MIZELE ASCUNSE ALE SCANDALULUI HEXIPHARMA, acoperite de inscenari lugubre, de tragedii incerte si de mega-“dezvaluiri” tolontane deloc inocente CARE FAVORIZEAZA COMPANII STRAINE (FRANCEZE!), toate invaluite in MUTENIA SUSPECTA A MARILOR INSTITUTII RESPONSABILE. Razboaiele sangeroase, de tip mafiot, intre serviciile secrete si COLONIZAREA FINALA A ROMANIEI

27-05-2016 14 minute Sublinieri

infectii-nosocomiale

“În rezumat, povestea e următoarea: La reclamația unei firme FRANCEZE și pe baza delațiunilor unei tulburate psihic, s-a creat, mediatic, gogoașa isterică a marelui genocid din sănătate. Guvernul ROMÂNIEI a luat de bune analizele făcute unui laborator NEACREDITAT, confirmându-le pe cele făcute la cererea concurenței firmei incriminate. Și a decis, în aplauzele unor decerebrați care fug după prima fentă cu impresia că ei fac istoria, intitulați generația Facebook, eliminarea firmei ROMÂNEȘTI din piață și, evident, din existență; cu tot cu angajații ei condamnați la pieire profesională și, ulterior, umană. În beneficiul direct al companiei FRANCEZE, lucru vizibil de atunci pe SEAP. Acțiunea diversionistă a început după tragedia de la Colectiv și, cumva, în numele celor afectați de nenorocire. Nu vă întreb ce personaj, onorat de FRANȚA, a ajuns la butoane atunci, pentru că știu”.

***

dan-condrea-1024x792

Ne-am obișnuit, în tentativele de rezolvare a unei probleme abstracte sau a unei enigme de viață concrete, să pornim de la certitudini. Multe, puține, acestea reprezintă puncte fixe, vămi obligatorii prin care trebuie să treacă soluția corectă.

Există însă și o abordare inversă, e drept, mai rar aplicată, aceea care se concentrează, înainte de toate, pe aspectele ciudate, greu de explicat, aproape absurde sau tinzând spre probabilitatea zero de producere, ale cazului. Cum pot fi speculate aceste aspecte pentru o investigație de succes? Prin punerea lor pe harta enigmei și apoi prin căutarea de trasee care să le integreze sau să le ocolească.

A) Un prim astfel de aspect îl constituie modul și momentul de izbucnire ale acestui scandal. După incendiul de la Colectiv și moartea în spitalele românești, cauzată de infecții nosocomiale, a numeroși tineri răniți acolo, era creată în societate o sensibilitate excepțională față de subiect. Dacă, din motive de conștiință sau de răfuială concurențială cineva din interiorul sistemului ar fi vrut să dea în vileag, cu maximă eficiență, corupția sistemului sanitar, atunci ar fi fost momentul ideal s-o facă.

Nu a făcut-o!

Au trecut luni bune, scandalul aproape se stinsese și, brusc, investigațiile lui Cătălin Tolontan au fost revitalizate spectaculos de informații „pe surse” și au făcut pasul decisiv spre ce avem azi. Cine să fie acele surse și de ce nu au acționat imediat după „Colectiv”, la momentul propice, ci abia acum? S-o fi întâmplat ceva, între timp, care să stimuleze scurgerea de informații? Cumva „spionajul” Black Cube și mustrarea pe față făcută SIE de către Laura Kovesi?

coldea_kovesiB) Un al doilea aspect bizar îl constituie modul în care au reacționat instituțiile de forță (mă refer la binomul SRI – DNA în principal) după izbucnirea scandalului. Plasate de mass media, pe bază de zvonuri și aparențe, în epicentrul scandalului, cu roluri cheie, de suspect principal (SRI) și complice la mușamalizare (DNA), aceste două instituții, altfel foarte belicoase și contondente în raport cu anumiți infractori, s-au comportat ca niște mielușei timorați cu Dan Condrea, folosindu-se de tot felul de subterfugii pentru a nu-l deranja prea mult, pentru a rămâne cât mai în umbră și cât mai pasivi în raport cu el. Cum de acest Haplea de mafioți autohtoni, DNA, s-a abținut, ca la indigestie, să-și abată furculița asupra unui potențial client atât de gras și mediatizat precum patronul Hexi Pharma? Nu cumva îi șuiera în „eterul” urechilor vocea lui Coldea fredonând bine cunoscutul: „Dai în mine? Dai în tine! Dai în fabrici și uzine!”.

C) Apogeul aspectelor ciudate din acest caz este atins însă, de departe, de dispariția subită din câmpul tactic a lui Dan Condrea, în modul și la momentul la care aceasta s-a produs. Am calculat, foarte rapid, și aproximativ (în exces, ca să nu avem vorbe) care este probabilitatea de apariție a unui astfel de eveniment, produs prin coincidența a cel puțin patru evenimente considerate independente (în sensul limbajului matematic) și anume:

– probabilitatea ca un român să moară, într-un an, prin accident auto dar nu ca pieton  (55 morți nepietoni, din accidente auto, la un milion de români): (p1=0.000055);

– probabilitatea ca un eveniment să se producă într-o anumită zi, bine aleasă, a anului (o zi din 365 zile): ( p2=0.0027);

– probabilitatea ca în urma evenimentului victima să fie mutilată și de nerecunoscut (2 mutilări complete din 55 morți): (p3=0.0037);

– probabilitatea ca victima să fie personaj central într-unul dintre cele mai mediatizate scandaluri de corupție ale momentului: ( 100 personaje centrale din 20 milioane români): (p4=0.000005).

Fiind vorba despre evenimente independente care trebuie să se întâmple simultan, probabilitatea finală se obține prin inmulțirea probabilităților de apariție a fiecărui eveniment în parte. Așadar:

P(ev. final)= P1*P2*P3*P4 = 55*10-6 *27*10-4*37*10-4*5*10-6 = 274 725*10-20 = 27*10-16

Pentru comparație, trebuie spus că probabilitatea de a câștiga la loteria 6 din 49 premiul cel mare este (conform calculelor Loto Prono) 7*10-8

dan-condrea-a-murit-anchetatorii-nu-exclud-varianta-ca-patronul-hexi-pharma-sa-se-fi-sinucis-382318Adică, șansele matematice ca moartea lui Condrea să se fi produs din pur hazard (adică fără ca cele 4 evenimente considerate în calcul să fi fost parte a unei premeditări, a unui plan bine gândit) sunt de circa 3 miliarde de ori mai mici decât șansa de a câștiga la loterie premiul cel mare. Realizați? Șanse practic, nule!

În afară de rezultatele acestui calcul, „moartea?” lui Condrea mai prezintă și alte ciudățenii esențiale în abordarea șaradei:

  • de ce la ora și din direcția din care mașina s-a îndreptat spre copac aceasta nu apare pe camerele de luat vederi consultate? Oare a venit din sensul opus și s-a întors pentru manevra finală? Dar dacă omul era hotărât să se omoare, de ce ar mai fi contat pentru el de care copac se zdrobește? Și de ce s-ar mai fi ferit de camerele video de pe traseu?
  • unde a fost Condrea între ora 17.00 când portarul de la locuința lui spune că l-a văzut plecând de acasă și ora 18.30, a accidentului?
  • de ce, vrând să se sinucidă, ar fi ales această soluție a accidentului violent și cu un anume grad de incertitudine când, medic fiind, procurarea unei pastile de cianură nu ar fi fost o problemă? Sigur, varianta asta l-a mutilat fizic până la imposibilitatea identificării directe. Dar la ce i-ar fi folosit lui, mort fiind, să nu poată fi identificat? Ne mort fiind, da, i-ar folosi din plin!

D) Din punct de vedere al conturării, la nivelul opiniei publice, a unei percepții dominante privind cazul Hexi Pharma și moartea lui Dan Condrea, cel mai straniu element al acestui „thriller” îl constituie lipsa de comunicare, absolut ineptă (dacă nu cumva sub presiunea vinovăției), a autorităților. După ce președintele Johannis s-a grăbit să sară prostește în apărarea SRI, invocând experiențele lui anterioare cu această instituție și nu verificări (ce i-ar fi stat în putere și în fișa postului să le facă) urmate de certitudini documentate, marii noștri guralivi instituționali, justițiarii care n-au mamă, n-au tată, când vine vorba de făcut dreptate, au fost brusc copleșiți de muțenie. Toată presa acuză SRI că a patronat ocult Hexi Pharma și tot dezastrul făcut de aceasta. SRI tace, când, dac-ar avea cu ce, ar trebui să se disculpe în cel mai transparent și rapid mod. DNA e pusă la zid că se ocupă de tot felul de potlogari și potlogării derizorii și că, de conivență cu marele ei partener de jocuri de putere, SRI, a închis ochii la crimele lui Dan Condrea și ale complicilor săi; nu dă niciun fel de comunicat, de explicație, de replică. Unde a dispărut locvacitatea doamnei Kovesi, recordmena interviurilor în ultimele săptămâni?

Dar tăcerea nu se oprește la cei direct vizați de bănuielile societății. Tac, alături de ei, și alte instituții care, cel puțin aparent, nu ar avea nimic de ascuns sau de pierdut spunând țării ce știu. De pildă, Inspectoratul de Poliție care deține înregistrările tuturor camerelor video de pe posibilele trasee ale lui Dan Condrea din ziua accidentului, ar putea lămuri lumea din ce direcție a venit acesta la locul unde și-a pus capăt zilelor. Institutul Medico – Legal ar putea preciza, oficial, dacă s-au prelevat probe biologice pentru testul ADN și, în general, ce garanții prezintă (sau va prezenta) populației că „mortul aflat în cadavru” (ca s-o citez pe Monica Macovei) este Condrea și nu altcineva.

Ca să nu mai vorbesc de Parchetul General, titularul dosarelor deschise pe cazul discutat, care ne-ar putea lămuri dacă deține mult pomenitul laptop al lui Condrea, plin (zice-se) de informații esențiale și dacă, folosind telefonul mobil al acestuia, s-a putut reconstitui ceva din dinamica misterioasei sinucideri.

Toți aceștia, însă, tac. Ca la comandă. De parcă s-ar fi constituit un comandament, o celulă de criză la cel mai înalt nivel al țării, ce a transmis consemnul „mucles”!

Nu vreau să mă pronunț, deocamdată, creditând un scenariu dintre cele care circulă pe piață. Aștept întâi să văd ce argumente menite a convinge, ne oferă autoritățile  că mortul din accident este chiar Dan Condrea și că Opelul acela alb a ajuns la locul accidentului dintr-o direcție clar demonstrată și pe roțile lui. Apoi, mai vorbim.

ICECHIM nu este un laborator acreditat să facă analize, astfel că probele realizate la această instituție nu stau în picioare în instanță. 

Cel puțin asta reiese din comunicatul Institutului Național de Cercetare – Dezvoltare pentru Chimie și Petrochimie (ICECHIM), comentat miercuri, la emisiunea La ordinea zilei, de la Antena 3.

Laboratorul de testare biocide a fost creat în 2007 și asigura servicii pentru biocide, dezinfectanți și nu numai.

La momentul acela, în 2007, era singurul din România acreditat pentru testarea acestor tipuri de produse. Acum însă, acreditarea i-a expirat și poate face analize, dar în regim neacreditat.

ICECHIM mai precizează că nu face analize pe probe nesigilate și neetichetate, iar durata unui studiu este de trei luni.

Referitor la probele transmise de Hexi Pharma, ICECHIM a precizat că firma le-a trimis 18 probe neetichetate și susține că nu le-a răspuns că nu le analizează probele.

  • Mircea Badea:

Ca sa ramana scris despre scandalul Condrea, Tolontan, diluari si servicii secrete!!!

  1. Sper ca fosta doamna Condrea, cu delir psihotic evident, nu este sursa zero a lui Tolontan. Foarte probabil nu este. Domnul Tolontan anunta ca va scoate sursa zero la lumina zilele astea. Foarte bine! Era cazul!
  2. Hexi Pharma are 20% din piata, nu se pune problema de monopol, asa cum a ramas in mod neadevarat in perceptia publica. Guvernul a analizat la un laborator neacreditat doar produsele acestei companii. Restul de 80% au ramas neanalizate!!!!! Adica nu stim ce e cu ele.
  3. Sunt absolut convins ca servicii secrete au mare legatura cu viata/activitatea/moartea lui Condrea

Guvernul trebuie sa refaca analizele la un laborator acreditat!!! Sau din strainatate

Acum ca am vazut si cine e sursa lui Tolo si am aflat ca laboratorul nu era acreditat, plus alte cateva lucruri relevante, refacerea analizelor sa impune!

Vezi filmul!

  • Victor Ciutacu:

Tehnocrații și cazul Condrea-Hexi, începutul sfârșitului colonizării

Scriam, la începutul nebuniei, că marea miză a scandalului Hexi e eliberarea pieței pentru intrarea altcuiva în loc. O cotă de piață tentantă, dar nu atât de mare cum s-a dat ca sigur atunci (20% e departe rău de 86%) pentru a-i inflama pe proștii capabili să se isterizeze pe facebook că Dan Condrea ar fi ucis deliberat, prin “botezul” dezinfectanților, 50.000 de oameni. Adică o estimare olecuță sub genocidul fâsâit ulterior al lui Nicolae Ceaușescu. Mi s-a răspuns că demersul jurnalistico-sanitar al echipei lui Cătălin Tolontan vizează mafia din tot sistemul sanitar, nu doar o anumită companie. Era vorba și despre – oh, da! – cei care produc/livrează medicamente, o afacere pe lângă care dezinfectanții și detergenții de la Hexi sunt pistol cu apă. Ulterior, sigur, fără nici o legătură cu imensele bugete de publicitate din industria pharma, discuțiile din spațiul public despre prețurile/calitatea medicamentelor au fost abandonate. Au continuat dezvăluirile, unele dntre ele chiar foarte tari, despre dezinfectanți, achiziții publice, spitale și servicii secrete.

Și s-a ajuns, după tragedia patronului Condrea, o chestie atât de urât mirositoare încât nici o reacție a autorităților (de la bâlbăiala penibilă a Parchetului General, trecând prin inacțiunea evidentă a DNA și până la excluderea cazului Hexi din cele de siguranță națională) nu mi se pare la locul ei, la episodul de astăzi. Când iar a picat o companie românească. Bun, dezinfectanții de la Hexi erau greșiți, la fel ca si săpunul de la Romchim. Da’ produsele de la multinaționale, care ocupă în jur de 80% din totalul livrărilor, nu intră la analize? Sau, de când avem guvern de import, se prezumă a fi conforme, necesare și obligatorii? Dincolo de latura chimică a scandalului, mie mi se pare că prevalează net cea financiară. Se reașează cu forța, pe alocuri chiar violent, cotele de piață. Absolut întâmplător, în favoarea celor de afară, cu excluderea brutală a autohtonilor care nu pricep de vorbă bună rațiunile colonizării.

Da, prostovanilor, corupția ucide! De ce este România un stat mafiot

Încă sunt sub impresia recitalului psihotic dat de fosta soție a celui mai celebru mort al perioadei. Oricât de cinic, securist și de grețos a fost (sau este, prin Venezuela, pe dreapta) Condrea, a distruge un business mare și multe locuri de muncă pe baza delațiunilor unei tulburate pe care o folosește din plin concurența Hexi e fie ticăloșie fără margini, fie iresponsabilitate vecină cu nebunia. În rezumat, povestea e următoarea: La reclamația unei firme FRANCEZE și pe baza delațiunilor unei tulburate psihic, s-a creat, mediatic, gogoașa isterică a marelui genocid din sănătate. Guvernul ROMÂNIEI a luat de bune analizele făcute unui laborator NEACREDITAT, confirmându-le pe cele făcute la cererea concurenței firmei incriminate. Și a decis, în aplauzele unor decerebrați care fug după prima fentă cu impresia că ei fac istoria, intitulați generația Facebook, eliminarea firmei ROMÂNEȘTI din piață și, evident, din existență; cu tot cu angajații ei condamnați la pieire profesională și, ulterior, umană. În beneficiul direct al companiei FRANCEZE, lucru vizibil de atunci pe SEAP. Acțiunea diversionistă a început după tragedia de la Colectiv și, cumva, în numele celor afectați de nenorocire. Nu vă întreb ce personaj, onorat de FRANȚA, a ajuns la butoane atunci, pentru că știu. La fel cum abia acum realizez că, așa tâmpițel cum părea el, Achimaș nu a demisionat de nebun de la Sănătate…

UPDATE: Mana are dreptate. Faimoasa zicere “Corupția ucide!” e perfect valabilă, dar nu ca slogan, ci ca amenințare.
***
Comentatori:

Încă o companie românească a fost scoasă de pe piaţă. Da, este adevărat. Dar înainte de a acuza agenturile străine care lucrează pentru multinaţionalele nenorocite, eu zic să vedem bârna din ochiul nostru. Un ziarist român de investigaţie a luat la ţintă o companie românească de pe piaţa dezinfectanţilor, fără să-l preocupe şi modul de funcţionare al multinaţionalelor de pe aceeaşi piaţă. Prostie, manipulare sau ticăloşie?

Tot scandalul ăsta îmi aduce aminte de Ţigareta 2. Poate aţi uitat: un expeditor rămas necunoscut până astăzi anunţă că în noaptea de 16/17 aprilie 1998, un avion ucrainian, aterizat pe Baza Militară Otopeni, ar fi adus un transport consistent cu ţigări de contrabandă… Presa preia subiectul, îl dezvoltă şi… România este scoasă de pe piaţa (ilegală) de armament. Singura piaţă adevărată, spun unii. Se închide Fabrica de armament de la Mizil…Această fabrică a fost redeschisă după intrarea în NATO… . Cine ne-a scos de pe piaţă în 1998 ne-a făcut cadou o felie din ce-am avut cândva… Aşa spun cârcotaşii. Truţulescu, fostul comandant al Unităţii de Cercetare Diversiune Buzău, a fost personajul cheie care consimţit să plătească pentru fărdelegile Statului de Drept, rămas cu obrazul curat… A “dispărut” câteva zile, şi-a negociat viitorul, s-a predat, a primit 7 ani de puşcărie, a executat 5 şi acum face bani pe bandă rulantă la Predeal… În presa acelor vremuri a apărut un interviu dat de un fost general al armatei române care a explicat cum funcţionează piaţa ilegală de armanent. Pe scurt: o armată are un milion de cartuşe care expiră în 5 luni de zile. Ai două variante de valorificare: 1) le tragi în poligon sau 2) le exporţi într-un teatru de război (ilegal). Un cartuş care valorează 1 dolar îl vinzi acolo cu 7 dolari, dar nu primeşti dolari, ci cafea, ţigări şi wishky… Marfă…Pe Otopeni Militar sosise un transport cu ţigări. Omul de legătură care intermedia afacerea a reuşit să plece din România şi a trăit, la vedere, în frumosul oraş Monaco…Nu-i mai reţin numele, era un om de afaceri evreu. Statul de Drept l-a făcut uitat. N-a fost urmărit precum Omar Hayssam. O fi fost manipulată presa în anul 1998? Dacă da, să fi luat atunci SRI-ul decizia de a plasa acoperiţi în redacaţii pentru a preîntâmpina asemenea manipulări? Desigur, traficul de armament trebuie combătut, dar trăim într-o lume ideală? În ce lume trăim?

Revenim la HEXI PHARMA… Un ziarist român ia la ţintă o firmă românească producătoare de dezinfectanţi, ignorând dezinfectanţii livraţi pe piaţă de multinaţionale… De unde o fi avut pontul? De la un expeditor “de bine” rămas necunoscut? Cătălin Tolontan nu este un ziarist prost, este chiar foarte bun, şi sper să realizeze că dacă rămâne cu investigaţia doar la Hexi îşi asumă rolul de unealtă a unor interese străine.

P.S. Dacă se dovedeşte că cei de la HEXI au pus în pericol vieţile unor oameni trebuie să plătească. Dar sunt singurii vinovaţi? Este o practică în domeniu? Eu cred că trebuie să mergem până la capăt cu cercetarea.

PS1 Kovesi: “In coruptia din Santate sunt implicate si companii straine”. Binomul contraatacă?

PS2 Americanii investighează Siemens sau Volskwagen, nu Ford… Domnule Tolontan.

***

Ar mai fi o ipoteza care se “pliaza” peste asta cu “capitalul autohton belit” : daca un serviciu concurent era invidios, ca-n Baltagu’ lu’ Sadoveanu (intamplare reala, am vazut la “In premiera”, nu vorbesc doar din lecturi de tinerete:)), era posibil sa-l ia la “baltage”, sa-i ia oile?!

Ca nici Tolontan, asa, n-ar parea vreun civil (ba chiar, in viata asta, m-astept sa lase sacu’ din spate, ca col’nelu’ turcelu – cacofonie potrivita din text, merge cu bassss… escu). Daca “Draga Tolo” a gasit intr-o dimineata, pe noptiera, plicu’ cu informatii si, gazetar la ziar de sport fiind (care, oricum, nu pare sa mai aiba treaba cu sportu’… ca nici sport nu mai avem, ce sa mai scrie pe subiect ?! ! Se vede, oamenii se reorienteaza : ala de labeunu’, la comentarii politice – cica – , asta, ca ziarist de investigatie… societate civila, cum ar veni… da’ mai putin “civila”:)))

Intreb, nu dau cu paru’ : la Bradet a fost evidenta treaba cu “mancati D-none” (vorba maestrului Puric, pe invers !); sunt destule firme in domeniul “lactate” fie praduite de jmecheri (Lactag), fie vadute altora, ca sunt mai competenti la mulsu’ vacii (Albalact). Deci : de ce n-ar fi si aci un fault de la “ailalti”, oarecum c-asa au dorit alti “ailalti” !? Ca spune Calimente tampenii ca din Caragiale (cica SIE face doar d-alea externe… eventual, ia actiuni la IBM, nu pe “piata interna”… graunte pentru feisbucistu’ mononeuronic) si le da ca fiind “din viata reala”, nu e de mirare; omu’ supravegheaza un serviciu secret, da’ nu pare sa stie unde-si pune ciorapii, sa-i refoloseasca dimineata.

S-o luam matematic ; daca Hexi era a serviciului A, si serviciul B se basica (cu impuls de la serviciul X… ca sa fie ecuatie cu multe necunoscute), atunci cu ce viteza trebuia sa intre decedatu’ in copac, frontal, ca sa aiba viteza glontului din incarcator !?

Vad c-au luat-o internautic la “perpulis” pe fosta sotie, stiutorii de de toate; si asta e cam dubios, ca la fosta nora a “sarpelui cu ochelari” n-au fost asa prezenti…o fi fost “concediu pe unitate” acu’ o luna, erau oamenii plecati la Mamaia ?!

Si-ar mai fi o intrebare : cum dreacu’ se propti Tolo tocmai in asta cu “dezinfectantii”, in timp ce noi mancam – s-aude – porci ingrasati cu graunte de caini ?! Zic “noi” ca sa fim in subiect, ca eu iau ceafa de porc de la soacra-mea, din porcu’ taiat (nu “asomat”) la Craciunu’ trecut ! Si, dupa ce se termina porcu’ ala, trec pe shaorme, pe Mcdonalds:))) Cum ar veni, astia ne otravesc direct, la supermarket, nu trebuie sa ne-o dea cu “dezinfectantii” ! De ce s-o fi proptit “gazetaru’” tocmai acu’, tocmai in asta ?! E ca-n “Casablanca” : “din toate carciumile din lume, tocmai in asta se gasi sa intre ?!” ; o fi, tot ca in fimu’ respectiv, “inceputul unei frumoase prietenii”?!

Cu Cioloş la manete Anios devine principalul furnizor de dezinfectanţi din spitale. Anios ăştia fiind francezi. Ca şi Cioloş, de altfel.

Vaccinul suspectat pentru moartea copiilor din Argeş este şi el produs de Institutul Pasteur, dar Guvernul nu are bani să continue cercetările. Ca să vezi ce ghinion!

Care e următoarea mişcare? Înlocuirea religiei ortodoxe cu integrarea în absolut şi revoluţionarea Sănătăţii prin introducerea obligatorie a consumului de pipi?

Hai Cioloş, hai că poţi!

Scandalul legat de Hexi și de dezinfectanții ”diluați de 4200 de ori” nu poate fi înțeles dacă nu e pus în legătură cu incendiul din Clubul ”Colectiv”. Este parte a unei costrucții care vizează acuzarea statului de moartea celor din ”Colectiv”, pentru că statul are bani de despăgubiri, patronii clubului, nu. Construcția se face pe sloganul ”Corupția ucide!

Flăcăul ce tocmai fu înmormântat este o victimă colaterală, cu firmă, cu tot. A dat mită, pentru a-și crea piață? Fără îndoială! Zemurile lui erau proaste? Greu de spus, mai degrabă, nu. Omul chiar dorea să rămână pe piață, iar concurența putea demonstra oricând că vinde apă chioară. Dar timp de zece ani nimeni dinspre concurență n-a scos o vorbă!

[…]Ce mă deranjează în afacerea asta este faptul că SRI nu face nimic pentru a împiedica această construcție, care va costa statul sute de milioane de euro. Abia de aici încolo lucrurile sunt cu adevărat grave!

***

Ce nu înțeleg eu, tot în cazul Hexi: dacă flăcăul lua componenții cu, să zicem, zece lei, și-i introducea în producție cu o sută de lei, vânzând produsul final cu 150 de lei(atenție, prețurile sunt arbitrare, folosite pentru a argumenta ce voi spune mai jos), de ce s-ar mai ocupa cu nerespectarea rețetelor? Cât ar fi putut câștiga în plus? Un leu-doi la unitatea de produs, când el câștiga dintr-un foc 140 de lei? Merita riscul unui scandal? Scandal care-i putea distruge afacerea? Individul nu mi se pare că a fost irațional, dimpotrivă. Era esențial, pentru a-și asigura continuitatea afacerii(extrem de bănoasă!) să producă de o calitate ireproșabilă. Nu cred că n-a făcut-o. Așa că misterul în jurul acestei afaceri se tot adâncește. Iar ”organilii” au grijă să șteargă urme și să bage totul într-o ceață densă.

Se clarifică direcția investigativă: de vină sînt directorii de spitale care iau șpagă ca să dea la partidele care îi pun/susțin în funcții; îngerii necorupți pleacă la privat, unde e raiul; denunțătorul acestui episod l-a așteptat pe Tolontan ani de zile ca să se spovedească, dar n-a făcut plîngere penală la data comiterii tentativei de corupere căreia i-a rezistat cu bravură și curajul promisiunii de picior în cur implementat golancei de la Hexi; soluția salvatoare e junețea frumoasă a tehnocratului nediluat politic. Sînt realmente răvășit de emoție. (lacrimă)

61805483

 Legaturi:

***

***

 

***

 


Categorii

1. DIVERSE, Articolele saptamanii, Dezinformari, hoaxuri, diversiuni, manipulari, Inscenari, facaturi, Mircea Badea, Razboiul impotriva Romaniei, Razboiul impotriva sanatatii, Servicii secrete

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

7 Commentarii la “MIZELE ASCUNSE ALE SCANDALULUI HEXIPHARMA, acoperite de inscenari lugubre, de tragedii incerte si de mega-“dezvaluiri” tolontane deloc inocente CARE FAVORIZEAZA COMPANII STRAINE (FRANCEZE!), toate invaluite in MUTENIA SUSPECTA A MARILOR INSTITUTII RESPONSABILE. Razboaiele sangeroase, de tip mafiot, intre serviciile secrete si COLONIZAREA FINALA A ROMANIEI

  1. Caz halucinant sau mafie internationala? Miza: reducerea populatiei… Se intampla si in America, oameni care trateaza boli cronice (care nu au tratament including cancerul) fara medicamente semi-sintetice, hartuiti de FDA si medical boards, dati afara, sau sinucideri cu mare semn de ?
    Vedeti cazul doctoruui Bruzinski care a trateaza fara citostatice cazuri terminale de cancer si pacienti care traiesc si dau marturie in instanta despre sistem… nu se vrea sa se gaseasca (aprobe) cura pt cancer si multe alte boli ca companiile farmaceutice sa continue sa aiba profit.
    http://www.burzynskimovie.com/category/blog/#.V0uo_mbUA4A

  2. Ellaina: asa este.
    Multi dintre medicii care aplica tratamentele alternative cu rezultate foarte bune sunt “incurajati” sa treaca in lumea de dincolo… Mor cu zecile in conditii “interesante” si “neelucidate” acesti medici…

  3. Pingback: Avocatul Piperea si fostul sef al Fiscului sunt convinsi ca STATUL “PREGĂTEȘTE” PREMEDITAT UN IMPRUMUT LA FMI, CU MASURI DE AUSTERITATE SIMILARE CU CELE DIN 2010. “Guvernul ZERO” – tehnocratii nu fac incasari la Buget, nu i
  4. Pingback: TOLONTANIADA ANTI-SPITALE ESCALADEAZA EMOTIONAL SI OPORTUN. Pacientul cu ceafa in care colcaie viermii si concluzia noului ministru al Sanatatii: SPITALUL DE ARSI AR TREBUI DESFIINTAT, IAR PACIENTII TRIMISI IN… STRAINATATE! (Video | Cuvântul Ortodo
  5. Pingback: TOLONTANIADA ANTI-SPITALE ESCALADEAZA EMOTIONAL SI OPORTUN. Pacientul cu ceafa in care colcaie viermii si concluzia noului ministru al Sanatatii: SPITALUL DE ARSI AR TREBUI DESFIINTAT, IAR PACIENTII TRIMISI IN… STRAINATATE! (Video) | Cuvântul Ortod
  6. Pingback: SCANDALUL DEZINFECTANTILOR HEXIPHARMA, O URIASA DIVERSIUNE? Primele teste oficiale de eficienta au aratat ca loturile au fost diluate in NORME LEGALE! | Cuvântul Ortodox
  7. Pingback: ...ȘI DACĂ E ADEVĂRAT? De la sârma găsită în colonul Gabrielei Firea și INTOXICAȚIILE SUSPECTE CU MERCUR SAU ARSENIC ale unor foști miniștri până la CAZUL SORIN CRIVĂȚ, ofițerul acoperit mort în închisoare "cu spume la gură" (
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare