoara s-au aratat uluiti, dar nu stiu al cui este acel panou. “Cei care au acel panou sunt responsabili de ce au pus acolo, nu noi. Politia Locala sa mearga sa verifice”, spune Lacramioara Condea, purtator de cuvant al Primariei Timisoara.

Politistii locali s-au deplasat la solicitarea dumneavoastra pe teren pentru a identifica si a lua masurile legale impotriva celor care au pus acest panou pe domeniul public. In cazul in care acestia nu au autorizatie eliberata si emisa de Primaria Municipiului Timisoara risca o amenda intre 1000 si 2000 potrivit HCL 371 / 2007. In cazul in care au atorizatie, acest panou poate sa ramana pe domeniul public”, spune Nicoleta Popa, purtator de cuvant al Politiei Locale Timisoara.

Revoltat de aparitia reclamei s-a aratat si deputatul de Timis, Marius Dugulescu. Din functia sa de vicepresedintele al Comisiei pentru drepturile omului, din Camera Deputatilor, Dugulescu a incercat sa sensibilizeze autoritatile sa reactioneze la o astfel de sfidare. Acesta a facut hartii peste hartii atat la Primarie, cat si la Protectia Copilului, insa pana la aceasta ora afisul nu a disparut.

Eu le recunosc drepturile, insa sa si le tina in spatiul intim nu in spatiul public, in centrul Timisoarei. Eu am ramas stupefiat de acel afis, din care vad un copilas purtand acea inscriptie ca si cand ar avea catuse. In timp ce toti crestinii se sfiintesc si se pregatesc de Paste, aceasta minoritate imprastie mizeriile in spatiul public. Eu nu agreez promovarea de acest gen inaintea praznicului Invierii Mantuitorului”, spune Dugulescu.

Mitropolia Banatului condamna promovarea de acest fel pe care o socoteste drept una extrem de agresiva, mai ales ca sunt implicati copii.Este regretabil ca exista astfel de promovari “agresive” ale homosexualitatii, care implica inclusiv fiinte nevinovate, precum sunt copiii. Dupa cum se stie, Biserica dezaproba pacatul “impotriva firii”, tratand insa cu toata grija pastorala pe cei care au cazut, cu voia sau fara voia lor, intr-un astfel de pacat. Homosexualitatea nu poate fi acceptata sub nicio forma ca normalitate sau firesc, in ciuda unor campanii care atenteaza la bunul simt al oamenilor si la buna cuviinta a majoritatii crestine a acestui popor”, spune Marius Florescu, purtator de cuvant al Mitropoliei Banatului.

Protectia Copilului Timis:nu e varianta potrivita pentru a face o campanie antidiscriminare folosind imaginea unui copil

Am incercat sa luam legatura cu organizatia Population Services International, care apare pe afis, dar nu am reusit sa identificam datele de contact, pentru ca site-ul acestei organizatii este in reconstructie. Consideram ca nu este varianta tocmai potrivita pentru a face o campanie antidiscriminare folosind imaginea unui copil. Pentru a transmite mesajul dorit, organizatia ar fi putut alege o alta modalitate grafica”, a declarat pentru www.opiniatimisoarei.ro Sorina Bucurescu, sef Serviciu Relatii Publice din cadrul Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Timis.

Oamenii care trec pe acolo se opresc, arunca un ochi peste panou si citesc mesajele. Unii injura printre dinti, iar altii isi fac cruce. Cert este ca reactiile sunt foarte diferite.

Nu sunt eu de acord cu asa ceva. Cum sa fiu. Dar cu tineretul din ziua de astazi nu te pui. Nu ar fi normal ca ei, homosexualii sa se bage in viata noastra, asa cum o fac acum”, spune Ariclia Florescu, o timisoreanca trecuta bine de prima tinerete.

Nu e normal, chiar nu e normal. Eu ca om normal nu ma duc in casa lor de homosexuali sa le arat cum se fac copii si din astea. Asa ca sa nu vina nici ei la mine in casa. Lor si se pare normal, dar nu e asa. Normal e cum ne-a lasat Dumnezeu, Adam cu Eva, nu Adam cu Adam sau Eva cu Eva. Homosexualii prezinta aceasta boala ca pe ceva acceptabil si chiar ca pe un model de urmat de catre tineri”, spune Dorinel Matei.

Mi se pare revoltator, agresiv. N-am nimic cu homosexualii, dar sa nu ma agreseze vizual cu astfel de imagini absolut deranjante. Sa faca bine sa dea jos reclama aceea”, ne-a spus Amalia Tache.

Aceasta arata degradarea in care am ajuns. De ce nu se face reclama pentru promovarea familiei, candva celula de baza a societatii? Imi spuneti mie? Peste tot oricum vad numai homosexuali si divorturi la televizor. Divorteaza Columbenii, Pepe si Oana, si mai stiu eu cine. Mi-e scarba”, a adaugat Lucian Manciu.

Noua Dreapta Timisoara:e o ofensa adusa familiei normale!

Este de un prost gust, fara masura, sa te folosesti de un bebelus pentru a-ti promova orientarea sexuala. Acest afis este o ofensa adusa familiei normale si nu cred ca are alt scop decat acela de a soca”, a declarat pentru www.opiniatimisoarei.ro Bogdan Popa, presedintele Noua Dreapta Timisoara.

Se pare ca acea reclama face parte dintr-o campanie care se deruleaza tocmai acum cand la Brasov are loc “Mister Gay Europe”. Reprezentantii organizatiei Noua Dreapta au amenintat cu proteste la Brasov.


Intitulându-şi acţiunea “Operaţiunea Apăraţi Copiii de propaganda homosexuală – Picasso II“, trei cetăţeni din Capitală au vopsit peste literele unui panou informativ de pe Bulveardul Dimitrie Cantemir din Bucureşti.

Cei trei au modificat mesajul panoului care scria “HOMOSEXUAL – Orientarea sexuală nu este o boală, nu este o alegere” care face parte dintr-o campanie în sprijinul comunităţii gay din România. Folosind spray-uri cu vopsea neagră, cei trei au pictat peste literele cuvântului “homosexual” pentru ca acesta să devină “om” şi au şters cuvintele “nu” de pe mesajul panoului.

Pe site-ul care explică acţiunea este publicat un autodenunţ, în care cei trei îşi dezvăluie identitatea, susţinând că au luat act de lipsa de intervenţie a autorităţilor faţă de “agresiunea produsă la adresa moralei publice şi a instituţiei familiei, manifestată prin expunerea în spaţiul public a unor afişe cu mesaje degradante şi ofensatoare”.,

Autodenunţul susţine că cei trei şi-au “asumat responsabilitatea de a îndrepta această stare de fapt prin alterarea grafică a respectivelor afişe într-o modalitate care să transmită privitorului starea de spirit că mesajul iniţial este dezagreat”. “Considerăm că această faptă este o acţiune civică, complementară activităţii instituţiilor statului, executată pe bază de voluntariat, de care suntem mândri şi pentru care nu solicităm nicio recompensare materială” se arată în textul autodenunţului.

 • Ziaristionline:

Corectorii panoului de propaganda homosexuala stradala din Capitala s-au autodenuntat. Pro Vita Bucuresti si Alianta Familiilor din Romania protesteaza oficial

Protectia Copilului, sesizata de Pro Vita si Alianta Familiilor pentru propaganda homosexuala stradala in care este folosit un bebelus

Presa română a intrat în alertă după ce orașul Timișoara a fost împînzit ieri cu panouri de propagandă homosexuală nemaipomenite pe teritoriul României. Panoul înfățișează un prunc abia născut care în loc de nume are la mînă o brățară pe care scrie “homosexual”. Astfel de afișe nu au mai apărut în Europa din timpul nazismului, cînd anumiți ideologi fasciști încercau să demonstreze superioritatea de rasă pe criterii sexiste, în speță homosexualitatea.

Ceea ce și-au permis homosexualii pe teritoriul României este o tentativă de legitimare a celei mai odioase dintre perversiuni: pedofilia. Urmînd logica acestui afiș copilul din imagine putea deveni “homosexual” doar prin viol, dată fiind absența impulsurilor sexuale la o vîrstă atît de fragedă.

Gravitatea faptei impune demararea unei anchete menite să identifice autorii panoului prin care să iasă la fotograf și prin fotograf să stabilească identitatea pruncului folosit în această campanie fascistă. Să se afle cine sînt părinții copilului, dăcă și-au dat acordul pentru ca imaginea pruncului lor să fie folosită în acest scop, dacă au fost plătiți și care sînt pedepsele legale pentru un asemenea comerț. Dacă pruncul a fost abandonat, să fie sancționată instituția care l-a vîndut. În orice caz, identitatea pruncului trebuie stabilită și autorii odiosului panou, fie că au acționat cu acordul părinților, a unei maternități sau azil de copii, fie că au acționat cu de la sine putere, să fie anchetați și trași la răspundere.

De asemenea, trebuie să se cerceteze dacă există vreo legătură între sponsorii panourilor de propagandă homosexuală de tip fascist de la Timișoara, organizatorii concursului “mister gay Europa” desfășurat în aceste zile la Brașov și sondajul comandat de Soros și apărut zilele trecute în presa din SUA prin care tinerii români au fost acuzați de vedere “xenofobe și homofobe”. Și, nu în ultimul rînd, dacă toate aceste “coincidențe” (prea multe pentru o minoritate) pot fi corelate cu campania de impunere a legii “antidiscriminare” desfășurate în această primăvară la Chișinău și care urmează să fie reluată la începutul lui iunie.

(…) Această campanie de imbecilizare a românilor este – citez – desfasurată de catre PSI România prin programul „Eu sunt!Tu?”. Panourile publicitare, care au aparut in Bucuresti, Brasov, Timisoara, Iasi si in alte orase din Romania, pretind ca actiunea ar fi finantata printr-un grant oferit de Islanda, Lichtenstein si Norvegia prin Mecanismul Financiar SEE

Aceşti indivizi ar trebui acţionati in instanta mai ales ca aceste panouri au aparut intr-un spatiu public cu un contiunut defăimător.

Noua Constitutie a Ungariei, adoptata luni de Parlamentul de la Budapesta, e aspru criticata de o parte a comunitatii internationale pentru “atacul la pluralism”, intoleranta la adresa minoritatilor religioase sau sexuale. Comentatori ai televiziunii publice germane, citati de Der Spiegel, au spus dupa momentul votului ca “Ungaria e rusinea Europei”.

Criticii se tem ca noua Constitutie va transforma ideologia nationalista, conservatoare a partidului premierului Viktor Orban (de guvernamint) intr-o doctrina de stat care va consolida puterea partidului si ar putea aduce atingere sistemului democratic maghiar.

Ministrul adjunct al Afacerilor Externe al Germaniei, Werner Hoyer, a declarat pentru Der Spiegel ca noua Constitutie este chiar mai ingrijoratoare decit legea mass-media, care a tras Ungaria intr-un scandal international.

“Abia daca mai ramine o urma de pluralism, varietate a opiniilor, castigurile de baza ale unei societati libere. Daca vorbesti cu oameni din Ungaria despre politica, vezi frica, ca in vechea Germanie de Est. In aceasta forma, locul Ungariei nu mai este in UE. E rusinea Europei. Dar Europa nu spune nimic – astfel a comentat postul public de televiziune ARD votul din Ungaria.

Principalele modificari aduse de noua Constitutie:

– micsorarea puterilor Curtii Constitutionale, prin eliminarea deciziilor privind bugetul si taxele
– stipuleaza obligativitatea statului ungar de a fi responsabil pentru etnicii maghiari din afara tarii
– sporeste puterile presedintelui in privinta numirii conducerii Bancii Centrale
– limiteaza datoria publica
– defineste casatoria drept uniunea dintre un barbat si o femeie
– in preambul face referire la Crestinism
– Guvernul are drept de veto in ceea ce priveste indatorarea consiliilor locale

 • Cultura Vietii:

Ungaria: Parlamentul a adoptat noua Constituție. Familia creștină și viața copilului nenăscut, sub protecție explicită. La București se aude?

Proiectul noii Constituții a Ungariei a fost adoptat, astăzi, de parlamentul de la Budapesta.

Așa cum scriam într-un articol anterior, textul legii, în forma adoptată, protejează explicit familia creștină bazată pe căsătoria heterosexuală și monogamă și de asemenea protejează viața copilului nenăscut “de la concepție”.

Proiectul a primit 262 de voturi pentru, 44 împotrivă și o abținere. Majoritatea zdrobitoare a fost asigurată de coaliția de dreapta a premierului Viktor Orban. Opoziția socialistă și “verzii” au boicotat votul, în timp ce partidul naționalist Jobbik a votat împotriva.

Președintele Pál Schmitt urmează să semneze decretul de promulgare săptămâna viitoare. Noua Constituție a Ungariei va intra în vigoare la 1 ianuarie 2012.

Ipocrizia societăţii care aclamă drepturile omului: Fragilitatea interzisă a copiilor cu sindrom Down

Legitimarea nefirescului. Eseu despre vulnerabilităţile democraţiei (Text suport pentru dezbaterea publică privind politicile de reproducere umană asistată medical)

OMUL ȘI TIMPUL, TVR1/ 16.04.2011/ 7:10 — 8:25 / Semne: Abuz și pornografie/ Imaginea: Ion Cristodulo / Realizator: Rafael Udrişte/ Producător: Dan Micu

Cercetări de ultimă oră demonstrează legătura fără echivoc dintre dependenţa de pornografie şi delicvenţă, boli psihice sau comportamente antisociale, cum ar fi violenţa în familie sau molestarea copiilor. În ciuda eforturilor de curmare a acestui flagel, în România continuă să existe o legislaţie relativ permisivă şi o toleranţă de neînţeles faţă de afişarea sau difuzarea materialelor pornografice.

Invitaţi: Virgiliu Gheorghe, autorul cărţii „Pornografia, maladia secolului XXI”, Cristina Sâmboan, avocat, prof. dr. Ilie Bădescu, Facultatea de Sociologie a Universităţii Bucureşti, prof. dr. Adrian Restian, membru titular al Academiei de Ştiinţe Medicale, prof. dr. Pavel Chirilă, Facultatea de Teologie din Craiova, Mircea Diaconu, senator, dr. ing. Iulian Iancu, deputat, Pavel Stan, elev la școala nr. 5 “Corneliu M. Popescu” din București, “, Alina Ștefanache, P.R. manager generatiaonline.ro, Ana Lazăr, asociația “Bunavestire”, Xenia Teodorescu, traducător, asociația “Bunavestire.

***


Buletinul informativ al Aliantei Familiilor din Romania / Nr. 135, 19 apr 2011

Operatiunea “Aparati copiii de propaganda homosexuala.” Dupa cateva zile in care afisele de propaganda homosexuala au rezistat in orasele din tara, astazi au inceput sa fie date jos la Timisoara. La Bucuresti, cativa cetateni si-au exprimat dezacordul fata de aceasta propaganda… corectand afisul (link). La emisiunea Nasul de luni seara de la 10TV, la care a participat si AFR, una dintre concluziile participantilor a fost aceea ca aceasta propaganda este cu atat mai nerusinata cu cat se desfasoara in Postul Mare, inainte de sarbatoarea Pastilor.

Fara avorturi in Saptamana Mare. Medicii din Iasi si Neamt au hotarat sa suspende avorturile in Saptamana Mare, considerand ca interventia reprezinta ucidere si deci un pacat. Ei fac acest lucru in fiecare an. Apreciem decizia lor. In felul acesta sunt salvate vieti umane. Speram ca pasul urmator va fi ca ei sa inteleaga ca o fapta nu poate fi pacat doar o saptamana din an (link).

Dumnezeu in noua Constitutie ungara. Parlamentul ungar a adoptat luni noua constitutie a tarii in care exista referiri la Dumnezeu, crestinism si familie, cu 262 voturi pentru, 44 impotriva si o abtinere. “Am trait un moment istoric. Textul recunoaste crestinismul ca fundament al civilizatiei noastre, dar constitutia garanteaza libertatea morala”, a declarat presedintele parlamentului, Laszlo Kover, la finalul votului asupra textului care poarta amprenta premierului Viktor Orban (link).

Pericol pentru familie la Consiliul Europei. Un mare pericol pentru familie e in desfasurare la Consiliul Europei. Cele 47 de state membre se afla in stadiul final de negociere si formulare a Conventiei Europene pentru Eliminarea Violentei impotriva Femeilor. Nimic rau in asta. Dar propusa conventie este extrem de radicala deoarece propune definitii ale sexului uman total diferite de sexual biologic uman. Sexul uman nu este definit in sensul uman sau antropologic ca masculin si/sau feminin, ci in termeni sociali. Sexul uman este definit ca “roluri construite social, comportamente, activitati si atributii pe care o societate oarecare le considera potrivite pentru femei si barbati.Cu alte cuvinte, un barbat poate fi catalogat ca femeie si invers. Nu sexul dobandit la nastere defineste sexul persoanei, ci atributiile dobandite in viata privind rolurile sexuale. Implicatiile acestui act negandit si chiar criminal la adresa fiintei si speciei umane sunt in finite. Se deschide o poarta larga spre o tiranie a rolurilor umane, o competitie intre sexe, o dezradacinare a societatii bazate pe identitatea sexuala biologica. Ne indreptam spre o societate asexuala, adica lipsita de roluri sexuale. O societate in care rolurile masculine si feminine se vor amesteca si vor forma o societate unisex, in loc de una duala din punct de vedere sexual, asa cum a fost de la facerea lumii. O societate in care diferentele biologice vor deveni irelevante din toate punctele de vedere. Astfel, Conventia aceasta negandita va constitui inca un cui batut in sicriul pregatit Europei. Pana in prezent, instrumentele juridice internationale defineau sexul uman in doua moduri, asa cum sunt ele dobandite la nastere – masculin si feminin. Conventia inca nu a fost adoptata, dar urmeaza sa fie transferata si discutata in Consiliul de Ministri al Consiliului Europei in zilele urmatoare. Intrebare? Daca va fi adoptata aceasta Conventie, cum vor fi completat e certificatele de nastere in cele 47 de state membre ale Consiliului Europei? Vor elimina referinta la sexul copilului? (link)

Nota razbointrucuvant: este vorba despre un subiect atins si de noi in acest calup de stiri, intr-un articol tradus – “GENUL”, PE CALE DE A FI DEFINIT PRIN CONVENTIE EUROPEANA DREPT CONSTRUCT SOCIAL

CEDO – Adoptii Homosexuale. Recent, Curtea Europeana a Drepturilor Omului a acceptat un caz care ar putea forta cele 47 de state membre ale Consiliului Europei sa permita adoptiile homosexuale. Cazul a fost inaintat de doua lesbiene franceze carora statul francez le-a respins cererea de adoptie a unui copil. Legea franceza ingaduie doar cuplurilor casatorite sa adopte si defineste casatoria ca fiind doar uniunea dintre un barbat si o femeie. Amintim ca Romania are legi identice, iar noul Cod Civil din Romania interzice, in mod explicit, adoptiile copiilor de catre cuplurile homosexuale. AFR a compus acest paragraf care apoi a fost inscris in Codul Civil (link).

Sarcina protejeaza sanatatea femeii. Acesta este concluzia unui studiu comentat recent in ziarul Lumina (link). […]

Predarea homosexualitatii in scolile Californiei. Saptamana trecuta senatul californian a introdus un proiect de lege care daca va fi adoptat va impune predarea istoriei homosexualitatii in scolile publice californiene. Acum se vede si mai deslusit pericolul promovarii “nediscriminarii” impotriva homosexualilor. Nu e vorba doar de “nediscriminare.” E vorba de “indoctrinare” si promovarea unui prozelitism sexual destructiv. Nu cunoastem nici un alt grup social care sa fi mers atat de departe cu promovarea si indoctrinarea tinerei generatii. Emanciparea rasiala, de exemplu, nu a condus nicaieri la cursuri obligatorii privind relatiile intre rasele umane, bune sau rele (link).

Libertatea religioasa in Australia. Un tanar predicator australian a fost arestat si amendat cu $440 pentru ca a predicat in public trecatorilor prin centrul orasului Melbourne despre relevanta invataturilor lui Hristos pentru societatea contemporana (link).

Dalai Lama vorbeste impotriva homosexualitatii. Un eveniment neobisnuit s-a produs recent – liderul budistilor tibetani s-a pronuntat impotriva homosexualitatii. Ce e si mai neobisnuit insa este faptul ca a facut-o in Suedia, tara cea mai permisiva si prohomosexuala din Europa. In vizita acolo, liderul tibetan a afirmat ca homosexualitatea constituie un comportament sexual nepotrivit si ca organele genitalele umane trebuie folosite exclusiv pentru reproducerea umana. Evident, homosexualii si presa suedeza nu au fost prea incantati (link).

Nota razbointrucuvant: in acelasi articol Dalai Lama se pronunta si impotriva avortului si, in acelasi timp, afirma foarte convins ca pentru greselile thailandezilor s-a produs dezastrul cu tsunami-ul din 2004. Dar nu o sa vedeti campanii anti-Dalai Lama, istericale stangisto-politic-corecte si infierari ale obscurantismului de care da dovada. La budisti se trece cu vederea…

Impactul adulterului asupra copiilor. Va recomandam un comentariu, o mica recenzie asupra unei carti recente privind impactul adulterului asupra copiilor, atat minori cat si adulti. Impactul e devastant, atat asupra celor mici cat si celor mari. Inca o dovada ca monogamia e stilul de viata cel mai propice nu numai pentru fericirea personala, dar si a copiilor (link).

America e in urma Romaniei. Romania e inaintea Americii intr-o privinta – protejarea homosexualilor impotriva discriminarii. Spre deosebire de Romania , in SUA nici macar la ora actuala nu exista o lege federala care sa interzica discriminarea impotriva homosexualilor la locul de munca. Iar la nivel de stat, doar 20 din cele 50 de state americane interzic un astfel de tip de discriminare. Saptamana trecuta insa, un proiect legislativ de protejare a homosexualilor la locul de munca a fost introdus in senatul american. Sansele lui de adoptare insa sunt nule. Sa stie oare americanii ceva ce noi nu stim? Guvernul Filat in Moldova lupta din greu sa impuna Moldovei legi similare, dar cu un continut mult mai radical. Sa stie d-l Filat oare ceva ce americanii nu stiu? Nu ar fi mai bine sa invete el din experienta americana si sa se domoleasca? (link)

Libertatea de constiinta si farmacistii. Farmacistii vand produse ale caror efect poate fi si intreruperea sarcinii, inclusiv contraceptive. Unii farmacisti refuza sa vanda astfel de produse pe motive de constiinta. Saptamana trecuta un tribunal din Illinois, SUA le-a dat castig de cauza, afirmand ca nu pot fi constransi sa vanda produse avortive atat timp cat refuzul le este bazat pe motive de constiinta (link).

3,5% dintre americani nu sunt heterosexuali. Masina propagandista homosexuala e mereu la lucru, de data asta in America. Saptamana trecuta, Institutul Williams din California a emis un studiu conform caruia 3,5 din populatia adulta a Americii ar fi neheterosexuala – adica homosexuala, bisexuala, asexuala, transsexuala sau neidentificata (link).

Un comentariu pe marginea lui (link).

http://www.christianpost.com/news/ucla-study-only-35-percent-americans-are-gay-49780/ Avem convingerea ca si acest “studiu” va fi contrazis in timp. Acum 60 de ani un alt studiu, acela al zoologului Alfred Kinsey, afirma ca 10% din barbatii adulti americani sunt homosexuali. Dupa cum se vede, cu fiecare studiu, procentul scade, nu creste.

Sinuciderea asistata. Saptamana trecuta, statul american Idaho a adoptat o lege care interzice sinuciderea asistata (link).

Homosexualii pierd in Louisiana. Saptamana trecuta, cel de al doilea influent tribunal federal american, cel din New Orleans, a decis intr-o decizie plenara de 11 la 5, ca cuplurile homosexuale care adopta copii nu au dreptul sa obtina un certificat de nastere nou pentru copilul adoptat care sa reflecte ca copilul are doi tati in loc de parintii lui biologici (link).

Judecatorii care au respins cazul homosexualilor sunt reputati juristi crestini care frecventeaza biserici din Dallas, Houston si New Orleans. Gasim salutar rationamentul lor: “Casatoria, in comparatie cu concubinajul, constituie un cadru mai propice pentru cresterea copiilor, deoarece casatoria prezinta un cadru mai stabil de care copilul are nevoie pentru a se dezvolta normal.”

Homosexualii pierd in Rhode Island. Presiunile homosexualilor asupra parlamentarilor statului american Rhode Island de a legaliza casatoriile homosexuale au esuat saptamana trecuta. Luna trecuta au esuat in statul vecin, Maryland. Esecul se datoreaza, spun comentatorii, experientei crescande a lobbyistilor crestini in apararea valorilor crestine in spatiul public (link).

Islanda: Dezgustator si decadent. In unele state, vechimea democratiei nu e un indiciu al sanatatii ei. In Islanda, democratia a inceput sa miroasa urat. Un muzeu din aceasta tara expune in borcane, aidoma unor animale, organe genitale masculine. Poate nu ar trebui sa ne mire asemenea gesturi degenerate intr-o tara condusa de o lesbiana, tara care a finantat, printre altele, panourile josnice instalate de homosexuali, despre care vorbeam la inceputul buletinului nostru informativ (link).


Categorii

IPS Teofan, Pagini laice, Pagini Ortodoxe, Presa, Raspunsurile Bisericii la problemele vremurilor, Razboiul impotriva familiei / vietii/ copiilor, Video

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

31 Commentarii la “Reactii ferme impotriva AFISELOR PEDOFIL-PROVOCATOARE ALE MISCARII GAY DIN ROMANIA. Mitropolitul Teofan ia atitudine oficiala si arata adevarul despre pacatul homosexualitatii. PATRIARHIA TACE? (Stiri familie, 19.04.2011)

 1. Bravo, Ungaria! Iata un exemplu de marturisire crestina. Un popor care nu se pleaca jugului UE.

 2. Am citit despre reactiile impotriva odiosului afis incriminat de mitropolitul Teofan si m-am bucurat tare mult. M-am bucurat ca Dumnezeu inca are slujitori care sa-l marturiseasca fara echivoc, m-am bucurat ca mai sunt romani care se scandalizeaza si iau atitudine impotriva pacatului, iar unii dintre ei chiar actioneaza concret in vederea reinstaurarii adevarului. Cinste celor care au avut curajul sa “re-editeze” afisul mincinos… eu am luat actiunea lor ca pe un semn de la Dumnezeu pentru intarirea unora ca mine, mai slabi in credinta.

 3. http://voxpublica.realitatea.net/politica-societate/ungaria-de-piatra-si-cit-sintem-noi-de-aproape-61819.html

  Cum a intrat ”stanga” progresista in fibrilatie din cauza Constitutiei din Ungaria… Si ridica steagul luptei de clasa.

  Si, daca tot e de post, s-au gandit sa mai arunce o flegma si spre Biserica. Nu este chip sa intelegi cum isi pot pune acesti oameni, in serios, problema reformarii Bisericii, cand ei sunt nu doar in afara ei, ci impotriva ei. Este un procedeu sofist de doi bani. Plus ca imaginea pe care au despre Biserica este aproape complet falsa si falsificata. Pai daca e asa, atunci si ”stanga progresista” ar trebui sa accepte ca traditionalistii sa le tina discursuri despre cum trebuie ei sa se reformeze, despre ce teme sa abordeze, despre ce crime au facut si despre ce ar trebui sa faca ca sa mai nadajduiasca in vreun raspuns bun la Judecata. E atat de evidenta nepotrivirea incat nu poti sa nu te gandesti daca nu cumva te confrunti cu o problema ce tine de inteligenta sau de rea-credinta. Ultima pare mai probabila, fiindca este motivata ideologic (si, uneori, si financiar).

 4. Aseara am vazut acelasi afis, pe o caseta mai mare decat cele obisnuite, cam 7mx3m, in Piata Unirii, imediat in coltul podului spre Radu-Voda.

  Ce e de facut?

 5. (continuare): Sau e vorba de acelasi panou cu cel corectat deja?

 6. (continuare):

  Vazand pozele facute de cei 3 cetateni, am inteles ca ei au corectat fatza dinspre Radu-Voda a panoului. Cea inspre magazinul Unirea era intacta aseara la orele 17.00 si 20.00.

 7. Chiar daca nu are puterea unui Leu, Cerbului nu ii lipseste curajul.
  VREDNIC ESTE!

 8. @ George:

  Confirmam si noi, era intact astazi. Nu am stiut ca trebuia sa fi fost si pe partea opusa, spre Radu-Voda. Oricum, sunt in multe zone…

 9. Nu stiu cum de se vorbeste doar despre panoul din Iasi si cel de la Unirea. Saptamana trecuta am vazut unul identic in Dr. Taberei, zona Pietei Valea Ialomitei. Nu cred ca sunt doar 2-3… poate daca fiecare care a mai observat cate unul le-ar preciza amplasarea, am face ceva asemanator. Sincer, ma gandeam sa ma duc noaptea sa il mazgalesc cu cerneala…

 10. Ca pacatul homesexualitatii a ajuns sa fie considerat innascut nu poate decat sa ne arate cat de intucata a devenit lumea in care traim. Si ca sa exemplific cat de mult ne prosteste satana — el de fapt spune ca deoarece homosexualitatea este ceva din nastere, asadar nu poate fi ceva rau. Acea logica falsa care il invata pe om cum sa se autoindreptateasca. E ca si cum ai spune ca daca te-ai nascut cu cancer, este un lucru bun. E drept, Dumnezeu vede toate bolile la fel, insa cele spirituale sunt mai greu de vindecat pentru ca omul nu le vede prea usor si mai ales, fara Dumnezeu.
  Dar, a spune ca ceva este un pacat nu mai impresioneza pe multi in zilele noastre deoarece lui satana i s-a ingaduit sa ridiculezeze insusi pacatul, adica sa spuna ca Dumnezeu nu-l ia in seama — de fapt satana spune oamenilor, “ce Dumnezeu e ‘asta’ care pune la inima orice abatere?”. Si are dreptate! Dumnezeul nostru Hristos este Atot-milostiv si Atot-iertator, dar acest lucru satana nu ni-l mai spune, ci il inlocuieste cu vidul deznadejdii (propria lui inventie); din nou — deoarece Dumnezeu nu poate fi rau, asadar El nu poate exista. Si totusi satana se auto-distruge…daca tot l-a convins pe om ca Dumnezeu nu poate exista, de ce se mai munceste sa-l induca in dejnadejde? Pentru ca de fapt nu se multumeste sa-l indoctrineze pe om, ci vrea sa-l traga in imparatia mortii (propia “creatie”), fata de care se disociaza in plan vizibil. Singura sansa a omului este Numai Hristos care a venit sa aduca Viata, atata timp cat omul doreste sa se schimbe in bine (pocainta). Numai El poate scoate omul din acest vortex pe care demonii il impun cu forta omului, fara ca acesta sa stie — decat sa banuie la nesfarsit in constiinta sa. Apoi depinde de fiecare om ce drum are in viata, si cat a ‘reusit’ Hristos sa razbata pana la dansul, si uneori nu ne ramane decat sa ne rugam, mai ales in timpurile secularizate in care traim, si in care evanghelizarea in masa si cu putere greu se mai face.

 11. Homosexualitatea a existat din cele mai vechi timpuri, dar faptul ca astazi este considerata ceva normal face mult rau atat homosexualilor cat si familiilor lor. Faptul ca inainte nu era acceptata ca ceva normal in societate ajuta pe homosexuali, prin educatie, prin religie, sa-si dea seama de greseala lor si sa incerce prin toate mijloacele sa suprime aceasta patima, asa cum orice crestin lupta impotriva patimilor sale. Astazi insa pericolul nu este existenta acestei patimi, ci faptul ca se incearca acreditarea normalitatii ei, ceea ce ii impiedica pe homosexuali sa se pocaiasca si sa incerce sa-si vindece aceasta neputinta.
  Multi oameni sunt casatoriti si sunt tentati de aceasta perversiune, poate doar ca sa vada cum este, dar cazand isi dau seama ca familia crestina (barbat-femeie) este cea care poate implini dragostea cea adevarata, care procreeaza si care construieste fiinta unitara din cele doua jumatati complementare si nu identice.
  Din pacate multi artisti, jurnalisti si oameni politici sunt homosexuali, asa ca propaganda acestei anomalii are mass-media la picioare…
  Rugaciune, rugaciune si iar rugaciune pentru cei care mai pot fi salvati de la spalarea creierelor!

 12. Pingback: Razboi întru Cuvânt » In urma reactiei hotarate a Mitropoliei Moldovei, AFISELE RUSINII REPREZENTAND COPILUL ETICHETAT “HOMOSEXUAL” AU FOST DATE JOS IN IASI
 13. Pingback: Razboi întru Cuvânt » SAPTAMANA SODOMEI IN ROMANIA: Homosexualii ii invita pe politicieni sa marsaluiasca impreuna. Masinaria propagandei pro-gay duduie: SE CERE REEDUCAREA TINERILOR CARE SUNT PREA HOMOFOBI SI ANTISEMITI SI PREA MARCATI DE TRADITI
 14. Pingback: Razboi întru Cuvânt » Articolele saptamanii: TOTALITARISM HOMOSEXUAL: ceea ce doresc homosexualii nu este o egalitate in fata legii, ci un control al constiintei
 15. Pingback: Război întru Cuvânt » CONTRA MARSURILOR SI PROPAGANDEI “GAY”. Duhovnici si ierarhi romani care au vorbit impotriva PACATULUI HOMOSEXUALITATII. Ar trebui si mai mult, dar…
 16. Pingback: Război întru Cuvânt » IPS TEOFAN – 3 ani de slujire ca Mitropolit al Moldovei si Bucovinei. Intru multi ani!
 17. Pingback: Razboi întru Cuvânt » Eveniment de gravitate majora: REZOLUTIE ”ISTORICA” A ONU PRIN CARE SE CONSFINTESC DREPTURILE GAY CA DREPTURI ALE OMULUI!
 18. Pingback: Război întru Cuvânt » Cuviosul Paisie Aghioritul despre PUBLICITATEA FACUTA PACATELOR DIN BISERICA
 19. Pingback: Razboi întru Cuvânt » REEDUCAREA GAY: in scolile de stat din California se va preda despre CONTRIBUTIA HOMOSEXUALILOR LA ISTORIE!
 20. Pingback: Lobby-ul pedofil, tot mai agresiv: conferinta academica ce vrea sa normalizeze perversiunea si fetite de 4 ani pozand in lenjerie intima
 21. Pingback: IPS TEOFAN LA PETRU-VODA, DE HRAM, ALATURI DE PARINTELE IUSTIN (Sfintii Arhangheli, 2011). Predica Mitropolitului Moldovei: INGERII IN VIATA NOASTRA (audio si text)
 22. Pingback: DIALOG CU UN HOMOSEXUAL: despre respingerea CELUILALT, indreptatire, autosuficienta si anti-civismul propagandei gay - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
 23. Pingback: SAPTAMANA URACIUNII SODOMITE: GayFest 2012, vasta agresiune propagandista care va culmina cu PARADA GAY (”Miscarea Diversitatii”) - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
 24. Pingback: Azi, in Bucuresti, MARSUL GAYFEST – parada sodomiei/ OBIECTIVUL SECRET AL AGENDEI PENTRU DREPTURILE HOMOSEXUALILOR – LEGALIZAREA PEDOFILIEI?/ Biserica Bulgariei condamna parada gay. Biserica noastra tace si in acest an?/ “Revolutia famil
 25. Pingback: IMPORTANT! Sinodul Mitropoliei Moldovei cere autoritatilor CONSTITUTIE CRESTINA prin mentionarea BISERICII, FAMILIEI si GARANTAREA OREI DE RELIGIE - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
 26. Pingback: BOMBA ATOMICA CU CEAS PUSA LA TEMELIA FAMILIEI SI A BISERICII. O noua PRIGOANA impotriva crestinilor, in Romania, incepe prin noua CONSTITUTIE dictata de lobby-ul HOMOSEXUAL? -
 27. Pingback: Cuvantul IPS Teofan la Inaltarea Domnului (VIDEO) in apararea familiei crestine de pacatele contra firii: CARMUITORII VREMELNICI AI TARII SA ASCULTE DE CONSTIINTA SI DE POPOR, NU DE GLASURILE DE SIRENA DIN ALTA PARTE! - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare