RETROSPECTIVA 2014 – Conflictul din Ucraina, Statul Islamic, tendinte globale

9-01-2015 26 secunde Sublinieri

UKRAINE-RUSSIA-CRISIS-POLITICS

Începem astăzi, într-un format special, o serie de retrospective pe subiecte pe care le-am considerat de cea mai mare importanță pentru noi în anul care tocmai a trecut și care ne vor marca viețile și în vremurile ce vor veni.

Retrospectiva se bazează pe materialele apărute pe siteul Cuvântul Ortodox și nu are pretenția să fie o privire exhaustivă, ci o selecție mai degrabă subiectivă, relativă, a subiectelor, evenimentelor și analizelor importante pe tematicile respective. Precizăm că perspectiva noastră ține de Realpolitik, căutând la realitățile structurale, geopolitice, strategice, și mai puțin la narativele și ideologiile prin care sunt interpretate acestea.

Primele subiecte abordate țin de actualitatea internațională, reduse trei tematici, anume conflictul din Ucraina, situația din Orientul Apropiat, cu accent pe Statul Islamic, și câteva tendințe globale. Click aici penru primul articol din aceasta serie de retrospective.

Retrospective 2014 (partea I): retrospective globale ale anului trecut


Categorii

1. DIVERSE, Basarabia, Grecia, Irak, Israel, Opinii, analize, Rusia, Siria, SUA versus Rusia, Ucraina, Uniunea Europeana, globalizare, guvernarea europeana (UE)

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

1 Commentariu la “RETROSPECTIVA 2014 – Conflictul din Ucraina, Statul Islamic, tendinte globale

  1. Ce an 2014 tocmai am reusit sa trecem! 2013 a parut ca sare in aer, 2014 a fost infernal, la mustata sa nu erupa. Acum vine , deja cu surprize neplacute 2015. Oare cat o mai ingadui si bunul Dumnezeu sa mai treca. Si cu ce evenimente vom trece si prin acest an?

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare