“Sfarsitul Lumii TV”: canal de televiziune dedicat ”apocalipsei maya”. INDUSTRIA DIVERTISMENTULUI SI-A GASIT NOUA SURSA DE PROFIT

26-11-2012 2 minute Sublinieri

La Chaîne de la Fin du Monde, o televiziune dedicată sfârşitului lumii, care ar urma să se întâmple pe 21 decembrie 2012, potrivit unor interpretări ale calendarului maya, a fost lansată în Franţa de canalul SyFy, deţinut de compania americană NBC Universal.

Noua televiziune va oferi “o altă perspectivă asupra sfârşitului lumii” şi va emite timp de o lună de zile, până pe 21 decembrie, când “se presupune că va fi sfârşitul lumii“, informează broadbandtvnews.com.

La Chaîne de la Fin du Monde difuzează filme, seriale şi documentare, între care “Survivors”, “Invasion”, “The Body Snatchers”, “War of the Worlds”, “American Warships”, dar şi o emisiune specială dedicată “sfârşitului lumii”. Noua televiziune este disponibilă exclusiv pe platforma CanalSat din Franţa şi îi pregăteşte pe francezi “pentru ultima zi din viaţa lor”.

Sperăm că iubiţi pământul, marea şi munţii, dar, înainte de toate, sperăm că iubiţi viaţa (…) Potrivit profeţiilor maya, viaţa se va încheia pe 21 decembrie 2012. Deci să profităm! Cu noul La Chaîne de la Fin du Monde de la SyFy trăiţi apocalipsa într-un alt mod. O lună de distrugere, o lună de frisoane, dar mai ales o lună de distracţie. Sunteţi gata? Cu SyFy veţi adora sfârşitul lumii, se spune într-un clip de promovare a noii televiziuni.

NBC Universal este una dintre cele mai mari companii de divertisment din lume. În afară de televiziunea SyFy, NBC Universal operează în prezent la nivel internaţional şi alte canale, precum Diva Universal, Universal Channel, Movies 24 şi E! Entertainment.

Teoriile hollywoodiene despre sfârşitul lumii spun că în timpul solstiţiului de iarnă, pe 21 decembrie, va avea loc apocalipsa. Însă abordarea mercantilă şi turistică a evenimentului a fost denunţată de organizaţiile indigene din America Centrală şi Mexic, care au reproşat guvernelor şi antreprenorilor că au denaturat sensul acestei sărbători. Într-un interviu acordat AFP, liderul indigen Alvaro Pop a criticat interpretarea hollywoodiană a acestei date, care ar marca în realitate doar încheierea unui ciclu din calendarul maya.

Superstiţia care asociază data de 21 decembrie cu o profeţie care anunţă sfârşitul lumii s-a aflat într-adevăr la baza unei superproducţii americane, intitulată “2012″, în timp ce mulţi oameni din lumea întreagă îşi construiesc adăposturi concepute pentru a rezista în faţa unor cataclisme. În regiunea vizată – Mexic, Belize, Guatemala, Honduras şi Salvador -, schimbările din programul evenimentelor sunt constante, iar anulările sunt frecvente. Pe lângă celebrările oficiale, grupurile indigene care descind din populaţia maya vor organiza propriile ceremonii în cinci situri şi în şase zone naturale considerate sacre în cultura lor.

Calendarul maya este alcătuit din 18 luni şi 20 de zile, plus “wayeb”, o lună sacră de cinci zile. “B’aktun” este unitatea cea mai lungă din acest sistem şi echivalează cu 400 de ani. Marele ciclu conţine 13 B’aktun, adică 5.200 de ani. Civilizaţia maya, localizată în nordul Americii Centrale, a cunoscut apogeul în intervalul cuprins între anii 250 e.n. şi 900 e.n., ce a fost urmat de o perioadă de declin, până în anul 1200 e.n. (perioada post-clasică), şi a dispărut definitiv după cucerirea spaniolă.

21 Decembrie 2012: Apocalipsa blochează accesul pe vârful Bugarach

Teama că sfârşitul calendarului maya prezice sfârşitul lumii pe data de 21 decembrie 2012 a căpătat amploare în ultimii ani. Mai puţin cunoscut este faptul că în Franţa există un munte, despre care se crede că este singurul loc din lume care va supravieţui Apocalipsei. Este vorba despre vârful Bugarach, aflat în sudul Franţei.

Potrivit speculaţiilor ce circulă pe Internet, în interiorul muntelui există un loc ce este folosit drept hangar pentru un OZN. Adepţii Noii Ere sunt convinşi că în ziua respectivă OZN-ul va decola într-o lume nouă, luând cu sine pe oricine se va afla pe munte. Alţii spun că în decembrie 2012 poarta spre Lumea de Dincolo se va deschide, scrie Daily Mail.

Pentru a putea preveni o eventuală isterie, autorităţile franceze au luat decizia de a interzice accesul pe munte. În plus, o sută de poliţişti şi pompieri au fost mobilizaţi pentru a asigura paza micului sat aflat la poalele muntelui, în care locuiesc 200 de persoane. Ei vor interzice accesul în sat, dacă numărul vizitatorilor va fi prea mare.

Legaturi:


Categorii

1. DIVERSE, Erezii, secte, rataciri, sminteli, inselari, scandaluri..., Razboiul impotriva Bisericii/ crestinismului, Video

Etichete (taguri)

, , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

14 Commentarii la ““Sfarsitul Lumii TV”: canal de televiziune dedicat ”apocalipsei maya”. INDUSTRIA DIVERTISMENTULUI SI-A GASIT NOUA SURSA DE PROFIT

 1. este chiar foarte bine asa: ma intreb ce vor mai zice cand vor vedea cat de prosti au fost?

 2. @calinfile,
  nu, nu sunt prosti, ei scot bani din acest “eveniment”, altii sunt prostii: cotizantii. 🙂

 3. Hai sa le dam acestora care fac bani si pe seama sfirsitului ( oare cine or fi ?!), un motiv de apocalipsa,dar nu mayasa.

  “We are not ruled by murderers, but only—by their friends,” Rudyard Kipling wrote a century ago.

  Noi nu sintem condusi de criminali,nu…ci de prietenii lor,a scris Kipling acum un secol.

  Din nefericire,acest intepator aforism al lui Kipling este depasit astazi,dupa un secol, pina si prietenii criminalilor au fost devorati de acestia.

  http://www.globalresearch.ca/plotting-the-killings-selecting-the-victims-obama-s-role-in-the-selection-of-drone-missile-targets/31207

  http://www.globalresearch.ca/obama-administration-pushes-ahead-with-drone-killings/5313056

  Poate compania “americană” NBC Universal difuzeaza si ceva filme si documentare pe tema aceasta,caci mass-media americana cenzureaza complet Amnesty International si ACLU care au declarat public ca programul Casei Albe de asasinare este ilegal sub legile internationale….si apoi sa mai si dansesze,daca mai au chef,pe ritm de drone.

 4. Programul nostru s_a terminat; va dorim noapte buna !….sau o fi cu “va urma”?

 5. Pentru noi, romanii, apocalipsa a inceput deja odata cu startul campaniei electorale. Dar ea s-ar putea sa vina cu adevarat, dupa ziua alegerilor.

 6. parerea mea e ca nu imbogatirea unor sarlatani pe spinarea prostilor e cel mai grav aspect. mai degraba popularizarea multor “apocalipse” false, ca oamenii sa nu mai ia in serios sfarsitul lumii, si atunci cand chiar va veni, sa-i prinda nepregatiti (sufleteste!). oare cine urmareste asa ceva? o fi unu nergu si urat, cu coarne…

 7. @ Bianca

  Oamenii nu-si iau in serios propriul sfarsit, despre care stiu cu certitudine ca va veni, si ajung sa moara nepregatiti.

  Ce pretentie sa mai avem atunci vis-a-vis de sfarsitul lumii, despre care nimeni, in afara de Dumnezeu Tatal, nu stie efectiv cand si cum va veni.

 8. Sfarsitul lumii a fost deja, acum 2000 de ani, cand omenirea si-a rastignit Facatorul. Vestea buna este ca El a Inviat, si astfel a inceput o noua era pentru omenire — o era a Harului, a Imparatiei Cerurilor.

  De aceea, tot ce se intampla momentan pe pamant si nu se indreapta catre Imparatia Cerurilor are valoare nula. Dumnezeu nu poate face mai mult decat a ne deschide portile Cerului, iar a ne ocupa acum de lucruri precum “sfasitul lumii tv” si “apocalipsa maya” pare a fi ceva iesit direct din iad. Sper ca intelegem mult prea vasta discrepanta dintre cele doua feluri de a privi lucrarea lui Hristos, a ideii de sfarsit al lumii. 🙂

 9. Inca mai mult: prin Botez am murit si am inviat impreuna cu Hristos. Asta ar trebui sa ne marcheze vietile, si la nivel individual, dar si la nivel de omenire. Hristos deja ne-a rascumparat si a biruit moartea, dar ne-a daruit si Invierea. Ne dam seama, deci, unde se pot situa fenomene precum “apocalipsa maya” sau “sfarsitul lumii tv” in cumpana dreptatii lui Dumnezeu. De fapt, astfel de fenomene sunt sfarsitul duhovnicesc(!) al omenirii in ele insele — un groaznic paradox.

 10. @ IoanC

  Ai grija ce si cum spui, sa nu fi cumva catalogat drept neomilenarist 😀

 11. @Lucian

  🙂 Da, ma refer la viata duhovniceasca, la sufletele noastre, caci pentru acestea a venit Hristos. Sufetele noastre sunt in pericol de a pieri, si ele au nevoie de mantuire. Dar lumea vede totul, inclusiv idea de sfarsit al lumii, raportat la ea insasi, adica la intelesul pur trupesc, fizic.

 12. Pingback: Manifestari ale psihozei in masa provocate de apropierea “apocalipsei 21.12.2012″ in RUSIA/ O bizarerie: fresca “APOCALIPSEI MAGNETICE” din Biserica Sf. Nicolae din Șcheii Brașovului - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
 13. Pingback: Institutii guvernamentale dau ”SFATURI” DE SUPRAVIETUIRE in caz de APOCALIPSA/ Der Spiegel trateaza tema OMENIRII PE CALE DE DISTRUGERE din cauza ”INCALZIRII GLOBALE” - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare