“Rezolvarea” DIVERSIONISTA a cazului imbolnavirilor copiilor din Arges prin FALIMENTAREA UNEI FIRME AUTOHTONE DE LACTATE. De ce brânza de la BRĂDET nu putea cauza moartea bebelusilor si care este MESAJUL “SUBLIMINAL” AL AUTORITATILOR: “Nu mâncăm DE UNDE trebuie”!/ ANSVSA revine cu precizari, dar RAUL A FOST FACUT

1-03-2016 21 minute Sublinieri

UPDATE: Rasturnare de situatie printr-o noua declaratie, usor tardiva, a directorului ANSVSA

Intre timp, ALTI COPII SUNT INTERNATI, iar adevarata cauza a imbolnavirilor ramane NECUNOSCUTA…

Lactate-Bradet

Cititi si:

***


Declaratiile IRESPONSABILE ale Ministrului Agriculturii…
CUM SA DISTRUGI UN BRAND 100% ROMANESC: Marius Badea de la Lactate Bradet la Sinteza zilei

UPDATE2  [2 martie 2016]:

  • Adevarul:

Declaraţii dure în scandalul brânzei cu E.coli: Reacţia ministrului Agriculturii este de o iresponsabilitate crasă“

Şefii Consiliului Judeţean Argeş au făcut astăzi o serie de declaraţii dure la adresa ministrului Agriculturii, în scandalul brânzei cu E.coli. Oficialii CJ Argeş consideră că Achim Irimescu încearcă să arunce responsabilitatea îmbolnăvirii în lanţ a bebeluşilor din Argeş în sarcina brandului local Lactate Brădet, înainte de finalizarea anchetei.

“O să ajungem groapa de gunoi a ministerelor”

Oficialii CJ Argeş au sărit în apărarea producătorului local. „A fost o reacţie nesăbuită a ministrului Irimescu! Încet încet o să ajungem groapa de gunoi a ministerelor. Cine va răspunde dacă nişte oameni rămân fără locuri de muncă în condiţiile în care ancheta este nefinalizată. Încă nu se ştie unde şi cum s-a contaminat acel lot. Contaminarea putea să aibă loc şi la manipulare, de exemplu, nu neapărat în fabrică. În urmă cu patru ani a existat o problemă şi cu Danone, dar atunci nimeni nu a vorbit de la un nivel atât de înalt despre probleme şi firma respectivă! Ne bucurăm acum că se închide o fabrică din Argeş cu capital românesc? Reacţia ministrului Agriculturii este de o iresponsabilitate crasă”, a declarat, astăzi, vicepreşedintele CJ Argeş, Dorin Mărăşoiu.

Oficialii Consiliului Judeţean argumentează în apărarea SC Lactate Brădet, că lotul cu E-coli nu poate fi incriminat pentru cea mai mare parte a îmbolnăvirilor, întrucât brânza a fost produsă pe 22 februarie, dată la care cei mai mulţi dintre bebeluşii diagnosticaţi la Bucureşti cu SHU contactaseră deja bacteria E.Coli şi spun că aruncarea vinei în sarcina SC Lactate Brădet distruge un brand local, înainte ca ancheta epidemiologică să elucideze sursele îmbolnăvirilor.

“Ce facem acum? Închidem o investiţie cu fonduri europene, blocăm atâtea locuri de muncă, plus imaginea care se aruncă asupra acestei fabrici şi acestei zone în care tradiţia este să faci produse lactate”, a adăugat preşedintele CJ Argeş.

Potrivit DSP Argeş, unul dintre copiii decedaţi din cauza sindromului hemolitic uremic şi un altul dintre micuţii internaţi la Marie Curie cu acelaşi diagnostic ar fi consumat acelaşi tip de brânză de vaci ca cel în cazul căruia s-a descoperit bacteria E.coli. Şeful DSVSA Argeş spune însă că cel puţin lotul incriminat nu are legătură cu moartea micuţilor cu SHU, care a survenit înainte de fabricarea produsului incriminat.

Criza bebeluşilor cu probleme digestive se acutizează. Specialist în alimentaţie: „Nu e brânza de vină”

La o lună după ce primul copil infectat cu E.coli a ajuns în atenţia medicilor, criza micuţilor pare să nu mai ia sfârşit. Miercuri, o copilă de opt luni din Sfântu – Gheorghe a fost transferată cu suspiciune de sindrom hemolitic uremic în Capitală, demontând, astfel, ipoteza conform căreia micuţii s-ar fi îmbolnăvit de la brânza producătorului din Argeş

Bacteria E. coli a început să facă ravagii şi în alte judeţe, după ce zeci de bebeluşi din Argeş au ajuns în spitalele din judeţ, dar şi din Capitală. Miercuri, o fetiţă de doar opt luni a fost transferată de urgenţă la spitalul Marie Curie din Bucureşti, fiind suspectă de sindrom hemolitic uremic. Iniţial, micuţa a fost dusă de părinţi la Spitalul din Covasna, unde a fost consultată de medici. În urma analizelor, doctorii de aici au decis să o trimită direct la Bucureşti, în grija profesorului Monica Bălgrădean, şefa secţiei Nefrologie de la „Marie Curie”.

„Fetiţa prezintă anemie, cu suspiciune de sindrom hemolitic uremic. A fost internată pe secţia de nefrologie pentru a i se face investigaţii suplimentare şi pentru a evita complicaţiile”, au anunţat oficiali ai Ministerului Sănătăţii.

Potrivit sursei citate, patru copii mai erau miercuri internaţi la Spitalul „Marie Curie” din Capitală, toţi cu sindrom hemolitic uremic. Din cei patru copii de la „Marie Curie”, trei fac dializă peritoneală. Totodată, un alt caz, de boală digestivă, a fost transferat în cursul zilei de marţi la Institutul „Matei Balş” din Capitală.

„Nu e brânza de vină”

Apariţia cazului din Sfântu – Gheorghe pune, însă, la indoială ideea că micuţii, care se îmbolnăvesc în continuare de boli digestive grave, ar fi luat bacteria E. coli din brânza produsă de Lactate Brădet.Dacă un lot a fost depistat cu probleme, vorbim de cel analizat pe 22 februarie, nu înseamnă că şi lotul anterior de brânză a fost cu probleme. Un lot poate fi infectat, altul nu”, au precizat specialiştii în alimentaţie publică.

Ei susţin că sursa de îmbolnăvire a bebeluşilor, în special a celor care provin din Argeş, trebuie să fie una comună.

„Se întâmplă ceva în zona aceea, apa ar fi singura sursă comună tuturor copiilor. Mai există E.coli în brânzeturi şi, este important de ştiut că nu există aliment care să nu conţină microorganisme. Esenţial e ca acestea să se încadreze în limitele admise. În caz contrar, apar într-adevăr riscuri pentru oameni, în special pentru bătrâni şi pentru copii, care au un sistem imunitar fragil. Anchetele au fost făcute foarte târziu. Este nevoie de o persoană care să integreze cele două echipe, de la Ministerul Sănătăţii şi de la ANSVSA”, au declarat pentru „Adevărul”, specialişti în bioresurse alimentare.

Aşadar, „trebuie mers pe lanţ pentru a putea fi descoperită sursa de contaminare. Şansele de a o descoperi sunt foarte mici. „Dacă nu toţi copiii au mâncat brânză, atunci nu are cum să fie acest aliment sursa de contaminare”, a conchis specialistul.

Ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, afirma, miercuri, ca nu exista dovada legaturii dintre lotul de branza depistat ca fiind infestat cu bacteria E.coli si decesul unor bebelusi din judetul Arges, insa demnitarul precizeaza ca a facut public numele producatorului Lactate Bradet pentru a preveni alte imbolnaviri in randul populatiei.

Desigur, nu exista dovada legaturii dintre branza incriminata si cazurile respective, fiind de datoria Ministerului Sanatatii sa duca la capat ancheta. Insa, din informatiile pe care le aveam cand am iesit public, rezulta ca lotul de branza de 25 kg de la fabrica respectiva, NU A MAI FOST REGASITA NICI LA PRODUCATOR, NICI LA UNITATILE DE COMERCIALIZARE.

Ce inseamna lucrul acesta? Inseamna ca acea cantitate de branza SE AFLA IN FRIGIDERUL OAMENILOR! Chiar in momentul in care eu faceam declaratia, aceasta branza infestata cu e-coli putea face alte victime! Iar oamenii aceia NU STIAU CE AU IN FRIGIDER SI CE PUTEAU SA LE DEA COPIILOR! Sper ca nu a fost afectat grav un producator, DAR POATE AM SALVAT ASTFEL VIATA UNOR COPII, si asta moral imi da liniste. In cazul in care ar fi fost afectati alti copii, mi s-ar fi reprosat ca am stiut numele producatorului si l-am tainuit” a scris Irimescu pe Facebook.

Ministrul a mai spus ca a decis sa faca public numele firmei pentru ca nu se poate pune in balanta viata unor copii, care ar fi putut consuma branza infestata, cu imaginea fabricii de lactate.

“Am dat informatia in mod absolut transparent. De fapt, ceea ce mi se imputa acum este prea marea transparenta de care am dat dovada. Poate am gresit, poate nu. Pe de alta parte, informatia era deja cunoscuta in mass media, jurnasistii necerandu-mi decat confirmarea ei. Alte persoane avusesera deja grija sa o dea, ¬pe surse¬ cum se spune, inainte.

Eu o sa va spun cum se vede situatia de la mine si de ce am decis sa fiu atat de transparent. In primul rand, cred ca se face o confuzie imensa intre valori. Nu cred ca putem pune in balanta viata unor copii cu orice altceva. Nu cred ca este un mod corect si moral a vedea astfel lucrurile”, a mai explicat Achim Irimescu.

Directia Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Aleimentelor (DSVSA) Arges a depistat bacteria E-coli in probe din branza de vaci produsa de Bradet Curtea de Arges. Daniel Lupu, de la DSV Arges, a declarat, pentru B1 TV, ca bacteria E-Coli descoperita in branza care provenea de la Bradet nu are nicio legatura cu moartea a 3 bebelusi din judetul Arges.

Firma Lactate Bradet din judetul Arges, care produce branza de vaci depistata de autoritati ca fiind infestatata cu bacteria E-coli, este detinuta de Marius Nicolae Badea si de Gabriela Carmen Roman, ambii din Pitesti.

Badea (44 de ani) a decalarat, intr-o conferinta de presa, la Pitesti, ca materia prima provine de la doua ferme moderne de vaci, una din Arges si una din Dolj, iar intreaga cantitate de lapte este pasteurizata dupa intrarea in fabrica.

In plus, analizele probelor de lapte si analizele medicale ale angajatilor au fost intotdeauna conforme, a sustinut Badea, citat de Agerpres.

“Contaminarea poate sa fie ori cu apa, care impinge produsele in procesul de fabricatie, fie in manipulare, la noi, fie in magazinul de desfacere. Nu sunt in masura sa acuz nici magazinele, dar va asigur ca la noi igiena este maxima”, a spus Marius Badea.

“Am investit masiv si am incercat sa facem o fabrica moderna, la capacitatile si la posibilitatile noastre  si toate controalele care au fost la fabrica au dovedit ca ne facem datoria cu responsabilitate. Utilajele sunt de ultima generatie. Sunt convins ca am luat toate masurile pentru a evita orice contaminare in produsul nostru finit. Din pacate au aparut aceste speculatii, aceste analize care sunt partiale, nu putem trage o concluzie definitiva”, a ai spus el.

Omul de afaceri s-a declarat sceptic in privinta revenirii fabricii pe piata, in urma acestui incident. Firma Bradet fusese infiinata in anul 2001.

“Eu nu cred ca se poate reabilita fabrica, este ca un copil pe care l-ai crescut si trebuie sa te desparti de el la un anumit moment”, a spus omul de afaceri.

***

UPDATE:


Dana Grecu: AM INCREDERE IN FIRMA LACTATE BRADET…

Bâjbăială totală la ANSVSA. Luni, a fost numită o mică firmă din Argeș, producătoare de lactate, ca sursă a infestării cu E.coli, Lactate Brădet. Marți, cu lacrimi în ochi, patronul firmei Lactate Brădet a spus că nu mai are ce face, nu știe cum s-a ajuns în această situație și că va închide firma. Ulterior, ANSVSA a revenit cu o lămurire, că bacteria E.coli găsită în brânza de vaci produsă de Lactate Brădet nu are legătură cu îmbolnăvirea bebelușilor, pentru că au fost făcute analize pe produse date pe piață după îmbolnăvirea bebelușilor. Ultimele date arată că apa care alimenta compania de lactate nu are E.coli. 

Informațiile prezentate sunt ultimele bâjbâieli în criza bebelușilor cu sindrom hemolitic uremic. Trei copii au murit, patru copii mai sunt în spital.

Șeful ANSVSA era responsabil de situația din Dolj

Investigația în cazul Lactate Brădet se face nu doar la producător, ci și la sursele de lapte. Potrivit informațiilor obținute de dcnews.ro, una dintre sursele de lapte ale companiei este o fermă dintr-o localitate din județul Dolj. Îmbolnăvirile bebelușilor cu sindrom hemolitic uremic au avut loc în Argeș și Dolj.  Actualul șef al ANSVSA, Andrei Butaru, numit în funcție în 10 februarie 2016, era director al DSVSA Dolj, deci responsabil cu ceea ce se întâmpla în județ.

Criza portocalelor

În 13 februarie, noul șef al ANSVSA a dispus verificarea portocalelor ca posibilă sursă de îmbolnăvire a bebelușilor. Dar specialiștii nu căutau bacteria E.coli la portocale, ci pesticide.

“Noi putem să facem anumite analize în funcţie de cererile pe care le avem, dar asta numai în cadrul Institutului de Sănătate Publică Veterinară. Există un procotocol, foarte clar stabilit, la cerere se pot face aceste analize“, a declarat Andrei Butaru, președintele ANSVSA, pentru Digi24.

Ministerul Sănătăţii nu a cerut analiza pe E.coli la portocale pentru că nu era cazul, pentru că nu s-a pomenit vreodată E.coli la portocale în literatura de specialitate, spunea Alexandru Rafila, preşedintele Societăţii Române de Microbiologie, la Digi FM. Alexandru Rafila a sugerat că bebelușii nu au fost bine tratați în spitale, pentru că în astfel de cazuri nu sunt recomandate antibioticele.

Sâmbătă, ministrul Sănătății, Patriciu Achimaș-Cadariu, a spus că s-a identificat cauza îmbolnăvirii bebelușilor, o tulpină a bacteriei E.coli.

Brânza cu E.coli de la Lactate Brădet produsă în 22 februarie 2016

Luni, 29 februarie, ANSVSA a anunțat că în 25 februarie echipe mixte de inspectori DSVSA și DSP din Argeș și Dolj au prelevat din Argeș și Dolj, 337 de eșantioane de probe indicat de Ministerul Sănătății din lactate, produse de carne, fructe și legume, din magazine și din gospodării. După ce au fost analizate 194 de eșantioane, specialiștii au găsit Escherichia coli, serogrupul O26, într-un lot de 25 de kilograme de brânză proaspătă de vaci . Brânza a fost produsă de firma Lactate Brădet, în 22 februarie 2016. Numele firmei a fost menționat de ministrul Agriculturii, Achim Irimescu. 

Lămuriri de la ANSVSA: Brânza de la Brădet, nicio legătură cu bebelușii cu SHU

Marți, directorul companiei Lactate Brădet a făcut o declarație de presă cu lacrimi în ochi. A spus că nu are altă cale decât să închidă compania și că nu poate să-și explice de unde a apărut bacteria E.coli respectivă în produsele firmei sale. Directorul ANSVSA a transmis ulterior că nu se poate pune problema că respectiva brânză a dus la îmbolnăvirea bebelușilor pentru că firma respectivă fusese analizată și anterior și nu fusese găsită bacteria, care ulterior a fost găsită într-o brânză produsă mai târziu decât zilele în care au fost semnalate îmbolnăvirile bebelușilor. 

pozaaaaaa-465x390

Va multumim mult de tot celor ce ne sunteti alaturi, ne cerem scuze celor, pe care, poate, i-am suparat. Este foarte greu ca in aceasta tara unde mass media te ridica si tot ea te distruge sa ne exprimam punctul de vedere. Asa cum s-a scris suntem o fabrica mica, acea fabrica in care toata familia a fost implicata si de unde noi, toata familia, de la mic la mare consumam produsele. Din aceasta fabrica, in toata aceasta perioada, au plecat produse si in comunitatea europeana si nu am avut niciodata niciun incident. Pana in acest moment, nu stim ce sa va spunem, fiindca rezultatele analizelor nu sunt finale; tocmai de aceea nu vrem sa facem vreo declaratie in acest sens; dar, asa cum parinti de la Marie Curie au iesit si au declarat ca NU branza proaspata a fost alimentul consumat de copilasi si atata timp cat analizele facute pana la aceasta data atat la personal cat si la produse au iesit bune, haideti sa nu ne mai dam cu parerea si sa lasam persoanele abilitate sa-si faca treaba.

Suntem parinti, suntem persoane cu frica de Dumnezeu si ne este foarte greu in aceste momente sa intelegem ce se intampla.

Am fost azi la conferinţa de presă a lui Marius Badea, patronul de la Lactate Brădet. Am stat la un metru de omul ăsta, i-am urmărit fiecare reacţie, fiecare gest, fiecare frază. Şi mi-a lăsat impresia, cap-coadă, a unui om de afaceri foarte credibil şi deschis. Un om care a investit mult suflet în afacerea sa şi care acum riscă să piardă tot din cauza unor acuze neprobate. Un om care a fost de cinci sau şase ori la un pas de a izbucni în hohote de plâns. Şi are dreptate să fie supărat. Şi asta pentru că ministrul Agriculturii Achim Irimescu s-a pripit penibil atunci când a anunţat numele firmei unde s-a găsit E.coli, şi asta pe un eşantion de brânză produs pe 22 februarie, după ce deja zeci de bebeluşi fuseseră internaţi. În plus, producţia de brânză de la Brădet a început pe 2 februarie, la două zile după ce primii bebeluşi au fost internaţi.

Din dorinţa de a deturna atenţia presei şi a opiniei publice de la cauzele reale ale crizei bebeluşilor – în frunte bineînţeles cu nesimţirea şi nepăsarea din sistemul sanitar argeşean – ministrul Agriculturii a găsit în grabă un Acar Păun, un vinovat de serviciu. Şi nu e corect. Pentru că până acum nu s-a găsit nici cea mai mică dovadă a cauzalităţii între produsele de la Brădet şi decesele bebeluşilor. Ministrul Agriculturii a aruncat anatema înainte de a avea un verdict clar. Dacă aş fi în locul patronului de la Lactate Brădet, aş cere daune morale de milioane de euro Ministerului Agriculturii în cazul în care se dovedeşte că acuzaţiile au fost nefondate. Deocamdată, acuzaţiile sunt chiar nefondate, iar adevăraţii vinovaţii stau bine mersi în scaunele lor. Marile concerne farmaceutice îşi fac de cap nestingherite de nimeni, la fel şi marii producători multinaţionali de lactate, în timp ce brandurile locale, şi aşa tot mai puţine, sunt lovite şi atacate fără dovezi.

Lactate Brădet e un brand al Argeşului, un brand prezent inclusiv în Germania, Franţa şi Olanda, şi m-aş bucura să treacă peste aceste denigrări nemeritate şi să renască şi mai puternic. M-aş bucura şi ca opinia publică să aibă reacţie în masă vizavi de aceste mizerii ale Ministerului Agriculturii şi celorlalte autorităţi publice. In Jurnalul de Argeş de miercuri 2 martie puteţi citi un articol special de la această conferinţă de presă specială şi foarte, foarte sinceră.

Marius Badea Bradet

  • DC News:

Lactate Brădet, mesaj de ultimă oră. Victor Ciutacu: Am urlat “făcătură”

[…]

“Mi-ar plăcea să fiu unul dintre cei care le vor cumpăra produsele”

Jurnalistul Victor Ciutacu a precizat, după acest mesaj, că “Din clipa primului anunț, am urlat “făcătură”. Nu am date suplimentare, nu am fost client al prăvăliei lor, dar am învățat să simt cum se face o execuția ca la carte când vreun rebel nu simte nevoia să-și cedeze afacerea când, cui și pe cât vor alții. M-aș bucura să nu mă înșel, sper să răzbească și, dacă vor supraviețui, mi-ar plăcea să fiu unul dintre cei care le vor cumpăra produsele”.

Mie mi se pare ca astia cauta tapi ispasitori in loc de adevaratul focar de infectie!


Firma romaneasca de lactate din Bradet – TAP ISPASITOR…

A trebuit să moară copii pentru ca să mai închidem o fabrică.

“In conditiile in care DNA si SRI rad tot ce este firma cu capital romanesc, in conditiile in care un guvern care nu reprezinta pe nimeni ajunge la putere pentru ca niste tineri au ars de vii, de ce nu s-ar profita si de moartea unor bebelusi, ca sa fie distrusa o fabrica de produse lactate romaneasca?”

In conditiile in care DNA si SRI rad tot ce este firma cu capital romanesc, in conditiile in care un guvern care nu reprezinta pe nimeni ajunge la putere pentru ca niste tineri au ars de vii, de ce nu s-ar profita si de moartea unor bebelusi, ca sa fie distrusa o fabrica de produse lactate romaneasca?

Niciun stat de prin partea asta de lume nu și-a propus distrugerea metodică a capitalului național, și promovarea, în numele ”luptei împotriva corupției”, a capitalului străin, cum face statul român. În loc să boicotăm firmele românești, mai bine am boicota statul. Ticăloșia unor instituții și a unor reprezentanți ai statului a depășit orice limite.

‪#‎cumparLactateBradet‬

Consider ca organele de control sunt in slujba unor interese straine de acest neam. De aceea afirm ca nu portocalele si nici branza de vaci (sunt copii de 4 luni care au ajuns in spital carora NU li se facuse diversificarea) au omorat copiii din Arges. Este o imensa nesimtire a celor care au interesul de a distruge chestiuni importante, care lovesc in securitatea națională pe modelul ‪#‎Colectiv‬.

Au murit oameni tineri – au fost forte au directionat furia populara spre Guvern si spre Biserica.  Acum au murit copii, chiar bebelusi, iar vina este aruncata pe o fabrica de lactate mica, din dorinta de a distruge orice firma de lactate ce nu este detinuta de multinationale si de a arunca o perdea de fum peste o pista pe care NU VOR sa o cerceteze: VACCINURILE. Motivul: afacerile BigPharma trebuie sa prospere in colonie, nu?

Pana acum nu am cumparat lactatele de la firma ‪#‎Bradet‬, pentru ca nu le-am vazut. Acum le voi cumpara in mod special ca sa-mi hranesc familia.

Oricum nu cumpar lactate de la multinationale, chiar daca au cele mai românești branduri.

Dupa atacul scelerat al lui Basescu asupra lactatelor Albalact (Zuzu), acum urmeaza altul, concertat, asupra fabricutei Bradet.

SRI ce face, in afara de bancuri cu ghiocei?

***

După portocale, a venit rândul brânzei de vaci “ucigașe”!

Autoritățile nu numai că mint cetățenii, dar și distrug micii producători din dorința de a inocenta marile corporații.

“Și nu în ultimul rând, nu cred în teoria lui Irimescu, pentru că am fost în Spitalul „Marie Curie” și am stat de vorbă cu părinții copiilor internați la nefrologie, cu SHU. Așa am aflat că primul caz internat aici, la 31 ianuarie 2015, e o fetiță care avea 4 luni și jumătate și nu începuse încă diversificarea alimentației. Nici vorbă de brânză!”

Cu ochii-n lacrimi, omul a spus ca probabil va inchide fabrica, imaginea firmei fiind distrusa. Pofta buna la Danone!

***

De ce NU cred că brânza de la Brădet e de vină

de Adriana Oprea-Popescu

„O cantitate de brânză proaspătă de vacă produsă de societatea Lactate Brădet din Curtea de Argeș conține bacteria E-coli”, a declarat ieri, pentru Agerpres, ministrul Agriculturii, Achim Irimescu.

Ȋn acest moment, peste fabrica din satul Brădetu a căzut meteoritul. Nici măcar Danone n-ar putea rezista unui astfel de război. Ȋnsă am convingerea că Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) nu îndrăznește să verifice măcar produsele Danone, darămite să facă public numele companiei, în cazul descoperirii unor nereguli. Lactate Brădet e însă o societate mică, înființată în 2001, și are capital integral privat românesc. E numa’ bună de dat cu meteoritul în ea.

ANSVSA a anunțat ieri, printr-un comunicat de presă, că „a fost depistată prezența Escherichia Coli, serogrupul O 26, la:

– probă de pui (spate cu gât) recoltat din frigiderul uneia dintre persoanele (aparținător) implicate în ancheta Ministerului Sănătății. Carnea provenea de la păsări din gospodăria persoanei respective (județul Băcău).

– probe prelevate dintr-un lot de 25 de kg brânză proaspătă de vaci, produsă de o unitate de prelucrare a laptelui din județul Argeș.

În urma confirmării prezenței bacteriei, inspectorii DSVSA s-au deplasat la sediul unității, pentru verificări. Datele rezultate în urma verificărilor arată că lotul respectiv de brânză a fost de 25 de kg, produsă în data 22.02.2016, cantitate care nu a mai fost regăsită la producător sau la comercializare.”

Care e mesajul subliminal al acestei informări?

1. Consumul de carne ce provine de la păsările crescute în gospodăriile țăranilor vă poate ucide copii. Cumpărați deci pui din supermarketuri, injectați și crescuți artificial.

2. Consumul de lactate de la producătorii autohtoni (Brădet, în special) vă poate ucide copiii. Cumpărați orice altceva.

Cui profită acest gen de mesaje? Celor care își clădesc fericirea și afacerile pe nefericirea altora, așa cum se întâmplă de obicei în viață.

Eu cred că ANSVSA, din dorința de a elucida cauzele îmbolnăvirilor copiilor din Argeș și sub presiunea mass-media, s-a grăbit. Iar ministrul Agriculturii, considerând că este un fel de dr. House, a aruncat în spațiul public numele societății, pripindu-se.

De ce NU cred că brânza i-a îmbolnvăvit pe acei copii?

1. Conform datelor furnizate de Ministerul Sănătății, Sindromul Hemolitic Uremic (SHU) s-a declanșat într-o singură zonă, relativ strânsă, din județul Argeș.

Numai că firma incriminată, „Lactate Brădet” își distribuie produsele în „Argeș, București, Craiova, Brașov, Vâlcea, unde are desfacere ritmică”, așa cum se precizează pe site-ul companiei.Produsele, care sunt comercializate și în hipermarket-urile Auchan Pitești și București, Profi și Metro, ajung însă și în Italia, Anglia, Spania, Germania, Cipru și Belgia. Aceste informații ne-au fost confirmate azi, telefonic, de reprezentanta societății.

Dacă acea brânză ar fi conținut „Escherichia Coli, serogrupul O 26”, de ce au fost contaminați doar câțiva copii din Argeș? De ce nu și din București sau din Brașov? Și de ce doar într-un interval de timp determinat, în condițiile în care în unitatea de producție nu a fost efectuată nicio „dezinfecție a spațiilor, utilajelor, ustensilelor și suprafețelor de lucru”, așa cum a ordonat  ANSVSA acum?

2. Acesta este al doilea motiv pentru care nu cred în povestea cu „brânza ucigașă”. Cazurile de copii diagnosticați cu SHU au avut o evoluție fulminantă în timp. Conform datelor furnizate de Ministerul Sănătății, „debutul bolii a avut loc într-o perioadă de 2 săptămâni, cu un cumul de 4 cazuri în datele de 31 ianuarie și 1 februarie 2016”.

Din 13 februarie, când la Spitalul de Pediatrie din Pitești a fost adus ultimul copil internat apoi la „Marie Curie” cu SHU, nu a mai fost înregistrat niciun nou caz. Asta deși între timp, autoritățile, neidentificând cauza, nu luaseră vreo măsură.

Mai mult, ANSVSA spune că a identificat E.Coli O 26 la un lot de „25 de kg, produs în data de 22 februarie 2016, cantitate care nu a mai fost regăsită la producător sau la comercializare.”Nemaifiind „regăsită”, înseamnă că acea brânză s-a vândut și s-a consumat. Unde sunt pacienții contaminați cu E.Coli? Si de ce n-au ajuns ei în spitale cu Sindrom Hemolitic Uremic?

3. Și nu în ultimul rând, nu cred în teoria lui Irimescu, pentru că am fost în Spitalul „Marie Curie” și am stat de vorbă cu părinții copiilor internați la nefrologie, cu SHU. Așa am aflat că primul caz internat aici, la 31 ianuarie 2015, e o fetiță care avea 4 luni și jumătate și nu începuse încă diversificarea alimentației. Nici vorbă de brânză!

Pentru că a venit pe lume cu probleme medicale (avea episoade în care vomita tot ce mânca), fetița a fost hrănită de la început cu lapte praf, formulă specială. Pe 18 ianuarie, când i s-a făcut din nou rău, părinții au mers cu ea la Spitalul de Pediatrie din Pitești.  Au internat-o, cu „roșu în gât”. Apoi, Maia a stat patru zile într-un salon, la grămadă cu alți copii. Doi dintre ei aveau diaree. După ce a fost externată, acasă, fetița a început să aibă și ea scaune moi. Au încercat să o trateze cu Smecta și mucilagiu de orez, însă Maia se simțea din ce în ce mai rău. Pe 31 ianuarie, părinții au venit cu ea direct la București. La Spitalul „Mariei Curie” i-a fost depistat sindromul hemolitic uremic (SHU). Este primul caz înregistrat de medicii din București.

Dacă Maia a luat bacteria din spital, de la alți copii care mâncaseră „brânza infestată”, unde sunt acei copii? Și cum au reușit să supraviețuiască ei, neștiuți și fără dializă?

La început, autoritățile ne spuneau că de vină pentru moartea celor trei bebeluși sunt condițiile precare de igienă. Iar ministrul Sănătății îndemna populația României să se spele pe mâini. Acum, autoritățile ne spun că eram bine spălați pe mâini cu toții, dar nu mâncam ce trebuie. Și, mai ales, de unde trebuie.

Motivul pentru care lotul de brânză de la Lactate Brădet NU putea cauza moartea bebelușilor din Argeș: lotul a fost produs DUPĂ moartea celor trei copii

Anunțul autorităților privind descoperirea E-coli într-un lot de brânză produs de o mică firmă din județul Argeș, dar și în niște pui crescuți într-o gospodărie particulară din Bacău a stârnit foarte multe reacții.

Una din cele mai importante vine într-un articol postat pe siteul Agrointel, specializat în agricultură. Astfel, chiar directorul publicației,  Vlad Macovei,  susține că este imposibil ca lotul de brânză de vaci să fie cauza deceselor copiilor.

“Informație-cheie: Lotul de brânză proaspătă de vaci depistat de autorități cu E-coli a fost produs la unitatea de procesare a laptelui Lactate Brădet în 22 februarie 2016. Ori bebelușii din Argeș au murit înainte. Ultimul dintre ei, cu o săptămână mai devreme de data la care a fost produs respectivul lot de brânză. Și atenție, chiar și așa, vorbim de data decesului nu de data infectării. Prin urmare, NU există nicio legătură între lotul incriminat și îmbolnăvirea cu sindromul hemolitic-uremic“, notează Vlad Macovei.

Acesta continuă și pune niște întrebări la care autoritățile ar fi trebuit să răspundă.

“Așadar, intrăm pe terenul presupunerilor. Este cu adevărat E-coli cauza decesului copiilor din Argeș? Cât de mult în timp coboară ancheta ANSVSA pentru a depista loturi de alimente de orice fel care au fost produse în luna decembrie sau ianuarie și nu februarie. Pentru că este foarte puțin probabil ca un aliment fabricat în februarie să fi cauzat toată această tragedie. Mai degrabă un lot din decembrie, aș zice. Mai sunt mostre pe piață sau la producător? E vorba de lactate sau de alte produse alimentare? Nu prea avem răspunsuri din partea autorităților. Pe aceste teme, nu mai primim informații, e pauză”, scrie acesta.

Concluzia este dură:

“Dacă se vor găsi și alte loturi de lactate de la Brădet cu E-coli, din ianuarie sau decembrie, suspiciunea revine. Până atunci, suntem doar într-o jalnică fază de manipulare a opiniei publice și de abatere a atenției, conchide specialistul Agrointel.

Un specialist în gastronomie și tată de familie nu crede în țapul ispășitor găsit de autorități în cazul copiilor din Argeș: Eu nu cred că o firmă mică, cu 25 de kg de brânză infectată, a îmbolnăvit atata lume. Nu cred!

Anunțul autorităților în legătură cu depistarea E-coli în produse alimentare, mai precis la niște pui crescuți în gospodăria proprie a unei persoane din județul Bacău, dar și într-un lot de “25 de kilograme brânză proaspătă de vaci, produsă de o unitate de prelucrare a laptelui din județul Argeș”, a stârnit suspiciune, așa cum era de așteptat. Deși anchete independente arată că nici măcar nu este sigur că E-coli este cauza dezastrului din Argeș, autoritățile au găsit deja vinovatul.

Unul din cei care au reacționat este Florin Dumitrescu, cunoscutul expert gastronom, a scris un mesaj pe facebook în care contestă noile descoperiri ale autorităților.

“Fiind parinte imi pasa ce cumpar de la magazin si ce produse bag in casa. Din cauza asta am incetat sa cumparam portocale, am inceput sa fierbem apa plata, sa fierb oala in care fierb apa plata cu apa plata. Apoi, am reinceput sa cumpar portocale si nu mai cumpar iaurt. Oricum, fetele au intoleranta la lactoza, iaurtul este de capra, dar chiar si asa nu mai cumpar iaurt. Daca pana acum sterilizam totul, acum am inceput sa sterilizam si sterilizatorul.

Am inceput iar sa cumpar iaurt si, evident, toate legumele si fructele bio. Acum sa inteleg ca e de la un producator de branza, saracul atat de mic ca i-au dat si numele la televizor? Stati linistiti ca daca era vreun jucator mare din piata, iar nu stiam nume de brand. Bun, s-a gasit chipurile tapul ispasitor. Deci, sa stau linistit si sa nu imi mai fie frica de faptul ca exista posibilitatea sa imi otravesc copiii? Dispare teama ca apa cu care facem dus si ne spalam vasele ar fi plina de boli, virusi si bacterii? Dispare teama ca ale naibii raceli nu mai trec dupa 5 zile cum treceau cand eram eu mic si tin 1 luna uneori? Nu imi mai este frica acum. Acum, sunt sigur ca imi voi creste copiii intr-un mediu ostil cu sanse mici de supravietuire, iar treaba mea este sa ma asigur ca ele vor trai mult, bine si sanatoase. Nu mai am nevoie de nimeni politic sau apolitic sa imi asigure un trai decent si in siguranta. Este treaba mea sa imi asigur asta si, chiar daca va place sau nu, este treaba fiecaruia sa va asigurati asta! Cititi etichetele si daca nu reusiti sa descifrati ce scrie pe eticheta, incercati sa va gatiti singuri ce pofte aveti! Promit sa imi tin gura data viitoare, dar deja nu mai suport sa imi aud sotia panicata ca nu stie ce sa evite ca sa nu ne imbolnavim copiii si sincer, eu nu cred ca o firma mica, cu 25 de kg de branza infectata, a imbolnavit atata lume. Nu cred!”, a scris el.

Criza continuă: Alți 11 copii au fost internați în ultimele 24 de ore în județul Argeș. ANMDM anunță că niciunul dintre copiii diagnosticați cu SHU nu a fost vaccinat cu Hexaxim

Încă 11 copii care prezentau scaune diareice au fost internați în ultimele 24 de ore în spitale din județul Argeș, numărul total ajungând la 62, au anunțat autoritățile locale.

La Spitalul de Pediatrie Pitești sunt internați 48 de copii, dintre care 39 mai mici de doi ani, iar la secția de boli infecțioase a Spitalului Județean de Urgență sunt opt copii, jumătate dintre ei cu vârsta de sub doi ani. Câte trei copii mai mici de doi ani se află în secțiile de pediatrie ale Spitalului Municipal Câmpulung Muscel și Spitalului Municipal Curtea de Argeș.

Noul prefect, Cristian Soare, a anunțat, pe 25 februarie, că instituția pe care o conduce va da zilnic comunicate cu privire la situația copiilor internați în Argeș.

[…] În urma articolului publicat ieri de ActiveNews, Agenția Națională a Medicamentului și Dispozitivelor Medicale, a comunicat că niciun copil diagnosticat cu SHU nu a fost vaccinat cu Hexaxim.

“În legătură cu speculațiile de presă cu privire la posibila asociere între cazurile de SHU și administrarea vaccinului Hexaxim, precizăm că, în conformitate cu înregistrările disponibile, niciunul dintre copiii diagnosticați cu SHU nu a fost vaccinat cu Hexaxim”, au susținut reprezentanții ANMDM.

Iată comunicatul ANMDM:

In urma speculatiilor de presa privind imunizarea cu vaccinul HEXAXIM, Agentia Nationala  a Medicamentului si Dispozitivelor Medicale face urmatoarele precizari, pentru corecta informare a redactiilor de presa si a publicului:

Vaccinul HEXAXIM a fost autorizat la data 21 iunie 2012, in baza art. 58 din Regulamentul CEE nr. 726/2004, urmand aceleasi proceduri de evaluare cantitativa si calitativa ca si vaccinul HEXACIMA. Cele doua produse apartin aceluiasi detinator de autorizatie de punere pe piata, Agentia Europeana a Medicamentului garantand asupra echivalentei standardelor de evaluare a documentatiei de autorizare.

Pe fondul discontinuitatii in aprovizionare cu vaccinul HEXACIMA, in Romania, ca si in alte state membre ale Uniunii Europene, precum Belgia sau Polonia, a fost autorizat, prin parghia legislativa a autorizatiei de punere pe piata pentru nevoi speciale, vaccinul HEXAXIM al aceluiasi producator.

In mod similar tuturor vaccinurilor, HEXAXIM este pus pe piata numai dupa testarea in regim serie de serie, inainte de comercializare, conform procedurii administrative UE de eliberare oficiala a seriilor.

In legatura cu speculatiile de presa cu privire la posibila asociere intre cazurile de SHU si administrarea vaccinului HEXAXIM, precizam ca, in conformitate cu inregistrarile disponibile, niciunul dintre copiii diagnosticati cu SHU nu a fost vaccinat cu HEXAXIM.

Patronul fabricii Lactate Brădet: „Categoric, nu poate fi vreo legătură între produsul nostru și moartea copiilor”

Patronul fabricii Lactate Brădet, Marius Badea, a susținut astăzi o conferință de presă, transmisă integral de B1 TV, în care a precizat că au fost luate toate măsurile pentru a se evita contaminarea produselor, dar și că întotdeauna analizele făcute au avut rezultate foarte bune.

„Vreau să mă disculp de o problemă voită sau de neglijență. De când am făcut fabrica am investit masiv, am încercat să facem o fabrica modernă, avem una dintre cele mai frumoase fabrici și puse la punct și toate controalele au demonstrat că ne facem datoria cu reponsabilitate. Utilajele sunt de ultimă generație, sunt pornite în prezența mea. Implicarea mea și a familiei mele a fost maximă în această fabrică. Am făcut-o la Brădet pentru că acolo am copilărit. Sunt convins că am luat toate măsurile pentru a evita orice contaminare cu un germene în produsul nostru final. Din păcate au apărut aceste analize care sunt parțiale, nu putem să tragem o concluzie definitivă. Îmi este greu să spun ce este. Fabrica nu este închisă. S-a închis o secție unde se face brânza proaspătă pentru a face încă o sterilizare”, a explicat patronul.

Laptele procesat în fabrica de la Brădet este colectat de la două ferme, din Argeș și din Dolj. „Lucrăm de foarte multă vreme cu ele. Nu colectăm lapte de la particulari, tocmai din cauza acestor probleme de igienă. Analizele la lapte se fac de două ori pe lună. La oameni se fac trimestrial. Toate analizele noastre sunt perfecte. De 15 ani vin organele de control în fiecare lună. Ultima analiză la lapte a fost făcut acum o săptămână – două săptămâni. Analizele din februarie încă nu au venit”, a mai declarat Marius Badea, care a vorbit și despre posibilele suse ale contaminării.  „Brânza se face din lapte pasturizat. Nu există lapte crud. Singura contaminare este fie de la apă, pentru că în procesul tehnologic toate produsele noastre sunt împinse de apă. Sursa de apă este sursa localității Brădet, din rețeaua publică. Noi și la apă suntem obligați să facem buletine de analize și nu am avut probleme. Contaminarea poate să fie cu apa, fie în manipulare la noi, fie în magazinul de desfacere. Nu sunt în măsură să acuz magazinele, dar vă asigur că la noi exigența de curățenie este maximă. Toate buletinele noastre de analiză, la toate produsele sunt în regulă. Nu avem niciun buletin prost. DSV-ul vine periodic, avem doctor de zonă care vine de două-trei ori pe lună”, a declarat patronul Lactate Brădet.

El a exclus orice legătură între produsele comercializate de firma sa și moartea bebelușilor. „Doar de la 2 februarie avem acest tip de produs (n.r. – brânza vrac în care s-ar fi depistat bacteria E.Coli). Nici nu vreau să îmi treacă prin cap că noi vreodată am putut să facem un produs care să afecteze viața unui micuț. Din punctul meu de vedere, categoric nu poate să fie o legătură între produsul nostru și moartea copiilor”, a spus patronul.

Firma Lactate Brădet are o cifră de afaceri de aproximativ 2,5 milioane de euro, produsele fiind exporatate și în mai multe țări din Uniunea Europeană.

Marius Badea, patronul firmei Brădet a făcut pentru prima dată declarații după ce rezultatele parțiale ale anchetei desfășurate în cazul îmbolnăvirilor bebelușilor din Argeș au fost făcute publice.

Patronul a izbucnit în lacrimi în timpul declaraţiilor, spunând că nu crede că fabrica îşi va mai putea continua activitatea, deşi rezultatele analizelor efectuate până în acest moment au ieşit bine, scrie evz.ro.

“Toate controalele au dovedit că ne facem datoria cu responsabilitate. Utilajele sunt de ultima generaţie, sunt pornite în prezenţa mea. Implicarea mea şi a familiei mele a fost maximă. Am pus mai mult decât suflet. Acolo am copilărit (la Brădet – n.r) şi am vrut să dezvolt zona. După părerea mea, singura contaminare ar putea fi apa. Sursa este reţeaua publică a localităţii Brădet, cu care nu am avut probleme”, a declarat acesta.

Cu lacrimi în ochi, bărbatul a spus că nu crede că după acest scandal imaginea fabricii sale va fi reabilitată.

”Probabil va fi ultima conferință, eu nu cred că se poate reabilita fabrica. E ca un copil pe care l-ai crescut și trebuie să te desparți de el la o anumită vârstă. (…) Cred că nu se va mai putea. Când te suna un părinte și te întreabă dacă mai poate să ia lapte pentru copil, ce îi spui?”, a spus Badea.

O cantitate de brânză proaspătă de vacă produsă de societatea Lactate Brădet conține bacteria E-coli, a declarat în urmă cu o zi, pentru AGERPRES, ministrul Agriculturii, Achim Irimescu.

Autoritățile au dispus stoparea activității societății respective.

“În urma analizelor de laborator, inspectorii veterinari au găsit E-coli în probele de brânză de la Lactate Brădet din Curtea de Argeș, care comercializează și produse tradiționale. Este vorba despre o cantitate de 20 de kilograme de brânză proaspătă de vaci. De asemenea, în județul Bacău inspectorii au găsit într-un frigider carne de pasăre recoltată dintr-o gospodărie personală”, a explicat Irimescu.

Preşedintele ANSVSA, Andrei Butaru, a declarat marţi că inspectorii instituţiei au verificat în urmă cu o săptămână firma Brădet Lactate din Argeş şi nu au găsit nicio problemă. Ulterior s-a descoperit că brânza produsă de această firmă este contaminată cu E-Coli, scrie Mediafax.

Preşedintele ANSVSA, Andrei Butaru, a declarat marţi că inspectorii instituţiei au verificat în urmă cu o săptămâna firma Brădet Lactate din Argeş şi nu au găsit nicio problemă. Ulterior ANSVSA a descoperit că brânza produsă de această firmă este contaminată cu E.Coli. “A fost verificată de mai multe ori. Ultima oară cred că înainte cu o săptămână şi nu a fost nicio problemă“, a declarant preşedintele ANVSA, Andrei Butaru.

El a spus că, în urma controalelor, inspectorii sanitar-veterinari au descoperit într-un lot de brânză produsă de firma Brădet Lactate Escherichia Coli, tulpina O26. Butaru a adăugat că acelaşi rezultat l-a avut şi analiza efectuată în carnea de pui descoperită în frigiderul unei gospodării proprii.

Cât priveşte cele două ferme care au furnizat laptele către firma Brădet, acestea “livrează lapte în mai multe părţi. Acum se recoltează probe de acolo. Până în prezent nu am avut probleme acolo. Din două judeţe – Dolj şi Argeş“, a mai declarat preşedintele ANSVSA.

El a respins posibilitatea ca pe piaţă să existe încă produse contaminate cu bacteria E.Coli.

“Noi verificăm şi nu am găsit până acum. În aceste condiţii a fost probabil o greşeală care se va găsi în momentul anchetei epidemiologice. Fiecare lot scos la vânzare are o fişă de conformitate pe care trebuie să o dea producătorul. Face anumite tipuri de analize. Nu poate să facă toate analizele pe toate loturile. Se fac (teste n.r.) şi pe E.Coli dacă stabilim noi, dacă sunt suspiciuni“, a mai spus Butaru.

lactate Bradet

Legaturi:


Categorii

Dezinformari, hoaxuri, diversiuni, manipulari, Epidemii, gripa porcina, gripa aviara, e.coli, Razboiul impotriva populatiei, Razboiul impotriva Romaniei, Razboiul impotriva sanatatii, Vaccinuri / legea vaccinarii obligatorii, Video

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

17 Commentarii la ““Rezolvarea” DIVERSIONISTA a cazului imbolnavirilor copiilor din Arges prin FALIMENTAREA UNEI FIRME AUTOHTONE DE LACTATE. De ce brânza de la BRĂDET nu putea cauza moartea bebelusilor si care este MESAJUL “SUBLIMINAL” AL AUTORITATILOR: “Nu mâncăm DE UNDE trebuie”!/ ANSVSA revine cu precizari, dar RAUL A FOST FACUT

  1. UPDATE: Rasturnare de situatie printr-o noua declaratie, usor tardiva, a directorului ANSVSA

    http://www.dcnews.ro/bomba-in-criza-bebelu-ilor-rasturnari-de-situa-ie-i-alarme-false_498756.html

  2. https://www.facebook.com/oliviasteer/posts/1137856789587649

    declarațiile oficiale pe subiectul foarte grav al copiilor morți și otrăviți de la Argeș și Bacău (ba chiar și Arad) ar putea fi sursa nesfîrșită de bancuri cu Radio Erevan, dacă situația nu ar fi atît de tragică. copiii nu s-au îmbolnăvit nici din cauza portocalelor, nici din cauza laptelui praf, nici a apei sau – ultima găselniță, jenantă și ea – a brînzicii de vaci – după cum reiese în mod logic (!) din comunicatul de mai jos. orice pistă pe care ministerul sănătății și cel al agriculturii ne-au pus s-a dovedit penibilă, total falsă și o pierdere de timp irecuperabilă. dacă medicii (dintre cei cu care am avut discuții private) ar îndrăzni să vorbească ar spune că nici unul dintre produsele alimentare de pe lista rușinoasă a mușmalizării propuse de Cadariu, Rafila & gașca nu poate să provoace brusc un simptom atît de grav și devastator ca cel hemolitic-uremic. dar că vaccinurile, pline de substanțe dintre cele mai toxice, cum sînt mercurul, aluminiul, formaldehida – pot! de altfel, există studii științifice (nu puține) care fac legătura de cauzalitate între anumite vaccinuri și sindromul amintit.

    doctorii care știu toate astea și ar avea competență să vorbească public pe subiect sînt constant amenințați cu suspendarea licenței, dacă nu se conformează propagandei oficiale
    – cum s-a văzut și în scandalul de anul trecut (epoca Bănicioiu) privind controversatul proiect al vaccinării cu japca.

    în plus, e bine de știut că e.coli este o bacterie prezenta atat la om, cat si la animale, care se dezvoltă normal in tubul digestiv si nu produce daune, marea majoritate a tipurilor de e.coli fiind inofensive, contribuind chiar la formarea vitaminei K (cu rol important in procesul de coagulare). Dar aceeași bacterie e.coli poate deveni, din benefică, agresivă, atunci cînd sistemul imunitar slăbește brusc sau e atacat chimic, cum se întimplă după vaccinare (cînd apar și reacțiile de apărare ca febra, vărsăturile, erupțiile cutanate și așa mai departe).

    ca să nu existe discutii, astea sînt concluziile mele, la care am ajuns citind declarații oficiale, studii științifice și vorbind în particular cu medici în care cred. ceea ce – Doamne, cît de mult! – îți doresc și ție!

  3. Fituica Gandul a blocat postarea de comentarii – aparent la toate articolele nu numai la cele in care face propaganda “branzei” – Nu ma chinui acum sa vad cu un VPN daca e numai pe IP-ul meu – O sa vad de pe alt PC si pe un alt provider – Se pare ca lagarul de exterminare este extrem de bine pazit….

  4. Toata mizeria asta incepe sa aiba o motivatie politica – Sunt in stare de orice fel de crime numai sa nu stirbeasca imaginea noului guvern. Am o senzatie de deja -vu in acest tip de ancheta – cam tot asa s-a procedat in dosarele “Revolutiei” sau in dosarul Colectiv….

  5. O intrebare pentru cunoscatori: adultii nu sunt afectati? Nu stiu,intreb si eu .Parca acum cativa anisori (cand a fost isteria cu E. coli ) s-a pus un embargou gigantic pe produse alimentare care provenea de prin Spania .

  6. pt emanuel
    cand a fost epidemia de ecoli din germania au murit foarte multe persoane de TOATE varstele, deci e aiurea ce spun ei ca de la ecoli au patit acest sindrom iar mamicile care mereu gusta din mancarea bebelusilor nu au avut nimic

  7. Am actualizat postarea cu stirile de azi pe aceasa tema, vom adauga si alt video in curand.

  8. Nu am inteles pana acum refuzul ministerului sanatatii de a face publica lista cu vaccinurile facute de toti acesti copii cu probleme inclusiv cei trei care au murit. Unele dintre aceste vaccinuri ar fi fost facute cu intarziere
    Si l-am vazut ieri pe Rafila spunand crispat si transpirat ca “e posibil sa mai apara cazuri” – Pare ca aranjamentul e facut intre minister si laboratorul care a dat diagnosticul pentru copii

  9. Pingback: OBIECTIV: LICHIDAREA CAPITALULUI ROMÂNESC. Studiu de caz: PRODUCATORII AUTOHTONI DE LAPTE SI LACTATE. Declaratiile iresponsabile si balbaielile incredibile ale MINISTRULUI AGRICULTURII. Pentru cine lucreaza si care e misiunea tehnocratilor lui Cioloş? (
  10. Pingback: Ancheta despre cum (NU) tin autoritatile romane EVIDENTA EFECTELOR ADVERSE ale VACCINURILOR/ Asociatia pentru Protectia Consumatorilor CONTESTA imbolnavirilor si deceselor bebelusilor din cauza BACTERIEI E.COLI | Cuvântul Ortodox
  11. Pingback: Ancheta despre cum (NU) tin autoritatile romane EVIDENTA EFECTELOR ADVERSE ale VACCINURILOR/ Asociatia pentru Protectia Consumatorilor CONTESTA imbolnavirile si decesele bebelusilor din cauza BACTERIEI E.COLI | Cuvântul Ortodox
  12. Pingback: Ancheta despre cum (NU) tin autoritatile romane EVIDENTA EFECTELOR ADVERSE ale VACCINURILOR/ Asociatia pentru Protectia Consumatorilor CONTESTA imbolnavirile si decesele bebelusilor din cauza BACTERIEI E.COLI/ Institutul Cantacuzino INFIRMA teza imbolnavi
  13. Pingback: OFICIAL: Institutul Cantacuzino INFIRMA teza imbolnavirii copiilor din cauza bacteriilor din BRANZA BRADET si din carnea de pui. Ce propune MARIUS BADEA, patronul firmei? “A SOSIT MOMENTUL sa vedem cat de PUTERNICI suntem in fata celor care vor sa i
  14. Pingback: MIZELE ASCUNSE ALE SCANDALULUI HEXIPHARMA, acoperite de inscenari lugubre, de tragedii incerte si de mega-“dezvaluiri” tolontane deloc inocente CARE FAVORIZEAZA COMPANII STRAINE (FRANCEZE!), toate invaluite in MUTENIA SUSPECTA A MARILOR INSTIT
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare