Coabitarea intru masonerie: REMUS BORZA, oficiantul MASONERIEI romanesti si jupanul Hidroelectrica – “SPONSOR GENEROS” al activistului antiortodox REMUS CERNEA si al notarului IOANA BASESCU, fiica presedintelui!

3-07-2013 7 minute Sublinieri

borza--cernea-prel

Deputatul independent Remus Cernea a incasat 14.495 lei in calitate de consilier la Hidroelectrica si 7.083 lei de la Comisia de privatizare a Nuclearelectrica, sumele fiind mentionate in declaratia sa de avere, scrie Mediafax.

Cernea a incasat, de asemenea, suma de 34.592 lei in perioada in care a fost consilier de stat in Guvern. In declaratia de avere completata in iunie, Cernea mentioneaza ca a incasat de la Camera Deputatilor indemnizatia in cuantum de 1.566 lei. In schimb, Remus Cernea nu are nicio proprietate, dar are credite de 76.000 de lei.

Remus Borza a ajuns într-un an să crească în afaceri şi notorietate cât alţii într-o viaţă. Marele maestru cântăreţ a devenit un personaj cunoscut prin desemnarea lui ca administrator judiciar după intrarea în insolvenţă a Companiei Hidroelectrica.

Momentul declanşării acestei proceduri controversate şi aflată în incertitudine ca urmare a unor procese în justiţie putea să aibă opoziţia Palatului Cotroceni, mereu interesat de Hidroelectrica. Dar, surpriză, Traian Băsescu s-a abţinut să comenteze insolvenţa, fapt neobişnuit pentru preşedintele-jucător, care s-a luptat să schimbe directorii neconvenabili, ce nu făceau jocurile în favoarea clienţilor agreaţi în Deal. Remus Borza, pus în vârful uriaşei maşini de produs electricitate cu costuri mici, nu uită să mulţumească public cui trebuie.

“Mulţumesc şefului OPSPI, Remus Vulpescu, şi ministrului Economiei, Daniel Chiţoiu. Îi mulţumesc şi preşedintelui României pentru noncombat, pentru că ar fi putut să obstrucţioneze” – declara cu recunoştinţă Borza în adunarea creditorilor din 14 septembrie 2012. 

Nu uită să menţioneze, pentru a risipi suspiciunile asupra alegerii lui ca unsul lui Dumnezeu peste Hidroelectrica:

“Unii au spus că aş fi omul lui Ponta, alţii că sunt al lui Băsescu. Nu sunt omul nimănui, sunt un bun român”.

După un an, omul nimănui încasează de la Hidroelectrica pentru ieşirea din insolvenţă un comision de succes de doar 2,2 milioane de euro. Se adaugă şi onorariul lunar de 50.000 de euro pentru oboseala Euro Insol, firma lui Remus Borza care a administrat procesul de insolvenţă în perioada de 12 luni – iunie 2012 – iunie 2013.

O investigaţie jurnalistică dezvăluie însă că Borza nu a picat din cer, ca un necunoscut al lumii politice, ca omul nimănui peste purcoiul de milioane de euro scos din insolvenţe. Euro Insol are o relaţie de afaceri veche, trainică şi folositoare cu Ioana Băsescu, fiica cea mare a preşedintelui Băsescu şi notar public. De fiecare dată când Borza încheie contracte, zeci de mii de euro intră în conturile Ioanei Băsescu, drept comisioane,arată sursazilei.ro. Firma Euro Insol face toate tranzacţiile pentru mai multe complexuri rezidenţiale aflate în insolvenţă doar prin cabinetul notarial al fiicei preşedintelui României. Această relaţie exclusivă a pornit în noiembrie 2011, cu mult timp înainte de “afirmarea” lui Borza ca noua vedetă care rezolvă problemele grele din economia românească.

Ziariştii de la sursazilei care au discutat cu agentul imobiliar cumpărarea unui apartament în Complexul Asmita Gardens – aflat în insolvenţă sub administrarea judiciară a Euro Insol – au fost trimişi la biroul notarial Ioana Băsescu. Aici avocata biroului spune: “Noi lucrăm bine cu ei, avem o colaborare foarte bună”. Această colaborare este apoi detaliată: “Lucrăm de foarte mult timp. Nu numai cu Asmita, ci cu tot ce are Euro-Insol, administratorul judiciar. Da, au şi Ibiza Sol, sunt cei care au Hidroelectrica, au Citadella, Green City, Centre Ville”. Brokerul de la Asmita Garden precizează şi suma ce revine notarului: “1.000 şi ceva de euro”. Ca semn de seriozitate adaugă: “Noi lucrăm cu un singur birou notarial! Ioana Băsescu! Cheltuielile sunt minime pe grilă”. Complexul Asmita Gardens, intrat în insolvenţă, are 756 apartamente. S-au vândut până acum 444 de apartamente. Doar în aprilie a.c. s-au semnat 21 de contracte. Asta înseamnă 21.000 de euro pentru notarul Ioana Băsescu, care are exclusivitate de la Remus Borza.

Ar putea Traian Băsescu să iasă din starea de noncombat? Remus Borza a devenit săptămâna trecută şeful Consiliului de Supraveghere la Hidroelectrica după ieşirea din insolvenţă a companiei. Evident, alături de veşnicul Vulpescu, acum şef de cabinet al ministrului Chiţoiu.  Cine are exclusivitatea acestei frăţii făcătoare de milioane de euro? Omul nimănui, bunul român care se luptă cu toată lumea dar, curios, cu el nu se luptă nimeni! Cum să alungi un asemenea băiat deştept care adună bani cu sacul şi strecoară exclusivităţi suspuse? Bine că a rezolvat SRI cazul de la Bolintineanu, unde s-au strâns pentru trafic de influenţă vreo 3.000 de euro. Preşedintele nu a mai fost noncombat în acest caz…


Reteaua BORZA (masonerie) – BASESCU – PONTA de medialert

Din emisiunea “Subiectiv” cu Razvan Dumitrescu (Antena 3) de miercuri, 3 iulie 2013

[…] “Noi am încercat să luăm legătura cu Remus Borza în vreo două rânduri şi nu am reuşit să interacţionăm cu dumnealui. Nici noi nu ne explicăm cum a ajuns tocmai la Ioana Băsescu. Cert este că firma Euroinsol, firma lui Borza, are un portofoliu impresionant. Are în jur de 120 de societăţi comerciale în diferite stadii, de faliment, de insolvenţă, de reorganizare judiciară. Noi am primit la redacţie câteva sesizări. Câteva persoane ne-au semnalat că au ajuns la complexele rezidenţiale şi au vrut să îşi cumpere un apartament şi s-au lovit de această situaţie în care li se impunea ca tranzacţia să fie efectuată şi legalizată prin notariatul Ioanei Băsescu“, a spus Andi Topală, jurnalist Sursa Zilei, în cadrul emisiunii “Realitatea la raport”.

 

Ioana Băsescu și-a asigurat venituri lunare de mii de euro din comisioanele încasate de la firmele administrate de societatea de insolvență Euro Insol, a lui Remus Borza, printre care s-a numărat și compania de stat Hidroelectrica. Afacerea este profitabilă pentru ambii parteneri – administratorul special Remus Borza are un nume puternic de care se folosește în afaceri, iar notariatul are un venit asigurat din vânzările pe care le fac firmele administrate de Borza. Mai ales că cele mai multe dintre ele sunt complexe rezidențiale care se laudă trimestrial cu încasări de sute de mii de euro, din vânzarea apartamentelor de lux.

Ioana Băsescu, notarul „agreat” de Remus Borza

Fiica cea mare a președintelui Traian Băsescu are exclusivitate la parafarea contractelor încheiate de Euro Insol, fostul administrator judiciar al Hidroelectrica, ieșită recent din insolvență. Managerul Euro Insol, Remus Borza, este acum membru în Consiliul de Supraveghere al companiei de stat.

Totul a ieșit la iveală după ce o echipă a site-ului Sursa Zilei a sesizat că Remus Borza o preferă pe Ioana Băsescu drept notar al Complexului Rezidențial Asmita Gardens. Pentru a putea afla mai multe despre această colaborare, reporterii de la Sursa Zilei s-au deplasat la biroul notarial al fiicei președintelui. Aici, avocata notarului, femeia care practic face toate actele biroului, a recunoscut afacerea profitabilă dintre cele două părți.

 • Discuție reporter Sursa Zilei – avocata biroului notarial al Ioanei Băsescu

Ieri am fost la Asmita Gardens să văd un apartament. Mă interesează să-mi cumpăr prin Programul Prima Casă. Am stat de vorbă cu un agent de acolo, mi-a prezentat apartamentul și îmi place. Printre altele mi-a spus că „noi lucrăm” cu un singur birou notarial, vorbim despre doamna Ioana Băsescu. Voiam să vă întreb acum și pe dumneavostră….Cum lucrați?Lucrați bine cu ei?

Noi lucrăm foarte bine cu ei, avem o colaborare foarte bună.

Am înțeles că lucrați de ceva timp…

Lucrăm de foarte mult timp. Și nu numai cu Asmita, ci cu tot ce are Euro Insol – administratorul judiciar. Da, au și Ibiza Sol, sunt cei care au Hidroelectrica, au Citadella, Green City, Centre Ville.

Green City? Cel de la ieșirea din București?!

Da, dar acela abia l-au preluat, încă nu au vândut nimic acolo. Deci noi lucrăm pe mai multe proiecte cu ei și nu am avut nicio problemă… oricum noi ce problemă am putea să avem…

Serviciile notarului Ioana Băsescu, la pachet cu un apartament de lux

La complexul rezidențial Asmita Gardens, notarul Ioana Băsescu este deja unul cu vechime. Aici, fiica președintelui Traian Băsescu are exclusivitate încă din noiembrie 2011. De atunci și până astăzi, toțicei care și-au cumpărat apartamente în complexul administrat de Euro Insol au „cotizat ” la cabinetul notarului Ioana Băsescu.

Dovada contractului Asmita Gardens – Ioana Băsescu, facută de unul dintre brokeri

O echipă de la Sursa Zilei a mers în complexul Asmita Gardens, spunând brokerului că vrea să cumpere un apartament cu 2 camere, care costa aproximativ 100.000 de euro. Angajatul a fost filmat cu camera ascunsă în timp ce îi spunea clientului că acolo se lucrează „exclusiv cu un singur notar: IoanaBăsescu”.

 • Discuție reporter Sursa Zilei – Broker Asmita Gardens

Dacă faceţi prin Prima Casă, durează cam o săptamână, o săptămână şi ceva la ei şi după care plecarea la fond. Acolo…cam două săptămâni.Vă spun eu, cam într-o lună, cam aşa.

Şi ca să ştii dacă te poţi încadra în bani…cheltuieli?! Restul de chetuieli ?

Doar notariat! Contract de vânzare-cumpărare, impozitul către apartament o să fie plătit de noi, iar dumneavostră, ca şi proprietar, plătiţi actele de vânzare-cumpărare ale apartamentului. La o sumă de genul acesta ajunge undeva la o sumă de 1300 de euro.

Am înţeles. Şi cheltuielile notariale?

1.000 şi ceva de euro

Nu diferă?! Că nu mai ştiu…

Noi lucrăm cu un singur biroul notarial! Ioana Băsescu! Chetuielile sunt minime de pe grilă.

Asmita Gardens – Ioana Băsescu, secretul unei colaborări de succes: „Pentru noi sună bine”

După ce a subliniat, clar şi răspicat că ei lucrează cu un singur notar, reprezentantul Asmita Gardens încearcă să-i explice clientului (reporterului Sursa Zilei) care sunt avantajele colaborării cu fiica preşedintelui Traian Băsescu, dar mai ales cât de veche este această înţelegere.

 • Discuție reporter Sursa Zilei – Broker Asmita Gardens

Adică dacă vreau să vin cu un singur notar? Dacă reusesc să găsesc, nu ştiu, mai ieftin sau …?!”

Vă spun că vă costă mai scump. Mai scump de ce… pentru că actele toate ce ţin de complex se găsesc la biroul notarial al Ioanei Băsescu. Ca să putem lua actele de acolo, să le mutăm în altă parte, trebuie copii legalizate şi copiile legalizate costăvreo 2.000 de euro.

Dar este un motiv pentru care lucraţi numai cu aces tbirou notarial?

Nu, aşa a fost procedura de dinainte şi toate actele au fost duse acolo dinainte, dinainte să venim noi.

….

Doamne, dar cum sună asta –numai prin notariatul Ioanei Băsescu! Sună foarte prost, pe bune!

De ce? Pentru noi sună bine!

Ca o garanţie?!

Pentru unii da, pentru alţii nu…

Asmita Gardens,  afacere profitabilă pentru Ioana Băsescu

Complexul imobiliar este compus din şapte turnuri cu un număr total de 756 de apartamente. Dintre acestea, până în prezent, s-au vândut 444 de apartamente. Vânzările au început să meargă odată cu venirea administratorului judiciar, în noiembrie 2011. Tot atunci a fost parafată și înțelegerea exclusivă cu notariatul Ioanei Băsescu.

Reprezentanţii Euro Insol declarau, în primăvara acestui an, pentru capital.ro, că numai în luna aprilie au fost cumpărate 4 apartamente de 4 camere, 10 apartamente de 3 camere, 5 apartamente de 2 camere și 2 apartamente studio – un total de 21 de apartamente ale căror contracte au fost parafate de fiica președintelui Traian Băsescu.

Cât valorează apartamentele de pe urma cărora încasează Ioana Băsescu

• Studio Asmita Gardens – de la 62.000 euro

• Apartament 2 camere – Tip A Asmita Gardens – de la 93.000 euro

• Apartament 2 camere – Tip B Asmita Gardens – de la 98.000 euro

• Apartament 3 camere Asmita Gardens – de la 139.500 euro

• Apartament 4 camere Asmita Gardens – de la 182.000 euro

Afacerea profitabilă dintre cele două părți continuă și la complexul Ibiza Sol

 • Discuție Broker Ibiza Sol – reporter Sursa Zilei

Onorariul, 5.210… și apoi dacă mai apare…

Onorariul notarului?

Notarului, da!

Prietenul meu lucrează, stă pe lângă un cabinet notarial și mă gândeam dacă pot veni eu cu notarul meu?!

Este deja un contract semnat cu notarul cu care lucrăm noi, care ne-a oferit nouă niște tarife preferențiale… fiind în stare de insolvență și noi plătim tarifele… E același notar!

Aaa, tot doamna Ioana Băsescu?

Fiind administrator judiciar, folosesc aceleași… Bine, așa colaborăm. Vă dați seama, sunt parteneriate și parteneriate… Au demarat această colaborare cu Asmita, adică clar trebuia să fie aceeași grilă și pentru Ibiza.

Portofoliu impresionant

Portofoliul societății Euro Insol numără aproximativ 120 de societăți comerciale private sau de stat. Iată câteva dintre acestea

Hidroelectrica

Ibiza Sol SRL

Plafar

BRC Business Group – Citadella Titan

Asmita Gardens

Palatul Universul

RHS Company – domeniu IT

Servtrans Invest – transport și logistică pe calea ferată

UCM Reșița

Uztel SA

World Trade Center Bucuresti

ROMEXPO

BUCOVINA MINERAL WATER

CFR Mesagerie

Danubius SA

Vulcan SANota noastra:

Borza este nu doar omul cheie care este arcul de bolta al coabitarii intre vechiul regim basesc si noul regim uselist, ci si proeminent lider al unei masonerii care devine din ce in ce mai vizibila, organizand Gale de premiere cu ultra-staif, la care participa, in premiera la un eveniment masonic, insusi premierul si alti ministri si politicieni. 

Iata-l acum, desigur din aceeasi postura de om cheie, de legatura, regasit in postura de sursa de venit pentru Remus Cernea, baiatul de mingi al premierului Ponta si activistul pro-homosexualitate, precum si pe fiica presedintelui Traian Basescu.

Acelasi om care tuna si fulgera impotriva angajatelor aflate in concediu maternal, dandu-le afara in suturi (verbale, desigur), care facea figura de intransigent care vrea sa pastreze productivul si sa scape de ne-lucrativul care “plimba aerul”, ei bine, acelasi om, se preteaza la astfel de peschesuri financiare menite exclusiv satisfacerii unor bosi politici, platind bani grei unor punatori de stampila si datatori de gura. 

Inca odata, sa ne intelegem: Borza a luat banii de la gura mamelor angajate ale Hidroelectrica pentru a-l plati pe activistul homosexualitatii, promotorul legilor casatoriilor homosexuale, Remus Cernea. Nu ca sa plateasca inginerii a facut Borza concedierile, ci ca sa plateasca oamenii lui Ponta. 

Curat intransigenta de venerabil mason si “bun roman”! 

 

Legaturi:


Categorii

Documentare/ Reportaje, Masonerie, Razboiul impotriva Romaniei, Tradatori si lichele, Video

Etichete (taguri)

, , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

13 Commentarii la “Coabitarea intru masonerie: REMUS BORZA, oficiantul MASONERIEI romanesti si jupanul Hidroelectrica – “SPONSOR GENEROS” al activistului antiortodox REMUS CERNEA si al notarului IOANA BASESCU, fiica presedintelui!

 1. Probail o fi oferit ca si “consilier” (desi ma intreb ce “cauta” in aceasta calitate de “consilier” la Hidroelectrica, un om ca Remus Cernea, care nu are vreo “pregatire universitara” de specialitate in domeniul electric si energetic…) niste “idei VERZI”, despre “ENERGIA” VERDE a viitorului, pe care TREBUIE SA O CUNOASCA si cei de la Hidroelectrica, energie care nu va fi numai “electrica” , ci si “ideologica”, respectiv, un nou VAL IDEOLOGIC de SCHIMBARE de mentalitate in masa a Europei si a lumii, care ofera o NOUA VIZIUNE desacralizata, secularist-umanista si prohomosexualista a lumii, dar “datatoare” de noi energii…si sugestii referitoare la cum trebuie traita viata de catre oameni, DACA ALEG “beneficiile” vietii sexuale cu parteneri de acelasi sex…si la care “viziune energetica VERDE…” evident ca TREBUIE SA SE “BRANSEZE” si “RACORDEZE”, cat mai multi “consumatori” si “utilizatori”, respectiv…ADEPTI, incepand chiar cu cei de la Hidrolectrica…! asa cum sunt utilizatorii energiei electrice “clasice”, pe care o furnizeaza acum Hidroelectrica…

 2. Asta era ceea ce-i lipsea lui Borza – fratia cu homosexualii – ca in rest le avea pe toate cele rele. Daca toti masonii sunt ca el, va fi vai si amar de lumea care a incaput pe mana lor.
  Am avut ocazia sa il ascult vorbind trei ore fara intrerupere. Trei ore de batjocura, vorbe de ocara si insulte aduse “publicului” si a altora care nu erau de fata si multe, enorm de multe laude la adresa propriei persoane. La un moment dat, cand a sarit calul rau de tot, ma intrebam ce ar zice mama lui daca l-ar auzi? Cred ca i-ar fi crapat obrazul de rusine. Credeti-ma, Basescu e mic copil pe langa acesta.
  In curand isi va termina treaba la Hidroelectrica, dar am impresia ca vom mai auzi despre el.

 3. Aceste dezvaluiri nu surprind deloc,arata doar picatura din ocean.
  Mafia din Romania,masonica/transpartinica,rade tot,nimic nu sta in calea ei,banii ajung mereu la cine trebuie sa ajunga,nu la cei care chiar au mare nevoie.

  Basescu nu este mic copil pe langa Bogza,ci doar unul din mentorii si ocrotitorii lui,basescu este doar papusarul care-si trage de sfori marionetele vandute pe multi arginti.

  Numele Basescu va intra in istoria neagra a Romaniei,ca unul din romanii care au facut cel mai mult rau propriei natii,natie pe care a calcat-o in picioare cum a vrut si cand a vrut el.

  In fiecare an in Romania,de la bugetele ministerelor,primariilor,regiilor autonome,altor institutii publice, se scurg miliarde de eur catre neamuri,clientela politica,prieteni,baieti destepti,etc.

  Daca acesti bani in loc sa fie directionati iresponsabil si clientelar,ar fi directionati catre Educatie,Biserica,Sanatate,Mediu,protejarea si apararea celor saraci/bolnavi/orfani?
  Daca acesti bani ar fi cheltuiti eficient,responsabil si crestineste?

  Sa ne gandim acum ca aceasta batjocura se produce de 23 ani.
  Sa ne imaginam cate se puteau face daca resursele erau cheltuite corect si cu bun simt!

  Enorm de multe se puteau face, multe vieti puteau fi salvate,multe vieti puteau fi indreptate,puteau fi construite scoli acolo unde nu exista,spitale acolo nu exista,cate si mai cate nu se puteau face!!!!!!!!!!!

  Dumnezeu vede aceasta batjocura din Romania,o vede zilnic.
  Oare ce si-o spune????????

 4. Venitul incasat de Cernea nu este absolut deloc mare. Dupa parerea mea acest personaj antipatic este folosit acum mai mult praf in ochi pt. a provoca indignare si a face opinia publica sa treaca cu vederea alte tunuri cu adevarat mari care s-au dat la cele 2 companii.

  Pai, sa fim seriosi, 200 de milioane nu este nicicum o suma mare, cu atat mai mult cu cat nu se spune pe ce perioada au fost incasati banii (poate au fost incasati pe 10 luni, de exemplu) si nu se spune daca este vorba despre un veni brut sau net (daca e brut, deja trebuie sa cam scadem vreo 40% din el pt. a ajunge la suma neta).

  Dar chiar daca au fost incasati, sa zicem, toti odata, tot nu este o suma mare.

  Deci, oricat de antipatic mi-ar fi Cernea, totusi, nu-l pot vedea acum pe el ca fiind capusa a’ mare si grasa care s-a imbogatit pe spinarea Hidroelectrica si Nuclearelectrica …

 5. @Lucian:

  Nu, insa poate ca asta spune ca… serviciile sale, sa zicem, nu sunt foarte scumpe. 🙂 Nici 30 de arginti nu erau o suma imensa.

 6. Orice păcat este’o cădere
  (Din sfânt, din viu, din Dumnezeu),
  În vinovat, în spurcăciune
  Şi-n stăpânirea celui rău.

  Oricât de mică’ar fi căderea,
  Tot vină este, tot păcat.
  (Tot întinare spre osânda,
  La chin pe veci de veci în Iad).

  Omul e viu în neprihană
  Şi este sfânt când e curat.
  (Când nici o vină nu-l condamnă,
  Şi-n nici o formă nu-i legat).

  Când hrana sa, când existenţa,
  (Când orice gând şi pas al său),
  Este dobânda rugăciunii
  Şi-a dragostei de Dumnezeu.

  Şi gându’duce-n spucăciune.
  (Şi ochii strâng necurăţie),
  Ce se adună şi se’adună,
  (Ca vină şi ca mărturie).

  Omul căzut, E MORT LĂUNTRIC.
  E rob pe veci. I’ncătuşat,
  (Deşi se crede cel mai liber)
  Când este’n jugul din păcat.

  Căzutul nu poate să intre
  În sfânt, în viu, în curăţie.
  Că nu le vrea. CÂ NU LE VEDE,
  DE CÂT CA CHIN.(Şi ca robie).

  El nici nu vede, nici nu simte,
  (Cât e de negru şi spurcat).
  Nu simte rana junghierii,
  Facută’n suflet de păcat.

  Nu simte moartea, nici durerea,
  Nici viul curs din răni adânci,
  (Care-i străpung lăuntru pururi
  Prin încălcarea de porunci),

  Nu simte cum î-şi pierde sfântul.
  (Cum totul i se împuţeşte).
  Cum, din curat devine spurcat.
  (Cum tot din juru-i otrăveşte).

  Omul curat, la orice vină,
  Simte jungerul şi durerea.
  Simte cum sfântul i se scurge
  (Cum pierde viul şi putetea).

  Simte primejdia căderii
  (Cu mult’nainte de păcat),
  Simte ispita şi ruşinea,
  (Când numai ochiu’i vinovat).

  Nu-i nimeni fără de prihană
  (Nici fără vină pe pământ),
  Dar prin biserică (prin taine)
  Omul e viu (prin Duhul Sfânt)

  Prin spovedanie, (prin taine)
  Poate redeveni curat.
  (ORICE CĂZUT), dacă doreşte,
  Să sacape, (sincer) de păcat.

  Prin tainele sfintei biserici
  Se scapă şi de spurcăciune,
  Şi de’nrobirile trufiei
  Şi de’nşelările din lume.

  Nu este om să nu coboare,
  În spurcăciune prin păcat,
  Dar nici o pacat ca să-l oprească,
  (DE VREA) s’ajungă iar curat.

  Tot omu-i liber să-şi traiască,
  Precum voieşte, ce-i al său,
  Cu Dumnezeu (prin curăţie),
  Ori prin păcate (cu cel rău).

  Prin Dumnezeu omul e pururi
  Smerit, cinstit, viu şi curat,
  (În bucuria oferită,
  De viaţa fără de păcat).

  Omul căzut e’n stăpânirea
  (Şi în robie, sub cel rău).
  Murdar trufaş, perfid şi lacom,
  (Spurcat ca şi stăpânul sau)

  Şi s’ar spurca… (de’ar fi posibil)
  Cu tot ce-i mai de vârf (din lume).
  El, ce se’nalţă între semeni,
  Prin… vinovat şi spurcăciune.

  Că nu e om să nu se creadă,
  Mai sus decât semenul său,
  (Deşi’n necinstea se înalţă,
  Şi’n uzurpare, prin cel rău).

  Findcă păcatul duce pururi,
  În ne-smerit, în semeţie,
  Şi-l face şi pe cel din urmă,
  (Sărac şi gol), plin de mândrie.

  Ars de dorinta de’a fii mare,
  Negând și defaimând (prin eu)
  Toate valorile vieții,
  Credinţa si pe Dumnezeu.

 7. Uneori și numele se potrivește cu acțiunile și idealurile cele mai “înalte” ale celor ce se simt chemați să schimbe lumea (și firea).
  Cernea ar putea deriva din cernit, (până la funebru), cu sensul de, cel care si-a făcut ideal din a-și cerni, neamul și viitorul lui.

 8. @ Nicolae Mirean!
  Foarte frumoasa poezie, frate Nicolae, ati scris si postat mai sus, si deosebit de plina de invataminte…este o “radiografie” poetica DAOU DRUMURI MARI pe care apuca oamenii in viata lor…:
  – pe de-o parte a drumului CATRE MOARTE, pe care omul fara de Hristos, sau care L-A PIERDUT pe Hristos, dupa ce s-a botezat crestineste ortodox… il face de buna voie, de la “curatie” si “libertatea” pe care o da nevinovatia si nepacatuirea, la robia si jugul pacatoseniei, si al intinarii si spucaciunii, — iar pe de-alta parte este aceasta poezie si o “radiografie” a CELUILAT DRUM, a “DRUMULUI VIETII”, pe care apuca se se INTOARCA toti pacatosii care, dandu-si seama cat de grea si plina de intinare si murdarie si spurcaciune sufocanta stare de ROBIE a pacatului si a TRAIRII fara de Dumnezeu in pacate si patimi, SE HOTARASC ca si FIUL CELPIERDUT sa se INTOARCA LA TATL CERESC, si sa primeasca IERTAREA prin si pentru Jertfa Fiului Lui Dumnezeu, si care asa cum ati spus se obtine doar prin Tainele Bisericii…

  Sa-i dati SLAVA lui Dumnezeu pentru darul poetic pe care il aveti, si pe care dupa cum am vazut il folositi atat de des…(in comparatie, cu alti poeti profani si laici, care scriu cate 2-3 poezii intr-un an de zile), si uneori inspirandu-va din “temele” de dicutie ale materialelor postate de catre fratii admini!

  Acesta este un real “dar poetic”, si anume ca aproape in orice situatie, contempland Creatia sau Jertfa Domnului sau alte lucruri si aspecte ale vietii noastre cotidiene, SA POTI SA ITI EXPRIMI un gand fie de lauda, fie de mustarare, cum este poezia de mai sus a fratiei, IN VERSURI SI RIME FRUMOASE…!
  Domnul sa va TINA si SPOREASCA acest dar frumos si “folositor” pentru semeni, fiindca multi cititori au inteles din poeziile fratiei, “adevaruri” dogmatice, si esentiale despre MANTUIRE si REALIATTEA in care traim acum, decat din manuale de catehism sau cursuri teologice…

  Doamne Ajuta!

 9. Frate Gheorghe, nu am și nu voi avea pretenția că sunt poezii. Cei ce fac poezie sunt omeni titrati, înzestrati cu talent și sensibilitate, omeni de adâncă cunoaștere a limbii, a artei cuvântului, a celor mai fine nuanțe de sens și încărcătură, de vibrație și culoare, oameni legați și preocutaţi de arta literară, de “canoanele” și regulile genului, de dorința de a-și înscrie numele în literatură, etc, etc. Versificatiile mele sunt răspunsurile ce mi le’am dat la întrebarilor, frământărilor, ispitelor și nazuinţelor personale, unele ca rezultat al cautarii, altele al nevrednicii mele rugaciuni, ca rezultat cerut și necerut, ca dar primit, etc. Administratorii siteului m’au primit cu dragostea credintei și le aduc multumire și recunoștință, unii frati le’au citit și unora poate le-au fost răspuns ca și mie. Credinţa ne este tot mai greu incercată, urcusu duhovnicesc cu înaltari, cu caderi, , uneori chiar cu prsbusiri, de aceia se cere sa ne susținem unii pe alții, cu ce avem (ca dar), cu ce știm, cu ce simtim, cu ce putem, cu ce trăim și iubim. Câteva cuvinte pline de har, de Adevăr adânc și viu, de dragoste, de încuajare, de susținere, etc, dau nădejde, dau putere, lumină, dau curaj in credință, clarifica, îmbărbătează, înalţa, bucura, mângâie. Nu fac poezie frate Gheorghe ci caut ca oricare comentator, să dau puțin din ce am primit de la Bunul Dumnezeu. Pentru aceasta le pun doar aici, multe le-am pierdut. Nu merit cuvintele frumoase ce mi le’ai spus.

 10. Pingback: Remus Borza numit in Consiliul de Supraveghere al HIDROELECTRICA/ Avocatul mason vrea sa extinda “PURGATORIUL INSOLVENTEI” si la Complexele Energetice din Oltenia si Hunedoara, Posta Romana si CFR Marfa. Obiectivul: CONCEDIEREA OAMENILOR SI TR
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare