“REFERENDUMUL PENTRU CASATORIE SI FAMILIE. Analiza si implicatii”. Conferinta la Palatul Parlamentului/ PSD promite, iar, marea cu sarea in privinta REFERENDUMULUI pentru FAMILIE/ Pr. Constantin Necula: “Noi nu cerșim un referendum, ci să ni se respecte un drept. NU SUNT ATACATE DOAR INSTITUTIILE BISERICII, CI ESTE ATACA INCLUSIV STRUCTURA DE REZISTENTA A STATULUI”

25-04-2017 5 minute Sublinieri

„Referendumul pentru căsătorie și familie. Analiză și implicații”

PR. PROF. DR. CONSTANTIN NECULA -CONFERINȚA “REFERENDUMUL PENTRU CĂSĂTORIE ȘI FAMILIE”

DEPUTAT DANIEL GHEORGHE -CONFERINȚA „REFERENDUMUL PENTRU CĂSĂTORIE ȘI FAMILIE.ANALIZĂ ȘI IMPLICAȚII”

DEPUTAT IOAN CUPŞA- CONFERINȚA „REFERENDUMUL PENTRU CĂSĂTORIE ȘI FAMILIE.ANALIZĂ ȘI IMPLICAȚII”

PROF. DR. PAUL NEGRUȚ – CONFERINȚA „REFERENDUMUL PENTRU CĂSĂTORIE ȘI FAMILIE.ANALIZĂ ȘI IMPLICAȚII”

DEPUTAT FLORICA CHERECHES – CONFERINȚA „REFERENDUMUL PENTRU CĂSĂTORIE ȘI FAMILIE”

Matei Dobrovie (USR) susține referendumul pentru familie

  • Activenews:

Părintele Constantin Necula, la conferința organizată de Coaliția pentru Familie: Orice acțiune îndreptată împotriva familiei este un act de subminare a rezistenței naționale. Noi nu cerșim un referendum, ci să ni se respecte un drept

Părintele Constantin Necula a fost unul dintre vorbitorii inivitați la conferința „Referendumul pentru căsătorie și familie. Analiză și implicații”, desfășurată la Palatul Parlamentului. Părintele Necula a făcut parte din grupul celor 16 iniațiatori ai campaniei de semnături pentru revizuirea Legii fundamentale.

Socotesc că orice acțiune îndreptată împotriva familiei este un act de subminare a rezistenței naționale, a spus părintele Necula declarându-se dezamăgit că nu trăiește într-un stat de drept, care trebuie să protejeze drepturile democratice ale oamenilor. Despre referendumul care ar trebui organizat cât mai rapid, subiect pe care parlamentarii au preferat să îl paseze de la Camera Deputaților la Senat și invers, tergiversând luarea unei decizii, părintele Constantin Necula a spus clar:  „Noi nu avem de cerșit un referendum, ci vrem să ni se respecte un drept câștigat!” 

„Aș vrea să va spun din acest an de demers, dincolo de faptul că ne-am obișnuit să stăm in stand-by atunci când e vorba de drepturi democratice in raport cu oamenii care ajung democratic să ocupe locurile. Primul lucru și cel mai important: când un om a cerut ca 3 milioane și 600 de mii de oameni să dea cu semnătura dacă copiii lor au dreptul să facă sau nu Religie, s-a socotit un act democratic. Când 3.600.000 de oameni semnează pentru un drept constituțional,  se socotește un act anti-democratic. De unde rezultă de ce preferă întotdeauna Biserica oricărei alte organizări.

Paralel cu ora de religie, atacul la familie și atacul la tot ce înseamnă rezistență creștină în anii aceștia dovedeșlte foarte clar că nu avem de-a face cu o serenadă sub un balcon a unui îndrăgostit, ci avem de -a face cu un concert foarte bine dirijat, care încearcă să dărâme și balconul și să fure și inima iubitei. Deci trebuie să fim atenți că nu sunt atacate doar instituțiile Bisericii, ci este atacată inclusiv structura de rezistență a statului. De aceea declar că socotesc că orice acțiune îndreptată împotriva familiei este un act de subminare a rezistenței naționale”, a spus părintele Necula în intervenția sa.

„Apoi, am constatat cu foarte multă evlavie în ce mod orice fel de informație pozitivă pe care o transmite Biserica poate fi distorsionată de cei care n-o văd bine, de cei care n-ar vrea-o în viața socială, că atunci când te implici social nu e bine, când stai nu e bine, când mergi nu e bine, când zbori nu e bine. Dar am ajuns la concluzia fundamentală, împreună cu studenții cu care am făcut o cercetare de teren în această perioadă,  că mai bine nu e bine cu ceilalți, decât să nu fie bine cu Hristos. 

Cele trei milioane de semnături, în ciuda gândurilor harismaticilor din ONG-uri, nu le-am strâns pe bază de Wi-Fi. Oamenii s-au întâlnit, și-au dat mâna, am ascultat sute de mii de oameni vorbind, cum am ascultat și reprezentanți ai ONG-urilor care și-au permis să facă pe seama Coaliției pentru Familie fel de fel de scenarii. Îmi pare rău că nu trăiesc într-un stat de drept, care ar trebui să protejeze drepturile democrate ale oamenilor. Nu este posibil, la nesfârșit, să fie vină când Patriarhul, când Mitropolitul, când popii, când pastorii, când toți ceilalți, numai cine-i de vină nu e de vină niciodată”, a continuat părintele Necula.

Inițiatorii demersului privind modificarea Constituției doresc să le fie respectat un drept fundamental al democrației, și în niciun caz nu stau cu mâna întinsă în așteptarea unui semn de bunăvoință din partea decidenților politici.

„Noi nu avem de cerșit un referendum, avem să ni se respecte un drept câștigat de toți aceia care în situația dată din societatea românească cred că au muncit ceva mai mult decât noi. Prefer să cerșesc pentru săraci o bucată de pâine, decât referendumul de la cei pe care i-am ales democratic”.

Florin Iordache: PSD va mobiliza cetățenii la referendumul de revizuire a Constituției privind familia

Deputatul PSD Florin Iordache a declarat marți, la dezbaterea organizată de Coaliția pentru Familie la Palatul Parlamentului, că social-democrații vor susține inițiativa de revizuire a Constituției în sensul definirii căsătoriei ca uniune între bărbat și femeie și vor mobiliza cetățenii pentru a veni și a vota favorabil la referendum.

“Grupul PSD a susținut, susține și va vota modificările pentru revizuirea Constituției. Este un prim pas, va urma apoi referendumul și acolo noi vom mobiliza – și la data declanșării referendumului – vom mobiliza cetățenii să vină și să susțină această modificare normală a Constituției. Grupul PSD, în totalitatea sa, va susține această inițiativă. Contați pe PSD pentru această modificare a Constituției”, a transmis Iordache punctul de vedere al PSD, conform Mediafax.

PSD a susținut și a considerat foarte important demersul celor peste 3 milioane de români care au semnat pentru această inițiativă, a mai afirmat Iordache.

„Considerăm că, într-adevăr, Constituția trebuie modificată. Au fost anumite dezbateri în Parlament, dacă trebuie discutată la Cameră sau Senat, care s-a tranșat. Deja la Cameră avem un raport care a fost înaintat plenului. Probabil că în prima săptămână, la început lunii mai, vom avea și votul final pe aceste modificări ale Constituției, urmând apoi să plece la Senat”, a mai spus Iordache.

Reamintim că înaintea alegerilor din decembrie 2016, Coaliția pentru Familie a încheiat protocoale de colaborare cu Partidul Social Democrat, cu Partidul Național Liberal și cu Alianța Liberalilor și Democraților din România, în vederea susținerii inițiativei legislative a cetățenilor de revizuire a art. 48 (1) din Constituția României.

Anul trecut, în mai, Coaliția pentru Familie a depus la Parlament cele 3 milioane de semnături pentru revizuirea Constituției. Formularea propusă pentru articolul 48 alin. 1 din Constituție este: „Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimțită între un bărbat și o femeie, pe egalitatea acestora și pe dreptul și îndatorirea părinților de a asigura creșterea, educația și instruirea copiilor’”. Actualul text al Constituției se referă la căsătoria dintre soți.

Deputatul USR Matei Dobrovie susține demersul Coaliției pentru Familie: Sunt creștin și nu îmi e rușine. Dacă Parlamentul împiedică acest referendum, pierde orice credibilitate a noastră, ca educație în fața cetățenilor

La Palatul Parlamentului s-a desfășurat marți, 25 aprilie 2017, conferința „Referendumul pentru căsătorie și familie. Analiză și implicații”,  având ca subiect inițiativa legislativă a cetățenilor de revizuire a Constituției României pentru ocrotirea familiei să căsătoriei.

Printre invitați s-au numărat Mihai Gheorghiu, Președintele Comitetului de Inițiativă al Coaliției pentru Familie, Sophia Kuby, Director, ADF International Adina Portaru, Avocat, ADF International, dar și membri ai Parlamentului României.

Deputatul USR Matei Dobrovie a explicat motivele pentru care susține această inițiativă și a promis că va face tot ceea ce îi va sta în puteri pentru ca românii să poată vota la acest referendum.

„Susțin în nume personal întrutotul demersul făcut de Coaliția pentru Familie și cred că este un exercițiu democratic extraordinar, public și legitim. Este pentru prima oară când cetățenii României strâng peste trei milioane de semnături pentru a participa la o astfel de decizie. Voința lor nu trebuie și nu poate să fie ignorată în condițiile în care îndeplinește și chiar depășește cerințele articolului 150 din Constituția României referitor la numărul total de semnături și la dispersia lor teritorială.

Această inițiativă îndeplinește absolut toate criteriile. Mai mult, clarificarea definiției familiei din Constituție corelate cu articolul 259, aliniatul 1 din codul civil reprezintă o protecție superioară a unui fundament esențial al societății românești care în continuu atacat în ultimii ani în țara noastră și nu numai. Mulți spun că famila întâmpină probleme și este adevărat: problemele sunt legate de o rată mare a divorțurilor, violența domestică, dar asta nu înseamnă și nu poate să însemne că familia trebuie abolită, subminată sau înlocuibilă și că ea nu este cea mai potrivită formă de conviețuire și mediul cel mai prielnic pentru creșterea și educarea copiilor.

Acest referendum este un instrument perfect democratic prin care poporul trebuie să-și exercite suveranitatea. Nu putem interzice anumite teme doar pentru că nu suntem de acord cu ce solicită ele. Este o inițiativă perfect legitimă, familia trebuie protejată. Sunt creștin și nu îmi e rușine cu asta și cred că dacă Parlamentul împiedică acest referendum pierde orice credibilitate a noastră, ca educație în fața cetățenilor. Este un demers pozitiv, este un demers care nu interzice și nu respinge drepturile nimănui. Nicăieri nu se spune că acceptarea acestei globalități, a căsătoriei între un bărbat și o femeie, prin uniune pe deplin consimțită, ar aduce sau ar fi o îngrădire la adresa drepturilor altora. Salut inițiativa Coaliției pentru Familie și spun că o voi susține fără rezervă în momentul în care se va vota în Parlament.”, a spus Matei Dobrovie.

Coaliția pentru Familie este o inițiativă civică fără personalitate juridică, independentă de orice partid politic și neafiliată confesional, deschisă tuturor celor care împărtășesc valorile familiei, ce are ca scop protejarea și sprijinirea familiei întemeiate pe căsătoria dintre un bărbat și o femeie. Coaliția pentru Familie are în componență peste 40 de asociații și fundații și reprezintă, informal, inițiativa legislativă a cetățenilor de revizuire a Constituției României.

ADF International (ADFI) este o organizație juridică ce apără dreptul oamenilor de a-și exprima și de a-și manifesta liber credința religioasă. ADFI are statut consultativ la Organizația Națiunilor Unite, acreditare la Parlamentul European și colaborează cu Agenția pentru Drepturi Fundamentale a Uniunii Europene și cu Organizația pentru Securitate și Cooperare în Europa. ADFI a consiliat și a intervenit în mai mult de 50 de cazuri pe lângă Curtea Europeană a Drepturilor Omului.


Categorii

Homosexualitate, Preot Constantin Necula, Razboiul impotriva familiei / vietii/ copiilor, Referendum casatorie familie, Revizuirea constitutiei

Etichete (taguri)

, , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

2 Commentarii la ““REFERENDUMUL PENTRU CASATORIE SI FAMILIE. Analiza si implicatii”. Conferinta la Palatul Parlamentului/ PSD promite, iar, marea cu sarea in privinta REFERENDUMULUI pentru FAMILIE/ Pr. Constantin Necula: “Noi nu cerșim un referendum, ci să ni se respecte un drept. NU SUNT ATACATE DOAR INSTITUTIILE BISERICII, CI ESTE ATACA INCLUSIV STRUCTURA DE REZISTENTA A STATULUI”

  1. Au solicitat referendum 3 milioane de oameni, cu nume, prenume, adresa si semnatura! Nu cu like-uri care sa scoata lumea in strada la ordinele jupanilor!

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare