SEMNAL INGRIJORATOR: Romania in vizorul PROPAGANDEI RUSESTI. Reportaje ostile despre apartenenta tarii la UE si ofensiva lui Ion Antonescu in TRANSNISTRIA (video)

27-04-2014 3 minute Sublinieri

O TARA DISTRUSA DE APROPIEREA DE EUROPA SI VINOVATA ISTORIC FATA DE RUSIA DIN CAUZA CAMPANIEI LUI ANTONESCU – ASA NE PREZINTA PROPAGANDA LUI PUTIN POPORULUI RUS

Rusia 1, televiziunea publică din Federaţia Rusă, a realizat un reportaj despre efectele devastatoare ale integrării României în Uniunea Europeană. Sărăcie, infrastructură şi industrie la pământ, ţigani şi din nou sărăcie. Acestea sunt principalele teme ale reportajului difuzat în cadrul emisiunii “Vesti nedeli“ (Ştirea săptămânii), la şapte ani de la intrarea României în UE.

Este una dintre acele ţări pentru care statutul de membru al Uniunii Europene a fost de rău augur. Nu a fost de folos nici României, nici UE”, spune, la început, influentul jurnalist Dmitri Konstantinovici Kiseliov, recent numit de preşedintele Vladimir Putin în fruntea agenţiei “Russia Today“ şi considerat omul numărul unu al propagandei de stat. Tot el a făcut celebra declaraţie, în urmă cu o lună, “Rusia este singura ţară din lume care ar putea transforma America în praf radioactiv“

România, ţara care nu produce nimic

Asia Emilianov, reporterul  de la Rusia 1 care a realizat materialul în România, a mers în comuna Ianca, judeţul Brăila. „Discuţiile despre Uniunea Europeană sunt veridice în satele îndepartate de Bucureşti“, spune ea. Jurnaliştii din Rusia intră într-o alimentară şi cer sare. Primesc o pungă cu sare importată. „România era cândva lider în lume la producerea sării”, se menţionează în reportaj. Situaţia zahărului este la fel de proastă: fosta fabrică de zahăr din Ianca a falimentat. Oamenii intervievaţi par speriaţi şi susţin că pot spune adevărul despre Uniunea Europeană numai cu camera de filmat oprită!

Din interviul cu Eugen Teodorovici, ministrul pentru fondurile europene, a fost decupat momentul în care acesta vorbeşte despre corupţie şi birocraţie. Se arată că România primeşte bani de la Uniunea Europeană pentru canalizări în timp ce fabrica românească de ţevi a fost închisă. Autostrăzile din România, câţiva centimetri pe hartă, sunt o moştenire de la Ceauşescu. “Ceauşescu?” – tresare jurnalista Asia Emilianov. Iar Dunărea se trece în continuare cu bacul. Între Hârşova şi Tulcea sunt 300 de kilometri şi niciun pod.

Mai mult decât sărăcie

Reportajul continuă în cartierul bucureştean Ferentari. “Bruxellesul cheltuieşte miliarde de euro pentru ca locuitorii cartierelor sociale să nu plece de aici. Această linie bugetara se cheama integrarea populaţiei rome. Dar banii nu ajung la comunităţile de ţigani. Aceştia trăiesc din fier vechi”. “Acasă nu s-a schimbat nimic – spune un rom – cum am trăit înainte, în mizerie, la fel trăim şi acum. Dar ne place în UE, că putem să plecăm unde vrem”.Ţiganii români sunt o mare bătaie de cap pentru occidentali, idee confirmată de un primar francez care spune că aceştia fură şi fac mizerie.

Cantina socială de la Biserica Sfântul Nicolae din Bucureşti este un alt loc în care jurnaliştii din Rusia pot să ilustreze tema sărăciei. “O pensie de 350 sau 80 de euro nu înseamnă sărăcie, ci mai mult decât atât”, remarcă jurnalista Asia Emilianov.

Problema micilor româneşti este şi ea abordată: “chiar şi pe aceştia au încercat cei de la Bruxelles să-i interzică. Românii au gustat cum e în Uniunea Europeană. Cei mai mulţi oameni spun că cel mai potrivit cuvânt e «dezamăgire»”. La final, jurnalista din Rusia gustă din laptele tradiţional românesc şi concluzionează că e foarte bun. Dar nici acesta nu mai e acceptat de regulile ciudate ale Bruxellesului.

“România nu s-a pocăit pentru păcatele din timpul mareşalului Antonescu”

Un reportaj istoric despre România a fost difuzat recent tot la televiziunea publică din Rusia. Sub titlul ironic “România, albă şi pufoasă“, este prezentată comemorarea a 70 de ani de la bătălia din Crimeea. Sunt amintite cele 80.000 de crime comise în Odesa de armata română sub conducerea mareşalului Antonescu. Tamara Guzenkova, directorul interimar al Institutului Rus de Cercetari Strategice, declară: „Nu se ştie nici până astăzi numărul exact al oamenilor care au murit în perioada ocupaţiei române în Odesa şi Transnistria. Conform unor estimari, 300.000 de oameni au murit în ghetouri şi în lagărele de concentrare din aceste teritorii. România nu s-a pocăit pentru păcatele de atunci şi tocmai de aceea, în prezent, acţiunile revanşarde ale României sunt atât de puternice şi determinate“.

Răceala dintre cele două popoare este reciprocă. Conform unui sondaj INSCOP, realizat în toamna anului trecut, ruşii sunt pe locul al doilea în topul antipatiei românilor, înaintea lor fiind doar ungurii. La întrebarea: „Ce sentimente aveţi pentru Rusia?“, 45,2 % dintre respondenţi au spun „mai degrabă negative“.

Nota noastra:

Primul reportaj, prezentat chiar de seful propagandei lui Putin, este, se pare, din decembrie 2013, si arata consecintele negative ale integrarii Romaniei in UE. Lucruri pe care le stim si noi foarte bine, mult mai bine decat sunt prezentate in acel reportaj redus la linii caricaturale si superficiale. In al doilea, mult mai recent (se pare ca din aprilie 2014) si evident mult mai “inspirat” de evolutia conflictului din Ucraina, Romania este prezentata in mod deosebit de ostil, fiind evocata campania militara dusa de maresalul Ion Antonescu in al doilea razboi mondial pe teritoriul URSS. Sunt pomenite, indeosebi, Transnistria si Odesa, ca doar acestea sunt folosite si acum de propaganda ruseasca si trebuie, prin urmare, sa rezoneze cu ce aude publicul lor la stirile zilei.

Culmea este ca propaganda ruseasca are multe puncte comune cu cea occidentala: coruptia si inapoierea, birocratia si tiganii, mizeria romaneasca in general, fascismul agresiv din al doilea razboi mondial, sunt teme cu care suntem ciocaniti in cap si de “partenerii strategici”. Si daca pe evrei ii poti intelege, pana la un punct, in reprosurile si atitudinile revendicative fata de noi din cauza pogromurilor antonesciene si a soartei semenilor lor din lagarele din Transnistria (fata de care evrei Romania a facut indeajuns de multa pocainta la nivel oficial), rusii nu au nicio scuza, indreptatire ca ne tin de rau pentru ofensiva pe frontul de est. Dupa ce ca l-au tinut in brate pe Hitler si isi inchipuiau ca o sa imparta cu el Europa, dupa ce au facut acordul Ribbentrop-Molotov, dupa ce ne-au rapit Basarabia si Bucovina si ne-au macelarit oamenii, sa vina cu pretentia ca suntem vinovati in mod grav istoric fata de ei, este revoltator si profund imoral.

Ce intelegem de aici? Ca Romania e o tinta propagandistica si ca suntem, deja, prezentati ca dusmani (istorici) ai Rusiei. Ca Putin vrea sa rusul de rand sa aiba un soi de dispret imperial fata de noi, romanii ce n-avem “fata” de UE, si chiar sa ne urasca atunci cand ne asociaza cu Moldova si Transnistria. 


Categorii

1. DIVERSE, Opinii, analize, Razboiul impotriva Romaniei, Rusia, Transnistria, Ucraina, Video

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

54 Commentarii la “SEMNAL INGRIJORATOR: Romania in vizorul PROPAGANDEI RUSESTI. Reportaje ostile despre apartenenta tarii la UE si ofensiva lui Ion Antonescu in TRANSNISTRIA (video)

VEZI COMENTARII MAI VECHI << Pagina 2 / 2 >>

 1. admin@

  “Mizeria economica e prezentata doar ca o consecinta a apropierii de UE, fara a se arata insa cauzele mai profunde, fara a se aduce vorba despre “reformele structurale”, privatizarile, si toate celelalte (in care sunt implicate, de altfel, si companii rusesti, vezi oligarhii de la Slatina si Campia Turzii”…

  EXACT! Asta ar trebui pur si simplu scris cu majuscule sau intarit, ca sa priceapa odata toti cei care se extaziaza, mai nou, in fata rusilor. Pentru ca in ceea ce priveste distrugerea economica si militara a Romaniei Occidentul si Rusia au fost intru totul de acord. Spunea cineva ca in ’89 rusii aveau peste 2000 de agenti activi pe teritoriul Romaniei. Oare cu ce se ocupau ei? Stati linistiti ca numarul lor s-a inmultit. Nu au avut si nu au interesul sa aiba o Romanie puternica economic si militar langa ei de care sa se impiedice.
  Din pacate, dupa ’89 noi nu am avut conducatori adevarati care sa doreasca sa apere interesele acestei tari, doar niste marionete ticaloase platite sa distruga tara facand jocul si interesele altora. Ceea ce s-a intamplat dupa ’89 nu se poate califica. Acum, iata-ne aici. Macar sa intelegem cum stam si sa nu muscam momelile.

 2. Pt mihai: “dupe urma statului rus [indiferent ce forma de guvernamint a avut aceasta tara fie tarista, fie iudeo-bolsevica-comunista], ci nu a poporului rus”. În general mihai, nici eu nu sunt de părere că tb acuzat în bloc poporul pt ceva. În schimb în ceea ce priveşte comportamentul trupei ruse în al 2-lea RM în România, deci după ce am fraternizat (militar) cu ei, iată ce mi-au povestit doi români de cca. 75 de ani acum, unul din Braşov, altul din Sibiu.
  Când au năvălit ruşii, bărbaţii români erau la război, evtl muriseră, iar ruşii/trupa, căuta să jefuiască şi să violeze. De aceea, când auzeau că veneau ruşii spre casele lor, femeile/soţiile se ascundeau departe de casă, asemenea şi fetele mai mari, iar pe ruşi îi întâmpinau băieţii mai mici şi evtl bătrânele. Luau ruşii tot ce vedeau bun de luat, mai ales alimente, dar cu alimentele româncele, unguroaicele, săsoaicele făceau ce ştiau şi le ascundeau. Ajunseseră să ascundă porcul sau capra într-o groapă săpată în grajd, acoperită bine cu lemne, etc., astfel încât să nu se audă zgomote şi preferau să moară animalul asfixiat acolo, căci altfel n-ar mai fi avut nimic de mâncare. Unele apucau de îmbătau porcul ca să nu guiţe.
  Spre lauda poporului rus, tot ei au găsit şi o soluţie la violuri, care ajunseseră o plagă: au pus rusoaice solide în PM, cu automatul la şold, mergeau în grupuri de câte 3-4 şi pe care rus îl găseau că peceşte, îl împuşcau pe acel loc, fără vreo explicaţie, judecată, etc. Ele nu aveau înţelegere la slăbiciunea bărbaţilor, nu le acordau circumstanţe atenuante, făceau dreptate îndeplinind ordinul.
  Aşadar pt multe fărădelegi, parte din poporul rus nu poate da vina numai pe conducători. Ăsta-i adevărul istoric, poate ar fi bine să vezi şi tu cu ce emoţii mai povestesc şi acum septuagenarii despre grozăviile trăite cu ruşii în 1944-45 pe când erau copii.

 3. Potrivit lui Marcel H. Van Herpen, directorul think-tank-ului olandez Cicero Foundation şi autor al unei recente cărţi despre ”Putinism”, Uniunea Eurasiatică, program lansat de Putin în 2011, este un proiect neoimperial care are drept prim scop readucerea Ucrainei pe orbita Moscovei, după care să continue cu Moldova, Bulgaria, Serbia, Muntenegru şi Cipru, unde, recent, au apărut informaţii că ruşii ar dori atât o bază navală, în compensaţie pentru pierderea bazei din portul sirian Tartus, cât şi una aeriană. Atât patriarhul Serbiei, cât şi cei ai Bulgariei şi Ciprului au participat sâmbătă la ceremoniile de la Kiev. Potrivit lui Van Herpen, Putin ţinteşte ”părţile moi”, ortodoxe, ale Uniunii Europene, pentru a-şi avansa propria agendă geopolitică. Faptul că la Kiev s-a aflat preşedintele sârb, Tomislav Nikolici, un fidel al alianţei cu Moscova, este semnificativ, dar şi demn de interes pentru România, care ar deveni avanpostul cel mai avansat al NATO.

  http://www.romanialibera.ro/actualitate/europa/ofensiva-ortodoxista-a-lui-putin-spre-vest-308859

 4. @carmen:

  Da, stiam articolul, insa e de un tezism indigest. Ofensiva Rusiei are prea putin de-a face cu ortodoxia ca motivatie, ci cu realpolitikul, iar “bucuria” de a fi avanpost NATO te lasa fara cuvinte, in conditiile actuale: http://www.cuvantul-ortodox.ro/recomandari/2014/04/28/sanctiuni-rusia-romania-biden-cehia-ungaria/

 5. Un nebun arunca o piatra … Si eu care credeam ca ne fac hoti si ca descriu cum romanii si-au trimis fortat femeile la produs peste hotare. Dar asta nu pot sa o faca pentru ca prea ar fi un bumerang. Eu cred ca toate popoarele, chiar si cele mai “selecte”, au uscaturile si recordurile lor negative si ar trebui sa-si vada de ele.

 6. @admin,Saracia si disperarea Poporului Roman,sunt o consecinta a apropierii de SUA si UE.Pentru sustinerea afirmatiei mele,pot invoca cateva teorii,de la M.Manoilescu pana la A.G.Frank sau Samir Amin,dar cea mai nimerita ar fi teoria elevatoarelor a lui Ilie Badescu.Starea de colonie poate fi cel mai usor identificata prin vinovatia perpetua,adusa de stapanii nostri.Sunteti traditionalisti,crestini si ortodocsi,spun stapanii nostrii,adica va opuneti progresului,evolutiei,chiar,trans-umanismului,etc.etc.,iar elitele noastre pervertite fie nu au habar,fie sunt total rupte de popor;nu pricep nici macar importul capitalismului de suprastructura si nici macar declinul demografic.Cristian Barna,profesor universitar si colonel SRI,Seful serviciului antiterorism,din cadrul SRI,spunea studentilor sai ca in Romania sunt 7 mii de ofiteri sub acoprerire,Judecatori,Procurori,la instante superioare,menegeri,politicieni,jurnalisti etc.Ei sunt pregatiti,spunea profesorul cu subiect si predicat, de catre Serviciile din SUA si Israel.Asa suntem noi stapaniti de catre satrapii din Occident,dar noi strigam ca disperatii:Rusii sunt de vinaaa!jalnic si cutremurator.

 7. @ciorgan:

  In fine, asta e. Ne dam batuti. Rusii sunt salvarea noastra, greseala noastra ca nu am inteles si nu intelegem asta.

 8. Pingback: Propaganda de razboi. Ne indreptam catre psihoza “DUSMANULUI DIN INTERIOR”/ Scenariul presedintelui Basescu: ROMANIA, TARA DE FRONTIERA NATO CU ELENA UDREA PRESEDINTE. Si un incredibil acces de grandomanie - Recomandari
 9. In legatura cu “zecile de mii de evrei omorati” la Odesa, Dora Litani (“The destruction of the Jews of Odessa in the light of Rumanian Documents” in Yad Vashem Studies, VI, 1967) afirma ca numarul total al victimelor a fost de 80.000, doar pentru ca dupa estimatiile sale acesta era numarul evreilor ramasi in Odesa dupa evacuarea aproape totale a tururor oficialilor! Ne da insa si un document sigur (din Arhiva Carp), nota trimisa de Molotov tuturor ambasadelor si legatiilor tarilor care aveau relatii diplomatice cu URSS pe 6 Ianuarie 1942, privind “atrocitatile comise de de nazisti pe teritoriul URSS, in special impotriva muncitorilor evrei neinarmati, fara nici un mijloc de aparare… La Odesa, 8.000 de oameni, cea mai mare parte evrei “.

 10. Pingback: “PENTRU ROMANIA S-A TERMINAT PAUZA. Suntem in pericol, pe linia frontului”/ Oficial NATO, declaratie grava: RUSIA – MAI DEGRABA ADVERSAR/ Vocea Rusiei ne sfideaza: “ROMANIA NU REZISTA MAI MULT DE 30 MINUTE”/ Razboi in toata r
 11. Pingback: DEZBATERE ASUPRA RISCULUI DE RAZBOI PENTRU ROMANIA. “Art. 5 al NATO nu e 112″; “Romanii – marionetele SUA, tinte pentru RUSIA”. Degeratu, Cioroianu vs Adrian Paul Iliescu, Ernu si Karnoouh la REALITATEA TV [VIDEO] - Recomanda
 12. Pingback: Propaganda antiromaneasca la o televiziune rusa: ROMÂNIA SI MOLDOVA VOR ATACA TRUPELE RUSESTI DIN TRANSNISTRIA/ Rusia acuza sistemele de rachete din România si Polonia/ NATO: Rusia isi mobilizeaza TRUPE la granita cu Ucraina - Recomandari
 13. Pingback: PUTIN ar fi amenintat ca poate INVADA ROMANIA in DOUA ZILE - Recomandari
 14. Pingback: PUTIN NU VEDE NIMIC RAU IN PACTUL RIBBENTROP-MOLOTOV SI IN DURITATEA LUI STALIN/ Rusii se tem de un CUTREMUR in Vrancea - Recomandari
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare