Campanie mediatica bolsevica ANTI-BISERICA pe tema SALARIILOR PREOTILOR SI EPISCOPILOR

28-09-2012 2 minute Sublinieri

 • Antena3:

Cât câştigă preoţii. Vezi ce salarii au şi cum îşi rotunjesc veniturile din donaţii

Un preot câştigă cât un demnitar. Dar nu din salariul fix, ci din donaţii.

Venitul unui episcop poate sări de 5.000 lei. Un mitropolit poate câştiga şi 7.500 de lei, iar salariul unui Patriarh sare de 8.000.

Salariul fix al unui preot porneşte de la 1.100 de lei şi poate ajunge până la 2.000 de lei, în cazul celor cu vechime.

Peste acest salariu însă, fiecare preot îşi întregeşte venitul cu donaţii care se fac cu ocazia slujbelor.

Au salarii cu multe “zero-uri”, iar tu le plăteşti leafa în fiecare lună. Cum ajung preoţii să fie plătiţi din banii tăi?

Nu de puţine ori au ieşit la iveală cazuri scandaloase despre preoţi care au băgat adânc mâna în buzunarele enoriaşilor, metaforic vorbind, prin supra-taxarea slujbelor pe care ar trebui să le facă gratuit.

Însă, potrivit unui comunicat difuzat de BOR s-au aflat următoarele aspecte:

– Statul nu plăteşte integral salariile preoţilor şi ale personalului clerical, având o contribuţie de aproximativ 60%.

– Restul banilor pentru salarii, contribuţii la CAS, somaj, taxe şi impozite sunt plătiţi din fondurile bisericii

– Din cei 14.231 de preoţi şi diaconi ai Bisericii Ortodoxe Române, peste 1.000 sunt salarizaţi exclusiv din fondurile proprii ale unităţilor bisericeşti, iar aproape 1.500 din cei aproximativ 17.000 de salarizaţi neclericali sunt plătiţi integral de Biserică – asta susţine Biserica Ortodoxă.

Mai mult, din cei aproximativ 8. 500 de călugări şi călugăriţe ortodocşi, numai stareţul/stareţa şi preotul slujitor din mănăstiri primesc contribuţie de la bugetul de stat la salariu, adică doar câteva sute de persoane, precizează BOR în comunicatul publicat.

Într-o postare pe Facebook, Lucian Mîndruţă face o comparaţie între preoţi şi medici, în care ironizează clericii şi susţine că aceştia “n-au salvat niciodată pe nimeni, însă toată lumea se roagă la ei şi le acordă încredere”.

Mîndruţă spune că în România există 56.000 de preoţi şi 48.000 de medici. Acesta a ţinut să precizeze câteva asemănări şi deosebiri.

“- Preoţii n-au salvat niciodată pe nimeni, însă toată lumea se roagă la ei şi le acordă încredere. Medicii, în schimb, salvează în fiecare zi mii de oameni, însă toată lumea îi injura.

– În fiecare an, medicii buni pleacă în străinătate, de tot. Popii nu pleacă decât maxim într-o nouă biserică, construită peste drum.

– În ultimele două decenii nu s-a făcut nici un nou spital mare. În schimb, s-au închis multe mai mici. Numărul de biserici aproape s-a dublat.

– Nu avem nici un mare centru de cercetare finanţat la nivel european. În schimb, finanţăm o catedrală a neamului, la nivelul european din Evul Mediu.

– Marii noştri intelectuali sunt bigoţi. Unii practică chiar delirul mistic în cărţile lor. Niciunul nu apără ştiinţa”

Jurnalistul concluzionează: “Rugaţi-vă să nu vă îmbolnăviţi. Sau, dacă totuşi o faceţi, rugaţi-vă să muriţi repede. Pentru deces cu zece popi, România e însă perfect pregătită. Şi-acum, ne pregătim să-i scutim de taxe. Fireşte, pe preoţi, nu pe medici. Aşa să ne ajute Crucea Roşie!”.

Nota noastra:

Patriarhia a raspuns deja pe tema salariilor preotilor: DEMONTAREA PUNCTUALA A DEZINFORMARILOR MILITANTILOR ATEISTI

De fapt, e vorba mai degraba despre o rafuiala politica, cel putin in cazul trustului lui Dan Voiculescu, lucru remarcat si de Patriarhie care se “mira”, acum cateva saptamani, ca tema averii Bisericii a ajuns o obsesie si pentru Antena 1, nu doar pentru trustul de care tine ProTV, principala baioneta mediatica in aceasta privinta, pana acum. Altii considera insa ca aceasta campanie e pornita si din tabara politica opusa, a PDL-ului.

Implicarea unei vedete ca Lucian Mandruta, neofascist in conceptii, a inflamat si mai mult subiectul, batand moneda pe alt tip de dezinformari clasice si pe date total false: preotii nu ar fi de nicio utilitate pentru societate, comparativ cu medicii. Pai daca pornim de la acest rationament tembel, poate ca ar trebui sa desfiintam breasla jurnalistilor si trusturile media cu totul, ca oricum nu salveaza viata nimanui, ci, mai rau, propaga tot felul de tendinte negative in societate, lucru ce poate fi probat cu studii cu tot, nu?

Asa se intampla cand logica este totalitar-exclusivista si cand judecam lucrurile in functie de ura pe care fie o avem, fie incercam sa o deturnam catre tinte false.


Categorii

1. DIVERSE, Opinii, analize, Razboiul impotriva Bisericii/ crestinismului

Etichete (taguri)

, , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

20 Commentarii la “Campanie mediatica bolsevica ANTI-BISERICA pe tema SALARIILOR PREOTILOR SI EPISCOPILOR

 1. Parca ar mai fi ceva de comentat la cele spuse de Lucian Mandruta ?!? Sa reiau ce am mai spus, cred ca tot aici, mai demult: cand mor toti cei botezati, trebuie sa le fie lor iertate toate greselile, chiar si acelea de care nu se pocaiesc? Caci acum asa se intampla. In rest, atacurile acestea sunt si ele binevenite si binecuvantate: cine cade si se poticneste datorita lor, se cerne singur, e inca un semn ca e vremea cernerii.

 2. Binevenite or fi, binecuvantate cred ca nu.

  Dincolo de praful de suprafata, nu cred ca se va misca ceva in profunzimea populara. Fiecare va ramane in matricea in care creste. Unii in respect, altii in batjocura, niciunul mai inteligent sau profund. Nici mai credincios sau mai liber ganditor. Doar niste apa la moara justificarilor mintii.

  Judecarea pacatelor si pocainta sunt lucruri prea adanci. Talharul si Iuda sunt exemple indestulatoare.

 3. Curat bolsevica campania! Cine citeste un pic istoria vede similitudinea.
  Desi legea protejeaza libertatea religioasa, Patriarhia nu apeleaza la ea.

 4. Si pentru Lucian Mandruta exista mantuire dar si Judecata infricosatoare.
  Saracul!!! Atunci va vedea cat de bine ar fi fost sa mai treaca pe la preoti pentru o spovedanie, o dezlegare de pacate ,o impartasanie! Si va vedea ce bine este sa pleci in vesnicie cu sufletul vindecat.
  Si asta o face Dumnezeu numai in Biserica Lui, prin Tainele administrate de preoti!

 5. Normal ca atunci cand esti materialist si nu crezi ca Viata adevarata incepe dupa moarte sa spui ca preotii nu au salvat pe nimeni. Lucian Mandruta este exemplul clar , ca degeaba ai nu stiu cate facultati si esti foarte cult daca nu esti in stare sa intelegi lucrarea preotilor, aceea de calauzire spre mantuirea sufletului. Lucian Mandruta este un ratacit care crede ca aici este totul si trebuie sa tragi cu dintii de viata asta cat poti, ca pe urma se da “shut down’ si gata ,nu mai e nimic. Imi este mila de el si de cei ca el . Totusi as fi de acord ca si medicii sa fie scutiti de impozit.

 6. Cine a aruncat televizorul pe geam, ala nu a fost om nebun. Ce sens are sa ne intoxicam cu gunoaiele oamenilor care neslujind lui Dumnezeu si fiind sub influenta dracilor nu pot sa spuna nimic bun si sa ne ajute cu nimic. Ce sens are sa mai luam in seama toate gunoaiele?

 7. ” Era frumoasa vremea cand casele erau biserici,fata de acum, cand bisericile sunt case” Sfantul Ioan Gura de Aur

 8. Ca replică la afirmaţiile absurde ale domnului Mândruţă, se pot afirma următoarele: Tocmai de ce se miră domnia lui, tocmai acestea sunt răspunsurile la problematica propusă de acesta. Adică Dl. Mândruţă afirmă: ” – Preoţii n-au salvat niciodată pe nimeni, însă toată lumea se roagă la ei şi le acordă încredere.” Mai întâi trebuie remarcată lipsa de cultură religioasă şi ignoranţa unor astfel de afirmaţii. Nici un om nu se roagă la preot, pentru că nu este Dumnezeu. Toţi se roagă la Dumnezeu şi apelează la preot ca la un mijlocitor între ei şi Dumnezeu, deşi unii se miră de ce preoţii sunt atât de căutaţi. Toţi cei care îi caută şi care sunt în număr foarte mare le dau peste nas şi le arată tocmai prin mulţimea lor că le foloseşte la ceva relaţia cu preoţii, altfel de ce i-ar mai căuta? Iar tot ca răspuns la problema că :”Preoţii nu au salvat niciodată pe nimeni”, se pot afirma următoarele: Preoţii au salvat multă lume, lucru afirmat chiar de doctori sau de psihologi sau de persoanele în cauză care au fost salvate. Aceştia vorbesc de cazurile în care prin mijlocirea, rugăciunile şi sfaturile preoţilor, mulţi oameni s-au vindecat sufleteşte sau trupeşte. Numai eu cunosc o serie de cazuri în care prin intervenţia eficientă şi promptă a preotului s-a păstrat dăinuirea multor căsnicii, altfel s-ar fi ajuns la divorţ. Acelaşi lucru s-a întâmplat şi cu aplanarea conflictelor interpersonale. Să nu uităm cazul lui Miron Cosma prin care s-a aplanat un conflict naţional cu ajutorul preoţilor. Să nu uităm de pustnicul Daniil Sihastrul care era sfătuitorul şi încurajatorul nebiruitului Ştefan cel Mare. Să nu uităm de mulţimea de oameni de lângă noi şi chiar de cei care apar la televizor şi care mărturisesc de rolul important şi benefic al preotului în viaţa lor ş.a.m.d. Iar referitor la afirmaţia că:” În ultimele două decenii nu s-a făcut nici un nou spital mare. În schimb, s-au închis multe mai mici. Numărul de biserici aproape s-a dublat.” Răspunsul este următorul: Este normal ca bisericile să se dubleze când au devenit neâncăpătoare de mulţimea credincioşilor care frecventează biserica în număr cât mai mare. Iar cu problema spitalelor situaţia e clară : atunci când te duci la spital şi deşi asigurat fiind eşti pus să vii cu toate medicamentele de acasă, este de mirare că mai există spitale, pentru că dacă materia primă pe care o folosesc doctorii sunt medicamentele, iar acestea lipsesc, iar oamenii de multe ori nu au bani să le cumpere, atunci cum mai poate funcţiona un spital? Este ca şi cum ar exista o fabrică de conserve, dar dacă vrei conserve trebuie să aduci la fabrică tot materialul necesar din banii tăi şi pe urmă specialiştii de acolo îţi vor pregăti conservele!!! este total absurd! Iar afirmaţia finală a domnului Mândruţă:”- Marii noştri intelectuali sunt bigoţi. Unii practică chiar delirul mistic în cărţile lor. Niciunul nu apără ştiinţa” este la fel de absurdă ca toate celelalte. Pentru că tocmai marii intelectuali sunt cei reprezenativi pentru dăinuirea culturii unui neam, iar pentru faptul că aceştia apără, recunosc şi apreciază biserica, care este singurul far călăuzitor şi singurul îndrumător pertinent şi cu rezultate pozitive de necontestat, pentru aceasta ei sunt numiţi “bigoţi”. Fiind acuzaţi că nu apără ştiinţa . Ştiinţa trebuie apărată de oamenii de ştiinţă cu calificarea necesară. Ori credinţa poate fi apărată de oricine care o înţelege şi care o trăieşte, iar faptul că acest lucru este realizat de multe ori de către intelectuali este ceva perfect normal, pentru că în conformitate cu definiţia intelectualismului, intelectual este un om care gândeşte un om care posedă o gândire abstractă. Anormal este că nu toţi intelectualii se ridică la înălţimea suficientă de gândire pentru a percepe şi înţelege credinţa. Dar în schimb tocmai mulţi oameni de ştiinţă au preamărit religia : celebrul Fiziolog Nicolae Paulescu spunea : “Cauza primara a existentei sufletului este Dumnezeu”; “Doar morala crestina detine remediul patimilor care bantuie sufletele oamenilor”. Jean Benjamin Stora – psihanalist şi psihosomatician de renume afirma că: “problemele fundamentale ale oamenilor sunt determinate tocmai de depărtarea de valorile religioase, de lipsa rugăciunii, a spovedaniei din viaţa lor”. Marele sociolog Ioachim Watch, precursorul lui Mircea Eliade la catedra de Sociologie a Religiei din Chicago, afirma că: “Religia este cea mai profundă sursă din care se hrăneşte întreaga existenţă umană şi de aceasta depinde din toate punctele de vedere comuniunea omului cu Dumnezeu şi intercomunicarea dintre oameni”; “Religia este forţa suverană a integrării sociale”. Iar citatele de acest fel pot continua la nesfârşit. Acum în final singura întrebare este: Ce preţ poate avea o învăţătură morală care vrea să ne îndepărteze de ceea ce are cea mai mare valoare pe acest pământ, valoare care se întinde chiar în veşnicie? Răspunsul ni-l oferă tot un intelectual “bigot” după cum sunt denumiţi acum, mai nou, cei care nu sunt ignoranţi, ci chiar sunt adevăraţi gânditori: Henrich Ibsen spunea: “nu pun preţ pe acea morală care nu îşi are rădăcina în religie”. Sau după cum spunea părintele Galeriu: “Morala fără religie duce la un faliment moral”. Aceasta este adevărata problemă a D-lui Mândruţă şi a celor care nu reuşesc să-l inţeleagă pe Dumnezeu şi care în loc să încerce să-l înţeleagă preferă, ca mai bine, chiar să se întoarcă împotriva lui!

 9. Pingback: Manipulari mediatice pe tema AVERII BISERICII la Antena 3 [video] - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
 10. Pingback: Parintele Ioan Buliga despre CAPCANELE TELEVIZORULUI si ATACURILE MEDIATICE PE TEMA “AVERII BISERICII” -
 11. Pingback: ONG-urile seculariste DEZINFORMEAZA pe tema FINANTARII BISERICII - Razboi întru Cuvânt
 12. Pingback: (update) FINANTAREA BISERICII SI MILITANISMUL SECULARIST. Replica asociatiilor crestine: "OFENSIVA CONCERTATA IMPOTRIVA TRADITIEI" - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
 13. Pingback: SECULARIZAREA SI NEOIOBAGIA. Cum a devenit ortodoxia RELIGIE TOLERATA la ea acasa - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
 14. Pingback: AVEREA BISERICII. Demontarea atacurilor mediatice la adresa BISERICII la emisiunea Jocuri de Putere realizata de Rares Bogdan, cu participarea a trei mitropoliti: IPS TEOFAN, IPS LAURENTIU STREZA si IPS ANDREI ANDREICUT [video] - Razboi întru Cuvânt - R
 15. Pingback: ANTENA 3 promoveaza secta orgiastica MISA si favorizeaza pe homosexuali? Cat de "conservator" mai este trustul lui VOICULESCU? Crede ca poate rezista prigoanei regimului neo-securistic LUPTAND IMPOTRIVA LUI DUMNEZEU? - Razboi întru Cuvânt - Re
 16. Pingback: ANTENA 3 promoveaza secta orgiastica MISA si favorizeaza pe homosexuali? Cat de "conservator" mai este trustul lui VOICULESCU? Crede ca poate rezista prigoanei regimului neo-securistic LUPTAND IMPOTRIVA LUI DUMNEZEU? - Razboi întru Cuvânt - Re
 17. Pingback: Patriarhia reactioneaza fata de “MANIPULAREA” BBC: “Este mai demn pentru un popor crestin sa construiasca biserici decat sa le vanda goale ca in Marea Britanie” - Recomandari
 18. Pingback: Raspuns catre CRITICATAC pe tema separarii Bisericii de Stat - Recomandari
 19. Pingback: BisericadelaTV. RASPUNSURI EDITORIALE IN FATA ASALTULUI DENIGRATOR LA ADRESA BISERICII ORTODOXE - Recomandari
 20. Pingback: Candidatii la presedintia României între STERGEREA IDENTITATII NATIONALE SI RELIGIOASE, circul diversionist de mahala si SFIDAREA NESIMTITA A ADEVARATELOR TEME SI PROBLEME ALE POPORULUI - Recomandari
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare